Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

ECW 22.09.2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Pojawia się czarny ekran z białym napisem:

„Program przeznaczony jest głównie dla widzów dorosłych, prosimy o wyrozumiałość”

http://images23.fotosik.pl/134/886431c0e1468f5d.jpg

Na ringu widzimy Sheltona Benjamina z mikrofonem w ręku.

Benjamin: Witam wszystkich na dzisiejszym ECW! Jak pamiętacie, w zeszłym tygodniu doznałem upokorzenia ze strony Hurricane’a, ale to nie mam mu niczego za złe, była to bowiem wina Burchilla. Tak, dobrze słyszycie. To on zawinił i on poniesie tego konsekwencje! Jednak podczas walk z nim nie będę sam, bo właśnie przedstawiam wam moją piękną dziewczynę - Courtney Taylor!

Courtney wchodzi na ring i obejmuje Sheltona.

Benjamin: Burchill, więc jeśli masz dość odwagi, to wyjdź na ring i stań ze mną oko w oko!

Po chwili ciszy rozbrzmiewa theme Burchilla i Paul we własnej osobie staje przy titantronie.

Burchill: Biedny Sheltonek przegrał z Hurricanem… Jaka szkoda. Jeszcze znalazł sobie jakąś dziwkę do pomocy… Bardzo inteligentne…

Benjamin: Nikt nie będzie nazywał mojej dziewczyny dziwką! Doigrałeś się Burchill! Dzisiaj walczymy w Hardcore Matchu i obiecuję ci, że nie wrócisz do domu o własnych nogach!

Burchill: Gadać tylko potrafisz. Przekonasz się że to ja wygram tą walkę i to ty będziesz zbierał zęby z ringu. No to szykuj się na łomot.

Paul zniknął za titantronem.

Single Match

Zack Ryder vs. Tyler Reks

Końcówka:

Ryder wykonuje Russian Legsweep i od razu przechodzi do pinu 1..2..Tyler wybija. Ryder zakłada armbar. Tyler podnosi się razem z wiszącym na nim Zackiem i wykonuje Powerbomb! Wchodzi na top rope i gdy rywal wstaje, ten skacze na niego Flying clothesline. Podnosi rywala i Suplex! Nie puszczając głowy Rydera przechodzi do headlocka. Zack z trudem doczołguje się do lin. Tyler jednak nie puszcza. Sędzia liczy 1..2..3..4.. Oswobodził uścisk, ale zaraz zaczął okładać go Angry Stompami. W końcu Ryder spadł z ringu. Reks popatrzył po fanach, wszedł narożnik i zaczął czekać, aż Zack z wolna się podnosił. Wtedy skoczył na niego z Crossbody! Wrzucił go na ring i przechodzi do pinu. 1...2..2,999 Ryder wybija! Żaden z nich nie wstaje i sędzia liczy na ko. 1..2..3..4...5.. Obaj się podnoszą i biegną na siebie. Ryder uchyla się przed Lariatem, ale dostaje Superkicka! Tyler szybko wchodzi na narożnik i chce wykonać Diving Headbutt. Zack łapie go jednak w locie za głowę i wykonuje DDT!! Ryder podnosi rywala i na dokładkę, żeby głowa bolała do jutra, serwuje swój finisher - Inverted overdrive! Pin 1..2..2,99999 W ostatniej chwili Tyler kładzie nogę na linie!! Ryder zaczyna dyskutować z sędzią, że niby zbyt wolno liczył. W ten czas Reks zdążył się pozbierać i z zaskoczenia znokautował rywala Burning Hammer’em! Pin 1..2..3 Tyler Reks zostaje zwycięzcą tej walki!

Szatnia Sheamusa

Widzimy Celtyckiego Wojownika z telefonem komórkowym w ręce.

Shemus(do telefonu): Siema! Potrzebny mi na dzisiaj tag partner. Dasz radę? Aha… Cholera, a nie znasz kogoś kto dzisiaj nie ma walki? Co?! No skoro to konieczne, to wyślij mi do niego numer. No to po co go proponujesz skoro nie masz numeru?! No dobra, narka.

Sheamus rozłączył się i z grymasem na twarzy wyszedł z szatni.

Zaczął chodzić bo backstage’u, jakby czegoś szukał. Nagle zatrzymał się pod drzwiami z napisem DJ Gabriel.

Sheamus zapukał.

Gabriel: Otwarte!

Sheamus otworzył drzwi. W szatni był lekki bałagan.

Sheamus: Siemka!

Gabriel: No cześć, czego dusza pragnie?

Sheamus: No… Wiesz… Potrzebuję tag partnera na dziś, a Shelton ma już walkę, więc może ty byś…

Gabriel: Nie ma problemu.

Shemus: Serio?

Gabriel: Jasne jak słońce. Żadnego problemu. Do zobaczenia na ringu.

Sheamus: Wielkie dzięki stary! To narka.

Sheamus i DJ Gabriel czekają już na ringu.

Po chwili wchodzi Goldust z mikrofonem.

Goldust: Tak, jak zapowiedziałem tydzień temu, mamy tag team match. Widzę, że znalazłeś jakiegoś frajera do pomocy, więc ja przedstawiam ci mojego partnera.

Rozbrzmiewa theme Kozlova!

Tag Team Match

Goldust&Vladimir Kozlov vs. Sheamus&DJ Gabriel

Końcówka:

Kozlov wyżywa się na Sheamusie. Zasypuje go serią stompów. Po chwili podchodzi do Gabriela i uderza go Headbuttem. Wraca do Sheamusa i przechodzi do pinu 1..2..Sheamus wybija. Vladimir podchodzi i zmienia się z Goldustem. Zostaje jeszcze chwilę na ringu i wykonują razem Double Suplex! Kozlov wraca za liny. Goldust podnosi rywala. Wykonuje Irish Whip. Sheamus odbija się od lin. Uchyla się przed clothslinem i powala przeciwnika Dropkickiem! Szybko zmienia się z Gabrielem. Ten wchodzi na narożnik i wykonuje Missile Dropkick! Szybko staje obok leżącego Goldusta i Knee Drop! Próba pinu 1..2.. Kozlov przerywa. Sheamus klepie go po plecach. Vladimir zdezorientowany odwraca się, ale wtedy Gabriel wyrzuca go Lariatem za ring! Od razu zmienia się z Sheamusem. Goldust już zdążył wstać, ale Celtycki Wojownik trafia go Spearem! „Pomaga” mu wstać i serwuje swój finisher – FRH! Przejście do pinu 1..2..2,9999 Goldust wybija! Teraz obaj leżą na macie. Obydwaj z trudem doczołgują się do partnerów i wykonują zmiany. Kozlov i Gabriel biegną na siebie. Gabriel jednak dostaje w twarz Big Boota! Vladimir podnosi go i wykonuje Inverted DDT! Pin 1…2..3 Goldust&Vladimir Kozlov wygrywają tą walkę.

Gabinet Tiffany

Regal: Żądam rewanżu z Christianem, tym razem wygram pas.

Tiffany: Dostałeś już szansę na ostatniej gali PPV i nie wykorzystałeś jej. Liczysz że będę ci szła na rękę, aż w końcu uda ci się wygrać?

Regal: Nie musisz. Wystarczy jedna walka.

Tiffany: Tak łatwo nie będzie. Najpierw musisz dowieść że na nią zasługujesz.

Regal: Że jak, kurwa?!

Tiffany: Jeśli jesteś w stanie pokonać Christiana, to nie powinieneś chyba mieć problemu z wygraniem TLC Matchu przeciwko niemu, prawda? Jeśli wygrasz, na najbliższym PPV dostaniesz walkę o pas. Jednak jeśli przegrasz…

Regal: To nie wchodzi w grę.

Tiffany: Jeśli przegrasz, będziesz musiał pokonać cały roster ECW, zanim dostaniesz kolejną szansę!

Regal: Tak urządzę tego twojego Christianka, że jeszcze zanim walka się rozpocznie, będzie zeskrobywał zęby z podłogi! Wspomnisz moje słowa!

Wyszedł z gabinetu trzaskając drzwiami

Hardcore Match

Shelton Benjamin /w Courtney Taylor vs. Paul Burchill /w Katie Lea Burchill

Końcówka:

Shelton okłada Burchilla w narożniku. Courtney wrzuca mu Kendo Sticka. Shelton podnosi broń i wymierza dwa uderzenia w głowę Paulowi, po czym kij się łamie. Próba pinu 1..2.. Burchill wybija. Shelton wstaje i prosi dziewczynę o krzesło. Ta wrzuca mu je na ring. Sama łapie przy linach Burchilla , lecz gdy Shelton chce mu sprzedać chairshoota, ten się uchyla i w głowę dostaje Courtney! Z impetem spada z ringu. Shelton zdezorientowany nie wie co robić, a na ziemię sprowadza go Paul, wykonując Buldoga tak, że Shelton spadł głową na krzesło, które jeszcze trzymał w rękach. Zawołał coś do Katie która po chwili wrzuciła Barbewire Bata. Burchill bez wahania uderzył w głowę Sheltona, który zaczął obficie krwawić. Burchill następnie wziął krzesło, które leżało pod Benjaminem, rozłożył je i położył na nim głowę oponenta. Sam wszedł na narożnik i zaczął tauntować. Już miał skakać, gdy dostał krzesłem w plecy od Courtney! Spadł na ring. Katie pobiegła w stronę Courtney, ale dostała chairshoota. Wtedy Shelton trochę się pozbierał. Wstał i podniósł leżącego Burchilla, po czym wykonał na nim DDT na krzesło. Zszedł z ringu i wrócił ze stołem. Rozłożył go po czym „pomógł” wstać oponentowi i trafił go superkickiem! Po chwili położył go na stole. Wtedy na ring wbiegła Katie, ale dostała Scissored DDT od czujnej Taylor!! Benjamin wszedł na narożnik i skoczył na Burchilla wykonując 450 Splash. Od razu przeszedł do pinu 1..2..3 Shelton Benjamin wygrywa tą walkę!

Shelton: Widzisz Burchill?! Ja i Courtney pokonaliśmy ciebie i tą szmatę! Myślałeś, że wygrasz ze mną?! Byłeś w błędzie! Zapamiętaj sobie – Nikt nie będzie obrażał mnie i moich bliskich! Pokonałem cię, ale to jeszcze nie koniec. Za tydzień będziesz miał okazję do rewanżu, ale nie będzie to zwykły Hardcore Match! O nie! Czeka cię coś o wiele gorszego. Będzie to No DQ I Quit Match! Szykuj się Burchill! Mam nadzieję, że pozbierasz się do tego czasu, bo nie mam zamiaru bić nieprzytomnego. (smiech)

Backstage

Widzimy idącego po backstage’u Christiana. Po chwili Ezekiel Jackson uderza go z zaskoczenia w tył głowy barbewire batem! Jest z nim Regal. Zaczyna okładać go kijem, gdy ten leży na ziemi!

Regal: Słuchaj frajerze. Dzisiaj miałem z tobą walczyć, ale nie będziesz w stanie. Na PPV zmierzę się z tobą i radzę ci nie wygrać , bo czeka cię to samo co dzisiaj. To ja będę nowym mistrzem.

Całą akcję zauważył Tommy Dreamer który od razu przybiegł na ratunek. Przybiegł i z rozbiegu trafił Ezekiela w plecy kopniakiem, wyrwał mu Barbewire Bata i uderzył nim obu napastników.

Regal i Ezekiel prawie na czworakach zaczęli uciekać. Tommy nie gonił ich.

Dreamer: (nerwowo) Stary! Żyjesz jeszcze?!

Christian: (cały zakrwawiony) Ledwo… Biegnij po jakąś pomoc, bo czuję, że odpływam.

Dreamer: O nie! Nie zostawię cię samego!

Po tych słowach Tommy podniósł kolegę, wziął go na barki i zaczął gdzieś iść. Wkrótce zniknęli w korytarzu.

Reklamy

Widzimy Christiana leżącego na łóżku. Opatruje go lekarz. Obok stoi Dreamer.

Dreamer: Panie doktorze. Co mu jest?

Lekarz: Liczne rozcięcia na twarzy, jedno żebro może być pęknięte lub stłuczone.

Dreamer: Czy będzie mógł walczyć dzisiaj?

Lekarz: To w ogóle nie wchodzi w rachubę. Nie ma takiej możliwości. Stracił dużo krwi.

Dreamer: Cholera…

Na ringu widzimy Regala śmiejącego się. Obok niego stoi Ezekiel.

Rozbrzmiewa theme Christiana.

Na twarzach Regala i Jacksona maluje się duże zaskoczenie.

Zza titantronu nie wychodzi jednak Christian, a Tommy Dreamer, który wolnym krokiem wchodzi na ring. Ma mikrofon.

Dreamer: Christian nie mógł stawić się na tą walkę, z powodu pewnego incydentu… W takiej sytuacji, ja go zastępuję. Reguły takie same. Miłej zabawy Regal…

Na twarzy Regala widać złość, a jednocześnie trochę strachu.

Main Event

TLC Match

Tommy Dreamer vs. William Regal /w Ezekiel Jackson

Końcówka:

Tommy wykonuje Scoop Slam. Przechodzi do pinu 1..2 Przerywa Ezekiel. Przez chwilę Ezekiel i Regal okładają Dreamera, po czym Ezekiel wrzuca dwa krzesła na ring. Obaj biorą po jednym, Regal staje przed Tommym, a Ezekiel za i sprzedają dwustronnego Chairshoota! Regal próbuje pinować 1..2.. Tommy wybija. Regal podnosi Tommy’ego (w tym czasie Ezekiel schodzi z ringu na polecenie sędziego), krzyczy do Ezekiela aby ten dał mu stół. Gdy Jackson wykonał polecenie, William położył Dreamera na stole i sam na niego wszedł. Włożył głowę Dreamera między nogi, prawdopodobnie szykując Piledriver, ale Tommy przerzucił go wykonując Back Body Drop! Zeskoczył ze stołu Leg Dropem na Regala, po czym ustawił sobie rozłożone krzesło przy linach, rozpędził się, i niczym Sabu skoczył za ring przy po mocy krzesła wykonując Crossbody na Ezekielu! Szybko wrócił na ring ustawił stół w pozycji pionowej przy narożniku, postawił tam Regala i krzycząc „ECW!” wykonał na niego Speara! Od razu przeszedł do pinu 1..2..3 Tommy Dreamer zwycięża tą walkę!

PS. Przepraszam za opóźnienie, ale miałem "kryzys twórczy". Liczę na pokaźną ilość komentarzy :D

http://www.lastfm.pl/user/milkSHAKE619

"Bez sensu i celu, podziały i nienawiść. Komercja, moda, pieniądze i zawiść"

5077314944c546db6bd6cc.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• nttn

1

• Rudolf

1

• ajfan

1

• T-Mac

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Fajna gala. Szczególnie mecze ze stypulacjami ładnie rozpisałeś(Shelton 450 Splash szkoda ,że to tylko fantazja, bo w dzisiejszym WWE by nie przeszło). Dialogi na backstage'u trochę drętwe ale to kwestia lepszego rozpisania i pomysłów. Wielki plus ,że czytając szczególnie ostatnie walki czuć klimat starego ECW.

Bardzo ładnie. Szkoda, że się spóźniłeś ale wynagrodziłeś to dobrą galą. Fajnie, że jest trochę hardkoru. Podobają mi się ciekawe walki. Backstage musisz trochę poprawić, ale uda ci się rozkręcić. Gala na plus :)

10136801454e08b07ab2e86.jpg

No DQ I Quit Match!

I Quit Matche z reguły są NO DQ.

Gala jak najbardziej na +, dobre walki i backstage, szkoda tego spóźnienia ale jest ok.