Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Friday Night Smackdown!, 26.09.2009

Jak podobała Ci się gala?  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak podobała Ci się gala?

• *
      0
    • **
      0
      5
      5
      2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wybuchają fajerwerki, słychać theme Smackdown, zaczynamy piątkową galę WWE!

Jim Ross: Witamy państwa na gali WWE Smackdown!

Todd Grisham: Galę komentować będą Todd Grisham, oraz…

Jim Ross: Jim Ross.

Todd Grisham: Dzisiejsze show zapowiada się na pokaz niesamowitego wrestlingu. Sama karta na galę to może to potwierdzić.

Jim Ross: Tak, zapowiedzione zostały takie walki jak pojedynek Takera z Punkiem, Jimmiego Wang Yanga, Charliego Haasa, Kung Fu Nakiego i Jessego w Fatal 4 Way Elimination Matchu. Nie zapominajmy także o pojedynku Finlaya z Johnem Morrisonem, oraz pojedynku Cryme Tyme z Y2Jem i Big Showem.

Todd Grisham: Mówisz, żeby nie zapominać, a sam zapomniałeś powiedzieć, że wielkim widowiskiem będzie walka Marii z Natalya!

Jim Ross: Oczywiście. Maria, która została upokorzona przez Natalye, która rozebrała ją tydzień temu w Bra And Panties Matchu.

Todd Grisham: Tak jest. Tymczasem, na ringu stoi już Dolph Ziggler, który ma na pewno coś ciekawego do powiedzenia. Posłuchajmy.

Dolph Ziggler: W zeszłym tygodniu udowodniłem wam oraz Johnowi Morrisonowi, że jestem godzien zmierzyć się z nim na Hell In A Cell w walce o pas Interkontynentalny. Moją przeszkodą byli R-Truth oraz Matt Hardy, których wykiwałem i zwyciężyłem. Hardy i Truth są zwykłymi cieniasami. Żaden z nich nie dorasta mi do pięt! Ja jestem najlepszy i na Hell In A Cell udowodnię to pokonując Johna Morrisona.

Nagle speech Zigglera przerywa zmiksowany theme R-Trutha i Matta Hardego. Zawodnicy wkraczają na ring.

Matt Hardy: Dolph… Dobrze wiesz, że wygrałeś, dzięki nieuwadze Rona. Sam w tej walce nie pokazałeś nic. Nie zasługujesz na bycie champem, ani nawet no. 1 contenderem…

Mikrofon przejmuje R-Truth.

R-Truth: Prawda Matt. Powiem Ci jeszcze, że stwierdzenie „nie dorastacie mi do pięt” nie mówi całej prawdy. Na Hell In A Cell przegrasz na 100%! Jesteś NIKIM!

Dolph Ziggler: Przegram? Jestem nikim? Uważaj czarnuchu co mówisz, bo to się może dla Ciebie źle skończyć.

Truth nie wytrzymał. Upuścił mikrofon i rzucił się na Zigglera. Dolph, który leżał na plecach miał na sobie siedzącego Rona, który obijał go niemiłosiernie. Po chwili, Ron zrezygnował i po podniesieniu przeciwnika wykonał Corkscrew scissors Kick! Truth popatrzył na Matta, a ten podszedł do Zigglera, poczekał aż wstanie i wykonał Twist of Fate! Hardy w geście przyjaźni wyciągnął rękę do Rona, a ten bez namysłu uścisnął ją.

Matt Hardy: Od dzisiaj, ja wraz z Truthem działamy jako Tag Team partnerzy!

R-Truth: Yeah! Mówcie na nas Black And White! (chanty fanów: Black And White, Black And White!)

Oboje uściskują się i schodzą z ringu. Po jakimś czasie z kwadratowego pierścienia schodzi także Dolph Ziggler.

Jim Ross: Tak, ten Tag Team jest przykładem, że biały i czarny mogą razem współpracować.

Todd Grisham: Na pewno współpraca będzie im się układała, bo przecież oboje są bardzo podobnymi zawodnikami.

Jim Ross: Słyszymy już theme Great Khaliego, więc przenieśmy się z powrotem na ring!

Single Match

The Great Khali Vs. Curt Hawkins

Końcówka:

Khali zaczął od potężnego Clothesline i Curt już leżał na macie. Punjabi Playboy podnosi rywala, Irish Whip i Big Boot! Indyjczyk odbija się od lin i Leg Drop! Hawkins jest bezradny, Khali uśmiecha się. Punjabi Nightmare podnosi przeciwnika i po Khali Bomb pinuje: 1…2…3! Zwycięża The Great Khali! Nagle na ring wbiega Mike Knox! Podchodzi do Khaliego, łapie go i próbuje Belly to back suplex, jednak Khaliego nie jest tak łatwo przerzucić. Po kilku próbach Mike rezygnuje z suplexu i wykonuje STO backbreaker! Niesamowite! Na ring wbiega Batista! Knox, który stał tyłem do rampy obrócił się i otrzymał Speara od Animala! Mike sturluje się z ringu, a na nim Dave wraz z Khalim tauntują.

Jim Ross: Walka była przykładem, jak powinny wyglądać Squash Matche. Dobrze, że Knoxa zatrzymał Batista, bo mogłoby być źle z Khalim.

Todd Grisham: Prawda, zgadzam się ze wszystkim co powiedziałeś.

Jim Ross: Dostaję informację, że na backstage Josh Matthews przeprowadza wywiad z Takerem. Więc przenieśmy się tam.

Josh Matthews: Undertaker, czy masz zamiar pokazać dzisiaj CM Punkowi kto jest prawdziwym mistrzem?

The Undertaker: Tak, to już dziś, to ten dzień! Punker Vs. The Undertaker. Punk – na Hell In A Cell odeślę Cię do piekła! Słyszysz?

Josh Matthews: A…

The Undertaker (przerywa): Nie przerywaj. Punk – pamiętasz Mankinda? On też był pewien, że zwycięży ze mną w Hell In A Cell i co? Spadł z klatki i to dwa razy. Chcesz tego samego? Chcesz tego Punk?

Josh Matthews: A…

The Undertaker (przerywa): Nie przerywaj! Punk – mówisz, że ten twój styl życia daje Ci siłę, ale co to jest, przy walce w mojej koronnej stypulacji.

Na backstage pojawia się CM Punk. (heat)

CM Punk: Taker, te słowa przestraszyłyby kogoś, ale 10 lat temu. Teraz jest era Straight Edge champa! Nie piję, nie palę, nie ćpam i jestem lepszy od Ciebie! (heat)

The Undertaker: Nie bądź taki pewien. Dałbym Ci w pysk, ale teraz Cię oszczędzę. Spotkamy się w ringu.

Jim Ross: No, no… Widać, że Taker bardzo chce zwyciężyć dzisiaj wieczorem, by na Hell In A Cell pokazać, kto tu rządzi.

Todd Grisham: Taker trafił w samo sedno sprawy przytaczając historię z Mankindem.

Jim Ross: Ok, teraz przenieśmy się na ring, gdzie zapowiada się bardzo ciekawa walka Fatal 4 Way Elimination Match.

Fatal 4 Way Elimination Match

Charlie Haas Vs. Kung Fu Naki Vs. Jimmy Wang Yang Vs. Jesse

Końcówka:

Jesse Tiger suplexem powalił na matę Haasa, a w tym samym czasie Jimmy Wang Yang wykonał Iconoclasm na Kung Fu Nakim. Obaj stojący na nogach zawodnicy zatrzymali się w klinczu. Pojedynek siłowy wygrał Jimmy Wang Yang, a po podniesieniu rywala powalił go ponownie, tym razem Sitout scoop slam piledriverem. Jimmy zaczął tauntować, jednak za ten czas zdążył podnieść się Charlie i po obróceniu przeciwnika wykonał piękny Release German suplex. Pin: 1…2… Kick out. Funaki powstał i łapie Haasa - Tornado DDT! Kolejny pin: 1…2… Kick out. Japończyk, po tym jak rywal się podniósł wykonał niesamowite Enzuigiri! Pin: 1…2…3! Charlie Haas wyeliminowany! Jimmy oraz Jesse zdążyli się podnieść i podwójnym clotheslinem powalili Funakiego. Po podniesieniu Irish Whipem odbili go od lin i podwójnym Dropkickiem wyrzucili go za ring. Jesse wraz z Jimmym zostali sami na ringu. Jesse Crossbodym powalił Jimmiego, a następnie wykonał na nim Swinging cradle suplex! Pin: 1…2… Wang Yang przerolowuje się i sam pinuje przeciwnika: 1…2…3! Jesse wyeliminowany! Jimmy miał niesamowite szczęście! Na ring wturluje się Funaki i od razu obrywa kopniakiem od Wang Yanga. Zawodnik reprezentujący Kung Fu już leży na macie, a Jimmy korzysta i kopie leżącego przeciwnika. Następnie po podniesieniu przeciwnika wykonał na nim Back to belly piledriver! Wszedł na narożnik i po Moonsaulcie przeszedł do pinu: 1..2…3! Zwycięża Jimmy Wang Yang!

Jim Ross: Bardzo dobry pojedynek, wyrównany i emocjonujący. Do końca nie było wiadomo, kto zwycięży.

Todd Grisham: Tak jest, w dodatku Jimmy pokazał klasę i spryt. Gratulacje dla zwycięzcy.

Jim Ross: Tymczasem przenieśmy się do biura general Menagera Smackdown – Teddiego Longa, bo dostaję informację, że dzieje się tam coś ciekawego.

Słyszymy pukanie do pokoju…

Teddy Long: Otwarte!

Do pomieszczenia wchodzi Melina.

Melina: Teddy… Czy nie należy mi się jakaś walka na Smackdown?

Teddy Long: Melina… Akurat dzisiaj mam zajęte całe show.

Diva zaczyna zbliżać się do szefa i zaczyna rozpinać mu krawat oraz koszulę… Dotyka swoim podbródkiem jego szyi i słodkim głosem mówi:

Melina: Cóż… Może jednak za tydzień coś się znajdzie?

Teddy Long: Chyba nie mam wyboru… (uśmiecha się) Na następnym Smackdown dostaniesz walkę z Michelle McCool o pas Womens.

Melina: Cudownie!

Melina uśmiecha się i spokojnie wychodzi z pomieszczenia, w tym czasie Teddy zapina koszulę i krawat, a my wracamy do komentatorów.

Jim Ross: Aha! To tak się załatwia walki o pasy. Czyli to, że John Cena często dostaje Title Shooty nie jest kaprysem GM’a.

Todd Grisham: Nie przesadzaj…

Jim Ross: Ok, więc wróćmy na ring, bo właśnie teraz słyszymy theme Edga, który o kulach wchodzi na ring.

Edge: Witajcie wszyscy fani WWE! Jak wiecie, zerwałem ścięgno Achillesa i nie mogę walczyć co najmniej do końca roku. Jednakże, tą kontuzję uważam za dzieło Boga, który za dobre wynagradza, a za złe karze. Ja przez wiele lat byłem po złej stronie mocy i bardzo tego żałuję. Ta kontuzja uświadomiła mi także, że nie powinienem być w drużynie z kimś takim, jak Chris Jericho.

Nagle przerywa mu theme Chrisa Jericho oraz Big Showa, obaj wchodzą na ring.

Chris Jericho: Edge… Nie rozśmieszaj mnie… Beze mnie jesteś NIKIM! Rozumiesz? NIKIM! Jesteś nic nie znaczącym pionkiem. Teraz możesz tylko pomarzyć o jakimkolwiek pasie!

W tym momencie Chris Clotheslinem powalił Edga, przymierzał się do Walls Of Jericho, aż tu nagle słychać theme Cryme Tyme! Shad oraz JTG rzucili się na Showa i Jericho przy okazji ratując Edga. Po chwili na rampie pojawił się Teddy Long.

Teddy Long: Ekhm… W związku z zaistniałą sytuacją ogłaszam, że już za chwilę Cryme Tyme zmierzy się z Y2Jem & Big Showem w walce o title shoota do pasa tych drugich. Jeżeli Shad i JTG zwyciężą, na Hell In A Cell będą mogli zmierzyć się o pas. Cryme Tyme przy narożniku towarzyszył będzie Rated R Superstar Edge!

Jim Ross: Już za chwilę walka, ale teraz czas na reklamy.

REKLAMY

Todd Grisham: Wracamy na ring Smackdown, gdzie Cryme Tyme właśnie walczy z Big Showem i Y2Jem o title shoota.

Tag Team Match for Unified Tag Team Championship Title Shoot

Unified Tag Team Champions, Chris Jericho & Big Show Vs. Cryme Tyme (JTG & Shad) (/w Edge)

Końcówka:

Chris trzyma w Arm Barze JTGego, jednak po chwili temu udaje się złapać za liny i sędzia ogłasza Rope Break. Jericho podnosi przeciwnika, odbija się od lin i running enzuigiri! Następnie Y2J ponownie odbija się od lin, by Lionsaultem skoczyć na przeciwnika! Pin: 1…2… Kick out. Jericho ciągnie przeciwnika za nogi do swojego narożnika i zmienia się z Big Showem. Obaj są na ringu, odbijają reprezentanta Cryme Tyme od lin , Show wyrzuca go back Body Dropem, a Jericho podskakuje i Codebreaker! Niesamowita akcja! Show pinuje: 1…(Shad wchodzi na ring)2…(Shad unika dropkicka od Jericho)2,9999… partner JTG przerywa pin. Gaspard wraz z Showem wstaję i gigant wylatuje za ring po Clothesline! Shad obraca się, Jericho próbuje Codebreaker, jednak czarnoskóry wrestler odbycha go, a ten nadziewa się na Shout Out od JTG! Próba pinu, jednak sędzia uświadamia zawodnikowi z Cryme Tyme, że Y2J nie jest legal Manem. W tym czasie Shad na chwilę opuszcza ring, tylko po to, żeby wrócić na niego z Showem. Gaspard podnosi rywala, jednak gigant nie na długo sobie postoi - Front Russian leg sweep! JTG w tym czasie wszedł na narożnik i wykonał szybki Splash na przeciwnika! Pin: 1…2…3! Cryme Tyme wygrywają! Zapaśnicy tauntują na ringu, a po chwili dołącza do nich także Edge!

Jim Ross: Niesamowita radość, w końcu to zwycięstwo dało im szanse zdobycia pasa na PPV Hell In A Cell.

Todd Grisham: O tak, ich wygrana jest bardzo możliwa, chyba, że Show & Y2J zwyciężą po niezauważonym przez sędziego oszukiwaniu.

Jim Ross: Ring już jest posty, więc można zacząć kolejną walkę! W stronę ringu już zmierza Intercontinental Champion, John Morrison!

Single Match

Intercontinental Champion, John Morrison Vs. Finlay

Końcówka:

Warto zauważyć, że na początku walki dzisiejsi rywale uścisnęli sobie dłonie w geście przyjaźni. Morrison wykonał STO backbreaker followed by either a Russian legsweep! Pin: 1…2… Kick out. John podniósł przeciwnika, lecz ten już po chwili znowu leżał na macie, gdyż otrzymał Belly to back wheelbarrow facebuster. Finlay próbuje wstać, aktualnie siedzi w pozycji siedzącej, a to wykorzystuje mistrz interkontynentalny wykonując Running knee strike. Pin: 1…2… Kick out! Morrison powoli podnosi przeciwnika, a ten brak dynamiki wykorzystuje Finlay, który szybkim School Boyem próbował przypiąć przeciwnika, lecz sędzia odliczył tylko do 1. Obaj wstają, jednak Fit trochę wcześniej, więc zdążył odbić się od lin i Clotheslinem powalić przeciwnika. Irlandczyk podnosi rywala i Irish Whipem posyła w narożnik. Sam rozpędza się, i wlatuje w Johna niesamowitym Spearem! Finlay wynosi przeciwnika na trzecią linę i Superplexem go powala! Pin: 1…2… Kick out. Fit nie daje za wygraną i trzyma przeciwnika w headlocku. Po jakimś czasie z pomocą fanów Johnowi udaje się powstać i po uderzeniu łokciem przeciwnika odbija się od lin i Dropkickiem powala Irlandczyka. Po powstaniu rywala Morrison wykonał Nitro Blast! Pin: 1…2…3! John Morrison zwycięża! Podczas, gdy mistrz interkontynentalny celebrował zwycięstwo, na ring wkroczył Dolph Ziggler. Zawodnik zaczaił się i zaskoczył Johna Zig Zagiem! Po tej akcji Ziggler opuścił ring i uśmiechając się opuścił arenę.

Jim Ross: Było tak pięknie, ale oczywiście ktoś musiał się wpieprzyć…

Todd Grisham: Nie podoba mi się Dolph. Myśli, że jak zaatakuje przeciwnika wbijając mu nóż w plecy będzie lepszy. Myli się. Na Hell In A Cell Morrison pokaże mu kto tu rządzi.

Jim Ross: Oby tak się stało, oby tak się stało…

Todd Grisham: A teraz przenieśmy się na backstage, gdzie przed Maria przygotowuje się do swojej walki.

Przenosimy się na backstage, tam Maria rozluźnia mięśnie i poprawia ubiór. Do jej szatni wchodzą R-Truth oraz Matt Hardy.

R-Truth: Powodzenia, uważaj na Natalie, bo może się dopuścić nieczystych zagrywek, szczególnie wtedy, gdy Hart Dynasty będzie w jej narożniku.

Maria patrzy na Rona, po czym daje mu całusa i odpowiada:

Maria: Dzięki.

Jim Ross: Łohoho! Czyżby jakaś nowa miłość? Przecież Maria nie daje całusów byle komu!

Todd Grisham: Coś dużo seksu mamy dzisiaj na Smackdown. Najpierw Melina, teraz Maria… Może po Main Evencie odbędzie się Live Sex Celebration?

Jim Ross: Ty zboczuchu!

Todd Grisham (uśmiechając się): Teraz zapraszamy na walkę Natalii z Marią o Title Shoota do Womens Title.

Jim Ross: Przypomnijmy, że to, z kim zmierzy się zwciężyni okaże się za tydzień, gdyż Melina ma zaplanowaną walkę o Womens Title z Michelle McCool.

Single Match for Womens Championship Title Shoot

Natalya [/w Hart Dynasty (Tyson Kidd & David Hart Smith)] Vs. Maria

Końcówka:

Natalya próbowała wykonać Discus clothesline na przeciwniczce, jednak ta zrobiła unik i blondynka trafiła w sędziego. Arbiter nieprzytomny, więc nie wie co się dzieje na ringu. Z tej sytuacji korzystają Hart Dynasty – najpierw Running powerslam od Davida, a później The Code Blue od Kidda. Sama Natalya podnosi rywalkę German Suplexem powala ponownie na matę. Próbuje pinować, jednak sędzia dalej jest nieprzytomny. Na ring wkraczają R-Truth oraz Matt Hardy! Najpierw rozprawiają się z Hart Dynasty – Hardy kilkoma Punchami ogłuszył Smitha i wykonał Twist of Fate! W tym samym czasie Truth zrobił to samo z Tysonem, tyle, że ogłuszył go kilkoma Kickami i powalił Truth Axe! Nadszedł czas na Natalię, ale Black And White są dżentelmenami, więc wdają się tylko w rozmowę z Natalią. Za ten czas, zdążyła wstać Maria i po odbiciu się od lin rozprawiła się z Natalią wykonując Beautiful Bulldog! Próba pinu, jednak sędzia dalej nieprzytomny. Black And White schodzą z ringu, a Maria podnosi rywalkę. Kilka punchy i kicków – Natalya jest ogłuszona. Ruda diva wchodzi szybko na narożnik i próbuje Diving cross body, jednak Tyson Kidd zdążył wstać i odsunąć Natalie z toru lotu przeciwniczki. Wszyscy, poza Black And White leżą na ringu. Truth oraz Hardy zdejmują Hart Dynasty z ringu, by pozostawić na nim tylko divy. Natalya podnosi rywalkę i Nattie by Nature! Teraz podchodzi do niej i Sharpshooter! Maria odklepuje, jednak nie ma kto zakończyć walki! Członkom dynastii Hartów udaje się wymknąć przeciwnikom za ringiem i po wejściu do kwadratowego pierścienia ponownie zaczęli obijać Marie. Na ring wkroczył Matt Hardy, i gdy David Hart chciał uderzyć go Clotheslinem, ten schylił się i oberwała Natalya! To był naprawdę potężny Clothesline. Smith oraz Tyson nie mogą w to uwierzyć, jednak tę sytuację wykorzystują Black And White po raz kolejny prezentując swoje finishery, które wykonali z takim impetem, że wszyscy leżą na ringu! Sędzia ocknął się, spojrzał na ring, gdzie nie było osoby, która stoi na nogach i nie wiedząc o co chodzi ogłosił podwójną dyskwalifikację. Na rampie pojawił się Teddy Long.

Teddy Long: Cóż… Widziałem wszystko co tu się działo, i podwójna dyskwalifikacja jest najsprawiedliwsza. Mimo to, daję wam szansę zawalczenia na Hell In A Cell – Triple Threat Match for Womens Championship! (cheer)

Teddy zszedł z rampy, a po dłuższym czasie zeszła także reszta zawodników.

Jim Ross: Walka była kapitalna, jedni oszukiwali, drudzy ich ratowali… Ach, cudownie.

Todd Grisham: Też tak sądzę. Walka na Hell In A Cell zapowiada się wspaniale.

Jim Ross: Mimo iż dawno nie widziałem, jak walczy Michelle McCool, to mam nadzieję, że na najbliższym Smackdown zobaczymy jej umiejętności.

Todd Grisham: Tymczasem zapraszamy na reklamy.

REKLAMY

PROMO MAIN EVENTU

Jim Ross: Wracamy po przerwie i zapraszamy na walkę wieczoru, w które CM Punk będzie podejmował The Undertakera!

Hardcore Match for World Heavyweight Championship Title Shoot

World Heavyweight Champion, CM Punk Vs. The Undertaker

Końcówka:

Taker Big Bootem powala rywala. Następnie odbija się od lin i Leg Drop. Pin: 1…2… Kick out! Grabarz podnosi przeciwnika i Sidewalk slam! Phenom ustawia się przy narożniku wystawiając rękę do góry! Szykuje się Chokeslam! Punker wstaje i po zostaniu złapanym za szyję kopie Deadmana i powala go DDT! CM czeka aż rywal powstanie i Step–up enzuigiri! Pin: 1…2… Kick out. Punk żwawym krokiem wchodzi na narożnik i próbuje Diving Crossbody na wstającym Takerze, jednak ten złapał go w czasie lotu, obrócił i trzymał już do Tombstone Piledriver! Szczęście ma Punk, gdyż w porę złapał się lin i Demon z Doliny Śmierci musiał odpuścić. Undertaker wziął rozbieg i Running leaping clotheslinem powalił przeciwnika. Następnie ustawił go na plecach tak, aby głowa była za ringiem, a reszta ciała na. Sam wszedł za liny, rozpędził się i Guillotine leg drop! Punker spada za ring. Phenom podnosi go tam i Irish Whipem posyła w barierki. Podczas, gdy CM leży na ziemi, Taker dostaje od jednego z fanów krzesło i atakuje nim Punkera. Później rozkłada je i trzymając rywala za głowę chciał wykonać Bulldoga, jednak The Straight Edge Superstar uwolnił się z chwytu i popchnął Undertakera tak, że on sam wpadł na krzesło. Obaj leżą za ringiem. Sędzia cały czas odlicza Count Out, aktualnie jest przy 7. 8…9… obaj wturlają się na ring. Trochę mniej zmęczony Punk jako pierwszy atakuje przeciwnika i po Snap scoop powerslamie Grabarz znów jest na macie. Pin: 1…2… Kick out. Punker po podniesieniu rywala Irish Whipem kładzie go na narożniku. Rozpędza się, i Running high knee, a następnie running bulldog! Pin: 1…2… kick out! The Second City Saint podnosi przeciwnika i wrzuca go na swoje barki. Go To Sleep! Pin: 1…2… Kick out! CM nie może uwierzyć w to, co się przed chwilą stało. Uważa, że sędzia liczy zbyt wolno. Punk nie zamierza czekać dłużej i zakłada Anaconda vise! Taker jest bliski odklepania, jednak po chwili doczołguje się do lin i sędzia stwierdza Rope Break. The Straight Edge Superstar podnosi przeciwnika i wykonuje Dropkick! Phenom leży oparty o liny. Punker odbija się od przeciwległych lin i chce wyrzucić Clotheslinem rywala, ale ten schyla się i Punk wylatuje za ring. Demon z Doliny Śmierci po chwili odpoczynku odbija się od lin i No–handed over the top rope suicide dive! Obaj leżą za ringiem! Pierwszy wstaje Taker, odsuwa schodki i atakuje nimi Punkera! Po kilku uderzeniach kładzie schodki na ziemi, podnosi Punka i wykonuje Tombstone Piledriver na schodkach! To musi być niesamowity ból! Phenom podnosi rywala i wturluje go na ring, samemu robiąc to samo. Pin: 1…2… Kick out! Taker ustawia się w narożniku wyciągając rękę do góry – to druga próba Chokeslama! Punk wstaje, zostaje złapany za szyję, ale znowu kopnięciem udaje mu się wydostać. CM wykonuje Double underhook backbreaker! Pin: 1…2… Kick out! Punker podnosi rywala i bezpardonowo wyrzuca go za ring, a sam schodzi za nim. The Straight Edge Superstar wychodzi z Phenomem na stół komentatorski i Snap scoop powerslam! Obaj leżą na rozwalonym stoliku, a sędzia odlicza. Po odliczeniu do 8 Punk wturluje się na ring, po czym powrotem z niego się sturluje, by wyzerować Count Out. Następnie zaczyna grzebać pod ringiem i wyciąga spod niego stół, po czym wrzuca go na ring. Po chwili podnosi Takera, który zdążył już odpocząć i wturluje go na ring razem z sobą. W czasie, kiedy CM rozkładał stół, Grabarz ocknął się i powstał, gdy Punker skończył Undertaker chwycił rywala ręką do Chokeslamu i wykonał go na stół! Do trzech razy sztuka! Pin: 1…2…3! Zwycięża The Undertaker!

Jim Ross: Niesamowita walka, zresztą do takich już nas przyzwyczaił The Undertaker!

Todd Grisham: Tak! Myślę, że nie musimy się obawiać o poziom ich walki na Hell In A Cell. Aha, i pamiętajmy, że tą walkę zaczną na górze klatki!

Jim Ross: Oj będzie się działo!

Todd Grisham: A teraz musimy się z państwem pożegnać, miło było, ale się skończyło. Żegnają się z państwem Todd Grisham…

Jim Ross: i Jim Ross. To zobaczenia za tydzień!

Edytowane przez nttn
  • Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• nttn

2

• estevez

1

• ajfan

1

• Longer

1

Top użytkownicy w tym temacie

Oj działo się na Smackdown, działo. Całkiem ładnie wyszło ci to show. Jest co prawda kilka błędów, ale były emocje, ciekawe segmenty, bardzo dobre walki. Osobiście dam 4 gwiazdki, bo wiem że mogłeś napisać to jeszcze lepiej.

10136801454e08b07ab2e86.jpg

Prawdę mówiąc ciekawie wyszedł ci ten Smackdown, na pewno lepiej niż tydzień temu. Walki są długie i ładnie opisane, segmenty również niczego sobie. Mam nadzieję, że jak za tydzień wejdę i przeczytam kolejny SD, będzie jeszcze lepiej i będę mógł dać 5 gwiazdek ;) Na razie są 4.

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Dolph Ziggler: Przegram? Jestem nikim? Uważaj czarnuchu co mówisz, bo to się może dla Ciebie źle skończyć.

Nie sądze by w amerykańskiej telewizji przeszło nazywanie kogoś czarnuchem :)

W Hardcore Matchu nie powinno być chyba count-outów. Tak mi się przynajmniej wydaje. Nie mniej jednak fajnie wyszła ostatnia walka. Dobrze, że w przeciwieństwie do prawdziwego WWE robisz dużo interwencji podczas walk, bo dzięki temu jest ciekawiej.

W Hardcore Matchu nie powinno być chyba count-outów. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Zależy od ustalonych zasad. Akurat jakoś tak mi count outy pasowały, ale bez nich też by się obyło, bo nie miały zbyt dużego wpływu na wynik walki. ;)

Tak, zapowiedzione zostały takie walki jak pojedynek Takera z Punkiem

Komentatorzy zwykle używają pełnych nazw.

Tak jak Este napisał, to nie przejdzie w USA.

R-Truth: Yeah! Mówcie na nas Black And White! (chanty fanów: Black And White, Black And White!)

To też tak brzmi, ekhym dziwnie.

Jim Ross: Tak, ten Tag Team jest przykładem, że biały i czarny mogą razem współpracować.

Słyszałeś kiedyś żeby komentatorzy tak mówili o wrestlerach? ;)

Indyjczyk odbija się od lin i Leg Drop!

OMG, Hindus.

Punjabi Nightmare

Zrobiłeś mu heel turn? jeśli tak, to jest ok.

CM Punk: Taker, te słowa przestraszyłyby kogoś, ale 10 lat temu. Teraz jest era Straight Edge champa! Nie piję, nie palę, nie ćpam i jestem lepszy od Ciebie! (heat)

The Undertaker: Nie bądź taki pewien. Dałbym Ci w pysk, ale teraz Cię oszczędzę. Spotkamy się w ringu.

Strasznie sztucznie to wyszło moim zdaniem.

Jim Ross: Aha! To tak się załatwia walki o pasy. Czyli to, że John Cena często dostaje Title Shooty nie jest kaprysem GM’a.

Hahaha :lol:

Z tej sytuacji korzystają Hart Dynasty – najpierw Running powerslam od Davida, a później The Code Blue od Kidda

Weź mi powiedz, jakim cudem Maria jeszcze wstała po czymś takim w tej walce? Czyżby nowy John Cena? :twisted:

Podsumowanie: Jeśli chodzi o wydarzenia na gali było bardzo ciekawie. Zwróć uwagę na niektóre gimmicki, aby lepiej pisać dane frazy(w segmentach na przykład). Nie stosuj określeń typu "biały, czarny, czarnuch" - to nie przejdzie. Na koniec pisania sprawdź tekst, bo trochę literówek zrobiłeś. :)

Jest dobrze, możesz lepiej. ***(naciągane)

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg

Bardzo fajnie wyszedł Ci ten SmackDown.

Pare kwestii mi się bardzo podobało, np : "Black and White" :lol:

Uśmiałem się też przy rozmowie komentatorów, gdy Maria dała całusa Ronowi :smile:

Bardzo fajne show.

Daję ****

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą" - św. Augustyn

"Wygrywaj bez pychy, przegrywaj bez urazy" - Bruce Lee

10861356394f75dafac0290.jpg

Dobre SmackDown, dużo się działo. Myślę, że wszystkie błędy zostały wymienione i nie ma co na siłę doszukiwać się nowych. Walka Khaliego trochę przykrótka i backstage w paru momentach naciągany, ale tak to jest dobrze. Tak trzymaj! Dostajesz ode mnie cztery gwiazdki na zachętę :)