Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czy WrestlinG jest udawany??

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Coraz czesciej slysze ze wrestling jest udawany . Czekam na wasze opinie .Czy wrestling jest udawany?? :|
  • Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ElKoyote

9

• Hartfan

5

• Rabol

3

• Lukki

3

Top użytkownicy w tym temacie

nedzna prowokacja ....

78269406145f2cb280ea01.jpg

Jezu, co za temat. Skad Ty sie urwales ? Z Ksiezyca czy marsa ?

Chyba 99 % obecnych uzytkownikow forum wie jak jest. Ty jestes chyba tym 1 %, ktory nie wie, nie jest zorientowany badz nie jest doinformowany nalezycie.

Mam nadzieje, ze temat wymysliles bo nie miales co robic. Zadawanie takich pytan na forum wrestlingowym jest powiedzmy nie na miejscu...

The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

Kurde, ty masz 14 lat. Nie zauwazylem. To po czesci wyjasnia zadane pytanie...
The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

Rozumie to pytanie jeśli dopiero co zaczyna oglądanie wrestlingu.A jeżeli już oglądałeś kiedyś wrestling to .....

Hartfan wyluzuj :D chopak ma pytanie może ogląda wrestling od niedawna więc dajmy mu odpowiedż.

Owszem wrestling jest udawany to wyreżyserowana pokazówka. Wrestlerzy znają

przebieg walki , wielokrotnie ćwiczą chwyty a następnie następuje walka przed

publiką.Ok walki to scenariusz ale często laicy sądzą że skoro walki są reżyserowane to

i cała reszta jest łatwa i bezbolesna. Otuż nie mimo że walki są ustawiane to ból jest jak najbardziej realny tzn. Gdy leje sie krew to nie jest to farba lub ketchup tylko prawdziwa

krew jest to tzw. balading wrestlerzy nacinają sie żyletkami żeby poleciała jucha .

Lub podczas normalnej walki przeż przypadek np. Stone Cold vs Bret Hart na któreś wrestlemanii gdzie

Austin krwawił jak świnia a było to zupełnie niezaplanowane. I druga rzecz gdy Mick Foley upada na pineski to nie nie jest to guma lub tektura lecz prawdziwe potrafiące ranić

rzeczy mówie tu również o upadkach ze sczytu kilku metrowej klatki , uderzeniach krzesłami itp.( zresztą obejrzyj se klilka walk Hell in the cell a będziesz wiedziao czym

mówie). Rasumując wrestling to reżyserka ale ból i poświęcenie które wreslerzy muszą w to włożyć są jak najbardziej prawdziwe.

ten kto nie ma nic do stracenia zawsze wygrywa

4626133034af1da5dd01ee.jpg

a ja powiem krotko i zwiezle: TAK :)

ja wiem kolego moj drogi jak to jest jak ja zaczolem na necie info o wretlingu szukac tez mnie tak potraktowano :) wiec wylozoj nie boj sie i wiecej tkich pytan wkoncu masz prawo do informacji ;)

[shadow=red][glow=yellow]HulK[/glow][/shadow][shadow=yellow][glow=red]-A-[/glow][/shadow][shadow=red][glow=yellow]ManiaC[/glow][/shadow][shadow=yellow][glow=red]-Is BacK[/glow][/shadow]

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

ElKoyote: coraz częściej to slyszysz, bo po prostu taka jest prawda, pytając tutaj o opinie chyba nie myślałeś, że ktokolwiek powie "nie, wrestling jest prawdziwy". Przeczytaj jakiś słownik pojęć wrestlingowych, wtedy się dowiesz, że jesteś markiem (zresztą każdy z nas nim kiedyś był wiec trudno to uznać za jakąś hańbę), przeczytaj newsy i zobacz jak cały ten biznes się kręci.

1005187806541accfacb3d6.jpg

ElKoyote nie słuchaj ich Wrestling jest real,zarówno walka,jak i ból jak i krew jest prawdziwa a oni chcą zrobić cię w banbuko.

A resztę proszę o nie wyrywanie chłopaka z przefajnego stanu jaki przeżywa aktualnie chłopak czyli stan bycia markiem. Sami się wybawiliście będąc markami dajcie i innym.

Peace! :wink:

1872433537428f0b46b98ce.gif

D-x przymkne oko na tę ironie ale ból i krew są rzeczywiście prawdziwe. A co do bycia markiem to były wspaniałe czasy jescze je pamiętam.
ten kto nie ma nic do stracenia zawsze wygrywa

4626133034af1da5dd01ee.jpg

To jak mozna udawac skok z 10 m.?? Np. jak Shane McMahon skoczyl z 10 m na big showa

:D

Znasie moze jakas strone www gdzie pisze ze jest wrestling udawany

Żeczywiście fajnie było być "markiem" wtedy to się czuło prawdziwe emocje a nie tak jak teraz dociekliwa analiza "spotów" i całego biznesu totalnie bez nerwów :wink:

A większość z nas pamięta jeszcze czasy kiedy to Hogan jak wykonywał LegDrop na jakimś "niedobrym człowieku" ile było radości a teraz mówimy ze LegDrop do bani a Hogan beeee :wink:

Czasami brak mi bycia markiem :mrgreen:

R-K-O 4 LIFE

To jest proste jak konstrukcja mozgu razora :P

Walki ogolnie sa udawane, chodzi o to ze przebieg i wynik jest z gory ustalony (czasem sa niespodzianki, ktos czegos nie zrobi lub zrobi cos czego nie powinien). To samo z feudami i storyline'ami. Jak w filmie. Wrestler dostaje scenariusz, uczy sie go, przebieg walki trenuje z partnerem/partnerami.

Ciosy ogolnie tez sa 'udawane' , punche, kicki itd... obaj wrestlerzy sprzedaja kazdy cios, najprostszy przyklad - punch - jeden uderza, wyglada jakby trafial, jednak drugi sie odsuwa/ odskakuje/ upada itd. Tu tez sa nieraz niespodzianki. Stiffowe akcje.

Oczywiscie sa tez high risk moves czyli akcje akrobatyczne, high spoty itd, hardcore (prawdziwy hardcore)... czy taki Mankind spadajacy z klatki, mial to w scenariuszu, niby bylo udawane, ale napewno bylo bardzo ryzykowne, wiec nie tak do konca udawane.

Wrestling jest udawany... i jednoczesnie nie jest.

4302049614329261d90190.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 81 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 001 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 693 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 556 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 878 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      To akurat pasuje do całej gali, bo ogarnąłem na szybko, że 3-4 osoby w typerze walnęły maxa
    • Kowalski
      Walki turniejowe pierwszej rundy na PPV, a kolejne rundy pewnie na tygodniowkach - logika. Niby były okej ale też z oczywistymi wynikami. Nie zadziało się tam kompletnie nic interesującego. Ten Kevin Knight to wyrośnięty Lio Rush.     Hurt Syndicate vs Learning Tree Spodziewałem się łatwej przeprawy Syndykatów a tu Big Bill momentami radził sobie z dwoma rywalami. MJF pomaga wygrać z tagiem 3 kategorii. Bzdura   6 Man Tag przewinięty - może po heel turnie odżyją    Toni aka Rocky Balboa vs Megan aka lepsza wersja Jade Cargill. Na jednym starciu się nie skończy  O cię chuj, Bandyta traci maskę...A nie, stara meksykanka pokazuje że bejsbol leży za schodkami i mamy restart. Ale bzdura, sędzia nie widział nielegalnego ataku i anuluje wynik.  Mój Boże...  Dlaczego w walce wieczoru nie było restartu?        Garcia vs Cole Adam większość walki sprzedaje problemy z kolanem (mistrz nawet pracuje nad tą nogą) by w końcówce walnąć 2 razy panama sunrise I po rozbiegu walnąć z kolanka. Na plus że boring Danny bez pasa.        Rico vs Speedball vs Kenny  W końcu coś interesującego. Fajne szybkie starcie. Dawać pas dla Rico, chłop co odmiana po odejściu z Dablju Zapomniałem że Okade mają i to z pasem. Przyszedł i poszedł 👍        Mejn Iwento Na pewno nie pomaga Moxowi że przez 4h gali we wszystkich pojedynkach skaczą biegają, każdy po 20 różnych moves'ów, akcja non stop a w walce wieczoru mistrz wozi się po ringu i gryzie przeciwnika w czoło kilka razy. Najciekawszy moment to wejście Hangman i tak czułem że tu jednak nie przeszkodzi Swervowi ale oczywiście kitowcy Moxa musieli wpaść, następnie Joe z ekipą, kurde jak można było tak to zamieść po dywan. Jeszcze te Young Bucksy, pasują tam jak pięść do nosa. Ps. Kick outy z Clash Styles działają mi na nerwy
    • MattDevitto
      Ja, aż tak nie wybiegam w przyszłość - na razie mam KUPE zaległości z New Japan, ale widziałem, że powoli odkrywają karty na nadchodzący BOSJ. Nie brakuje postaci z CMLL czy AEW. Ogłoszona lista to: El Desperado (IWGP Junior Heavyweight Champion) Kosei Fujita  Hiromu Takahashi  Taiji Ishimori  KUSHIDA Nick Wayne (AEW) Clark Connors YOH SHO BUSHI Dragon Dia (Dragongate) Robbie Eagles Francesco Akira Yoshinobu Kanemaru Kevin Knight (AEW) Master Wato  Ninja Mack MAO (DDT) Ryusuke Taguchi TBA (CMLL)
    • Attitude
      Nazwa gali: wXw We Love Wrestling - Live in Erfurt Data: 06.04.2025 Federacja: Westside Xtreme Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Erfurt, Thüringen, Niemcy Arena: From Hell Publiczność: 300 Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • IIL
      Potwierdzono rozkład jazdy na nadchodzący G1 Climax 35 i co bardzo mnie zadziwia, po raz pierwszy w historii finały nie będą miały miejsca w Sumo Hall czy Tokyo Nippon Budokan. Zamiast tego, ostatnie dwie noce turnieju odbędą się w Tokyo Ariake Arena: NEW JAPAN PRO-WRESTLING WWW.NJPW1972.COM   Arena ta może pomieścić 15k widzów, ale dziwi mnie fakt, że zrezygnowali z wcześniejszych rozwiązań wokół których powstała wieloletnią tradycja. Szkoda.
  • Dodaj nową pozycję...