Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

UFC 103: Franklin vs. Belfort - WYNIKI .

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Może powinienem był zrezygnować po tym jak wygrałem Grand Prix Pride

Dokładnie tak.

https://forum.wrestling.pl/topic/17097-ufc-103-franklin-vs-belfort-wyniki/page/2/#findComment-151252

• Odpowiedzi 26
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ja Myung Agissi

7

• mnih

5

• -Raven-

5

• Bonkol

4

Top użytkownicy w tym temacie

Tyson Griffin vs Hermes Franca

Fatalna fryzura, fatalne przygotowanie i chyba koniec przygody Hermesa z UFC po tym co pokazał. Griffin natomiast miał łatwą przeprawę i też nie musiał się zbytnio namęczyć żeby walkę wygrać. Nie czytałem newsów i muszę to nadrobić, ale ciekaw jestem kogo teraz dostanie Tyson, bo widać, że forma całkiem przyzwoita.

Josh Koscheck vs Frank Trigg

Słabiutko wypadł powracający Trigg. Nigdy nie byłem jakimś fanem jego umiejętności i ta walka najlepiej pokazała, że Frank powinien odpuścić walki na takim poziomie. Może i sędzia pospieszył się z decyzją, ale kwestią czasu było kiedy Josh solidnie trafi rywala i zafunduje mu KO. Z tego co czytałem to Kos zgłosił już gotowość do walki na najbliższych galach w razie jakby ktoś wypadł z karty.

Martin Kampmann vs Paul Daley

Bardzo zawiódł Martin, nie pokazał dosłownie niczego. Kilka nieudolnych prób obalenie i przeniesienia walki do parteru to zdecydowanie za mało. Z pozytywnej strony pokazał się Daley, który od początku parł do przodu i zdecydowanie dominował jeżeli chodzi o stójkę. Nie spodziewałem się tak pewnej wygranej, ale zawsze to jakieś pozytywne zaskoczenie podczas oglądania gali.

Mirko Filipovic vs Junior dos Santos

Oj Mirko nie przygotował się zbyt dobrze do tej walki i sam sobie udowodnił, że to już za wysoka półka dla niego. Santos może jakoś specjalnie nie błyszczał, szczególnie w rundach numer 1 i 2, ale solidność wystarczyła żeby spokojnie wypunktować Chorwata. W 3 rundzie świetna praca kolanami i gdyby były gwiazdor Pride nie poddał pojedynku to mogłoby się wszystko skończyć dość mocnym KO.

Rich Franklin vs Vitor Belfort

Nie wiem czy to były nerwy czy wreszcie Vitor potrafi tak wyczekać rywala, ale pokazał klasę i nie ma co dyskutować. Ace zupełnie nie trafił z wywiadem przed walką kiedy mówił, że nie boi się szybkich rąk Belforta, ale walka pokazała, że szacunek był i to duży. Jedna kombinacja wystarczyła żeby Rich przegrał walkę, a szkoda, bo spodziewałem się jednak trochę większych emocji. Jako, że lubię Vitora to nie będę narzekać tym bardziej, że mówi się o nowym przeciwniku Belforta, a miałby nim być Anderson Silva i powiem szczerze, z przyjemnością zobaczyłbym tą walkę(szczególnie w stójce).

Co do innych walk to zdecydowanie plus dla Drwala, spokojnie prowadził walkę i widać było, że jest o wiele pewniejszy siebie niż jego rywal. Gdyby walka przeniosła się do parteru wcześniej to też wcześniej by się skończyła, bo Drew zupełnie sobie w tym aspekcie nie radzi. Bardzo przyjemnie oglądało się walkę Foster vs Story, dużo wymian i świetne wykończenie Ricka, który dostał bonusy zarówno za submission jak i za najlepszą walką. Plus dla Matyushenki, który mimo wieku spokojnie wypunktował o kilka lat młodszego Pokrajaca no i jeszcze większy plus dla Efraina Escudero, który bez większych problemów wygrał swoją walką fundując solidne KO, a sam slam który wykonał podczas walki, palce lizać.

https://forum.wrestling.pl/topic/17097-ufc-103-franklin-vs-belfort-wyniki/page/2/#findComment-151256

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Może ci co mówili, że jestem skończony mieli rację. Po prostu nie potrafię złamać tej blokady psychicznej w Octagonie. Trenuje w spartańskich warunkach od 20 lat – moje ciało jest zmęczone. Te lata mnie dopadły. Byłem zmęczony… Junior Dos Santos wygrał te walkę i wygrałby ją przez decyzję. Po prostu jest młodszy, bardziej głodny i agresywny. Chciał wygrać dużo mocniej ode mnie… mata była śliska jak szkło. Ale nie szukam wymówek. To nie był występ, za który ludzie zapłacili. Nie czuję już głodu. Zacząłem walczyć zbyt ostrożnie, nie podejmuję już ryzyka. Chciałbym podziękować wszystkim, którzy mnie wspierali i stali przy mnie, wszystkim, którzy pomogli mi przygotować się do tej walki. Żyłem jak żołnierz przez 20 lat mojego życia. Wstawałem o szóstej rano i ćwiczyłem fizycznie do ósmej wieczorem. Chcę normalnego życia. Wchodzę do klatki i myślę o łowieniu ryb w Privlace. Nie można wygrać w ten sposób. Może powinienem był zrezygnować po tym jak wygrałem Grand Prix Pride

Nigdy nie lubiłem Cro Copa i bardzo się cieszę, że Cigano zerżnął mu dupsko, ale po tym wywiadzie należy oddać Chorwatowi duzy szcunek, bo trzeba na prawdę mieć jaja, aby publicznie przyznac, że jest się skończonym. Mam nadzieję, że Dana nie będzie fisiował i do końca kontraktu podsunie CroCop'owi jakichś średniaków (co by legenda nie musiała się ośmieszać) a później - buty na kołek i wspominamy Filipovica wyłącznie przez pryzmat walk w PrIde.

https://forum.wrestling.pl/topic/17097-ufc-103-franklin-vs-belfort-wyniki/page/2/#findComment-151296

Tak to sie niestety konczy gdy ktos , w tym przypadku Mirko nie potrafi ze sceny zejsc niepokonanym i w odpowiedniej chwili .
https://forum.wrestling.pl/topic/17097-ufc-103-franklin-vs-belfort-wyniki/page/2/#findComment-151301

Łatwo powiedzieć trudniej wykonać. Dla nich to jest pasja i nie tak łatwo jest to zostawić, a przecież taki Mirko nie będzie czerpać przyjemności z walki ze słabeuszami tylko ciągle chce się próbować z kimś z wysokiej półki. Walka z dos Santosem trochę wszystko zweryfikowała, ale skoro Couture potrafi w swoim wieku świetnie przygotować się i walczyć jak równy z równym z o wiele młodszym Minotauro to CroCop też może jeszcze coś osiągnąć. Nigdy nie byłem jakimś wielkim jego fanem, ale wydaje mi się, że gdyby ostro wziął się za siebie to byłby o wiele groźniejszym rywalem dla Brazylijczyka niż to było w sobotę.
https://forum.wrestling.pl/topic/17097-ufc-103-franklin-vs-belfort-wyniki/page/2/#findComment-151307

Mirek powinien uciekać do Japonii. Szkoda żeby patrzeć jak jest pożywieniem dla młodych zawodników. Lepej niech walczy w japonii na "odżywkach"
https://forum.wrestling.pl/topic/17097-ufc-103-franklin-vs-belfort-wyniki/page/2/#findComment-151308

ale skoro Couture potrafi w swoim wieku świetnie przygotować się i walczyć jak równy z równym z o wiele młodszym Minotauro to CroCop też może jeszcze coś osiągnąć.

Nie, nie może, skoro jak sam przynał - nie czuje już tego głodu zwycięstwa. Couture go nadal czuje (wychodzi do klatki, by wygrać a nie po to, by powalczyć - i to widać w jego walkach, bez względu na ich wynik) a CroCop nie. Jeżeli się wychodzi do pojedynku nie wierząc we własną wygraną (lub jak sam przyznał Miras - myśląc o łowieniu ryb...:) to przegrywa się jeszcze przed pierwszym gongiem (patrz: Lesnar vs. Mir 2).

https://forum.wrestling.pl/topic/17097-ufc-103-franklin-vs-belfort-wyniki/page/2/#findComment-151318

W szczerość Mirko średnio wierze, nie przygotował się to też potem się musiał tłumaczyć. Łowienie ryb, tak jasne. :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/17097-ufc-103-franklin-vs-belfort-wyniki/page/2/#findComment-151319

W szczerość Mirko średnio wierze, nie przygotował się to też potem się musiał tłumaczyć. Łowienie ryb, tak jasne.

A ja mu raczej wierzę w tej kestii. Kolo nie wyrabia psychicznie od czasu jak Gonzaga (zawodnik nie mający przecież etykiety "topowy") udowodnił mu, że nie jest już Bogiem MMA i zniszczył go firmowym, CroCop'owym, HK'iem.

Kiedyś to Miras ganiał obsranych (samo nazwisko "Filipovic" powodowało biegunkę u rywali) przeciwników po ringu i demolował kick'ami. Teraz nikt się nie obsrywa i ostro naciska na Chorwata, zmuszając go do cofania się i ewentualnych kontr (Miras w odwrocie? Kiedyś było to nie do pomyślenia). Nie dziwię się, że Filipovic stracił pewność siebie (analogiczna sytuacja do Wanda, z tym że "upadek" Silvy rozpoczął się po ciężkim KO z... CroCop'em) i nie ma już tego serca do walki jak kiedyś.

https://forum.wrestling.pl/topic/17097-ufc-103-franklin-vs-belfort-wyniki/page/2/#findComment-151321

Z tym zgadzam się w 100%, ale skoro już podpisał kontrakt z UFC to niech nie mówi, że nie ma głodu zwycięstw, bo to trochę sprzeczne z rywalizacją na jaką się zdecydował. No chyba, ze zrobił to tylko i wyłącznie dla kasy co jest bardzo możliwe(w takim wypadku całkowicie straciłby w moich oczach).
https://forum.wrestling.pl/topic/17097-ufc-103-franklin-vs-belfort-wyniki/page/2/#findComment-151331

Masz rację Bankol nie po to podisał kontrakt z UFC żeby tylko egzystować jako zawodnik najlepszej organizacji MMA na świecie. Dana płaci to czegoś wymaga a Mirko tego nie dał w sobotę. Dana powiedział, że to może być koniec Mirka w UFC. Nie powiedział wprost ale tak trzeba to odbierać.
https://forum.wrestling.pl/topic/17097-ufc-103-franklin-vs-belfort-wyniki/page/2/#findComment-151347

Z tym zgadzam się w 100%, ale skoro już podpisał kontrakt z UFC to niech nie mówi, że nie ma głodu zwycięstw, bo to trochę sprzeczne z rywalizacją na jaką się zdecydował. No chyba, ze zrobił to tylko i wyłącznie dla kasy co jest bardzo możliwe(w takim wypadku całkowicie straciłby w moich oczach).

Myślę, że chodziło po trochu o jedno i drugie. Miras chciał kasiory, ale i też wygrywać, z tym że obecnie jego umiejętności są niewystarczające na większość liczących się zawodników w UFC. Po prostu MMA się ciągle rozwija a CroCop stanął w miejscu. Myślę, że musi go to niesamowicie demotywować i stąd te teksty o wypaleniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/17097-ufc-103-franklin-vs-belfort-wyniki/page/2/#findComment-151410