Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Friday Night Smackdown!, 19.09.2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wybuchają fajerwerki, słyszymy If You Rock Like Me, tak – zaczynamy Smackdown!

Jim Ross: Witamy na Friday Night Smackdown! Dzisiejszą galę komentować będą Jim Ross oraz…

Todd Grisham: Todd Grisham.

Jim Ross: Co zobaczymy na dzisiejszej gali? Batista powraca na Smackdown, Maria zawalczy z Natalya w Bra And Panties Matchu, a mistrz wagi ciężkiej CM Punk zmierzy się z Tyson Kiddem.

Todd Grisham: To jest tylko część z tego co zobaczymy dzisiaj na Smackdown, tymczasem zapraszamy na pierwszy pojedynek – Kung Fu Nakiego z Jimmy Wang Yangiem!

Kung Fu Naki Vs. Jimmy Wang Yang

Końcówka:

Jimmy wykonał Drop Kicka i Funaki już był oparty o liny. Wang Yang odbił się od leżących naprzeciw lin i wykonał niesamowitego Clothesline, który wyrzucił przeciwnika za ring. SmackDown's resident redneck jednak został na ringu i po wejściu na narożnik wykonał Diving Crossbody za ring. Jimmy szybko się podniósł i wszedł na ring. Sędzia zaczął odliczać: 1…2…3…4…5…6. Funaki wturlał się na ring, Jimmy go podniósł i posłał Irish Whipem na narożnik. Monkey Flip! Próba pinu: 1…2… Kick out. Jimmy podnosi przeciwnika i szykuje się do Back to belly piledriver! Jednak Funaki będąc do góry nogami wykonuje roll-up! 1… Kick out. Oboje wstają, a Japończyk wykonuje Front dropkick! Jimmiego odrzuciło aż do narożnika! Kung Fu Naki podchodzi do niego, ustawia go na samej górze naroznika w pozycji stojącej, a sam podskakuje i wykonuje piękną Hurricanrane! Funaki podnosi przeciwnika i wykonuje Rising Sun! Pin: 1…2... w ostatniej chwili Wang Yang zdążył kick outować. Funaki nie może uwierzyć, że Jimmiemu udało się wybić po jego finisherze. SmackDown's #1 Announcer wchodzi na narożnik by zakończyć walkę po Moonsaulcie. Funaki skacze, jednak Jimmy odsuwa się, powstaje i wykonuje Back to belly piledriver! Wang Yang wchodzi na narożnik i Corkscrew 450° splash! Pin: 1…2…3! Zwycięzcą zostaje Jimmy Wang Yang!

Jim Ross: To była wspaniała walka! Pokaz niezłego High Fly! Cudownie, że 450° splash już nie jest zbanowany.

Todd Grisham: Racja, dodało to zdecydowanego ożywienia w walkach zawodników reprezentujących styl aero.

Jim Ross: Tymczasem zobaczmy co do powiedzenia ma CM Punk, który powolnym krokiem zmierza w kierunku ringu.

CM Punk: Witajcie. Jak wiecie, na Breaking Point pokonałem wielkiego Undertakera. Wielkiego? To zdecydowanie za duże słowo. Taker – odklepałeś po Anaconda Vise. Tym zwycięstwem udowodniłem wam wszystkim, że to ja jestem największą gwiazdą w tej federacji! (heat fanów) Zwyciężyłem, ponieważ nie piję, nie palę i nie ćpam jak ten narkoman Hardy! (jeszcze większy heat) Jestem najlepszy!

Rozbrzmiewa theme Punka, a ten schodzi z ringu przy niesamowitym heacie. Jednak, gdy dochodzi do rampy światła gasną. Rozbrzmiewają dzwony, a na titantronie pojawia się napis:

PUNK – TWOJE DNI SĄ POLICZONE!

REST IN PEACE!

Punk lekko wystraszony wychodzi na backstage…

Todd Grisham: No, bardzo ciekawe, co szykuje nam Taker, być może dowiemy się tego podczas dzisiejszej walki wieczoru, jaką będzie pojedynek CM Punka z Tyson Kiddem.

Jim Ross: Bardzo możliwe, ale mamy jeszcze trochę czasu do tej walki.

Todd Grisham: Na ringu stoi już Justin Roberts, więc szykujmy się do kolejnej konfrontacji!

Kane Vs. Finlay

Końcówka:

Finlay trzyma Kane’a w headlocku, jednak Big Red Machine odzyskuje siły, powstaje, odbija się od lin uwalniając się z submission i atakuje przeciwnika Clotheslinem. Fit leży na macie, a Kane może chwilę odpocząć. Po jakimś czasie Irlandczyk wstaje, a The Evil One Irish Whipem odbija go od lin i wykonuje Big Boota. Kane wchodzi na narożnik, a Finlay, który zdążył wstać otrzymuje Diving clothesline. Pin: 1…2… Kick out. Big Red Monster podnosi przeciwnika do Sidewalk Slam, jednak Fit kontruje i Hurricanraną powala Kane’a. Finlay odbija się od lin i Leg Dropem spada na przeciwnika. The Belfast Brawler podnosi rywala i Rolling Hills! Pin: 1…2… Kick out. Fit po podniesieniu przeciwnika posłał go Irish Whipem w narożnik, a sam wleciał w niego Spearem! Celt przygotowuje się do Celtic Cross, jednak Kane zsuwa się z Irlandczyka i schodzi za ring. Finlayowi nie pozostaje nic innego do roboty, niż pójście za wielkim czerwonym potworem. Kane podnosi schody prowadzące do narożnika i z niewiarygodną siłą uderza nimi przeciwnika. Big Red Machine kładzie schodki obok ringu i stojąc na nich podnosi przeciwnika do Tombstone Piledriver! Finisher wykonany! Sędzia odlicza cały czas, i już jest przy 7! Kane wrzuca przeciwnika na ring, a sam się wturluje. Big Red Monster podnosi przeciwnika i Chokeslamem powala go ponownie na mate. Pin: 1…2..3! Zwycięża Kane!

Jim Ross: Niesamowite, co Kane zrobił w tej walce!

Todd Grisham: Racja, pokazał swój spryt i uciekając przed finisherem udało mu się nie przegrać.

Jim Ross: Przenieśmy się na Backstage, gdzie John Morrison udziela wywiadu Josh Matthewsowi.

Josh Matthews: Na WWE Breaking Point twoja walka z Dolphem Zigglerem nie doszła do skutku. Cieszysz się, że nie musiałeś narażać się na ewentualną stratę pasa?

John Morrison: Nie miałem żadnych obaw, bo Dolph Ziggler nie jest osobą, która mogłaby mnie pozbawić pasa. Mógłbym stwierdzić, że Dolph jest zwykłym bananem, a ja jestem Chiquita.

Josh Matthews: Skoro nie Dolph, to kto? Kto mógłby sprawić, że pas Interkontynentalny zniknąłby z twojego ramienia?

John Morrison: Na Smackdown jest dużo gwiazd, które mogłyby mnie pokonać. Mógłbym mieć małe problemy z Takerem, Punkiem, Y2J’em, Kanem czy…

Dolph Ziggler (przerywa): Dolphem Zigglerem!

John Morrison: Dolph, posłuchaj – nie masz szans pokonać mnie w Single Matchu. Prędzej ktoś przerwie streak Takera na Wrestlemanii, niż Dolph Ziggler pokona Johna Morrisona.

Dolph Ziggler: Teraz to przegiąłeś!

Ziggler rzucił się na Morrisona i przez jakiś czas na backstage trwała bójka. Jednak rozdzielili ich ochroniarze, a wraz z nimi pojawił się Teddy Long.

Teddy Long: Co Wy do chuja robicie? Zachowujecie się jak dzieci… John, Ty sądzisz, że Dolph nie jest wystarczająco dobry, żeby móc walczyć z Tobą w Single Matchu, tak? Więc Ziggler będzie mógł to dzisiaj udowodnić walcząc z R-Truthem i Matt Hardym w Triple Threat Matchu, którego zwycięzca zmierzy się z Tobą na Hell In A Cell!

Wracamy do naszych komentatorów.

Jim Ross: Jak myślisz Todd, czy Dolph udowodni, że jest godzien walczyć o pas Interkontynentalny?

Todd Grisham: Mam dziwne przeczucie, że ten jego egoizm nie pomoże mu wygrać i straci swoje szanse na walkę na Hell In A Cell.

Jim Ross: Też tak sądzę, zresztą jego przeciwnicy będą bardzo wymagający.

Todd Grisham: Tak, R-Truth i Hardy nie będą łatwymi przeciwnikami.

Jim Ross: Trochę się rozgadaliśmy, więc wróćmy na ring, gdzie właśnie wchodzi Cryme Tyme.

JTG (/w Shad) Vs. WWE Unified Tag Team Champion, Chris Jericho (/w WWE Unified Tag Team Champion, Big Show)

Końcówka:

JTG wykonuje Mug Shot i wchodzi na narożnik i Flying Elbow! Pin: 1…2… Kick out. Zawodnik z Cryme Tyme podnosi przeciwnika, Irish Whip, Y2J odbija się od lin i otrzymuje Dropkicka! Chris szybko wstaje i po raz kolejny Dropkick! Jericho znowu szybko wstaje i tym razem otrzymuje Running over the shoulder leg drop bulldog! Pin: 1…2... Kick out. JTG tauntuje, szykując się do finishera, a w tym czasie Y2J doczołgawszy się do narożnika odpina ochraniacz. Czarnoskóry wrestler podnosi przeciwnika i Shout Out! Próba pinu, jednak sędzia jest bardziej zainteresowany ochraniaczem na narożniku, niż odliczaniem. W tym czasie Big Show za ringiem serwuje niesamowitego KO Puncha Shadowi i wchodzi na ring. JTG jest zirytowany tym, co Big Show zrobił jego Tag Team partnerowi. Urządzają sobie małą pogawędkę, jednak w tym czasie wstaje Chris Jericho i wykonuje Codebreakera przeciwnikowi! Big Show szybko schodzi za ring, a sędzia akurat kończy zapinać ochraniacz. Zdezorientowany arbiter zaczyna odliczać: 1…2…3! Zwycięża Chris Jericho!

Jim Ross: Że też sędzia akurat wtedy musiał zapinać ten ochraniacz… Przecież JTG by zwyciężył!

Todd Grisham: No tak, ale już tak bywa we wrestlingu.

Jim Ross: Cóż… Zapraszamy na kolejną walkę, którą jest Bra And Panties Match!

Todd Grisham: Apel do matek: lepiej zasłońcie swoim dzieciom oczy, bo będzie się działo!

Bra And Panties Match: Natalya Vs. Maria

Końcówka:

Natalya Discus clotheslinem powala przeciwniczkę, następnie podnosi ją i Snap Suplex. Blondynka próbuje zdjąć spodnie Marii, jednak nieudanie, ponieważ Kanellis kopie ją nogą a po powstaniu serwuje niesamowitego Gutbustera! Maria wchodzi na narożnik, a gdy przeciwniczka się podniosła, skoczyła na nią niesamowitym Diving crossbody! Ruda diva WWE podnosi przeciwniczkę, trzymając ją w headlocku odbija się od lin Beautiful Bulldog! Tak, to musi być koniec, Maria zwycięży! Kanellis próbuje rozebrać przeciwniczkę, jednak ta rollupujei zdejmuje jej spodnie! Ale to nie wszystko, Natalya podnosi rywalkę i German suplex! Zawodniczka z dynastii Hartów ściąga górną część ubioru Marii i zwycięża walkę! Kanellis została w samym bikini!

Jim Ross: Aj… Szczerze, to liczyłem na Marie, ale nawet jeśli przegrała, to dostarczyła nam nieziemskich widoków!

Todd Grisham: Oj tak, Natalya pokazała, że umie wybrnąć z trudnej sytuacji.

Jim Ross: Maria schodzi z ringu, a my zapraszamy na reklamy.

REKLAMY

Jim Ross: Wracamy po reklamach, na ringu R-Truth i Matt Hardy czekają na Dolpha Zigglera, by zmierzyć się w Triple Threat Matchu, którego zwycięzca zmierzy się z Johnem Morrisonem na Hell In A Cell. Przenieśmy się na ring, na który właśnie wchodzi Dolph Ziggler.

Triple Threat Match for no. 1 Contender to Intercontinental Championship: Dolph Ziggler Vs. R-Truth Vs. Matt Hardy

Końcówka:

Truth wraz z Hardym wyrzucili przeciwnika za ring i zostali na nim sami. Matt Clotheslinem powala przeciwnika, podnosi go i Russian legsweep! Pin: 1…2… Kick out. Hardy Irish Whipem odbija przeciwnika od lin, próbuje Back Body Drop, jednak Truth widząc pochylonego Matta zatrzymuje się i Corkscrew scissors kick! Pin: 1…2… Kick out! Ron podnosi przeciwnika i Front powerslam! Killings zatrzymuje się przy narożniku, a gdy Matt powstał wykonał na nim Super Kicka! Ale to nie koniec, Truth podnosi przeciwnika i Truth or Consequences! Pin: 1…2… Kick out! Ron chce po woli kończyć walkę i po podniesieniu przeciwnika wykonał Reverse STO! Killings wchodzi na narożnik by zakończyć pojedynek po Hang Time, jednak nie trafia finisherem w rywala, a Matt to wykorzystuje i Twist of Fate! Na ring wbiega Dolph Ziggler i wykonuje Zig Zag na Hardym! Pin: 1…2…3! Zwycięża Dolph Ziggler!

Jim Ross: Wow! Kolejna osoba, która zachowała się przytomnie i udało jej się wygrać przegraną walkę.

Todd Grisham: Czyli na Hell In A Cell Dolph Ziggler zmierzy się z Johnem Morrisonem o pas Interkontynentalny!

Jim Ross: Zawodnicy zeszli już z ringu, a my słyszymy theme Batisty! Przenieśmy się więc na ring.

Batista: Witam wszystkich fanów Smackdown! Jak wiecie, ja – Batista wróciłem na Smackdown, by dostarczać wam wiele emocjonujących walk. Ostatnio ta gala straciła trochę gwiazd, mam na myśli Reya i Jeffa ale ja zastąpie ich obu. Dzisiaj zaliczę swój debiut, z kim zawalczę? To się zaraz okaże, jestem gotów zawalczyć z każdym z rosteru Smackdown!

Słyszymy theme Mike Knoxa i zawodnik wkracza na ring.

Mike Knox: Na dzisiejszej gali zmierzysz się ze mną!

Batista Vs. Mike Knox

Końcówka:

Batista po Spinebusterze pinuje przeciwnika: 1…2… Kick out! Animal podnosi przeciwnika, wkłada jego głowę między nogi szykując się do Batista Bomb! Knox jednak zachowuje czujność i wstając przerzuca przeciwnika nad sobą! Mike podchodzi do leżącego przeciwnika i osłabia go serią punchy. Próba pinu: 1…2… Kick out. Knox podnosi rywala i Fallaway Slamem ponownie go powala. Pin: 1…2… Kick out. Zdenerwowany Michael nie może uwierzyć, że Batiście udaje się wybijać po jego akcjach. W związku z tym, postanawia zakończyć walkę i wykonuje Knox Out! Pin: 1…2… Kick out! Niemożliwe! Dave kick outował! Mike nie może w to uwierzyć… Powinien był wygrać tą walkę! Knox schodzi za ring, sądząc, że krzesło to jego ostatnia deska ratunku. Zawodnik wchodzi z krzesłem na ring i atakuje nim Batiste! Sędzia ogłasza dyskwalifikacje! Knox się tym nie przejmuje i dalej obija przeciwnika! Na ring wkracza ochrona, jednak oni także obrywają od rozwścieczonego Mike’a! Jednak po pewnym czasie Michaelowi znudziło się niszczenie przeciwnika i ochroniarzy, więc rzucił krzesło na bok, a sam zszedł z ringu przy swoim theme.

Jim Ross: Mike Knox zachował się bardzo nie fair. Skoro jego finisher był za słaby na Batistę, to powinien wykonać jeszcze jeden, i jeszcze, i jeszcze!

Todd Grisham: Cóż, głupota ludzka nie zna granic, Knox rozwalił przeciwnika, ale co mu to dało? Satysfakcję?

Jim Ross: No, niektórzy już tacy są… Tymczasem zapraszamy na reklamy.

REKLAMY

Todd Grisham: Wracamy po przerwie, teraz czas na walkę wieczoru – CM Punk Vs. Tyson Kidd!

Jim Ross: Szykujcie się państwo na niesamowity pojedynek, będzie się działo, oj będzie!

WWE Heavyweight Champion, CM Punk Vs. Tyson Kidd

Końcówka:

Kidd Roundhouse Kickiem powala przeciwnika. Następnie zakłada mu Sharpshooter! Niesamowite submission! Czy Punk da radę? Tak – po chwili doczołgał się do lin i złapał za nie. Tyson podnosi przeciwnika i Super rolling fireman's carry slam! Pin: 1…2… Kick out! TJ po podniesieniu rywala próbuje wykonać na nim DDT, jednak Punk zachowuje się bardzo przytomnie robiąc unik, a następnie Double underhook backbreaker! CM wyrzuca przeciwnika za ring, a sam odbija się od lin i Suicide divem leci na przeciwnika! Niesamowity lot! Punk wraca do kwadratowego pierścienia, a po doliczeniu przez sędziego do 5, na ringu pojawia się także Tyson. Punker podnosi przeciwnika i Enzuigirim powala rywala. Pin: 1…2… Kick out. CM po powstaniu Kidda odbija się od lin i One–handed bulldogiem ponownie kładzie przeciwnika na macie. Jednak Punk kontynuuje swoje combo podnosząc rywala i kładąc go na barki, by wykonać Go To Sleep. Jednak Tyson zsuwa się z przeciwnika za jego plecy i German Suplex! Pin: 1…2… Kick out. Kidd podnosi rywala i The Code Blue! Pin: 1…2… noga Punka na linach! TJ nie może uwierzyć, że sędzia nie odliczył do 3. Tyson szykuje się do Back Kicka, jednak Punk robi unik i bierze przeciwnika na barki! Go To Sleep! Jednak CM nie pinuje przeciwnika, tylko podchodzi i zakłada Anaconda Vise! Kidd tapuje, zwycięża CM Punk!

Jim Ross: No, no, niesamowite zwycięstwo Punka.

Todd Grisham: Tak, ale bardzo ciekawe, czy Undertaker będzie miał teraz coś do powiedzenia.

Jim Ross: Wróćmy na ring, bo CM Punk trzyma już w ręce mikrofon.

CM Punk: Widzisz Taker, gdy ja zakładam Anaconda Vise, rywal nie ma szans, żeby dalej walczyć. Mając najlepszy finiszhr w federacji, nikt, ale to nikt nie ma szans mnie pokonać. Rozumiesz? Niegdyś takim finiszerem było twoje Hell’s Gate, ale co? Nie umiałeś go dobrze używać i zostało zbanowane. Słyszysz mnie Taker? Obecnie spadłeś na liście najlepszych o kilka oczek w dół, oczywiście na tej liście góruje ja. Taker? Masz coś do powiedzenia na ten temat?

Na titantronie pojawia się nie kto inny, jak The Undertaker.

Undertaker: Widzisz Punk, fortuna kołem się toczy. Raz jesteś na szczycie, raz na samym dnie. Tym razem masz to szczęście, że znajdujesz się na górze, masz pas Heavyweight i jesteś człowiekiem szczęśliwym. Jednak wiedz, że w każdym momencie to koło może się obrócić i możesz stracić pas i cały dorobek. Jedno jest pewne, za tydzień na gali Smackdown The Undertaker zmierzy się z CM Punkiem w Hardcore Matchu.

CM Punk: Co? Nie ma mowy, bym zmierzył się z Tobą w jakimkolwiek Single Matchu przed Hell In A Cell. Po Prostu nie, i już.

Na rampie pojawia się Teddy Long.

Teddy Long: Czyżbyś się bał Punk? To oficjalna decyzja i nic jej już nie zmieni. Dodam jeszcze, że jeśli Taker wygra, zaczniecie walkę na górze klatki, jeśli wygrasz Ty, walka może się w ogóle nie odbyć.

Taker demonicznie się śmieje, publika cheeruje, a Punk wygląda jakby stracił pewność siebie…

Smackdown schodzi z anteny…

Edytowane przez nttn
  • Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pitbulljames

1

• nttn

1

• ajfan

1

Top użytkownicy w tym temacie

Fajnie napisana gala. Podoba mi się że w ME dajesz szanse nawet Tysonowi Kiddowi ;D. Ogólnie ciekawe rozmowy, dobre walki.

Jeszcze spodobało mi się prowadzenie feudu Takera z Punkiem, jest pomysłowo i ciekawe jak to się rozstrzygnie :D

30647399048b9a5c265ace.jpg

Fajnie mnie się podoba. Ładnie podbudowałeś feud Punka z Takerem, dajesz szanse nawet jobberom zaistnieć (patrz opener). Ciekawe segmenty, walki też dobre. I na SD! robi się ciekawie :)

10136801454e08b07ab2e86.jpg