Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

ECW 15.09.2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

http://images23.fotosik.pl/134/886431c0e1468f5d.jpg

Rozpoczynamy galę ECW 15.09.2009.

Na ekranie widzimy przed drzwi gabinetu General Manager ECW – Tiffany. Słychać rozmowę.

Mystery man: Ale tym razem nie będzie problemu! Muszę dostać ten rewanż!

Tiffany: Nie, nie i jeszcze raz nie!

Mystery man: Masz mi dać tą szanse! Słyszysz?!

Tiffany: Nie rozkazuj mi!

Mystery man: Rozkazuję!

Kłótnię usłyszał przechodzący obok Shelton Benjamin. Postanowił wkroczyć do akcji i bez pukania otworzył drzwi. Teraz wyraźnie widzimy, że owym mystery manem był nikt inny tylko Paul Burchill.

Shelton: Co tu się dzieje?

Burchill: Nie twoja sprawa chłoptasiu!

Shelton: Wyjdź, pajacu!

Burchill podszedł bliżej Benjamina i zaczął go mierzyć wzrokiem.

Tiffany: Dość tego! Burchill, zabieraj się stąd!

Paul niechętnie, wolnym krokiem opuścił pomieszczenie i wychodząc syknął pod nosem „Pieprzony dżentelmen”. Shelton już chciał się na niego rzucić, ale powstrzymała go Tiffany.

Tiffany: Nie daj się sprowokować…

Shelton: Dobra, właściwie to przyszedłem w innej sprawie. Chodzi mi o walkę z Hurricanem. Nie podoba mi się to całe jego bohaterowanie. Jedynym herosem w ECW jestem ja.

Tiffany: (ze skwaszoną miną) Coś wymyślę, a teraz żegnam.

Benjamin z uśmiechem na twarzy wyszedł.

Single Match

Sheamus vs. Goldust

Końcówka:

Przez większość walki dominował Celtycki Wojownik. Goldust z wolna podnosi się z maty, podczas gdy jego rywal tauntuje w narożniku. Po chwili schodzi z niego, i wykonuje Irish Whip. Sam schyla się przygotowując Back Body Drop. Goldust zachował się jednak przytomnie i mamy dynamiczne Tornado DDT! Szybko podnosi Sheamusa i wykonuje Atomic Drop! Próba pinu 1..2.. Celt wybija. Goldust ponownie podnosi Sheamusa i zaczyna się wymiana punchy. Po jednym z nich, Sheamus wydaje się zamroczony, jednak nagle się odwraca i powala Goldusta Lariatem!! Złoty szybko wstaje ale nadziewa się na Big Boota. Sheamus chwile potautował, a gdy jego oponent wstał, zainkasował mu The FRH!! Próba pinu 1...2..2,999 Nie! W ostatniej chwili Goldust kładzie nogę na linie! Teraz Sheamus staje przy narożniku. Czeka aż rywal wstanie, rozpędza się i wykonuje Speara! Ale Goldust odsuwa się i Celtycki Wojownik trafia w narożnik. Po chwili podbiega do niego rywal i inkasuje Full Nelson Suplex! Próba pinu 1...2.. Sheamus wybija. Goldust zaskoczony nie czeka, tylko zakłada headlocka. Wydaje się że Sheamus już nie wytrzyma, ale podnosi się, uderza kilka razy w brzuch i gdy się oswobodził serwuje Swinging Neckbreaker! „Pomaga” wstać rywalowi i wykonuje ponownie swój finiszer – The FRH! Pin 1...2…3 Sheamus zwycięża tą walkę.

Sheamus: (z uśmiechem na twarzy) Oj Goldust, nie znudziło ci się jeszcze przegrywanie ze mną? Myślałem, że już sobie odpuściłeś…

Goldust: To jeszcze nie koniec! Ja się nigdy nie poddaję, zapamiętaj to sobie. Na następną galę szykuj sobie jakiegoś Tag Partnera bo dostaniesz sowity łomot!

Sheamus: A niby od kogo?

Goldust: Przekonasz się za tydzień!

Sheamus: Już się nie mogę doczekać.

Po tych słowach Sheamus sobie poszedł.

Na backstage’u widzimy Kozlova, Ezekiela i Regala.

Regal: Na następnym PPV to wygramy, mówię wam.

Ezekiel : Tak jest szefie, postaramy się.

Kozlov : (z rosyjskim akcentem) Ja rezygnuję, nie będę walczył tylko po to, żebyś ty miał pas!

Regal: Coś ty powiedział?!

Kozlov: Że sobie idę.

Regal: Pieprzony rusku!

Kozlov: Nikt nie będzie obrażał matki Rosji!! Angielia! Sabaka!

Vladimir rzucił się rozwścieczony na Regala i zaczął go okładać pięściami. Dopiero Ezekiel go odciągnął.

Regal: Pożałujesz tego, ruski gnoju z bazaru. Jackson, idziemy!

Ezekiel rzucił tylko krzywe spojrzenie na Moskiewskiego Tłoka i poszedł za Regalem.

Triple Threat Match

The Hurricane vs. Shelton Benjamin vs. Paul Burchill

Jako pierwszy wchodzi Hurricane. Podczas wejścia przyjmuje różne pozycje super bohatera i przybija piątki fanom. Kiedy stanął na ringu zaczął grać theme Sheltona Benjamina, po czym on również wszedł na ring. Shelton już przygotował się do walki, gdy nagle zaczął grać theme Paula Burchilla. Ten również wbiegł na ring i poprosił o mikrofon.

Burchill: Co ty tu do cholery robisz?!

Benjamin: Co ty tu robisz?! Ja miałem walczyć z Hurricanem!

Hurricane: (jednocześnie skacząc do góry niczym superman) Czyli ze mną!

W tym momencie Paul sobie o nim przypomniał i lariatem wywalił go z ringu.

Benjamin: (kręcąc głową) To nie było fair.

Burchill: I co z tego?

Benjamin w tym momencie kopnął go w brzuch i wykonał Suplex.

Gong

Końcówka:

Przez całą walkę Burchill bił się z Sheltonem, a Hurricane gdy wchodził na ring, któryś z nich go wyrzucał. Wyraźną przewagę ma Benjamin, który w tym momencie trafia Burchilla Superkickiem! Przejście do pinu 1..2.. Przerywa Hurricane. Shelton odwraca się w jego stronę, ale po chwili dostaje od Paula kolanko w plecy i Inverted DDT. Burchill rozpędza się i przygniata leg dropem Sheltona. Po chwili dostaje dropkicka w plecy od Hurricane’a. Ląduje na linach (jak do 619) fani skandują „619!619!619!”, ale Helms wchodzi na narożnik i skacze leg dropem na głowę Burchilla zwisającą za linami!! Sam jednak też się obtłukł i leży za ringiem zwijając się z bólu. Shelton korzystając z okazji pinuje. 1..2.. Paul wybija. Shelton więc poczekał aż ten wstanie i kopnął go kolejnym Superkickiem! Następnie wbiegł na narożnik, krzyknął „It’s Over!” i wykonał 450 Splash!!! Nieprawdopodobne na co zaczęło pozwalać WWE. Już ma pinować, jednak na ring wbiega Hurricane i wykonuje na Sheltonie swoją akcję kończącą - Eye of the Hurricane!!! Pin 1..2..3 Hurricane wygrywa!

Backstage

Widzimy Tommy’ego Dreamera przechadzającego się po backstage’u. Na korytarzu spotyka Tiffany.

Tiffany: Dobrze, że cię widzę. Miałeś dziś walczyć w tagu z Christianem, jednak on odpoczywa po tej jakże męczącej walce na Breaking Point. W takiej sytuacji przygotowałam dla ciebie coś specjalnego.

Dreamer: Czyli?

Tiffany: Na razie nie zdradzę szczegółów. Przeciwnika i stypulację poznasz dopiero na ringu.

Tommy pokiwał głową i poszedł dalej. Tym razem zatrzymał go Zack Ryder!

Ryder: Ej, Tommy! Słyszałem plotkę, że będziesz walczył dzisiaj z kimś ze Smackdown!.

Dreamer: Co?! Z kim takim?

Ryder: Ponoć masz walczyć z Takerem!

Dreamer: Eeee, farmazony mi wciskasz.

Ryder: Powaga! Tak mówili ci z szefostwa.

Dreamer: A skąd ty wiesz co mówią goście z szefostwa?!

Ryder: (z uśmiechem) No wiesz… Ma się znajomości…

Dreamer: Podsłuchiwacz!

Ryder: Ehhh znowu wpadłem. Ale nie mów nikomu że kabluje.

Dreamer: Możesz być spokojny…

Reklamy

Tommy jest już na ringu i czeka na rywala. Z za titantronu wychodzi jednak Tiffany z mikrofonem.

Tiffany: Jak już mówiłam, przygotowałam na dzisiaj coś specjalnego. Stypulacja powinna ci przypomnieć stare czasy i wzbudzić wiele wspomnień. Przypomnisz sobie bowiem, jak kiedyś dostawałeś po łebie! Twoim rywalem bowiem będzie Kane! A zmierzycie się w stypulacji… (chwila ciszy budująca napięcie) Last Man Standing!

Dreamer złapał się za głowę, a w hali zaczął rozbrzmiewać theme Kane’a.

Last Man Standing Match

Kane vs. Tommy Dreamer

Końcówka: Kane ustawia krzesło blisko narożnika. Żaden z wrestlerów jeszcze nie krwawi. Big Red Machine kładzie głowę Dreamera na krześle a sam wchodzi na narożnik. Nie na samą górę, lecz na połowę. Obejrzał się po fanach i skoczył leg dropem na Tommy’ego!! Sędzia już zaczął liczyć, a Kane zeszedł z ringu. 1..2..3..4.. (Kane zaczął rozsypywać na ringu pinezki)5..6.. Nagle Kane podniósł Dreamera przerywając liczenie! Wyniesienie i Sidewalk Slam na pinezki!!! Kolejne liczenie 1...2…3…4…5…6…7… Tommy podnosi się! Plecy ma całe w pinezkach!! Kane nie może w to uwierzyć! Rzuca się na Dreamera ale dostaje Back Body Dropa, który wyrzuca go za ring. Tommy schodzi z ringu po przeciwnej stronie. Zaczyna grzebać pod ringiem. Teraz widzimy tylko Big Red Machine’a, który pozbierał się do kupy i wrócił na ring. Rozgląda się ale rywala nie ma. Po chwili widzimy jak Innovator of Violence wchodzi po cichu na ring. Rękę ma owiniętą drutem kolczastym! Skrada się za Kane’a i gdy jest wystarczająco blisko szturcha go w ramię. Odwracający się Kane widzi tylko pięść Tommy’ego trafiającą go prosto w twarz!! Zaczyna krwawić. Sędzia odlicza 1..2..3..4..5.. Kane bez problemu wstaje, ale Dreamer był już przygotowany i zaczął go dusić drutem kolczastym!!! Wydaje się że Kane traci przytomność. Dreamer go puszcza a sędzia zaczyna liczyć. 1...2...3…4…5…6…7…8…Zdążył wstać! Tommy biegnie w jego stronę ale dostaje Powerslam! Szybko się podnosi, ale nadziewa się na Big Boota! Kane schodzi z ringu i rozkłada stół. Odwraca się żeby wrócić na ring ale Tommy skacze za ring wykonując Crossbody!! Dreamer następnie wyciągnął jakąś butelkę spod ringu. Jest to płynna rozpałka do grilla! Rozlewa ją na stole! Zaraz prosi jakiegoś fana o zapalniczkę. Gdy ją otrzymuje, podpala stół!! Tommy wraca na ring i wchodzi na samą górę narożnika. Kane po minucie wstaje i wchodzi na ring. Podchodzi pod narożnik, wymierza serię punchy, po czym sam wchodzi na górę. Łapie Dreamera za szyje przygotowując Choke Slam. Tommy wykonuje jednak serię łokci w brzuch Kane’a , po czym oswobadza się, łapie go za głowę i wykonuje Superplex za ring na płonący stół!!! Fani skandują „Holy Shit!!! Holy Shit!!!” A sędzia liczy. 1..2..3..4..5..6..7..8...9..10! Walka zakończyła się podwójnym KO.

Na ekranie pojawia się Moskiewski Tłok – Vladimir Kozlov.

Kozlov: Będę twoim koszmarem Regal! Poznasz potęgę syna Rosji! Już ja się postaram żeby walka była taka, że zapamiętasz ją do końca życia. Liczyłeś na to, że będę ci służył?! Mylisz się. Zasługuję na coś więcej niż posługiwanie angielskiemu psu! Cała Rosja pluje na ciebie! Mam nadzieję, że błąd jaki popełniłeś dotrze do ciebie już po pierwszej walce, choć mogę cię torturować do skutku. Ezekiel, mam nadzieję, że po tej walce ty też przejrzysz na oczy i odejdziesz od tego psa! Zabiję cię Regal, rozumiesz?

Szatnia Regala

Regal: Wygram to. Ty masz mi tylko pomagać w razie potrzeby. Dotarło?

Ezekiel: Tak…

Regal: Co to ma znaczyć?! Wierzysz w to, co ten śmieć wygaduje?!

Ezekiel: Nie szefie…

Regal: Myślisz, że jeśli odejdziesz ode mnie tak jak on, to coś zyskasz? Mylisz się! Trzymaj się mnie, a zajdziesz daleko. Dzisiaj udowodnię temu Ruskowi, co zrobił narażając się Williamowi Regalowi!!

No DQ Match

Vladimir Kozlov vs. William Regal /w Ezekiel Jackson

Końcówka: Kozlov trzyma Regala za szyję i krzycząc “You’re dead!” wymierza mu headbutta. Następnie schodzi z ringu, bierze krzesło, patrzy na Jacksona, który coś krzyczy do niego. Vladimir jednak nie wygląda na rozmownego i wymierza mu chairshoota. Szybko turla się na ring ale gdy tylko wszedł, William przywitał go Dropkickiem w nogi. Po chwili pomógł wstać Moskiewskiemu Tłokowi, uderzył go z Uppercuta i wykonał Half Nelson Suplex! Próba pinu 1..2.. Kozlov wybija. Regal staje przy linach i gdy Vladimir się podniósł zaczął krzyczeć do niego „Come on!” Rozwścieczony Rusek rzucił się z wściekłością na rywala, ale ten sprytnie pociągnął linę, tak że towarzysz Kozlov wypadł za ring. Tam już czekał na niego Ezekiel, który chcąc zemścić się za chairshoota uderzył go kilka razy w korpus sztachetą! Następnie wrzucił go z powrotem na ring. Tam Anglik założył mu Regal Stretch! Wydaje się, że Kozlov będzie już tapował ale jednak z trudem doczołgał się do lin. Regal zdenerwowany wyprowadził serię angry stompów. Następnie łapie rywala za głowę i podnosi do Suplexa, ale Kozlov zeskakuje za plecy Regala i zakłada headlock. Ezekiel szybko wskoczył na ring i przerwał akcję kopniakiem w plecy Vladimira, po czym szybko uciekł. Kozlov puścił Regala, ale rozwścieczony wykonał Kneeling leg trap chokeslam! Już miał pinować, gdy zawołał go Ezekiel stojący przy linach. Moskiewski tłok wstał i zaczął wolnym krokiem podążać w jego stronę, ale po chwili dostał serię uderzeń w tył głowy z kastetu!! Padł na matę, a Regal nie przestawał go okładać. Kozlov zaczął krwawić. Przez prawie pół minuty intensywnie wyprowadzał uderzenia w twarz po czym przeszedł do pinu. 1..2..3 William Regal zostaje zwycięzcą tej walki.

Widzimy jak Regal razem z Ezekielem schodzą z ringu.

ECW schodzi z anteny.

http://www.lastfm.pl/user/milkSHAKE619

"Bez sensu i celu, podziały i nienawiść. Komercja, moda, pieniądze i zawiść"

5077314944c546db6bd6cc.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• estevez

1

• nttn

1

• Rudolf

1

• ajfan

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Jak na pierwsze show - nie jest źle. Jakieś takie sztywne dialogi, przydałyby się jakiś innowacyjne pomysł na feudy, bo na razie pod tym względem jest średnio. Może ktoś nowy powinien się włączyć do walki o pas? Tak czy inaczej nie jest źle, ale mogło być lepiej

10136801454e08b07ab2e86.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Zgadzam się, że dialogi trochę sztywne i dość banalne. Na minus też muszę zapisać tak szybkie odłączenie Kozlova od grupy Regala. Można by to zrobić w taki sposób, że walczą jakiś tag match, który przegrywają i jeden ma pretensje do drugiego. Kłótnia przeradza się w rękoczyny i już mamy bardziej wiarygodny powód do feudu.

Na duży plus jednak dużo hardcore'u, bo tak właśnie powinno wyglądać ECW Fantasy - zupełnie inne od tego jaki mamy w rzeczywistości :)

• Styl:  Klasyczny

Większość błędów wymienili już poprzednicy (mam na myśli sztywne dialogi i za szybkie odłączenie się Kozlova), jednak ja chciałbym zauważyć, że w walkach wszystko dzieje się bardzo szybko, aż za szybko.

Fajnie, że starasz się oddać klimat starego ECW.

To tyle, mam nadzieję, że następne gale będą jeszcze lepsze! :)