Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Hell in a Cell 2009 [SPOILERY!!!]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/de/Hell_in_a_Cell_%282009%29.jpg

Jeszcze nikt na spokojnie nie obejrzał ostatniego PPV Breaking Point, po dzisiejszym RAW juz pojawiły się dwie nowe walki na kolejne nowe PPV od WWE - Hell in a Cell. Na tej gali Main Eventy będą odbywać się w stypulacji Hell in a Cell Match.

"Hell in a Cell" Match for the WWE Championship:

John Cena © vs Randy Orton

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/11663528

WWE Championship Match znów w tej samej obsadzie, jednak tytułu będzie bronic nowy champ Cena. Będzie to jego pierwszy Hell in a Cell Match w jego karierze. Po takiej stypulacji można spodziewać się na tym PPV dobrych pojedynków, więc liczę na jakąś lepszą walkę tych panów. Stawiam na wygraną Ceny, niezniszczalnego terminatora, który chyba nie ugnie się w klatce.

Tag Team in "Hell in a Cell" Match:

http://cdn2.kongregate.com/user_avatars/0004/3967/dx_logo_wrestling_degeneration_20_x_wallpaper_preview.jpg vs The Legacy

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/11663632

Kolejna walka ciągnąca ten feud. Na ostatnim PPV, po brutalniej walce o submission, górą było Legacy, dość do przewidzenia. Kolejna dobra stypulacja i miejmy nadzieje, że znów coś dobrego skleją. Tym razem liczę na wygraną Degeneruchów.

WWE Intercontinental Championship:

John Morrison © vs Doplh Ziggler

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/11710078

Walka ta prawdopodobnie bez stypulacji HiaC. Pierwsza obrona tytułu przez nowego mistrz Morrisona na PPV. Myślę, że Shaman wygra i ponosi dość długo ten pas, bo bez sensu jest zmienianie właściciela pasa co miesiąc. Młodzi, zdolni (szczególnie Morrison) choć ta walka nie jest w tytułowej stypulacji PPV, może być bardo dobra jak na taki zwykły one fall match.

"Hell in a Cell" Match for the World Heavyweight Championship:

CM Punk © vs The Undertaker

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/11798608

Elektyzująco zapowiada się ten pojedynek. Taker przegrywał już te stypulacje nie raz i nie dwa. Nie zdziwię się, gdyby CM Punk znów wygrał jakimś kantem. Ale najbardziej by mnie zszokował GTS i zakończenie walki. Tutaj może się wszystko wydarzyć, obydwoje mają fifty-fifty szans. Opcje są dwie: Po bardzo dobrej walce wygrywa Undertaker i schodzi z WHC, po bardzo dobrej walce wygrywa CM Punk po niezły kancie.

Unified Tag Team Championship:

Big Show & Chris Jericho © vs Batista & Rey Mysterio

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/11807466

Moją opinię na temat tej walki znajdziecie na 7 stronie tematu w pierwszym poście:

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=22433&postdays=0&postorder=asc&start=90

Triple Treath Match for the United States Championship:

Kofi Kingston © vs The Miz vs Jack Swagger

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/11769632

Krótko. Miz albo Swagger, Kofi powinien już oddać pas. Ogólnie z jego panowania nad pasem US to ani nie podniósł jego rangi ani ta ranga nie zeszła na poziom niżej. Nie mam nic do niego, świetnie technicznie, potrafi zmontować dobre walki ale mało go przy micu, a to jest błąd bookerów.

Kolejna gala PPV, nowe feudy i angle - Jak to się wszystko potoczy? Nie wiem ale wiem, że mogę gorąco:

ZAPROSIĆ WAS DO DYSKUSJI!!!

Edytowane przez miszcz_94
  • Odpowiedzi 192
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Fracek

17

• -Raven-

16

• B4K4

13

• Domio

11

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   368
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Widzę, że mamy odgrzewane kotlety po ostatnim PPV, tylko w innej stypulacji. Pewnie Cena wygra swoją pierwszą obronę a DX wezmą srogi odwet na młodziakach. Do karty bankowo dorzuca też pewnie rewanż Takera z Punkiem.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   0

Pewnie będzie na gali walka Undertaker vs. Cm Punk i ją pewnie tym razem wygra Taker.

A co do walki Joh Cena vs Orton. Cena z pewnością wygra nie da tak łatwo sobie odebrac pasu chyba że Orton zrobi podobnie jak z Batistą.Ale Orton teraz ma prz*****ne bo Batista wrócił i nie odppuści mu na 100%.

Myśle że w pojedynku Dx vs Legacy wygra tym razem Dx. Chyba że znowu Legacy skopie Triple H i będą znęcac się na HBK.

Najnowsze Gale WWE :

8933737324aaf5c24b0027.gif

• Reputacja:   368
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Pozostaje tylko czekać na starcie Morrisona z Zigglerem, po którym sporo sobie obiecuję.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Ale raczej wątpie że o pas ECW Chirstian z Regal'em będą walczyc w klatce. Tak samo myśle walke o pas US. ALe klatka mogłaby nie wytrzymac gdyby odbyła się walka Big Show&Jericho vs MVP&Mark Henry szczególnie mam na myśli tych dwóch olbrzymów
Najnowsze Gale WWE :

Mogliby czasem zrobić coś na kształt walk X-Division w TNA :)

Przy dobrym bookingu, Ziggler, Morrison, Carlito, Primo, MVP i kilku innych mogliby nam zafundować całkiem efektowny spotfest.

Odnośnie tych dwóch zapowiedzianych już walk - ani mnie one ziębią, ani grzeją. Ot, po prostu są i je obejrzę, ale bez większych emocji. Walka WWE jest spojlerem samym w sobie (Jaś dopiero zdobył pas), a pojedynek DX vs. Legacy na BP pozostawił w moich oczach wiele do życzenia, więc nie będę z ogromnym zainteresowaniem patrzył na tę walkę.

12135614384eeb824360301.jpg

Batista wrocil na RAW i ma przejsc na SmackDown, co jest dla mnie beznadziejna decyzja ... widac, ze jednak Morrisonowi nie bedzie dane walczyc o whc, i wedlug Vince'a ma on tylko Cm Punka i Undertakera w roli main eventerow, stad dodanie batisty.

• Urządzenie:  Linux

A co do UTTC to zapewne na ppv zobaczymy znów tą samą walkę, z tym jednym wyjątkiem, że w klatce i tyle. Na Raw mieliśmy dalszą część feudu między Y2J/BS a MVP/WSM.

Czyli na Hell in a cell będą:

Cena vs Orton

DX vs Legacy

Y2J/Big Show vs MVP/Mark Henry

Undertaker vs CM Punk (a może by tak Triple Threat Match z Batistą?)

Morisson vs Ziggler

ciekaw co przygotują dla Christiana i Kofiego.

A co do Batisty to może szykuje się teraz feud pomiędzy Animalem a Kanem ;)

Edytowane przez Vercyn

Nie był bym tego taki pewien że cena pokona ortona. Orton to też klasowa marka a cena mnie jakoś nie przekonuje. A co do walki legacy vs dx to DX wygra ;).

Walka Morrison vs Ziggler będzie na 100%!!!

I sądzę że wygra ją John Morrison.

Legacy vs DX

Tu sądzę że wygra DX

Jestem pewien że Cena obroni swój pas WWE.

Jeżeli będzie walka Y2J/Big Show vs MVP/Mark Henry to raczej jestem zdania że wygrają Ci pierwsi.

Będzie miło popatrzeć jak Mark Henry i Show wspinają się po klatce :lol:

Mam nadzieję że w walce Taker vs Punk wygra grabarz.

Fajnie byłoby widzieć Takera znów z jakimś pasem ;)

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą" - św. Augustyn

"Wygrywaj bez pychy, przegrywaj bez urazy" - Bruce Lee

10861356394f75dafac0290.jpg

A więc możemy się spodziewać takiej samej gali jak Breaking Point z jedną zasadniczą różnicą wszystkie walki odbędą się w stypulacji Hiac, co raczej wpłynie pozytywnie na poziom walk choć po pojedynku między Cena a Ortonem za wiele nie oczekuję, no bo czego można oczekiwać w walce dwóch drewien, emocji? Nie, akcji które wbudzą podekscytowanie? Tym bardziej nie :). Najwięcej będę oczekiwał od starcia pomiędzy Legacy vs DX aczkolwiek wynik można z góry wytypować. Karta gali też jest raczej łatwa do przewidzenia z pewnością zostaną dodane walki:

Undertaker vs Punk (dzwi to kogoś? Bo mnie nie:) )

Ziggler vs Morison

Największą niewiadomą jest to z kim Kingston zmierzy się o pas U.S, ale zapewne będzie to zawodnik pokroju Bourne :)

"Człowiek, który używa więcej niż dwóch wykrzykników ma silne problemy emocjonalne"

T. Pratchett

2513473804c3229790f382.jpg

czy wszystkie bedą HiAC ??? raczej watpie w BP tez kazda walka miala byc submision a chyba 3 poszly przez 3 count chyba ze sie myle to prosze poprawic....

co do RAW i ich pasa to mazylem ze wkoncu dodaja kogos do ME i mimo ze jestem mozna powiedzieć markiem Ortona (chociaz z WWE obczajam tylko PPV ) to tez mi sie nudzi holernie

Niestety dalej nie bede ogladal RAW-u

wogole coraz bardziej walki WWE sa bookowane zeby zmniejszyc do minimum ryzyka i ludzie ktorzy maja cholerny talent do high flyingu pozwalaja, cos powaznego zrobic raz na rok albo wogole, wystarczy zobaczyc na Kofiego ktory ma niezly talent ale nic nie pokazuje w WWE (przynajmniej w moim odczuciu) swietnie by bylo gdyby pofeudowal z Bournem ktory obok Morissona jest chyba najbardziej utalentowany.

Co do ogolu gali to bedzie odgrzewany kotlet bez pomyslu

PS. Batista na smackdownie ??? moze heel turn

9118604194b92af51af97c.jpg

Niespodzianką byłoby, gdyby Cena stracił tytuł i mimo wszystko, gdyby DX nie sprali Legacy. Chodzą głosy, że do Takera i Punka dojdzie Batista i będziemy mieli Triple Threat w HIAC.

Nie rozumiem tylko polityki bezkrwawych walk w WWE. Przypomnę tu słowa Dixie Carter, która wypomniała WWE m. in. feud Ortona z Triple'm przed WM XXV jako nie pasujący do ery 4 Kids. Dodam do tego Sweet Chin Music na kilkunastoletniej dziewczynce, bo to najbardziej na czasie. Już sama nazwa tego PPV sugeruje pierwiastek brutalności w takich walkach. Edge i Taker pokazali rok temu, że można zrobić świetny pojedynek w klatce bez krwi, ale gdy będzie tych pojedynków kilka i wszystkie bezkrwawe to wyglądać to może nieco śmiesznie.

Myslę, że 3, góra 4 walki w klatce w zupełności wystarczą (jak na Breaking Point), by podnieść atrakcyjność tej gali.

Chętnie zobaczyłbym Triple Threat Match o pas ECW: Christian vs Regal vs Shelton, czyli możliwą perełkę.

Czy wiecie kiedy Edge wróci ? Bo jakby wrócił w najbliższym czasie może uczepił by się pasa WWE lub Heavyweight Championship. Ja myśle że Ortonowi coś znowu odp*****li i zrobi dla John'a tak jak dla Batisty.

Co do walki Legacy, Dx tym razem ich raczej pokona.

A Legacy chyba już odszedli od Ortona, bo ostatnio coś mu nie pomagali.

Najnowsze Gale WWE :

czy wszystkie bedą HiAC ??? raczej watpie w BP tez kazda walka miala byc submision a chyba 3 poszly przez 3 count chyba ze sie myle to prosze poprawic....

Nie mylisz się.

Co do zapowiedzianych walk :

~ Orton vs Cena - przyznam, że zaczyna mnie nudzić cały ten feud między panami. Wiem, że narzekam, ale czasem trzeba. Aż chce się dorzucić kogoś jeszcze do walki o pas WWE, kogoś świeżego typu Swagger (potrzebowałby niezłego pushu). Ad. samej walki - nie lubię obu panów, ale wolałbym aby jednak Cena obronił tytuł.

~ DX vs Legacy - tutaj raczej wygra DX w odwecie za przegraną na Breaking Point.

Na pewno dojdzie też walka o pas Intercontinental między champ'em Morrisonem i Zigglerem. Po tej walce będzie można się wiele spodziewać, bo obaj są utalentowani i są w stanie skleić dobry mecz. A co do pasa World Heavyweight, Batista, który wbije na Smackdown! na pewno się wokół tego tytułu zakręci. Czyli Triple Threat ? Zrobiłoby się wtedy ciekawie.

No nic. Oby HiaC było ciekawsze od Breaking Point.

Maleńki Edit :

Czy wiecie kiedy Edge wróci ? Bo jakby wrócił w najbliższym czasie może uczepił by się pasa WWE lub Heavyweight Championship. Ja myśle że Ortonowi coś znowu odp*****li i zrobi dla John'a tak jak dla Batisty.

Co do walki Legacy, Dx tym razem ich raczej pokona.

A Legacy chyba już odszedli od Ortona, bo ostatnio coś mu nie pomagali.

Edge ma wrócić na początku 2010 roku z tego co wiem. I jeszcze jedno ... pisze się 'odeszli' jak już : )