Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pytania zwiazane z Takerem, pasy WWE, urna, Khali, ksiązki.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam. Jak zwykle po jakimś czasie mam pare pytanek:

1) Czy moglibyscie podac chronologicznie gimmicki Undertakera i przyblizone okresy w ktorych wystepowal?

2) Kiedy odbywał sie feud Taker vs Taker? Kim byl duplikat Takera?

3) Przez jakis okres czasu Taker w czasie walk mial styl typowo browlerowy. Nie ukrywam, ze bardzo wkurzało mnie to jego bujanie sie i udawanie boksera- bo wg mnie najzwyczajniej w swiecie to do niego nie pasowalo. Czy to byl taki jakis "jego wymysł"? Czy moze powiazane to bylo z ktoryms z jego gimmickow (z tego co kojarze to jako- pozwolicie, ze tak go nazwe- motocyklista robil za typowego brwalera- z tamtad zaczerpnął i została ta "pozycja"/ "styl"?)?

4) Rick Flair jest nadal rekordzista w najwiekszej liczbie bycia champem? Z tego co pamietam bylo to 16 razy... Pobił go juz ktos? Jezeli nie to kto jest w "czołówce"?

5) Kto i ile najdluzej dzierzył jeden z dwoch najwazniejszych pasow wwe? Czy to nie byl przypadkiem JBL? Jezeli tak to przez jaki okres?

6) Ostatnio ogladalem Wrestlemanie XIII. W walce o pas TT Mankind'a i bodaj Vadera (takiego wielkiego kolesia w czasnym uniformie i malej czerwonej, paskowej masce) prowadzil Paul Bearer wraz z urną. O jaka cholere tam chodzi? Nie wgłębiałem sie nigdy w te opcje z urnami, bo bylem pewien, ze to bylo zwiazane z jakims feudem, ale tylko z Takerem. Okazuje sie, ze jednak nie- mozecie pokrotce powiedziec "o co kaman"?

7) Zastanawiało mnie to od dawna- czy Khali ma jakis problem z nogami? Czy to tylko "skutek uboczny" gigantyzmu?

8) Czy są jakiekolwiek ksiazki traktujace o tematyce wrestlingu wydane po polsku? A moze chociaz przetłumaczone (tak, wiem, ze sa na stronie, ale jednak nie sa cale ksiazki, a pojedyncze rozdziały) gdzies na necie?

Wybaczcie, ze zarzucam was nawałnicą pytań. Ale tak to jest, jak sie troche nazbiera- a wiedzieć sie chce :P

Edit:

Apropo pytania 5) -interesowały mnie konkretnie czasy od powstania WWE do teraz.

Apropo pytania 4) -HHH nie jest przypadkiem 14sto krotnym, a nie 13sto mistrzem? (upewniam sie)

Edytowane przez TheGiant

15192108424405e31546cee.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/16961-pytania-zwiazane-z-takerem-pasy-wwe-urna-khali-ksi%C4%85zki/

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bonkol

1

• TheGiant

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

1. Deadman do 1999 roku, później Lord Of Darkness przez około rok. Następnie American Bad Ass/Big Evil i ponownie Deadman. Ogólnie gdzieś od 1997 roku(okolice debiutu Kane'a) Taker nazywany jest Phenom, ale nigdy nie był to wyodrębniony gimmick Calloway'a.

2. W 1994 roku w okolicach SummerSlam. Fake Undertakera grał Brian Lee, a jego managerem był Ted DiBiase.

3. Nie. To wyszło od samego Marka i nawiązuje do jego pasji, czyli MMA(wiele razy można go było zobaczyć na galach chociażby UFC).

4. Nikt go nie pobił. Najbliżej jest HHH z 13 tytułami.

5. Najdłużej w całej historii pas wagi ciężkiej trzymał Bruno Sammartino. Jego pierwszy run to około 8 lat, drugi 3 i pół roku jak dobrze pamiętam.

6. Urna to był taki "talizman" Undertakera, gdy nie szło mu w walce i tracił siły to Bearer pokazywał mu urnę i wszystkie siły Takera wracały w "magiczny" sposób. Jako, że Paul odwrócił się od swojego podopiecznego i zaczął być managerem Mankinda to żeby jeszcze lepiej sprzedać feud nosił urnę Calloway'a ze sobą.

7. To pewnie problem związany ze wzrostem, a co do książek to niestety nie ma polskich wydań.

15974308365193fac7b7921.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/16961-pytania-zwiazane-z-takerem-pasy-wwe-urna-khali-ksi%C4%85zki/#findComment-149705