Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Ulubione cytaty i dialogi filmowe

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   228
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Skazani na Shawshank (1994)

"-Czasem jednak smutno mi, że Andy odszedł.

-Muszę sobie przypominać, że niektórym ptakom nie służy klatka.

-Mają za jaskrawe piórka.

-Ale gdy odlatują...

-część ciebie, która wie, że grzechem było je więzić - raduje się.

-Mimo to, miejsce, w którym żyjesz, jest bez nich ponure i puste."

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-301851

• Odpowiedzi 196
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

72

• Streetovs

8

• theGrimRipper

7

• Vercyn

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dziki Bill

- To miasto przypomina opisy z biblii.

- W której księdze?

- W tej, w której bóg się rozgniewał.

Skazany na piekło

- Władza powinna przemawiać głosem rozsądku, dawać przykład i uczyć. Zamiast tego

karmi nas frazesami, żebyśmy byli pokorni.

Kilerów 2

- No i w pizdu wylądował. I cały misterny plan też w pizdu.

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-301971

Revolver (2005)

"-Jest w tobie coś...

-o czym nie wiesz.

-Coś, co odrzucasz.

-Istnieje nawet wtedy, gdy jest już za późno,

-by cokolwiek z tym zrobić.

-Tylko dlatego rano wstajesz.

-Jedyne wytłumaczenie ciebie na gównianym przejściu.

-Krwi, potu i łez.

-To dlatego, że chcesz, by ludzie wiedzieli,

-jaki dobry, atrakcyjny, hojny,

-zabawny, ciepły i mądry naprawdę jesteś.

-Bójcie się lub czcijcie, ale błagam was...

-myślcie, że jestem wyjątkowy.

-Dzielimy się uzależnieniem.

-Ćpuny próbują coś udowodnić.

-Wszyscy gonimy za bogactwem.

-Za złotym zegarkiem.

-Zbiorowy obłęd.

-Patrzcie na mądralę z odznaką.

-Poleruje swoje trofeum.

-Lśnij na mnie, szalony diamencie.

-Jesteśmy jak małpy w garniturach.

-Przywdziewamy maski,

-błagając o aprobatę innych.

-Gdybyśmy o tym wiedzieli, to byśmy przestali.

-Ktoś przed nami to ukrywa."

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-302357

Chłopaki nie płaczą 2000

Laska: W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.

Kuba: A ty sobie odpowiedziałeś na to pytanie?

Laska: Jarać blanty.

Kuba: Jest jakiś zawód, który się z tym wiąże?

Laska: Ambasador.

Kuba: Chyba na Jamajce.

Laska: Nie taki ambasador. Miałem na myśli takiego, jakim był Tony Halik. Wyobraź sobie stary, ile on stuffu wypalił z tymi wszystkimi plemionami, które odwiedził. Ktoś musi kontynuować jego dzieło. Będę jeździł po całym świecie, pełniąc rolę ambasadora naszego kraju. Jestem Laska. Z Polski.

Fred do Gruchy:

To, co dla ciebie jest sufitem, dla mnie jest podłogą.

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-302366

Reservoir Dogs ("Wściekłe Psy". 1992r)

"Nie będę ci wciskał ciemnoty.

Sram na to, co wiesz, a czego nie.

Tak, czy siak będę cię torturował.

Nie dla informacji, tylko dla czystej

frajdy torturowania gliniarza.

Mów co chcesz, wszystko już słyszałem.

Możesz tylko modlić się o szybką śmierć,

która i tak... nie nadejdzie."

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-302677

S.Darko (2009)

" - Wierzysz w drugie szanse?

- Wierzę w 'życie jest do dupy, a potem umierasz'."

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-302957

Skłóceni z życiem ("The Misfits". 1961r.)

"-Kochanie, każdy kiedyś odchodzi. Umieranie jest tak naturalne jak życie.

-Ktoś to boi się śmierci, boi się też życia."

"-Łapanie dzikich mustangów to jak zabijanie marzeń"

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-303426

• 3 miesiące temu...

The Sessions ("Sesje". 2012r.)

"- Jesteś wierzący?

- Tak. Nie zniósłbym świadomości, że nikogo za to wszystko nie mogę winić."

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-311515

• 1 miesiąc temu...

Gangster Squad (2013)

"-Wojna nauczyła mnie, że jedyną rzeczą potrzebną do zwycięstwa zła jest to, że dobrzy ludzie nic nie robią."

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-312941

• Reputacja:   1

Gangster Squad (2013)

"-Wojna nauczyła mnie, że jedyną rzeczą potrzebną do zwycięstwa zła jest to, że dobrzy ludzie nic nie robią."

To akurat są przerobione słowa Edmund'a Burke'a. Ale jest w tym sporo racji.

A pro po wojny. :D

Full Metal Jacket (1987)

Strzelec pokładowy w śmigłowcu: Ci, co uciekają, są z Vietcongu. A ci, którzy nie uciekają... są dobrze wytrenowanymi żołnierzami Vietcongu. Powinniście o mnie napisać artykuł.

Sierżant "Joker": Dlaczego właśnie o tobie?

Strzelec pokładowy: Bo taki jestem wspaniały! Naprawdę. Zabiłem już 157 żółtków. I 50 bawołów. Wszystkie trupy oficjalnie zweryfikowane.

Sierżant "Joker": Kobiety i dzieci też?

Strzelec pokładowy: Czasami.

Sierżant "Joker": Jak możesz zabijać kobiety i dzieci?

Strzelec pokładowy: To nietrudne. Wolniej biegają, więc lepiej celujesz. (śmiejąc się) Czyż wojna nie jest piekłem?

Sierżant Hartman: Dzisiaj jest Boże Narodzenie! Uroczystości odbędą się o 9.30. Kapelan Charlie wygłosi kazanie o tym, jak wolny świat podbije komunizm z pomocą Boga i kilku marines! Bóg lubi marines, bo zabijamy wszystko, co staje na naszej drodze! On gra w swoje gry, a my gramy w nasze! Aby wyrazić nasz szacunek dla takiej potęgi, czujemy się w obowiązku zapełniać niebo świeżymi duszami! Bóg był tutaj, zanim przyszli marines! Możecie zatem oddać swe serce Jezusowi, ale wasza dupa należy do korpusu! Rozumiecie, dziewczynki?

Sierżant "Animal Mother": Chyba ci mózg wyprali, Nowy. Myślisz, że my zabijamy żółtków za wolność? To tylko rzeź. Jeśli mam stracić jaja dla jakiegoś słowa... to będzie nim tylko "cipka".

"Szalony Earl": Żyjemy we wspaniałych czasach! Jesteśmy zielonymi olbrzymami, co chodzą po ziemi z karabinami. Ci, których tu dzisiaj zabiliśmy... to wspaniali ludzie. W kraju nie spotkamy ludzi, do których warto by postrzelać.

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-312948

Nie tak dawno widziałem dwa filmy o Lincolnie, a najciekawszy cytat Abrahama usłyszałem w filmie Imagine that

Gdybym miał osiem godzin na ścięcie drzewa to pierwsze sześć poświęciłbym na ostrzeniu siekiery.

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-313467

• 6 miesięcy temu...

Behind the Candelabra (2013)

"-Co chciałbyś zrobić ze swoim życiem, Scott? Jakie masz marzenie?

-Chcę być weterynarzem.

-Kochasz zwierzęta, prawda? Ja też. Bo kochają cię niezależnie od okoliczności. Dlatego właśnie są tylko głupimi zwierzętami. Gdyby naprawdę wiedziały, jacy jesteśmy, nie chciałyby mieć z nami nic wspólnego."

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-330834

• 1 miesiąc temu...

Swiat Według Bundych.

1. Boże, pozwól mi zasnąć, zanim Peg pomyśli o sexie.

2. Wszyscy musimy żyć z jakimś rozczarowaniem. Ja muszę z moim sypiać.

3. Mam tydzień wolnego. Peg, proszę, pakuj manele, nie zapomnij dzieciaków - widzimy się za tydzień.

4. Wprawdzie Elwis nie zyje... ale dlaczego ja jestem w piekle?

5. Alez Peg! Skąd ja mogę wiedzieć, jak ty wyglądasz???! Przeciez nigdy na ciebie nie patrzę!

6. Są dwie rzeczy jakich nie robią Bundy, nie jedzą warzyw i nie pukają.

7. Na miejsca, gotowi... kto ostatni przy aucie, ten siedzi obok mojej żony!

8. Miłość jest nie tylko ślepa ale i głuupia.

9. Bez paniki!!! Zaopiekuję się nim tak dobrze, jak tylko może zaopiekować się ojciec 41- letnim frajerem, który chciał zbajerować jego córkę.

10. Domem mężczyzny jest trumna...

11. Czy ja jestem zerem?? Może dzieci sąsiadów maja faktycznie rację!

12. Peg: Al nie byleś szczególnie miły dla mojej rodziny..

Al: Natura też nie - jej rób wymówki.

13. (w sklepie)

Kobieta: Ja chcę buty!!!!!!!

Al: Kowal za rogiem.

14. Nie Peg, nie jesteś w piekle. Gdybyś była, siedziałabyś już na tronie a diabeł pakowałby manatki!

15. Al Bundy zmasakruje każdego ryja tak, jak ząb czasu zmasakrował twarz jego żony.

16. Wszystko czego potrzebuje mężczyzna gdy się żeni to: kobieta i podświadomość Harakiri.

17. Peg, potrzebujesz zmian w małżeństwie? Masz dosyć monotonii w życiu? Chciałabyś coś innego zobaczyć?

To idź do kuchni!

18. Słuchaj Peg, jeśli uda mi się choć jednego faceta uchronic przed żeniaczką, to mój cel na tej ziemi dosięgnąl szczytu.

19. Wiem, że to tylko sen!!! Ale co będzie jak otworze oczy i się okaże, że faktycznie poślubilem tę rudą!

20. Nie śmiem twierdzić, że horrory są prawdziwe, ale wiele nawiązuje do świata realnego: moja noc poślubna.

21. Nigdy nie zapomnę tego wieczoru, w którym matka Peg przetaczała się przed telewizorem. Jak odsłoniła ekran był już ranek.

22. Dzieci, każde z was ma szansę osiagnąć coś wielkiego w życiu. Bud, ty mógłbyś zostać lekarzem albo adwokatem. Kelly, ty eee... będziesz w stanie któregoś dnia sama sobie rozpiąć bluzkę.

23. Bud, ostrzegam cię, zapamiętaj sobie synu: nigdy ale to przenigdy nie wlewaj w siebie całej flaszki tequilii, jeśli w pobliżu słyszysz marsz Mendelsona.

24. Nie, dziękuję Peg, nie podrapię cię po pupie. Mogłabyś mi równie dobrze zaproponować włożenie ręki do wiadra z kwasem. Wyszłoby na to samo.

25. O mój Boże, w życiu nauczyłem się rezygnować z wielu rzeczy: jachtu, luksusowej wilii, miłości, sexu, jedzenia... wszystko znosiłem. Ale powiedz mi, kiedy w końcu umrę?!

26. Dzieciaki, bądźcie do cholery cicho, bo obudzicie waszą matkę i będę z nią musiał rozmawiać.

27. Czuję, że zbliża się koniec. Mam nieoddzowne uczucie, że moje życie zbliża się ku końcowi. Te koszmary, te lęki. Co to może oznaczać? Peg? Nie przyjeżdża czasem do nas twoja matka?

28. Peg, czemu się nie rozwiedziesz? Będziesz mogła otworzyć z Marcy agencję strachów na wróble.

29. Peg już dotrzymała rodzinnej tradycji: wyszła za mężczyznę i zmarnowala mu życie.

30. Co ja robię?!! Płacę rachunki! To jest coś, czego wy nigdy robić nie będziecie! Jak będę tłukł łbem o stół, to nie zwracajcie na mnie uwagi.

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-334092

• 2 miesiące temu...

Dallas Buyers Club (2013)

-Nie tęsknisz za normalnym życiem?

-Normalne życie? A co to?

-Nie ma czegoś takiego.

-Może.

-Ale chciałbym…

-...wypić zimne piwo i wsiąść na byka.

-Zabrać dziewczynę na tańce.

-Mieć dzieci...

-Mam jedno życie, prawda? Własne.

-Ale czasem chciałabym mieć czyjeś inne.

-Tak walczę o życie, że nie mam czasu żyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-341214

• Reputacja:   30

Scarface (1983)

Tony: "Komunistę zabiłbym dla przyjemności. Za zieloną karę posiekam go na plasterki."

Frank Lopez: "Lekcja nr. 1 - nie waż się lekceważyć chciwości innych"

Tony Montana: "Przywitaj się z moim małym przyjacielem!" (klasyk kina)

Tony Montana: "Dlaczego nie włożysz sobie głowy do tyłka, by sprawdzić czy pasuje..."

Frank: "Nie zabijaj mnie Tony!"

Tony: "Nie mam zamiaru" Do Manny'ego: "Manolo, zastrzel gnoja"

Tony Montana: "Na każdego przyjdzie czas." (w oryginale "Every dog has his day")

Mel: "Nie możesz zastrzelić gliny!"

Tony: "Kto powiedział, że nim kiedykolwiek byłeś?"

Mel: "Możemy wszystko jeszcze załatwić"

Tony: "Jasne, Mel. Może załatwisz sobie bilet w pierwszej klasie prosto do zmartwychwstania."

Mel "Pieprzony śmieć, sukinsyn!"

Tony: "Na razie, Mel. Dobrej podróży."

Mel: "Pieprz się!"

Tony (do ludzi w restauracji): "Na co się gapicie? Wszyscy jesteście pieprzonymi dupkami. Wiecie dlaczego? Nie macie jaj, by być kimś, kim tak naprawdę chcecie być. Potrzebujecie takich jak ja. Potrzebujecie takich jak ja, by móc wskazać swoim pieprzonym palcem i powiedzieć: 'To jest ten zły'. No i? Myślicie, że jesteście przez to lepsi? Wcale nie jesteście. Wiecie tylko jak się ukrywać i kłamać. Ja nie mam tego problemu. Ja zawsze mówię prawdę, nawet kiedy kłamię. Więc pożegnajcie złego gościa! No dalej! Ostatni raz widzicie takiego złego gościa jak ja, mówię Wam!"

Tony (do Manny'ego): "W tym kraju najpierw musisz zdobyć pieniądze. Gdy je zarobisz, musisz zdobyć władzę. Gdy masz już władzę, dopiero wtedy możesz się starać o kobiety".

Tony (do Alejandro Sosy): "Hey, Sosa. Wyjaśnijmy sobie coś. Nigdy w życiu nie wykiwałem nikogo, kto by sobie na to nie zasłużył, jasne? Wszystko co mam na tym świecie, to moje słowo i moja odwaga. Nie będę więc łamał słowa danego komukolwiek, rozumiesz?"

Tony: "Pieprzyć Gaspara Gomeza i pieprzyć pieprzonych braci Diaz! Pieprzyć ich wszystkich! Pogrzebię te karaluchy!"

Tony (do Franka): "Wiesz, co to haza, Frank? To świnia, która nie gra uczciwie. Tak jak ty, Frank."

Po zastrzeleniu paru osób (żeby nie spoilerować):

Manny: "Co robimy z Ernie'm?"

Tony: "Szukasz pracy Ernie?"

Ernie: "Jasne, Tony."

Tony: "Znam te bzdury, Seidelbaum. Daruj sobie. Nie masz nic na mnie. Ja to wiem i ty też. Przeliczam tylko pieniądze. Chcesz marnować mój czas? W porządku. Zadzwonię do mojego prawnika. To najlepszy prawnik w Miami. Jest tak dobry, że jutro rano będziesz szukał pracy na Alasce, więc lepiej ubierz się ciepło"

Tony: "Pranie forsy? Ten pieprzony kraj powstał dzięki brudnej forsie!"

Tony (do "sapera" mającego rozbroić bombę zamontowaną w samochodzie celu po tym, jak Tony dowiedział się, że będą musieli poświęcić życie żony i dziecka tegoż człowieka, by go zabić): "To sprawia, że czujesz się lepiej, co? Czujesz się lepszy, mogąc zabić matkę i dwójkę dzieci. Pieprz się! Ty myślisz, że kim ja jestem? Że zabiję dwójkę dzieciaków i kobietę? Pieprzę to! Nie potrzebuję takiego gówna w moim życiu. GIN, SKURWIELU!" Do martwego "sapera": "I co teraz? Myślisz, że jestem takim pieprzonym robakiem jak ty? Mówiłem ci gnoju, nie zadzieraj ze mną! Mówiłem, żadnych pieprzonych dzieci! Ale ty wolałeś nie słuchać! Ty głupi fiucie, spójrz na siebie teraz!"

Trochę się rozpisałem ale uwielbiam ten film ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/16958-ulubione-cytaty-i-dialogi-filmowe/page/11/#findComment-341218

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...