Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Cognitive curiosity.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Widzimy Y2J’a siedzącego przy komputerze w swoim pokoju. Ogląda ostatnie posty na forum EWF, wreszcie wchodzi w kartę na najbliższą galę.

Y2J: EWF HD Ekskomunika. Swoją drogą to ciekawe komu kościół zalazł za skórę, ale to nieistotne. Istotne zaś jest to, co mnie na tej gali spotka. Kolejny rok bliżej ostatecznego celu, kolejny krok na szczyt na Everest polskiego wrestlingu, kolejny krok do serca pewnej kobiety. Moi przeciwnicy to Izzy Nilsen i Mind Mower, walka zaś będzie o specjalną nagrodę niespodziankę. Warto zauważyć kontrast, który czeka mnie w tym matchu. Obydwu przeciwników znam bardzo dobrze, będzie więc to powrót do przeszłości, niespodzianka zaś charakteryzuje się tym, że jest to coś nieznanego i nowego. Fakt, że walczymy o niespodziankę sprawia, że czuję się jeszcze bardziej zmotywowany do treningu i innej natury przygotowań. Pamiętam, że gdy byłem młodszy zwykłem mawiać, że nie lubię niespodzianek. Teraz już wiem dlaczego tak było. To ze zwykłego strachu. Byłem strasznie nieśmiałym człowiekiem, a teraz jestem bardziej nieśmiały, niż komukolwiek mogłoby się wydawać, ale moim celem nie jest wam to udowadniać. Gdy ktoś mówił o niespodziankach, po prostu bałem się, że znajdę się w nieznanej dla mnie sytuacji, w której nie będę potrafił się odnaleźć, będzie to coś żenującego, bądź ośmieszającego dla mnie i nie będę wiedział co zrobić. A właśnie tego bałem się najbardziej, ośmieszenia w oczach innych i braku akceptacji. Teraz widzę ten strach w was. Mind Mower i Izzy Nilsen, obaj negatywnie nastawieni do gatunku ludzkiego, żyjący w odosobnieniu. Najwyższy czas z tego wyrosnąć. Ja już wyrosłem. Polubiłem niespodzianki. Mam w tym momencie zupełnie inne nastawienie do tej idei. Przypomina mi się najlepsza niespodzianka w moim życiu, gdy jedna z moich dawnych, dobrych koleżanek postanowiła tak po prostu pojawić się na mojej imprezie urodzinowej nic mi wcześniej nie mówiąc. Oczywiście, nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że miała wtedy 18 lat, a mieszkała ponad 500km ode mnie. Do tej pory pamiętam moje ogromne zdziwienie, a ona śmieje się z mojej miny, gdy ją zobaczyłem. Wspominam o tym do dziś, gdy ktoś pyta o niespodzianki. Było mi naprawdę bardzo miło, że ktoś chciał zrobić takie coś dla mnie. Zmieniło się moje dziecinne podejście i sam zacząłem robić niespodzianki innym. To uczucie, że mogło się sprawić komuś przyjemną niespodziankę jest chyba jeszcze lepsze. I teraz pytam się was, Izzy, Mind. Kiedy ostatni raz zrobiliście komuś niespodziankę? Czy w ogóle zrobiliście? Albo ktoś wam? Tak myślałem...

Jay bierze kilka łyków niegazowanej „Cisowianki” (kryptoreklama).

Y2J: Już nie raz mówiłem o wzajemności. To jest kolejny dobry przykład. Jeśli komuś zrobisz niespodziankę, to potem ta osoba będzie bardziej skłonna wysilić się i zrobić niespodziankę tobie. Jeśli masz wszystkich dookoła w dupie, tak jak wy, to nie ma co się dziwić, że wszyscy podchodzą negatywnie do was. No może nie wszyscy, bo ja staram się podchodzić pozytywnie do wszystkich, ale wiecie o co chodzi. Tak więc moja motywacja jest na prawidłowo wysokim poziomie przed tą walką. A może nawet na ciut wyższym niż zwykle, gdyż tutaj dochodzi ten element niepewności. Tak jak ze wszystkim. Najlepiej nie wiedzieć co się stanie, right? Gdyby wszystko było przewidywalne, świat byłby cholernie nudny. Pomyślcie sobie gdy oglądacie emocjonującą walkę i naprawdę interesuje was kto wygra. Czy byłoby lepiej gdybyście od razu znali zwycięzcę? Wątpię. Gdyby było z góry wiadomo, że wygra wrestler X to nie dałoby się kupić, że wrestler Y robi comeback i może jeszcze jakimś cudem uda mu się odnieść zwycięstwo. A o których walkach wspomina się nawet kilka lat później? Nie o squashach, gdzie mistrz rozprawił się w dwie minuty z jobberem. Tylko o niespodziankach, o walkach gdzie wszyscy myśleli, że wygra wrestler X, a wrestler Y dokonuje czegoś niemożliwego i zdobywa serca fanów swoją victorią. Albo gdy oglądacie film. Który będzie lepszy, ten, w którym wydarzenia może przewidzieć 5-letnie dziecko, czy ten, który od początku do końca będzie trzymał w niepewności i praktycznie nie ma szans żeby rozgryźć jak to się wszystko skończy? Jasne, że ten drugi. Całe życie to seria niespodzianek. Tak naprawdę nie chcemy wiedzieć co się stanie, chcemy być zaskakiwani. Stąd wzięło się pojęcie „spoiler”, nikt nie chce żeby mu cokolwiek „spoilerować”. Stąd moja większa niż zwykle motywacja na tą walkę.

Jay dla treningu robi kilkanaście pompek.

Y2J: Jest jeszcze jeden aspekt tej walki. To ciekawość. Cecha, której posiadania nie można zaprzeczyć u żadnego zdrowego człowieka. Ciekawość poznawcza to ta siła, która napędza człowieka do odkrywania i ciągłego eksplorowania świata. Najłatwiej chyba zauważyć to u małych dzieci. Na pewno czasem obserwowaliście jak dziecka nie można zatrzymać w jednym miejscu. Gdyby dziecko było spokojne to nie byłoby potrzebne łóżeczko ze szczebelkami, czyż nie? Jednak mały człowiek chce poznawać świat i wszystkiego spróbować. To właśnie ta ciekawość powoduje adrenalinę w święta, gdy czeka się z utęsknieniem na prezent, później dostaje się zapakowane pudełko i z ogromną ciekawością się je otwiera. A tam czeka na nas kolejna niespodzianka. Z niespodziankami jednak bywa różnie, gdyż można się po prostu rozczarować. Dlatego ja zmieniłem swoje podejście. Nigdy nie spodziewam się niczego zajebistego, gdyż wtedy może być raczej tylko gorzej. Nie spodziewam się niczego. Nie będę oczekiwał jakiegoś title shota czy kolacji z Esmeraldą, gdy może się okazać, że nagrodą niespodzianką jest uścisk dłoni Szakala. Mojej motywacji nie wzmaga więc chęć wygrania czegoś zajebistego, tylko czysta ciekawość i chęć poznania. To tak jak w szkole piszesz test i później jesteś bardzo ciekawy jego wyników. Na najbliższej gali to będzie mój test. Nie będzie on polegał na tym czy jestem w stanie was pokonać, bo nic do was nie mam. Tutaj będę walczył sam ze sobą. Chcę sprawdzić czy jestem w stanie pokonać swoje słabości i braki techniczne czy kondycyjne. Jak wygram to z chęcią przekonam się co to za nagroda. A co do moich przeciwników...

Jay wyciąga z plecaka jakąś książkę.

Y2J: Izzy Nilsen, pozwól, że opowiem ci pewną historię. Rozdział pierwszy. Pewnego dnia dawny wrestler EWF postanowił powrócić do swojej kochanej federacji. Wiedział, że żeby w ogóle utrzymać się w tak wyrównanym rosterze musi dać z siebie wszystko od samego początku. Dlatego bardzo się starał. Jego pierwszym poważnym przeciwnikiem był Izzy Nilsen, na Kwietniowej Anarchii. Nasz wrestler wygrał. 1:0. Rozdział drugi. Na WrestlePaloozie 98 zauważył, że zostaje wyrządzana wielka niesprawiedliwość, gdy Izzy wraz z kolegami Toolem i Vaclavem znęcali się nad samotnym Nasem Jazzowskim. Nasz wrestler przybył z odsieczą i dzięki uprzejmości komisarza Szakala został włączony do tego pojedynku. Zakończyło się to wygraniem Tag Team Titles. 2:0. Rozdział trzeci. EWF HD Aborcja. Nasz wrestler wygrywa z Izzym Nilsenem w walce o zawieszony Evolution Championship. 3:0. Rozdział czwarty, to zakończenie. Nasz wrestler to Y2J. Ten sam Y2J, z którym ty, Izzy Nilsen, spotkasz się na Ekskomunice już czwarty raz. Ostateczny wynik będzie brzmiał 4:0. Skąd to wiem? Bo widzę, że nic się w tobie nie zmieniło Izzy. Chciałbym zobaczyć jak wyglądają twoje przygotowania do walk ze mną. Siedzisz w lesie, gapisz się w księżyc, nakręcasz się w złości i nienawiści do innych ludzi. W myślach mnie znieważasz, obrażasz, mieszasz z błotem. I powiedz mi, co ci to wszystko dało? Patrząc na nasze poprzednie pojedynki jestem gotów stwierdzić, że nic.

Jay zamyka książke i chowa do plecaka.

Y2J: To koniec naszej historii Izzy. Jesteś naprawdę dobrym wrestlerem, który potrzebuje odpowiedniego przygotowania i zmiany myślenia by stać się wrestlerem świetnym. Po raz kolejny i pewnie ostatni wyciągam do ciebie pomocną dłoń. Rzuć w cholerę te wszystkie układy z Vaclavem i przejdź na radosną stronę tej federacji. Nie wiem co Nas o tym myśli, ale ja zapraszam cię byś dołączył do naszego teamu. Gwarantuję ci, że z nami mógłbyś osiągnąć o wiele więcej niż zagłębiając się w ciemności. Bo jak już ci tłumaczyłem i jak sam mogłeś się przekonać już w kilku naszych walkach, żadną ciemnością nie jesteś w stanie pokonać mojego słońca. I przypomnij sobie zasadę – if you can’t beat them, join them. Może wreszcie byś zrozumiał, że nie idziesz właściwą drogą, że idąc tą drogą, możesz jedynie ostatecznie spaść w przepaść. U nas byłoby zupełnie inaczej. Zastanów się Izzy. Jesteś ambitną osobą, wygrywałeś już tytuły. Na pewno szlag cię trafia, gdy w karcie widzisz, że znowu walczysz ze mną. Bo tak naprawdę, nieważne jak bardzo mnie nie lubisz i jak bardzo myślisz, że jesteś lepszy, w głębi ducha wiesz, że za cholerę nie jesteś w stanie mnie spinować. Nie możesz tego zrobić sam, nie możesz tego zrobić z kolegami. Ile razy można próbować, co Izzy? Ile razy można wracać do szatni po przegranej walce, wchodzić pod prysznic i myśleć, że może następnym razem? Już nie będzie następnego razu. To twoja ostatnia szansa. Zastanów się w jaki sposób możesz osiągnąć sukces. Z Vaclavem i jego problemami czy też najlepszym teamem i największą siłą obecnie w EWF. We dwóch z Nasem posiadamy więcej złota niż wszyscy inni wrestlerzy łącznie. Jaka będzie twoja taktyka? Czym tym razem spróbujesz mnie zaskoczyć? Znam cię lepiej niż kogokolwiek innego w całej federacji. Myślisz, że tym razem masz większe szanse? Oglądałem nasze walki wielokrotnie, oglądałem twoje walki z innymi. Będę gotów na jakąkolwiek strategię obierzesz. Bo co możesz tak naprawdę zrobić? Okej, jest w tej walce jeszcze jeden człowiek, który pewnie mnie nie lubi. Ale czy możesz liczyć na jego pomoc?

Jay włącza na youtubie video przedstawiające wydarzenia z ostatniej gali, EWF HD Eutanazja. Widzimy tam jak Psycho odwraca się od Mowera pod koniec ich walki z Y2J’em i Nasem.

Y2J: Oto dowód, że nie będziesz mógł liczyć na wsparcie Mowera, Izzy. Bo nasz kolega Mind Mower nie nadaje się do żadnego rodzaju koalicji. Oczywiście, w tym filmie widać było jak Psycho się od niego odwraca, ale to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że Mind nie będzie w stanie nikomu zaufać. A szkoda. Bo to dobry chłopak, który tylko troszeczkę się zgubił w swoim obsesyjnym dążeniu do celu. Ja mam ten sam cel Mind. Tak samo jak ty zrobiłbym bardzo wiele żeby zdobyć EWF World Title. Tylko, że ja zmierzam do tego celu w odrobinę inny sposób. Nie robię sobie samych wrogów. Poznaję ludzi, mam nowych przyjaciół, mam ludzi, na których mogę liczyć. Uśmiecham się i cieszę się z każdego dnia, który tu spędzam. To moim zdaniem najlepszy sposób. Ciebie też znam Mind, dużo dłużej niż Nilsena. Do twojego stylu również zamierzam przygotować się w jak najlepszy sposób. Zobaczymy czy zaskoczysz mnie czymś czego nie było w naszym tag matchu. Masz drugą szansę żeby mnie pokonać, ciekawe czy ją wykorzystasz czy będziesz ciągle przegrywał jak Izzy. Mam tylko nadzieję, że się nie przeliczysz. Żarty żartami, ale odkąd wróciłem do EWF przegałem tylko jedną walkę. Swoją drogą pozdrowienia dla Whipeda. Oprócz tego jestem praktycznie nie do zatrzymania, o czym świadczą te oto pasy mistrzowskie.

Jay pokazuje do kamery Evolution title i Tag Team title.

Y2J: Nie ma sensu się oszukiwać, jestem w zajebistej formie i należę do najlepszego teamu w EWF. Myślisz, że możesz mnie zatrzymać Mower? Dołożę wszelkich starań żeby to nie nastąpiło. Bo jak na razie nie wspomniałem o najważniejszym. Na najbliższej gali do Polski wraca Esmeralda. Moja walka jest więc znakomitą okazją żeby się jak najlepiej przed nią zaprezentować. A może ta niespodzianka rzeczywiście jest w jakiś sposób z nią związana? Jakaś część mnie na pewno ma na to nadzieję. To tylko wzmaga moją ciekawość i chęć wygrania tej walki. Poza tym ta nagroda niespodzianka nie będzie jedyną niespodzianką dla mnie na tej gali. Sam powrót Esmeraldy to jedna wielka niespodzianka. Nie mogę się doczekać żeby ją zobaczyć. Ciekawe jak wygląda i czy coś w jej podejściu do mnie się zmieniło. Jeśli nie to nadal będę się starał. Wygram tą walkę na najbliższej gali, wygram EWF World Title, zrobię wszystko żeby ona zwróciła na mnie uwagę. Prędzej czy później musi to nastąpić. Postanowiłem też bardziej zadbać o mój wygląd zewnętrzny, dlatego od jakiegoś czasu się odchudzam i to z niezłymi efektami. Ciekawe czy przyniesie to jakiś efekt na Esmeraldzie. Wiem tylko jedno, EWF Ekskomunika, będę skupiony i zdeterminowany jak nigdy wcześniej. Moja ciekawość, chęć poznania i chęć zwrócenia na siebie uwagi jednej bardzo dla mnie ważnej osoby są większą motywacją niż wasza ślepa chęć odnoszenia sukcesów po trupach, nie zważając na nic i nikogo innego. Mój cel jest zdecydowanie bardziej złożony. Ja jestem gotowy żeby „ukraść show” tą walką, jestem głodny zwycięstwa i cholernie ciekawy, co ono przyniesie...

70480578844af90bfa37be.jpg

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Y2J

1

• Ja Myung Agissi

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Oj Konrad, jesteś taki słodki i cukierkowy w Twoich eRPach, że aż brak mi skali. :P Broń Boże to nie jest zarzut, wręcz przeciwnie, bardzo dobrze prezentujesz swój gimmick w eRPach, może kiedyś zdobędziesz serce Esmeraldy. :P

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg