Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

smackdown 17.03.2005 - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Cenie wybaczylbym wszytsko, wszystko, nawet ten finishing move, jego chain gang, ale nie wybacze mlodemu zdolnemu ,silnemu, z dobrymi speechami wresterowi tego ze w ciagu 2004 roku nie uczestniczyl w ani jedenj dobrej walce. Nikt nie powie ze to przypadek, to nie moze byc przypadek, CEna nie zrobil ani jedenj dobrej walki, kurwa ani jednej za co go kochac, wielbic byc fanem,

taa...a kazda walka JBL to cudo...mniam, palce, kurde, lizac....ech...rzeczywiscie, Cena to shit, ale JBL to jednak wspanialy wrestler, ikona WWE...

https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17351

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Luk

6

• sixter

3

• Tommy

3

• Wee Man

3

Top użytkownicy w tym temacie

A ja uważam, że to był jeden z lepszych smackdownów w ostatnim czasie. Kurt Angle vs Janetty -> co prawda nie lubie walk z Angelem, bo przypominają mi one klasyczne zapasy, ale głównie dzięki Janettemu ten pojedynek był rewelacyjny. Szybki, dynamiczny - takie walki po prostu chce się oglądać. Paul London też wyrasta na gwiazdę, lubie oglądać jego walki, bo przy nich się nie nudzę. Main event tylko dosyć słaby, a szkoda bo można było z tego zrobić coś lepszego. Co do opinii przedmówców odnośnie porównania WWE i TNA, to rzeczywiście w TNA jest więcej technicznych, dynamicznych walk, ale szczerze mówiąc jakoś mnie to TNA nie przekonuje. Show praktycznie żadne, więc czasami naprawdę wolę oglądnąć jakiś speech w WWE niż galę TNA. Nie zmienia to jednak faktu, że niektóre walki TNA są dobre i oglądałem je z przyjemnością jak pojedynek o pas X w Final Resolution bodajże czy ostatnio Hardy vs Abyss na X-Destination.
https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17354

Tak, sixter. Najwięcej walk w 2004 roku John Cena stoczył z Bookerem T, Suzukim (nie mylić z Yamahą :razz: ) czy Dupree'm. Ciągle te same walki, ten sam schemat, ci sami przeważnie przeciwnicy. Jak wygra z JBL'em na Wrestlemanii, to ja wysiadam. Kolejny beznadziejny WWE Champion. Chociaż powiem wam, że patrząc w przysżłość, jak już Cena miałby zostać Champem, to jego rola mogłaby się zmienić. Inni wrestlerzy bardziej by się nim interesowali (bez skojarzeń proszę).

Co do ogólnej oceny WWE SD!, to mogę go porównywać jedynie do dawnego WCW. Żadnego RAW nie ogądałem, dwa TNA na ES-cie. A przy takim porównaniu SD wysiada. Moim zdaniem brakuje tu jakichś zaskakujących wydarzeń, bądź walk.

https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17360

Gimmick Ceny mozna lubic. Nie jest zly a Cena niezle go odgrywa. Gadane tez ma niezle. Ale do cholery on nie jest dobry w ringu... Walki z nim sa dobre jak walczy z Angle czy Guerrero, ktorzy umia dobrze go poprowadzic. Walka na WM miedzy JLB a Cena bedzie w Main Evencie gdyz bedzie walka o pas mistrzowski, w innym przypadku walka ta byla by dla mnie typowa walka mid card...
https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17372

no wlasnie ten styl hip hopowy mi sie w nim nie podoba. Faktycznie smackdown powoli sie stacza, wolalbym aby roster byl jeden na raw i smack, bo jest lipa w innym wypadku. Przydzielony roster na smacka powduje ze nie ma zaskoczen . Gdy byly raw i smacki to bylo wiecej zaskakujacych momentuff bo kazdy feud byl mozliwy , ale Ameryki nie odkrylem:)Jesli chodzi otechnike to bardzije podobqja mi sie walki z udzialem the americans most wanted niz eddigo i reya.co do finishera Ceny: co to ma ku*** byc??? beznadzieja totalna. Takerowi chyba przywrocili stary gimmick zeby za bardzo nie meczyl sie :) wystarczy ze wejdzie na ring , "zrobi" oczy , cos tam mruknie i wychodzi:) brakuje mi w wwe kogos takiego jak Jeff Hardy. Walki sa do bolu przewidywalne, wole TNA jednak
https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17378

Jak dla mnie Cena jest juz nuuuudny. W ringu przecietniak, gadka kiedys byla fajna, ale juz sie znudzila.

JBL Fan pisal, ze walki Styles vs Daniels go nudza, wspolczuje Tobie i to baaaaardzo. Jak dla mnie to sa najlepsi wrestlerzy w tym roku (nie liczac tych od ultraviolent bo nie ogladam :)), a ich walki sa rewelacyjnie. Wolalbym poraz milionowy ogladac ich mecz, niz te gowno co wwe prezentuje na smackdown.

https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17381

Sorry Romo ale walki AJ Stylesa z Danielsem mogę porównać do walk Snitskyiego z Kanem. Ileż no ileż można dawać w kółko tą samą walkę. Fakt na poczatku mi sie nawet podobało ale od czesu tej 30 minutówki na którymś z PPV już nie mogę, ciągle to samo. Nie mówie że źle walczą ale mogą zrobić sobie przerwe z rok może pół i znów będzie ciekawie.
https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17397

Cena w ringu pokazywał mało ale ostatnio zmienił swój theam i ma inne ciosy ( nawet zaczął robić suplexa :P ) zrobili to po to żeby przyciągnąć do niego wielbicieli. I na tym gimmicku i nowych ciosach pociągnie z pół roku i znowu trzeba będzie coś wymyślić.
https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17402

Cena w ringu pokazywał mało ale ostatnio zmienił swój theam i ma inne ciosy ( nawet zaczął robić suplexa :P ) zrobili to po to żeby przyciągnąć do niego wielbicieli. I na tym gimmicku i nowych ciosach pociągnie z pół roku i znowu trzeba będzie coś wymyślić.

Dobre buahauahuhahauha...:D

Ja tam sie niedopatrzyłem u nie go nowych ciosów wszytko to samo MONOTONOŚĆ

SIXTER:ja widzałem jedna dobra walke John Ceny w 2004 roku była to walka na SmackDown! z Takerem.(chyba jakoś przed Great American Bash-ale dokładnie nie pamietam:P ).no i to by było na tyle jeśli chodzi o dobre walki Ceny w 2004 roku

https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17403

Rey Misterio & E. Guerrero & John Cena vs JBL & Bascham Brothers

Przecież w tej walce Cena wykonywał zupełnie inne ciosy niż zwykle.

https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17420

To nie on zmienił swój theme,ale zmieniono mu go...nie sądzę by on sam miał na to zbyt wielki wpływ :)

https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17421

Strongfan: pamietam ta walke, to byla walka na smacku ktory bardzo cieplo wspominam, byl to SD przed jakims PPV i oprocz tego matchu bylo tez kilka innych dobrych walk.

Nie bede cynikiem i nie bede mowil ze ta walka byla zla, byla srednia, ale trudno sie zachwycac tym co oni tam pokazali, choc w calym dorobku Ceny ta walke bym wyroznil, choc jak mowie nie ma sie czym podniecac.

Ktos napisal ze Cena walczyl w tym roku miedzy innymi tylko z Bookerem T. Akurat miedzy nimi nie bylo dobrej walki, choc u Bookera winy bym sie nie doszukiwal. O Bookerze nie moge powiedziec jakoby ten nie mial ani jednej dobrej walki na swoim koncie w 2004 roku.

JBL vs Booker T na Survivor Serries, to byla skladna, przyjemna, trzymajaca w napieciu walka. Dodam ze Booker podczas tej walki wykonal chwyt jaki wykonuje tak zadko ze ja go widzialem jedynie na jakis capsach z polowy lat 90 kiedy tworzyl harlem heat. chodzi o taki twisting leg drop from the top.

https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17424

chodzi o taki twisting leg drop from the top.

Chodzi Ci zapewne o Harlem Hangover,który w WCW był przez pewien czas finisherem Booka.

https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17427

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Co do Ceny i sytuacji na SmackDown, to powiem tak - gość jak dla mnie jest zdecydowanie przereklamowany. Nie wiem, co może zachwycać w jego gimmicku jakiegoś tandetnego rapera (Chain Gang... Geeez!)? Dla mnie to plus jego nędzny finisher, to po prostu żenada. Co do mic skillsów, to gość spokojnie daje sobie radę przy micu, chociaż jego teksty nie są dla mnie jakieś zbyt porywające ani śmieszne (osobiście bardziej już podobają mi się speeche JBL'a, te przynajmniej są zabawne...). Co by jednak nie mówić - niektórym może się to podobać (trzeba Cenie oddać, że potrafi zabawiać amerykańskich marków:PPP). Niestety John w ringu jest kiepściutki i przewidywalny jak 23245 odcinek brazylijskiego serialu - to samo tempo walki, te same akcje, permanentne powielanie schematów i te same badziewne zagrywki pod publikę - jak dla mnie - nuuuuda. I faktem jest to co napisał tu ktoś wcześniej - Cena w 2004 roku na prawdę nie robił dobrych walk. Nie robił też może jakichś na maksa kijowych, ale robił po prostu przeciętniaki, nic ponad to - a jak dla mnie to trochę za mało jak na gościa promowanego na Ikonę grupy SmackDown. Jedyne co mi się na prawdę podoba u Ceny to jego budowa - średnia masa, ładna rzeźba. Gość prawie nie wygląda na kosiarza (chociaż ta jego kwadratowa szczena...) a jest na prawdę ładnie zbudowany. Reasumując - wg mnie Cena to średniak, może brylować ewentualnie na Smacku gdzie na prawdę dobrych wrestlerów jest jak na lekarstwo, wśród wrestlerów grupy RAW - po prostu "nie byłoby go widać"... A więc czy Cena zasługuje na to by odebrać title'a JBL'owi (czyt. zasługuje na WWE title)? Wg mnie - nie. Za swoje umiejętności i po tym co pokazuje w walkach, nie zasługuje on na najwyższe laury. Tylko z drugiej strony... JBL ma już tytuł zbyt długo i ktoś musi mu go w końcu odebrać i tu WWE wpada we własne sidła, ponieważ zeszmacili tylu dobrych wrestlerów (Booker, Eddie, RVD itd.) robiąc z nich zwykłych (nawet nie uper) mid carderów, że w chwili obecnej nie ma już nikogo oprócz Ceny, kto byłby odpowiednio wypromowany (no może poza Takerem, lub Show'em - ale to byłby zdecydowanie kiepski wybór i krok wstecz, tym bardziej że federacji potrzeba świerzej krwi...), aby w miarę "wiarygodnie" skroić Bredshaw'a z tytułu. I tak właśnie - nie za umiejętności, czy zasługi - ale prostą drogą eliminacji (wg. przysłowia - na bezrybiu i rak ryba...), tytuł wpadnie w ręce Johna Ceny... Czyż to nie żałosne?
https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17476

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Jest jeszcze Kurt Angle, ale ten obecnie ma feud z HBK
https://forum.wrestling.pl/topic/1684-smackdown-17032005-opinie/page/2/#findComment-17634