Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Białostocka innowacja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Kamera ukazuje ciemną przestrzeń zgrywająca się z uginającymi się pod wpływem wiatru drzewami oraz konturami gęsto ustawionych obok siebie krzyży.. po krótkiej analizie domyślny widz dochodzi do wniosku, że po raz kolejny EWF TV zabiera go w mroczną podróż po cmentarzu, nie zna jednak odpowiedzi na jedno pytanie - któż tym razem będzie jego przewodnikiem w tejże wędrówce.. po krótkiej chwili jednak i to staje się jasnym punktem w tym otaczającym go mroku, bo oto jego oczom ukazuje się Nas Jazzowski.. ostatnia osoba, której się spodziewał. Aktualny FTW i Tag Team champ ubrany w czarny garnitur, stylizowany na ubiór gangsterów z początku XXw. wolnym krokiem przechadza się po cmentarnej ścieżce.

Nas: Niektórzy nawet po śmierci święcą oślepiającym blaskiem, podtrzymywanym przez wspomnienia fanów.. niektórych blask zgasł stłumiony niecnymi czynami z przeszłości.. a jeszcze inni są tak samo szarzy i niewidoczni jak za czasów swej kariery.. wszyscy jednak kończąc ten etap, bez względu na wcześniejsze zasługi zostali tak samo nagrodzeni.. wszyscy bez względu na to ile znaczyli w przeszłości otrzymali coś za co wielu oddałoby wszelkie bogactwa tego świata.. otrzymali błogi spokój. Tylko tyle i aż tyle.. za jedno krótkie słowo - odchodzę. Już nigdy więcej nie zaznają upokorzeń.. już nigdy więcej nie będą musieli bać się o swe bezpieczeństwo.. już nigdy więcej nie wezmą udziału w tym obrzydliwym wyścigu szczurów. A to zaledwie jedna strona medalu.. istnieje druga, równie pozytywna, aczkolwiek mniej widoczna.. oni wszyscy, bez względu na wcześniejsze osiągnięcia, zachowania, upośledzenia i inne dziwactwa, zdobyli coś czego nigdy nie osiągnęliby na ringu EWF zapychając kartę i blokując drogę do rozwoju młodym talentom.. zyskali mój szacunek, przez to, że potrafili w odpowiednim momencie powiedzieć pas. Natomiast ci, którzy nie potrafili wkrótce spoczną w mniej godnym miejscu...

FTW champ podchodzi do pokaźnych rozmiarów grobowca i zapala znicz, który rozświetla wygrawerowany na krzyżu napis "PCW 1999 - 2001". Jazz odchodzi nucąc pod nosem słowa kultowej piosenki Perfectu.

Nas: ...trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść, niepokonanym, wśród tandety lśniąc jak diament...

W końcu na horyzoncie pozostaje sam znicz, którego promień rozświetla się na cały ekran... w białostockiej hali, w której odbywać ma się EWF HD Eutanazja wybuchają fajerwerki, a na rampie pojawia się FTW i Tag Team champ - Nas Jazzowski ubrany w ten sam garnitur, w którym odwiedzał wrestlingowy cmentarz. Jazz wysłuchując wielkiego aplauzu jakiego w EWF nie słyszano od czasów Snake'a i przybijając piątki z rodzimymi fanami bardzo wolno zmierza w kierunku ringu. W tym czasie realizator przenosi mniej przesiąkniętnych podlaskim patriotyzmem fanów do niezawodnych komentatorów, którzy ze względu na szeroką skalę emisji powitania Jazzowskiego w jego rodzinnym mieście musieli stawić się na swych stanowiskach.

Tony Hogański - Wiesz Janku, dobrze że wróciliśmy do Azji, zacne to miejsce, a tutejsi ludzie tak mnie uwielbiają, że oferują mi nawet specjalne zniżki. Spójrz co zakupiłem za 20% ceny rynkowej.

Tony wyciąga spod stolika komentatorskiego litrową butelkę Smirnoffa i z uśmiechem pokazuje ją do kamery.

Jan Kowalski - Tony nie chciałbym przerywać Twej euforii, ale my wcale nie jesteśmy w Azji.

Tony Hogański - (zszokowany otrzymaną informacją patrzy na Kowalskiego) Co... Jak... To niemożliwe. Przecież wszystko jest tak samo, mili ludzie, niskie ceny, wszechobecne podróbki i piszcząca bieda. BA! Nawet podróż była tak samo długa. Twoje żarty z gali na gale są coraz bardziej żałosne.

Jan Kowalski - Przykro mi. Z Białegostoku witają państwa Tony Hogański...

Tony Hogański - Białegostoku?! To niemożliwe, gdzie te tłumy robotniczo chłopskie, które jeszcze 7 lat temu chciały obalić władzę Franciszka Aleksandrowicza, gdzie ich wiecznie zacofane poglądy ?!

Jan Kowalski - Rokossowskiego już nie ma, a ludzie się zmieniają.

Tony Hogański - Zmieniają ?! Janku to Białystok ! Przecież tu nie dotarła ewolucja, a oni nadal wierzą w kalendarzyk małżeński!

Jan Kowalski - Nie zapominaj, że to właśnie tu zdobyłeś PCW Polish Title.

Tony Hogański - (zakładając swoją czapko-maskę HD i zwracając wzrok do kamery) Ludu Białegostoku nie zapominaj o wiekopomnym wydarzeniu, które miało miejsce 7 lat temu na waszych ziemiach.

Jan Kowalski - Tym miłym akcentem przenosimy się na ring, gdzie do przekazania słów kilka ma tutejszy bohater Nas Jazzowski...

Wedle informacji udzielonej przez Jana Kowalskiego realizator przenosi transmisję na ring, gdzie Jazz próbuje uciszyć rozentuzjazmowaną publikę bez przerwy skandującą jego imię i zacząć swe przemówienie. Po dłuższej chwili sytuacja się normuje, a Nas może rozpocząć...

Nas: Wspaniale jest wrócić w miejsce gdzie wszystko się zaczęło.. wspaniale jest spotkać ponownie najbardziej żywiołowych fanów w Polsce.. i wspaniale jest im oznajmić, że przynosi się im nową zdobycz!

Nas triumfalnie unosi w górę swój nowo zdobyty FTW title co jak nietrudno przewidzieć spotyka się z ogromnym aplauzem.

Nas: Cieszcie się i radujcie, bo to zaprawdę bardzo ważne wydarzenie.. to jedno z najwspanialszych uwieńczeń obchodów 317 roku istnienia naszego wspaniałego miasta jakie mogło nas spotkać.. dzięki temu tytułowi EWF ujrzało w końcu jak wielki potencjał drzemie w wiecznie niedocenianej wschodniej części Polski.. to sukces, który osiągnąłem przy waszej pomocy przyczynił się do drugiej w historii gali EWF w naszym mieście.. pierwsza miała miejsce ponad 7 lat temu i mimo wspaniałych wydarzeń, które miały na niej miejsce, część wrestlingowa przyćmiona została przez niechlubne przemówienia Rokossowskiego i przypadkowe zdobycie PCW Polish title przez Tony'ego Hogańskiego.

Tony Hogański - (zrywając się z oburzeniem ze swojego stanowiska) Przypadkowo ?! Słyszałeś Janku co on powiedział ?! On mnie będzie uczył mojej historii ! Zdrowiem własnym zapłaciłem za ten tytuł, poparzeniem stopnia pierwszego, a on mi mówi, że to stało się przypadkiem !

Jan Kowalski - Tony nie unoś się, bo to co pan Jazzowski powiedział jest szczerą prawdą.

Tony Hogański - Pan?! Jesteś z nim na pan ? O nie Janku, podpisałeś pakt z szatanem, nie możesz być obiektywny w swym komentarzu. Patrz, Kraven ! (wskazując na rampę)

Kiedy Jan Kowalski się obrócił Tony zerwał mu z głowy oprzyrządowanie konieczne do komentarzu.

Tony Hogański - Nie chcemy tu stronniczych komentatorów dlatego też w imienu EWFowej Rady Komentarzu i Moralności Komentatorskiej odbieram ci prawo głosu.

Nas: Tym razem jednak nic takiego nie będzie miało miejsca.. tym razem ujrzycie widowisko najwyższych lotów bez żadnych rys i występów nieudolnych mówców.. nawet człowiek któremu afrykańskie słonko zbyt mocno przygrzało w łysinę nie będzie miał okazji żeby zabłysnąć...

Tony Hogański - (wstając z miejsca i zawijając rękawy) Patrz żeby tobie ktoś nie przygrzał..

Nas: ...bo najbliższa gala będzie teatrem tylko dwóch aktorów.. Nasa Jazzowskiego i Y2Ja.. tak wspaniała obsada jednej z walk wieczoru w 100% zrekompensuje wam fakt, że to nie na białostockiej gali po raz pierwszy bronił będę nowo zdobytego trofeum.. w zamian dostaniecie wspaniały pokaz zgrania i wzajemnego zaufania zaprezentowany przez ostatnich sprawiedliwych tej federacji.. ukażemy wam jak łatwo można ośmieszyć zawodników, którzy nie posiadają tych dwóch jakże ważnych cech.. którzy są bardziej zawistni w stosunku do siebie niż rywali, a mimo to stają ramię w ramię, aby zaspokoić swą próżność.. aby zapomnieć o swych indywidualnych porażkach i upokorzeniach.. mają jednak pecha, bo trafili na ludzi, którzy zdominowali EWF.. ludzi, którzy zniszczyli mit o najbardziej przereklamowanej stajni w historii odbierając im wszystkie tytuły.. trafili na ludzi, którzy są potęgą razem i z osobna.. trafili na mnie i Y2Ja. Któż jest tak głupi, aby przeciwstawiać się zjednoczonym w teamie Evo champowi i posiadaczowi pasa Fuck The World ?

Tony Hogański - Powinieneś raczej zapytać dlaczego wy jesteście tak głupi żeby przeciwstawiać się im...

Nas: Mind Mower.. Kosiarz Umysłów.. czy nie jest jednak tak, że to tobie ktoś zakosił umysł ? Czy to może ty sam skosiłeś go swym ciętym językiem, rzucając na prawo i lewo setki obietnic bez pokrycia, które w szatni stają się obiektem kpin.. czy naprawdę wierzyłeś, że jesteś w stanie po raz czwarty zdobyć FTW title? Nie, nie, nie..być może twa sztuka dedukcji nie powala na kolana, ale nie jesteś aż tak głupi.. nie jesteś, aż tak głupi, aby nie zrozumieć, że EWF z czasów koalicji Sierp & Komercja odeszło w niepamięć, podobnie jak odeszły twe szanse na jakiekolwiek osiągnięcia w tej federacji.. Game'a nie ma, a Kraven, na którego widok dostałeś ślinotoku zapewne nie pamiętał nawet jak się nazywasz.. a ty naiwny liczyłeś, że dawne koneksje pomogą ci w przedostaniu się do main eventu i walki o swoje wyimaginowane przeznaczenie.. wznosiłeś błagalne modły o powrót dawnych lat i zostały one wysłuchane.. dawne lata powróciły w mniej szczęśliwym dla ciebie wydaniu.. znowu, jak podczas Kwietniowej Anarchii III byłeś zupełnie bezsilny.. nieświadomy swojej porażki.. zamknięty w obiecanym przeze mnie sharpshooterze nie stawiałeś nawet oporu.. bolało ? nie bolało ? To właśnie tak czuły się twoje ofiary.. Jupiter.. Attitude.. Shambler.. i tak samo poczujesz się ty podczas najbliższej gali.. bo tym razem rezultat jest bardziej oczywisty niż ostatnio.. przybywasz na mój teren i liczysz, że odebranie mi i Y2Jowi pasów tag będzie zemstą godną prawdziwego skurwiela ?. nie tu Mowerze.. nie w Białymstoku.. tu czeka cię co najwyżej to co Lecha dwa lata temu.. tu czeka cię upokorzenie. Nie, nie, nie.. nie przed pięcioma fanami jak to ostatnio sugerowałeś.. nie ma tak dobrze.. widzisz tych wszystkich ludzi zgromadzonych w tej hali?. odważyłbyś się stanąć przed nimi i powiedzieć, że jestem anonimowym leszczem ?. spróbuj, a po raz kolejny narazisz się na śmieszność, to przecież leży w twojej naturze.. twoje przemówienie nie będzie dla nich dramatem, a satyrą wysokich lotów.. bo bez względu na to jak mnie zbluzgasz nie zmieni to wyniku najbliższego starcia.. i oni wiedzą to tak samo dobrze jak ja i ty. Prawda ?! (na hali wznosi się ogromny cheer NAS! NAS! NAS! NAS! NAS! NAS!) Widzisz Mower ? Czy kiedykolwiek dostałeś coś tak wspaniałego ? Czy takie coś znalazło się w ogóle w strefie twych marzeń ? Bardzo wybujałych marzeń warto dodać.. kiedyś marzyłeś o World title.. przed ostatnią walką o FTW.. a o czym marzysz teraz kiedy mijasz mnie idącego korytarzem z dwoma pasami na ramieniu?. kiedy wbijasz w majestatyczny wizerunek tych tytułów swój zawistny wzrok?. pewnie chciałbyś, abym zniknął, zrozum jednak, że prędko to nie nastąpi.. ja się dopiero rozkręcam.. możesz nadal próbować mnie ignorować, ale wiedz, że wtedy efekt będzie taki sam jak podczas Aborcji.. choćbyś stanął na głowie.. choćbyś odnalazł i zakopał żywcem wszystkich byłych zawodników PCW w żaden sposób nie uszczkniesz ani grama z mego sukcesu.. nie dostaniesz nawet pasów tag, które w ostatnich latach były odzwierciedleniem twej wartości w tej federacji.. wiesz dlaczego ? Bo ja jestem ich współwłaścicielem ! Nie podaruję ci swojego tytułu jak niegdyś Kraven, bo nie uczestniczę w akcji podaruj nieudolnemu egomaniakowi słońce.. twoja kolejna szansa prysła jak bańka mydlana.. twoje kolejne pragnienie stało się mrzonką.. bo po raz kolejny Nas Jazzowski stanął ci na drodze !

Wśród wielkiego cheeru Jazz schodzi z ringu i udaje się do ustawionego przy nim kontenera na śmieci. Odchyla zakrywającą go pokrywę i wsadza głowę do środka.

Tony Hogański - Oho.. Chyba zrozumiał, że to co przed chwilą powiedział było żenujące.

Nas: Przestrzeni jest dostatecznie dużo, aby swe miejsce spoczynku znalazł tu ktoś jeszcze.. Psycho, Psycho.. ilekroć mam ci powtarzać, że byłem poetą i to dla mnie żadna ujma bez względu na to jaki epitet postawisz przed tymże szlachetnym zawodem.. ty jesteś natomiast nikim, ćpunem, człowiekiem z najniższej warstwy społecznej co samo w sobie jest poniżające.. w połączeniu z faktem, że FTW title straciłeś uniżając się przed niejakim Tomciem Maluchem, sprawia, że na dobrą sprawę mógłbym odłożyć mikrofon i wsłuchać się w gromki śmiech zgromadzonego tu tłumu.. to byłoby idealne podsumowanie całej twej kariery, która przeplatała ze sobą śmieszność i żenadę.. przez całe życie dążysz do zdobycia World Title i przez całe życie jesteś tak samo daleko.. wykonujesz setki telefonów, błagasz o kolejne szanse, których permanentnie nie wykorzystujesz, bo jesteś zbyt słaby.. EWF to nie twoje promo, tu daleko ci do bycia najlepszym.. czas to w końcu zrozumieć. Sama dysproporcja pomiędzy tym co mówisz, a tym co robisz jest naprawdę wieeeelka.. wmawiasz mi, że jestem pazerny, ale odpowiedz sobie na pytanie czy to ja skłoniłem swojego przyjaciela żeby zrzekł się tytułu, tylko po to, aby zaspokoić swoją niepohamowaną rządzę złota ?. czy to ja chcę zbudować swój sukces na jego nieszczęściu? Prawda jest taka, że ja zrobiłem to co do mnie należało, wygrałem.. a ty chcąc odwrócić uwagę od swojego zdradzieckiego postępowania grasz rolę lojalnego, głodnego zemsty braciszka.. Za to mam cię szanować ?! Za to oczekujesz ode mnie szacunku ?!

Jazzowski uderza z impetem przykrywą zamykając kontener i wchodzi na ring przy sporym cheerze (co chyba nikogo nie dziwi).

Tony Hogański - Nawet jak zrobisz to sto razy mocniej nie będziesz Rottweilerem, a co najwyżej niedouczonym kultury zerem !

Nas: Nigdy go nie otrzymasz!.. podobnie jak nigdy nie otrzymasz World title.. to co mam teraz założone na ramieniu to przepustka, której potęga została wykorzystana przez największych tego biznesu.. Hangman, Bubba, Scyther.. zdajesz sobie sprawę kto będzie następny ?. zdajesz sobie sprawę kto tym razem pokrzyżuje twe plany ?.. zdajesz sobie sprawę kto tym razem zepchnie cię na drugi plan ?! Nie, nie Tomcio Paluch, go już nie ma.. możesz wyjść spod kanapy i ustabilizować swój oddech.. to będę ja, tak jak niegdyś obiecałem stanę na szczycie i będę kolejnym, który znajdzie się poza zasięgiem twojego wzroku.. wywołam twój rzewny płacz i zmuszę do wypowiedzenia znanej ci już doskonale kwestii - "następnym razem na pewno się uda".. być może, nie będę zaprzeczał, ale to niezwykle daleka przyszłość.. wcześniej czeka cię coś bardziej przyziemnego.. coś co jeszcze niedawno było brakującym elementem w układance zwanej potęgą Children of Sensi.. a czym są teraz pasy tag ?. to tylko jeden z elementów, którego brak przyczyni się do waszego upadku na samo dno.. Psycho czy liczysz, że sam pod nieobecność swych braci zdołasz bohatersko odbić utracony grunt i uratować ten tonący statek z którego wszyscy trzeźwo myślący już uciekli ?. tym desperackim ruchem przyczynisz jedynie do zatopienia waszej utopii.. na ostatniej gali walczyliśmy w podobnej konfiguracji.. podobnej, ale nie identycznej.. wtedy u mego boku stał człowiek, którego wcześniej obdarzyłem dyskredytacją.. człowiek, który był dla mnie równie niebezpieczny jak wy, a mimo to zdołaliśmy zwyciężyć i pozostawić was obu w stanie nieważkości.. jak więc wyobrażasz sobie nasze najbliższe starcie, kiedy to Toola zastąpi Y2J ?. kiedy będę miał za sobą człowieka, któremu ufam w 100% ?. wy przegracie to starcie zanim jeszcze wejdziecie do pierścienia.. obarczając się winą za ostatnią porażkę i pałając do siebie nienawiścią nie możecie stać się dobrymi partnerami.. godnymi posiadaczami pasów tag.. wynik tej walki może być tylko jeden.

Jazz zapina na swych biodrach FTW title i zdejmuje z ramienia tytuł Tag teamowy, następnie wchodzi na narożnik i unosząc w górę trzymany w ręku pas wysłuchuje cheeru, który spływa w jego kierunku ze wszystkich stron Białegostoku.

Tony Hogański - Wpuścić chamstwo do mediów to i z zera zrobią bohatera, dobrze że na gali władzę będzie miała osoba kompetentna i nie pozwoli, aby ten lud robotniczo chłopski doszedł do głosu.

Cheer dla Nasa nie ustaje...

Tony Hogański - Nie, ja tego nie wytrzymam !

Tony wstaje ze swojego miejsca, rzuca słuchawkami komentatorskimi o ziemię i odchodzi, jak to jednak w rzemiośle komentatorskim bywa - nic się nie marnuje, do słuchawek momentalnie dopada Jan Kowalski...

Jan Kowalski - Z oficjalnego powitania Nasa Jazzowskiego żegnają państwa (chwila zamysłu) Tony Hogański... (Jan zakłada czapko maskę HD, którą na stoliku zostawił Tony) ... i Jan Kowalski, zapraszamy państwa na EWF HD Eutanazja, która już jutro odbędzie się w Białymstoku...

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• nathan

1

• nasjazz

1

• Ja Myung Agissi

1

• Fedor124

1

Top użytkownicy w tym temacie

Fajny motyw z cmentarzem już od samego progu, nie jest to żaden zapychacz, a odniesienie do EWF, specjalnie dodałem że akapit jest na temat, gdyż ja podobno leję wodę na 10 stron o niczym (głos wiekszości rosteru). ;P

Mały tribute dla PCW też był.

Co do odgrywania gimmicku przyczepić się nie mogę, w ogóle się nie mogę przyczepić bo nawet gdybym chciał napisać "ale Cię tam kochają w Białym" to nie mogę bo na początku erpa pokazałeś, że masz do tego dystans. :twisted:

Speeche są trafne i nie powtarzają się elementy z poprzedniej kolejki eRPów na galę, więc tutaj też jest plus, a wiadome jest, że ciężko wymyślić coś innego gdy walka jest w identycznym składzie. Jedynie tag partner Ci się zmienił. :)

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg

• Styl:  Jasny

Nie muszę chyba mówić, że jest to twój najlepszy RP i chyba nie muszę mówić dlaczego :twisted: . Speeche są wykoksane, chyba nie muszę powtarzać 15-sty raz, że podoba mi się ułożenie twoich RP'ów. Speeche w stronę twoich przeciwników są bardzo dobre. I jeszcze raz dodam, że jest to twój najlepszy RP od X czasu :) .

7894118684ede4cf290d46.jpg

Jak zwykle wyszedł ci wspaniały porywający speech. Wszystkie elementy tego RPa zgrały się ze sobą i wyszło świetne dzieło. RP na miarę FTW i Tag team Champa. Brawo! :)

10136801454e08b07ab2e86.jpg

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Żeby się nie powtarzać, dodam, że bardzo dobrze wczułeś się w Kowalskiego i Hogańskiego, których wypowiedzi i sposób bycia niczym nie różniły się od tych na galach. Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to do nierozwagi. Nie naigrawałbym się z łysiny Szakala, kiedy władza akurat tkwi w jego aktywnych, spracowanych rękach.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

No tak, pierwsze użycie komentatorów wyszło zdecydowanie na plus. A plus do drugiego plusa (spicze) daje... plus? Zdecydowanie. Tu wszystko jest na plus. I co najważniejsze - używając ciągle klasycznej formy rpowania nie popadłeś w pętle powtózeń, czy czegoś takiego. Podsumowywując, Rp jest dobry, jak zimny 6 pack lokalnego rarytasu - Żubra. (dostanę cheap pop? :P ) Bo jak widać, Jazzowski odpowiada każdemu.

• Urządzenie:  Android

Po pierwsze, pierwsza (;)) czesc z Hoganskim bardzo fajna. Nie nazwe tego najlepszym twoim RPem ze wzgledu, ze to nie jest zwykly match, a tag team. Licze na jakas interwencje Hogana w twojej walce na Eutanazji :D Psycho tym speechem zostal zmieciony w mojej opinii.

Motyw z podróżą po cmentarzu dobry, podobał mi się. Twój stały, na prawdę bardzo wysoki poziom. Nie powiem że to najlepszy RP w twojej karierze, bo taki dopiero przed tobą ;)
Nie bierzcie ze mnie przykładu.