Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Do or Die Wrestling 8 sierpnia 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

ja na miejscu Dona to nie ładował bym pieniędzy w super gwiazdy bo jak już wcześniej pisałem oni nowicjusza nie przyciągnął, bo prawie nikt z poza świata wrestlingu nie wie kto to jest Austin Aries, Joe Legend itp, rozsądniejszym było by ładowania kasy w szkolenie polskich wrestlerów i promocje gal, dopiero po jakimś roku działania kiedy DDW miałoby jakiś fanów zrobić jakąś porządną gale z lepszymi gwiazdami

to tak samo jakby mnie ktoś przekonywał żebym pojechał na jakiś mistrzostwa świata w pliszki które się odbywają w Polsce i ja bym nie pojechał bo co mnie jakies pliszki interesują, i żeby mnie przekonać ten ktoś musiał by mi pokazać piękno tego sportu, tak samo jest z wrestlingiem żeby kogoś do wrestlingu przekonać trzeba mu pokazać to co w wrestlingu jest najlepsze, a nie pokazywać całemu światu komicznego grubasa z kompleksami który piszczy jak wściekłe dziecko

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ - Świat TNA!!!-Najlepszy Blog w Polsce poświęcony TNA Wrestling.

13693993954dde481a95f4b.jpg

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arthur Credible

28

• SixKiller

11

• Brejver

8

• -Raven-

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   375
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

ja na miejscu Dona to nie ładował bym pieniędzy w super gwiazdy bo jak już wcześniej pisałem oni nowicjusza nie przyciągnął, bo prawie nikt z poza świata wrestlingu nie wie kto to jest Austin Aries, Joe Legend itp

żeby mnie przekonać ten ktoś musiał by mi pokazać piękno tego sportu, tak samo jest z wrestlingiem żeby kogoś do wrestlingu przekonać trzeba mu pokazać to co w wrestlingu jest najlepsze

Sorry, jeżeli danego, niezaznajomionego z wrestlingiem, widza nie przekona do niego taki Aries (sorry, ale w jaki sposób jacyś kolesie po kilkutygodniowej szkółce mogą zrobić walkę choć w 1/10 tak piekną i popisową jak Austin?) to nic go nie przekona. To tak jak byś chciał przekonać do MMA ludzi zapraszając na pokazy kilku dresów spod bloku, którzy śmigają od 3 miechów na treningi, zamiast zaprosić profesjonalistów, którzy są w stanie pokazać piękno tego sportu i zafundować widzom mega-widowisko.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Urządzenie:  Android

-Raven-, tylko żeby Aries przyciągnął ludzi do światka wrestlingowego najpierw ci muszą przyjść... Czemu tylko 4 osoby były na treningu DDW z deklarowanych 100 z WF? Bo większość tam deklarowanych miała po 12-15 lat, a jak wiemy Don robił treningi raczej dla 16++. Ja bym na miejscu Dona spróbował zrobić trening właśnie dla "młodych wilków", no tylko koszta trzeba by było troszkę zmniejszyć Np. do 500zł. Ale cóż nie będę krytykować promocji Roida, to On władował kasę w ten biznes i sam decyduje o losach federacji. Ale jednak szkoda że nie chciał pomocy.

Bender: "Go Bender go Bender go Bender!"

...::: "Bite my shiny metal ass!" :::...

...::: http://www.ddwwrestling.pl/ :::...

109617953449e4d49ae3d10.jpg

bo jak to mówią: "Na pół to sie dupa dzieli" i albo szkolimy wrestlerów z rok aż się wszystkiego dobrze nauczą albo nie pokazujemy ich wcale, bo przez takie pokazy DDW może stracić wielu ludzi którzy sie jako tako wrestlingiem nie interesowali ale jak zobaczyli coś takiego jak ostatnio to im się całkiem odechciało, że tak powiem takie pokazy mogą całkiem ludzi zrazić do wrestlingu, więc lepiej nic nie pokazywać niż pokazywać gówno
http://total-nonstop-action.blogspot.com/ - Świat TNA!!!-Najlepszy Blog w Polsce poświęcony TNA Wrestling.

Jeśli ludzie nie przyjdą dla Ariesa (a na pewno dla niego przyjdzie chociażby część smartów, którzy olaliby ciepłym moczem pokazy jakichś nowicjuszy) to jak mają przyjść dla jakichś nowelasów? Na pewno lepiej będzie wyglądała reklama: "w walce wieczoru wystąpi aktualny mistrz RoH - Austin Aries" (+ fota nieźle prezentującego się Ariesa, z pasem na ramieniu) niż plakaty reklamujące walki wrestlingowe pomiędzy jakimiś dzieciakami.

Dla kogoś niezaznajomionego z tematem, samo nazwisko "Aries" nic nie zdziała, ale na pewno plakat z przypakowanym Austinem a w tle jakieś foty akcji podwyrzszonego ryzyka, jakie facet wykonywał w RoH - bardziej zainteresuje laika niż plakat Roida wśród nastolatków. Poza tym - Aries to gwarancja, że niektórym z np tego forum będzie się chciało ruszyć dupę do Wa-wy, czego np. nie zrobiliby dla jakichś amatorskich pojedynków kolesi, którzy są po 2 tygodniowym "szkoleniu".

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

póki co to do gali nieco ponad 2 miesiące a ja jeszcze ani jednego takiego plakatu nie widziałęm, ja osobiście dla Ariesa przyjade na tą galę ale czy będzie więcej takich jak ja? napewno przyjadą ludzie którzy są z wrestlingiem obeznani bo wiedzą że Austin to gwarancja dobrych walka, ale ktoś kto sie nie zna i obejrzał taki pokaz adeptów to co sobie pomyśli??

Hehe, zajrzałem dziś na forum WF i ujrzałem tam temat o nazwie Polska szkoła wrestlingu - lista chętnych. Radzę trzymać się krzesła przed uświadomieniem sobie jaka różnica jest pomiędzy chętnymi a tymi, którzy naprawdę wzięli udział w szkoleniu. :DDD

1. DarkWolf

2. Blade (SilverWolf)

3. Browar

4. Zabor

5. Guerrero

6. Kalisz Paweł

7. BenefitA

8. hollycaust

9. Cena

10. JPP

11. fan Lity

12. Mazi

13. Giant Singh

14. undertaker_4don

15. Arbuz

16. Kam2150

17. Rychu

18. Apricot

19. Zdun

20. The Creature

21. The Killer

22. Kebab

23. Dylan

24.svreditor (ShadowJH)

25.Hulk

26.Sony

27. czacha

28.Hawok

29.Noras

30.rafaloo - woj. małopolskie

31.Siwyy

32 Buri. Kraków

33. nekrofita

34. Raven Arkaos (Piotr)

35 Kolerus

36. Słodziol

37.John Cena

38. Orelek321

39.HeartbreakKidx(BOBO)

40. Oyama

41. Zaku1234

42. JeffreyHardy

43.Nakima

44.Gnatek

45. Honda

46. Ash

47. Łuku (do Wrocławia za bilecik 5 zł, więc nie byłoby problemu

48.DAWID

49. Tombstone

50.Doggy

51.LuciusDestroyer

52.Nightmare

53. Staz

54. Grz3 tylko gdzie i za ile:)

55, prasow

56. LORD BIOLY <666>

57.Nox

58.skzypi94 (o ile na śląsku)

59. Triom ( chyba ze za młody jestem ;/)

60. ness

61. carrik

62. HBK1992

63.djbatista(zchęcią,ale nie wiem co z dojazdem:()

64. PSKM XYZ

65. Randez o ile będzie to sensownie, w odpowiednim miejscu :)

66. ArturusHBK

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

• Urządzenie:  Android

Wiadomo ale tu chodzi bardziej o zwykłych przeciętnych ludzi ze stolicy, którzy wrestling mogą kojarzyć z Hulkiem Hoganem albo w ogóle...

Na takim plakacie mogłyby być też Fotki Rukusa z z jakiejś akcji z CZW. - Może Roid pokusi się na takie coś.

bardziej zainteresuje laika niż plakat Roida wśród nastolatków.

W sumie jakbym zobaczył Roida z innymi adeptami na tym plakacie to raczej by mnie to odrzuciło niż przyciągnęło.

Mam nadzieję że "Federacja" po gali w stodole będzie nadal jakoś funkcjonować. Pożyjemy zobaczymy.

Bender: "Go Bender go Bender go Bender!"

...::: "Bite my shiny metal ass!" :::...

...::: http://www.ddwwrestling.pl/ :::...

109617953449e4d49ae3d10.jpg

Kurde tak przeczytałem te ostanie posty (a sporo ich byłO) że aż się wypowiem z perspektywy człowieka, który był zarówno na drzwiach otwartych jak i na pokazie adeptów. Dodam, że teraz spokojnie mogę opisać to chłodnym okiem nie będąc miotanym żadnymi emocjami.

Osobiście z perspektywy czasu uważam, że to co do tej pory było (konkretniej chodzi mi o pokaz adeptów) miał na celu jedynie to, aby Ci adepci się obeznali z ringiem i walką przed publicznością. Rozmawiałem kilka dni po gali z Seraphimem, który powiedział, że pierwotnie w planach pokaz ten miał być tylko dla osób zaproszonych (rodzice, przyjaciele) aby oswoić się z walką przed publicznością. A jeśli tak miało być to storyliney, manager, stajnia, heelowie, face'y miały prawo bytu. Ale pojawiło się kilku die hardów (ja największy chyba bo na obu byłem pokazach :D ) i sobie narzekamy troszkę :) A kurde najbardziej narzekają Ci, których nie było :) No ale trudno.

Co do tego czy Don robi to dla kasy. NIEMOŻLIWE i nie uwierzę w to. Człowiek nie jest stary i napewno wie z jakim ryzykiem to się wiąże. Tak jak ktoś wcześniej napisał to nawet w USA jest ryzyko.

ale ktoś kto sie nie zna i obejrzał taki pokaz adeptów to co sobie pomyśli??

Właśnie od tego IMHO powinien być drugi pokaz adeptów po jakimś dłuższym szkoleniu. FH dobrze powiedział, że na takim właśnie pokazie powinni wszyscy wyjść, samemu się przedstawić, jak długo trenują, coś o sobie, jaki finisher i pokazać zwykłą walkę wiedząc, że my (jako siedzący długo fani) nie kupimy wieeelu rozwiązań.

Oj nakręciłem nakręciłem ale tak wiele chciałbym napisać a tak mało czasu mam :D

5199219949eed950a51bb.png

ja na galę w Stodole przyjade dla Ariesa ale cały czas Aries w DDW występował nie będzie i jak dalej będzie taka szopka jaką pokazali ostatnio to mam ich gdzieś, niech sobie bawią dzieci ale bezemnie, może nawet dobrze że nie pojechałem na tą szkołkę, choć jak pokazuje lista miałęm zamiar jechać ale oczywiście cena mnie poraziła, według mnie można to było zrobić przynajmniej o 300 zł taniej

bo jak to mówią: "Na pół to sie dupa dzieli" i albo szkolimy wrestlerów z rok aż się wszystkiego dobrze nauczą albo nie pokazujemy ich wcale, bo przez takie pokazy DDW może stracić wielu ludzi którzy sie jako tako wrestlingiem nie interesowali

Nie do końca... Main event powinien być wyśrubowany na maksa (Aries jest tego gwarancją) a pozostałe walki nowicjuszy (mam nadzieję, że przygotują się do nich odpowiednio) mają laikom przekazać: "My dopiero zaczynamy, ale za kilka lat może będziemy tacy jek ten koleś w main evencie!". Jeśli main event zaciekawi laika a pozostałe walki "przynajmniej" go nie zniechęcą, to jest szansa, że taki profan - zainteresuje się bardziej samym wrestlingiem i może przyjdzie na kolejną galę, chociażby dla main eventu (w międzyczasie umijętności nowelasów powinny się poprawiać. Przynajmniej taką mam nadzieję...)

ja na galę w Stodole przyjade dla Ariesa ale cały czas Aries w DDW występował nie będzie i jak dalej będzie taka szopka jaką pokazali ostatnio to mam ich gdzieś, niech sobie bawią dzieci ale bezemnie, może nawet dobrze że nie pojechałem na tą szkołkę, choć jak pokazuje lista miałęm zamiar jechać ale oczywiście cena mnie poraziła, według mnie można to było zrobić przynajmniej o 300 zł taniej

OJ nie przesadzaj. Szkółki wrestlingowe w Polsce nie rosną jak grzyby po deszczu. 2 tygodnie za 800 zł uważam za cenę niezbyt wygórowaną. Minusem tylko tego jest to, że w Polsce nie ma szans aby to się kiedyś zwróciło. Jedynym wyjściem jest ucieczka na zachód ale mimo wszystko nadal tak walki bedą w ramach pasji.

A 500zł za 2 tygodnie? Ok... ale co jeśli mimo wszystko za te 500zł byłoby też 4 chętnych? Co w takim wypadku by się działo?

według mnie to ogólnie DDW ma duże aspiracje, mi się marzy prawdziwa polska indy, gdzie walczyło by kilku utalentowanych polskich chłopaków, taka federacja by wielkich jakiś nakładów finansowych nie potrzebowała, najważniejsze by było żeby wykształcić dobrych polskich wrestlerów, jeśli nam sie uda zrobić ring to sprubuje takie coś założyć, choćby dla tych 20- 30 widzów, przeszkodą był by tylko trener bo pasowło by jakiegoś trenera sobie załatwić i git majonez, nie potrzeba wcale jakieś super gwiazd by wrestling w polsce istaniał choćby indy

według mnie to ogólnie DDW ma duże aspiracje, mi się marzy prawdziwa polska indy, gdzie walczyło by kilku utalentowanych polskich chłopaków, taka federacja by wielkich jakiś nakładów finansowych nie potrzebowała, najważniejsze by było żeby wykształcić dobrych polskich wrestlerów, jeśli nam sie uda zrobić ring to sprubuje takie coś założyć, choćby dla tych 20- 30 widzów, przeszkodą był by tylko trener bo pasowło by jakiegoś trenera sobie załatwić i git majonez, nie potrzeba wcale jakieś super gwiazd by wrestling w polsce istaniał choćby indy

Aspircaje i plany może i ma duże, ale kurde to jest Polska i rzeczywistość niestety jest zupoełnie inna :( Prawdza Polska INDY...Hmmm, ciężko jest znaleźć coś takiego. A nakłąd finansowy niestety zawsze musi być spory :/ I niestety nie widzę tego, że zrobisz ring i założysz feda :) niestety ale jeśli 800zł było dla Ciebie za dużo (a to tylko jednorazowy wydatek) to niestety kiepso to widzę :)

A co do ostatniego zdania(!?) to uważam, że bez gwiazd w Polsce wrestling nie ma prawda bytu niestety. Gale odbywające się w Warszawie co miesiąc z tymi samymi osobami znudzą się tym bardziej że a) tych naszym rodzimych zawodników nie będzie za dużo (kilka sztuk) b) niezawsze wszyscy mogą dojechać na galę c) a co jeśli na gali pojawi się 2-3 widzów?(a to jest bynajmniej możliwe)

Ale nie rozmawiajmy tutaj o przyszłości wrestlingu w Polsce, o tym czego sobie byśmy życzyli. DDW stara się wyjść na tym jak najlepiej. Co robi Roid to jego sprawa. Mam nadzieję że DDW bwyjdzie na tym jak najl;epiej :)

BTW. Ekstra post :D Cąły post to jedno zdanie :D

według mnie to ogólnie DDW ma duże aspiracje, mi się marzy prawdziwa polska indy

Nie ma szans. Indys jest dla typowych smartów, którzy wszystko czają, potrafią przymknąć oko na niedociągnięcia otoczki, mniejszą część rozrywkową i dać się porwać samym pojedynkom. Przy takim zainteresowaniu wrestlingiem jakie jest w Polsce - jedyną metodą aby wkręcić laików jest mainstream'owy wrestling a'la WWE, czyli skoksowani kolesie (marki to uwielbiają), śmieszne/żenujące (niepotrzene skreślić :twisted: ) feudy, dużo rozrywki, a walki? Absolutnie nie techniczne - bardziej widowiskowe (HF), z licznymi bumps'ami. Takie coś mogłoby na starcie zaciekawić dyletanta. A Indys? Indys jest dla fanów (a raczej smartów), którzy dokładnie wiedzą, czego chcą od wrestlingu. Indys (chodzi mi tu o sam styl takiej promocji) nie ma szans w kraju z takim podejściem do tematu wrestlingu jak Polska.