Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam [UWAGA NA SPOILERY !!!]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Unifed Tag Team Championship

Big Show & Chris Jericho© vs Cryme Tyme

Kiedy w ringu byli Y2J i JTG walka była nie zła, ale jak wchodzili Show i Shad walka zamulała.

Kane vs The Great Khali

Beznadziejna walka. Ale i tak myślałem, że będzie gorzej :P Cieszy mnie wygrana Kane'a.

Degeneration X vs Pricless

Bardzo dobra walka. No i to wejście DX :P.

ECW Championship

Christian© vs William Regal

Gong!!!

Regal odwraca się , ale Christian łapie go i wykonuje Unprettier 1...2...3...

Walka nie trwała nawet 10 sekund 0_0

WWE Championship

Randy Orton © vs John Cena

Albo się przesłyszałem albo Orton został witany Cheerem... 0_0

Walka była nie najgorsza, ale jak można oglądać to samo 25 razy ???

Miny Jaśka po przegranej walce nigdy nie zapomnę xD

TLC World Heavyweight Championship Match

Jeff Hardy© vs CM Punk

Miała być świetna walka.....i była :)

Only The Phenomal...Only The Icon...

----> www.booking.jun.pl <----

• Odpowiedzi 224
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Krzychu

12

• B4K4

12

• josser

10

• Koperek123

9

Top użytkownicy w tym temacie

Tag Team Titles:

byłem za Cryme Time.Nom ale dosyć dobra walka tak jak CM kiedy walczyli JTG i Jericho było w porządku potem lekki zamuł.

Khali vs Kane-szczerze mówiąc nie oglądałem za bardzo tej walki gadałem z kumplem ale wygrana też dosyć zaskakująca.

ECW title MAtch-Tutaj się nie ma co dużo wypowiadać ale ta walka była dla mnie najbardziej smieszna na tym PPV odrazu po tej bekowe było WWE title.Zwycięzca może być ale mam nadzieje że dalej pokierują i Christian i Regal w końcu zawalczą.

WWe title-tak jak wcześniej pisałem walka w której pompa pod koniec ładna była xD.Zwycięzca w sumie może być lecz jakoś za Jasiem byłem

noi WHC-show-stealer po względem dynamiki i poziomu.Jeff I CM spisali się bardzo dobrze.Zwycięzca może być a sam koniec był tak nie spodziewany i zajebisty że nie spodziewałem się tego.Teraz czekam na te SMACKDOWNY z niecierpliwiony i rządny pięknego nowego feudu.

DXvs Legacy-To na koniec drugi show-stealer po WHC.Shawn spisał się też dobrze i taki powrót był mu wyszedł.Wejście było ZAJEMEGABISTE xD :P POZDRO

Rey Mysterio vs Dolph Ziglerr

Niezły opener dz początku oboje trochę przynudzali ale potem już się obaj rozkręcili na dobre. Na plus można uznać to ,że była niezła dramaturgia dużo near fall'i i reakcji publiczności. Końcówka na minus nie dość ,że Ziglerrowi należał się pas to jescze przegrał przez Hurricanran'e.

Jack Swagerr vs MVP

Zawsze markowałem Montelowi ale trzeba szczerze przyznać ,że jest coraz słabszy w ringu i publiczność "nie kupuje" go jako face'a. Walka nie najgorsza ale to bardziej dzięki Swagger'owi niż M.V.P.

Y2J/Show vs Cryme Time

Z góry było wiadowmo ,że Show i Y2J nie stracą pasów na rzecz chłopaków z cryme tyme'u. Z dobrej strony pokazał się JTG ,Shad jak zwykle trochę clothesline'ów, pobiegał i tyle go było. Dobrze ,że walkę przez większość czsu prowadził Chris z JTG i dobrze ,że nie widzieliśmy Showa za dużo w ringu.

Kane vs Khali

Co tu pisać, cieszę się ,że walka była krótka i nie zeszmcili Kane'a.

DX vs Legacy

Świene wejście DX, Vine nie pożałował hajsu a ja mogłem się poczuć jak kiedyś za małolata oglądając WWF. Odziwo nawet Cody przystosował się poziomem do reszty i wyszła nawet niezła walka. Publiczność reagowała świenie widać ,że na tą walke czekali.

Christian vs Regal

Co tu dużo mówić mogło być świetnie a wyszło jak wyszło takie jaja to na tygodnówke a nie na PPV!!

Randy Orton vs John Cena

Wiadomo ,że obaj prochu już nie wymyśla a w ringu są beznadziejni a jednak dotąd po oglądnieciu jestem w szoku bo Creative team zapewnił nam świetny booking i markowałem Ortonowi jak mały gówniarz. Ta walka miała być największym gównem na gali a wyszła bosko nawet nikt nie zwracał uwagi na to że obaj używają 4 ciosów na krzyż.

Jeff Hardy vs Cm Punk

Czekałem na tą walke już troche czsu i w sumie nie zawiodła moich oczekiwań choć mogło by być zdecydownie lepiej parę fajnych spotów i Punk mistrzem! Już myslałem ,że Hardy zostaje a tu robi chyba sobie przerwe. Zobaczymy co wyjdzie z feudu Taker vs. Punk.

Ogólnie jedna z lepszych ostatnio gal od WWE . A choć się na to wcale nie zanosiło wszystko za sprawą świetnego bookingu niektórych walk. Dawno tak dobrze nie oglądało mi się PPV od WWE. A mogło być jescze lepiej gdyby nie zeszmacili znowu pasa ECW.

Walka sredniawa, ale jakis tam poziom wwe trzymala, niestety koncowka beznadziejna.

Jack Swagerr vs MVP

Duzo osob chwali bardzo MVP, ja jednak nie widze w nim nic ciekawego ... bron boze go do main eventow, swagger ponizej swojej normy.

Y2J/Show vs Cryme Time

Chlopaki z Cryme Time powinni skupic sie na zabawnych segmentach i bieganiu z divami, mimo ze JTG owszem posiada pewne umiejetnosci to jednak tego tagu nikt nie bedzie traktowal powaznie, a juz tym bardziej gdyby by zostali mistrzami tag teamow.

Kane vs Khali

Nie bylo tak bardzo tragicznie, jak na tych wrestlerow.

DX vs Legacy

Na poczatku przynudzala, jednak z czasem wyszedl typowy sredniak wwe, nie ma chyba co narzekac, niestety nadal nie kupuje legacy jako przeciwnikow na podobnym poziomie co DX.

Christian vs Regal

15 sekundowe walki o pas ECW to juz tradycja w wwe.

Randy Orton vs John Cena

No nawet, nawet ... jak na nich. Ciezko sie ogladalo, ale przez te restarty nie bylo sie pewny koncowki. Troche denerwuje mnie ten fakt, ze heel kantuje face'a(pinuje z nogami na linie), i nagle przybiega inny sedzia: "ej czlowieku, on oszukiwal ... ", mnostow walk konczyli sie kantami heelow i nikt potem nie robil z tego dramatu, a tu nagle takie glupie rozwiazanie. Ten "fan", ktory zaatakowal sedziego to podobno Brett DiBiase. Ni ziebi, ni grzeje mnie wygrana ortona, smuci mnie jedynie, ze Cena pewnie nadal bedzie zabiegal o pas.

Jeff Hardy vs Cm Punk

Gimmick matche jak ladder, czy tlc zwykle nie wychodza zle wwe, najczesciej to dzieki wrestlerom ktorzy tam wystepuja (nie zadne HHH, ortony, czy ceny). Tym razem punk i hardy spisali sie przyzwoicie, duzo ciekawych spotow, na minus jedynie szybkosc walki, ktora toczyla sie troche mozolnie, wedlug schematu : "bum krzeslem - > lezymy minute, bum drabina -> lezymy minute". Fajny swantom bomb na stol, jednak juz koncowka na drabinie bardzo slaba, liczylo sie na jakas efektowna tam koncowke, a tu "kick, punch" i cm punk sciaga pas.

Nastepne ppv wwe czyli Breaking Point wypadnie duzo gorzej, wiec wypada sie cieszyc poziomem SS 2009, wystawiam mocne 4+/10, i ciesze sie powrotem Takera.

Tutaj zwycięstwa Rey'a raczej się nikt nie spodziewał. 619 pewnie poszedł do Vince'a i poskarżył się ze nie chce tego pasa stracić. Ale cieszę się , że to on wygrał. Walka niezła jak na opener. Dolph uciekł po 619 , myślałem , że Rey już przegra, a potem piękna kontra w hurricarrane.

Jack Swagerr vs MVP

Zjeb*** walka!!! Zwycięstwo MVP , tak jak się spodziewałem i jestem z tego zadowolony, obaj wrestlerzy nie pokazali zbyt dużo.

Y2J/Show vs Cryme Time

Tutaj wiadomo było że Christina i gruby człowiek wygrają , chociaż w głębi miałem nadzieję , że uda się Cryme Time. Chamska wygrana , potęzny prawy i koniec. JTG spinowany. Ogółem dało się oglądać.

Kane vs Khali

Mhm. Poł walki przewiniętej i Khali rusza w pomocy swojemu kochankowi. Cieszę się ze wygrał to Kane.

DX vs Legacy

Wyje**** w kosmos wejście (czołg) . Jedna z lepszych walk wieczoru. I jak wszyscy przewidywali DX is winner!!!!!! Jak Shawn został sam w ringu z Ted'em i Cody'm myślałem , że to już koniec. A tu walka trwa nadal. HBK wykiwał Cody'ego i zafundował mu Sweet Chin Music , 1 , 2 ,3 koniec!!!!!!!! DX zwycięzcą. Cieszę się z tego.

Christian vs Regal

Czy to była walka Chavo vs Kane, też było to w ECW championship :lol: . Zeszmacili tą walkę. Chociaż stajnia hellów się rozkręca , może być ciekawie na ECW.

Randy Orton vs John Cena

Myślałem , że zawału dostane. Orton popycha sędziego , już powiedziałem (jaki ciota, niech wylatuje z tego WWE) , a tu Lilian mówi że walka jest restartowana. Potem Randy spiernicza z ringu. Znów, (żal tego szmatławca) , a tu jeszcze raz Lilian walka bedzie ponownie restartowana. I nareszcie czyste wygranie walki RKO i Jasio pada. RKO is winner. Było w tej walce dużo emocji. Mimo , że nie cierpie Ortona ciesze się , że nareszcie pokazał , że jest dobrym zawodnikiem.

Jeff Hardy vs Cm Punk

Ta walka zdecydowanie podniosła ocene gali Summerslam. Sporo ciekawych akcji. Piękne swantonbomb, Jeff wyrywa się lekarzom ,myślałem , że wygra. Punk zwala go z drabiny i koniec . Płacz!!! Jeff robi sobie przerwę z WWE, ale aż tak źle nie było. Poszłem do łazienki a tutaj Undertaker wykonuje Chokeslam na Cm Punku. Hurra!!! Deadman is back!!!!! Potem odrazu wchodzę na attitude, czytam i pisze , że Matt mówi iż Jeff pozostaje w federacji, a jeśli nie zostanie to możemy spodziewać się jego powrotu już na początku roku 2010. Radość!! Teraz myśle, że Vince nie zniszczy powrotu Takera i da mu pas!

Myślałem , że gala wypadnie bardzo źle , tak jak i chyba zreszto wszyscy. Ale się przeliczyłem, jedna z lepszych gal w tym roku. Ocena 8.5/10 .

Because I'm Awesome!

"Żądasz mądrej odpowiedzi, musisz równie mądrze pytać"

[you] Zalookaj http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=283487#283487

Sygna by Filipoo

7038755254e0e4aa33eb75.jpg

Po dwu tygodniowym odwyku od wrestlingu, w końcu przyszło Summerslam. Postanowiłem opisywać walki zaraz po obejrzeniu, by nie pozapominać co w poniektórych walkach się działo.

Intercontinental Championship: Dolph Ziggler vs Rey Mysterio ©

Jak zobaczyłem, że ta walka rozpoczyna to byłem pewien, że młody wilk wygra, a tu proszę taka niespodzianka. Opener był naprawdę wysokich lotów. Dolph w końcu pokazał cały arsenał swoich ciosów i na szczęście nie skończyło się tylko na headlock’ach. Poziom walki jak już wspomniałem bardzo wyskoki, dorównujący pojedynkom Rey vs Y2J. Nie przepadam za postacią jaką odgrywa Rey, ale umiejętności to mu nie można odebrać. Naprawdę szacun dla tych panów, miłe zaskoczenie, że stworzyli coś tak dobrego. A no i publika, „Lets go Ziggler” :D.

Singles Match: Montel Vontavious Porter vs Jack Swagger

Co to miało być ? Walka o takim potencjale, a zrobili taką kaszanę. Nie dość ze walka na słabym poziomie to jeszcze trwała z 5 min. ? ŻAL…

Unified Tag Team Championsip: Chris Jericho & Big Show © vs Cryme Tyme

Oooo… w końcu zrobili im normalny mix ich theme. Sam pojedynek to nic specjalnego. Równie dobrze mogło by się to odbyć na zwykłej tygodniówce. Dobrze, że Jericho i Big Show dalej mają pasy bo i tak nie było by co z nimi zrobić. Niech tam na razie kiszą i podnoszą rangę tych pasów.

Singles Match: The Great Khali vs Kane

Dobra jedziemy dalej ;)… aaa tylko sprawdzę kto wygrał… Kane, no to kolejny punkcik w typerze poszedł się je.. kochać ;)

Tag Team Match: D-Generation X (Triple H & Shawn Michaels) vs The Legacy (Cody Rhodes and Ted DiBiase)

Mnie tam jakoś ich powrót nie jarał. Być może dlatego, że za czasów ich świetności ja nie wiedziałem czy wrestling dalej istnieje :P (wychowany na WCW :P). Wejście niczym Jasiu Cena z WM :P Więc wiadomo kto wygra tą walkę. Mimo wszystko ją obejrzę z ciekawości. No początek nudny, strasznie powolne tempo. Ale im dalej w las tym walka lepsza. Bardzo podoba mi się współpraca Cody’ego i Ted’a. Kiedy się już wydaje że pozamiatane, to zawsze jeden drugiemu ratuje dupsko. Szkoda tylko, że w moich oczach ich pozycja to midcard. Zresztą na RAW poza Ortonem to nie ma porządnego heel’a. Przydał by się turn Trypla, bądź Batisty. DX wygrywa… to było pewne :P

ECW Championship: Christian © vs William Regal

Nooo walka o ten pasek to już dawno nie była tak wysoko. Do tego Ragal wychodzi z obstawą. Nowa stajnia na ECW ? Jestem jak najbardziej za. William zajebiście psuje mi do przywódcy swojej grupy. Świetnie się sprawdził jako GM na RAW i o jego nową role jestem spokojny. Ale to co zrobili w tej walce to kolejne pośmiewisko. 10sek. ?! Brytyjczyk nawet nie ściągną płaszczu… zeszmacili go nie gorzej niż JBL na WM25… :(.

WWE Championship: John Cena vs Randy Orton ©

Kolejna walka, którą sobie daruje. Randy ostatnio nic nie pokazuje, Cena nastomiast to Cena. Szkoda czasu… Zobaczyłem jednak sobie końcówkę by wiedzieć kto wygrał i to jak została zblokowana ta walka to śmiech na sali. Jak mógł Cenaminator nie zdobyć pasu ?! Chce jeden punkt w typerze :P Jasiu przecież wygrał 2 razy :D :P xDDD. (Żartuje oczywiście, żeby nie było)

TLC Match World Heavyweight Championship: CM Punk vs Jeff Hardy ©

Na wstępie powiem, że Jeff miał fajny makijaż :P. Najbardziej mi się podobało jak dzieci krzyczały „We want tables” :D Vincuś powinien częściej spełniać życzenia naszych milusińskich, w końcu WWE for Kids :D. No oczywiście walka wieczoru. CM Punk świetnie się pokazał w walce z hardcorową stypulacją. Hmm… może właśnie rodzi się nowy Edge. Hardy jak zawsze świetnie wyszedł w walkach gdzie są drabiny. Naprawde ich podziwiam, na starość to ja nie wiem jak oni się będą poruszać. Jeff w końcu zrobił Swantona z najwyższej drabiny na stół. Myślałem, że już nigdy tego nie zobaczę. No i gdy przyszli lekarze z noszami to myślałem, że to już koniec Charismatic Enigmy w WWE. I gdy wstał to już byłem pewien, że obroni tytuł, a tu taki zonk xD. Znowu sobie pobył tydzień mistrzem i pewnie teraz wraz z bratem powalczy o pas Tag Teamów. Powrót Undertakera był dla mnie strasznie szokujący, zapomniałem zupełnie o nim xD. Teraz znowu będzie można oglądac SD i ECW, bo znowu coś się zacznie dziać.

Ogólna ocena Summer Slam 09 wychodzi 4,5/10. Pierwsza i ostatnia walka naprane warta obejrzenia, resztę można sobie darować. To dziwne, że WWE dwie swoje najważniejsze gale w roku, tak słabo bookuje. Teraz przed nami Breaking Point, w którym o ile się nie mylę wszystkie walki mają się odbyć na zasadach submission (sic), podejrzewam że będzie jeszcze gorzej, niż na wczorajszym ppv, zwłaszcza że mało zawodników ma za finishery submission moves. Mam nadzieje, że nie narobiłem dużo kwiatków.

Pozdrawiam…

Cena coraz bardziej lubiany ?? (to da sie bardziej ?)

poprostu jak przy wymianie ciosow bylo łuuuuuu(heel heat) dla ceny i łaaaaaa (no chyba face pop...)dla ortona to robilem to z publiką... coraz wiecej kumatych ludzi oglada WWE wiec moze cos sie wkoncu zmieni

Z tym "bardziej lubiany" to była ironia... A z resztą się zgadzam ;)

Btw. trąbicie i trąbicie o tym wyjściu DX, a ja go nie widziałem :???: Ma ktoś jakiś film,link do tego?? ;)

Btw. trąbicie i trąbicie o tym wyjściu DX, a ja go nie widziałem :???: Ma ktoś jakiś film,link do tego?? ;)

Jak chcecie oglądać ppv online, to wbijajcie na http://www.dailymotion.pl/ WrestlingChampXV

A co do PPV, to oprócz walki DX z Legacy i Punka z Jeffem(lubie dużo spotów), było mocne promowanie młodych i nowych. Wiele razy komentatorzy podkreślali jak blisko JTG/Ziggler/Rhodes/Ted byli zwycięstwa. To się chwali. Cieszy powrót Deadmana, i walka o WHC (ale dalej nie łapię jak CM podniósł się wcześniej od Jeffa po tym Swantonie z drabiny na stół), aż do teraz nie mogę się zdecydować, czy finish walki o WWE title był denny, czy ciekawy (Orton czysto pojechał Cenę i nie było interwencji Legacy, ale to ciągłe restartownie meczu po tchórzostwie Randyego...), wnerwiało trzymanie pasa przez Reya (Ale nie spraprał moonsalutu i hurricanrany), głupi finish meczu o ECW title i nijaki pojedynek MVP ze Swaggerem.

A no tak!!! Zapomniałem o "meczu" Khaliego z Kane'm. Bez żadnej stypulacji... Było nudno, wolno i... dzwnie. Kiedy ostatni raz widzieliście Pujabi Playboya (litości) w nie sqashowym matchu? Musiał parę razy wykonać elbow drop, powalić i kopać, a rest hold Kane'a trwał niemiłosiernie długo. Co za kondycja!!! No i jeszcze coś. Pinować takiego olbrzyma po DDT? Żeby to było z biegu, trzeciej liny, na stół to bym jakoś to kupił, ale zwkłe krzywo przyjęte jeszcze do tego DDT? Co za głupota!!!

Intercontinental Championship: Dolph Ziggler vs Rey Mysterio ©

Rozpoczęcie gali, od razu wiem że Rey tego nie spieprzy tym bardziej że po drugiej stronie stanął utalentowany Ziggler. I nie pomyliłem się, kolejna walka Reya na PPV którą określam mianem b.dobrej. I dobrze że zakończona wygraną Mysterio bo naprawdę ostatnie miesiące pokazują że jest kimś więcej niż tylko idolem dzieciaków. Nie mam nic przeciwko jeśli Rey kiedyś walczyłby o np. pas WWE bo main eventy RAW na takim poziomie na pewno byłyby satysfakcjonujące. walka w skali 1-10 którą dzisiaj podczas oglądania gali ustaliliśmy z Cypexem ocenoniona przez nas

8/10.

Singles Match: Montel Vontavious Porter vs Jack Swagger

walka na poziomie średniej tygodniówki.... :???:

2/10

Unified Tag Team Championsip: Chris Jericho & Big Show © vs Cryme Tyme

Przeciętniak, miałem małą nadzieje na wygraną JTG i Chada ale jednak wynik był przewidywalny. Po raz kolejny podważona moc Walls Of Jericho przez co ten finisher traci po raz kolejny na wiarygodności.

Jedno jest pewne, Show pieprzy ogólny obraz tego co stara się pokazywać Y2J.

4+/10

Singles Match: The Great Khali vs Kane

widziałem, mam nadzieje że zapomnę

0/10

Tag Team Match: D-Generation X (Triple H & Shawn Michaels) vs The Legacy (Cody Rhodes and Ted DiBiase)

przyjemna walka, rozpoczęta efektownym wejściem DX.

Walka była ciekawa, chociaż zwycięstwa DX można się było spodziewać.

Dla mnie HHH gdy jest z towarzystwie Michaelsa jest o wiele bardziej zjadliwy niż przez ostatni czas w samodzielnych walkach.

6+/10

ECW Championship: Christian © vs William Regal

oświećcie mnie? Christian pokonał rekord Kane'a z WM24?

i jaki to miało sens? przecież to mogła być bardzo dobra walka!

nie można było tak rozwiązać walki Khaliego czy MVP ze Swaggerem?

Nie bo Vince sra na ECW... :|

nie oceniam bo walki nie było...

WWE Championship: John Cena vs Randy Orton ©

dobry jak na Janka występ, występ Ortona...no jak to występy Ortona od dłuższego czasu czyli bez szału.

Te zawirowania z restartowaniem walk dodały zbędnych emocji ale konsekwencja kazała raczej myśleć o wygranej Jasia. Wymęczonemu Ortonowi który dwa razy ratował się swoim kombinowaniem żeby nie stracić pasa nagle wygrywa? nie kupuje tego.

Ale już od długiego czasu pas WWE ma dla mnie nikłe znaczenie więc to zlewam.

6/10

TLC Match World Heavyweight Championship: CM Punk vs Jeff Hardy ©

spodziewałem się zgniłego klopsa, dostałem dobrego świeżego kotleta z dobrym deserem na sam koniec.

Sporo ryzykownych akcji, tempo i dramaturgia.

Momentami wątpiłem czy zawodnicy nie doznali urazów.

No i to wejście Takera, miód.

Summerslam świetnie się zaczęło, miało mętny środek i dobry koniec.

7/10

Summerslam 2009 oceniam na 6/10

Skoro juz tak mocno bookowali Legacy to mogli im juz serio dac wygrac. Wcale by to nie zaszkodzilo DX a z pewnoscia byloby mocna odskocznia dla mlodzikow. Zwlaszcza, ze to jeszcze nie koniec tego feudu z pewnoscia.

Zwyciestwo Reya na Zigglerem strasznie zabija jego momentum. Dolph dostawal solidny pop przez cala walke i jego wygrana z pewnoscia byloby waznym wydarzeniem w karierze.

Walka o pas WWE jak dla mnie na plus pomimo debilnego bookingu. Plus jedynie dlatego, ze wygral ten kto powinien wygrac bo gdyby Orton robil z ciebie ciota przez cala walke a na koncu by jeszcze wdupil to bylbym zniesmaczony az nadto.

TLC zdecydowanie na plus takze z powodu zwyciezcy. Nie wiem po co dawali Jeffowi w ogole ten tytul skoro i tak pewnie nie zostanie w federacji. Wazne, że Punk w koncu zdobyl go w walce. No i teraz feud z Takerem i od razu nasuwa sie pytanie - jak CM moze byc rownorzednym przeciwnikiem dla grabarza?

I gdzie do cholery jasnej byl Morrison? Przeciez to taki AJ Style WWE - powinni go bookowac zawsze.

Myślałem , że zawału dostane. Orton popycha sędziego , już powiedziałem (jaki ciota, niech wylatuje z tego WWE) , a tu Lilian mówi że walka jest restartowana. Potem Randy spiernicza z ringu. Znów, (żal tego szmatławca) , a tu jeszcze raz Lilian walka bedzie ponownie restartowana. I nareszcie czyste wygranie walki RKO i Jasio pada. RKO is winner. Było w tej walce dużo emocji. Mimo , że nie cierpie Ortona ciesze się , że nareszcie pokazał , że jest dobrym zawodnikiem.

Przykro mi,że prawdopodobnie zniszczę ci dzieciństwo,ale Wrestling to sport/widowisko bookowane a nie shootowe ;),innymi słowy jakiś leszcz wymyśla scenariusz walki,który zawodnicy lepiej lub gorzej realizują...i po tym poznajemy klasę zawodnika,że dzięki swoim ring i mic skillsom potrafią sklecić proma i walki na poziomie nawet kiedy booking jest marny...poza tym tacy 'zapaśnicy' mają bardziej przejeb@ne niż inni zawodowi sportowcy - totalnie napięty grafik (w takim WWE),a tu trzeba jeszcze utrzymywać wysoką formę fizyczną (i przyjmować ciężkie bumpy) oraz prezentować jako taką grę aktorską (poczytaj sobie np. wywiady z Lesnarem jak wspomina swoją przygodę z WWE)...i nigdy nie wiesz czy następna walka nie zakończy się kontuzją kończącą karierę czy nawet czymś gorszym...BTW - Orton nie musi 'pokazywać' jakim 'wielkim' jest zawodnikiem,jest w końcu najmłodszym 'mistrzem' w historii,a rolę obecnie głównego heela federacji odgrywa prawie perfekcyjnie (IMHO lepszy od niego jest Y2J - heat jaki zbiera przy okazji 'pogawędek' jest najlepszym tego wyznacznikiem) :P Najlepiej byłoby,gdybyś obejrzał nieco przejaskrawionego Zapaśnika z Rourkiem :)

Żeby nie było offtopu - galę zapamiętam przez pryzmat DX i powrotu Grabarza.Tyle.

Moje typy na SS

WHC:

CM PUNK i Jeff jak dla mnie wielka niewiadoma bo chu* ci wie czy emo podpisało kontrakt czy jeszcze sie pieści z wwe ja to widzę tak wygrywa cm punk przychodzi Undertaker i straszy Punka i mamy walke na następnym PPV :razz: to takie odbiegające od rzeczywistości :)

ale trafiłem :D

RAW IS WAR

11525856144aeac13cbddce.jpg

No i teraz feud z Takerem i od razu nasuwa sie pytanie - jak CM moze byc rownorzednym przeciwnikiem dla grabarza?

prosta wizja.

Punk potrzyma swoj pas do nastepnego PPV, Breaking Point na ktorym odklepie po bezlitosnym "Hell's Gate" czy "Devil Lock" (czy jak tam sie to kurwa zwie).

bo osobiscie watpie zeby taka legenda jak Undertaker chcialaby przegrac na PPV po dosc skromnie wygladajacym "Anaconda Vise", CM Punk'a.

pozyjemy, zobaczymy.

co do reszty gali to jestem wybitnie niepocieszony co do wynikow IC championship, ktory mimo wszystko byl dobrym matchem, pomimo calej mojej niecheci do pana Mysterio musze przyznac ze on jak i pan Ziggler pokazali solidny pokaz umiejetnosci, wiec nie ma co narzekac.

drugim rozczarowaniem bylo ECW championship, ale kto zrozumie co bylo powodem takiej koncowki.

co do WWE championship to czysta poezja... mimo ze ciesze sie Viper zatrzymal pas to na sama mysl ze na dzisiejszym RAW pociagnie sie to dalej, mam na mysli... sranie w banie.. pierdolenie na scenie w wykonaniu Ceny i zwyciestwo na BP za pomoca STF to dostaje kurwicy.

ale coz. tak pewnie bedzie.

tak musi byc, albowiem zaprawde powiadam ze reign Randy'ego jako champa nieuchronnie dobiega konca.

aa... i ponoc fanem na SS ktory wpierdzielil sie na ring w walce Orton/Cena mial byc sam Bret DiBiase :D

-Bring back Sinn Bodhi!

-Screw the legends!

"Quoth the Raven, nevermore."

19057366234c8b27f381178.jpg

rozczarowaniem bylo ECW championship, ale kto zrozumie co bylo powodem takiej koncowki.

To była największa żenada tej gali!!!

Regal się odwrócił, dostał finishera od Christiana i został spinowany...

Co do pasa IC, to obydwoje zawodnicy pokazali klasę.

Co prawda sądziłem że pas wygra Ziggler, ale było inaczej...

Były ładne akcje i walka mi się podobała.

Bardzo mi się podoba walka DX vs Legacy.

Cody i Ted też pokazali swoje umiejętności (chociaż za nimi nie przepadam)

Walka była wyrównana i nie wiedziałem co będzie na koniec.

Cody i HBK leżeli na macie i gdy wsali, HBK "cudownie nabrał siły" żeby wyjechać Sweet Chin Music (to mnie zdziwiło) i spinował rywala.

Jedna z lepszych walk.

I nie cenzurowali słów "Suck It" gdy wchodzili na ring :D

Mieli bardzo fajny entrace :)

Walka Swooger vs MVP jakoś nie przypadła mi do gustu.

Ogólnie było tam trochę fajnych akcji, ale słabo...

Walka TGK vs Kane miała również słaby poziom.

Strasznie się muliła i na publiczności też nie robiła żadnego wrażenia.

Walka o Pas WWE Champion była fajna.

Orton pare razy zwiewał i musiał wrócić na ring :)

Cena by wygrał gdyby ten fan (najprawdopodobniej Brett DiBiase, brat Ted´a. Żródło - wrestlefans.pl)

Walnął sędziego i zabrała go ochrona.

Orton ładnie zrobił to RKO na liny.

Nie wiecie czy ten fan był ustawiony czy WWE nie miało zamiaru robić czegoś takiego??

Czy był taki scenariusz??

TLC to była najlepsza najlepsza walka na SS.

Żałuję że Jeff przegrał.

Ale bardzo się cieszę że Taker wrócił! :o

Fajny pomysł żeby położył się zamiast Jeffa gdy zgaśnie światło.

Teraz czekamy na feud: CM Punk - Undertaker :-)

PS

To notatka, która jest na wrestlefans.pl, na temat Jeffa:

Jest niemal pewnym, ze najpóźniej w przyszłym tygodniu, Jeff Hardy odejdzie z WWE, bowiem nie podpisał żadnego kontraktu. Ale pozostawił wrażenie, ze kiedyś jeszcze wróci do WWE.

Panuje przekonanie, ze Jeff chce wziąć sobie około roku wolnego.

Gala wypadła nieźle, nie licząc niektórych wal.

Moja ocena dla tej gali to 7/10

Pozdro

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą" - św. Augustyn

"Wygrywaj bez pychy, przegrywaj bez urazy" - Bruce Lee

10861356394f75dafac0290.jpg

Ten fan to na pewno był częścią scenariusza, ponadto był to :

Brett DiBiase

Look in my eyes, what do You see ?

The Cult of Personality