Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Bardzo wiele razy widizlem chlopakow w kapciach w kratke koslzukach w serduszka i spodniach zwanych potocznie rurkami to samo z dziewcyznami i tu wiaze sie pytanie czy styl jest oplacalny czy warto byc emo? sa inne subkultury lecz nieraz widze ludzi w ten sposob przedstawiajcych siebie co myslicie o takich ludziach czekam na szczere wypowiedzi :)
"Jeżeli twierdzisz ze wrestling jest dla dzieci.....dobrze sie zastanow zanim zonaowu powiesz cos czego bedziesz zalowal"
  • Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• czester666

18

• Euz

16

• -Raven-

9

• midern

7

Top użytkownicy w tym temacie

czy styl jest oplacalny czy warto byc emo?

Jak to oplacalny ? :D to Ty masz tak, ze podoba Ci sie jakis styl i nagle jestes jego czlonkiem ? :D

Co sądze o emo ?- nienawidze tego kurestwa i najchetniej bym wszystkich wystrzelal po kolei tak jak dresow i naziskinow. ehh, emotional bitchez .

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Zacznijmy od małego wyjaśnienia :

Generalnie emo to jest gatunek muzyki a nie styl lecz w dzisiejszych czasach powszechnie używa się pojęcia emo na określenie osób których styl tak naprawdę nazywa się "scene"

Niektórzy twierdzą też że scene i emo to dwa osobne style z tym że scene jest bardziej kolorowe , postawione włosy a emo kojarzy się z czarnym i smutkiem.Powiem szczerze że sam się w tym gubię :D I to nie jest subkultura w żadnym wypadku bo nie ma tu ideologi żadnej, a z muzyką też bywa różnie bo takie osoby zwłaszcza scene słuchaja nawet techna 0_o

Mi się bardzo podoba ten styl i sam podobnie wyglądam ale nie uważam się za emo czy scene , w sumie mam to gdzies co inni myślą , dla nich mogę być nawet transwestytą....

dam przykłady scene i emo

scene :

http://pu.i.wp.pl/?k=NDM4Nzc4OTAsNjM5NjMw&f=7844528_1_.jpg

emo :

http://img.catchgamer.no/images/gallery/usergallery/157/sonny_moore.jpg

oba style są boskie (przyjmując że emo to też styl a nie muzyka)

Nie wiem jak styl może być opłacalny ?0_o czy ktoś komuś płaci za bycie metalem czy punkiem ? ma z tego jakieś korzyści ? jedynie co to można zaliczyć że laski lecą na ten styl i niestety sporo pozerów zaczyna się tak nosić właśnie dla tego :/ spotkałem się już nawet z takimi wypowiedziami ... się chwali : "od kad jestem emo moje barnie wśród dziewczyn wzrosło o 60%" żal -.- takich to tępić

wady też są których sam doświadczam ale o tym nie będę pisał

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

Na prawdę boskie jest dla Ciebie jak chłopak maluje sobie oczy, paznokcie i włosy ? :) albo jak siedzi w kącie i próbuje sobie poprzecinać żyły suchą bułką, bo nie starczyło kasy na najnowszą płytke Tokio Hotel ?

Aha i jeszcze coś .. emowcy, którzy słuchają My Chemical Romance i innego gównianego screamo-shitu, uważają się .... za punków :-x przynajmniej u mnie w mieście jest tak, że idzie sobie emogej z różowa torebką z naszywkami Włochatego i Sex Pistols...a założę się, że jakbym się zapytał takiego pederaste kim był Sid Vicious albo Johnny Ramone to by nawet nie widział o co be. :)

torture 'em all , hate me now :twisted:

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

tokio hotel czy mcr ? tego to słuchają chyba tylko głupi pozerzy albo hot 13 i niewiele ma to wspólnego

tego typu muzy słuchają prawdziwi scene i emo :

http://www.youtube.com/watch?v=VM091pKJ-tE

widze swoją opinię opierasz tylko i wyłącznie na ludziach z twojego miasta chyba -.- zamiast zgłębić temat i poczytać w necie coś

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

Ja powiem tak : Nie pasuje mi zbytnia ekstrawagancja w wyglądzie, ale to nie ode mnie zależy więc jak ktoś chce się ubierać tak, a nie inaczej to jego sprawa...

jedynie co to można zaliczyć że laski lecą na ten styl i niestety sporo pozerów zaczyna się tak nosić właśnie dla tego :/ spotkałem się już nawet z takimi wypowiedziami ... się chwali : "od kad jestem emo moje barnie wśród dziewczyn wzrosło o 60%" żal -.- takich to tępić

Ja jak byłbym dziewczyną to nie chciał bym, żeby mój chłopak spędzał przed lustrem więcej czasu niż ja, albo podpierdzielał mi tusze, kredki do oczu i inne "przyrządy" do upiększania :D .

1480916194a0b1a85edad5.jpg

• Reputacja:   284
  • Urządzenie:  Windows

Na prawdę boskie jest dla Ciebie jak chłopak maluje sobie oczy, paznokcie i włosy ?

Od zawsze wiedziałem Euz, że nie lubisz Jeff'a Hardy...Wyszło szydło z worka! :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Osobiście podobają mi się niektóre , podkreślam , niektóre fryzury emo . Jednakże nie przepadam z tym stylem , muzyką czy nazywajcie to jak chcecie , kojarzy mi się on tylko z takim powiedzeniem które ostatnio jest często używane do tego stylu "wszyscy się świetnie bawią , a po prawej widzimy samotne emo w kącie " . Miałem doskonały tego przykład na moim koledze , który ubzdurał sobie że jest czułym emo . Powiedzcie mi jak z chłopaka , który wczesniej był nie do zdarcia , mógł stać się czuły wieśniak z pomalowanymi oczami . Paranoja. Dlatego sądzę iż większość tych emo , to tylko udawanie i dążenie za dzisiejszą "modą" . Stawiam że połowa z nich za rok będzie punkami , albo znowu przyjdzie moda na marlyn mansona i czarne msze , jedzenie kotów i ucinanie kogutom głowy na scenie :twisted: to tyle ode mnie .

Bardzo wiele razy widizlem chlopakow w kapciach w kratke koslzukach w serduszka i spodniach zwanych potocznie rurkami to samo z dziewcyznami

Tutaj szczere gratulacje bo jesli chodzi o ta kulture to ja mam silny problem z odroznieniem płci... ich sie poprostu widzi a co to ma w kroczu pozostaje zagadka o ktorej nikt nigdy sie nie dowie bo w wieku 16-17 lat przedstawiciel tej grupy idzie sie ciąć suchą bułką w piwnicy

wiec...

czy styl jest oplacalny

Jesli masz zamiar w przyszlosci przywracac komory gazowe to wtedy mozna zwrocic uwage na ten styl w kwestii proby generalnej jak szybko padaja. No chyba, ze juz wybitnie zycie Ci sie znudzilo ... kolegow nie masz .. rodzice Cie denerwuja wtedy mozesz zainwestowac w ten styl i wszyscy beda wiedziec o Twoich problemach...

jedynie co to można zaliczyć że laski lecą na ten styl i niestety sporo pozerów zaczyna się tak nosić właśnie dla tego

Oczywiscie tutaj przyjmujemy, ze "laski" to dziewczyny tudziez dziewczynki w wieku max 16 ... no juz niech bedzie 18 lat bo niektore maja trudne dziecinstwo i moze dluzej im zajmuje, zeby sie ogarnac... ale, zeby kobiety lecialy na cos takiego to pierwsze slysze .. wiec to tez chyba marny powod, zeby rozpatrywac oplacalnosc tego .... zjawiska

50608915156a3743c1fa34.jpg

Nigdy nie lubiłem i nie lubię emo. Argumenty napisali już inny wyżej. Ja dodam jedno, nie wiem co fajnego jest w tym, że wygląda się jak pajac (sorry Czester) i pedał. Zależy też, czy ktoś jest emo bo mu się ten wygląd podoba, czy dlatego, że ma lekko pomieszane w głowie i chce być prawdziwym emo. Rozumiem jeszcze kobiety, ale mężczyźni :cry: ? Znam jednego Emo. Gdy się jego pytam czemu wygląda jak pajac (o dziwo nie kontruje, że nie wygląda jak pajac) odpowiada tylko, że tam mu się podoba. Ale nie śmieję się z nich. Dlaczego? Bo wiem co znaczy, gdy ludzie śmieją się ze mnie za to, że słucham metalu i chodzę w bluzkach Frontside, Vader itp. itd.
"Ten, który kocha staje się zaślepiony wobec przedmiotu swojej miłości"

17493022184a8bc5252ce62.jpg

Mi tam emo nie przeszkadza ... może to się wydaje dziwne , ale kilka osób z mojej szkoły ubiera się jak emo , ale nie zauważyłem w ich zachowaniu niczego złego / dziwnego / nadzwyczajnego . Nie piszą też melodramatycznych listów , nie chodzą smutni , nie podcinają sobie żył , więc zaryzykuję stwierdzenie , że stereotypy krążące na nich temat są krzywdzące . Tak na serio , to mam to głęboko w dupie jak ktoś wygląda , jak ktoś się maluje , to tylko jego sprawa . Kogoś to może wkurwiać , ja do tego podchodzę trochę inaczej .

tokio hotel czy mcr ? tego to słuchają chyba tylko głupi pozerzy albo hot 13 i niewiele ma to wspólnego

Ja akurat słucham My Chemical Romance , bo mi się taka muzyka podoba i tyle ... Nie oceniaj więc kogoś tylko po tym , jakiej słucha muzyki .

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

Bardziej dla mnie smieszni z ubioru sa niektore dresy z tymi swoimi koszulkami polo w paski, spodenkami krotkimi dresowymi i musowo z bialymi skarpetkami :D

Do tego większość z nich ma najwięcej do powiedzenia jak ktos powinien wyglądać, szkoda ze o tym tematu nikt nie zalozy.

Co do emo to jesli ktos sie z nich normalnie zachowuje a nie jak ciota (zachowanie,mimika,mowa) to mnie to nie razi w oczy.

Ubior i malowanie sie to cos zlego? To ich sprawa, przynajmniej kolorowo jest

Obecnie moda jak kiedys grunge, ktora moze tez szybko przeminie.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Tutaj szczere gratulacje bo jesli chodzi o ta kulture to ja mam silny problem z odroznieniem płci...

Tu mi się przypomniała sytuacja sprzed tygodnia, kiedy to na przystanku autobusowym w Krakowie stał właśnie taki emo/scene (Who cares?) boy i chłopak mojej siostry wyskoczył do mnie z tekstem "Ej, to co tam stoi to jest chłopak, czy dziewczyna??"

Ja podobnie jak domino, znam jednego emo (Boże... jak pisałem, z niewyjaśnionych powodów, prawdopodobnie niektóre powyższe epitety mnie do tego sprowadziły, miałem zamiar napisać pedała... :? ). Kilka lat temu chłopak wyglądał normalnie, a teraz nie dosyć, że wygląda jak takie zwyczajne emo (czyli takie jak w pierwszym poście), to stał się totalnie zniewieściały, a i nagle dziewczyny zaczęły się nim fascynować :P

Więc tu się sprawdza teoria:

Oczywiscie tutaj przyjmujemy, ze "laski" to dziewczyny tudziez dziewczynki w wieku max 16

nie śmieję się z nich. Dlaczego? Bo wiem co znaczy, gdy ludzie śmieją się ze mnie za to, że słucham metalu i chodzę w bluzkach Frontside, Vader itp. itd.

Pamiętam jak swego czasu ktoś z klasy nabijał się ze mnie przez parę dni, bo jak bawił się moim telefonem i zdziwił się, że zamiast syfu typu pop i techno mam na nim Rock i Metal, ale ja mam to gdzieś i mam również gdzieś to czego słuchają inni (nawet jeśli to chłam jakich mało), a także to jak się oni ubierają.

Ja odnoszę wrażenie że w dzisiejszych czasach stało się modne nienawidzenie tego stylu i najeżdżanie na nas. Serio nie wiem jak to wytłuamaczyć że ide a ktoś mi fucka pokazuje bez powodu :/ albo te spojrzenia i inne teksty głupie.

Bardziej dla mnie smieszni z ubioru sa niektore dresy z tymi swoimi koszulkami polo w paski, spodenkami krotkimi dresowymi i musowo z bialymi skarpetkami :D

Do tego większość z nich ma najwięcej do powiedzenia jak ktos powinien wyglądać, szkoda ze o tym tematu nikt nie zalozy.

święte słowa :D :spoko:

Z emo najbardziej lubie...śliczne emówki :P :P

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 026 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 103 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 590 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 888 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Przemk0
      Dzień dobry wieczór  Portal Attitude od lat działał na własnoręcznie napisanym przeze mnie skrypcie. Było to rozwiązanie dobre na tyle, że dawało elastyczność i złe, bo w 100% zależało od autora (czyli mnie). Ostatnie przejście forum na nowy skrypt i cała duża praca @ IIL  którą wykonał skusiła mnie do wreszcie ruszenia z tematem przejścia na ogólnodostępny skrypt. Padło oczywiście na WordPress, bo połowa Internetu na tym chodzi i głównym celem było uniezależnienie też portalu od jednego już starszego programisty (znów chodzi o mnie). Starszy programista, który robi to po pracy (... i ma też życie osobiste) to też wolny programista, więc trwało to z rok przynajmniej. Aczkolwiek wreszcie jestem na etapie w którym możemy uruchomić pierwszą wersję portalu. Przeczytajcie jednak ten wątek do końca aby nie było rozczarowań i abyście wiedzieli co tej nowej wersji jest. Po pierwsze jest to tzw. wersja minimalna. Zawiera tylko funkcjonalności, które są absolutnie niezbędne do funkcjonowania portalu (i kilka dodatków). Zatem skupiliśmy się newsach i ich integracji z forum. Stworzyłem narzędzia do przenoszenia danych z starego portalu z zachowaniem grafik, tagów oraz kategorii. Na początek przeniesiemy 2-3 tyś newsów. Wszystkie będą połączone z już istniejącymi tematami na forum. Zatem jeśli skomentujecie temat na forum, ten komentarz pojawi się też na portalu. I tu dochodzimy do największej nowości. Na portalu można się zalogować używając konta na forum. Po prawej stronie zobaczycie taki czerwony przycisk "Zaloguj się przez forum" i dzięki niemu zalogujecie się przez wasze konto na forum. Zobaczycie takie samo podsumowanie i swój avatar co na forum. Dodatkowo możecie wtedy już komentować newsy z poziomu portalu. I taki komentarz pojawi się na forum i oczywiście na portalu. Pełna integracja. Oprócz tego dwa małe widgety do pokazywania ostatnich wideo z naszego kanału na YT oraz ostatnio poruszanych wątków na forum. Mało, może i tak... ale możemy z tym wystartować i dorzucać to za czym najbardziej zatęsknicie. Ach i wygląd? Użyłem gotowca, którego podrasowałem aby przypominał forum. I tak jest ogólnie cel aby portal, forum i cokolwiek ekstra kiedykolwiek będziemy mieli... wyglądało spójnie.  No dobrze, to kiedy startujemy? Planuję zrobić to majówkę. Ruch będzie wtedy mniejszy, aczkolwiek aby zminimalizować ryzyko błędów postanowiłem oddać wam do testów wersję demo. Znajduje się ona pod starym adresem portalu i zawiera zrzut 600 ostatnich newsów. Jest zabezpieczona hasłem. Oto detale jak na nią wejść: www.attitude.pl użytkownik: wrestlingpl hasło: nowekolorowe Uwaga! Zanim się rzucicie na sprawdzanie to jedna kwestia. Jeśli zamieścicie komentarz pod jakimś newsem to pojawi się on na tym forum i w przyszłości będzie się pojawiał na uruchomionym portalu. Oczywiście nie zniechęcam do dodawania komentarzy (bo to też test), ale może jakieś z sensem. Ewentualnie w ramach podziękowania za testy, mogę wam skasować zbędne komentarze zamieszczone tylko dla testu. A co dalej po uruchomieniu? Są trzy moim zdaniem najpilniejsze zadania, które będę chciał wykonać przed okresem letnim: Dodanie widgetu z najbliższymi PPV Dodanie wybranych artykułów (głównie chodzi o archiwum felietonów) Zaimportowanie pełnego archiwum newsów Zrzut ekranu z nowej wersji, dla tych którym się nie chce logować.
    • MattDevitto
      Nie wiem czy obecnie w NXT jest tak naprawdę dla niej miejsce, więc logicznym ruchem będzie kierunek AEW/ROH - przynajmniej teraz. Zahaczając o Stardom - w tym roku jeszcze nie odpaliłem ich gali, ale już czekam z siurem w ręku aż w necie pojawi się dzisiejsza gala tj. All-Star Grand Queendom. Podobno wyszło kozacko, a do tego publika dopisała, bo było ponad 7 tysięcy ludzi. Świetny wynik
    • CzaQ
      Jak dla mnie - Na Backlash Orton wygra przez DQ i feud będzie kontynuowany. Na następnym po Backlash PPV Cena pojedzie Randalla sam albo z pomocą, w międzyczasie w trakcie tego feudu Cody będzie się 'leczył' i w końcu wróci albo po Ortonie albo po jakimś jeszcze przystanku, którego Cena odprowadzi w kwitkiem. Na ostatnim PPV Jasia Blondas go pojedzie, a na WM mamy Rhodes vs Rock. 
    • Mr_Hardy
      Thekla kończy z Japonią. Ciekawe gdzie trafi.   Ehh smutny news.
    • KPWrestling
      Nowy program KPW Kombat TV od maja na Extreme Sports Channel Polska! 📺🔥 Flagowy program federacji Kombat Pro Wrestling emitowany na Youtube w latach 2016-2017 powraca w nowej odsłonie. Najlepsi polscy zawodnicy, goście z zagranicy, wielkie emocje, duża doza szaleństwa - rozrywka na najwyższym poziomie! Dwa nowe odcinki każdego miesiąca na kanale Extreme Channel! Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
  • Dodaj nową pozycję...