Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

The necessary evolution...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Widzimy pokój Y2J’a, panuje tam ogólny rozgardiasz, jako, że nasz bohater nie jest raczej zainteresowany tak przyziemnymi kwestiami jak utrzymywanie porządku w mieszkaniu. Dookoła porozrzucane są elementy garderoby, notatki, karty do gry, pieniądze, chusteczki

i co tylko można sobie wyobrazić. Przy komputerze siedzi sam Y2J, nadal w piżamie, mimo, iż jest już 14:00. Jay przegląda sobie Wikipedię.

Y2J: Wiecie, że złoto przedstawiane było w egipskich hieroglifach już w 2600 roku przed Chrystusem? Od prehistorycznych czasów jest ono bardzo cenione przez ludzkość. A wracając do czasów bardziej teraźniejszych warto wspomnieć, że w XIX wieku w USA miały miejsce zjawiska znane jako „gorączki złota”. Okej, nazywajmy rzeczy po imieniu: ludziom odpierdala na punkcie tego metalu. Ale niektórzy twierdzą, że nie tylko ludziom. Alex Jones sugeruje, że papuga też lubi, jeśli w jej klatce znajdzie się ten świecący kruszec. Skąd więc ta fascynacja złotem? Mimo, iż ma ono inne zastosowania, nie ma sensu się oszukiwać, że występuje głównie jako ozdoba. Coś co się ładnie świeci, wyróżnia na tle innych przedmiotów i materiałów i jest przyjemne dla oka, przyciąga uwagę. Być może w ten sposób człowiek czy inne zwierzę staje się bardziej atrakcyjny w oczach osobnika płci przeciwnej. Ludzie tracili głowy dla złota, niszczyli życie sobie i swoim rodzinom, wszystko po to, by zdobyć ten kruszec, by zapewnić sobie lepszy byt. Złoto kojarzy się ze szczęściem, powodzeniem i bogactwem. Nic więc dziwnego, że w naszym pięknym świecie wrestlingu pasy mistrzowskie wykonane są ze złota. To sprawia, że są one jeszcze bardziej atrakcyjne. Gdy ktoś zostaje mistrzem, dostaje wyrożnienie w postaci tytułu mistrzowskiego, ale dodatkową nagrodą jest złoto, z którego ów tytuł jest wykonany. To idealne połączenie materializmu i samospełnienia.

Jay wyciąga spod biurka pas mitrzowski tag teamów.

Y2J: Nie będę się oszukiwał, każdy wrestler przychodzi do EWF żeby zdobyć pas mistrzowski. Każdy chce poczuć jak to jest i mimo iż później jest się na celowniku wszystkich, każdy chce osiągnąć ten poziom. W tym miejscu podziękowania kieruję w stronę naszego honorowego komisarza Szakala za szansę walki o tag team titles. Możecie się śmiać, ale zawsze będę stawał po stronie sprawiedliwości, a to co się działo na ostatniej Paloozie z Nasem, Toolem, Vaclavem i Izzym było od niej bardzo dalekie. Pozdro dla Nasa, mam nadzieję, że uda nam się te pasy trochę potrzymać. Mam przy okazji wiadomość dla całego EWF. Nieważne kim jesteś, mid-carderem, mistrzem, legendą, prezesem, kierownikiem, woźnym. Jeżeli zauważę, że dzieje się jakaś niesprawiedliwość i będę akurat w okolicy i w stanie pomóc, możecie być pewni, że przyjdę z ratunkiem. Chcesz coś osiągnąć, musisz to zrobić sprawiedliwie, dzięki swoim umiejętnościom, a nie znajomościom czy kolegom. Jeśli to się komuś nie podoba – bardzo chętnie z tą osobą porozmawiam. Nie będę się bał jakichś grup rzekomo trzymających władzę. Tool, Vaclav, Izzy – jeżeli macie wątpliwości co do mojego i Nasa zwycięstwa, możemy o tym porozmawiać. To samo tyczy się Psycho i Scythera, nie obchodzi mnie w ilu main eventach byliście i jakie pasy obecnie posiadacie i jak bardzo pewni się czujecie. Odkąd wróciłem nie przegrałem żadnej walki, jestem lepszy niż kiedykolwiek. Kimkolwiek jesteś, jeżeli masz problem, wiesz gdzie mnie szukać.

Jay uśmiecha się do kamery, odkłada pas pod biurko i włącza piosenkę Placebo – For What It’s Worth.

Y2J: Na najbliższej Paloozie stanę przed ogromną szansą. Double champion – to brzmi dumnie. Powalczymy o złoto, Scotty. Nie będę ukrywał, że będzie to mój największy test odkąd wróciłem. Ale nie będę też ukrywał, że nigdy nie byłem tak dobry jak teraz. Prawda jest taka, że kiedyś nie prezentowałem nawet połowy mojego obecnego poziomu. Scotty Whiped. Dużo o tobie słyszałem. Młoda nadzieja EWF, nowa gwiazda, obecny Evolution Champion. Widziałem twoje walki i wiem, że masz ogromny potencjał. Wiem, że za jakiś czas będziesz występował w main eventach i ludzie będą płacić grube pieniądze żeby zobaczyć cię w walce wieczoru. Wszystko pięknie i słodko, ale jest z tym jeden mały problem. Oni nie staną po twojej stronie. Ci wszyscy ludzie przyjdą na najbliższą Paloozę żeby zobaczyć jak dostajesz po dupie. Nie wyobrażaj sobie za dużo, ja nie jestem aż tak pewny siebie. Doskonale zdaję sobie sprawę z faktu, że równie dobrze na najbliższej gali to ja mogę wjebać i to sromotnie. Ty masz pas, ja mam coś, czego chyba na razie nie możesz sobie wyobrazić. Mam w sobie siłę, którą czerpię od wszystkich fanów. Wiem, że każdy szczerze życzy mi jak najlepiej, tak samo jak ja im. Wiem, że z całego serca chcą żebym wygrał tą walkę i dołożę wszelkich starań żeby ich nie zawieść. Chyba tego nie rozumiesz Scotty. Nie wiesz jaka energia, jaka motywacja i siła płynie od kilkunastu tysięcy fanów zgromadzonych w hali skandujących twoje imię. Jesteś zagubiony Scotty i widzę to dokładnie. Wchodzisz na arenę i widzisz kilkanaście tysięcy wrogów, ja widzę przyjaciół. Jesteś sam przeciwko ogromnej grupie ludzi, dlatego zamykasz się jeszcze bardziej. Szczerze mówiąc nie chciałbym być na twoim miejscu. Wręcz ci współczuję. Bo naprawdę staram się być dla wszystkich życzliwy, dla ciebie też Scotty. Domyślam się, że ty nie będziesz miał dla mnie miłych słów, ale nie dbam o to. Ważne, że ja chcę dla ciebie dobrze, może kiedyś to zrozumiesz. Teraz jesteś na szczycie, może masz kilku znajomych, ale zobaczysz, że kiedyś skończy się sława i sukcesy, a żyć trzeba będzie dalej. Wtedy zdasz sobie sprawę, że tak naprawdę nie masz nikogo. Zostaniesz zupełnie sam i proszę cię, zacznij zastanawiać się nad tym teraz i zmień swoje podejście do ludzi, bo potem będzie już za późno.

Jay włącza Placebo – Haemoglobin.

Y2J: Lubisz śmierć, ból, cierpienie i lubisz je zadawać innym. Ehh... Jak wielu przeciwnikom będę to musiał tłumaczyć? W ten sposób daleko nie zajdziesz. Zaufaj mi, nie jesteś samowystarczalny jak to o sobie mawiasz. Potrzebujesz pomocy wielu innych ludzi i z pomocy wielu ludzi korzystasz czy skorzystałeś, czy sobie zdajesz z tego sprawę czy nie. Wszystko co masz zostało zrobione przez innych, jak trudno jest to zrozumieć? Od zwykłego dzwonka do drzwi przez długopis, którym piszesz, aż po drabinę, której użyjesz by pomalować sufit, wszystko to jest technologią stworzoną przez ludzi by tobie żyło się łatwiej. Czy ja wspomniałem drabina? O tak, bardzo ważnym przedmiotem w naszej walce będzie drabina Scotty.

Jay włącza na youtube swój słynny Ladder Match z Szakalem.

Y2J: Wiem, że pewnie rzygacie już gdy wspominam o moim ladder matchu z naszym komisarzem, ale prawda jest taka, że moje doświadczenie będzie w tej walce niesamowicie ważne. Wygrywałem ladder matche, gdy ciebie jeszcze nie było w świecie wrestlingu Scotty. Wiem co to znaczy spaść z paru metrów i poobijać sobie kości. Wiem jakie to uczucie, gdy ktoś zgniata cię drabiną. I wiem jakie to uczucie gdy jesteś kilka centymetrów od pasa mistrzowskiego, możesz go dotknąć koniuszkami palców tylko po to, by przeciwnik w ostatniej chwili przewrócił drabinę posyłając cię poza ring. Wtedy człowiek myśli, że to już koniec, że wszystko stracone i nie ma siły by się podnieść. Najważniejsze jednak by zebrać w sobie tą energię i nigdy się nie poddawać, zawsze wstać, zawsze spróbować wspiąć się przed przeciwnikiem. Właśnie wtedy bardzo pomaga mi zawsze dopingująca publiczność. Ale mam jeszcze jedno źródło energii. Jest nim nasza kochana Pani Prezydent, której oficjalnie tą walkę dedykuję. Zawsze mi się gęba cieszy gdy ją widzę i wiem, że teraz mam dodatkową motywację żeby pokazać się z jak najlepszej strony. Chcę żeby zobaczyła, że moj kontrakt nie jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto, że nadal potrafię walczyć i potrafię wspiąć się na szczyt. O to właśnie chodzi w tej walce i w moim powrocie. W moim pierwszym speechu po powrocie postawiłem w ringu drabinę i zacząłem na nią powoli wchodzić. To miało symbolizować moją wspinaczkę na szczyty EWF. Teraz będę musiał dosłownie wspiąć się na drabinę i ściągnąć pas mistrzowski żeby wspiąć się wyżej w drabinie zwanej EWF. A Scyther i World Title coraz bliżej...

Jay włącza Nine Inch Nails – The Day The World Went Away.

Y2J: To prawdopodobnie najważniejsza walka w mojej karierze Scotty, nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale to znaczy dość dużo. Nadal jestem głodny zwycięstw, chcę osiągnąć swój cel i wiem, że nie możesz mnie zatrzymać. Nieważne ile razy uderzysz mnie krzesłem, drabiną czy ile razy z tej drabiny spadnę. Wiedz o tym, że za każdym razem wstanę i będę próbował wspiąć się po pas przed tobą. Za każdym razem będę próbował ci przeszkodzić. I na pewno będę walczył do końca, aż sam nie będę się mógł ruszyć. Dochodzą mnie słuchy, że w tej walce nie wystarczy tylko ściągnąć pas, ale trzeba następnie rzucić przeciwnika na płonący stół. Ta część niezbyt mi się podoba, gdyż istnieje możliwość, że ktoś przy tym poważnie ucierpi. Bo widzisz Scotty, ty masz mnie w dupie, ale ja nie chcę ci zrobić krzywdy. I powiem więcej, jeżeli uda mi się wygrać tą walkę, a zrobię wszystko by tak się stało, możesz być pewien, że od razu pośpieszę ci z pomocą i postaram się ugasić ten stół. I dopilnuję żeby odpowiedni lekarze byli od razu na miejscu. Mi nie zależy na tym żebyś cierpiał, zależy mi na dobrym widowisku i sportowej rywalizacji oraz na osiągnięciu celu, którym jest Evolution Championship.

Flaw – Only the Strong Survive.

Y2J: Podejrzewam, że sam też jesteś zwolennikiem teorii ewolucji. I nie oszukujmy się, jest ona najbardziej prawdopodobna. Podejrzewam tylko, że za bardzo dosłownie się wprowadzasz jej reguły w życie. Selekcja naturalna, najsilniejsi przetrwają itp., wszystko jasne. Sam chcesz dobrze żyć, to normalne i zrozumiałe. Ale sam się w tym wszystkim zgubiłeś. Spróbuj zrozumieć, że nie da się walczyć ze wszystkimi, bo takiej wojny nie da się wygrać. Nikt tutaj nie chce odebrać ci rzeczy potrzebnych do życia. Ja sam wychodzę do ciebie z otwartymi ramionami. Tylko pomagając sobie wzajemnie możemy osiągnąć sukces

i dalej rozwijać. Konflikty nie przynoszą niczego dobrego, tylko samo zniszczenie. Jeżeli kilka osób walczy o jakiś teren to wszystkie na tym tracą. Jeżeli zaś wspólnymi siłami spróbowałyby wykorzystać go w optymalny sposób, wszystkie mogłyby czerpać z niego korzyści. Tak jest ze wszystkim Scotty. Ja pomogę ci w sprawach, w których ja jestem dobry, a ty mi w tych, w których ty jesteś dobry. Nie ma najmniejszej potrzeby zwalczać się nawzajem. Co innego ze zdrową, sportową rywalizacją, która pomoże ci się rozwinąć. Ale nigdy nie wkładaj w to nienawiści. Pamiętaj o wzajemności, jaki jesteś dla innych, tacy inni będą dla ciebie. Naucz się szczerze uśmiechać, a inni uśmiechną się do ciebie. Wszyscy jesteśmy braćmi Scotty.

Trapt – Victim.

Y2J: Oczywiście, ja sam nie wiedziałem tego od początku. Wcześniej sam byłem zazdrosny, nie zawsze kierowałem się miłością i myślałem, że mam na tym świecie wrogów. Ale na szczęście sam przeszedłem moją prywatną ewolucję i widzę jak bardzo się myliłem. Najważniejsze to zdać sobie sprawę z jedności człowieka z innymi i z naturą. Potem zrozumieć, że każde zachowanie ma swój powód. I wszystko zaczyna się układać w jedną całość. Nie jesteś zły na ludzi, nie chcesz się na nich mścić czy odgrywać, tylko chcesz im pomóc. I nie przeczę, to jest bardzo trudne, ale trzeba spróbować. Nikt nie jest niczemu winny Scotty, bo wszystko z czegoś wynika. Nic w tym wszechświecie nie dzieje się bez przyczyny. Jabłko samo nie spada na ziemię, jest popychane przez grawitację. Tak samo to nie twoja wina, że masz takie, a nie inne podejście do ludzi, bo zostałeś tego nauczony w ten czy inny sposób. Doświadczenia z okresu dorastania kształtują dorosłego człowieka. To nie twoja wina, że kiedyś miałeś anoreksję, gdzieś w tym okresie zdarzyło się coś niedobrego i twoja choroba była tego skutkiem. Nie jestem tu po to by cię oceniać, krytykować, by cię zmieszać z błotem czy pluć na ciebie. Wręcz przeciwnie, chcę stoczyć z tobą walkę, o której będę mógł opowiadać przez lata, a gdy się skończy i wygram, chcę podać ci pomocną dłoń. Jeśli ty na mnie spluniesz – nie zrażę się tym, kiedyś spróbuję jeszcze raz. Mam nadzieję, że ty też kiedyś przejdziesz ewolucję podobną do mojej...

Placebo – I Will Battle For The Sun.

Y2J: Dzieje się we mnie jeszcze inna ewolucja. Musiałem przejść ewolucję i wiele zmian, by po 8 latach wrócić do wrestlingu, który nadal kocham. I teraz przechodzę ewolucję, tutaj w EWF, rozwijam się i z tygodnia na tydzień, z dnia na dzień, z godziny na godzinę jestem coraz lepszy, silniejszy i mocniejszy psychicznie. Ten pas dużo dla mnie znaczy. Zdobycie jego oznacza, że jest się na dobrej drodze, by któregoś dnia być na szczycie. A właśnie po to wróciłem. Nie po to by walczyć w lower cardzie czy openerze, ale by za rok na Kwietniowej Anarchii moja walka była główną atrakcją wieczoru. Żebym mógł dodać EWF World Title do moich osiągnięć. Jest to moje ogromne marzenie Scotty, jestem coraz bliżej, teraz już nie możesz mi przeszkodzić ani zatrzymać, nie pozwolę ci na to.

Jay włącza jakieś zdjęcie Esmeraldy na kompie.

Y2J: Ehh, swoją drogą to ostatnio dość dużo myślę o Pani Prezes i dochodzę do wniosku, że ona jest naprawdę wspaniałą kobietą. Widać, że dba o wszystkich, którymi się otacza

i o sprawy federacji. Oby tak dalej Pani Prezes, oby tak dalej. I jak już mówiłem, walkę ze Scottym dedykuję Esmeraldzie Martinez, z nadzieją, że jeśli uda mi się wygrać, to może szanowna Esmeralda zgodzi się pójść ze mną na kawę. Do zobaczenia na Paloozie Scotty, nie mogę się doczekać, szykuj się na walkę swego życia...

Obraz rozmywa się w biel...

70480578844af90bfa37be.jpg

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Y2J

1

• Ja Myung Agissi

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Pani Prezes i Pani Prezes tylko w głowie, co mogę powiedzieć? Napisałeś dobrego eRPa jak każdego po powrocie. :) Jesteś dla mnie cukierkowym face'm ale powinieneś się z tego cieszyć, bo to oznacza, że to co oddajesz jest zacne. :)

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg