Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Flying Man RP

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Co ja zrobiłem. Czy to na pewno się stało. Dlaczego? Jak? Po co? Nie mogłem tego zrobić... A jednak zrobiłem... Może to tylko sen? Może śnie cały czas? Uszczypnę się. Au. To jednak nie był sen. Naprawdę to zrobiłeś Jacob. Tylko jak? To był jakiś odruch. Jakieś zło mi to podpowiedziało. Po co ja w ogóle za nim biegłem. Czemu chciałem wyjść z hali akurat w tej chwili. Cały czas to do mnie nie dociera. A jednak to prawda.

Te myśli nie dawały mi spokoju, całą noc nie mogłem zmrużyć oka, nie wiedziałem co ze sobą zrobić, muszę spróbować o tym zapomnieć. Choć w myślach wciąż mam te głosy Mind Mowera "Dobry uczynek chłopcze". Muszę je stamtąd wyrzucić, tylko jak? A może to prawda? Nie nie mogę tak myśleć. Idę na trening muszę o tym zapomnieć. - pomyślał Flying Man

Nagle i niespodziewanie pojawia się obraz z nieznanej kamery. Kamera pokazuję nam pokój, jest to zapewne mieszkanie Flying Mana. Widać budzik stojący na szafce nocnej wskazywał 6:30. Usychający kwiatek stojący na drewnianym stoliku. Wyblakłe, smutne białe ściany które krzyczą : Trzeba odmalować. Jakieś niepościelone łóżko, jeszcze dość spora stara drewniana szafa. Pokój nie jest zbyt zadbany można wręcz powiedzieć, że nie jest w ogóle zadbany. Nic dziwnego, ponieważ Jacob spędzał w nim mało czasu. Większość wolnego czasu poświęcał na treningi. Nagle kamera "przeszła" do przedpokoju, który również jak pokój do najpiękniejszych nie należał. Ściany w jakimś lekko niebieskawym kolorze, jakaś małą szafa zapewne na buty i kurtki. Nie było to zbyt przytulne miejsce. Nagle zauważamy Flying Mana, pewnie wyszedł spod prysznica, bo szedł od strony łazienki. Miał na sobie niebiesko-czarną koszulkę Nike. Oraz czarne dresy Adidasa. Zajrzał do szafy i założył czarne Adidasy i zabrał ze sobą torbę. Zamknął drzwi i pobiegł do sali treningowej.

Kamera pokazującego biegnącego Flying Mana. Biegnie chodnikiem mijając kieleckie ulice. Było dość rześko, ponieważ to okolice godziny 7:00. Jacob biegł z torbą na ramieniu, praktycznie nikogo nie mijał. Raptem kilka osób szło na poranne zakupy, lub do pracy. Mr. HighFlying po jakichś piętnastu minutach szybkiej przebieżki do biegł do sali treningowej. Zawsze była otwierana bardzo wcześnie i dziś nie było inaczej. Wszedł do środka, było pusto. Podszedł do jakiejś pani zapłacił za trzy godziny treningu. Przebrał się w szatni w jakieś spodenki za kolano (a.k.a koszykarskie) i białą koszulkę. Trenował lecz nie mógł pozbyć się myśli, które go dręczyły. Nic mu nie wychodziło, nie mógł się skupić. Zirytowany nie powodzeniami po dwóch godzinach skończył. Wyszedł a pani z przyjmująca opłaty powiedziała.

Pani: Reszty nie wypłacamy.

Na słowa tę odpowiedziała cisza. Jacob miał dużo ważniejszych spraw niż jakieś kilka złotych za niewykorzystaną godzinę treningu. Postanowił wrócić do domu. Było już po ósmej. Wszedł do swojego bloku. Powoli wszedł na trzecie piętro i zauważył listonosza.

Listonosz: To do pana.

Flying Man: Do mnie?

Listonosz: Tak tu jest zaadresowane. Ja nie wnikam, ja roznoszę.

Jacob: Dobrze. Trzeba coś podpisać?

Listonosz: Nie.

Mr.HighFlying zauważył napis EWF Corporation Group. Gdy otworzył list wiedział, że zarząd nalega by stawił się na house show w Warszawie. Flying Man nie miał ochoty spotykać się z publicznością, lecz wiedział że kontrakt każe mu wypełniać obowiązki zarządu. Postanowił wygłosić jakąś mowę przez te kilkanaście minut.

Warszawa kilka dni przed galą.

Warszawska hala wypełniona po brzegi do ostatniego miejsca. Wiele transparentów w rękach fanów, ale za dużo by wymieniać. Wybuchają fajerwerki co oznacza początek gali.

Nagle rozbrzmiewa Candlefuse - Fighter. Na rampie pojawia się Flying Man! o powoduje lekki cheer! Lecz fani mają w pamięci chairshot na bohaterze, który uratował Jupitera. Więc Jacobowi towarzyszy mieszana reakcja. Flying Man nie jest wesoły jak zwykle , wchodzi ze spuszczoną głową na ring. Nie przybija piątek fanom.

Mr.Highflying bierze jeszcze od annoucera mikrofon i zaczyna mówić.

Flying Man: Jak pewnie wiecie, lub nie wiecie jeśli nie oglądaliście gali zrobiłem błąd, chociaż do końca to sam nie wiem. Może przeanalizujmy, albo nie w sumie to nie chcę już na to patrzeć. Na następnej gali walczę z Shamblerem. Na pewno starcie z legendą PCW to wspaniałe doświadczenie i szansa by się pokazać, lecz w tej sytuacji sam nie wiem co o tym myśleć. Poprzednia gala zaczęła się świetnie. Na początek

zwycięstwo w meczu przeciwko Reebokowi i Kniferowi. Wszystko się dobrze układało aż do momentu gdy chciałem wyjść z hali. Zakończenie tej historii znacie więc nie ma sensu tego powtarzać. Naprawdę nie wiem co we mnie wstąpiło, jakaś siła mnie do tego zmusiła. Zostawmy to, nie ma sensu już tego wspominać.

Jacob: Tak czy inaczej na następnej gali walczę z Shamblerem. Wiem, że po tym chairshocie jest rozwścieczony, ale na pewno muszę walczyć i zwyciężyć. Przełamałem serię porażek i dlatego chcę rozpocząć serię zwycięstw. Pokonanie legendy PCW na pewno doda mi pewności siebie. I wiem że jest możliwe. Mogę tego dokonać, tylko muszę oczyścić umysł z tych wszystkich myśli, które mnie męczą. Wiem że dam sobie rade. Wiem, że jestem tylko pionkiem w grze Mind Mowera i Shamblera. Lecz gdy już będę z Legendą PCW w ringu będę walczył jak z każdym innym przeciwnikiem. Nawet lepiej, ponieważ walka z tak utytuowanym przeciwnikiem wyzwoli dodatkowe pokłady motywacji. Będzie się liczyło tylko i wyłącznie zwycięstwo. Ponieważ ta wygrana to drzwi do kolejnego etapu mojej kariery.

Mr.Highflying: Nie dawno coś zrozumiałem. Nie można lekceważyć swoich przeciwników, do każdego nawet najsłabszego trzeba podchodzić tak samo. Nauczyły mnie tego porażki z Hendrixonem. Nie jestem już taki pewny siebie tylko do każdego przeciwnika podchodzę z myślą że tę walkę mogę przegrać. Nie myślę tylko o zwycięstwie. Dzięki temu popełniam mniej głupich błędów. Pomaga mi to zarówno w koncentracji jak i ograniczam błędy własne. Shambler musi być gotowy na odmienionego Flying Mana!

TFM: Dokładnie Shambler! Musisz być gotowy na starcie z Latającą Siłą. Jeśli tylko przez chwilę się zawahasz zmiotę cię z ringu. Wtedy w tym ringu po naszej walce sędzia podniesie moją rękę do góry. To ja będę zwycięzcą. Ja! Flying Man pokonam cię!

Ponownie rozbrzmiewa Candleuse - Fighter i Jacob idzie na backstage.

Warszawa godzina przed galą. Widzimy Flying Mana idącego korytarzem do szatni. Mija kafeterie Panny Zosieńki, schowek na miotły, stoisko Pana Wojtka, a także automat z Felkocolą przy którym się zatrzymuję.

Flying Man: OK. Niech zdecyduję los, bo nie mogę się już tak męczyć. Wrzucę monetę. Jeśli wypadnie puszka z napisem P-C-W zrobiłem dobrze, jeśli bez popełniłem błąd uderzając krzesłem Shamblera.

Jacob wrzucił monetę po chwili czekania wypadła puszka. Wyciągnął ją popatrzył, lecz kamera już tego nie pokazała. TFM uśmiechnął się i odszedł do szatni pijąc colę.

---------------------

Jak zwykle zachęcam do komentowania i wytykania błędów. Będzie to wielka pomoc przy pisaniu kolejnych RPków.

10136801454e08b07ab2e86.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• nasjazz

1

• Ja Myung Agissi

1

• HcK

1

• ajfan

1

Top użytkownicy w tym temacie

No, ładnie, cieszy mnie fakt, że nie wkleiłeś poprzedniej walki z Wrestlepaloozy XCVIII a zabrałeś się za normalne pisanie. Speech jest mały, ale ja wierzę, że z biegiem czasu będziesz pisał dłuższe "pojazdy" :)

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg

• Styl:  Jasny

Również cieszy mnie to samo co King of Kings'a, speech jest ładny i miło się go czyta. Widać, że się starałeś (wiadomo czemu :) ) . No, rób tak dalej a wielkie sukcesy w przyszłości będą stały otworem . Pozdro .

7894118684ede4cf290d46.jpg

Tak więc ja pojadę konkretami. :)

Wywaliłbym "segment" z listonoszem, bo wydaje mi się zbędny i niepotrzebnie ujawnia kulisy. Mój tok myślenia mówi, że RP powinien być skryptem, który mógłby zostać wyemitowany w TV. Powiedz mi czy widziałeś kiedyś żeby podczas Raw listonosz przychodził do zawodnika i wręczał mu list z jakimś poleceniem ? :)

Jeżeli zależało Ci na tym, aby ukazać strach Flying Mana przed konfrontacją z publicznością mogłeś to zrobić przykładowo w ten sposób (zarazem byłoby to realne wrestlingowo), że gala się rozpoczyna, rozbrzmiewa Twój theme, ale pomimo upływu kilku sekund nikt nie pojawia się na rampie, wtedy to też na Felku zostaje wyświetlony filmik z zaplecza na którym to Latający Man bije się z myślami, wahając się czy wyjść na ring, w końcu zachęcony lekkim aplauzem fanów decyduje się na wejście. Obrane dobrze w słowa byłoby na pewno lepsze niż dialog z listonoszem.

Kolejna kwestia to speech - faktycznie widać dużą poprawę (tak jak w całym RPie), ale sporo rzeczy można udoskonalić. Dobrze, że Flying Man próbuje wytłumaczyć się publiczności i dobrze, że stawia siebie w pozycji outsidera mówiąc, że dla niego sama walka z Shamblerem będzie promocją. Mógłbyś jednak spróbować wytknąć słabe punkty swojego przeciwnika, dzięki wykorzystaniu których miałbyś szansę na zwycięstwo. W ten oto sposób dochodzimy do wyższej szkoły jazdy i dogłębnego analizowania przeciwnika. Nie wystarczy przeczytać profilu w rosterze, aby napisać dobry speech. Trzeba również przeanalizować ostatnie RPy, w których zwykle przeciwnik promuje swoją potęgę, oraz uważnie czytać gale. Można tam znaleźć wiele dobrych argumentów.

To tyle ode mnie. :)

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg