Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Cabal Online MMORPG (Gra na Wakacje, kiedy się nudzisz.)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To tak, na początku będzie kopiuj/wklej :twisted: . Troszkę opisów, screenów. A później coś od siebie :) .

http://www.gry-online.pl/Galeria/Gry9/166209843.jpg

Screeny:

http://images2.gry-online.pl/galeria/galeria_duze2/167365671.jpg

http://images2.gry-online.pl/galeria/galeria_duze2/167363562.jpg

http://images2.gry-online.pl/galeria/galeria_duze2/167362281.jpg

Opis:

Cabal koreańskiego studia EST Games to kolejny przedstawiciel, coraz popularniejszego, gatunku MMORPG. Twórcy proponują swoistą mieszankę elementów klasycznych dla RPG, ubarwionych koniecznością rozwiązywania zagadek logicznych i doprawionych dużą dawką akcji (ze zdecydowaną przewagą tych ostatnich).

Cabal koreańskiego studia EST Games to kolejny przedstawiciel, coraz popularniejszego, gatunku MMORPG. Twórcy proponują swoistą mieszankę elementów klasycznych dla RPG, ubarwionych koniecznością rozwiązywania zagadek logicznych i doprawionych dużą dawką akcji (ze zdecydowaną przewagą tych ostatnich).

Historia rozgrywa się w krainie Navereth, niegdyś kompletnie zniszczonej przez siły natury. Wówczas ludzkość podniosła się po upadku dzięki grupce wizjonerów, wielkich mistrzów Force Power. To oni poprowadzili ocalałych ku odrodzeniu i lepszej przyszłości. Minęły wieki, świat wydaje się zapominać o tragedii mającej miejsce tysiąc lat wcześniej, a tymczasem uśpione zło znów podnosi głowę. Gracze wcielają się w postaci herosów zamieszkujących Navereth. Każdy ma szansę zostania bohaterem, tym który odkryje wielki spisek, i zapobiegnie ponownej zagładzie.

Do wykonania jest całe mnóstwo questów związanych z główną intrygą, jak i zadań pobocznych. Gracze przemierzają, w pojedynkę lub w grupach, olbrzymi świat składający się z około trzystu lokacji (głównie podziemi). Gra wymaga nie tylko zręcznych dłoni ale i giętkiego umysłu, na swej drodze bohaterowie spotykają niemało zagadek i pułapek wymagających logicznego myślenia. Jednak najważniejszym aspektem w Cabalu jest walka. Navereth aż roi się od bestii pragnących włączyć Cię do swego menu. Niejeden raz staniesz także oko w oko z graczem mającym wrogie zamiary (PvP). System walki nie ma nic wspólnego z RPG – owymi turami lub nieśmiertelnym zestawem attack–magic–defend–item. To czego doświadczamy w Cabal to błyskawiczna, krwawa i dynamiczna młócka rodem z najlepszych bijatyk. Na pierwszy plan zdecydowanie wysuwa się akcja, potyczki są niesamowicie szybkie i widowiskowe. Bohaterowie dysponują niemałą ilością ciosów, ale autorom udało się stworzyć łatwy do opanowania system sterowania, dzięki czemu, sprawnie poradzą sobie zarówno wielbiciele gier akcji, jak i Ci którzy nie mieli większej styczności z bijatykami.

Cabal ma jeszcze jedną zaletę: programiści z EST Games, stworzyli silnik graficzny pozwalający zachować wysoką jakość detali nawet na słabszych maszynach.

Kilka słów od siebie:

Usłyszałem(tu na forum :twisted: ), że gra jest "Tibio-podobna", otóż nie jest to prawdą. To, że musisz wbijać skill(!!) ranki nie świadczy o tym, że gra jest "Tibio-podobna...". Jeśli komuś nie chciałoby się czytać powyższego tekstu, to ja napisze tak w skrócie co możemy w grze znaleźć.

Jest pięć(jak się nie myle) klas postaci:

Force Blader: - Postać najtrudniejsza do prowadzenia. !! NIE POLECAM JEJ DLA POCZĄTKUJĄCYCH !! . Na ekwipunek trzeba wydać kosmiczną ilość pieniędzy (mówie już na tych większych lvl'ach) . Więcej nie powiem, bo nigdy nią nie grałem.

Force Shielder: Akurat tą postać jako moją 3-cią wybrałem(a miałem już Warriora 97lvl, Blader'a 76lvl) . Nie jest może postacią jakąś trudną, lecz jak dla mnie jest średnia w poziomie opanowania. Skille(jak dla mnie) są efektowne(właśnie skille, ale to potem :] ) Jak możemy się domyślić Shielder(postać która chodzi z tarczą). Można z niej zrobić (Magic)Force Shielder'a jak i (Sword)Force Shielder'a. Magic polega na tym iż częściej atakujesz skillami z magii, jak i starasz się dodawać Stat Point'y w Dex. (Sword)Force Shielder, polega na chodzeniu z mieczykiem, ładowaniu więcej Stat point'ów w Strenght. Jak już zdecydujecie się grać tą postacią to polecam granie (Sword)Force Shielder'em, to prawda, że postać ciężko wykoksić "twisted" ale... Nie gra się nią tak nudno jak (Magic)Force Shielder'em.

Blader: Postać która się naparza dwoma mieczykami, a przy tym ma bardzo efektowne skille. Polecam ją graczom początkującym.

Warrior: Polecam ją graczom początkującym jeszcze bardziej niż Blader'a. To nie o to chodzi, że Warrior jest słaby i dlatego jest polecany graczom początkującym. Warrior jest po prostu łatwą postacią do prowadzenia. Prawie we wszystkich grach MMORPG ta klasa postaci jest wdrażana.

Force Archer: Jak widać, postać strzela z łuku. Więcej na ten temat nie powiem, ponieważ nigdy w życiu nie grałem nią.

Co do samego Cabal'a. Gra bardzo(!) ale to bardzo wciąga. Ma swój niepowtarzalny klimat, grałem w dużo gier MMORPG, ale żadna inna mnie tak nie wciągnęła jak ona. To nic, że Cabal Ci się kiedyś znudzi, ale gra działa jak narkotyk(!) po jakimś czasie na pewno wrócisz. W grze jest zawarty system Combo, który bardziej umila grę, dołączcie a się przekonacie ! :)

Skillowanie: Jest bardzo przyjemne, a to dlatego, że na kolejnych Skill Rank'ach mamy lepsze skille, bardziej efektowniejsze i bardziej widowiskowe! (Niech mi tu nikt nie pier*oli, że gra jest "tibio-podobna" bo ma w sobie właśnie tą rzecz). Aktualnie skillowanie jest łatwiejsze, ponieważ paski Skillowania idą w tym samym tempie w Swordzie jak i w Magii.

Dungeony: Gra ma w sobie różnego rodzaju Dungi(slang). Możesz na nie chodzić sam lub z kolegami/przyjaciółmi, lecz nie tylko, ponieważ co raz jest na chat'cie propozycja pójścia na jakiś Dungeon. W Dungeonach szybciej Ci level leci, a przy tym skillowanie również jest szybsze, ponieważ stworzenia które są w Dungeonie wolniej padają, bo mają więcej Health Points niż poza Dungiem. Na koniec oficjalna strona gry i nieoficjalna polska stronka gry.

www.cabalonline.com

www.cabal-online.org

Zapraszam do grania :) !

Jeśli temat będzie miał mały rating, lub nie będzie się podobał dla moderatorów\adminów, mogą usunąć :twisted: .

7894118684ede4cf290d46.jpg

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• HcK

1

• Hrystek

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jeśli ktoś chce grać Bladerem to polecam grać Heavy Bladerem. Na 50 lvlu kiedy już mamy wolną rękę do rozdawania statystyk. Ograniczcie dodawanie do DEX'a ponieważ i tak gdy( nie pamiętam jak się to nazywa, ale powiedzmy) jeśli przejdziemy z A. Mastera w swordzie na GM'a to dostaniemy statystyki do STR i DEX'a. A jeśli zrobimy to samo tyle że w Magic to dostajemy staty do INT i DEX'a.

Jeśli chodzi o samego Cabala, to przezajebista gra. Druga w moim TOP MMO RPG( pewnie spadnie do trzeciej pozycji jak zagram w Lineage II). Niestety twórcy popełnili nie wybaczalny błąd ograniczając ranki skilla do lvla O_o. Wolałem mieć wolną rękę i wyskillować się już na słabszym lvlu( powiedzmy 80).

We want Dark Sam!

17794869784a630ab0499dd.jpg