Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Historia bez końca?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Historia bez końca?

Chciałbym zaprosić was do wspólnego dyskutowania na ten temat, a chodzi mi tu o obecną sytuacje w RAW czyli Randy Orton i jego długa historia od czasu Legacy. Przypomnijmy sobie dawne nudne czasy w RAW kiedy to każdy mówił, że woli oglądać niebieski brand Smackdown, ponieważ tam przynajmniej może zobaczyć trochę wrestlingu, a nie gadania do mikrofonu jak to było na RAW do kiedy Orton nie założył nowej stajni, która nosi nazwę: ''The Legacy''. Z początku stajnia wydawała się być nie pozorna atakowali wszystkich i próbowali pokazać, że to oni są górą, aż do czasu kiedy rodzina McMahon zaczęła interweniować, ponieważ nie podobało im się to co dzieje się w głównym brandzie, oczywiście Randy i jego ludzie raczej byli górą, ale jak to się mówi raz na wozie raz pod wozem. Wszystko szło po myśli Ortona do czasu kiedy kopnął Stephanie McMahon żonę Triple H. HHH zaczął interesować się RAW i pojawiał się tam co raz częściej raz nawet odwiedził Orton w jego własnym domu. Na Wrestlemani, Triple H pokonał Ortona po czym każdy myślał, że to już jest koniec i że Legacy już sie nie podniesie jednak na RAW po WM Orton wszedł na Ring i powybijał wszystkich po czym na rampie stanął dawno nie widziany z powodu kontuzji Dave Batista publiczność była zachwycona i nie wiedziała co ma robić. Dave jak to ma w tradycji położył wszystkich i pokazał, że Animal istnieje i nie zapomina o Wrestlingu. Kilka dni po WM25 doszło do draftu gdzie najważniejszą informacją było to, że Triple wraca na RAW i wciąż będzie feudował z Ortonem. Do całej akcji dołączył Batista i Shane, który z nimi był pewny siebie i na Backlash doszło do walki 3 vs 3 Batista & Triple H & Shane McMahon vs The Legacy walka wydawała się być wyrównana, ale widać było, że w Drużynie Batisty wszyscy nie są ze sobą zgodni, a Legacy świetnie to wykorzystało po czym wygrali walkę. Po Backlash na RAW działo się to samo, ale Batista przejął ster i chciał pokazać, że to on jest najlepszy i da radę. Na Judgment Day doszło do walki Batista vs Randy Orton o pas walkę wygrał Battista, ale pasu nie zdobył, ponieważ doszło do dyskwalifikacji i pas wciąż był w posiadaniu Ortona na kolejnych galach RAW Baitsta wciąż rzucał się do Ortona, a on mówił, że jest najlepszy i że pas jest tylko jego. Batista powiedział, że ma już tego wszystkiego dość po czym na Extreme Rules pokonał Ortona w walce Steel Cage jednak dzień później okazało się, że Dave doznał kontuzji i musiał opuścić RAW na co najmniej 2 miesiące. Na RAW doszło do walki o pas w walce walczyli: John Cena vs Triple H vs Randy Orton vs Big Show walkę wygrał Randy Orton i do dziś nie wiadomo co będzie dalej, a teraz odpowiedzcie na następujące pytania:

- Co o tym wszystkim myślicie?

- Jak długo Orton będzie miał pas?

- Kto mu go zabierze?

- Czy Legacy będzie Stajnią przez długi czas?

Pozdrawiam Longer

Edytowane przez Longer
https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/

• Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Longer

4

• bartekliga

3

• SPoP

2

• Krzychu

2

Top użytkownicy w tym temacie

Czyli tak. Świetny temat. Ja myślę że Orton jest aktualnie najlepszy w WWE. Feud ten był świetny i mam nadzieję że jeszcze coś z niego będzie. Szkoda drewna Batka i Trypelka. Myślę że to co dzieje się na RAW ostatnio to jakieś nieporozumienie. WIem że RAW już niedługo wróci na lepsze. Mam nadzieje że Orton zaliczy bardzo długi Tittle run około kilku miesięcy. Zabierze mu go albo Triple H albo Cena który wróci po kręceniu filmu. Legacy będzie długo istniało aż później staną się lepsi od dawnego DX .
https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-138862

• Reputacja:   1

Mnie zastanawia coś innego...

Jak mogą wykorzystać fakt że RAW zostało niby "sprzedane" Donaldowi Trumpowi...

Czy może być np tak że Orton dogada się z nowym właścicielem że ten pomoże mu się utrzymać przy pasie i różnymi metodami będzie starał się Ortonowi pomagać?

Co do tego kto mu zabierze pas...

Nie mam pojęcia ale nadzieję że nie będzie to nikt z trójki Cena-HHH-Big Show.

Niech dadzą szansę komuś innemu... (widziałbym tu powracającego Shawna Michaelsa)

Oczywiście stajnia może się rozpaść (Draft, kontuzja itp) ale sądzę że Rhodes i DiBiase zdobędzą pasy Tag na The Bash i będzie całkowita dominacja Legacy na RAW...

A jak długo to potrwa i jak się rozwinie zobaczymy...

Powtórzę... Jeśli ktoś mógłby odebrać pas Ortonowi to tylko HBK jak na razie...

https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-138866

Tak jak TakerFanKrk, uważam że jedyną osobą która może odebrać pas Ortonowi jest HBK. Shawn nie miał baaardzo długo pasa mistrzowskiego i uważam że pora na to aby on trzymał złoto a nie tylko Batista, HHH i Orton. Poza tym CiBiaste ma przejść face turn i chętnie zobaczyłbymy jak zdradza Ortona. Jeżeli nie Michaels to jest jeszcze przecież John Cena. Wszyscy narzekali, że jego panowanie jest nudne...

A ja się pytam czy McMahon vs Legacy nie jest jeszcze bardziej nudne ??? Jeżeli sytuacja na RAW nie zmieni się do Sammer Slam, no dobra do No Mercy to chyba przestane oglądać Main Eventy i będę się cieszył tylko walkami, tych którzy się kręcą obok US Title i Santina Marelli :D przynajmniej jest troche komizmu....

https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-138871

Plany były inne. To Dave miał pociągnąć pas na dalsze loty lecz jak wiemy kontuzja uniemożliwiła mu to. Prawdopodobnie na dzień dzisiejszy Orton stanie teraz przed szansą dłuższego title run'u - oczywiście nie dłuższego niż 3-4 miesiące. Jeśli się nie mylę, Batista będzie pauzował przez góra 2 miesiące. Szybki powrót oraz kolejne zapoczątkowanie feudu z Randym, zakończonego wygraną Batisty, który ma się przyczynić do unifikacji pasów z niebieskiego i czerwonego brandu (nie wiem czy to prawda, czy plotka). Póki co uważam, że Orton powinien potrzymać pas - przynajmniej, aż do powrotu Dave. Oddanie pasa na The Bash nie wchodzi w grę, chodź nigdy nie wiadomo jak jego losy mogą się potoczyć -, a nawet jeśli to uważam, że byłoby to głupotą ze strony WWE. Edytowane przez Shadow
https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-138875

ak jak TakerFanKrk, uważam że jedyną osobą która może odebrać pas Ortonowi jest HBK.

HBK owszem może i wróci na The Bash lub Night Of Champions i wtedy zabierze pas Ortonowi jeżeli zarząd nie spapra. Triple H może i będzie feudował z Ortonem, ale wydaje mi się, że to na którymś PPV, HBK wejdzie na ring podczas walki o pas i zacznie feud z Ortonem, mogły by coś z tego być, po czym Triple H złączył by siły wraz z Shawnem i zrobiło by nam się takie małe DX vs Legacy. Batista wrócił by po kontuzji jako heel i zaczął by feud z Ceną, ale nie wydaje mi się, że WWE i tak nie zrobi tak jak chciałbym ja, ale różnie bywa. Szkoda, że to ja nie mogę wcielić się w rolę Bookera WWE.

Poza tym CiBiaste ma przejść face turn i chętnie zobaczyłbymy jak zdradza Ortona.

Uważam podobnie jak ty tylko, że do DiBiase dołączył by Cody i zdradzili by Ortona, po czym Stajnia uległa by w gruzach lub Orton dobrał by se nowych psiaków Colon's? Jednak, aby dostać odpowiedź na to wszystko trzeba czekać.

[ Dodano: 2009-06-17, 14:42 ]

Plany były inne. To Dave miał pociągnąć pas na dalsze loty lecz jak wiemy kontuzja uniemożliwiła mu to.

Skoro plany były inne to przecież Dave pociągnął by pas, ale Orton ciągle by szukał swojej szansy bo nie jeżeli nie to z kim feudował by Batista? Chyba nie z Triple H z jednej strony to dobrze, że Batista doznał tej kontuzji, ponieważ Triple H wszedł na jego miejsce i świetnie zaczyna się robić w RAW, ale znowu nie wiem po co GM'em został Donald Trump wydaje mi się, że tylko dlatego, ponieważ zapłacił odpowiednią sumę i to jest przyczyna, przecież Ric Flair spisał by się lepiej w tej funkcji i od razu zainteresował by się Ortonem i na pewno często wchodził by na ring i coś tam gawędził o Ortonie.

https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-138876

Więc tak, Orton jest zdecydowanie najbardziej interesującą postacią na RAW. Mało tego jest jedyną obecnie interesującą postacią z grona main eventerów na czerwonym brandzie. Dlatego chciałbym żeby pas trzymał jak najdłużej. Chciałbym też żeby feud z Triplem już się skończył. Ile razy można tą samą walkę oglądac. Panowie feudowali jeszcze przed kontuzją obojczyka Randy'ego. Już dawno mi się to przejadło. Problem w tym , że nie widzę nikogo kto mógłby jakoś rozruszać sytuacje. Cena? Też z Ortonem widziałem go już wiele razy i na razie nie mam najmniejszej ochoty oglądać znów tego programu. Batista kontuzjowany, chociaż on też z Ortonem walczył niedawno i też mam go dość już. Big Show? Po pierwsze tak jak Randy jest heelem, a po drugie do main eventów on się po prostu nie nadaje. Więc jedynym rozwiązaniem dla mnie jest szybki powrót Michaelsa. Możnaby też spróbować kogoś wypromować, tylko kogo? MVP, który wydawał się murowanym kandydatem teraz zniknął gdzieś i nie został nikt. Dalej twierdze ze Smackdown jest 50 razy bardziej ekscytujący. Głowna przewaga niebieskiego brandu polega na tym, że mamy kupę możliwości z Punkiem jako mistrzem. Są walki/feudy których jeszcze nigdy nie widzieliśmy jak z Jeffem, lub tez walki z gościami typu Jericho, Edge czy nawet Rey, które już były, ale panowie tak naprawdę nigdy ze sobą nie feudowali. Jeśli dodać do tego powrót Takera, który kiedyś nastąpi to mamy wiele miesięcy feudów, które cały czas mogą się wydawać świeże.

Co do Legacy, to nie przekonują mnie zupełnie. Cody i Ted pozostawieni bez Ortona wyglądają jak zupełne sieroty, co widoczne było chociażby na ostatnim RAW jak siedzieli przy stoliku komentatorskim. Zero star-poweru. No, ale mają jeszcze czas, żeby coś z nimi zrobić.

https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-138907

Nie ma Ortona, nie ma Cody'ego i Ted'a. Priceless juz nie są teamem kojarzonym z kolejną generacją wrestlerów, ale tzw. ochroniarzy i gości od czarnej roboty Legend Killer'a.

Nie ma Ortona nie ma ciekawego Raw. To on toczył feudy z największymi gwiazdami - HHH, Batista, Shane (może już nie gwiazda). Gdyby nie Randy to niby Cena miałby być najbardziej rozpoznawalnym zaqwodnikiem w czerwonym brandzie... Chyba nie...

https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-138929

Zgadzam się z przedmówcami, są 2 osoby które w feudzie Orton vs reszta świata dałoby się oglądać... HBK i MVP, chociaż MVP nie nadaje się jeszcze na main event, możliwe też, że od Legacy odejdzie DiBiase i Rhodes i mielibyśmy całkiem ciekawy feud. Ja licze na powrót HBK, odrodzenie DX i wojna Legacy vs DX, to już dałoby sie oglądać. Nie zgadzam się, że Orton jest najciekawszym wrestlerem w czerwonym brandzie(a bynajmniej nie jedynym) MVP daje sobie świetnie rade, Kofi, jednak jak już pisałem, nie sądze, by były to osoby odpowiednie do Main Eventu(jeszcze), Orton jest najciekawszym Main Eventerem, ale też nie w całym WWE... Jeżeli Ted i Cody zdobędą na Bashu pasy, zrobi się znacznie ciekawiej :)
https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-138955

Nie ma Ortona, nie ma Cody'ego i Ted'a. Priceless juz nie są teamem kojarzonym z kolejną generacją wrestlerów, ale tzw. ochroniarzy i gości od czarnej roboty Legend Killer'a.

Bartekliga i tu się z tobą zgodzę. Cody i Ted można powiedzieć, że popsuli sobie karierę dołączając do Killera, ale jeśli z Legacy jeszcze coś będzie to może być na prawdę ciekawie. Cody i Ted na The Bash będą walczyć o pas Tag Team, a z tego co mi się wydaje zdobędą go, ponieważ na Night Of Champions obronią go i to samo zrobi Orton, który obroni pas w walce przeciwko Triple H.

Ja licze na powrót HBK, odrodzenie DX i wojna Legacy vs DX

Czytasz z moich myśli? Też tak bym chciał, ale WWE, jak zresztą zawsze spapra sprawę, ponieważ HBK już długo nie pociągnie, a Triple sam nie będzie działał, ponieważ nie da rady, chociaż gdy by HBK był takim szefem DX, a HHH dobrał, by se jeszcze jednego pomocnika to mogło by coś z tego być. W DX'ach widział bym MVP'iego, który może niedługo zostanie Main Eventerem. Chociaż nic nie pójdzie po mojej myśli, ponieważ takie sceny mogą się udać tylko w własnej alternatywie.

https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-138960

Hmmm ... Jestem zdecydowanie za tym by Orton dłużej potrzymał pas , długi title run bardziej by go uwiarygodnił ( Orton zdobył jakiś czas temu pas , po to by go po miesiącu stracić na rzecz drewnianego Dave'a , a teraz na Raw odzyskał pas ) ... Z kim mógłby pofeudować , kto mógłby mu odebrać pas ? Po ostatnim RAW odpowiedź sama się nasunęła , wygląda na to , że znowu to będzie Triple H :? Przyznam , że nie bardzo mi się to spodobało i liczyłem na kogoś innego ( Big Show , nawet przez chwilę myślałem , że Miz nas zaskoczy ) . Dla mnie najmądrzejszą opcją byłoby podpushowanie MVP , który jak najbardziej ma " papiery" na to by zostać Main Eventerem . Publika chyba zaczęła go " kupować " , MVP otrzymuje coraz większy pop , pewnie z Ortonem stworzyłby bardzo ciekawy feud . Jak zauważyliście , jest też HBK . Opcji byłoby wiele , a perspektywa wojny na linii DX - Legacy o której wspomnieli SaigeY , i Longer, też by była ciekawa . Zresztą pożyjemy , zobaczymy , wystarczy mieć nadzieję , że WWE mile nas zaskoczy . A co do Teda i Rhodesa ... Na razie są w cieniu Ortona , i pełnią rolę takich piesków na zawołanie . Może teraz na ER zdobędą pasy i ich pozycja w Legacy się zwiększy . Dobrze by było , bo zarówno Rhodes , jak i Dibiase mają duży potencjał .
https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-138990

odrodzenie DX

Nie, blagam, nie!

Trzeba być naprawde slepym by chciec odrodzenia DX jeszcze kiedykolwiek.

https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-138997

Swięte słowa xero ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-139008

• Reputacja:   1

Problem polega na tym, że w którą stronę nie poszłoby w tej chwili RAW i w ogóle całe WWE to...wszystko już było...

Orton vs HHH - było (i to kilka razy)

Cena vs Orton - było

Orton vs Batista - było

Batista vs Orton - byŁO

Batista vs HHH - było

HBK (kiedy wróci) vs Orton - było

HBK vs Cena - było

HBK vs HHH - było

HBK vs Batista - ojjjj, było

Co to oznacza? Że federacji nie udało się wykształcic nowej gwiazdy, która mogłaby zamieszać na RAW. Oznacza to, że produkt jest wtórny i niezjadliwy i nie pomoże mu nawet to, że nagle zjawi się dziesięciu Donaldów Trumpów....

Orton powinien trzymać pas jak najdłużej, przynajmniej do czasu, kiedy Ted DiBiase nieco okrzepnie do face turnu przeciwko Legacy. Pierwsze jaskółki pushu dla niego już widać - w porównaniu z okresem sprzed kilku miesięcy cholernie mocno przypakował, co zawsze zwiastowało dla danego wrestlera znacznie wyższą pozycję w karcie....

https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-139014

Że federacji nie udało się wykształcic nowej gwiazdy, która mogłaby zamieszać na RAW.

Dlatego tak próbują podpushować Miza, jednak nie za bardzo im to (wg. mnie) wychodzi. Nowa gwiazda, która mogłaby zamieszać w czerwonym brandzie to MVP lub Kofi. Jednak na ukształtowanie Main Eventowej pozycji tych wrestlerów wymaga czasu, którego federacja Mc'mahona nie ma...

https://forum.wrestling.pl/topic/15729-historia-bez-ko%C5%84ca/#findComment-139039