Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Transfer Ronaldo do Realu-obecna sytuacja klubu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jak już większość wie, jeden z najlepszych piłkarzy globu Crstiano Ronaldo przeszedł do Realu za 96 milionów euro. Kiedyś spotkałem się ze stwierdzeniem: "Real to cmentarz gwiazd, czy warto iść na ten cmentarz tak szybko?", no właśnie, przykładem jest chociażby Ronaldo(nie C)... Prawda jest taka, że Real nie znaczy teraz prawie nic w Europejskich pucharach... więc moim zdaniem, Ronaldo nie powinien odchodzić z Manchesteru, a już na pewno nie do Realu. Chociaż kto wie, Real zakupił też Kake, więc może będzie to nowy-stary Real. Jakie są wasze zdania temat transferu i obecnej sytuacji klubu :)

8434236214bec043e1f826.jpg

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Cezet

11

• Kosa

8

• SixKiller

6

• SaigeY

5

Top użytkownicy w tym temacie

Ogólnie nie przepadam za Realem, ale ich szanuję i mam odpowiedni szacunek, ponieważ wiele zrobili dla Futbolu. Z zasady jest tak, że Real sprowadza na każdym oknie transferowym wiele gwiazd jednak mało z tego mają, przypomnijcie sobie czasy Beckhama czy Ronaldo nic nie zrobili. Jedyne trzy osoby, które dobrze zaczęły grac po przejściu do Madrytu to Figo, Zidane i Rooben, a reszta po prostu się zmarnowała. Jeżeli mam patrzyć na Ronaldo to sam nie wiem co o tym myśleć wydaje mi się podobnie jak autorowi wątku, że źle zrobił odchodząc od Czerwonych Diabłów w Manchesterze przynajmniej miał pewność, że będzie miał 1 skład, a w Realu nic nie wiadomo, ponieważ będzie grał słabo i traci pozycje w składzie, ponieważ są inni zawodnicy, którzy czekają na swoją szansę. Spójrzmy na Kake, który w jednym sezonie grał świetnie, a potem było już co raz gorzej, może w Realu się odbuduję, ale może być również odwrotnie. Mówi się o sprowadzeniu Davida Villi, który jest jednym z najlepszych napastników na świecie, ale nawet jeśli to dojdzie do skutku to i tak wydaje mi się, że te transfery pójdą z wiatrem i nic z tego nie będzie. Barcelona przynajmniej potrafi wyjść na boisko 5-6 wychowankami i wygrać mecz, a nie, że muszą kupować zawodników, bo inaczej to będzie źle. Edytowane przez Longer

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Ogólnie czasami nie czaje tego klubu, tak samo zresztą jak Manchesteru. Real ma już 900 milionów euro długu, United podobnie, a jednak wydają fortunę na najlepszych zawodników. Tylko czekam aż ktoś zacznie na to patrzeć i mam nadzieje, że UEFA zrobi jakieś kroki, bo jest to po prostu śmieszne. ;) Co do tych dwóch transferów to wydaje mi się, że tańszy Kaka będzie większym wzmocnieniem ekipy z Madrytu. :twisted:

15974308365193fac7b7921.jpg

A czym wy sie dziwicie jak prezesem znowu został Perez.

Perez kiedy objął Real, chciał zrobic najlepszy atak na swiecie, nie skupiajac sie na obronie kupował co chwile jakas gwiazde, na poczatku jego prezesury Real grał świetnie, Perez został prezesem w sezonie mistrzowskim, mimo mistrza zaczął tworzyć nową drużyne, sprowadził zidana, owena, Figo itp;

W 2002 Real wygrał LM, Mistrzostwo Hiszpanii, Superpuchar Hiszpanii i Europy i Puchar Interkontynentalny.

Nie wiedziec czemu przebudowa druzyny dalej szla i to w gorsza strone bo byly kupowane gwiazdy ktore dobra forme mialy juz za soba jak Beckham i Ronaldo to sie zemscilo bo w nastepnych latach Real zawodzil, nic juz nie zdobyl i w 2006 Perez musiał zrezygnować z prezesury.

Teraz wygrał po przekrecie i niby "zrezygnowaniu" reszty kandydatów do stołka prezesury.

Obecnie Real ma byc konpletnie znów przebudowany, zapowiadają zwolnienie 8 zawodników z podstawowego składu, zupełnie inna druzyna, tylko Raul i Casillas (kogos tam moze przeoczyłem), pozostaja niezmienie.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Jedyne co mogę powiedzieć to, że znienawidzony piłkarz trafił do znienawidzonego klubu :) Tak jak ktoś powiedział, Real to cmentarz gwiazd i zgadzam się z tym w 100% . Szkoda mi tylko takiego Kaki, bo chłop ma potencjał by być kimś przezajebistym (no jeśli już nie jest?) a w Realu może sobie tylko zepsuć karierę.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Z Realem jestem od kilku dobrych lat i będe z nimi zawsze ^ ^ . Powrót Pereza to średnia wiadomość...jeśli nie powtórzy błędów swojej poprzedniej kadencji może być dobrze, wręcz zajebiście.

A co do Christiano Ronaldo...nie cierpie go, uważam, że jest mega przereklamowany i wcale nie ciesze się z jego przyjścia ale jeśli będzie grał mega wyjebanie w kosmos( a tak powinien grać zawodnik za takie siano) to złego słowa na niego nie powiem.

Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Perez nie wygrał po żadnym przekręcie. Jego dwóch kontrkandydatów - Bravo i Munoz - nie zgromadziło wymaganego zabezpieczenia finansowego (15% budżetu klubu na następny sezon, czyli 57,5 mln euro), a Onievę skompromitowali organizatorzy jego konferencji prasowej (pokazano na niej m.in. zdjęcie Johna Kennedy'ego z... sześcioma palcami). Wycofał się gdy media zaczęły się nad nim pastwić.

Media trzymały stronę Pereza i wielu kibiców chciało jego powrotu. Od 3 lat, czyli od kiedy prezesem został Calderon, sprowadzono tylko jednego piłkarza, którego obiecano - Robbena. Nie przyszedł ani C. Ronaldo, ani Kaka, ani Cesc (obietnice wyborcze), ani Cazorla, ani Villa. Nie oceniam, czy to dobrze, czy to źle, ale fiasko za fiaskiem na rynku transferowym było bardzo denerwujące. Czarę goryczy przelała sytuacja z Huntelaarem i Lassem.

Co do Barcy i jej wychowanków, to Perez w czasie swojej pierwszej prezesury mówił o strategii Zidanes y Pavones. Niestety, mało kto o niej pamięta, jako że Real nie miał wychowanków na miarę Xaviego czy Messiego (zaczął karierę w innym klubie, ale w stolicy Katalonii gra od 13-go roku życia, więc traktuję go jak wychowanka). Najlepiej zapowiadający się Portillo nie spełnił pokładanych w nim nadziei.

W tej chwili łatwo wieszać na Los Blancos psy, bo dokonali (najprawdopodobniej - Ronaldo wciąż jest zawodnikiem ManU) nieprzyzwoicie drogiego transferu. Poczekajmy jednak kilka miesięcy i wtedy zobaczymy, czy ten statek będzie płynął, czy też pójdzie na dno jak Titanic. Jedynym kryterium nie może być też ilość punktów dzieląca Barcę i Real - w tej chwili Blaugrana gra wspaniały futbol i - choć celem jest jej detronizacja - niewykluczone, że wygra i w tym sezonie. Real na początek musi poprawić styl, bo - mimo pozornie imponującej serii zwycięstw - smutno się oglądało tę bezmyślną kopaninę. Kiedy uda się to osiągnąć, przyjdą sukcesy. W Hiszpanii i w Europie.

A z tym "cmentarzem gwiazd" bym nie przesadzał, bo to hasło jest oczywiście bardzo medialne i chwytliwe, ale równie dobrze można je odnieść do innych klubów. Żeby nie szukać daleko - Mendieta, Quaresma, Riquelme, van Bommel, a z dawnych czasów Maradona. W każdej drużynie znajdzie się ktoś, komu nie będzie odpowiadał styl albo taktyka (vide: Szewczenko w Chelsea).

1005187806541accfacb3d6.jpg

Typowy przykład, kiedy marketing jest ważniejszy od prawdziwego sportu. Teoretycznie, jako trener nie chciałbym nawet Cristiano darmo, zabiłbym go chyba na I treningu. Ma po prostu za ciężki charakter. A ktoś taki jak sir Ferguson prosił go ostatnio co okienko transferowe, żeby zostałco moim zdaniem było nie na miejscu. Bzdura! Koleś za 90 milionów powinien wygrać ligę mistrzów, poderwać zespól do walki w ostatnim finale, a ta gwiazdeczka? Zaczął faulować Puyola. Żal. Niesamowitym posunięciem było sprowadzenie Kaki, który zapewnie zostanie mózgiem Realu. A Ronalduś będzie czekał na nego podania albo się kiwał bez sensu przy linii.

Niech Real wyda jeszcze z 500 milionów, a i tak przyjedzie Barcelona moja kochana i złoi im dupe:):) :lol:

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

• 2 tygodnie później...

Manchester tylko skorzysta na sprzedaży C Ronaldusia:

-kasa na transfery wielu dobrych zawodników(tyle kasy piechotą nie chodzi :grin: )

-nie będzie uzależniona od jego gry bo znajdzie się inny lider-scholes,berbatov,tevez

A real tylko zadłużył się dla 1 zawodnika jeszcze bardziej ale na pewno odbije to sprzedażą pamiątek i biletami na mecz

BEZ KOMENTARZA

ziom, Tevez odchodzi z ManU.

Tak jak kilka lat temu zrobi się zbieranina gwiazd, a Real na tym nie skorzysta. Poza tym w sporcie nie tylko o kasę chodzi. Są kluby z mniejszym budżetem, które radzą sobie sto razy lepiej od Realu.
"Ten, który kocha staje się zaślepiony wobec przedmiotu swojej miłości"

17493022184a8bc5252ce62.jpg

Aktualnie wzmocnienia Realu są już bardziej rozbudowane :

-Kaka - kupiony

-C.Ronaldo - kupiony

-F.Ribery - do 30 czerwca negocjacje mają być zamknięte, podobno kupił już dom koło Zidana

-Maicon - kwestia czasu bo zawodnik i jego agent już się przygotowują do przeprowadzki

-Albiol - praktycznie już kupiony, musi tylko wrócić z PK i podpisać umowe

oczywiście największy problem jest z atakiem:

Villa - porozumiał się z Realem ale Valencia która zachowuje się bardzo nie profesjonalnie utrudnia mu transfer

Forlan - alternatywa za Ville, mam nadzieje ze nie dojdzie, jest za stary

Luis Fabiano - odkrycie PK, napastnik reprezentacji Brazylii, Real wysłał wstępną ofertę

ktoś przychodzi, ktoś odchodzi to oczywiste. Tak więc z klubem pożegnają się zapewne VDV, Sneijder,Robben,Huuntelaar,Negredo,Gago,Heinze,Drenthe(wypozyczenie)

wzmocnienia ukochanego klubu mnie cieszą ale nie zapominam o tym,że to wszystko trzeba dobrze zgrać. Real musi dogonić barce, musi stworzyć kompletną drużynę którą Katalończycy już niestety mają.

I ja wierze że im się uda.

A mi się to średnio podoba :/ Sneijder powinnien zostać bo to świetny zawodnik. Hunter również można się czepiać, że to "sęp pola karnego" ale w swojej klasie jest zajebisty.
Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

Albiol już oficjalnie potwierdzony na stronie Realu jako nowy nabytek Królewskich.

A mi się to średnio podoba :/

ja bardziej patrze na dobro zawodników, wiadomo że Sneijder przy Kace,Ronaldo,Riberym sobie nie pogra tak samo jak np. Hunter przy Villi.

Dlatego lepiej żeby przeszli gdzieś,gdzie bedą mogli grać w pierwszej 11.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 043 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Bastian
      RAW spod znaku całkiem niezłych walk i przynudzania przy mikrofonie. Ględził Punk, ględził Seth, a że nieszczęścia chodzą parami, ględziła też i Becky pod koniec gali.  Penta i Gable to gwarant niezłego wrestlingu, ale obie te postaci zmierzają donikąd. Luchador to kolorowa błyskotka ringowa, nic więcej. Fruity Pebbles, że pozwolę przytoczyć sobie klasyka mikrofonowego od The Rocka. A Chada opluto na tym RAW w momencie, gdy on dostał jobber entrance, zaś ten błazen Pat McAfee wjechał na arenę z wejściówką i aplauzem godnym SCSA. Btw. gdzie są amerykańskiego barwy u Gable 'a? Czyżby naprawdę wsiąkał w postać Grande Americano? Niestety, w przypadku Chada nie pomoże Grande Americano ani Matcha Latte. Dla WWE zawsze będzie tylko mini wersją Kurta Angle. Za każdym razem, jak widzę American Made, kojarzą oni mi się z postaciami z filmów typu "Wykidajło" lub tych ze Stathamem, gdzie główny bohater kładzie ich jednym strzałem w pierwszej scenie.  Balor kontra Styles, kiedyś materiał na klasyk, dziś walka podstarzałej już gwiazdy TNA i WWE kontra 2-20 w ostatnich telewizyjnych meczach. Gdyby Irlandczyk był polskim politykiem, byłby Korwinem Mikke.  Do Yeeta ustawia się kolejka chętnych. Paul, Gunther, Rollins... Austriak chce rewanżu na MITB. Czyli jakby McAfee ograł Gunthera na Backlash, byłby pretendentem?  Oczami wyobraźni już widzę ten mecz z gimmickiem, kto pierwszy zmęczy się yeetowaniem, ten przegrywa...  Iron Yeet Match, czy coś... Giulia i Perez w pierwszym main evencie głównej tygodniówki. Wiadomo było, że z Ripley i Sky szans nie mają, ale milutko, że je promują.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 3 Data: 14.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Korakuen Hall Publiczność: 1.470 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #785 Data: 13.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
  • Dodaj nową pozycję...