Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

"Nothing endures but change" - Heraclitus

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Widzimy szatnię Y2J’a, panuje tam ogólny rozgardiasz, wszędzie porozrzucane jest mnóstwo papierów, gdzieś na podłodze leży pudełko po pizzy, kwiatek niepodlewany już jak widać dłuższy czas domaga się wody. W kącie stoi kij do bilarda, w kilku miejscach rzucone niedbale banknoty o różnych nominałach. Sam Y2J siedzi przy biurku, na którym stoi laptop; Jay ogląda Lady Gaga – Paparazzi (Live) na youtube.

Y2J: Widzisz Jimmy, jest mnóstwo ciekawszych rzeczy niż nagrywanie wiadomości dla ciebie. Pozwól, że ci wymienię: oglądanie filmików na youtube, granie w bilard, balety, robienie pompek, dłubanie w nosie, oglądanie chmur, sprzątanie szatni, podlewanie kwiatów, robienie origami, zbieranie znaczków... Mógłbym tak wymieniać w nieskończoność. Ale muszę ci coś powiedzieć żebyś nie był taki pewny siebie. Myślisz, że jak jesteś te kilka kilogramów cięższy i parę centymetrów wyższy to z łatwością sobie ze mną poradzisz. Błagam cię, przemyśl to jeszcze raz. Izzy Nilsen myślał, że jest ode mnie bardziej zwinny i szybszy i że to wystarczy. Wszyscy wiemy jak to się dla niego skończyło. W tym momencie jako moją najlepszę cechę uważam umiejętność zmiany. Przystosowania się. Bo to tak naprawdę o to chodzi we wrestlingu, szachach, piłce nożnej, bilardzie, czy każdym innym sporcie. Nie możesz cały czas robić tego samego i liczyć, że to wystarczy. Każdy przeciwnik jest inny, każdy oferuje co innego, każdy ma swoje mocniejsze i słabsze strony. Najważniejszą według mnie rzeczą jest umiejętność zmiany, dostosowania się i dopasowania swojego stylu do stylu przeciwnika. To sprawia, że zawodnik nawet kilkanaście czy kilkadziesiąt kilogramów lżejszy potrafi pokonać swojego teoretycznie silniejszego przeciwnika. Nie siła, lecz umysł, przebiegłość, zwinność, taktyka, plan, to jest prawdziwy klucz do sukcesu. To w ten sposób Dawid wygrał z Goliatem. W ten sposób Y2J wygra z Hendrixonem.

Jay zmienia nutę na Burn Season – Revolution.

Y2J: Wiesz na czym polega różnica między nami? Ty się nie zmieniasz. Myślisz, że to moje uśmiechanie się do dziewczyn to próba poderwania ich wszystkich, a to nieprawda. Ja po prostu staram się być dla wszystkich miły. Tu chodzi o wzajemność. Jeżeli będziesz dla kogoś miły to jest duża szansa, że ta osoba będzie miła dla ciebie. Sam mówisz o sobie, że jesteś wrogo nastawiony do ludzi. Zauważ, że taka postawa też będzie najprawdopodobniej odwzajemniona. Jeśli ty jesteś nastawiony negatywnie, ludzie, których spotkasz też będą nastawieni negatywnie, ty wtedy jeszcze bardziej, oni jeszcze bardziej. To wszystko się zapętla, powstaje błędne koło. Nie uważasz, że czas się zmienić? Mózg człowieka przechodzi zmiany przez całe życie, nie próbuj tego zatrzymać. Nie ma sensu zamykać się na innych i szukać sobie wrogów. Tak naprawdę martwię się o ciebie i chciałbym ci pomóc. Zamykasz się w przeszłości. Jimi Hendrix, lata 60-te, Prusy Wschodnie? Który to w ogole wiek? Mamy 21 wiek, a ty cofasz się do tak zamierzchłych czasów. Szczycisz się zdobyciem jakiegoś Pucharu Szczęściarza? Czy to naprawdę szczyt twoich możliwości? Zrzuć z siebie ten ciężar przeszłości, skup się na tym co jest teraz i myślę, że będzie cię stać na wiele, wiele więcej. Ale w chwili obecnej nie pozostaje mi nic innego jak skrócić twoje cierpienia. Obudzić cię ze snu zimowego. Rzeczywistość zweryfikuej twoje dziwne wyobrażenia o świecie. Tą rzeczywistością będę ja.

Saosin – It’s Far Better to Learn.

Y2J: Mam dla ciebie kilka rad Jimmy. Po pierwsze musisz zdać sobie sprawę z problemu. To jest pierwsza i najważniejsza rzecz. Jeżeli bedziesz potrafił zobaczyć co jest z tobą nie tak to później będzie ci dużo łatwiej to zmienić. Tak łatwo jest zmienić swoje życie, swoje podejście, wystarczy tylko chcieć. Ja potrafiłem się zmienić, wiem, że ty też możesz. Pamiętaj, że takim negatywnym nastawieniem nic nie osiągniesz. Zawsze będziesz miał więcej wrogów niż przyjaciół. Zawsze będzie więcej osób, które podstawią ci nogę niż tych, którzy podadzą pomocną dłoń. Wiem, że ktoś cię tego nauczył, ale czas przejrzeć na oczy. Czas skupić się na tym co istotne. Człowiek to zwierzę stadne, potrzebuje wsparcia innych. Samemu nigdy sobie nie poradzisz. Jest tyle ludzi, którzy sprawiają, że twoje życie jest dużo łatwiejsze. Nawet sobie z tego nie zdajesz sprawy. Każdy wynalazek, każdy chodnik, każda kartka papieru, wszystko to zostało zrobione przez innych żeby ułatwić ci życie. Wrogie nastawienie sprawia, że oddalasz się od wszystkich. Jeżeli rzeczywiście myślisz, że nikogo nie potrzebujesz i poradziłbyś sobie sam to wyobraź sobie, że nagle znajdujesz się na bezludnej wyspie. Sam jesteś skazany na śmierć, w grupie zawsze poradzicie sobie lepiej. Nalegam Jimmy, zmień swoje nastawienie. Wtedy i wrestling stanie się przyjemniejszy. Wyobraź sobie, że tutaj nie masz jakiejś wielkiej grupy wrogów. Popatrz na mnie, ja za każdym razem jak przechodzę przez drzwi wejściowe uśmiecham się do wszystkich i większość odwzajemnia te uśmiechy. Witam się ze starymi znajomymi, poznaję nowych, staram się być przyjazny. Bo tak naprawdę jesteśmy grupą kumpli, którzy próbują się sprawdzić. Kto jakiego dnia będzie bardziej wysportowany, szybszy, silniejszy. Kto zdobędzie pas. Ale to nie jest walka na śmierć i życie. Chodzi o dobrą zabawę, o wygranie z samym sobą, o to, by publiczność dobrze się przy tym bawiła.

Lost Prophets – 4:AM Forever.

Y2J: Gdy stanę w tym ringu naprzeciwko ciebie i spojrzę w twoje oczy, nie będę widział w nich wroga. Będę widział jednego ze swoich braci. Kolejnego człowieka. I żal mi ciebie Jimmy, bo jesteś kolejną ofiarą naszego społeczeństwa. Rozglądasz się i widzisz wrogów, nie braci. A tak naprawdę wszyscy jesteśmy tym samym. Ale nie dziwię się. Żyjemy w systemie, gdzie nacisk kładzie się na rywalizację w każdej dziedzinie życia, nie na współpracę. Dlatego pierdolę politykę, bo ludzie, nie są tam wybierani żeby cokolwiek zmienić tylko żeby utrzymać obecny stan rzeczy. Oczywiście, my tutaj też walczymy ze sobą, ale powinno być to zdrowe, sportowe współzawodnictwo. Jeśli przegram z tobą na najbliższej paloozie to nie będę miał problemu żeby uścisnąć ci dłoń i powiedzieć, że tego dnia byłeś w ringu lepszy. Nie widzę problemu żebyśmy po gali mieli pójść napić się wódki. Widzę problem w tobie. A wiem na co cię stać. Lubisz walczyć hardcorowo? Oczywiście, wolałbym tego nie robić, ale jeśli będziesz chciał mnie zaatakować krzesłem to bierz pod uwagę, że będę się bronił. Mój instynkt przetrwania mnie do tego zmusi. Ja też wiem jak wymachiwać krzesłem. Liczę się z tym, że mogę przegrać, ale...

Genuflect – Bloody Murder.

Y2J: ...ale dołożę wszelkich starań by tak się nie stało. Nie przestałem trenować, próbuję utrzymać wagę i przy okazji wzmocnić się. Całe popołudnia spędzam na siłowni. Biegam i praktycznie codziennie odbywam jakieś sparingi. Zaufaj mi, jestem lepszy niż kiedykolwiek. Oprócz tego przygotowuję się w troszkę inny sposób. Mentalnie. Nie wiem czy zauważyłeś, ale jestem pieprzonym psychologiem i wystarczy, że popatrzę na ciebie gdy będziesz szedł do ringu i gdy spojrzę na ciebie gdy staniesz naprzeciwko mnie. Będę znał twoje słabe punkty, wiem, czego się boisz. Możesz być silniejszy, ale zapewniam cię, że nie z takimi jak ty wcześniej udało mi się poradzić. Oglądałem twoje taśmy, zmienię swój styl na walkę z tobą. Przystosuję sie do tego czym będziesz chciał we mnie rzucić. Jeden Codebreaker i kolejna przeciwnik za mną. Mam swój cel, z każdą walkę jestem coraz bliżej. EWF World Title powoli pojawia się na horyzoncie. To oczywiste, ze nie mogę ciągle wygrywać i nic za to nie dostawać, więc z czasem na pewno pojawią się title shoty. Teraz na mojej drodze stoi całkiem duża przeszkoda. Nie muszę jej przejechać, wystarczy, że ją obejdę czy przeskoczę. Znajdę jakiś sposób. TEraz mam jEszczE kolEjną dodatkową motywację. Coś się we mnie zmieniło Jimmy. Miało to miejsce na ostatnim PPV. Dzięki temu teraz będę jeszcze bardziej zdeterminowany żeby osiągnąć swój cel. Bo nie walczę już tylko dla siebie.

Jay niby przypadkowo włącza jakiś odcinek telenoweli brazylijskiej. Po chwili jednak włącza Atreyu – Right Side of the Bed.

Y2J: Więc jak będzie Jimmy? Potrafisz zmienić siebie i co za tym idzie nastawienie innych do twojej osoby? Całe życie to jeden wielki cykl zmian. Zmieniają się pory roku, ludzie zmieniają swoje opinie i wierzenia. Jak to mówią tylko krowa czy tam świnia nie zmienia zdania. Musisz się zmienić żeby docenić ludzi dookoła i zrozumieć wreszcie, że nie jesteś inny i że wszyscy są chujowi, a ty zajebisty i dlatego nikogo nie lubisz. Najwyższy czas zmienićswoje poglądy, tak jak wąż zrzuca skórę. Zdaję sobie sprawę, że człowiek boi się zmian, bo zmiany mogłyby zagrozić jego obecnej pozycji. Pomyśl o tym. Tak jak firmy i instytucje nie zmieniają się z obawy przed tym, że stracą klientów i co za tym idzie zysk, tak samo człowiek boi się zmienić, bo myśli, że to w jakiś sposób pogorszy jego sytuację. Ale my tutaj nie mówimy o zmianie na gorsze, tylko na dużo dużo lepsze. Nie wierzysz mi, że ludzie zmieniają swoje zachowanie? Gdyby to nie była prawda nadal żylibyśmy w jaskiniach. Ludzie myślą, że należy kurczowo trzymać się jakichś „zasad” i nie zmieniać ich, nieważne co się dzieje; bojąc się, że wyda się, że oni też popełniają błędy i zdarzają się im chwile słabości. Nie ma się czego bać, ja potrafię się przyznać do błędu i potrafię zmienić swoje zachowanie żeby wszystkim żyło się lepiej. Teraz twoja kolej Jimmy. Zrzuć z siebie tą wrogość, zrzuć nienawiść. Wyjdź do innych. Zobacz co tak naprawdę znaczy bezwarunkowa miłość. Gdy wyjdę do ringu i wyciągnę do ciebie rękę przed walką będę wiedział czy coś się w tobie zmieniło. Tak czy owak, we mnie zmieniło się przez ostatni rok sporo i przekonasz się o tym już na najbliższej paloozie. Wybór należy do ciebie. Możesz zostać przy tym jaki jesteś teraz, ale pamiętaj, że Prusy Wschodnie już tak naprawdę dawno się rozpadły. I Puchar Szczęściarza też ci w niczym nie pomoże. Pamiętaj, że można inaczej. Wtedy sam się boję na co cię stać. Ale dopóki nic się nie zmieni, wygram na paloozie. Licz się z tym.

Almighty – Thanks Again, Again.

Y2J: Dochodzą mnie też słuchy, że na najbliższej gali mam szansę otrzymać walkę o Tag Team titles. Nie będę ukrywał, że wracając do EWF miałem na myśli głównie solowe występy, ale oczywiście taką szansą nie pogardzę. Dawno nie walczyłem w teamach, ale jakieś doświadczenie po występach z Johnem Hangmanem powinno pozostać. Ktokolwiek zostanie wylosowany na mojego partnera, czy będzie to Jimmy Hendrixon, Tool czy Nas, będę zadowolony. Tag Teamy to uosobienie mojej idei, że samemu nic nie można zdziałać. Jak to jest, że ludzie zawsze szukają sobie partnerów? Każdy chce mieć jakieś wsparcie, dobrego przyjaciela, kogoś na kogo można zawsze liczyć. Większość ludzi na tej planecie będzie tworzyć związki z płcią przeciwną. Przyznam, że już dawno tego nie czułem. Ale coś się zmieniło. Tak naprawdę wiem kogo bym chciał za mojego partnera na paloozie. I nie jest to żadna z osób, które wymieniłem wcześniej. Możecie myśleć, że jestem jakimś wielkim podrywaczem i tak naprawdę nie przywiązuje wielkiej wagi do tego z jaką dziewczyną się widzę, ale to nieprawda. Na Kwietniowej Anarchii poznałem kogoś, kto troszeczkę zmienił moje podejście do EWF. Więc tym razem nie tylko chcę wygrywać pasy, teraz chcę komuś zaimponować. Bo akurat ta osoba może imponować wieloma rzeczami. A ja, zwykły, szary wrestler. Najbliższa palooza jest dla mnie o wiele większa i ważniejsza niż zwykle. Nie chodzi tu tylko o pokonanie x czy y czy zdobycie pasów czy cokolwiek. Chciałbym dobrze się zaprezentować żeby zyskać sobie szacunek w oczach jednej osoby. Izzy Nilsen i Vaclav. Nasze dwa smutaski. Z Izzym już sobie poradziłem, zaś Vaclav... Dużo o tobie słyszałem. Mimo iż teoretycznie jesteśmy z dwóch zupełnie różnych środowisk, myślę, że moglibyśmy znaleźć wspólny język. Vaclav, Vaclav... kiedyś byłem jak ty, wiesz? To niesamowite jak bardzo człowiek może się zmienić. Tą wiadomość kieruję też do Izzy’ego. Wiecie jak to jest walczyć nie dla siebie, nie dla tag team partnera, ale dla zupełnie innej osoby? Dla osoby, u której chcielibyście mieć jak najlepsze zdanie na swój temat. Nie wiem skąd to się we mnie wzięło, ale myślę, że mam w sobie siłę, dzięki której mógłbym zdobyć te pasy. Nieważne z kim. Ostatnio chodzę z głową w chmurach, wy zagłębiacie się w ciemności i melancholii, ja w słońcu i szczęściu jakie z nim przychodzi.

Nine Inch Nails – The Day The World Went Away

Y2J: To jest siła, której nie da się zmierzyć i którą nie wiem czy potraficie zrozumieć. I chyba ciężko mi będzie to wytłumaczyć. Ale chyba każdy ma swoim życiu moment, gdy przechodzi gdzieś, spotyka jakąś osobę i jedyne co przychodzi mu do głowy to „wow!”. Ja tak miałem ostatnio i tym razem wiem, że nieważne jaki będzie wynik tej walki jeśli w ogóle dojdzie do skutku. Ważne żebym zaprezentował się z jak najlepszej strony. To jest właśnie ta zmiana we mnie. To właśnie tej zmianie chciałbym zadedykować moje walki na najbliższej paloozie. To właśnie tej zmianie jestem najbardziej wdzięczny, bo w obecnym stanie czuję, że jestem nie do zatrzymania. Ta zmiana to... Esmeralda Martinez...

there is a place that still remains

it eats the fear it eats the pain

the sweetest price he'll have to pay

the day the whole world went away

Ekran rozmywa się w jasność…

70480578844af90bfa37be.jpg

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Y2J

1

• ajfan

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Bardzo dobrze, że Y2J powrócił do EWF, bo heeli było znacznie więcej niż face'ów. Co do RPa stoi na wysokim poziomie. Bardzo dobry oraz ciekawy speach, czyta się to lekko i przyjemnie. :)

10136801454e08b07ab2e86.jpg