Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ponieważ jakieś inne tło masz.

A i jest walka Money in The Bank?

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173206

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LooseCannon

6

• johniss

5

• krycha7

4

• Milos

3

Top użytkownicy w tym temacie

Tło sobie po prostu ściągnąłem. Z Money in the Bank to taki trik. Widzisz, tej walki nie ma w EWR. Bookuje za to 2 vs 2 vs 2 vs 2 TLC. Wygrywa jakaś drużyna. Ale można edytować wpis w historii eventów.

1. Ściągasz to: Klik

2. Rozpakowujesz i uruchamiasz program.

3. File -> open -> wchodzisz do swojego save'a, szukasz tam pliku history.dat i otwierasz go w programie.

4. Po lewej stronie masz jakieś liczby, olej to. Po prawej za to masz historię. Zjeżdżasz na dół, tam jest ostatnia gala. Po prostu nadpisujesz swój tekst w miejsce tego, który jest. Kasujesz spacją. Staraj się nie wjeżdżać na linijkę, w której znajduje się kolejny segment. Wtedy zamiast "team A won TLC", wpisujesz "Mój ulubiony wrestler wygrał MITB". Używam tego do nazywania wszelkich ważnych angli. Zamiast "1 vs 1 angle with HHH, HBK", napiszę sobie "HHH betrays HBK by hitting him with a sledgehammer". To naprawdę nie jest trudne, a po kilku miesiącach gry, jak przeglądasz historię eventów, nie musisz sobie przypominać o co chodziło bo twoje opisy mogą być dokładniejsze. Jak skończysz edytować, zapisz!

5. Miłej zabawy ;>

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173209

W katalogu z grą masz foldery od save'ów: s1, s2, s3 i tak aż do s8. Jeżeli grasz na slocie pierwszym, to otwierasz history.dat z folderu s1. Wszystko jasne?
https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173458

Storyline'y odnośnie poszczególnych segmentów:

1. Kończy mi się kontrakt z SyFy i postanowiłem go nie przedłużać. Chcę się skupić na Raw i Smackdown, NXT dowalało mi tylko dodatkową robotę przy bookowaniu. Reality show wygrał Justin Gabriel, ale Daniel Bryan został zakontraktowany na Raw przez GM Breta Harta, który zezwolił mu wcześniej na walkę o pas US z Mizem. Bryan zdołał wygrać i zostanie przedraftowany na Raw jako dumny posiadacz tegoż pasa. Na PPV w dark matchu odbyła się pożegnalna walka ze wszystkimi ośmioma rookies NXT. Zamiast Michaela Tarvera, który nie przeszedł welness policy, walczył Brett DiBiase (jego pro był brat, Ted).

2. Morrison wygrał turniej Final Breakout (odpowiednik King of the Ring z bardziej nowoczesną nazwą) i zapewnił sobie title shota na Summerslam. W finale tego turnieju pokonał właśnie The Miza, swojego arcywroga od czasów rozpadu ich teamu. Teraz Morrison musi udowodnić, że tamto zwycięstwo nie było przypadkowe, i że naprawdę jest już gotowy aby wystąpić w walce o pas na największym sportowym wydarzeniu tego lata.

3. Drew McIntyre sprzymierzył się z Chrisem Jericho. Na poprzedniej gali PPV, pomógł Y2J'owi obronić pas wagi ciężkiej w walce przeciwko legendarnemu Undertakerowi. To jednak zwróciło na niego uwagę sił ciemności. Undertaker, zbyt zajęty Chrisem Jericho, na powrót połączył siły ze swoim bratem, Kanem. Ten przez ostatnie tygodniówki prowadził prawdziwą vendettę przeciwko Drew, do czasu, aż wmieszał się w to Ezekiel Jackson, którego menadżerem jest Chavo Guerrero. Szkot nie ma łatwego życia, musi bronić nie tylko swojego pasa przed dwoma olbrzymami, ale przede wszystkim, musi przetrwać prawdziwe piekło, które go z ich strony czeka!

4. Mr.Ziggles wydaje się mieć prawdziwe problemy z nawiązywaniem znajomości z kobietami. Gdy dostał kosza od Gail Kim, zaczął ją śledzić i nachodzić. W obronie biednej Gail stanął Big Show, który zaskarbił sobie tym samym sympatię publiki. Dolph został kilka razy przez niego przegnany, jednak w końcu zdołał wziąć rewanż i pobić wielkoluda metalowym prętem. Big Show wyzwał go na pojedynek. Dolph zgodził się tylko pod warunkiem, że będzie mógł użyć wszystkiego, co znajdzie pod ręką. To bardzo cwane z jego strony, gdyż wyrównuje nieco szanse w walce z gigantem.

5. GM Smackdown - Tiffany, zagroziła Drew, że jeżeli ten jeszcze raz zainterweniuje w walce Takera i Jericho, to obaj stracą swoje mistrzowskie pasy. Także Jericho był zdany na siebie. Podczas samej walki zgasły światła, a gdy z powrotem zapłonęły w blasku, zobaczyliśmy obraz Triple H'a ze sledgehammerem, stojącego nad "zwłokami" Takera. The Game wcześniej miał przerwę z powodu kontuzji. Teraz powrócił i zszokował świat atakiej na Deadmana. Czyżby to miało coś wspólnego z zakończeniem kariery jego Best Friend Forever, Shawna Michaelsa? Sędzia wtedy ocknął się z comy, Jericho przypiął Undertakera i obronił swój pas mistrzowski bez pomocy McIntyre'a.

6. Lider SES, CM Punk, zmierzył się w walce o walizkę z Reyem Mysterio, Evanem Bournem, Kofi Kingstonem, Randy Ortonem, Jackiem Swaggerem, Sheltonem Benjaminem i Sheamusem. Zdołał ostatecznie zdjąć swój bilet do krainy marzeń, strącając jako ostatniego Reya Mysterio z drabiny.

7. Randomowa walka div, mająca na celu wypromować nowe dziewczę na Raw: Amy Scott (Portia Perez z Shimmer pod nowym imieniem made by WWE). Nie ma tu większej historii. Beth Phoenix od dawna dominuje na Smackdown, natomiast Natalya i Maryse czekają, aż na Raw powrócą z kontuzji face'owe divy Gail Kim i Melina.

8. Miesiąc temu John Cena obronił pas WWE w walce z Edgem i Ortonem. Jednak zrobił to prawdziwym rzutem na taśmę: gdy Orton wyłapał Speara, Jaśko zdołał wyrzucić Edge'a z ringu i spinować vipera. Teraz jednak nie ma już osób trzecich. Jest tylko Edge i Cena. Teraz okaże się, kto jest tym lepszym. Nie będzie wymówek ani interwencji.

9. Po ciężkiej, wręcz morderczej walce, Edge uścisnął dłoń Johnowi Cenie. Gdy wzniósł swój świeżo wygrany pas w górę, uderzyła muzyka CM Punka, który wcześniej wygrał walizkę Money In The Bank. Chyba można się domyślić, co było dalej ;>

1. Niestety nic nie wiem o rywalizacji dwoch teamow, ocenic wiec walki nie sposob :)

2. Swietnie, ze powrociles do feudu Johna i The Miza, bo sam moment rozpadu tag teamu do mnie nie przemawial i chetnie zobaczylbym rywalizacje tych dwoch wrestlerow pozniej. A gdzie najlepiej wrocic do zaszlosci jak nie w finale turnieju o titleshota? 8/10

3. Nie rajcuja mnie comebacki "legendarnych" teamow. Rzygam DXami, plotkami o powrocie tagu Edge/Christian i tak samo jest w przypadku Brothers of Destruction. Obiektywnie, sklad walki nie zachwyca, delikatnie mowiac :) Jak dlugo zamierzasz promowac Szkota? 3/10

4. Tweenerujacy Big Show to jest to, co tygryski lubia najbardziej. Kazda stypulacja dodana do walki z olbrzymem to plus, cwaniaczek Ziggler dzierzacy krzesla i inne przybory to kolejny plus. Porazka BS to minus. 5/10

5. Kiedy w koncu zobacze czyste zwyciestwo Chrisa?:) wiem, wiem - nie z takimi tuzami jak Taker i nie w obecnym gimmicku. Bardzo interesuje mnie swiat post-michaelowski, scenariusz z mszczacym sie Triplem przyjmuje z usmiechem. Oby tylko nie wygladalo to jak Batista-Punisher po retiremencie Flaira. 8,5/10

6. MitB w calosci pokazuje obraz Twojej federacji. Rozumiem, ze sciagnales z uppermidcardu CM Punka, Mysterio, a z ME Ortona? To bylby chyba najmocniejszy sklad w meczu o walizke ever. 8/10

7. lasek nie oceniam

8. Bardzo satysfakcjonujacy mnie wynik. Powolne odsuwanie Ceny od pasa to oczekiwany przez wszystkich ruch. Mam jednak zastrzezenia co do skladu Main Eventu. Ja staram sie nigdy nei dawac dwoch face'ow do najwazniejszej walki w gali (ale to tylko moj kaprys :)). 8,5/10

9. W koncu kolejny krok do stworzenia z CM Punka najwiekszego heela w fedzie. Tylko przyklasnac! 9/10

PS Moze reaktywacja WWE: Heart and Soul?:)

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173480

mógł by ktoś dać linka do tego EwR nowszego
https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173496

To ja bym prosił aby ktoś ocenił moją galę. Oto ona:

http://www.bankfotek.pl/image/572314.jpeg

1. Dark match o Women's Champion. Mickie miała walczyć z Candice ale złapała kontuzję więc wrzuciłem Beth i Kong. Ratingiem walki jestem miło zaskoczony.

2.To już część show. Feud rozpoczął się miej więcej 2 gale wcześniej. Mów road agent powiedział że razem nieźle walczą więc włączyłem i do feudu. Feud polega na "zdobyciu" serca MARII. Dolph się wkurzył że Matt poderwał i Dolph nie może mu tego wybaczyć. Niestety Maria wybrała Matta bo została jego menadżerką.

3. Tu niestety zawiodłem się bardzo sądziłem że walka będzie miała trochę większy Rating a tu taka niespodzianka.. Ogólnie nie mam pomysłu na ich 3 więc wziąłem ich do walki o IC TITLE należący do KANE. Ogólne OVER McINTYRE spadł do 69 niewiadomo czemu.

4.Tutaj wywiad SCSA przed jego walką z LESNAREM.

5. Feud tzw. gadany. Są u mnie jako non-menager więc tylko tyle mogę zrobić. Chciałem żeby SA miał jakiegoś koksa do feudu. Pierwszym pomysłem był Goldberger ale był zajęty więc padło na Lesnara. Jakość walki słaba ale rating wypadł najzwyczaj dobrze.

6. BookerT i Y2j mówią o walce 2vs2vs2 TLC

7.Main Event Mafia V(BookerT & Y2j)pokonują team Rey& Batista oraz team Edge i Christian w TLC MATCH.Walka marzenie. Sądziłem że ta walka będzie słaba a tu takie rozczarowanie. Facet od raportów powiedział że ta walka była jedną z najlepszych w historii.

8. Video opowiadające o feudzie PUNK'a z Dead Man'em.

9.Walka o WHC należące do PUNK'a. Stypulacja Submission. Walka kończąca feud obu panów. POP feudu wynosił 98.

Proszę o komentowanie mojej gali.

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173565

• Urządzenie:  Windows

5. Feud tzw. gadany. Są u mnie jako non-menager więc tylko tyle mogę zrobić.
non-wrestler chyba raczej jak mi sie zdaje.

co tu oceniac. Gala ma wysokie ratingi. POsciągano mnóstwo zadowników, którzy na dzien dzisiejszy nie zaistnieli by, z różnych powodów w WWE ( MEM, Kong, Lesnar) to i ratingi musza byc wielkie. Na plus dobre rozplanowanie gali, widac ze wiesz o co chodzi w EWR, przynajmniej w sferze bookowania gal :)

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173567

PS Moze reaktywacja WWE: Heart and Soul?:)

Myślałem o kolejnym diary, i jak na razie rozpatrywałem kilka opcji:

1. Diary o WWF z 97 roku, zaczynające się zaraz po WM13. WCW wtedy biło Vince'a na głowę w ratingach i myślałem o swojej wersji historii, jak Austin i spółka nakopali federacji Turnera do dupy;> Problemem jest jednak to, czy ktokolwiek na forum by to czytał. Zawsze dobrze mieć jakiś feedback gdy prowadzi się diary. Inaczej szybko mi się nudzi.

2. WWE po aktualnej Wrestlemanii, gdzie opisywać będę tylko Raw, na które po drafcie trafi CM Punk, wokół którego zbuduję nową, ostrzejszą erę. Oczywiście nie z dnia na dzień, gdyż przywiązuję ogromną wagę do realizmu. Z pozostałych tygodniówek podawałbym tylko wyniki.

3. Jajcarskie diary z durnym bookingiem i totalnie kayfabe'owymi scenariuszami. Np parodia WWE, gdzie doprowadzałbym do kompletnie absurdalnych sytuacji. Pomysł ten przyszedł mi już dawno do głowy gdy wiele osób na forum niemiłosiernie krytykowało writerów WWE. Pomyślałem sobie tak: to są głupie storyline'y? He? Ja wam pokaże co to są naprawdę głupie storyline'y. Jeżeli ktoś ma ochotę czytać o Takeshim Morishimie jako uzależnionym od playstation i fast foodów, młodszym brejdaku Funakiego, to coś akurat dla niego ;>

Może doradziłbyś która opcja byłaby najlepszym drawem na forum? Nie ukrywam, że miło by mi było gdyby ktokolwiek diary komentował, nawet negatywnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173825

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Jak dla mnie wszystkie opcje są ciekawe, a ja osobiście najchętniej poczytałbym sobie propozycję nr 1, bo nie widziałem jeszcze tutaj diary z tak "dawnych" czasów :)
https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173828

Wszystkie opcje są fajne ale najlepsza jest 3. Lubie zwariowane diary których na tym forum niestety brakuje.
https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173888

Zadne diary na dluzsza mete nie ma szans istnienia, bo zwyczajnie ludziom nie chce sie czytac (przynajmniej na tym forum). Ale we mnie mialbys fana opcji nr 2 (podnoszenie WWE z ery PG to jak odbudowywanie prawdziwej potegi), lub nr 1 z zastrzezeniem, ze prowadzonym fedem bylby WCW nie WWF (juz mi sie nudzi czytanie o bohaterskich postawach SCSA i The Rocka ;)).
https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173892

Prowadzę WWE na nowym scenario - oto moja gala PPV - Extreme Rules

http://i41.tinypic.com/ettlk0.jpg

1. Dark Match - dwóch dobrych wrestlerów pominiętych w tej PPV trafiło do tegoż pojedynku :)

2. Cage Match - zakończenie feudu. Wspólna ich praca w ringu zebrała pozytywne recenzje i troszkę zaczynam żałować zakończenia tego feudu...

3. Motor City Machine Guns vs Showmiz [c] vs Cryme Tyme vs World Strongest Team - był to Elimination Match. Kolejność wyeliminowań: #1 Mark i MVP #2 Showmiz #3 Cryme Tyme

5. Był to Texas Death Match, który jest kontynuacją feudu Taker'a i Y2J'a, który prowadzę (obecny rating 100)...

6. Zwycięstwo Ceny (o pas WWE Championship) dzięki szybkiemu odliczeniu przez sędziego specjalnego którym został Ric Flair... Cena vs Booker mają feud obecny rating wynosi bodajże 96

7. Hardcore Match i obrona pasa WHC

8. Heel Turn Christian'a

9. Christian realizuje Money in the Bank contract i będzie prowadził feud z Edge'm - przed Extreme Rules wrzuciłem ten feud na liste i... 76 rating... po PPV 82...

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173899

Ratingi masz wysokie także będę oceniał pod kątem tego, jak taka gala wyglądałaby w prawdziwym świecie:

1. W DM face'owie zazwyczaj wygrywają, Truth dobrze się nadaje do rozgrzania widowni.

2. Podobieństwo cech obu zawodników sprawia, że w EWR ta walka ma wysokie noty. W rzeczywistości nie było by już różowo ale ten feud to niejako konieczność na Smacku, aby wywindować Jacksona.

3. WWE nigdy by nie użyło nazwy MCMG. Brak realizmu ;> Wiem że to szczegół ale dla mnie dosyć istotny. WWE zmienia nazwy ściąganych do siebie zawodników innych federacji po to, aby mieć na wyłączność ich nowe wcielenia. Także kiedy taki zawodnik z jakiegoś powodu odejdzie, inne federacje nie będą mogły korzystać z dobrodziejstw trademarków zastrzeżonych dla WWE.

4. Masz Edge'a, Chrisa Jericho, CM Punka i Christiana w dalszej części karty. I pomimo tego, robisz wywiad z Takerem? Co on niby powie? "Rest in Peace"? Do tego spojrzy groźnie i przestraszy Josha Matthewsa czy kogo tam wyznaczyłeś na backstage interviewera? ;P

5. Skład zobowiązuje, powinno być bardzo dobrze. Ale skoro to nie koniec feudu, to dlaczego Taker wygrywa? Nie lepiej było dać Takerowi zwycięstwo na koniec feudu w Hell in a Cell matchu?

6. Booker T?! Podobno był w tragicznej formie przed odejściem z TNA. Mógłby wyjść niezły crap z tej walki.

7. Marzę o takim feudzie szczerze mówiąc.

8. Christian pracuje dobrze zarówno jako face, jak i heel.

9. W EWR nie angażujesz feudów dwóch face'ów bo będą miały tragicznie niski heat. Najpierw trzeba było turn'ąć Christiana, a dopiero potem zrobić feud z Edge'm. Rozumiem, że to szybki squash, gdyż Edge kona po poprzedniej walce? W sumie dobre rozwiązanie.

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173908

co do tego komentarza to wypowiem się w dwóch sprawach:

1. Co do nazwy MCMG - tak samo sobie pomyślałem, ale nie przyszło mi nic mądrego do głowy, więc machnąłem na to ręką

2. Może i masz rację, ale z przykładów jedynym konkretnym był Y2J, no bo gdzie bym wsadził wywiad z Christian'em, Punk miał być tylko po to aby wymęczyć Edge'a który straci pas, a Edge - bez wywiadu dostałem wiadomość, że go "nadużywałem"...

dzięki za komentarz w sumie pozytywny i dobre rady...

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-173912

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Powie mi ktoś jak ustawić generalnych managerow? Dopiero dzis zaczalem. Prosze o pomoc. A i to NXT liczy sie jako to realty show i po jakims czasie musze wybrac kto wygrywa czy jest jak Raw i SD? Jezeli tak to jak zdjac to z anteny?

Jezeli zly dzial to bardzo przepraszam.

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/page/2/#findComment-174192