Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline

Temat zapożyczony z amerykańskiego forum. Polega to, jak sam tytuł wskazuje, na ocenieniu karty gali organizowanej przez innego usera. Można podzielić się sugestiami nt. feudów, pasów itp. Jeśli nie znamy jakiegoś wrestlera, można się za sugerować innymi, bądź nie oceniać. Zobaczymy, czy u nas się to przyjmie jak tam, gdzie są 284 strony tematu :) Podam przykład:

Post 1:

WWE Wrestlemania 30:

Big Daddy V vs Jack Evans

John Cena vs Batista

Shawn Michaels vs Vladimir Kozlov

Post 2:

WWE Wrestlemania 30:

Big Daddy V vs Jack Evans

3/10 - jeden maly, jeden duży, jeden lata, drugi sie turla. Zły pomysł

John Cena vs Batista

8/10 - dwóch świetnych workerów, pasujących do siebie stylem

Shawn Michaels vs Vladimir Kozlov

6/10 - Vladek jeszcze nie jest gotowy na Main Eventy, Shawn jednak umie prowadzić przeciwników więc powinno coś z tego wyjść.

WWE Summerslam 2009:

The Brian Kendrick vs Jack Swagger

John Cena vs Randy Orton

MVP vs Triple H

Oceny mogą być w formie opisowej, gwiazdek, skala 1/10, jak kto woli:) Może ja zacznę:

ROH Any Means Necessary 2010 PPV:

1. Beef Wellington vs. Sami Callihan

Kolejna odsłona lower cardowego feudu, w którym obaj zawodnicy chcą zdobyć uznanie publiczności.

Zwycięzca: Sami Callihan czysto

2. El Generico vs. Davey Richards

Walka pokazowa, na ożywienie publiki.

Zwycięza: Davey Richards przez oszustwo

3. Bryan Danielson & Katsuhiko Nakajima vs. Robbie Brookside & Roderick Strong

W tym matchu jest ujęta długa historia. Nakajima i Brookside debiutowali w walce przeciw sobie parę miesięcy temu. Jak się okazało, zarówno 22-letniemu Japończyki, jak i dwa razy starszemu (44 lata) angielskiemu weteranowi przypisany jest sukces. Trener młodego pokolenia brytyjskich grapplerów stoczył długi i emocjonujący feud z Bryanem Danielsonem. Poza tym pokonał czysto swego rodaka - Nigela McGuinnessa. Nakajima z kolei zniszczył fenomenalnego "zabójcę gwiazd" - DH Smitha i od gali Rock The Night jest FIP World Championem. Zaś Strong jest osobą, która od kilku tygodni próbuje odebrać mu tytuł. Bez powodzenia. Dzisiaj w tych "dzikich drużynach" mają okazję powspominać stare i nowe czasy oraz oczywiście pobić się do nieprzytomności.

Zwycięzcy: Danielson & Nakajima czysto

4. ROH World Tag Team Championship:

The Colony (Worker Ant & Soldier Ant) © vs. F.I.S.T. (Gran Akuma & Icarus)

F.I.S.T. nie zważając na porażkę na Death Before Dishonor, postanawiają ponownie stawić czoła Colony. Animuszu dodają im wspaniałe zwycięstwa na tygodniówkach, chociażby nad JAP-AUS Alliance tworzonym przez Narukiego Doia i Mikey'ego Nichollsa oraz singlowy triumf Akumy nad Fire Antem. Jednak czy to wystarczy na niepokonane od ponad dwóch miesięcy mrówki?

Zwycięzcy: The Colony czysto

5. Grudge Match:

Kevin Steen vs. Claudio Castagnoli

Jak pamiętamy na gali Brawl!, dwa tygodnie przed Death Before Dishonor, w 6 Man Tag Team Matchu Kevin Steen odwrócił się od Chrisa Hero i Claudio Castagnoliego. Trudno mu się dziwić. Przed heel turnem Hero, Mr. Wrestling i Szwajcar tworzyli obiecujący tag team Swiss Arrogance. Double C wybrał jednak dawnego kumpla z Kings of Wrestling na swojego priorytetowego tag partnera. Ku radości Steena, Generico nie żywi urazy za dawną zdradę i z radością zgadza się na odrodzenie Steenerico. Na następnej gali dołączają do nich Frankie Kazarian i Lacey. Tak powstaje główna face'owa stajnia federacji - Focus Faction. Kanadyjczyk nie powiedział jednak Castagnoliemu ostatniego słowa. Dzisiaj zobaczymy, jak dalej potoczy się ich nienawistny feud.

Zwycięzca: Kevin Steen czysto

6. Angle: Ślub Kazariana i Lacey

Po krwawej walce z Tylerem Blackiem na Death Before Dishonor, na szpitalnym łożu Kazarian nareszcie oświadczył się Lacey. Ta oczywiście oddała mu swą rękę. W ten sposób dzisiaj możemy zobaczyć tak wyczekiwaną ceremonię. Przez ring przebiega jedwabny dywan. Na środku, na podeście stoi wielebny Rotten w towarzystwie Kazariana i trzymającego obrączki Matt Bentleya. Michael Shane, Maverick Matt czy jak tam go nazwiecie pojawił się oczywiście tylko na jedną noc, aby towarzyszyć dawnego tag partnerowi w tak uroczystej chwili. Wokół ustawionych jest parę krzeseł, które zajmują Kevin Steen, El Generico, Nigel McGuinness, Delirious i Daizee Haze. Rozbrzmiewają fanfary! Oto Lacey nadchodzi w sukni ślubnej. Za nią podąża druhna - Rain. Panna młoda zatrzymuje się u boku ukochanego. Nałożenie obrączek, klasyczna formułka i tak jest - najpiękniejszy pocałunek w historii wrestlingu! Nie rozklejajmy się jednak, bowiem czas na dalsze emocje.

7. CM Punk vs. Delirious

Dla Deliriousa jest to walka pożegnalna. Ten doświadczony wrestler, pomimo świetnej płacy i pewnej walki na PPV, umiera z tęsknoty za sceną niezależną, z którą nie wiązał go written contact. Na pożegnanie czeka go starcie będące wspomnieniem trylogii w IWA-MS.

Zwycięzca: Delirious czysto

8. ROH World Championship Match:

Colt Cabana © vs. Chris Hero

Na Brawl! po Rock The Night Hero, mając dosyć stania w cieniu mistrza ROH, zrywa długotrwałą przyjaźń doprowadzając do porażki w walce teamowej przeciwko Jimmy'emu Jacobsowi i Chuckowi Taylorowi. Parę tygodni później CM Punk opuszcza WWE, aby pomóc przyjacielowi z Chicago. Tym razem jednak będzie to konfrontacja jeden na jednego. Ten match pokaże, czy Hero jest w stanie dostać się na sam szczyt.

Zwycięzca: remis czasowy

Adnotacja: planuję oddać pas Chrisowi za trzy miesiące na Final Battle. Nie jest to jednak pewne, gdyż Classic jest mistrzem ponad rok i wciąż znakomicie spisuje się w tej roli. Być może to jemu pozwolę poprawić rekord Joe.

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LooseCannon

6

• johniss

5

• krycha7

4

• Milos

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Bardzo ciekawy temat :)

Moje oceny twojej gali Milos.

1. Beef Wellington vs. Sami Callihan

Ja aż tak do Callihana przekonany nie jestem, a Weelingtona w akcji nie widziałem (aczkolwiek ma pas w IWS, no i pokonał Steena). Walka stworzona wokół brawlu. Jak dla mnie taki *3/4, w granicach **, pasują do siebie stylem (znam ich statsy), ale do wybitnego pojedynku brakuje im jeszcze tego czegoś.

2. El Generico vs Davey Richards

Tu muszę przyznać, walka ta ma kapitalny potencjał. Wiem ile można wykrzesać z Richardsa, a Generico jest też świetny w ringu. Oszustwo w takiej walce trochę psuje efekt, aczkolwiek tu mógłbym ocenić na *** 1/4, może *** 1/2.

3. Nakajima & Danielson vs Strong & Brookside

Wszyscy kapitalni technicznie, dużo techniki, chwytów, submissionów. Teamy nie mają jakiejś więzi, ale na ringu to nieważne. Nie wiem kto zaliczył pin, aczkolwiek wygrana Danielsona i Nakajimy jest dobrym rozwiązaniem. ***1/4

4. FIST vs The Colony

Lubię Fiściaków, zwłaszcza Taylora. Są zgraną paczką. Tu Taylor nie występował, aczkolwiek wiem, że Icarusa i Akuma stać na dużo. Chciałbym by to FIST wygrał jakimś kantem, może interwencją Taylora (jeżeli jest w federacji). Colony pokonuje FIST tylko na ważniejszych galach (z tego co wyczytałem), co pozwala sądzić, iż kiedyś FIST zgarnie pasy. Sama walka zapewne niezła, aczkolwiek nie wybitna. Trochę ciekawych spotów. **1/2

5. Steen vs Castagnoli - w EWR Steen chyba nie ma najlepszej techniki, za to Castagnoli należy do elity w tej statystyce. Walka solidna, dwóch trochę większych gości, jakiś brawl, trochę techniki, dużo ciosów, rzutów, akcji. ***, może *** 1/4

6. Ślubu nie oceniam.

7. CM Punk vs Delirious - Delira jest dobrym workerem, a Punk wybija się bardzo w WWE. Zapewne dobra techniczna walka, elementy high flying, ogółem dobra walka, gdzieś tak na *** 1/2.

8. Hero i Cabana mają genialne możliwości, tutaj remis jest dobrym rozwiązaniem, bo i Hero nie stracił, ale też nie wygrał pasa. Bardzo dobrzy technicznie zawodnicy muszą stworzyć porządny pojedynek. W dodatku feud powoduje, że ich walka zostaje oceniona przeze mnie na **** 1/4 (mam ku temu powody).

Teraz moja gala (gram od dwóch miesięcy czasu gry PWG)

Life During Wartime 2009

1. Maple Leaf Players (EXesS, Kenny Omega & TJ Wilson) vs Lucha Family (El Generico, Scorpio Sky & Ronin)

TJ Wilson, czyli znany i lubiany Tyson Kidd z ECW, za okazyjną cenę sprowadziłem go do PWG. MLP to stajnia stworzona z samych Kanadyjczyków. Oprócz Wilsona tworzą ją Omega - ostatnio robiący furorę w ROH, EXesS - nabytek z IWS, piekielnie dolny zawodnik i manager Joey Fitzmorris - też z IWS, uwielbia zapewniać swojej drużynie zwycięstwo. Lucha family oprócz Generico, Scorpio i Ronina zawiera jeszcze Los Luchas - Phoenix Stara i Zokre. Wilson pinuje Scorpio po tym jak Fitzmorris odwrócił jego uwagę. Walka stworzona ku promocji MLP

W spoilerze umieszczam statystyki walki, aby nikt się nie sugerował nimi.

OR - Overall Rating

CR - Crowd Reaction

MQ - Match Quality

No i jeszcze gwiazdki przyznane przez The Damesa

OR:54 % CR:33% MQ:75% * 1/4

2. "The Anarchist" Arik Cannon vs Davey Richards

Cannon ma w tej chwili ważną rolę w federacji, ponieważ jest liderem młodej stajni Anarchist Three, która zawiera oprócz niego Brandona Bonhama i Flasha Christiana (młodzik z Europy, zdolny i bardzo tani). Cannon jest mentorem Flasha. Walka ta stworzona po to by rozruszać tłum, w dodatku miała inny aspekt. Richards wygrywa czysto. Nie chciałem by zajobbował, bo mam nadzieję pokazać go w ważnym feudzie Stronga i Castagnoliego. Po walce na ring wbiega Christian, który powala Richardsa i wykonuje na nim swój Amazing Flash, czyli Frog Splash.

OR:66% CR:39% MQ:93% [sic!] ***

3. Wywiad z The Dynasty

Joey Ryan kpi z Austina Ariesa, wyszydza jego słabości, to że tak łatwo dał się pokonać w Main Evencie It's It (What Is It?) (Aries w Four Way Elimination Matchu o pas PWG został wyeliminowany jako pierwszy). Ryan mówi, że będzie zawsze od niego lepszy, Lost mu przytakuje. Jest to zalążek feudu Dynasty z Ariesem, a raczej Ryana z Ariesem. W dodatku Ryan wydaje się być bardzo zazdrosny o sukcesy Austina

OR:61 %

4. PWG World Tag Team Championship

The Osirian Portal (Amasis & Ophidian)© vs The Dynasty (Joey Ryan & Scott Lost)

Title shot dla Dynasty jest o tyle dziwny, iż na poprzedniej gali (It's It) podczas TLC o pasy tag teamów Dynasty wogóle się nie wyróżniało, nie uczestniczyło nawet w końcówce walki. Dynasty jest bardzo żądne wygranej, Ryan chce udowodnić, że jest lepszy od Ariesa. Amasis z Ophidianem nie dadzą się jednak tak łatwo. Amasis pinuje Losta po tym jak Ryan przypadkowo uderzył kolegę krzesłem w głowę. Po walce na ring wchodzi Aries i z uśmiechem politowania wykonuje na Joey'm Brainbustera i później dokłada 450 splash.

OR:68% CR:50 % MQ 87% ** 3/4

Osirian Portal powinien jeszcze długo potrzymać te pasy. Jest dużo heelowych tagów, które chcą zdobyć pas, dlatego na razie face'owy Osirian Portal przechowa te pasy u siebie.

5. PWG Southern California Championship

Claudio Castagnoli © vs Roderick Strong

Feud ten rozpoczął się w momencie, gdy w czasie No 1 contender matchu do pasa PWG pomiędzy Roderickiem a Coltem Cabaną na ring wszedł Claudio, uderzył Stronga krzesłem. Na razie nie znane są motywy Szwajcara, dlatego Strong zażądał walki o pas zdobyty przez Claudio, w dodatku chciał by Claudio wyjaśnił swe zachowanie. Podczas walki pod ring wbiegł niespodziewanie James Mitchell i zdekoncentrował Stronga. Wykorzystał to Claudio, wykonał Ricola Bomb i odliczył Stronga. Nie wiem jeszcze kto wygra feud, skłaniałbym się do Szwajcara, na razie wolę zachować Stronga do upper midcardu.

OR:75% CR:58% MQ:92% *** 1/2

6. Austin Aries & Paul London vs Low Ki & Human Tornado

Trzeba było jakoś wykorzystać main eventerów na tej gali. Dodałem do nich Tornado w nagrodę za to, że na poprzedniej gali wygrał 4-Way Match. London w obecnej jest głównym face'em federacji, z Ariesem stworzyli tymczasowy tag, przyda się to podczas feudu z Dynasty. Walkę wygrali face'owie po tym jak London spinował Low Kiego. Walka ku pokazaniu moich main eventerów

OR:70% CR:58% MQ:83% **1/2

7. Przed main eventem Chris Hero chce zwiększyć swoje szanse, dlatego zaatakował na backstage'u Colta Cabane. Colt dzielnie sie bronił, odparł atak Chrisa, Hero trochę go poobijał, przybiegła ochrona i rozdzieliła ich od siebie.

8. PWG World Heavyweight Championship

Chris Hero © vs Colt Cabana

Cabana wygrał No 1 contender match na gali It's It. Ponieważ Danielson doznał kontuzji i to on miał feudować o pas z Hero, muszę na razie dawać dla Hero trochę przypadkowych zawodników, bez żadnego porządnego feudu, póki American Dragon nie wróci. Mało kto wierzył w zwycięstwo Cabany, tak się z resztą nie stało, bo Hero wygrał walkę czysto.

Jak już mówiłem Hero będzie trzymał ten pas póki Danielson nie wróci, z uwagi na to, że NOAH w sierpniu ma tournee, a tam występuje Danielson, muszę zastanowić się, czy warto przez te dwa miesiące przeciągać jeszcze rozpoczęcie tego feudu, czy trzeba dać szansę Paulowi Londonowi (on jest drugi w kolejce)

OR:80% CR:61% MQ:100 % **** 1/4

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-137588

• 2 tygodnie później...

Szczerze mowiac, watpie by sie ten temat tak przyjal jak u hAmerykanow. My chyba jednak wolimy ogladac pivoty i graficzki i ewentualnie je oceniac, niz przysiasc faldow i troche poczytac. Smutna prawda. We mnie macie stalego bywalca, a i sam pewnie cos zarzuce, bo moich opkow tez sie nie czyta :P

Ocenie gale K-Pela:

1. Maple Leaf Players (EXesS, Kenny Omega & TJ Wilson) vs Lucha Family (El Generico, Scorpio Sky & Ronin)

Jestem zaskoczony tak niskim crowd reaction! Juz sam El Generico powinien podniesc poziom rozrywki, a tu generalnie lipa. To kolejny dowod na to, ze lucha libres nie przeklada sie na ogolny rating. Poza tym sadzilem, ze 6-man tag matches nie schodza ponizej ***, niezaleznie od tego kto walczy. Troszke dziwnie :)

2. "The Anarchist" Arik Cannon vs Davey Richards

Znowu cos nie teges z publicznoscia (przypadkiem gala nie konkuruje z wybiegiem modelek? :>). Richards to moj ulubiony obecniej powerful wrestler o wzglednie malych rozmiarach. Cannona nie kojarze (moglbys pokazac staty?), ale ciesze sie, ze nie dal rady Richardsowi. Ogolnie przyjales bardzo ciekawa strategie, poniewaz opierasz sie w swoim fedzie glownie na stajniach. Ja z kolei wole ich raczej unikac, bo z pewnoscia bym sie w nich pogubil - vide real WCW :)

3. Wywiad z The Dynasty

Aries = face = yes, yes, yes! Z niecierpliwoscia czekam na poczatki feudu :)

5. PWG Southern California Championship

Claudio Castagnoli © vs Roderick Strong

Kto wygral walke o no.1 contender? Roderick czy Colt? Bo jesli Colt to nie wiem czy jest sens mieszania Claudio i Rodericka w jakis wiekszy feud, a jesli juz, to powinien IMO wygrac go Szwajcar. Chyba, ze chcesz miec w rosterze papierowego mistrza :)

8. PWG World Heavyweight Championship

Chris Hero © vs Colt Cabana

Ok, juz widze kto te contenderowa walke wygral :) Zwyciestwo wcale takie nie czyste, skoro wczesniej byla awantura na backstage :) Jaka pozycje w Twojej federacji zajmuje Hero? Szczerze mowiac tez mialem plany, aby u mnie w ROH ponosil troche pas, dopoki nie podpisze z potencjalnymi main eventerami pelnych kontraktow.

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-138553

To teraz ja napiszę o swojej gali:

1.Zapowiedź nowego zawodnika, Chuck'a Taylor'a.

Zawsze gdy sprowadzę kogoś nowego musi miec zapowiec na gali :D

Rating:52%

2.Claudio Castagnoli vs. Jim Duggan.

Z tego co pamiętam to ta walka miała na prawdę wysoki MQ. Stworzłem feud między tymi dwoma "dziadkami" w którym to oni rywalizowali o względy Candice :P Walkę wygrał double C.

Rating:64%

3.Romans Candice z Shadem.

Tutaj do tego magicznego trójkącika dołączyłem jeszcze Shada, który to całował się z Michelle i to właśnie wzbudziło gniew w Hackshawie i Dobule C (wow, co za telenowela :P )

Rating:70%

4.Cody Rhodes vs. Hardcore Holly

Kolejny feud stworzony "bez przeszłości". Walka taka sobie, wygrana Rhodes'a.

Rating:69%

5.Video zapowiadające Kingstona.

Video zapowiadające kolejnego młodego zawodnika z IWA-MS. Na razie będzie "kręcił" się z Taylorem. Powoli storyline układam.

Rating:68%

6.CM Punk vs. Santino Marella

Kolejny feud (w zasadzie całą gale poświęciłem feudom). Powód feudu dosc monotonny: walka Punk vs. Mysterio, na ring wpieprza się Santino i dzięki temu Walkę wygrywa Rey. Dlaczego sie wchrzanił w walke? Po prostu mu Punk nie pasuje :D Muszę tą dwójkę pochwalic, ponieważ MQ wyniósł coś około 85%.

Rating:78%

7.Backstage.

Hackshaw i Double C atakują Shada za wiadomo co ;) (jak nie wiadomo to patrz wyżej :D )

Rating:69%

8.Randy Orton vs. Aj Styles

Kolejna dwójka z której jestem zadowolony. MQ również był w granicach 85%. Feud zaczynał się bardzo powoli. Zaczęło się od ich pierwszej walki razem, potem coraz to częstsze spięcia. Ogólnie jestem bardzo zadowlony z Randy'ego i Aj'a ponieważ podnoszą rating gali. Jeszcze dłuuugo ich nie rozdziele.

Rating:82%

9.Backstage.

Tym razem Double C został znaleziony pobity i nikt nie wie kto to zrobił.

Rating:67%

10.John Cena vs. Batista

Dokladnie ta sama sytuacja co w przypadku AJ'a i Ortona :D Tylko że w tym wypadku Batista nie zniósł goryczy porażki po przegranej walce z Jasiem i przechodzi teraz heel turn. Już nawet dostaje maile że ta dwójka znakomicie pracuje razem. I szczerze rownież jestem z nich zadowolony. Może stworzę coś z AJ'em, Randym, Johnem i Batisą? Zobaczymy.

Rating:83%

11.Chris Jericho vs. Christian Cage

Tą dwójke to po prostu kocham! :D W tej walce CR wyniósł 100, MQ coś około 97 i podobnie OR. Feud zaczął się od tego że na gali przed, przed, przed tą :P odbyła się walka Jericho vs. Cage vs. Punk (CM odgrywał w tej walce malutką rolę). W tej już walce konflikt pomiędzy tymi zawodnikami już powoli narastał. Ostatecznie walkę wygrał Y2J i przez to Cage nie mógł tego zniesc i po walce zaatakował Chrisa. I od tej pory ta dwójka jest cały czas razem. Jeśli zakończę feud (a nie prędko go skończę :D ) stworzę jakiś tag team z tymi zawodnikami.

Rating:97%

Nie oceniłem gali K-Pela ponieważ nie znam bardzo dużo zawodników z jego rosteru. Bardzo za to przepraszam :)

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-138660

Castagnoli dziadkiem? No prosze Cie...
https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-138683

Castagnoli dziadkiem? No prosze Cie...

Kuuurcze, sorka.. Mój błąd. Wcześniej, przed galą jak patrzyłem ile ma lat to musiałem na innego zapaśnika kliknąc bo myślałem że ma 45 lat. Wielka pomyłka. Jeszcze raz przepraszam

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-138684

Z racji, że mam jakieś problemy, nie mogę wstawić obrazka, więc wypisze tu statsy Arika Cannona

Over - 41

Brawl - 67

Speed - 70

Technika - 77

Charyzma - 43

Jest już prawie pewne to, że feud wygra Claudio, planuje go wprowadzić do Main Eventów, tam może połącze go z kimś. Co do tych stajni, to może podświadomie wzoruję się na Chikarze :) Może dodam sobie do terminarza jakieś King Of Trios :) Lucha Family powstała, gdyż za bardzo nie miałem pomysłu na Scorpio Sky i Ronina, Generico jest niekwestionowanym liderem i zapewne w niedługim czasie będzie walczył oddzielnie. Jeżeli nie mam pomysłu na midcardera to próbuje go połączyć z którymś wrestlerem.

MLP jest za to bardzo przemyślane, wzorowałem się na Team Canada z TNA, lubię heelowe stajnie, które chcą rządzić federacją. Myślę, że za jakiś czas MLP będzie odgrywało bardzo ważną rolę, niewykluczone, że powalczą o pas tagów (tylko mi ten Omega kontuzji doznał).

Co do Hero, to jest on obecnie głównym heelem federacji, heel turn miał trochę słaby (rzucił dziewczynę :) ), ale publika to kupiła. Hero potrzyma teraz pas przez długi czas, aczkolwiek obawiam się, że może go nie stracić na ringu. Z tego co pamiętam, gdy grałem innym fedem, Hero odszedł wcześnie do TNA. Ponieważ Hero ma kontrakt z ROH (czyli lepszą federacją), nie będzie chciał podpisać ze mną written contract. Coś się wtedy wymyśli. Póki Danielson nie wróci, Chris będzie niezagrożonym champem (może zdecyduję się na push dla Londona, któż to wie? :) )

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-138716

1.Zapowiedź nowego zawodnika, Chuck'a Taylor'a.

Zawsze gdy sprowadzę kogoś nowego musi miec zapowiec na gali :D

Nie wiem jak u Ciebie z Production Values, więc nie oceniam.

2.Claudio Castagnoli vs. Jim Duggan.

Z tego co pamiętam to ta walka miała na prawdę wysoki MQ. Stworzłem feud między tymi dwoma "dziadkami" w którym to oni rywalizowali o względy Candice :P Walkę wygrał double C.

**1/4 - po Castagnolim można się spodziewać wiele, ale raczej nie tego, że wyciągnie coś więcej z Duggana.

3.Romans Candice z Shadem.

Tutaj do tego magicznego trójkącika dołączyłem jeszcze Shada, który to całował się z Michelle i to właśnie wzbudziło gniew w Hackshawie i Dobule C (wow, co za telenowela :P )

Brzmi nieźle, lubię ich oboje jako entertainerów.

4.Cody Rhodes vs. Hardcore Holly

Kolejny feud stworzony "bez przeszłości". Walka taka sobie, wygrana Rhodes'a.

*1/2 - dwóch słabych wrestlerów, dobry pomysł na uspokojenie publiczności po ognistym, miłosnym segmencie

5.Video zapowiadające Kingstona.

Video zapowiadające kolejnego młodego zawodnika z IWA-MS. Na razie będzie "kręcił" się z Taylorem. Powoli storyline układam.

Jak w pierwszym punkcie.

6.CM Punk vs. Santino Marella

Kolejny feud (w zasadzie całą gale poświęciłem feudom). Powód feudu dosc monotonny: walka Punk vs. Mysterio, na ring wpieprza się Santino i dzięki temu Walkę wygrywa Rey. Dlaczego sie wchrzanił w walke? Po prostu mu Punk nie pasuje :D Muszę tą dwójkę pochwalic, ponieważ MQ wyniósł coś około 85%.

***1/2 - ocena może się wydawać wysoka, ale po obejrzenie materiałów z OVW uważam Santino za naprawdę dobrego wrestlera pasującego stylem do Punka. Kto wie, może gdyby nie ograniczał go gimmick mogliby się pokusić o ****?

7.Backstage.

Hackshaw i Double C atakują Shada za wiadomo co ;) (jak nie wiadomo to patrz wyżej :D )

Ciekawe, zobaczymy co dalej wyniknie z tego feudu.

8.Randy Orton vs. Aj Styles

Kolejna dwójka z której jestem zadowolony. MQ również był w granicach 85%. Feud zaczynał się bardzo powoli. Zaczęło się od ich pierwszej walki razem, potem coraz to częstsze spięcia. Ogólnie jestem bardzo zadowlony z Randy'ego i Aj'a ponieważ podnoszą rating gali. Jeszcze dłuuugo ich nie rozdziele.

*** - tu sytuacja jest nieco trudna. Z jednej strony AJ to znakomity i wszechstronny wrestler, a z drugiej strony Orton nie usypia mnie tylko w gimmick matchach. Wierzę jednak, że Styles jest w stanie wycisnąć z niego niezły pure match.

9.Backstage.

Tym razem Double C został znaleziony pobity i nikt nie wie kto to zrobił.

Sophie będzie się czepiała, że za często go używasz :P

10.John Cena vs. Batista

Dokladnie ta sama sytuacja co w przypadku AJ'a i Ortona :D Tylko że w tym wypadku Batista nie zniósł goryczy porażki po przegranej walce z Jasiem i przechodzi teraz heel turn. Już nawet dostaje maile że ta dwójka znakomicie pracuje razem. I szczerze rownież jestem z nich zadowolony. Może stworzę coś z AJ'em, Randym, Johnem i Batisą? Zobaczymy.

*1/4 - jak przystały na zagorzałego hatera Batisty, który od paru lat nie dał mu nawet **, nie mogę niestety pokusić się o wyższy rating

11.Chris Jericho vs. Christian Cage

Tą dwójke to po prostu kocham! :D W tej walce CR wyniósł 100, MQ coś około 97 i podobnie OR. Feud zaczął się od tego że na gali przed, przed, przed tą :P odbyła się walka Jericho vs. Cage vs. Punk (CM odgrywał w tej walce malutką rolę). W tej już walce konflikt pomiędzy tymi zawodnikami już powoli narastał. Ostatecznie walkę wygrał Y2J i przez to Cage nie mógł tego zniesc i po walce zaatakował Chrisa. I od tej pory ta dwójka jest cały czas razem. Jeśli zakończę feud (a nie prędko go skończę :D ) stworzę jakiś tag team z tymi zawodnikami.

****1/2 - na koniec bardzo miły match. Y2J ostatnio powoli rośnie w moich oczach do miana wrestlera wybitnego. Cage również potrafi ukręcić dobry pojedynek, a gdy weźmiemy pod uwagę ich bardzo podobne style wychodzi runner-up do MOTYC.

ROH Glory By Honor 2010 PPV:

1. Dark Match:

Jimmy Jacobs vs Fire Ant

Jak przystało na Dark Match głównym celem jest rozgrzaniem publiczności przed emocjami jednej z najważniejszych gal ROH.

Zwycięzca: Jimmy Jacobs przez oszustwo

2. Fatal 4-Way Match for FIP World Title:

Katsuhiko Nakajima © vs Kenny Omega vs Chuck Taylor vs Davey Richards

Nakajima podchodzi do kolejnej obrony pasa. Jako, iż z niemal każdym heelem zmierzył się w single matchu, czas sprawdzić jego możliwości w większym tłumie. Głównym pretendentem wydaje się być Chucky T. Omega w tej chwili głównie stara się o zajęcie wysokiej pozycji w federacji i przyjęcie go do Focus Faction, zaś Davey najwyraźniej zamierza wraz z Roderickiem Strongiem zdobyć pasy tag teamowe.

Zwycięzca: Katsuhiko Nakajima czysto odlicza Davey'ego Richardsa

3. Finisher Theft angle z Callihanem i Wellingtonem

Wellington rozgrzewa się na korytarzu przed dzisiejszym starciem z New Horrorem. O wilku mowa! To Callihan cichutko podkrada się do Beefa od tyłu. Ten niczego nie przeczuwa. Ze spokojem wykonuje skłony tułowia. Sami jest już blisko.. spójrzcie na jego minę! AUAAA! ASS PUNCH! Kanadyjczyk pokłada się z bólu trzymając się za oczywistą część ciała. Przeciwnik zaczyna bezlitośnie go kopać. Chyba nie zobaczymy dzisiaj ich Last Man Standing Matchu...

Adnotacja: dodam staty. Wellington - charisma 89, over 82, Callihan - chrisma 88, over 79

4. Tag Team Championship Match:

The Colony (Soldier Ant & Worker Ant) © vs Focus Faction (Frankie Kazarian & El Generico)/w Lacey

Sytuacja podobna jak z Nakajimą. Mrówki pokonały wszystkie heelowe drużyny w ROH. Dlatego muszę ich wystawiać przeciwko face'om aby nie nudzić publiczności odgrzewanymi kotletami.

Zwycięzcy: Colony czysto

Adnotacja: Worker i Soldier trzymają pasy 3 miesiące, więc chyba czas się z nimi rozstać. Jako nowych mistrzów rozważam No Remorse Corps (Davey Richards & Roderick Strong), F.I.S.T. (Icarus & Gran Akuma) oraz DH Smith & Robbie Brookside. Nie wiem jeszcze, których wybrać :P.

5. CM Punk vs Roderick Strong

Dla CM Punka jest to sprawa honoru. Odkąd wrócił do ROH odniósł tylko jedno singlowe zwycięstwo - nad Chuckiem Taylorem. Dla takiego main eventera to prawdziwa tragedia. Może Roderick pozwoli mu się przełamać?

Zwycięzca: CM Punk czysto

6. Kevin Steen vs Claudio Castagnoli

Kontynuacja historii z poprzedniego posta. Należy dodać, że obaj są jeszcze wścieklejsi niż ostatni. Bowiem Steen przegrał dwa tygodnie temu na Brawl! z kumplem Szwajcara - Chrisem Hero. Z kolei Double C nie podołał Coltowi Cabanie w walce o ROH World Title w ostatnią środę. Kto dzisiaj poprawi sobie humor i przejmie prowadzenie w feudzie?

Zwycięzca: Claudio Castagnoli po interwencji Paula Heymana. Następnie pojawia się Generico i czyści ring.

7. Nigel McGuinness vs Chris Hero

Dzisiejszy mecz jest skutkiem wydarzenia sprzed dwóch tygodni. Wtedy to McGuinness zmierzył się z Castagnolim, lecz odniósł porażkę przez interwencję Hero. Dzisiaj mają zamiar sobie to wyjaśnić.

Zwycięzca: Chris Hero czysto. Może to i nieco uwłaczające dla Nigela, ale muszę konsekwentnie i intensywnie pushować Hero. Przyszły mistrz musi być przekonujący.

8. ROH World Championship Match:

Colt Cabana © vs Icarus

Jest to chyba najważniejsze wydarzenie w życiu Icarusa. Jaki ostatni ze stajni Kings of Wrestling (Hero, Castagnoli, Akuma, Icarus, nie licząc Heymana który jest managerem) spróbuje stawić czoła Coltowi Cabanie. Kto wie, może to jest właśnie jego wielki dzień? Przecież tydzień temu wraz z Granem Akumą pokonali czysto Steenerico!

Zwycięzca: Colt Cabana czysto

9. Grudge Match:

Bryan Danielson vs Tyler Black

Jest to kulminacja krótkiego sporu między tymi zawodnikami. Powód waśni? Chęć supremacji. Po znakomitych feudach (Danielsona z Brooksidem i Blacka z Kazarianem) obaj mają olbrzymią pozycję w federacji. Kto wie nawet, czy nie wyższą od Cabany? Czas się przekonać, który z nich jest ROH MVP.

Zwycięzca: Bryan Danielson czysto

Adnotacja: rezultat może nieco ujmować Tylerowi, który ma przecież najwyższy over w federacji (99), ale nieuchronnie zbliża się styczniowe Enter Dragon. Jak sama nazwa wskazuje jest to gala, na której Danielson musi odegrać bardzo dużą rolę. W zeszłym roku stoczył fantastyczny match z Mike'em Quackenbushem. Tym razem planuję po raz pierwszy, odkąd gram tym scenario (ponad 2 lata gry) przeprowadzić heelturn Dragona. A potem? Feud z Nakajima o pas FIP, który mógłby się zakończyć bardzo prestiżowym Anniversary Show w lutym. Paradoksalnie jednak nie mam zamiaru dawać pasa najlepszemu wrestlerowi świata. Jest on po prostu za dobry na tytuł dla midcarderów. Z kolei niesamowicie podniosłoby to pozycję Katsuhiko, w którym widzę potencjał na kolejnego ROH World Champa (ale to dopiero za kolejne wirtualne 2 lata, Krzysiu Bohater musi się nacieszyć :)).

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-138994

1. nie oceniam, nie kojarze Fire Anta

2. Fatal 4-Way Match for FIP World Title:

Katsuhiko Nakajima © vs Kenny Omega vs Chuck Taylor vs Davey Richards

bardzo dobra obsada, ale bylbym mocno zaskoczony, gdyby Nakajima stracil pas w 4-wayu. szkoda, ze spinowany zostal Davey, ktory potrzebuje byc bardziej over, aby zdobyc tytul TT. Sadze, ze walka za dobra na ***, lecz za slaba na ****, wiec... ***3/4

3. Finisher Theft angle z Callihanem i Wellingtonem

komediowy angle jako prysznic po emocjach zwiazanych z 4-wayem. dobre statsy over i charismy musialy spowodowac salwy smiechu wsrod publiki :)

4. Tag Team Championship Match:

The Colony (Soldier Ant & Worker Ant) © vs Focus Faction (Frankie Kazarian & El Generico)/w Lacey

Strong przegrywa single, Richards przegrywa single - czas wiec, aby cos zdzialali w tag teamie. to tylko moja leciutka sugestia :) co do samej walki... Coz, The Colony wygrywaja z automatu, Focus potrzebuje odswiezenia, bo sam El Generico to nie wszystko. Omega za Kazariana? 3x tak ode mnie :)

**1/2

5. CM Punk vs Roderick Strong

Punk szuka formy sprzed pobytu w WWE? Chyba potrzebuje wiecej walk z wyzej notowanymi rywalami. Strong nie byl w tym pojedynku dosc strong na Punka. ***

6. Kevin Steen vs Claudio Castagnoli

Walka mniam, mniam. Sila i dynamika Steena oraz atletyka i wymiary Castagnoliego. To musialo byc dobre (chyba nawet ostatnio byl taki matchup w ktoryms z ROH na HDNet). Solidne ****. El Generico czuwa nad partnerem :)

7. Nigel McGuinness vs Chris Hero

swietne warunki obu wrestlerow musi przyniesc wymierne korzysci w walce. ostatnio nie widze McGuinnessa schodzace ponizej pewnego poziomu, a i Hero nie jest tym typem wrestlera, ktorego trzeba zmuszac widlami do dobrego starcia. ****1/4

8. Colt Cabana © vs Icarus

nie obraz sie, to taki typowy ROHowy pojedynek o mistrzowski pas, tj. wypromowany, bedacy bardzo over champion vs. ktos kompletnie z dupy :) Rozumiem Twoja konsekwencje, aby wszyscy ze stajni zmierzyli sie z mistrzem, ale czy tym ostatnim nie powinien byc lider Kings of Wrestling? Chyba, ze tym liderem jest wlasnie Icarus... w co jednak watpie ;) daje ***1/2

9. Grudge Match:

Bryan Danielson vs Tyler Black

Ciekawa propozycja, aby main event nie byl walka o pas. Grudge matche rzadza sie wlasnymi prawami, aczkolwiek... nie widze Danielsona w tego typie walkach. Black na pewno wniosl troche ozywienia, dlatego sadze, ze ***1/2 to optymalny rating jaki mozna bylo z tego wyciagnac. American Dragon heelem? Yes, he must :)

Prosilbym o ocenienie mojej gali Domination, ktora znajdziecie pod linkiem http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=18744&start=15

dzieki ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-139028

Focus potrzebuje odswiezenia, bo sam El Generico to nie wszystko. Omega za Kazariana? 3x tak ode mnie :)

Pozbycia się Kaza, a tym bardziej stałego tag teamu El Generico i Omegi nie przewiduję. Kaz wraz z Lacey (która jest manadżerką wszystkich zawodników i stanowi o jakości segmentów z ich udziałem) są trzonem tej stajni, którą tworzą również Steen, Generico, a niedługo także Kenny. Prawdopodobnie więc stałe teamy tworzyć będą Steenerico oraz Kazarian & Omega. Oczywiście z możliwością "mieszania się" jeśli tego będzie wymagało sensowniejsze zabookowanie gali.

Chyba, ze tym liderem jest wlasnie Icarus... w co jednak watpie ;)

Twe wątpliwości są słuszne. Liderem jest Paul Heyman, a największym drawem Chris Hero. Zostawienie walki Boom Boom vs Hero na koniec co prawda miało sens, ale ich starcie było jednym z głównych punktów ostatniego PPV. Poza tym Ikarek musi się obyć z górną częścią karty, gdyż niebawem może tam trafić :)

Btw muszę przyznać, że dyskusja wygląda tu o wiele lepiej niż w USA. Tam nie ma wypowiedzi poza kartami i ocenami. A i w opiniach niektórych ograniczają się do samych cyferek (np. 7/10) co nieco mija się z celem.

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-139035

• 4 miesiące temu...

Temat ten został zapomniany, wg mnie niedobrze się stało, bo idea tego tematu jest bardzo dobra. Tak więc prowadzę teraz Chikarę, idzie mi nieźle, Public Image regularnie idzie w górę, podpisałem korzystny kontrakt telewizyjny z MTV, tyle, że wybrałem zły dzień, tak więc będe musiał konkurować z Superstars (niby w środę nic nie ma, ale zawsze gdy grałem innymi federacjami z czasem środa stawała się najbardziej rywalizującym dniem, wybrałem czwartek licząc, że Superstars przejdzie na prime time, a na to się jednak rychło nie zanosi). Niedawno miała miejsce najważniejsza gala CHIKARY - Kings Of CHIKARA, czy formalny następca King Of Trios. Gala ta obfitowała w kilka zakończeń długich feudów, warto więc Wam przedstawić moje dzieło. Oto Kings Of CHIKARA 2010:

http://img97.imageshack.us/img97/4641/chikaraf.png

1. Elimination Match

Jimmy Olsen vs Shawn Spears vs Ace Steel

Opener, który miał na celu znaleźć zajęcie dla tych panów, w dodatku pasują do siebie statami (dosyć wysoki brawl i technika). Spears jest moim nowym nabytkiem, który przybył do CHIKARY po tym, jak stała się kultową federacją. Olsen obecnie jest członkiem The Future Is Now.

Wynik: Steel wyeliminowany jako pierwszy, Spears odliczył Olsena po roll up.

Tradycyjnie dołączam oceny walk i segmentów: MQ - Match Quality, CR - Crowd Reaction, OR - Overal Rating i gwiazdki The Damesa

OR 59% CR 46% MQ 73% *1/4

2. TLC Match

Incoherence (Hallowicked & Frightmare) vs UnStable (Colin Delaney & Vin Gerard) vs The Future Is Now (Lince Dorado & Helios) vs Up In Smoke (Cheech & Cloudy)

Był to taki No 1 Contender Match do pasów tag teamowych.

Wynik: Incoherence wygrało walkę.

OR 66% CR 59% MQ 79% **

3. CHIKARA Young Lions Championship

Chuck Taylor © vs Ophidian

Obaj zawodnicy pukają powoli do main eventów. Ophidian zmuszony jest walczyć sam, gdyż jego partner Amasis jak na razie jest niezdolny do rywalizacji (odwyk). Taylor zdobył pas niecały miesiąc temu w czasie jego bardzo ognistego feudu z Jigsawem. Co ciekawe Jigsaw miał pas chyba tylko 2 tygodnie. Ogółem nie jestem zadowolony z tego, że pas ten zmienia często właściciela, aczkolwiek muszę przyznać, że dzięki osobom wybieranym na mistrza pas zyskuje mocno na prestiżu.

Wynik: Ophidian zdobywa pas odliczając Taylora po roll up. Taylor po walce zdenerował się bardzo, zaatakował nawet sędziego. Taylor stracił pas, gdyż planuje włączyć go do tagu z Davey'm Richardsem.

OR 60% CR 37% MQ 84% **1/4

4. Speech F.I.S.T

Podbudowa pod następną walkę, prawdopodbnie zwieńczenie feudu pomiędzy F.I.S.T a The Colony. W czasie rywalizacji Akuma i Icarus zgarnęli mistrzostwo od mrówek, speech ten podciągał Icarus, który ma trochę charyzmy.

OR 60%

5. Tables Match

CHIKARA World Tag Team Championship

F.I.S.T © vs The Colony

Zwieńczenie długiego, trwającego 4 miesiące feudu pomiędzy tymi teamami. Na Dual and Duality Colony jeszcze zdołało obronić pas, ale na Revelation X to Fiściaki zgarnęli mistrzostwo, udało im się obronić pasy na Motive Means Opportunity, teraz spotykają się na KOC, w dodatku dodano im stypulację.

Wynik: F.I.S.T. broni pasy po tym jak Akuma wrzuca Fire Anta przez stół. F.I.S.T. prawdopodobnie wrzucę do feudu z Up In Smoke, albo ze zwycięzcami TLC - Incoherence. Drugi wariant wydaje się bardziej prawdopodobny, bo H-Wicked był przez pewien bardzo solidnie pushowany, Frightmare też wygrał kilka walk na tygodniówkach.

OR 80% CR 70% MQ 90% ***1/2

6. Triple Threat Match

Jimmy Jacobs vs Davey Richards vs El Generico

Debiut Generic Luchadora, Richards zdołał pokazać się tydzień temu na tygodniówce, Jacobs zaś od pewnego czasu jest członkiem CHIKARY. Walka mająca na celu sprawić, by publiczność nie ochłonęła po kapitalnym starciu o pasy tagów, ponieważ następna w karcie jest batalia o najważniejszy pas federacji. Niestety trochę zawiodłem się na tej walce, liczyłem na więcej.

Wynik: Jimmy Jacobs zmusza Richardsa do poddania po End Time[/b]

OR 70% CR 60% MQ 81% **1/2

7. I Quit Match

CHIKARA Championship

Delirious © vs Puma

Feud ten zaczął się w tym samym momencie w którym przejąłem federację (czyli 5 miesięcy), w dodatku od samego początku rywalizacji na szali znajdował się najważniejszy pas federacji. Jak dotąd to Delirious przeważnie bronił mistrzostwa, które zdobył na The New Horizons, przegrał co prawda na Motive Means Opportunity, ale przez DQ, czyli nie stracił pasa. Tym razem miał to być ostateczny koniec tego feudu.

Wynik: Delirious broni mistrzostwo czysto. Prawdopodobnie Delirious będzie feudował teraz z Castagnolim, o którym napiszę później. Bardzo fajnie przeprowadzony feud, cieszę się, że kapitalnie wypromował Pumę, którego sprowadziłem do federacji, teraz Puma jest blisko main eventów.

OR 83% CR 73% MQ 94% ****

8. Iron Man Match

Claudio Castagnoli vs Colt Cabana

Co ciekawe to Cabana grał w tym feudzie tego złego. Feud ten od samego początku zajmował main eventy większych gal, niestety na Motive Means Opportunity nie mógł być obecny Castagnoli, dlatego z Cabaną walczył Jacobs. Feud zaczął się naprawdę fajnie, ale później coś się zepsuło i powoli spadał heat tej rywalizacji. Walka ta była trzecim końcem feudu na tej gali, miałem nadzieję, że na overall rating przekraczający 90%, bo obaj zawodnicy mają wysokie overalle, w dodatku mają zajebistą technikę, miałem nadzieję, że stypulacja zrobi swoje.

Wynik: Castagnoli wygrywa z Cabaną 2-1 czysto.

OR 84% CR 80% MQ 89% ***3/4

Miałem nadzięję na większy OR, ale muszę uznać ten feud za udany. Cabana może zacznie feudować z Pumą albo Jimmym Jacobsem, a Claudio jak już wspominałem powalczy o pas z Deliriousem.

Ogólnie gala udana, najlepsza do tej pory gala CHIKARY, rating 71% mogę uznać za dobry znak na przyszłość.

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-156280

• Urządzenie:  Windows

nie znam Chikary, ale co zmienilbbym w tej gali to:

kolejnosc dwoch segmentów, konkretnie walka FIST z the Colony odbyla by sie po walce 6. Triple Threat Match

Jimmy Jacobs vs Davey Richards vs El Generico. Z tego powodu, ze zwykle feudy, ktore ciagna sie jakis czas, przyciagaja wieksza uwage, wiec pewnie walka 6ta byla w cieniu poprzedniego wydarzenia i nie osiagnela takiego ratingu jaki mogla.

No i dodalbym z 1-2 interviev zamiast niektorych walk.

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-156352

• 3 miesiące temu...

Przepraszam za odkopanie, ale pomysł z tematem jest bardzo dobry, a teraz coraz więcej ludzi gra w EWR i mam nadzieje że ten temat sie ożywi. Mam nadzieje że nie dostnę warna za odkopanie tematu.

Prowadzę SD. Oto moja Wrestlemania XXVI:

Dark Match:

Jimmy Wang Yang beat Kung Fu Naki

Stworzyli bardzo dobry pojedynek i mam zamiar zrobić ich feud.

1. Kane beat Batista

Batista mówił, że razem z Kanem może stworzyć dobry pojedynek, więc zaczęłem prowadzić ich feud kilka gal wczesniej, ale słabo wypadli.

2. Alex Shelley beat Rey Mysterio

Ci panowie tworzą bardzo dobre pojedynki. Na początku słabo im szło, ale dałem im szanse i stworzyli bardzo dobry pojedynek.

3. Dolph Ziggler beat R-Truth

Ta dwójka od początku tworzyła dobre walki i nie zawiodłem się na nich.

4. Video promujące SCSA.

Postanowiłem dac to video, ponieważ SCSA walczy w ME.

5. John Morrison beat Drew McIntyre i został nowym IC Championem

Na tym PPV ich feud się zakończył. John zdobywa pas i zaczyna feud z CM Punkiem.

6. Interview z Takerem, który atakuje CM Punka przed ich walką.

7. HIAC: Undertaker beat CM Punk

Undertaker pokonuje CM Punka i kończy ich feud na którym się strasznie zawiodłem. Taker będzie teraz prowadził feud ze Steinerem

8. Chris Jericho beat Edge, SCSA

Na początku to był feud Y2J vs Edge, ale na ostatnim SD przed WM postanowiłem zrobić interview w którym SCSA atakuje Y2J'a. I tak wyszedł Triple Thearth na WM.

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-171503

• 2 tygodnie później...

1. Kane beat Batista

5/10 Ta dwójka nie ma takiej chemii jak chociażby Batista-Taker.

2. Alex Shelley beat Rey Mysterio

7/10 Ringowo spoko, ale nie dałeś tej walce żadnej historii. W main streamie nie wystarczy zestawić dwóch dobrych wrestlerów, trzeba im jeszcze wymyślić scenariusz.

3. Dolph Ziggler beat R-Truth

7/10 Jak wyżej, walki bez historii nie ocenię na więcej niż 7/10, no chyba że zrobisz Danielson-McGuinness albo coś w tym stylu ;>

4. John Morrison beat Drew McIntyre i został nowym IC Championem

8/10 Tu już mamy jakąś historię. JoMo był ostatnio niewydarzoną dziwką dla Drew także dobrze widzieć jego rewanż.

5. HIAC: Undertaker beat CM Punk

9/10 Jeżeli tylko Taker jest w formie. 6/10 jeśli nie jest.

6. Chris Jericho beat Edge, SCSA

7/10, Jakbyś wywalił Austina to byłoby 10/10. A tak? Umieściłeś non wrestlera ze zniszczonym kręgosłupem, dla którego walka w ringu może skończyć się kalectwem.

Moja gala to w sumie nic wyczynowego, staram się bookować realistycznie a nie aby uzyskiwać wysokie ratingi:

http://img15.imageshack.us/img15/6541/ewrcard.jpg

Storyline'y odnośnie poszczególnych segmentów:

1. Kończy mi się kontrakt z SyFy i postanowiłem go nie przedłużać. Chcę się skupić na Raw i Smackdown, NXT dowalało mi tylko dodatkową robotę przy bookowaniu. Reality show wygrał Justin Gabriel, ale Daniel Bryan został zakontraktowany na Raw przez GM Breta Harta, który zezwolił mu wcześniej na walkę o pas US z Mizem. Bryan zdołał wygrać i zostanie przedraftowany na Raw jako dumny posiadacz tegoż pasa. Na PPV w dark matchu odbyła się pożegnalna walka ze wszystkimi ośmioma rookies NXT. Zamiast Michaela Tarvera, który nie przeszedł welness policy, walczył Brett DiBiase (jego pro był brat, Ted).

2. Morrison wygrał turniej Final Breakout (odpowiednik King of the Ring z bardziej nowoczesną nazwą) i zapewnił sobie title shota na Summerslam. W finale tego turnieju pokonał właśnie The Miza, swojego arcywroga od czasów rozpadu ich teamu. Teraz Morrison musi udowodnić, że tamto zwycięstwo nie było przypadkowe, i że naprawdę jest już gotowy aby wystąpić w walce o pas na największym sportowym wydarzeniu tego lata.

3. Drew McIntyre sprzymierzył się z Chrisem Jericho. Na poprzedniej gali PPV, pomógł Y2J'owi obronić pas wagi ciężkiej w walce przeciwko legendarnemu Undertakerowi. To jednak zwróciło na niego uwagę sił ciemności. Undertaker, zbyt zajęty Chrisem Jericho, na powrót połączył siły ze swoim bratem, Kanem. Ten przez ostatnie tygodniówki prowadził prawdziwą vendettę przeciwko Drew, do czasu, aż wmieszał się w to Ezekiel Jackson, którego menadżerem jest Chavo Guerrero. Szkot nie ma łatwego życia, musi bronić nie tylko swojego pasa przed dwoma olbrzymami, ale przede wszystkim, musi przetrwać prawdziwe piekło, które go z ich strony czeka!

4. Mr.Ziggles wydaje się mieć prawdziwe problemy z nawiązywaniem znajomości z kobietami. Gdy dostał kosza od Gail Kim, zaczął ją śledzić i nachodzić. W obronie biednej Gail stanął Big Show, który zaskarbił sobie tym samym sympatię publiki. Dolph został kilka razy przez niego przegnany, jednak w końcu zdołał wziąć rewanż i pobić wielkoluda metalowym prętem. Big Show wyzwał go na pojedynek. Dolph zgodził się tylko pod warunkiem, że będzie mógł użyć wszystkiego, co znajdzie pod ręką. To bardzo cwane z jego strony, gdyż wyrównuje nieco szanse w walce z gigantem.

5. GM Smackdown - Tiffany, zagroziła Drew, że jeżeli ten jeszcze raz zainterweniuje w walce Takera i Jericho, to obaj stracą swoje mistrzowskie pasy. Także Jericho był zdany na siebie. Podczas samej walki zgasły światła, a gdy z powrotem zapłonęły w blasku, zobaczyliśmy obraz Triple H'a ze sledgehammerem, stojącego nad "zwłokami" Takera. The Game wcześniej miał przerwę z powodu kontuzji. Teraz powrócił i zszokował świat atakiej na Deadmana. Czyżby to miało coś wspólnego z zakończeniem kariery jego Best Friend Forever, Shawna Michaelsa? Sędzia wtedy ocknął się z comy, Jericho przypiął Undertakera i obronił swój pas mistrzowski bez pomocy McIntyre'a.

6. Lider SES, CM Punk, zmierzył się w walce o walizkę z Reyem Mysterio, Evanem Bournem, Kofi Kingstonem, Randy Ortonem, Jackiem Swaggerem, Sheltonem Benjaminem i Sheamusem. Zdołał ostatecznie zdjąć swój bilet do krainy marzeń, strącając jako ostatniego Reya Mysterio z drabiny.

7. Randomowa walka div, mająca na celu wypromować nowe dziewczę na Raw: Amy Scott (Portia Perez z Shimmer pod nowym imieniem made by WWE). Nie ma tu większej historii. Beth Phoenix od dawna dominuje na Smackdown, natomiast Natalya i Maryse czekają, aż na Raw powrócą z kontuzji face'owe divy Gail Kim i Melina.

8. Miesiąc temu John Cena obronił pas WWE w walce z Edgem i Ortonem. Jednak zrobił to prawdziwym rzutem na taśmę: gdy Orton wyłapał Speara, Jaśko zdołał wyrzucić Edge'a z ringu i spinować vipera. Teraz jednak nie ma już osób trzecich. Jest tylko Edge i Cena. Teraz okaże się, kto jest tym lepszym. Nie będzie wymówek ani interwencji.

9. Po ciężkiej, wręcz morderczej walce, Edge uścisnął dłoń Johnowi Cenie. Gdy wzniósł swój świeżo wygrany pas w górę, uderzyła muzyka CM Punka, który wcześniej wygrał walizkę Money In The Bank. Chyba można się domyślić, co było dalej ;>

https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-173190

To aktualny update. Zacząłem od kwietnia 2010, doszedłem jak na razie do połowy lipca. Grając WWE to nieco czasochłonne bo mam aż cztery tygodniówki do bookowania. Ale pozbyłem się już NXT, teraz podniosę risk aby WNG mi zdjęło Superstars z anteny. Z samymi Raw i Smackdown pójdzie nieco szybciej. Dlaczego uważasz że miałby to być jakiś mod?
https://forum.wrestling.pl/topic/15545-ewr-oce%C5%84-gal%C4%99/#findComment-173204