Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Raw rozpoczęło się z The Legacy którzy znajdowali się na ringu w środku stalowej klatki. Orton mówił o walce z Batistą w tą niedziele na Extreme Rules w środku stalowej klatki. Orton mówił, że walka będzie bez zasad, więc będzie mógł robić z Batistą co zechce.

Orton powiedział, że rozmawiał dziś z Vickie Guerrero i Batista dziś stoczy walkę w stalowej klatce. Orton wyjął monetę i poinformował nas, że jeśli wypadnie orzeł Batista zmierzy się z Cody’m Rhodes’em, ale jeśli to będzie reszka Batista stanie oko w oko z Ted’em Dibiase. Orton wyrzucił w górę monetę i wypadło na orła, tak więc dziś zobaczymy walkę Batista vs Cody Rhodes. Po Ortonie, Cody wziął mikrofon i zaczął opowiadać o swoim ojcu, mówił, że jego ojciec był jednym z najlepszych w walkach ze stalową klatką, dlatego też Cody Rhodes walki z klatą ma we krwi. Gdy Orton zszedł z ringu, zaczęła grać muzyka Ric’a Flair’a. Flair powiedział, że będzie w każdym tygodniu na Raw po to aby Orton zgodził się na walkę z nim. Flair powiedział 10 razy ‘głupcze’ do Ortona, po czym Flair oznajmił, że on nie wyzywa go do walki, lecz do walki na parkingu dzisiejszej nocy. Flair powiedział, że ostatni który będzie stał stanie się zwycięzcą. Orton zaakceptował wyzwanie Flair’a, po czym powiedział, że Flair nie będzie w stanie zapamiętać tego, co się dzisiejszej nocy z nim stanie.

Steel Cage Match

Batista vs Cody Rhodes

Batista zaatakował Spearem Cody’ego, po czym na rampie zjawił się Randy Orton. Gdy Randy stanął koło ringu, Batista zaczął tauntować w jego kierunku, a Cody chciał podstępnie wyjść z klatki, lecz Batista mu na to nie pozwolił i poczęstował go Batista Bomb, po czym sędzia odliczył Cody’ego do 3-ch.

Zwycięzca: Batista

Backstage:

Widzimy jak Vickie i Chavo goszczą Big Show’a. Vickie mówiła o Tag Team Match’u przeciwko John’u Cenie i o jego tajemniczym partnerze. Big Show oznajmił, że nie jest zadowolony z własnego Tag Team Partner’a The Miz’a. Vickie powiedziała, że ma woreczek z wszystkimi nazwiskami posteru WWE. Big Show włożył rękę w woreczek i wyciągnął los, po czym Vickie ogłosiła iż partnerem John’a Ceny będzie Chavo Guerrero.

Kelly Kelly i Mickie James vs Maryse i Beth Phoenix

Maryse wykonała DDT na Kelly Kelly i zakończyła walkę.

Zwyciężczynie: Maryse i Beth Phoenix

Carlito and Primo Colon vs. William Regal and Matt Hardy

Primo próbuje się uwolnić od Regala, lecz ten częstuje go Suplex’em. William zmienił się z Matt’em, po czym Matt próbował przypiąć Primo, lecz sędzia odliczył tylko do dwóch. Matt poczęstował Primo kilkoma Leg Drop’ami, lecz ostatni mu nie wyszedł. Carlito i William w tym samym czasie weszli na ring, po czym Carlito opczęstował Regal’a Dropkickiem, a następnie Regal wypadł za ring. Carlito poczęstował Regal’a big leg drop’em, po czym wykonał Springboard Elbow, i próbował przypiąć, lecz sędzia odliczył tylko do dwóch.

Hardy chciał nieczysto zagrać, lecz trafił w swojego partnera, po czym Carlito to wykorzystał i wykonał na nim Backstabber a następnie zakończył walkę.

Zwycięzcy: Carlito i Primo

Backstage:

Widzimy Ric’a Flaira który przeszukuje parking, gdy natyka się na Batiste. Flair mówi, żeby nawet nie zaczynał go powstrzymywać, Ric oznajmił, że on nigdy nie skończył z wrestlingiem, lecz MUSIAŁ skończyć. Flair oznajmił iż, tak bardzo tęsknił za wrestlingiem, że budził się każdego poranka i czekał, aby zostać jeszcze raz starym dobrym Ric’em Flair’em. Flair powiedział do Batisty, aby dał mu jeszcze raz zostać Ric’em Flair’em. Flair obiecał, że Batista będzie z niego dumny po jego bijatyce z Ortonem.

Backstage:

Teraz gościmy Williama Regala, Matt’a Hardy’ego i Vickie Guerrero. Matt i William oznajmiają, że mają plan. Powiedzieli, żeby Vickie stanęła razem w ringu z Santino Marellą dziś na Raw. Dla Vickie pomysł się nie spodobał, lecz Matt coś szepnął jej do ucha i pomysł się spodobał.

John Cena i Chavo Guerrero vs The Miz i Big Show

Miz obija Cene w narożniku, po czym Cena uwalnia się z tego i powala Miz’a Shoulder Blockiem. Cena wykonał na Chavo Five Knuckle Shuffle. Następnie Big Show zmienił się z Miz’em, lecz Cena tego nie widział. Show wykonał Chokeslam na Cenie, lecz sędzia nie zauważył, aby Show zmienił się z The Miz’em. Miz tauntował w stronę Show’a, a ten znokautował go, po czym Chavo wykorzystał sytuację i przypiął The Miz’a.

Zwycięzcy: John Cena i Chavo Guerrero

Po walce Chavo chce celebrować z Ceną, lecz ten wykonuje na nim Attitude Adjuster. Big Show zaczyna bić się z Ceną na ringu, po czym Cena wchodzi na trzecią linę, skacze i zostaje poczęstowany prawym sierpowym od Big Show’a i zostaje złapany w Chinlock.

United States Championships

Kofi Kingston vs MVP

Kofi skacze z trzeciej liny, lecz MVP łapie go i wykonuje na nim Superplex, po czym próbuje przypiąć bez skutku. MVP i Kofi zderzyli się i leżą obaj na ringu. Sędzia odliczył ich do 8, po czym obaj wstali. Kofi skacze z górnej liny, a MVP kontruje do German Suplex’a i próbuje przypiąć Kofi’ego, lecz tylko do dwóch. MVP szykuje się do Playmaker’a, lecz Kofi kontruje, i chce wykonać Spin Kick, ale Kofi nie trafia. Następnie Kofi Kingston roll up’uje MVP’iego i przypina do trzech.

Zwycięzcą i nowym United States Championem zostaje: Kofi Kingston

Po walce MVP przekazał pas US w ręce Kofi’ego Kingston’a.

Vickie Guerrero vs Santino Marella

Gdy Santino Marella wchodził na ring, zainterweniowali Matt Hardy i William Regal, obaj zaczeli obijać Santino, Hardy użył gipsu, po czym obaj odeszli. Po tym wszystkim Vickie stanęła nad nim i zaczęła się śmiać, po czym postawiła nogę na klatce piersiowej Santino i jeszcze bardziej wprowadziło ją to w śmiech.

Parking Lot Brawl

Ric Flair vs Randy Orton

Flair zamknął Ortona w Figure Four Leg, po czym na ratunek przybiegli Cody Rhodes i Ted Dibiase. Zaczeli obijać Flair’a, aby Orton mógł sobie spokojnie wejść do klatki. Flair został umieszczony w środku klatki, a Orton powiedział dla Cody’ego i Ted’a, aby zamknęli drzwi i odeszli. Orton obija Flair’a. Po czym Batista wbiega przed ring, powala Ted’a i Cody’ego i zaczyna potrząsać klatką. Batista zaczyna wchodzić na klatkę, do tej pory aż Flair stanął na nogi. Orton poczęstował Flair’a RKO. Po czym Batista zszedł z klatki. Orton szykuje się do Punt Kick’a i udaje mu się to, po czym staje w kierunku Batisty twarzą w twarz.

------------------------

Zdjęcia będą później.

7894118684ede4cf290d46.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Dobo

1

• HcK

1

• RR

1

• bartekliga

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Po zeszłotygodniowej katastrofie, wczorajsze RAW było dobre, chyba najlepsze od czasu draftu. Wygrana Kofiego dosyc niespodziewana, dobrze, że coś się rusza z US Title, nie pamiętam kiedy ostatnio ten tytuł był broniony na PPV, może teraz trochę podbudują jego prestiż. Storyline z Santino denny, żarty ze świnią Vickie już dawno przestały śmieszyc, teraz bardziej żenują. Bardzo dobry main eventowy angle, solidnie przyhajpował walkę na PPV. Chociaż Dave trochę głupio wyszedł, kiedy zamiast próbowac się wdrapac na klatkę, rzucał się na zewnątrz i szarpał drzwiami w nieskończonośc. Cóż, może dla Batisty to zbyt duże wyzwanie. Orton był mocny, tak samo Flair. Generalnie dobra gala.

17251576114d67ab5cd84bb.jpg

Zgadzam się z Dobo. Gala była dosyć udana, a szczególnie mecz o pas US. Publiczność chyba nie kupiła MVP jako champa, ale czy kupi Kingstona? Okaże się na PPV, może pas zmieni właściciela. Co do ME, coraz bardziej mi się wydaje, ze Flair powinien porzucić wrestling, bo kickami i chopsami 17 mistrzem świata nie zostanie...

JAMAIKA kolejnym stanem!!....a tak poważnie, walka była nawet dobra, a zaskakującym rozwiązaniem. Kingston był juz mistrzem interkontynentalnym, mistrzem tat teamów a teraz został mistrzem USA, ciekawe tylko na ile? Czy też ten pas będzie totalnie przelotni, i każdy go zaraz będzie miał jak ospę czy świnkę?

Urodzony w Ghanie+gimmick from Jamaica+ mistrzostwo US= globalizacja na maksa :lol: :lol:

Batista powinien zmasakrować Rhodesa, a tu 4 minutki walki psychologicznej Orton vs Animal...a w klatce nuuuda.

TAg team z dupy Jeny, Chavo, Showa i Miza..aaa dupa i zapchajdziura, nic bardziej konstruktywnego nie wymyśle na temat tego pojedynku. A nowy finisher Showa? Dajcie spokój.....Polecam mu inny- przyciskanie brzuchem do maty, czyli taki splash bez schodzenia z przeciwnika :P :P

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Ta gala według mnie była chyba najbardziej udana w porównaniu z galami z poprzednich tygodni . Pas US ku mojej uciesze zmienił właściciela - cholernie mnie to zaskoczyło , byłem przekonany , że niepozorny Kofi pasa nie zdobędzie , a zwłaszcza na zwykłej tygodniówce ... No cóż zobaczymy jakim będzie champem , czy publiczność go kupi , ale

mocno trzymam kciuki , żeby tak właśnie było . No i czy Kingston zaliczy jakiś dłuższy title run ? Zobaczymy ... Sama walka z pewnością była bardzo wyrównana , panowie stworzyli całkiem udane widowisko . Walka na ER też się zapowiada interesująco ... Mało natomiast finezji , że tak powiem było w walce Animal vs Rhodes . Nie użyję dosadniejszych słów . Można było się spodziewać , że Rhodes z tego pojedynku nie wyjdzie zwycięsko , ale chyba mogliśmy oczekiwać dłuższej walki , w której członek Legacy pokaże coś więcej . Rozwiązanie takie jest chyba wyłącznie po to , by powkurwiać Ortona przed zbliżającą się galą Extreme Rules ... Matt Hardy & William Regal ? Niee tego nie będę oglądać , przechodzę do następnej walki . Jasiek , Byk Show , Miz mogą być , ale po cholerę do walki dołączyli Chavo ? Dobra mniejsza z tym ... Jak zwykle stoi na ringu przechwalający się Miz , który jak zawsze jest w każdym starciu z Ceną " winner " . Obstawiam , że jak nadejdą solowe walki z Ceną to dostanie po dupie , ale co tam . Ja tam go powoli zaczynam kupować . Przynajmniej gadkę ma dobrą , a to już połowa sukcesu . Walka taka sobie . Nic szczególnego . Dziwne trochę , że na koniec cena nie zbił piony z Chavo ...

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg