Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Heelowa stajnia na Smackdown!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dawno, dawno temu w pięknej i uroczej federacji, która zwała się WCW istniało wiele stajni, które pełniły tam bardzo ważną rolę i to głównie na nich opierały się storyline'y w tejże federacji. I nie chodzi mi jedynie o kultowe nWo, które dominowało w WCW przez 4 lata pod różnymi nazwami, bo federacja Turnera stworzyła w swej historii tak wiele stajni, że trudno je wyliczyć. Można nawet pokusić się o stwierdzenie, że zawodnicy neutralni/niezależni byli tam ewenementem. Dziś, po 8 latach od upadku WCW w największej federacji na świecie, która zwie się WWE mamy zaledwie jedną stajnię na całe trzy brandy. Stajnię, która składa się raptem z trzech zawodników...

Dlatego też w mojej głowie narodziło się pytanie - dlaczego tak się dzieje ? Po mimo, że bardzo nad tym główkowałem pytanie pozostało nadal bez odpowiedzi. Do niedawna na SD! rządziła La Familia, która nawet nie sprawiała wrażenia duchowo zjednoczonej, a wyglądała raczej na koło adoracji Vickie Guerrero. Nawet nie wiem jaki jest obecnie ich status, bo żaden storyline nie zainicjował upadku, ale raczej nie są oni już jednością. Dlaczego więc nie stworzyć jakiejś alternatywy, albo inaczej - dlaczego nie stworzyć porządnej stajni w miejsce tego czegoś ?

W chwili obecnej Smackown ma w swoim rosterze kilku porządnych heeli, którzy indywidualnie nie mają szans na zbyt wielkie osiągnięcia, a razem mogliby się zjednoczyć w imię szerzenia zła. Jeżeli frakcja zostałaby rozumnie wypromowana, to również przedstawiciele jasnej strony mocy mogliby na tym zyskać, bo walka dobra ze złem zawsze dobrze się sprzedaje. Przechodząc jednak do zarysu jak miałoby to wszystko wyglądać:

1. Podstawą stajni jest lider, który powinien mieć odpowiedni autorytet i mic skillsy na wysokim poziomie. Każda szanowana stajnia miała takiego duchowego przewodnika (nWo - Hogan, Evolution - HHH, DX - HBK, 4 Horsemen - Flair). Dlatego też zawodnicy pokroju Kane'a czy Knoxa nie mogą być wizytówką frakcji. Ponadto wrestler ten powinien aspirować do najważniejszego trofeum w federacji. W chwili obecnej jedyną osobą spełniającą te warunki na SD! jest jak dla mnie Chris Jericho.

2. Mimo, że Kane na lidera się nie nadaje to doskonale sprawdzałby się w roli osiłka, który broniłby swojego guru przed różnego typu zagrożeniami.

3. Jako, że celem większości stajni jest zdobycie wszystkich trofeów w federacji w tym pasów tag, dlatego też w heelowej frakcji SD! chętnie zobaczyłbym również The World's Greatest Tag Team, który pięć lat temu z dużym powodzeniem tworzyli Shelton Benjamin i Charlie Haas. Co prawda ten pierwszy na dzień dzisiejszy ma większe aspiracje niż walka o najmniej prestiżowy tytuł w fedzie, ale to chyba nie przekreśla jego indywidualnej kariery. Natomiast Haas po długim okresie błaznowania, ponownie stał się bezpłciowym zawodnikiem, dla którego potrzebne jest odświeżenie.

4. Jako, że głównym założeniem wszelkiego rodzaju stajni nie jest tylko i wyłącznie promowanie hipergwiazd, ale również zawodników z dużym potencjałem, którzy aspirowaliby do mniej prestiżowych tytułów. Dlatego też uważam, że Dolph Ziggler byłby idealnym kandydatem do toczenia feudu z Reyem Mysterio o Intercontinental Title i pełnienia roli podobnej do Syxxa w nWo, Ortona w Evolution czy też Benoita w 4 Horsemen.

5. Piękna, a zarazem zimna i wyrachowana managerka potrafiąca zwrócić uwagę sędziego i w nieczysty sposób pomóc członkowi w wygraniu walki. Tu bez wahania obstawiałbym Alicie Fox.

Jak natomiast według Was powinna wyglądać heelowa stajnia na SD! ? Czy w ogóle coś takiego jest potrzebne i czy ma rację bytu ? Z góry dzięki za wyrażone, sensowne opinie (posty typu "fajny pomysł, ja chętnie widziałbym w stajni Rey'a Mysterio po heelturnie" będą wywalane).

https://forum.wrestling.pl/topic/15374-heelowa-stajnia-na-smackdown/

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brutal44

2

• krzysinho

1

• TakerFanKrk

1

• CzaQ

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem... Chodzi Ci nasjazz, o stajnię w stylu Maint Event Mafii z TNA, trzymającej w garści całe SmackDown jak MEM federację Jaretta?

Odnosząc się do Twojego pytania uważam że najpoważniejszym kandydatem do objęcia funkcji takowej stajni to dwójka Jericho/Edge....

Obydwoje są w jednakowy sposób charakterystyczni więc nie jestem w stanie wybrać lidera z prawdziwego zdarzenia...

Do roli ochroniarza stajni widziałbym Umagę (jeśli oczywiście nie gadałby do mikrofonu)lub Kane'a...

Innego osiłka na SD! do tej roli nie widzę (pomińmy kwestię Khaliego)...

Na razie to tyle, jeśli będę mieć jeszcze jakieś pomysły to ewentualnie je dopisze...

Edytowane przez TakerFanKrk
https://forum.wrestling.pl/topic/15374-heelowa-stajnia-na-smackdown/#findComment-136263

• Reputacja:   499
  • Urządzenie:  Windows

W chwili obecnej jedyną osobą spełniającą te warunki na SD! jest jak dla mnie Chris Jericho.

Nie wiem czemu nie wziałeś pod uwagę Edge'a, który jest nr 1 razem z U-takerem ;) Bo on by się nadawał na lidera, tj. w La Familii... specjalne przeoczenie ze względu, że był liderem Familii czy może zapomniałeś o tym heelu? :D

https://forum.wrestling.pl/topic/15374-heelowa-stajnia-na-smackdown/#findComment-136265

taka stajnia bylaby jak najbardziej wskazana,

jako lidera zdecydowanie widzialbym edgea.

y2j powinien feudowac z takerem i to powinno byc glowna atrkacja sd,

a taka stajnia moglaby powstac z edgem jako liderem i jakimis mlodymi zawodnikami ktorzy mogli by sie wybic tj np ziggler ktory coraz bardziej mnie przekonuje, shelton&haas tez czemu nie?

umaga w obecnym gimmicku raczej tu nie pasuje, kane jest tak szmacony ze nie wyobrazam go sobie ze mialby kogos obronic;[ jesli juz to knox do takiej roli.

ale za to michele mccool jak najbardziej moglaby sie przydac w takiej stajni.

no i jeszcze morrison ale on niby przeszedl face turn;[

https://forum.wrestling.pl/topic/15374-heelowa-stajnia-na-smackdown/#findComment-136267

ja jakoś nie wyobrażam sobie chrisa jako przywódcy grupy........ on po prostu jest idealny sam

co do takiej grupy to jedynym sensownym by był edge +Dolph Ziggler+mike knox+kane może ?

https://forum.wrestling.pl/topic/15374-heelowa-stajnia-na-smackdown/#findComment-136285

Hm a ja jakoś nie mogę sobie wyobrazic na SD! jakiejkolwiek mocniejszej grupy, nikt mi nie pasuję, jedyne co to Edge i Y2J mi pasują na Tag Team :D a kto do nich?? jakaś babeczka + może Mike Knox, i starczy ;) wydaje mi się że i tak by rządzili w takim składzie :)
https://forum.wrestling.pl/topic/15374-heelowa-stajnia-na-smackdown/#findComment-136341

Taka grupa zdecydowanie przydałaby się na SD!, przywódcą bez wątpienia mógłby być Edge, do tego dołożyłbym Chrisa, Umage, Mike i Dolph moim zdaniem odpadają, dołożyłbym jeszcze Sheltona, również dodałbym Alice, co do tag teamu to proponowałbym Shelton i Y2J, chociaż znając życie nic takiego nie będzie miało miejsca :oops:
https://forum.wrestling.pl/topic/15374-heelowa-stajnia-na-smackdown/#findComment-136372

Gdyby Legacy prezentowało jakis poziom, a na Smackdownie pojawiłaby się jakaś stajnia, to oba obozy mogłby prowadzic korespondecyjną rywalizacje o uznanie fanów, lub nawet ze soba feudować między brandami o miano wiekszych skurwieli. Jesli dobrze byłoby to ułożone, to my bysmy mieli z tego tylko wielką radochę.
https://forum.wrestling.pl/topic/15374-heelowa-stajnia-na-smackdown/#findComment-136392

A ja bym chciał taką stajnie Składająca się z :

Randy'ego Ortona(wiem,wiem,Raw...)

Shelton'a Benjamina

The Miza

Johna Morrisona

Osiłek=Umaga

No i fajnie wszyscy heele:Wszyscy mają prawie idealne mic skillsy,"Viper"W składzie to też mocny +...Miz i Morrison Genialny Tag...Shelton Benjamin:Połączenie HF,Z Osiłkiem

https://forum.wrestling.pl/topic/15374-heelowa-stajnia-na-smackdown/#findComment-136528

No i fajnie wszyscy heele:Wszyscy mają prawie idealne mic skillsy,"Viper"W składzie to też mocny +...Miz i Morrison Genialny Tag...Shelton Benjamin:Połączenie HF,Z Osiłkiem

idealne mic skillsy?

umaga?;ddd

shelton?;d

idealne mic skillsy to ma jedynie miz, niezle ma orton z tych co wymieniles

https://forum.wrestling.pl/topic/15374-heelowa-stajnia-na-smackdown/#findComment-136555

Do tego Morrison jest face'm. Ja w pełni popieram pomysł nasjazz'a. Jednak mimo to małe są szanse postania takiej stajni, która miałaby rządzić, bo polityka pro kids by na tym ucierpiała. Przecież dobro musi zwyciężyć, a jeśli sam jeden Cena, Batista czy HHH mieli w pojedynkę pokonywać stajnię byłoby to mocno naciągane.
https://forum.wrestling.pl/topic/15374-heelowa-stajnia-na-smackdown/#findComment-136574

Fajny pomysł, ja chętnie widziałbym w stajni Rey'a Mysterio po heelturnie. Nie no, oczywiście żartuje ;).

Jak natomiast według Was powinna wyglądać heelowa stajnia na SD! ?

Lider: Takowym mógłby zostać jedynie Edge, bądź Jericho. Ja jednak też bym wybrał Chrisa. Nie jest on jakoś specjalnie umięśniony i dlatego chowanie się za kolegami ze stajni, wyglądało by dość realnie. W dodatku ma on niesamowite mic jak i ringowe skille. Można by też dodać, że ma on też odpowiednią prezencje, gdyż często widzimy go w garniturze podczas segmentów.

Power wrestler: Na to miejsce można by dac paru kandydatów. Umaga, Khali, Knox, czy Kane. Ja wybieram Knox’a. Jest on jedynym Powerem, który jest i wygląda w miarę normalnie. Kane jest przedstawiany jako brat umarlaka i sam ma jakieś niby piekielne moce. Umaga to taki wg. mnie dzikus, którego nie da się ujażmic, natomiast Kahli mimo świetnej postury, jest beznadziejny w ringu i pasuje mi on jako playboy, który całuje brzydule.

Tag Team: uważam, że na smack’u nie potrzebny jest jakakolwiek tag drużyna. Pas znajduje się na Raw, a walki międzybrandowe już mi się znudziły. Przywrócenie The World's Greatest Tag Team’u jest wg. mnie błędem. Shelton powinien walczyc sam, by nie cofac się, że tak powiem w rozwoju.

Młody wilk: obecnie to mamy tylko dwa młode talenty w niebieskim brandzie. Mam na myśli oczywiście Dolph’a Ziggler’a i Ricky’ego Ortiz’a. Chodź oboje w ringu mnie jakoś nie bawią, to jednak Ziggler ma charyzmę, która to rekompensuje. Dadzą mu większy wachlarz chwytów, to na bank wejdzie chociaż do up mid cardu.

Diva: Tu akurat pokieruje się własnymi upodobaniami i wybieram Layle. W końcu mężczyźni są wzrokowcami :P.

Czyli podsumowując w mojej stajni znaleźli by się: Chris Jericho, Mike Knox, Dolph Ziggler oraz Layla.

Czy w ogóle coś takiego jest potrzebne i czy ma rację bytu ?

Mimo iż napisałem się wcześniej i pobawiłem się wyobraźnia, to uważam że obecnie stajnia nie jest jeszcze potrzebna. Na SD! jest jeszcze świeżo i ciekawie, a w dodatku kto miał by się przeciwstawić tej stajni ? Jedyną osobą mógł by być Undertaker, ale nie pasuje mi on z tych samych pobudek co Kane. Alternatywą mógł by być Edge, ale najpierw musiał by przejść face turn. Co prawda mogła by powstac stajnia face’owa, ale za tym jakoś specjalnie nigdy nie przepadałem (wyjątkiem było tylko czerwone NWO ze Stingiem). Zatem stajnia może zostać wprowadzona jak już będzie się robiło nudnawo.

https://forum.wrestling.pl/topic/15374-heelowa-stajnia-na-smackdown/#findComment-136699

• Urządzenie:  Windows

Ja bym tą stajnie widział nieco inaczej. Skojarzyło mi się to tak dziwnie ze znaną z WWE Raw vs SmackDown 2009 a mianowicie Better-Than-Utorpia. ( w składzie Umaga, Regal i MVP) Ale wracając do stajni:

Lider - Edge ponieważ Y2J jakoś nie pasuje mi do dyrygowania ludźmi, Jericho powinien zostać singlem, a Copeland pokazał że potrafi być charyzmatycznym przywódcą.

Tag Team - w większości stajni jest jakiś tag team ( La Famillia - Hawkinks i Ryder, DX - Road Dogg i Billy Gunn) tutaj widziałbym niedawno reaktywowany świetny heel`owy TT czyli World Greatest Tag Team - Shelton Benjamin i Charlie Haas

Ochroniarz - "Samoański Buldożer" - człowiek od brudnej roboty :twisted:

Młody wilk - Dolph Ziggler jako jeden z niewielu zawodników "na dorobku", który posiada odpowiednią charyzmę i umiejętności do bycia członkiem tej stajni

https://forum.wrestling.pl/topic/15374-heelowa-stajnia-na-smackdown/#findComment-136723