Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wiadomo już coś więcej na temat rosteru??
https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148145

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bałwan

82

• Stuner

69

• Thomassi

59

• Fracek

58

Top użytkownicy w tym temacie

Na Razie wiadomo że będą tacy zawodnicy:

John Cena 95

Chris Jericho 93

Kofi Kingston 84

The Undertaker 96

Randy Orton 93

Edge 93

Triple H 94

Rey Mysterio 88

John Morrison 86

JTG

Shad

Christian

Dolphy Ziggler

Cody Rhodes

Maryse

R-Truth

Mickie James

Jak znajdę więcej jakiś informacji to napisze

https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148158

• Urządzenie:  Windows

Postanowiłem, w miarę moich możliwości przetłumaczyć zakładkę Features, czyli tryby gry i możliwości w grze.

Zmieniony CAW Mode:

Zmieniono interface i ogólny wygląd CAW mode. Poprawiono wygląd stworzonej postaci i dodano nowe części, teraz stworzony wrestler będzie wyglądał tak dobrze jak inne gwiazdy WWE. Wraz z nowym pędzlem (Paint Tool) możesz wzbogacić swoją gwiazdę o nowe, zaprojektowane przez Ciebie, oryginalne tatuaże, loga i inne unikalne wzory.

Narzędzie to będzie dostępne jedynie dla posiadaczy SONY PLAYSTATION®3 Computer Entertainment System oraz Xbox 360®.

Twórca storyline'ów WWE:

Stwórz własne unikalne storyline'y. Wybierz gwiazdy, scenkę, miejsce, ujęcia kamery, mecze, emocje postaci, a nawet napisz własny scenariusz. Stwórz całą galę, kartę wraz z walkami, unikalnymi stypulacjami, interwencjami i innymi zawirowaniami sytuacji.

Pobierz wytwory innych graczy:

Wraz z WWE Universe możesz wymieniać twoje filmy z gry, CAWy, Stworzone Storyline'y, Finishery itp. poprzez wysyłanie i ściąganie ich na specjalny serwer. Za pomocą wyszukiwarki możesz znaleźć interesujące Cię rzeczy. Ściągniętych rzeczy można używać zarówno w trybie off-line, jak i on-line.

Dostępne jedynie dla posiadaczy Sony PLAYSTATION 3 i Xbox 360®.

ROAD TO WRESTLEMANIA:

Popularny tryb powraca wraz z nowymi storyline'ami, dostępnymi także dla Div WWE i CAWów.

SUPERSTAR THREADS (nagłówka nie potrafię zrozumiale przetłumaczyć*):

Pierwszy raz w tej ważnej historii (chodzi tu zapewne o serię SD/SvR), Możesz stworzyć własny strój dla Gwiazd WWE (tych oryginalnych) przez zmianę kolorów ubrań, dodawaniem nowych logów, malunków, ochraniaczy, butów itd. Zapisz alternatywny wygląd postaci i używaj w zwykłej grze, a także w grze przez sieć.

Dostępne jedynie dla posiadaczy SONY PLAYSTATION 3 i Xbox 360®.

Dostępna też wersja na Nintendo DS™:**

Siła WWE w Twoich rękach!

Nowa kontrola gry na DS:

Możliwość kontroli gry za pomocą Konsolki i Control Pada, Wyeliminowano używanie rysika. Zmieniono system revesali i teraz wszystko robimy za pomocą zwykłych przycisków.

System Kard Kolekcjonerskich:

Zbieraj specjalne karty i wykonuj zadania w trybie zwykłej gry i Story Mode. Kary te możesz wymieniać, z innymi graczami (Wymiana drogą on-line, więc chyba jedynie na PS3 i X-360, ale sam system chyba będzie we wszystkich wersjach). Karty zawierają informacje pomagające w grze, informacje o arenach, profile Gwiazd WWE itp.

STORY MODE:

Zabierz swoją stworzoną gwiazdę w "podróż" po wszystkich 3 brandach WWE, ucz się nowych akcji i zmieniaj swój wygląd podczas wędrówki (czyli chyba powrót do możliwości odblokowywania części do CAW mode), zdobywaj doświadczenie w trakcie trwania gry, trenuj za pomocą mini gier (pewnie tak jak w SvR 08, czyli w 5 minut załóż 10 submission'ów itd.), oglądaj cut-scenki i korzystaj z poprawionej możliwości interakcji z Gwiazdami WWE i Divami.

BACKSTAGE BRAWLS:

Walcz z przeciwnikiem poza ringiem w 14 unikalnych arenach z parkingami, szatniami itd. (mam nadzieję, że chodzi tu o takie coś jak było w serii SD, czyli możemy łazić po całej hali, a nie tylko w jednym pomieszczeniu, jak szatnia, albo hala parkingu). Odblokowuj nowe areny przechodząc poprzez Story Mode.

AMBULANCE MATCH:

W grze zostanie dodana nowa walka, czyli Ambulance Match, który polega na zamknięciu przeciwnika w karetce :)

* - Pochyłe części teksty to moje przemyślenia

** - tak jak napisał ktoś pod tym postem, wszystko poniżej tego dotyczy prawdopodobnie wersji na Nintendo DS™... choć na 90% Story Mode będzie dostępny także na inne platformy, lecz na DS™ został jedynie dodany/znacznie poprawiony w stosunku do poprzednich wersji.

Edytowane przez Simson
https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148170

Na Razie wiadomo że będą tacy zawodnicy:

John Cena 95

Chris Jericho 93

Kofi Kingston 84

The Undertaker 96

Randy Orton 93

Edge 93

Triple H 94

Rey Mysterio 88

John Morrison 86

JTG

Shad

Christian

Dolphy Ziggler

Cody Rhodes

Maryse

R-Truth

Mickie James

Jak znajdę więcej jakiś informacji to napisze

Trochę lipa z tymi umiejętnościami. Cena 95? Max 90. Morrison z 88 powinien przynajmniej mieć. No i HHH za mocny... Mam nadzieję że to jeszcze zmienią.

Szkoda że znowu nie będzie legend (SA i Rock exclusive'y dla pre-orderów), pewnie znowu dadzą jakichś Tazz'ów i Flairów

Edytowane przez Banzo
https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148179

kurde troche szkoda że superstars threads bedzie tylko na x360 i ps3.... bo myśłałem ze mógł zmieniac sobie od czasu do czasu stroje wrestlerów bo nie walczą ciągle w tych samych ( wyjątki np. undertaker). Wiem że dla nie których to może nie miec znaczenia bo mają gdzieś stroje, ale dla mnie to da więcej realizmu tak jak mówiliśmy o tym że na początku walki przypominane są zasady.
https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148180

Trochę lipa z tymi umiejętnościami. Cena 95? Max 90. Morrison z 88 powinien przynajmniej mieć. No i HHH za mocny... Mam nadzieję że to jeszcze zmienią.

Nie tego już nie zmienią to jest oficjalne info

https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148181

Dostępna też wersja na Nintendo DS™:

Siła WWE w Twoich rękach!

Nowa kontrola gry na DS:

Możliwość kontroli gry za pomocą Konsolki i Control Pada, Wyeliminowano używanie rysika. Zmieniono system revesali i teraz wszystko robimy za pomocą zwykłych przycisków.

System Kard Kolekcjonerskich:

Zbieraj specjalne karty i wykonuj zadania w trybie zwykłej gry i Story Mode. Kary te możesz wymieniać, z innymi graczami (Wymiana drogą on-line, więc chyba jedynie na PS3 i X-360, ale sam system chyba będzie we wszystkich wersjach). Karty zawierają informacje pomagające w grze, informacje o arenach, profile Gwiazd WWE itp.

STORY MODE:

Zabierz swoją stworzoną gwiazdę w "podróż" po wszystkich 3 brandach WWE, ucz się nowych akcji i zmieniaj swój wygląd podczas wędrówki (czyli chyba powrót do możliwości odblokowywania części do CAW mode), zdobywaj doświadczenie w trakcie trwania gry, trenuj za pomocą mini gier (pewnie tak jak w SvR 08, czyli w 5 minut załóż 10 submission'ów itd.), oglądaj cut-scenki i korzystaj z poprawionej możliwości interakcji z Gwiazdami WWE i Divami.

BACKSTAGE BRAWLS:

Walcz z przeciwnikiem poza ringiem w 14 unikalnych arenach z parkingami, szatniami itd. (mam nadzieję, że chodzi tu o takie coś jak było w serii SD, czyli możemy łazić po całej hali, a nie tylko w jednym pomieszczeniu, jak szatnia, albo hala parkingu). Odblokowuj nowe areny przechodząc poprzez Story Mode.

AMBULANCE MATCH:

W grze zostanie dodana nowa walka, czyli Ambulance Match, który polega na zamknięciu przeciwnika w karetce :)[/center]

*Pochyłe części teksty to moje przemyślenia.

myśle że to powyżej dotyczy tylko DS'a.

https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148183

myśle że to powyżej dotyczy tylko DS'a

Tak masz Rację Qwerty14 Do dotyczy tylko DS

https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148184

W sumie napis Nintendo DS jest na stronie napisany 2 razy większą czcionką niż reszta nagłówków więc raczej macie racje i poprawiłem tekst... szkoda, bo już miałem wizje zamknięcia połowy rosteru WWE w karetce :P Ale Story mode tylko na DS?? Trochę mi to nie pasuje...

Morrison ma wg. mnie dobre umiejętności. Duży Speed na niewielki Power, średni Hardcore, spora, ale nie za duża technika Technika i Endurace.... 86 jak nic. Za to Kingston i Mysterio mają za 3 punkty za dużo, a w ogóle to nie są przecież umiejętności realne jak w TEW, albo EWR, tylko takie jakie mają jako Supergwiazdy WWE i tu umiejętności zależą od statusu w federacji i pozycji w karcie... to tak Messi w Fifie 05 na ławie w Barcy małe umiejętności na poziomie 60/70, a w Fifie 09 ma jakie?? :P.

Orton w Movesecie powinien mieć w 60% Headlocka, a już na pewno jako Signature Move :P

Szkoda że znowu nie będzie legend (SA i Rock exclusive'y dla pre-orderów), pewnie znowu dadzą jakichś Tazz'ów i Flairów

Flair to jedna z największych legend pro wrestlingu, a nie "jakiś Flair", a Taz/z to jeden z "orginalsów" starego ECW, a i tak teraz występuje w TNA.

Ja osobiście zamiast legend wolałbym szerszy roster, bo tak to zawsze jest narzekanie, że za mały jest... Zawsze możesz kupić X-Boxa 360 i z centrum downloadu pobierać, albo ew. z lewych źródeł jakiś legendy, albo po prostu stworzyć je w CAW mode... Sam CAW mode mógłby zostać poszerzony, bo jednak 30 slotów to dla mnie bardzo mało i jak czasem chcę sobie dodać kawałek rosteru z TNA i sceny niezależnej i do tego swojego CAWa i paru nowych z WWE to już 30, czy tam 32 jest zapełniona.

@down: Mi stokroć bardziej podchodzi ogólnie stypulacja Ambulace, od PP... nienawidzę walk w klatce, z wyjątkiem HIAC, bo tam po prostu można się z niej w normalny sposób wydostać i kontynuować walkę... bo jednak walki tylko na ringu to domena tych prawdziwych sportów walki, a we wrestlingu musi być chociaż maleńki brawl poza ringiem :) A sama Stypulacja Pujabi Prison jest dla mnie co najmniej dziwna.

Edytowane przez Simson
https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148188

Ambulance Match?? Z tego co wiem to większośc osób chciała mieć Punjabi Prison ;d Ambulance match jakoś mi nie podchodzi...Choć zobaczymy jak to będzie wyglądało.

PS. W jednym z wyżej podanych filmików mówił koleś, że w rosterze będzie ponad 60 postaci :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148190

ja tam chce strecher match ;D wtedy bedzie można zrobic 3 stages of hell ( z przerwami ale zawsze :D ) Jeszcze co do tego DS'a to story mode jest nawet fajny chodzisz bo WWE i gadsz z vince'm i innymi wrestlerami poprostu tak jakby otwarty świat zobaczcie sobie filmik z svr 2009 na ds'a. A story mode to na innych konsolach road to wrestlemania tak myśle. Ale dobrze że ten story desingner ( czy jak to sie pisze) bedzie na ps2 :-) i ten tryb już mi sie podoba robisz swojego caws'a wybierasz dive i odrazu storyline jest ciekawszy. A co do tego Messi'ego to bym nie porównywał bo jak ktoś nie ma talentu to nie bedzie dobrym piłkarzem i nawet sie nie wypromuje a w WWE wszystko możliwe nawet z beztalencia można zrobic main eventera.
https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148192

ja tam chce strecher match ;D wtedy bedzie można zrobic 3 stages of hell ( z przerwami ale zawsze :D )

3 Stages of Hell to nie zawsze taka sama kombinacja meczy jak miało to miejsce z Hunterem i Randym. To po prostu 3 połączone w jedną całość walki (Taki tryb, jako jednen z "Main Events/Special matches" był dostępny w SD! 3 Just Bring It do SD!5 Here COmes The Pain, albo nawet do serii SvR, nie wiem, bo grałem we wszystkie gry z serii SD!, a w SvR tylko od 07. Wybierałeś tam jakie mecze mają się odbyć i Kaman)

A co do tego Messi'ego to bym nie porównywał bo jak ktoś nie ma talentu to nie bedzie dobrym piłkarzem i nawet sie nie wypromuje a w WWE wszystko możliwe nawet z beztalencia można zrobic main eventera.

Z Messim chodziło mi raczej o jego ówczesną pozycję w klubie, a nie o to, że nie był wypromowany... mimo umiejętności (bo jednak w 2 lata do obecnych raczej aż tak się na pewno nie poprawił) grzał ławę w klubie, to w FIFIE miał małe skille, a teraz gra non stop w pierwszym i w grze ma mega duże (nie, że mam coś do jego umiejętności, ba uważam go za jednego z najlepszych graczy w historii, albo przynajmniej w obecnych latach). Tak jak w WWE Johny Nitro (John Morrison) w SvR07 jako Mistrz Tag Team i midcarter nie miał zabójczych skilli, jakoś 81, czy coś takiego, teraz, kiedy to puka do Main Eventów ma je na poziomie 86.

https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148196

Źle się wyraziłem. Chodziło mi o jakieś "dawniejsze" legendy bo np. taki Flair zakończył karierę ledwie rok temu i praktycznie traktuję go jako aktualnego zawodnika. W SvR 07 kwestia legend była rozwiązana prawie idealnie (przesadzili z Foley'em :grin: ). Aktualny, kompletny roster + 10 legend to by było coś.

Ciekawe czy będzie można edytować umiejętności tworzonych postaci. Bo rozwój zawodnika w trybie kariery jest żmudny i męczący (mówię o wersji PS2)

https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148200

bo może dla WWE Foley to już legenda :)
https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148202

Foley w SvR 07 pojawił się w 4 róznych gimmickach. To chyba jednak przesada. Zwłaszcza że był tam także czynnym wrestlerem
https://forum.wrestling.pl/topic/15212-smackdown-vs-raw-2010/page/11/#findComment-148203

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Już w AEW nie mógł korzystać z tego ring name prawa ma bodajże AAA podobnie jak do Penatgon Dark ma Lucha Underground dlatego w AEW pojawił się chwilowo jako Penta Oscuro. Sam debiut fajny, ale theme song mógłby być lepszy. Co do singlowych szans nie wiem czy większych nie ma jego młodszy o 5 lat brat Rey Fenix starcie dwóch Reyów tam są $$$. Spoko iż mówią , że był mistrzem w TNA czy Lucha Undergrund co było około 7 lat temu a nie wspominają o tytułach w AEW( czyli kolejne lata kariery nic nie robił i dlatego jest jednym z największych obecnie wolnych agentów) tak wiem, że to ich rywal, ale to tak jakby np pozyskać np. Roberta Lewandowskiego a wspomnieć , że strzelał gole dla Lecha Poznań a sukcesy w Barcelonie czy w Monachium olać bo to nasi rywale w lidze mistrzów a Lech to nam buty może czyścić. Skoro podają już takie ciekawostki statystyczne to mogliby być rzetelni mimo wszystko. A Pat wspominając, że oglądał go w Tv przyznał sie do oglądania konkurencji czytaj AEW
    • TheRealE9
      Jako wielki fan Pentagona z czasów LU ... ciężko mi się go ogląda w tej mainstreamowej formie. Debiut na Netflixie wypadł na pewno zdecydowanie lepiej, niż jego występy u Khana (ot kolorowy luchador z tag-teamu). Cieszy ciut mroczniejsza forma prezentowania postaci, cieszą małe elementy brutalniejszego charakteru, cieszy fakt, że nie uwalili mu połowy repertuaru. Git ! 👍 Jednak dla mnie to nadal nie to ... przed oczami ciągle mam chu*a łamiącego ręce przeciwnikom/przeciwniczkom na lewo i prawo. Ah ... 😪 Bądź, co bądź - debiut na plus. 
    • HeymanGuy
      Jakieś ramy czasowe ustalamy, czy do końca kariery? Chętnie się napiję
    • CzaQ
      Założę się o browara, że nie ;P Nawet nie liźnie głównego pasa. IC/US to max.  A przegrany postawi piwo na kolejnym zlocie Atti jeśli takowy się odbędzie.   ....poza tym nie wiemy czy nie ma jakichś problemów ze wzwodem  
    • MattDevitto
      Juan Cena mówi to panom coś? Vince go uwielbiał....
  • Dodaj nową pozycję...