Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Cześć mam pytanie, gram RTWM swoją postacią i dostałem teraz inną postać (jakiś frajer w zółtym stroju) i Vince przed walką każe wybrać mi FINISHER, potem odrazu mam wlake Knox vs Swagger vs ktoś tam jeszcze, i co mam zrobić?? Wykonałem fisniher na Knoxie, chciałem spinowac, ale nie da rady bo Swagger i ten drugi się czepiają, to wszyszłem za ring i klepałem go i przy 9 uciekłem i wygrałem, ale Vince każe mi robić tą wlake jeszcze raz. Nie wiem oco w tym chodzi z góry dzięki za odpowiedz.

Musisz wykonać nowy finisher (który przed tym segmentem zaprojektowałeś) na każdym z uczestników walki (czyli co najmniej x3). Podstawy angielskiego się kłaniają, masz to w info przy wyjściu z szatni ;)

A ta postać w żółtym to... Ty!

vietnam69 > nie można. Finishery do RR nie są tożsame z tymi standardowymi. Przejrzyj te dostępne z poziomu ustawiania zestawu ciosów (move-set). Pamiętam, że na pewno jest RKO, Spear, AA i chyba Batista Bomb.

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bałwan

82

• Stuner

69

• Thomassi

59

• Fracek

58

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   135
  • Urządzenie:  Windows

Grałem około godziny i gra jak dla mnie świetna. Na plus jest poprawa wielu ciosów i wejść na ring na bardziej realistyczne. To cieszy oko :) Na + finishery top-rope. Sterowanie mogłoby się nie zmieniać. A pasek momentum pod zawodnikiem mi nie przeszkadza, brak pasków u góry poprawia realizm i gra wygląda trochę jak transmisja telewizyjna. Na duży + praca kamery.

Na koniec takie pytanie : Czy wszystkie ciosy można reversować? Bo tylko przy niektórych wyświetla mi się R2, żebym mógł kontrować, a reszty nie mogę (wydaje mi się, że naciskam R2 w dobrym momencie)

6427638215a28716991f4b.jpg

Na koniec takie pytanie : Czy wszystkie ciosy można reversować? Bo tylko przy niektórych wyświetla mi się R2, żebym mógł kontrować, a reszty nie mogę (wydaje mi się, że naciskam R2 w dobrym momencie)

Hmm, nie chcę napisać "wszystkie", bo pewności nie mam, ale skoro signature moves i finishery można, to pewnie pozostałe również.

Problem może po prostu pojawić się jeżeli naciśniesz R2 zbyt wcześnie - wtedy po prostu możliwości wykonania reversala nie ma.

• Reputacja:   1

Jeśli mam się czepiać szczegółów (bo gra jest dobra) to wkurzają mnie drobnostki: znikający znaczek WWE na początku walki (mógłby zostać na stałe jak w prawdziwej transmisji), tryb kariery w ogóle nie poprawiony w stosunku do wersji 2009 (mogliby w końcu dodać przerywniki filmowe jak w RTWM), znikające stoły komentatorskie oraz bronie (niby drobnostka ale strasznie psuje realistyczność), brak Double Future (przypominanie najciekawszych akcji z meczu)... To tyle na razie...

Grałem około godziny i gra jak dla mnie świetna. Na plus jest poprawa wielu ciosów i wejść na ring na bardziej realistyczne. To cieszy oko :) Na + finishery top-rope. Sterowanie mogłoby się nie zmieniać. A pasek momentum pod zawodnikiem mi nie przeszkadza, brak pasków u góry poprawia realizm i gra wygląda trochę jak transmisja telewizyjna. Na duży + praca kamery.

Wszystkie da sie reversować tylko musisz uważać bo jak naciśniesz za szybko to nie masz możliwości reversowania ciosu.

Najbardziej denerwuje mnie niska realistyczność uszkodzen przeciwników. Po serii kilku dobrych ataków, signature movesach, chair shotach bez trudności wyrywają sie na równi z countem 1 (zamiast przynajmniej na 2), a po finisherach pozwijają sie na macie i wstają po (dosłownie) pięciu sekundach. Totalnie sie załamałem, gdy dziś sprzedałem komuś Last Ride, a gość złapał sie jedynie za lędźwia, odtoczył na bok wstał otrzepał sie i poszedł dalej.

Realizmu w tej kwestii jedno wielkie zerO :!:

O wiele lepiej wyglądało to rok temu a już przecudnie było w SvR 08, gdzie po kilkunastu minutach walki nawet solidnym atakiem z biegu (Gore albo solidny clothesline) dało sie wyłączyć opponenta na jakieś pół minuty, a co dopiero było mówić o skuteczności finisherów.

Drugą rzeczą która mnie zirytowała w SvR'10 jest...Scramble Match. Chodzi tu o lekkie jakby chamstwo programistów połączone z wyżej przeze mnie opisanym brakiem realistycznego "odczuwania" obrażeń. Otóż po seriach signatur i finisherów opponenci bezproblemowo wybijają się na 1 - "1,5", a jeśli jakimś cudem uda nam sie przebyć granicę dwóch to szanse na pin są i tak niewielkie z powodu pozostałych przeciwników. Ci oto podczas naszej próby pinu zostawiają wszystko czym (i kim) byli zajęci, dostają superspeeda i rzucają sie w nasza strone jak stado kotów na karmę by przerwać pin. Zdarza się tez że przerwą liczenie jeszcze przed liczeniem :D gdyż sędzia krąży wokoł nas cwałem bocznym zastanawiając się z której strony zacząć liczyć.

Posiadaczy PSP (do których należę) wydymano w kwestii nowych ubiorów niektórych zawodników. Otóż w niektórych przypadkach są one z wersji 2009 lub nawet 2008. I tak np. Kelly jest "zeszłoroczna", Michaels dalej ma te czarno-czerwone spodnie (to na jego zmiane czekałem najbardziej :/ ), HHH jest ten sam już chyba od SvRa 2007, Regal, CM i Khali też są skopiowani z 09, tak samo też Melina, MVP i Taker, tyle że tego ostatniego też wyciągneli z wersji 08.

W mojej opinii to najpoważniejsze minusy wersji 2010.

Edytowane przez Thomassi

20502835285345d49c46e75.jpg

na ps2 jest dokładnie to samo, stroje z 2009 mają osoby przez Ciebie wymienione... i wydymano to nawet za mało. Tak samo jest z wyglądem jak grałem RTWM to edge i hbk są z 2009 a jak były screeny podczas ładowania to mieli twarze i strój x360/ps3. Gra jest dobra ale jak zwykle posiadacze ps2 zostali troche olani...

Na plus SvR na PS2 należy zaliczyć szybsze czasy ładowania :)
Pamiętajcie, pokolenie 619, Cody Rhodes to nasz wróg !!!

10436278364e2339bfd1aa5.jpg

Nie tu jeśli tworzysz postac to są entertance wrestlerów i 3 piosenki inne czyli RAW, SD, ECW. Spieprzyli sprawe z tymi muzyczkami.

Mhm, szczególnie że własnej dodać nie można. Przynajmniej w tym trybie, bo przy montażu w opcji Highlight Reel jest taka możliwość.

Na wszystkich konsolach nie można dodawać??

13548174524e5e36f3310a3.jpg

Już nikt nie wspomniał że create wrestler jest cały czas zje**** nawet nie moge dać loga na środku tyłka bo mi znika tak samo jak w svr 2009 ...

[ Dodano: 2009-10-26, 14:35 ]

Już nikt nie wspomniał że create wrestler jest cały czas zje**** nawet nie moge dać loga na środku tyłka bo mi znika tak samo jak w svr 2009 ... :? :x

3161470904bd7dc4ab6403.gif

Na wszystkich konsolach nie można dodawać??

Skoro tak jest na PS3 i X-ie 360 - czyli de facto priorytetowych platformach - to na pozostałych najpewniej również.

widzialem na jednym z filmikow ze jeff na ps2 ma takie same krotkie wlosy jak w SvR 2009 czy to prawda ? a jesli tak to da sie je przedluzyc?

10437871984cb99e308daf1.jpg

Przeszedł ktoś Rtwm swoim zawodnikiem ? 8)

3161470904bd7dc4ab6403.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 039 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 710 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Dodatkowy post - tak swoją drogą fajne były kiedyś te dodatkowe pytania za dodatkowe punkty dla urozmaicenia rozgrywki jak np. czy podczas którejś walki ktoś wygra przez rollup albo ile włosów łonowych na Backlash będzie miała Lyra. Pytanie tylko czy każdemu takie coś by pasowało i czy Jeffo chciałby wymyślać
    • GGGGG9707
      A w sumie racja  Na zwykle na żywo oglądam gale PLE, SNME próbowałem pierwsze ale przez przerwy wybijałem się z rytmu i przestałem te gale śledzić 
    • MattDevitto
      Zawsze można obejrzeć na drugi dzień na yt, gdzie w komentarzach są odnośniki czasowe do walk
    • GGGGG9707
      Ja tam się bardzo cieszę że na tą galę trafia. SNME się ciężko ogląda przez przerwy reklamowe podczas walk a to i tak walka dwóch gości którzy nigdy nie powinni się znaleźć w walce o ten pas więc lepiej na gali gdzie i tak przerwy przerywają walkę niż na jakiejś porządnej gali
    • Giero
      Za nami ostatni epizod WWE Friday Night SmackDown przed Backlash 2025. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Po raz pierwszy od czasu Elimination Chamber w telewizji pojawiła się Alexa Bliss. Była tajemniczą tag team partnerką mistrzyni US – Zeliny Vegi. I pokonały drużynę Chelsea Green i Piper Niven. Nia Jax z kolei została nową pretendentką do mistrzostwa kobiet, pokonując Jade Cargill. W kluczowych momentach Naomi zaatakowała Tiffany Stratton, która oglądała walkę przy ringu. A to rozkojarzyło Cargill. Axiom i Nathan Frazer zaliczyli najważniejsze dotychczas zwycięstwo w ich karierach. Pokonali mistrzów tag team – Street Profits w non-title matchu. Można zatem spodziewać się, że wkrótce Fraxiom zawalczą o tytuł. John Cena zamykał show, odnosząc się do jego sobotniej walki z Randym Ortonem. „Viper” ponownie zaskoczył mistrza WWE, wymierzając mu RKO. Skrót SmackDown
  • Dodaj nową pozycję...