Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Judgment Day 2009 [UWAGA NA SPOILERY]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Moja ocena pojedynków gali Judgment Day jest identyczna, jak w swoim poście zmieścił -Raven-. Zatem uważam, że nie ma sensu tego samego pisać. Opisze jedynie swoje odczucia i hipotezy. Gala dobra ale pozostawiła pewien nie dosyt, gdyż liczyłem że mimo porażki Punk jeszcze wejdzie i wykorzysta walizkę. W końcu gala odbywała się w jego rodzinnym mieście. Teraz to nie ma już pojęcia kiedy on wykorzysta tą walizkę. Brakuje okazji i pewnie na Extreme Rules będzie miał walkę rewanżową z Umagą. Do tego pewnie Edge potrzyma trochę dłużej pas zgodnie z zapowiedziami pracowników WWE. Zastanawia mnie również kiedy to ostatnio Adam zakończył walkę Edgecution ? Za cholerę nie mogę sobie tego przypomnieć. Natomiast co do Hardego to chyba na kolejną galę chcą znowu zrobić walkę braci aby może jednego z nich na jakiś czas usuną z telewizji (w przypadku Jeffa to może być pożegnanie jeśli nie dogadał się w sprawie kontraktu, bo nie wiem czy on go w końcu podpisał). Walką wieczoru oczywiście został match o IC. Rey w końcu ma feud z przeciwnikiem większym tylko o jedną głowę dzięki czemu jeszcze mogę to kupić.

PS. Ostatnio coś stał się popularny Sharpshooter. Nawet Hardy go użył na ostatniej gali.

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

10

• AX

5

• Cerebral Asasin

5

• Przemek_1991

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

PS. Ostatnio coś stał się popularny Sharpshooter. Nawet Hardy go użył na ostatniej gali.

To była taka mała prowokacja Jeffa w stosunku do Edge'a, który ostatnio stosował ten submission (coś w stylu "dokopię ci za pomocą twojej wlasnej broni").

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Z braku czasu ( szkoła i inne pierdoły ) dopiero teraz udało mi się obejrzeć całą galę . Pierwsze wrażenia - gala na pewno była gorsza od Backlash , ale po kolei . Opener był naprawdę całkiem przyzwoity . Można było się jednak domyślić jaki będzie przebieg tej walki . To Umaga dominował , Punk przez większą część pojedynku zaliczał " glebę " sporadycznie próbując się odgryzać Samoańskiemu buldożerowi . Można powiedzieć , że parę razy Punk miał lepsze momenty (bulldog po skoku z narożnika , ładnie też uniknął Samoan Spike ) , ale to Umaga podczas tej walki rozdawał karty . No i mr. Money in the bank kolejny raz przegrywa na PPV ... Cholera element zaskoczenia im się kolejny raz udał , bo każdy pomyślał sobie , że po niefortunnej porażce z Kane'm w swoim rodzinnym mieście Chicago teraz odniesie zwycięstwo ... Chujowa sytuacja za przeproszeniem , bo Punk przez te porażki na pewno się bardziej nie " wypromował " . Jednak mam nadzieję że na Extreme Rules " coś jednak " się wydarzy wreszcie z tą walizką . Chociaż są jeszcze tygodniówki i na nich też Punk też będzie wypatrywał swojej szansy . Cieszę się jednak , że Umaga wreszcie jest dobrze " wykorzystywany " i kolejny raz będzie miał szansę udziału w PPV . Co do pozostałych walk ... Walkę o pas ECW przewinąłem ... jak zwykle . Nadszedł czas na na walkę Morrison vs Shelton Benjamin . Łatwo było wytypować , że Morrison to wygra , bo na ogół Shelton ostatnio na PPV wogóle nie wygrywa . Początek walki był świetny 450 Morrisona i tak wyglądało zajebiście efektownie , choć nie do końca może ta akcja mu się udała . Potem to już było trochę gorzej ... Seria submissionów Benjamina , ale walka znowu nabrała kolorów , gdy Morrison się podniósł . Jakiś dropkick , legsweep i znowu było ciekawie . Końcówka to już była prawdziwa uczta dla oka zwieńczona efektownym cosckrew-em . Następna walka to Rey vs Chris Jericho . Można zaryzykować stwierdzenie , że to najlepsza walka na Judgment Day . Panowie stworzyli świetne widowisko , które oglądało mi się z czystą przyjemnością . Tempo tej walko było bardzo szybkie , Jericho parę ray ładnie skontrował 619 i chyba dwa razy Huricanranę Nieźle też tym samym powk@!$iał marków . Raz nawet próbował ściągnąć mu maskę , ale mniejsza o to .

. Chociaż trzeba przyznać , że Reyowi też udało się dwa razy uniknąć Walls of Jericho . Ostatecznie wygrywa Rey , trochę szkoda , bo z pewnością ciekawie by było gdyby Y2J zdobył pas. Oby więcej takich walk na przyszłość , które trzymałyby taki poziom . Ciężko było natomiast napisać cokolwiek dobrego o walkach Orton – Batista i Cena – Big Show . Obie były cholernie nudne , i łatwo było przewidzieć ich scenariusz . Żeby Batiście nie było zbyt smutno to wpadł Flair , który pry okazji zlał Rhodesa i Dobiasa . W drugiej walce Cena pod koniec cudownie „ zdrowieje „ i odradza się niczym feniks z popiołów . Oczekiwałem , że WWE nam czymś zaskoczy , stało się jednak zupełnie inaczej . No i przyszedł czas na ostatnią walkę Edg vs Jeff Hardy . Mógłbym napisać o tej walce wiele , nie chce mi się jednak rozpisywać . Pod względem jej poziomu sklasyfikowałbym ją na trzecim miejscu . Mogło być lepiej , ale chyba nie możemy specjalnie narzekać . Wygrywa RatedR Superstars po wykonaniu Edgecution , trochę już zapomnianego finishera . Podsumowując ; galę oceniam w skali szkolnej na słabą czwórkę .

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg