Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

PPV TNA Lockdown 2009

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Lockdown wchodzi na antenę, na ekranie widzimy Danny Bonaduce, który przyjeżdża na galę na motorze (to działo się przed galą).

Teraz czas na przedstawienie karty...

A po karcie, widzimy promo zapowiadające feud Stinga z Mickiem Foleyem.

Na backstage Lauren przeprowadzała wywiad z Dannym Bonaduce, który miał na sobie naszyjnik z zębem. Danny mówił, że jest to jego szczęśliwy ząb i w dzisiejszej walce nie podda się bez krwi.

1 Match: Eric Young Vs. Danny Bonaduce

Eric wykonał Powerbomb, po czym ustawił przeciwnika pod narożnikiem. Sam udał się na górę i próbował wykonać Moonsault. Nie udało mu się. Danny wstał i chciał zaatakować Young'a z pałeczek, lecz "Showtime" skontrował to do Roll-Up! 1...2...3! Po walce Eric wykonał z Dannym "przyjacielski uścisk dłoni", ale po uścisku Danny zrobił to, czego nie udało mu się wcześniej - zaatakował z pałeczek. Zaczął go nimi dusić (te pałeczki to sznur, na którego końcach są takie pałki :P). Na ring wbiegł Rhino, i gdy Danny się obrócił, The War Machine wykonał Goor! Rhino uniósł rękę Younga do góry, by zaznaczyć jego zwycięztwo.

Zwycięzca: Eric Young

W międzyczasie widzieliśmy kilka prom...

2 Match: XSCAPE MATCH FOR THE X DIVISION TITLE: Jay Lethal Vs. Kiyoshi Vs. Consequences Creed Vs. Sheik Abdul Bashir Vs. Suicide ©

Kiyoshi został wyeliminowany Elbow Drop z narożnika, wykonanym przez Lethala. Consequences Creed został wyeliminowany po WMDDT Bashira. Jay Lethal został wyeliminowany po przypięciu przez Bashira.

Na ringu zostało dwóch, Sheik Abdul Bashir i Suicide. Jak wiemy, gdy zostanie ostatnia dwójka, zwycięża ten, kto opuści klatkę. Suicide wrzucil Bashira twarzą w narożnik, a sam wyszedł na klatkę. Abdul po chwili to niego dołączył, i bili się na górze klatki. Po jdnym z chopsów, i po Headbutt'cie, Sheik spadł spowrotem do ringu. Zaraz po tym, przybiegł Kiyoshi i próbował od zewnątrz zaatakować siedzącego na górze klatki Suicide'a. Natychmiast pojawiła się ochrona, i powstrzymali go od ataku. Bashir zaczął czołgać się ku drzwiczkom klatki, by opóścić klatkę, i wygrać. Suicide zastanawiał się, co zrobić. Wykonał wariant samobójczy, czyli Crossbody z góry kllatki na ochronę i Kiyoshiego!

Zwycięzca: Suicide

Za kulisami Lauren przeprowadzała wywiad z AJ Styles'em i z Christopherem Danielsem. Wywiad dotyczył "zapowiedzi" przed ich walką z Teamem Jeffa Jarretta.

3 Match: QUEEN OF THE CAGE MATCH: Madison Rayne Vs. Sojournor Bolt Vs. Daffney Vs. O.D.B. (/w Cody Deaner)

O.D.B. "dmuchnęła' wodą w twarz Bolt, wykonała Powerslam i przypięła do 3.

Zwycięzca: O.D.B.

Widzimy Jeffa Jarretta, który przyjeżdża na galę czarnym wozem. Z tylnego siedzenia wyciąga walizkę i zmierza w kierunku szatni.

4 Match: THREE-WAY TAG TEAM MATCH FOR THE NEW JAPAN JR. TAG TITLES: LAX Vs. No Limit Vs. MCMG ©

Sabin złapał zawodnika z No Limit do Powerbomba, a Alex Shelley wykonał Splash z narożnika. Wyszło niezłe kombo. Sabin przypiął przeciwnika do 3.

Zwycięzcy: MCMG

Na backstage Lauren przeprowadza wywiad z Abyssem, dotyczący jego walki z Mattem Morganem. Abyss stwierdził, że Lauren jest jego wielką koleżanką.

Widzimy video zapowiadające walkę Abyssa z Mattem Morganem.

5 Match: DOOMSDAY CHAMBER OF BLOOD MATCH: Abyss Vs. Matt Morgan

Już na początku walki Abyss zaczął krwawić, po uderzeniu go krzesłem przez Matta. Po paru minutach, Matt Morgan wszedł na narożnik, by wykonać Splash na Abyssa. Potwór się odsunął, a Splasha przyjął sędzia. Abyss wziął do ręki kawałek szkła, i uderzał nim Morgana po twarzy. Nastepnie odbyła się wymiana punchy, a po niej Abyss wykonał Black Hole Slam! Abyss pinuje ale nie ma kto odliczyć. Na ring natychmiast wbiega drugi sędzia. Pin 1...2! Matt kick outuje. Potwór wychodzi z klatki i bierze krzesełko, lecz gdy próbuje wejść z nim do klatki przybiega Stevie Richards i zabiera mu je! Abyss obraca się i otrzymuje Big Boot'a od Matta Morgana. Pin 1...2! Morgan jest wściekły. Abyss kopie go kolankiem, i wychodzi do Stevie'go. Chce dostać od niego krzesełko. Nie dostaje go, więc patrzy pod ring i wyciąga woreczek! Czyżby był z pinezkami!? Tak, to pinezki. Abyss rozsypuje je na ringu, a tam wkracza Dr. Stevie! Ściąga garnitur i zaczyna obijać potwora. Morgan od tyłu uderza go ręką w krocze! Morgan łapie Abyssa i wykonuje Choke Bomb na pinezki! Pin 1...2...3!!!

Zwycięzca: Matt Morgan

W Locker Roomie Jeremy Borash przeprowadzał wywiad z Jeffem Jarrettem, dotyczący dzisiejszej walki Teamowej w Main Evencie.

Do Locker Room'u wszedł Samoa Joe. Demonstrował przed Jeffem nóż. Jarrett opuścił pokój...

Widzimy video promujące walkę o pas Knockouts.

6 Match: THREE-WAY MATCH FOR THE TNA KNOCKOUTS TITLE: Angelina Love (/w Velvet Sky) Vs. Taylor Wide Vs. Awesome Kong © (/w Raisha Saeed)

Taylor Wide zaczęła dusić Angeline, lecz zaraz przestała. Podeszła do Kong, ale Love wstała i uderzyła ją twarzą w matę. Pin 1...2...3!

Zwycięzca: Angelina Love

Lauren przeprowadzała wywiad z Team 3D. Brother Ray powiedział: "Wy jesteście w dżungli dzieci", a fani zaczęli krzyczeć "TNA"!

Promo walki o dwa pasy Tag Teamowe[/b]

7 Match: PHILADELPHIA STREET FIGHT FOR NEW JAPAN (IWGP) TAG TITLES AND TNA TAG TITLES: Beer Money Incorporated Vs. Team 3D

Na ringu pojawił się stół... Robert Roode wykonał Spinebuster na Brother Ray'u, a następnie Necckbreaker na Devonie. Roode chciał wyrzucić Devona za ring, tak aby Storm uderzył go drzwiczkami do klatki, ale Devon to skontrował i Robert wpadł w drzwi klatki. Ledwo się obrócił, a tam już czekali Team 3D pomiędzy stołem, i wykonali 3D! 1...2...3!

Zwycięzcy: Team 3D

Za kulisami Borash przeprowadzał wywiad z Kurtem Angle. Za Kurtem zasiadła reszta Main Event Mafia. Kurt mówił, że ich przeciwnicy są jeszcze młodzi i nie mają doświadczenia.

Promo walki Lethal Lockdown Match

8 Match: LETHAL LOCKDOWN MATCH: Team Angle (Kurt Angle & Booker T & Scott Steiner & Kevin Nash) Vs. Team Jarrett (Chris Daniels & AJ Styles & Samoa Joe & Jeff Jarrett)

Gdy na ring weszli wszyscy ze swoich druzyn, klatka zamknęła się od góry. Jak wiadomo, pod przykryciem klatki są przedmioty. Zawodnicy Team'u Jarretta wzięli po jednym i zaczęli atakować przeciwników. W czasie walki, na górę klatki wyczołgał się Kurt Angle oraz AJ Styles. Zaczęło się wymianom punchów, a gdy Kurt chciał wykonać Suplex, AJ się nie dał i powrócili do punchów. Po jednym z silniejszych punchów AJ'a, Kurt prawie zleciał z klatki. Styles próbował go zrzucić na dół, ale Kurt się nie dał, i wrócił na ring. Następnie wykonał Angle Slam na Jarrecie. Team Angle'a tauntował, AJ Skoczył z wyższego punktu na klatce w dół i rozwalił kratę po czym spadł na członków zespołu Angle'a! Niesamowity skok! Daniels próbował spinować Kurta, ale sędzia odliczył tylko do 2. Po chwili Joe uderzył Steinera koszem. Po pewnym czasie Daniels robi Flatliner na Angle'u i pin. 1...2! Pin przerwał Scott Steiner! Steiner po chwili zrobił Belly-to-Belly Suplex na Danielsie, a Joe Atomic Drop na Big Pompa Pomp. Następnie ustawił go na narożniku i Muscle Buster! Za ten czas wstać zdążył Booker. Zrobił pięknego kicka na Joe, powstał kręcąc się po macie, a razem z nim wstał AJ Styles. AJ chciał zrobić Irish Whipw narożnik, jednak Booker to skontrował i uderzył AJ'a kolankiem. Booker chciał zrobić Axe kick, ale AJ się odsunął, a gdy Jarrett chciał uderzyć krzesełkiem Bookera, ten także się odsunął i uderzenie przyjął AJ. Angle wziął do pinu AJ'a. 1...2! Joe przerywa. Samoańmczyk uderzył Bookerem o kratę, i miał pretensje do Jarrett'a, za to, że uderzył krzesełkiem Stylesa. Ich obu zaatakował Kurt Angle, gdy Jarrett leżał na narożniku, Kurt wykonał Angle Slam na Joe. Pin 1...2! Chris Daniels przerywa pin. Daniels wstaje i Angel's Wings na Angle'u. 1...2! Pin przerywa Steiner. Steiner wykonuje Steiner Flatliner na Danielsie. Jeff Jarrett zauważa na górze klatki gitarę. Wspina się po nią i ją zabiera. Kiedy schodzi, ma przed sobą oszołomionych AJ Stylesa i Bookera. Jeff atakuje gitarą Booker'a, a The Phenomenal przypina go do trzech.

Zwycięzcy: Team Jarrett

Po walce słyszymy motor, a na titantronie widzimy motor. To Bobby Lashley!

Na backstage Lauren rozmawiała ze Stingiem. Sting mówił, że zamierza wygrać dzisiaj TNA Title przeciwko Mick'owi Foleyowi

W innej części areny, Borash rozmawiał z Mickiem Foleyem o dzisiejszej walce ze stingiem.

Widzimy video zapowiadające nasz Main Event.

9 Match: SIX SIDES OF STEEL MATCH FOR TNA TITLE: Sting Vs. Mick Foley

Mick Foley wychodził po klatce do góry, i gdy był już na jedną nogą za klatką, obódził się Sting. Szybko wszedlna górę, ale nie zdążył powstrzymać Foleya, Mick zszedł trochę niżej i skoczył na dół.

Zwycięzca: Mick Foley

Raport podesłał nttn

W jego imieniu proszę o komentarze.

3369234304976bdd94af0c.jpg

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brejver

1

• marcin145

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Obejrzałem gale na szybko:)

Eric Young vs Danny Bonduace

Walka totalnie zbedna ale skoro była na Pre Show to może byc :P Pogłoski o Swantonie Bonduace były prawdziwe z tym że zamiast Swantona bardziej wyszedł mu sommersault i to kiepsko wykonany :P Szkoda że Rhino w takie gówno zaplątany ejst :/

Xscape match

Bardzo fajna i szybka walka. Dziwi mnie to że Black Machismo tak łatwo stracił pozycję (chodzi mi o to że zawsze jak przegrywał to jako ostatni był eliminowany) na rzecz Bashira :/ Suicide potęzny Splash i jestem dla niego pełen podziwu :) Elegancka solidna walka :)

Queen of the cage

Kiepso wyszła :/ Liczyłem na zwycięstwo madison Rayne która niestety nic nie pokazała. Tak samo Bolt. Dafney jak na drugą walkę w miare. ODB nic ostatnio nie pokazuje w ringu a ten jej "chłopak" sprawia że wszystko jest masakrycznie żenujące.

Three way Tag team match

Chyba najlepsza walka na gali jak dla mnie :) to co lubię czyli szybka akcja i ciekawe niektóre akcje :) No Limit pozostawił po sobie nawet ciekawe wrażenie. Chyba LAX mi tam nie pasowali:/

Doomsday Chamber of blood

Powtórka z rozrywki. Walka rozegrana po raz enty i jak dla mnie nic ciekawego nie było. Nudzi mnie już ten feud

Knockouts Title

YES, YES, YEs, YES :D Tak tak tak, Angelina Love mistrzynia :> Szkoda tylko że w takim stylu ale niestety było widać że jest strasznie ogłuszona po tym crossbody Taylor. A w związku z tym że Kong była wyeliminowana poprzez przywiązanie to nie mogły nic więcej wymyslec. Kiepsko końcówka wyglądała ale dla mnie walka cud miód i orzeszki :>

P.S.

Velvet Sky pierwszy raz pojawiła się nie w koszulce a w samym staniku i... uuuułłłaaaaa :D She's so HOT :D

Philadelphia Street Fight

Elegancka walka, jak dla mnie taka namiastka tego co kiedyś widzielismy w ECW :) wiedziałem że wygrają 3D i w sumie dobrze :) Szkoda że poza beer money i 3d nie ma narazie innych teamów do tego tytułu w TNA

Lethal Lockdown

Po raz kolejny tradycji stało się zadość i AJ wykonał największego spota :D hehe, ciekawie to wymyslili z wyleceniem przez dach :P Szkoda że go nie złapali tak idealnie więc sie pewnie potłukł. Końcówka w momencie kiedy JJ wymierzał w AJ i Bookera była tak jak w telenoweli. W końcu AJ pinuje :D

Main Event

WTF!?!?!?!?! Dlaczego TNA nadal nie promuje swoich zawodników dlaczego? Walka kiepska jak dla mnie :/

WTF 2 !?!?!?!?!?!

Lashley? Dlaczego.... TNA dlaczego :(

5199219949eed950a51bb.png