Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Backlash 2009 [Uwaga na SPOILERY!!!]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Może nadszedł wreszcie na to czas?

Oby...

Ale jak wspominalem wczesniej, bez heelturn'u ani rusz..

Swoja droga scenariusz RR jest bardzo prawdopodobny (chociaz wolalbym zeby sie mylil :D ).. Jak wiadomo Edge dostal ostatnia szanse na zdobycie pasa.. Jego zdobycie i pokonanie Dżona juz na Backlash jest raczej nierealne... wiec?

Edge nie wygrywa na Backlash... Punk z walizeczka sa na SD! + Edge wyzywa CM'a... stawka bedzie walizka... Punk nigdy nie odmawia :D mamy nowego Mr. Money in the Bank.

Najczarniejszy ze scenariuszy...

-Bring back Sinn Bodhi!

-Screw the legends!

"Quoth the Raven, nevermore."

19057366234c8b27f381178.jpg

• Odpowiedzi 240
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• adrian20-11

22

• Punk87

14

• Deshawn

12

• -Raven-

11

Top użytkownicy w tym temacie

No właśnie, po drafcie mamy dwóch mistrzów na Raw. Teoretycznie najbardziej przewidywalną opcją byłoby, gdyby Cena przegrał na Backlash, bo WHC wróciłby na Smackdown!. Ale to byłoby zbyt proste. Inna opcja to Punk wykorzystujący walizkę na Backlash (bądź Raw po PPV). Ale i ta opcja jest już zbyt obcykana.

Bardziej skłaniałbym się do wersji Punka'87, gdzie Punk przegrywa walizkę (na rzecz kogoś ze Smacka), a potem nowy Mr. MITB zdobywa tytuł.

Opcji 4 nie rozważam, bo nie chce mi się wierzyć, że Cena albo Orton przejdą na SD! w czasie draftu uzupełniającego. Z drugiej strony, czego ostatnimi czasy, nie robi się w WWE...

A co, do feudu Orton vs HHH. Pachnie mi heel-turnem Batisty, choć wydarzenia z Raw, nie muszą jeszcze o niczym świadczyć.

Jestem też trochę zdziwiony, że do tej pory zapowiedziano tylko 3 walki na to PPV. Jutro pewnie dojdą jeden-dwa pojedynki, ale to i tak nie wypełni nam całej karty.

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Co do Punka i walizki, to coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że wygrał ją po to, by... przegrać (tytuł HW) i zaskoczyć marków ("No bo przecież zawsze zwycięzcy w MITB zdobywali title'a!").

Nie sądzę, by WWE powieliło numer ze stratą walizki na rzecz innego wrestlera. Po pierwsze - odgrzewany kotlet i zero zaskoczenia. Po drugie - jaki więc sens miałaby wygrana w prestiżowym - jakby nie patrzeć - MITB, skoro zwycięzca mógłby stracić swojego title shota w jakiejś gównianej walce na gali? Taka sytuacja miała w przypadku Kennedy'ego miejsce tylko dla tego, że Ken załapał kontuzję. Jeśli Punk będzie "na chodzie" - nie sądzę, by ten scenariusz się powtórzył.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Trochę mnie tym przekonałeś, ale w WWE lubią nawiązywać do pewnych sytuacji, więc mimo wszystko, rodzi się we mnie pewna niepewność co, do dalszych losów walizki.

Poiwedzmy, że dzieje się tak, jak napisałeś. W takim razie ciągle zostaje kwestia pasa mistrzowskiego. Zakładam, że jeden powinien się znaleźć na Smackdown!, czyli wychodzi na to, że albo Edge wygra pas, albo Punk wyzwie Cenę/Edge'a na Judgement Day. A tym bardziej ma to sens, że JD odbywać się będzie w Chicago.

tak tylko że zważywszy na obecny stan pushu dla obu zawodników AX to Punk nie ma kompletnie szans w starciu z Ceną więc nie tędy droga raczej ;)

zobaczymy jak to się potoczy, mam nadzieję że będzie to gorące lato w wykonaniu WWE

a żeby nie było off-topa:

Cena vs Edge - Wygra Cena, jakieś ciekawe cwane zagranie musiałby zrobic Edge żeby pokonac na wytrzymałośc Cene

All American American American Amercian (...) American przegra z Christianem/Finlayem

3/3 - myślę że jednak ten heel turn batisty dojdzie do skutku, zrobią kolejny feud na podobnej zasadzie (czasy evolution) walkę wygra triple h oczywiście a kto wie czy na JD nie będzie triple threat matchu :)

"W teatrze widz nie narzeka, że aktorzy nie zabijają się naprawdę" - Andrzej Supron

Macie świetne pomysły. Ja myślę że będzie tak :

Divy jakieś się pewnie znajdą ale mnie to nie obchodzi.

Cena vs. Edge : Hmm... Jasiu wygra... Nie widzę już dla niego ani edga pomysłu. Edge jako ten Je**ny cwaniak mi się znudził. Przydałby sie heel turn dla johna którego niestety nie będzie bo WWE sporo na tym straci.

Legacy vs. Shane Batista i Trypel : Wierzę w nowego mistrza który będzie bronił tytułu w Triple Threat Matchu na JD przeciwko HHH'owi i Batiście.

The All American Jackass mam nadzieje że w końcu straci tytuł na rzecz Kryśka. Maybe Triple z Finlayem ?

Jeff z Mattem chyba nie zawalczą ze sobą ale nie byłbym tego taki pewien.

Mysterio może bronic przeciwko komuś IC tittle w meczu bez dq który przed meczem zapowie Wiktoria i Punk interweniuje z walizką i zdobędzie tytuł.

Dalej już nie mam pomysłów jak coś mi się przypomni to jeszcze napiszę ;)

Moja Galeria wejdź i zostaw Komenta !

JESTEM HARDKOREM !

Może potrzebujesz zaproszenia na LOCKERZ.COM ? Wal do mnie !

237781014a3abb4a587b4.jpg

Lukaszzz, jeśli chodzi o promocję zawodników to się zgadzam. Ale jeśli weźmiemy pod uwagę lato roku ubiegłego, gdy Punk zdobył walizkę, a potem od razu dali mu feud z Batistą, to widać, że nie zawsze zdobycie pasa, musi wiązać się ze wcześniejszym wielkim pushem.

Zresztą czy w porównaniu do Ceny, Edge jest jakoś super wypromowany? Bo dla mnie "na papierze" Rated R nie ma żadnych szans, dlatego nie kupuje tego feudu, pomimo mojej sympatii dla Edge'a, tak samo nie kupowałem fedu Johna z Jericho, bo patrząc na stopień wypromowania, nie miał z żołnierzykiem zbyt dużych szans.

W ogóle już od kilku lat jedynymi zawodnikami, których kupowałem, albo mógłbym kupić w feudzie z Ceną byli/są: Taker, Triple H, Orton, Batista i Lashley.

Mysterio może bronic przeciwko komuś IC tittle w meczu bez dq który przed meczem zapowie Wiktoria i Punk interweniuje z walizką i zdobędzie tytuł.

To się na 100% nie odbędzie gdyż Vickie jest GM RAW`u a nie SmackDown`u i nic nie może namieszać w walkach z SD.

Ona może wszystko ;D A mysterio może walczyc z kimś z Czerwonego brandu więc wszystko jest możliwe;]
Moja Galeria wejdź i zostaw Komenta !

JESTEM HARDKOREM !

Może potrzebujesz zaproszenia na LOCKERZ.COM ? Wal do mnie !

237781014a3abb4a587b4.jpg

tak tylko że zważywszy na obecny stan pushu dla obu zawodników AX to Punk nie ma kompletnie szans w starciu z Ceną

No nie do końca... Jeżeli Vince planuje na prawdę jakiś większy push dla Punka (i nie dał mu walizki przez przypadek) i nie ma zamiaru bawić się nim (bo ciężko to inaczej nazwać) jak w zeszłym roku, to wystarczyłoby sklecić walkę CM'a z Ceną i w jej trakcie przeprowadzić jakiś konkretny heelturn Punka (CM jako heel wymiata. Jego heelowanie w Indys to była poezja!) oraz dać mu skantować Jaśka z tytułu :D Nie sądzę jednak żeby Vinnie miał aż takie plany wobec Pana Pepsi.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Mi się poprostu wydaję że wygrana Punka z Ceną nie przejdzie wiarygodnie w ciągu najbliższych 3-4 miesięcy nawet jeśli CM Punk przejdzie heel turn czy dostanie większy push. Cena = promocja kilkuletnia, miliony dolarów zarobione na nim i wątpię żeby z tego wszystkiego (chociazby tymczasowo) zrezygnowali tylko po to by podnieśc wyżej pepsi. p

skłonił bym sie do wersji że gdy tytuł po backlash pozostanie u Ceny, to na backlash Orton i jego ekipa wygra, a CM Punk wykorzysta walizke np. na JD na Ortonie i mistrzowski pas WWEC powróci na SD! jednocześnie na RAW zrobi się mega ciekawie (Cena, HHH, Orton, Batista, i może Big Show) o WHC.

wracając do naszej dyskusji o meczu CM Punk vs Cena, to jedynym wiarygodnym rozwiązaniem jeśli Punk miałby wygrac, byłaby jakaś mega mocna stypulacja na korzyśc Punka, tylko niewiem co mogłoby to byc.

"W teatrze widz nie narzeka, że aktorzy nie zabijają się naprawdę" - Andrzej Supron

byłaby jakaś mega mocna stypulacja na korzyśc Punka, tylko niewiem co mogłoby to byc

Problem w tym, że nie ma stypulacji, której obecnie w WWE Cena jest słaby, przy takim pushu Punk nie ma szans w żadnym pojedynku.

A czy chcemy by CM wykorystał walizkę? Niech zrobi to teraz, na Backlash, zdobywając pas WWE. Obojętnie kto wygra pojedynek 3 na 3, Punk atakuje mistrza, a przy zamieszaniu 7 osób na i wokół ringu wszystko może się zdarzyć. Oczywiście jest to wersja dość oklepana- wpada mister money in the bank, wykorzystuje walizkę i odchodzi z pasem przy zaskoczeniu ogółu.

na backlash Orton i jego ekipa wygra, a CM Punk wykorzysta walizke np. na JD na Ortonie i mistrzowski pas WWEC powróci na SD

no po co czekać? :P Wiem że w powyżej poniosła mnie fantazja, lecz byłoby to jakieś urozmaicenie gali.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

O pasie WWE jak dla mnie Punk nie ma co nawet śnic. Po pierwsze jeśli HHH wyjdzie z pojedynku na Backlash zwycięsko to nie wyobrażam sobie, żeby dał sie wycyckac z tytułu Punkowi. Poza tym feud Ortona z Hunterem na pewno sie na 6-man tagu nie skończy i będzie kontynuowany, Czeka nas chyba jeszcze jeden pojedynek 1 on 1 w dalszym ciągu z pasem na szali. WHC to co innego. Cena wygrywa z Edge'm wbija CM i kroi Janka z tytułu. Tylko nie chciałbym żeby to było tak, że wlatuje Punk GTS i po wszystkim. Mogliby zrobic coś takiego że Punk najpierw spuszcza solidny wpierdol Johnowi przy pomocy dajmy na to krzesełka i dopiero potem jak Cena leży już "zabity" mówi, że cashuje walizkę. W ten sposób mamy i Punka z tytułem na SD i solidny heel-turn.

17251576114d67ab5cd84bb.jpg

wracając do naszej dyskusji o meczu CM Punk vs Cena, to jedynym wiarygodnym rozwiązaniem jeśli Punk miałby wygrac, byłaby jakaś mega mocna stypulacja na korzyśc Punka, tylko niewiem co mogłoby to byc.

Żadna stypulacja nie pomogłaby Punkowi wiarygodnie tego zrobić (nie przy obecnym wypromowaniu CM'a). Mr Pepsi mógłby jedynie wygrać jakimś mega chamskim kantem i przejść wówczas heelturn - wtedy można by to było przyjąć jakoś na klatę :D

Tylko nie chciałbym żeby to było tak, że wlatuje Punk GTS i po wszystkim. Mogliby zrobic coś takiego że Punk najpierw spuszcza solidny wpierdol Johnowi przy pomocy dajmy na to krzesełka i dopiero potem jak Cena leży już "zabity" mówi, że cashuje walizkę. W ten sposób mamy i Punka z tytułem na SD i solidny heel-turn.

Dokładnie. Dla mnie takie cwaniackie wykorzystywanie walizki a'la Edge - jest mało promujące dla wrestlera. Jeśli Punk ma zdobyć pas, to powinni go kilka miechów mocno przypromować a później pozwolić wykorzystać walizkę w "normalnym" pojedynku o tytuł. Ceny ani Trypla czysto Mr Pepsi nie ma szans pojechać (musieliby go na coś takiego z rok wcześniej zacząć pushować :D ), a więc albo będzie jakiś heelturn albo pas/pasy zmienią właścicieli zanim CM wykorzysta neseserek.

Last Man Standing: Edge vs. Cena: Pojedynek raczej czysto ustawiony pod Cene. Dlaczego:

Cena jest bardziej wytrzymały do Edga a do tego pojedynku wytrzymałość jest bardziej niż konieczna. Edga nie widzę raczej w tej walce, chociaż nie odbieram mu jego umiejętności i zapalczywości ale Speer to do tej walki trochę za mało. Chyba żeby zrobili trochę mieszanki z 2 stypulacji TLC i LMS. O co chodzi: częste użycie stołów, drabin krzeseł z Cout-out. Taka mieszanka raczej mogła by pomóc Edgowi ale mało jest to jednak prawdopodobne żeby on wygrał.

Co zrobi CM w takiej sytuacji? Nie obstawiam zainkasowania już na Backlash ale raczej dopiero na JD w jakiejś zwykłej walce. Żeby CM mógł wygrać potrzebuje jakiejś ciekawej stypulacji, lecz jest jeden problem jaka? Cyba jedynie Lader Match w czym czuje się jak ryba w wodzie. Tu jedynie ma jakieś szanse na pas przez czystą wygraną. Mam nadzieję że nie zainkasuje walizki przez jakiś mega kant, bo straci bardzo dużo na swojej mozolnie budowanej reputacji