Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Backlash 2009 [Uwaga na SPOILERY!!!]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

hmmm Marella na ppv :D

Dragon vs Y2J - jedyny nieustraszony z Gangu Rozruszników walczy z Chrisem na Backlash.

i jeśli kolejny mecz z udziałem HHH i Ortona wyjdzie beznadziejnie (patrz Wm25)

to właśnie ten pojedynek powinien wyjść najciekawiej :D

• Odpowiedzi 240
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• adrian20-11

22

• Punk87

14

• Deshawn

12

• -Raven-

11

Top użytkownicy w tym temacie

Ja mam wielką nadzieję, że mimo wszystko to Y2J wyjdzie zwycięsko i urośnie w oczach fanów na jeszcze większą mendę. Steamboat rzeczywiście robi dobrą robotę i myślę, że taki ktoś przydałby się choćby nawet do managerki. Szkoda, że Jericho nie prowadzi w tej chwili ważnego feudu, bo widziałbym go zdecydowanie w Main Eventach, chociaż gdy czytam o tym możliwym programie z Takerem to myślę, że na razie można to przeboleć. Obstawiam Jericho na zwycięzcę.

• Reputacja:   1

http://www.wwe.com/content/media/images/3883682/9952992

Została potwierdzona kolejna walka na Backlash CM Punk vs Kane. Nie jestem do końca pewien ale ta walka będzie chyba o przejęcie walizki Money In The Bank. Walka wygląda ciekawie, dwóch wrestlerów którzy mogą pokazać coś ciekawego na tym PPV.

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Myślę, że chcą wypromować Punka przez te "obrony walizki", bo nie sądze, by Vince planowa mu ją odebrać i dać komuś innemu.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Tylko mi się nie podoba że tak szmacą Kane`a... kiedyś POTWÓR! feud`y z Shane`m, Tombstone`y na schody itd. itd. A teraz? Przegrywa z każdym mniejszym od siebie o połowę czy 1/4... Żal trochę Kane`a no ale mam nadzieję że pokaże cos w tej walce i nie będzie do końca sponiewierany przez cały pojedynek... A tak na marginesie, Punk zawsze miał takie czoło?

A tak na marginesie, Punk zawsze miał takie czoło?

Magia photoshopa :P Innych wrestlerów też edytują tylko, że tak to robią sprytnie, że nie widać tak naprawdę większych zmian.

Widzę taki scenariusz: Punk broni za każdym razem walizkę, jest wypromowany, dostaje coraz lepszych zawodników, jest jeszcze bardziej wypromowany, wykorzystuje walizkę... ale przegrywa walkę o pas z mistrzem (Cena/Edge/ktoś inny). Tyle tylko, że myślę, że po takiej akcji Punk mógłby znowu spaść w hierarchii, jest to chyba taki sezonowy Main Eventer, który regularnie jest pushowany, by później znowu osiąść w midcardzie i tak kilka razy. Stało by się to nudne, więc jeżeli Vince chce już promować Punka to niech zrobi to raz a dobrze, w dodatku heel turn by się jeszcze przydał.

Liczba walk na karcie podwoiła się w stosunku do ostatniego tygodnia i wydaje mi się, że to już wszystkie spośród tych, które w ogóle będą zapowiedziane. Możliwe, że bookerzy dołożą jeszcze jakąś zapchajdziurę z divami ale nie wydaje mi się to zabiegiem koniecznym.

Team "Zięciunio" Triple H vs Team "Headlock" Randy Orton

Ani jeden ani drugi nie przyciągają mnie szczególnie do oglądania gal. Nie wybaczę im tej okropnej walki na Wrestlemanii i obu mam serdecznie dosyć w main eventach. Triple H jest już tak mdłym i nudnym mistrzem że chyba nawet Creative Team to zauważył. Orton jest świetnym heelem jeżeli chodzi o charakter i wiarygodność ale szczerze mówiąc, nie mam najmniejszej ochoty oglądać jego monotonnych walk. Jeżeli zostanie nowym champem, to oby dostał program z kimś innym niż Cena i Batista, bo inaczej będzie prawdziwy dramat. Ileż można oglądać w kółko to samo.

Mój typ: Shane przejdzie heel turn i pomoże drużynie RKO wygrać. Takie wyjście z tej sytuacji podratuje trochę cały program, gdyż po świetnym build upie to, co się stało na WM 25, to prawdziwa profanacja. Reaguję bardzo emocjonalnie, wiem, ale to dlatego, że obaj zawodnicy byli niegdyś w moim Top 10. Triple H zrobił się bardzo nudny podczas swojego face'owego runu z pasem w ostatnim czasie. Orton jest napewno świeższy i ma to "coś", co przyciąga fanów, ale szczerze mówiąc, nie wspominam go jako fenomenalnego mistrza. Tendencyjne proma, bez żadnej nutki polotu, wypowiadane usypiającym, metalicznym głosem. Jedynie świetny storyline jest w stanie wyciągnąć z Randalla coś więcej, w Styczniu Orcik był fenomenalny. Teraz jednak wszystko wraca do normy.

"Married to the blue whale" Edge vs "Please get off my screen" John Cena

Tutaj po raz kolejny mamy konflikt, który w WWE jest już "done to death". Oby to było już ostatnie ich starcie. Oczywiście jako mark Edge'a będę pewnie oglądał tę walkę na stojąco, rzucając szpetne klątwy przez zęby, skierowane przeciwko Jasiowi. Nie jestem pewien jak to się skończy. Widzę, że użytkownicy już teraz wysyłają CM Punka z walizką. Nie wydaje mi się, aby to miało miejsce. Albo wygra Cena i serial "Brak pasa na jednym z brandów" będzie trwał dalej albo Edge jakimś kantem. Oczywiście moim marzeniem było by czyste zwycięstwo Kanadyjskiego zawodnika i pokazanie raz na zawsze napompowanemu koksowi kto tu rządzi 8-)

"Goofie" Matt Hardy vs "What about my dog?" Jeff Hardy

A ja tam z przyjemnością obejrzę taką walkę. Bracia mają być już permanentnie rozdzieleni także to będzie "the final cut". Liczę na emocje, przemoc w miarę możliwości i jak najbardziej demoniczną odsłonę Jeffa. Zapewne polityka prorodzinna ze strony WWE mocno ograniczy potencjał walki. Mam jednak nadzieję, że "Spot fest" w wykonaniu młodszego z braci zostawi dobre wrażenie.

"Nobody cares about me:(" Jack Swagger vs "Internet champion" Christian

Wygrana Christiana byłaby opcją wskazaną. Jest bardziej charyzmatyczny od Swaggera i biznes wrestlingowy ma we krwi. Pas ECW to nie WWE, na niego nie trzeba "wyglądać". Nie ma więc żadnych przeciwwskazań, aby ulubieniec internetu wreszcie coś wygrał. Swagger nie jest złym wrestlerem ale nie przyciąga ludzi przed telewizory. Musi stoczyć więcej dobrych walk, uczestniczyć w kilku storyline'ach, stać się bardziej rozpoznawalny. Wtedy dopiero będzie mógł mianować się Franchise Playerem swojego brandu. Jak na razie jest na to zbyt zielony.

Co do reszty walk, Jericho raczej napewno poradzi sobie ze Steamboatem. Ciekawe, jak fani zareagują na weterana, czy sprawią mu równie gorący pop jak na Wuemce. Zabawy Khaliego z Santino będą śmieszne i nie mam nic przeciwko takim wstawkom. Walka CM Punka z Kane'm została dodana trochę na siłę. Praktycznie Czerwony ani razu nie dał Punkowi popalić w ostatnim czasie. Tak więc, w przypadku kolejnej wygranej CM'a, Kane zostanie kompletnie zdławiony jako potencjalne zagrożenie dla kogokolwiek (w sumie nie pierwszy i nie ostatni raz). Ciekawy byłby scenariusz, gdyby walizka zmieniała co jakiś czas właściciela. Wprowadziłoby to niepewność wśród fanów, kto w końcu jej użyje. No ale wątpię, żeby kreatywni zdecydowali się na taki krok.

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

A mi się nie podoba pomysł na walkę Jericho ze Steamboat'em, zwłaszcza na PPV (mogli by coś takiego machnąć ewentualnie na gali). Ktokolwiek by nie wygrał (a obawiam się, że dadzą wygrać Dragonowi) - Jericho przegra.

Jeśli Chris wygra - nie wypromuje go to w żaden sposób przed nadchodzącym feudem z Takerem (pokonanie emeryta to żaden push ani powód do dumy, a na chwilę obecną Chris nie jest w moich oczach "równorzędnym" - z punktu widzenia promocji - oponentem dla DeadMan'a i potrzebuje jakichś konkretnych zwycięstw). Jeżeli natomiast Y2J przegra (a są na to spore szanse) - to ośmieszy się i będzie miał żałosną pozycję w angle'u z Grabarzem (czy ktoś kupi jego ewentualną wygraną z Callaway'em, skoro dojebał mu dziadek?)

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Wątpię żeby Jericho przegrał, po ostatniej walce z Cena na RAW czuje ze będzie to squash w wykonaniu Y2J.

I tu byś się zdziwił bo ja sądze że jeżeli Dragon znów pokaże się z dobrej strony to Y2J będzie z nim kontynuował feud, zresztą feud z Takerem nie jest jeszcze pewny. W tej walce oczekuje "lotów" w wykonaniu Ricky'ego i oczywiście jego wygranej.

Co do "I quick match" to są dwie opcje. Albo wygra Jeff i pozostanie w federacji ale z mniej nagiętym grafikiem, albo wygra Matt i Jeff zniknie nam już z gal do wygaśnięcia kontraktu.

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

Ja mam też taką nadzieję, że WWE będzie podążało za motywem: "zaskocz wszystkich, nawet jeżeli będzie to poniżej pewnego poziomu, albo nie na miejscu" i owali Cenę z pasa. IMO byłoby to bardzo dobre wyjście, rzecz zaskakująca i moze wreszcie prowadziłaby do tego, aby Edge stał się bardziej wiarygodny w oczach fanów (oczywiście, gdyby czysto pojechał Jaśka). Jak na razie Copeland zazwyczaj nieczysto wygrał pas (na SS wszedł pod koniec walki i pozamiatał sobie, na RR Matt mu pomógł, na NWO pobił Kingstona i wygrał Elimination Chamber). Chociaż obawiam się, że WWE za długo marnowała Edge'a, i nie zdedcyduje się na jego dłuższe panowanie i możliwe, że odsunie przez jakiś czas Edge'a od pasa (z resztą ciężko mi przypomnieć sobie moment oprócz tej przerwy po Summerslam, ażeby Adam nie kręcił się, albo nie posiadał któregoś pasa). Niestety jak już mówiłem któregoś razu John w obecnym WWE jest samopushowalny i nie trzeba go w żaden sposób promować, ażeby mógł walczyć o pas. Tak się zastanawiałem czy nie byłoby możliwe skomponowanie ze sobą Edge'a i Jericho, obaj Kanadyjczycy, obaj charyzmatyczni, myślę, że Edge odnalazł by się w tym. WWE zaskocz nas i daj Edge'owi pas!

walki na wmke zapowiadaly sie srednio a wyszla bardzo slabo

tu juz walki zapowiadaja sie tragicznie wiec az sie boje co z tego wyjdzie...

dawanie takich walk jak punk vs kane ni z gruchy ni z pietruchy jest totalnie do dupy

jedyne walki z jakimi wiaze jakeis nadzieje to y2j vs steamboat i swagger vs christian ale znajac wwe dostana po 15min na poczatku i nawet nie zdaza nic pokazac...

ogólnie backlash sie zapowiada zajebiscie :] jak nigdy obejrzę całe ppv bo wszystkie walki mi pasują bardzo :P mogło by nie być jericho vs dragon jak dla mnie ale jak juz jest obejrzę , moze byc ciekawie ^^
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

joga94, daj sobie spokoj z tym szmaceniem Kane'a. Gdyby sie czul szmacony, to raczej juz by go w WWE nie bylo.

Co do reszty walk, moje typy (byc moze kula w plot):

Wygrywa team Orton, oczywiscie nieczysto. Mysle, ze Batista zasadzi Hunterowi przypadkowego speara i bedziemy swiadkami jego powolnego heel turnu, badz tez od razu przejdzie heel turn. Rownie prawdopodobne, HHH dostaje przypadkowego speara, przegrywa pas, przechodzi heel turn. Heel turn samego Shane'a - nieuzasadniony.

Cena vs. Edge - tu obie mozliwosci sa mozliwe. Edge wygrywa, ale potem przegrywa na JD z Punkiem, po czym bierze sobie troche wolnego. Albo wygrywa Cena i Edge bierze sobie troche wolnego od razu.

Poza tym Y2J pokonuje Steamboata po ciekawym pojedynku. Natomiast ciekawe jest co zrobia w pojedynku Hardych. Sporo pewnie zalezy od tego, jak tocza sie rozmowy w sprawie kontraktu Jeffa.

Walki ECW i Punk vs. Kane pomijam - pewnie beda dosc krotkie, wiec i za wiele sie nie wydarzy.