Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Piąta Kolumna #10: Wrestlemania 25 - byliśmy bardzo niegrzec

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Piąta Kolumna #10: Wrestlemania 25 - byliśmy bardzo niegrzeczni

Autor : SPoP

Jeśli przyjąć, że Wrestlemania jest dla sympatyka wolnej amerykanki synonimem Bożego Narodzenia, to można z pewnym smutkiem stwierdzić, że od paru lat my – fani jesteśmy widocznie bardzo niegrzeczni, w związku z czym św. Mikołaj – Vince McMahon zamiast prezentów obdarowuje nas rózgami. Niestety, nie zanosi się na to, aby w najbliższą niedzielę ta sytuacja miała się zmienić.

Myśl i mów sobie co chcesz, ale Wrestlemania to nasze święto, nasza Gwiazdka. Możesz nie oglądać produktu WWE w ogóle, być markiem ROH, rzewnie wspominać słodkie czasy ECW albo być zagorzałym fanem puro i latających kitajców, ale nie zaprzeczysz – kiedy zbliża się Wrestlemania, nawet jeśli jej ostatecznie nie obejrzysz, zawsze przyglądasz się nieco baczniej federacji McMahona, czytasz raporty, przeglądasz newsy. Teoretycznie na Wrestlemanii WWE pre...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/piata-kolumna-10-wrestlemania-25-bylismy-bardzo-niegrzeczni.html
What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SPoP

3

• Bonkol

2

• Brejver

1

• domino

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Bardzo bardzo ale to bardzo fajny felietonik :)

SPoP świetnie przedstawił swoje przemyślenia. Z większością z nich się zdecydowanie zgadzam a z resztą "tylko" zgadzam :) Drobna dawka humoru napewno jeszcze bardziej podniosła rangę felietoniku :)

Polecam wszystkim :)

5199219949eed950a51bb.png

Tak, bardzo fajny felieton. Czytałem z przyjemnością. Z jednym się nie zgodzę :) . Mówiłeś, że WWE same już nie wie czy ma być dla dzieci, czy tak jak za czasów ery Attitude. Powiem tak, niby WWE swoim materiałem wcale nie jest takie dla dzieci, ale myślę, że powinniśmy się z tego cieszyć, a nie marudzić, że jest niezdecydowane :P
"Ten, który kocha staje się zaślepiony wobec przedmiotu swojej miłości"

17493022184a8bc5252ce62.jpg

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Dobry tekst, ale osobiście podszedłbym do gali o wiele bardziej pozytywnie. Oczywiście, mogę się zawieźć(nie pierwszy raz i nie ostatni), ale WM 25 jest samo w sobie wyjątkowe i mam nadzieje, że tym razem po prostu wszystko wypali tak jak powinno. No...może poza zwycięstwem Shawna w które nawet jako jego mark za bardzo nie wierze i mam tylko nadzieje, że jego gimmick będzie prowadzony w taki sposób jak ma to miejsce teraz, podczas programu z Undertakerem. Zresztą w niedalekiej przyszłości może przynieść mu tak bardzo wyczekiwany przeze mnie pas, na który zasługuje jak mało kto.

15974308365193fac7b7921.jpg

Z jednym się nie zgodzę :) . Mówiłeś, że WWE same już nie wie czy ma być dla dzieci, czy tak jak za czasów ery Attitude. Powiem tak, niby WWE swoim materiałem wcale nie jest takie dla dzieci, ale myślę, że powinniśmy się z tego cieszyć, a nie marudzić, że jest niezdecydowane :P

Nie zgadzam się. W sytuacji, która jest obecnie, produkt WWE jest na dłuższą metę niestrawny dla żadnej grupy. Dla starszych fanów jest zbyt infantylny i za miękki, z kolei dla dzieciaków może się okazać zbyt brutalny (nie to, żeby bachory miały powody do niezadowolenia, ot, rodzice i szum medialny mogą szybko sprawić, że oglądalność w tym segmencie rynku bardzo szybko spadnie przy obecnym trendzie na łeb na szyję)

Dobry tekst, ale osobiście podszedłbym do gali o wiele bardziej pozytywnie.

Moim zdaniem nie ma do tego podstaw. Ale być może piszę tak dlatego, że staram się porównywać przez cały czas aktualny produkt WWE do tego sprzed dobrych kilku lat, nie analizuję sytuacji WWE w porównaniu do okresu WM21 - 24, bo wtedy faktycznie, można by napisać, że nie jest tak źle. Tymczasem, jeśli weźmiemy pod uwagę historię, pewne jest jedno - kryzys w branży SE trwa w najlepsze.

No...może poza zwycięstwem Shawna w które nawet jako jego mark za bardzo nie wierze i mam tylko nadzieje, że jego gimmick będzie prowadzony w taki sposób jak ma to miejsce teraz, podczas programu z Undertakerem. Zresztą w niedalekiej przyszłości może przynieść mu tak bardzo wyczekiwany przeze mnie pas, na który zasługuje jak mało kto.

Shawn wkrótce po Wrestlemanii ma ponoć dostać dłuższy urlop, a kiedy z niego wróci, jego aktywność w WWE ma być podobno do tej, jaką jeszcze niedawno miał Undertaker - pojawia się na jakiś 1-2 miesięczny feud, znika na parę miesięcy i powraca znowu. W świetle tych informacji perspektywa pasa mistrzowskiego dla HBK (Który mnie też bardzo by ucieszył) zdecydowanie się oddala.

Dawo nie czytalem tak dobrego felietonu. I choc mozecie uznac to za oftop, albo za tzw nabijanie postow ja chcialem tylko pogratulowac autorowi. Brawo. Bardzo miło mi sie czytało (akurat umiliłeś mi czas przed wyjsciem z roboty, dzieki :D )

15192108424405e31546cee.jpg

Chwalenie autora nigdy nie jest off-topem ;), bo któż nie lubi czytać/słuchać pochwał na swój temat? :)

Dzięki za opinię, która zmotywuje być może Piątą Kolumnę do nieco częstszego się ukazywania :)

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Shawn wkrótce po Wrestlemanii ma ponoć dostać dłuższy urlop, a kiedy z niego wróci, jego aktywność w WWE ma być podobno do tej, jaką jeszcze niedawno miał Undertaker - pojawia się na jakiś 1-2 miesięczny feud, znika na parę miesięcy i powraca znowu. W świetle tych informacji perspektywa pasa mistrzowskiego dla HBK (Który mnie też bardzo by ucieszył) zdecydowanie się oddala.

HBK wybiera się na ten urlop już od 2006 roku, więc wszystko jest możliwe, zresztą nie obraziłbym się gdyby pojawiał się tak jak Taker na 2-3 miesiące(teraz Mark walczy regularnie), zrobił jakiś świetny program w którym miałby szanse powalczyć o najwyższe cele i znów udać się na odpoczynek. Oczywiście patrze na to z perspektywy marka i staram się ciągle pozytywnie myśleć na temat dalszej kariery mojego ulubieńca. :)

15974308365193fac7b7921.jpg

Oczywiście dobry felieton:). Myślę że od czasu wymuszonej zmiany (choć pewnie można było to rozwiązać) z WWF na WWE jest naprawdę słabo. Wydaję się, że zmiana nazwy raczej niewiele powinna zmienić a jednak. Gale w większości są słabe/przeciętne i oglądam je (najczęściej skróty na WWE.com) głównie z przyzwyczajenia albo z nudów.

• Urządzenie:  Android

I ja pochwalę SPoPa za bardzo dobry felieton. Z większością opini się zgadzam. I najlpesze- mimo pesymistycznej wersju WM przedstawionej tutaj, bardziej liczę że to będzie dobra gala.

Zapomniałeś o jednej mega nielogiczności. Wiem że miesiąc temu śmiałem się kiedy ktoś o tym wspomniał, ale po ostatnim RAW mi to przeszło. Kiedy Hunter stanął w jednej lini z McMahonami zaczęło mnie zastanawiać- po h**a on się z Vincem tak nienawidził podczas pobytu w DX, po powrocie w 2007 czy podczas szukania tajemniczego syna milionera skoro on tak kocha swojego teścia? Moża to podczepić że kocha tylko Steph, a Vince'a i Shane'a popiera "przy okazji", ale mimo wszystko mi to ostaro nie pasuje. Plus tak jak napisałeś pokrzywdzeni szefowie, którzy są bezsilni wobec brutalnego wrestlera.

Mimo tego feud pierwsza klasa.

[ Dodano: 2009-04-04, 19:54 ]

Jeszcze do czegoś miałem się przyczepić i dopiero mi się przypomniało do czego :)

walka Undertaker vs HBK, która jest moim prywatnym kandydatem do tytułu walki wieczora. Gwarantują to świetne nazwiska dwóch ikon wrestlingu i wszystko byłoby świetnie, gdyby nie to, źe obaj panowie dawno bo dawno, ale już się w ringu mierzyli.
Na co tu narzekać? Mieli tylko 3 walki (tylko 3) z których żadna (!) nie zakończyła się czysto (raz no contest, dwa razy wpadł Kane). Moim zdaniem to dodaje tej walce więcej niż zabiera.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"