Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Supron i Borkowski

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Po 3 miesięcznej przerwie znów zacząłem oglądać WWE w ESC (Extreme Sports Channel) akurat wczoraj było nadawane Smackdown! sprzed miesiąca.Dobra obejrze ale jedno podstawowe pytanie czy Suproń i Borkowski komentują? Clash Time na Eurosporcie komentują ale co jest w ESC? Muzyczka Smackdown! i coś tam mówi Borkowski.No dobra jego zniose może nie ma Supronia.Wchodzi Cena wchodzi też...Suproń i gada jaki to Cena wspaniały.Ostatnia Walka wieczoru a Suproń mówi przez zęby:Ale ten Cena jest umięśniony aa uważaj Big Show Skacze z 2 liny jeeest Cena odskoczył co zrobiiiiiii tak tak na to wszyscy czekamy ju kent si mi i trafił Show sie podnosi i ef-ju w wykonaniu ceny ale egde wchodzi do ringu i grzmotną go w łeb pasem.To jes przykład komentowanej walki.I teraz pytanie do forumowiczów czy w polsce to jedyni komentatorrzy Wrestlingowi.?

Prosze moderatorów o nie usuwanie tego topicu.

Z góry dziękuje!![/center]

Edytowane przez adrian20-11
https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

5

• -Raven-

5

• nathan

3

• adrian20-11

3

Top użytkownicy w tym temacie

No niestety tylko Supron i Borkowski komentują gale wrestlingowe w Polsce... A szkoda bo na pewno jakikolwiek innych człowiek nawet z attitude jakby miał możliwość to by lepiej komentował niż ci "niby" znawcy zapasów.
https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129802

Kiedyś komentowali jeszcze m.in Przemk0, Jaceck, FH i Deliquent i może ktoś jeszcze... no i Stinger coś tam miał do powiedzenia na polsacie 2 , ale to już odległe czasy :)

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129804

WWE na Extreme obejrzałem raz :D i to mnie rozwaliło :D ''wspaniałe kopnięcie obiema nogami w klatkę piersiową'' Chyba każdy sie domyśli że chodzi o Drop kick :D

www.Booking.jun.pl < najlepszy booking w Polsce!

12391443949d37b005812e.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129808

Po pierwsze komentator nazywa Andrzej Supron a nie Suproń !

Po drugie po co ten temat i co ma na celu ? Kto kolwiek to oglądał widzi jak jest.

Po trzecie mogłeś zapytać się w ''qustion zone'' czy ta dwójka to rzeczywiście monopoliści jeśli chodzi o komentowanie wrestlingu !

Po czwarte nie marudź, jeśli Ci się nie podoba nie oglądaj ! (masz tyle szczęścia że możesz oglądać gale wrestlingowe po polsku i jeszcze narzekasz, Ja będąc w twoim wieku musiałem się modlić o chociażby te po angielsku bo nie lubiłem niemieckiego ''świergolenia'' z DSF, a Polsat2 i Wizja nawet do pięt nie dorastały obecnemu poziomowi komentowania Borysa i Suprona).

https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129813

Ja ich słucham, kiedy mam dobry humor. Nawet fajnie jest posłuchać polskiego gadania o mojej pasji, nawet jeśli jest to pierdolenie od rzeczy (i tak pana szanuje, panie Andrzeju!)

, jeśli Ci się nie podoba nie oglądaj

Święta prawda, lecz nie wiadomo, kto w domu ma wyłącznośc na pilota?!? :lol: :lol:

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129823

Po pierwsze komentator nazywa Andrzej Supron a nie Suproń !

Sory mój bląd

Po drugie po co ten temat i co ma na celu ? Kto kolwiek to oglądał widzi jak jest.

No rzeczywiście troche założyłem go na siłę :???:

Po trzecie mogłeś zapytać się w ''qustion zone'' czy ta dwójka to rzeczywiście monopoliści jeśli chodzi o komentowanie wrestlingu !

Dobra ,nie wiedziałem

Po czwarte nie marudź, jeśli Ci się nie podoba nie oglądaj ! (masz tyle szczęścia że możesz oglądać gale wrestlingowe po polsku i jeszcze narzekasz, Ja będąc w twoim wieku musiałem się modlić o chociażby te po angielsku bo nie lubiłem niemieckiego ''świergolenia'' z DSF, a Polsat2 i Wizja nawet do pięt nie dorastały obecnemu poziomowi komentowania Borysa i Suprona).

No chyba rzeczywiście masz racje

To co temat do zamknięcia

https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129850

Polsat2 i Wizja nawet do pięt nie dorastały obecnemu poziomowi komentowania Borysa i Suprona).

Co do polsatu to i moze.A wizja to tam gdzie robili sobie jaja? bo jak tak to wolalem te jajcarskie komentarze niz Suprona i tego drugiego- na powaznie. Co wychodzi zalosnie, widzialem tylko raz WWE na Eurosport i po jakis 10min wolalem wylaczyc glos, plus ze jest wrestling ale duzy minus za to ze nie prowadzi to ktos kto sie dobrze zna na tym biznesie, wtraci cos ciekawego , historie zawodnika jesli juz ma byc tak bardziej na powaznie.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129856

A wizja to tam gdzie robili sobie jaja?

Ja tam nie pamiętam żadnych jaj na Wizji... może chodzi Ci o WCW na ATV, gdzie DDP był diamentowym paziem a Barry Darsow to Wacek Pompka ? :D

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129857

No właśnie o to mi chodziło :grin: Jasiu złośliwiec, Ricki smoczysko, smoła i czadź, oszałamiający stefek itp było świetne :grin:

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129862

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Abstrahując od tego, że nie mam pojęcia, czemu ma służyć ten temat, to jestem przeciwny autocenzurze, którą sugeruje andrew199. W demokratycznym społeczeństwie jest miejsce na wszystkie opinie, również krytyczne. Brutalnie przekonał się o tym Przemk0 (skoro już mówimy o komentatorach). Osobiście nie traktuję wrestlingu z polskim komentarzem w kategoriach dobrodziejstwa, podobnie jak wrestlingu w telewizji w ogóle (nie w dobie internetu). Rozumiem jednak jego rolę w popularyzowaniu tej rozrywki, która jest tak ważna dla niektórych fanów.

Jeżeli zrobimy z komentatorów święte krowy, bo mamy szczęście ich słuchać, to powinniśmy również otworzyć parasol ochronny nad tymi, którzy o wrestlingu piszą. Obojętne, czy na łamach prasy czy w internecie. Choćby popełnili najbardziej grafomańskie artykuły. Może nawet oni bardziej zasługują na to, aby mówić o nich albo dobrze, albo wcale, jako że przez lata temat w Polsce żył wyłącznie w sieci (prawdopodobnie dzięki temu wiele osób nie zapomniało o nim). Na końcu dojdziemy do absurdu, że o nikim, kto w jakikolwiek sposób działa(ł) na rzecz wrestlingu, nie wypada pisać źle.

Problemem nie są negatywne opinie, tylko sposób ich wyrażania. Można się z kimś "pięknie nie zgadzać", jakkolwiek kuriozalnie to brzmi. Każda forma naszej aktywności, w tym komentowanie i pisanie, skazuje nas na oceny - często osób, którym nawet przez myśl nie przeszło, żeby coś zrobić. Jeżeli krytyka jest merytoryczna i odpowiednio wyartykułowana, wszyscy powinni być zadowoleni. Nawet ci, którzy są obiektem krytyki, ponieważ dostaną wskazówkę, co należy poprawić.

1005187806541accfacb3d6.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129868

może chodzi Ci o WCW na ATV, gdzie DDP był diamentowym paziem a Barry Darsow to Wacek Pompka ?

A Sting to był Żądełko, był jeszcze Dziki Samiec Macho Man i tym podobni. Dobrze że mi o tym przypomnieliście, na tym też się wychowałem

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129876

Na TVN7 zamiast Flock komentatorzy wołali "Banda Ravena" :lol:

8363302634890420816486.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129878

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

To nie było na TVN7, tylko na Naszej TV, a jeszcze wcześniej na Polsacie 2. Poza tym wcale mnie to nie śmieszy. Może wolałbyś Stado Kruka, bo to w dosłownym tłumaczeniu znaczy Raven's Flock?

1005187806541accfacb3d6.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129881

Ja tam nie pamiętam żadnych jaj na Wizji... może chodzi Ci o WCW na ATV, gdzie DDP był diamentowym paziem a Barry Darsow to Wacek Pompka ? :D

No właśnie o to mi chodziło :grin: Jasiu złośliwiec, Ricki smoczysko, smoła i czadź, oszałamiający stefek itp było świetne :grin:

mozna gdzies to jeszcze ogladnac/sciagnac? : P

https://forum.wrestling.pl/topic/14556-supron-i-borkowski/#findComment-129883

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Bastian
      SNME w Salt Lake City, kilka zdań przewidywań. Najbliższe Smackdown w karcie już raczej nic nie zmieni. CM Punk kontra Jey Uso - obecność przereklamowanego Jeya w tej walce to jedno. Druga sprawa to fakt, że nowego mistrza poznamy na gali słynącej z reklam. Ja bym chyba poczekał z wyłonieniem mistrza do Survivor Series. W ringu fajerwerków się nie spodziewam. Walkę prowadzić będzie raczej Uso, bo u Punka kondycja już nie taka jak kiedyś. 10 minut na wejściówki, reklamy, Superkicki, reklamy, Yeet, kombinacje Punka, reklamy, może kilka finiszerów i... no właśnie. Są dwie opcje. Punk wreszcie będzie mistrzem na dłużej, być może nawet do WM42. Bramka numer 2 to wygrana Uso i prawdopodobny heel turn. Wydaje mi się, że WWE postawi na Punka, łechcąc jego ego (szansa na kolejny main event WM będzie duża po przejęciu złota), a na turn Jeya poczekamy do Survivor Series. To ważniejsza gala niż SNME, tam taki turn będzie mieć mocniejszy impet, szczególnie gdyby Jey zdradził na War Games całą zgraję uwielbianych face' ów, na czele z Romanem, Punkiem, Jimmym, a może nawet Ceną. Jeszcze jeden aspekt przemawiający za brakiem turnu Jeya. Nie za bardzo widać face' owych, wiarygodnych pretendentów. Jak wygra Punk, od razu będzie można zestawić go z Vision, wracającym Guntherem czy nawet face' owym wciąż Yeetem lub LA Knightem. Cody Rhodes kontra Drew McIntyre - Szkot niby znów dostaje szansę na złoto, niby dobrze, ale tak na logikę jedynym sensownym rozwiązaniem powinna tu być wygrana Drew. Jeśli znów przegra, straci bardzo mocno. Nie będzie nikim więcej niż tylko szczekającym, jęczącym, absolutnie nieudolnym foliarzem wrestlingowym, którzy wszędzie węszy spiski i zmowę całego WWE przeciwko niemu. Gdzieś tam z tyłu głowy trzeba mieć Ortona, ale skoro wyżej wykluczyłem turn Uso, tłumacząc niewielką rangę SNME, tak i chyba tutaj nic takiego się nie zdarzy. Niestety, zapewne wygra Rhodes, usadzi Drew na amen i tak sobie będzie jechał do WM42, wygrywając z Zaynem i innymi. Tiffany Stratton kontra Jade Cargill - podobny casus, jak do walki Cody - Drew. Cargill przeszła niedawno heel turn i przydałoby się go wzmocnić i uzasadnić sensowność tej przemiany, tj. dać jej pas. Czy zasługuje? Absolutnie nie. Czy Stratton jest dobrą mistrzynią? Absolutnie nie. Czy to jej wina? Absolutnie nie. Czy to będzie dobra walka? Raczej nie, m.in. dlatego, że obie panie będą musiały zapewne oddać czas tłustym kotom pokroju Punka i Rhodesa   Dominik Mysterio kontra Penta kontra Rusev - mam głęboką niczym Bajkał nadzieję, że tym TTM Mysterio zamknie rywalizację z luchadorem i Bułgarem, choć jego panowanie uważam za słabiutkie i jednowymiarowe. Wszystko w tym title reignie sprowadza się do średnio udanego naśladowania wujka Eddiego. Sama walka może być najlepszą na gali. Tutaj może być niezłe tempo i fajna konfrontacja stylów: szybki i zwinny Penta, silny Rusev i sprytny Dom. W kontrze będzie mieli botche Cargill, purpurowego po kwadransie Punka, yeetującego Jeya i słuchającego piosenek o sobie Rhodesa Kończąc - solą takich gal jak SNME powinny być właśnie walki o midcardowe pasy. Ludzie pokroju Doma, Dragunova czy Giulii powinni tłuc się na tych galach. Reasumując, niby PLE gorszego sortu, a mamy w karcie więcej mistrzowskich walk niż na Night of Champions () i sporo pupilków, zarówno krawaciarzy, jak i fanów.
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Collision #117 - Fright Night Collision Data: 29.10.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Edinburg, Texas, USA Arena: Bert Ogden Arena Format: Taped Data emisji: 01.11.2025 Platforma: TNT Komentarz: Nigel McGuinness, Tony Schiavone & Kris Statlander Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: Cinta de Oro/CMLL Halloween Bash Data: 26.10.2025 Federacja: Cinta de Oro Promotions, Consejo Mundial De Lucha Libre Typ: Event Lokalizacja: El Paso, Texas, USA Arena: Havana Bar & Grill Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Lucha Libre - dyskusje ogólne
    • vieiraa55
      Bo grał tam Paul Walter Hauser  a on też jest wrestlerem xd
    • -Raven-
      Ja myślę, że Liv wróci jako ta face'owa, ale Brudas zostanie heelem i Morganka się od niego odwróci, bo będzie coś wykręcał z Roksą.
  • Dodaj nową pozycję...