Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jakiej muzy teraz słuchacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Czego słucham na codzień? W skrócie:

-Metal, głównie Thrash oraz Doom, nie pogardze też dobrym Heavy/Powerem.

-Troche folku, głównie w połączeniu z powyższym, czyli folk-metal

-Neofolk, który wbrew pozorom jest czymś całkowicie innym niż folk

+ tona pojedyńczych kawałków z różnych gatunków, bo mimo że jestem dość wybredny to dobrą muzę zawsze docenie.

• Odpowiedzi 260
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Staz

13

• Cezet

9

• Fruki

7

• Vercyn

6

Top użytkownicy w tym temacie

Ja tam słucham polskiego HH i Rocka :) xD

Czyli:

Linkin Park

Skillet

Drowning Pool

Alter Bridge

Hemp Gru

O.S.T.R.

Eldo

Ostatnio powróciłem do słuchania Sabatonu, którego ubóstwiałem w 2008 i 2009r. Polecam: 40:1, Primo Victoria, Cliffs of Gallipolli, Metal Crue, We Burn, Uprising, Coat of Arms i Aces in Exile. Ogółem to wszystkie piosenki Sabatonu są świetne :)

Słucham także Hollywood Undead i piosenki takie jak: Undead, This Love This Hate, Pimpin' i inne.

Mimo, że nie lubię takiej muzyki to podobają mi się niektóre piosenki Kevina Rudolfa np. She Can Get It, You Make the rain fall oraz znane zapewne niektórym I Made It ;)

Z pojedynczych piosenek to: Alter Bridge - Coming Home, Inner Party System - Don't Stop, AFI - Miseria Cantare (theme Punka z ROH :] ) czy Shinedown - Devour.

Powrót totalnej fazy na heavy metal! W dużej mierze dzięki wyśmienitemu albumowi Acceptu i 30 rocznicy Turbo. Głównie słucham właśnie tych dwóch kapel, Judas Priest, Dio i Primal Fear. Poza tym bardzo mocno podszedł mi chujwiecocore w wykonaniu Superjoint Ritual.

Linkin Park

Eminem

AC/DC

Kult

Awariat Nato

• 2 tygodnie później...

Po Exumerze (który o ile muzycznie jest kiepawy, to na koncercie brzmią w chuj dobrze jeżeli chodzi o podkład do moshu), a tak właściwie to po suppie w postaci Alastora - wielki powrót fazy na thrash! (ciekawe ile razy pisałem ten tekst w tym temacie ;d). Leci głównie Alastor (Spaaazm jest świetną płytą, o ile wcześniej wątpiłem delikatnie, to teraz nie ma żadnych pytań), Forbidden (tylko jedynka, jedyna słuchalna moim zdaniem), trochę Violent Force (w sumie tylko jeden kawałek, ale co ja na to poradzę jak reszta jest wybitnie asłuchalna), i klasyczny skład Overkill - Destruction - Sodom - Tankard. Moim zdaniem to są cztery najlepsze thrashowe bandy na świecie (zapewne pomijam miliard równie świetnych kapel, ale jak zwykle o nich zapomniałem). A właśnie sobie przypomniałem band warty obczajenia (o ile jest ktoś zainteresowany kto jeszcze nie zna), mianowicie Gama Bomb. Wybitna miazga, młodzi ludzie a thrash grają wybitny i co ciekawe nienudzący, a to rzadkość wśród młodego pokolenia thrasherów (via Alkoholizer, na pozór bardzo dobry bandzik, ale po przesłuchaniu kilkakrotnie którejś z ich płyt - nie wiem za bardzo ile ich wydali - człowiek ma dosyć). Oczywiście słucham też ostatniej płytki Grave Diggera, ale o niej więcej wkrótce w temacie do oceniania i polecania krążków.

Stary zapomniałeś o 3 najlepszym thrashowym łojeniu czyli niemiecki Kreator.

Destruction > Overkill = Kreator = Tankard > Sodom

Dwa razy się zastanów, zanim poczęstujesz się miodem podanym na ostrym nożu.

2349695364ab77fee2b70b.jpg

• 3 miesiące temu...

Jaram się ostatnio trio Waglewskich, czyli Wojciechem Waglewskim wraz z jego synami - Fiszem i Emade. I ogólnie cała seria płytek Męskiego Grania z ubiegłego roku jest fajna. Kozacki kawałek promujący, na którym grają wyżej wspomniany W. Waglewski oraz Abradab i Maciej Maleńczuk -

Kozak piosenka, zajebiście ambitna, w dniach ostatnich nr 3 w moim własnym TOP5.

Oprócz tego niezmiennie, thrash, czyli Slayer, Stormtroopers of Death, Entombed, Alastor, Acid Drinkers, Megadeth, Pantera i last but not least, Anthrax! Czyli to co tygryski lubią najbardziej.

Katuję też trochę jakiegoś ambitniejszego rapu, szczególnie OSTR, bo jak wcześniej, w zeszłoroczne wakacje polubiłem rap, tak teraz ograniczam się bardzo do jego kawałków, reszta mnie już nie jara, nie mój klimat, szczurza morda.

Moje ulubione gatunki to Rock i Metal z większością odmian. Nie lubię takich zespołów jak Bahemoth czy Vader bo dla mnie to już przesada. Wolę spokojniejsze np. Mettalica 30 Second to mars i było by tu jeszcze dużo co wymieniać:D A z ostrzejszych to All that Remains. Ostatnio jednak strasznie spodobały mi się piosenki zespołu Bullet for My Valentine. Polecam!

www.worldofgames.c0.pl

Wbijajcie się koniecznie, zalogujcie się bawcie się razem z nami i dzielcie się swoimi recenzjami, przemyśleniami o grach.

10358197554cb10a159ff5e.jpg

Reage - Bastajpan,Bob,Grubson,Dressqad

WWF = Wrestling Was Fun.

WWE= Worst Wrestling Ever.

14412284634dceda93a5870.jpg

Moje gusta muzyczne są zróżnicowane. Słucham głównie rocka i różnych odmian metalu. Hip hopem też nie pogardzę, ale polskiego nie lubię. W zależności od dnia i nastroju lubię sięgnąć po Coldplay lub Radiohead, a jak najdzie mnie ochota na coś ostrzejszego to Bullet For My Valentine lub Killswitch Engage. Ostatnio wzięło mnie na klasykę - Judas Priest, Van Halen, Whitesnake, ZZ Top, Ozzy Osbourne.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

• Reputacja:   1

I tutaj się też jeszcze nie wypowiadałem :P

A więc tak ja słucham piosenek różnych moge podać mój top :

Soil , Lordi , Clay People . Od czasu do czasu słucham Queen oraz muzyk a konkretniej them'ów z WWE takich jak : Mike Knox czy też Vance Archer . Takie typu piosenki , muzyki są dla mnie najlepsze ale i też słucham piosenek z radia ale byle żebym jakoś w szał nie wpadł bo naprzykład nie nawidze piosenek : gdzie ku**a wokalistki miałczą jak koty lub też NIE SŁUCHAM murzyńskich rapów i piosenek takich pokemonów jak Montana bo mnie szlak trafia :mad: jak ich przez przypadek usłysze.

Reage

aha :? Pisze się Reggae.

Ja słucham płytki 3ody Kru, "Parchastyczny Mikstejp". Nie będę się dużo rozpisywac. Płyta się w ogóle nie nudzi.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Lubię to
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
    • MattDevitto
      Też nie sądzę, że jakoś ich to dotknie na dłuższą metę. Chociaż jakiekolwiek oświadczenie na pewno by nie zaszkodziło...Fighful podaje coś takiego:
  • Dodaj nową pozycję...