Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Najgorsze finisher'y w historii

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ojjj, Pedigree....czyli świętość w WWE, można go kochać, brzydzić się, oglądać koniec walk Triple h lub nie, lecz ten finisher już jest zapisany w kanonie wrestlingu, niczym Atomic Drop wielkiego Hogana :P

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

• Odpowiedzi 187
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Euz

13

• Andrew

13

• K-PEL-K

11

• RR

11

Top użytkownicy w tym temacie

Pedigre fajny finiszer ale 3h wykonuje go teraz jak by był przyklejony do ziemi ledwo sie odrywa i cieżko sie na to patrzy :???: :sad:
RAW IS WAR

11525856144aeac13cbddce.jpg

• 2 tygodnie później...

naj gorszy finisher to batista bomb ok parcie na krzyz jest duze ale to samo zrobi kane albo cena czy triple H a to przeciez zwykly power bomb z inna nazwa

Takie jest moje zdanie

Edytowane przez dawilt2

WWF = Wrestling Was Fun.

WWE= Worst Wrestling Ever.

14412284634dceda93a5870.jpg

Znowu "powerbomb"? - jako entuzjasta tego rodzaju finisherów muszę stanąć w obronie Batisty.

dawilt2,wydaje mi się że to co napisałeś wynika raczej z twojej niechęci do Dave'a, oczywiście również przyczepić można się do obecnego wykonania ,ale na litość boską nie do samej odmiany tegoż "powerbomba" (którą ja z koleji uważam za jedną z najlepszych). "Sitout powerbomb" aka "Batistabomb" czyli finisher Batisty różni się nieco od "zwykłego" powerbomba co przecież widać gołym okiem. Dave nie trzyma przeciwnika jak to przeważnie ma miejsce za biodra, tylko obejmuje go w pasie przez co wydaje się trudniejszy do skontrowania hurricanraną czy też back body dropem. Kolejna różnica to sam "lot na łopatki" który też jest inny w tym przypadku gdyż Animal opada razem z przeciwnikiem (chyba widać że ląduje na pośladkach?),czyli 150 kg chłopa + jego"wyniesiona"na prawie dwa metry ofiara uderzają z impetem o matę czyli power efekt murowany.

durze
pisze się przez żet z kropką.

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

Jak dla mnie, to Playmaker w wykonaniu MVP.

Nie sądzę, aby miał w tej swojej nodze tyle siły, aby powalić tak rywala na matę, by odliczyc go do trzech.

Moim zdaniem najgłupszym Finisherem jest Finisher Doplha Zigglera...Niewiem jak on się nazywa bodajże Jumping Russian legsweep.Dolp od tyłu skacze na przeciwnika i go sprowadza na mate...Moim zdaniem niejest to jakiś fenomenalny Finisher...

[you] Wchodź,zamawiaj i oceniaj grafiki- Moja Galeria

http://i28.tinypic.com/2lly4gk.jpg

KL nad sensem bądź jego brakiem zachodzącym w playmakerze, będącym finisherem naprawdę syfiastym, zastanawiałem się (i nie tylko zresztą ja) jeszcze zanim Montel postawił nogę na ringu i nadal nie wiem na jakiej zasadzie to "działa" . Młody Randy Orton też "wykańczał" przeciwników w taki sposób, zanim opatentował swoje "RKO". Tak czy siak głupio wygląda nie tylko technicznej ale i wizualnej do tego dochodzi jeszcze brak realizmu, logiki oraz powera i na dodatek nie jest kultowy jak chociażby "atomic leg drop" czy "splash" Warriora . To ostatnie może ulec zmianie o ile MVP będzie go w stanie wykonywać przez jakieś najbliższe 20 lat, choć kolana raczej tego nie wytrzymają.

To stawia go z pewnością w ścisłej czołówce najgorszych finisherów. Chociaż w moim rankingu i tak jest w tyle za "Wormem" , "Diving Headbuttem" czy " People elbowem" oraz "Heart punchem".

Czy ja wiem? Pamiętam, że Skipper wykonywał swój Play Of The Day i ja to mogłem spokojnie kupić, bo Skipper wykonywał to zajebiście energicznie, ruch był bardzo płynny, przez co miałem odczucie, że przeciwnik trochę ucierpiał podczas akcji. Rzeczywiście finisher jakiś taki super nie jest, ale przy wykonaniu Skippera można go było IMO spokojnie kupić.

Aha, muszę przyznać, że Cody Rhodes IMO, MIZernie, żeby nie powiedzieć chu**wo robi Hero's Welcome. Zero impaktu, jakiejś płynności, za nic nie mogę kupić jego wykonania, mimo że sama akcja w wykonaniu Hero wygląda zajebiście.

PS. Stroke nadal ssie :)

Moim zdaniem najgłupszym Finisherem jest Finisher Doplha Zigglera

No prosze, no błagam, nie pisza tak gdyż serce mnie boli :P Jak dla mnie finisher Zigglera jest niekiedy wykonywany fenomenalnie! Wyskok, złapanie głowy czy też szyi przeciwnika i sprowadzenie go na ziemie z pełnym impetem w taki sposób, by ucierpiała tylnia część głowy. Jeśli nienawidzisz tego finishera, to nie powinieneś również patrzeć na RKO i inne tego typu finishery.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Ja tak że uwarzam ze Shawn Michaels ma zwyklego super kicka a nie finishera ...

Po

1 NieKtórzy wrestlerzy wykonuja super kicka 5 razy w walce jednak jemu wystarczy 1 i zawodnik lezy ... ,,Cos tu jest nie tak'' :mad:

• Urządzenie:  Windows

Tak, ale akcja jest "w realu" bardzo realna i do tego możliwa do wykonania... nie ma co porównywać jej do takiego RKO, po którym najwyżej poboli cię szczena trochę. Kopniak w szczenę może trochę bardzo cię uszkodzić. To, że akcje czasami używają wrestlerzy jako "basic"? Częściej jako Set-Up do finishera (Goldi do Speara, Nitro/Morrison do SSP), albo do dłuższej "eliminacji" przy meczach z większą liczbą wrestlerów (w której zazwyczaj ktoś dostanie taką akcję w początkach walki i wstaje na końcówkę).

Według mnie 2-ręczy chokeslam Khaliego. 1-ręcznego albo 1-ręcznego z przytrzymaniem bardzo lubię, ale dwoma rękoma go po prostu nie da się zrobić. Wiem, bo próbowałem na koledze - przy 2-ręcznym mówił, że prawie go nie zabolało a przy 1-ręcznym nabił sobie kilka siniaków...

Napiszę jeszcze submissiona Undertakera - Hell's Gate.

Według mnie nie możliwe jest żeby po duszeniu głowy zaczęła lecieć krew :???:

Kane is a monster!

Według mnie 2-ręczy chokeslam Khaliego. 1-ręcznego albo 1-ręcznego z przytrzymaniem bardzo lubię, ale dwoma rękoma go po prostu nie da się zrobić. Wiem, bo próbowałem na koledze - przy 2-ręcznym mówił, że prawie go nie zabolało a przy 1-ręcznym nabił sobie kilka siniaków...

Napiszę jeszcze submissiona Undertakera - Hell's Gate.

Według mnie nie możliwe jest żeby po duszeniu głowy zaczęła lecieć krew :???:

O Boże... Po pierwsze - Hell's Gate to tak naprawdę się nazywa Gogoplata i jest to sub zajebisty. Po kilku sekundach tracisz przytomność z powodu zablokowania przepływu krwi/duszenia. Krew oczywiście nie leci ale syfiastym nazwać to grzech.

Co do choke slama. Powiedz mi chlopcze w jakiż to sposób na koledze choke slam zrobiłeś co? Nieważne jaki. Poza tym dwuręczny ma większy impact i jest sensowniejszy jako finisher niż jednoręczny...

"Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się" - Mistrz Andrzej Sapkowski

http://www.zanimnapiszesz.info/

14969654294ab3f35f76bea.jpg

up - brawo

Hell's Gate to tak jak poprzednik powiedział Gogoplata i jest to sub. używany między innymi w mma , a jego skutki są porażające.

A co do choke slama na koledze to bez komentaża... :lol:

18132641064a9bad85cb8f2.jpg

• 2 tygodnie później...

Najgorszy finisher to

Hulk hoga - Atomic Leg Drop

Coś jest nie tak bo np. Matt Hardy często robi z drugiej lini i przeciwnik i tak nie daje się odliczyc do 3 trzech, a jak Hulk Hogan to robił z rozbiegu to odrazu zawodnik się nie ruszał.

Najnowsze Gale WWE :

8933737324aaf5c24b0027.gif