Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW 09/03/2009r.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na ringu widzimy Shawn'a Micheals'a, opowiada on o Streak'u Undertaker'a(16-0), po czym naszym oczom ukazują się najlepsze momenty Shawn'a z Wrestlemanii. HBK oznajmił, że szanuje Undertaker'a. Shawn powiedział, że Taker może mieć swój streak 16-0, lecz Phenom nie wygra z Mr.Wrestlemani'a. Po chwili gasną światła i rozbrzmiewa theme Phenom'a, lecz przed jego pokazaniem jest wyświetlone Video z jego 16 wygranych walk na WrestleMani. Po zakończonym Video widzimy Undertaker'a na ringu, Shawn oznajmił, że oczekiwał Phenom'a na ringu. Undertaker, zacżął mówić, że walczył na Wrestlemani'ach z 16-oma ludźmi i ich szanował, ale wszyscy zostali pokonani. Undertaker powiedział, że z Shawn'em będzie tak samo. Shawn zaczął opowiadać o jego walkach na Wrestlemanii i o tym, że nadal jest ShowStopper'em, który nie może się doczekać jego walki z Phenom'em. Undertaker, powiedział, że zatrzyma jego marzenia o powstrzymani jego Strea'ku, Phenom również dodał kilka zdań o czym powinien się Shawn martwić podczas ich walki na Wrestlemanii, a dokładnie o jego Duszy. Undertaker oznajmił, że powinien zważać na to co Micheals sobie myśli, bo otworzył bramę do piekieł. I będzie tak jak z innymi 16 przeciwnikami na WM'i czyli.. You Will Rest.. i tutaj Shawn przerwał dla Undertaker'a, aby oznajmić, że bedzię spoczywał bardzo dobrze, ponieważ dokona niemożliwego czyli pokona Undertaker'a na WrestleManii.

http://www.bankfotek.pl/image/204406.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/204407.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/204408.jpeg

Walka o InterContinental Championship

John Bradshaw Layfield vs CM Punk©

Końcówka:

Punk wykonuje DropKick, następnie częstuje Bradshaw'a Bulldog'iem, po czym wynosi go do Go To Sleep!, lecz Bradshaw zeskakuję odbija się od lin i wykonuje na Punk'u Clothesline From Hell, przypina Punk'a a sędzia odlicza do 3.

Nowym InterContinental Champion'em zostaje John 'Bradshaw' Layfield!!!

http://www.bankfotek.pl/image/204404.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/204405.jpeg

Na Backstage'u widzimy Vickie Guerrer'o i John'a, John dziękuje dla Vickie za danie mu szansy w walce o IC, lecz po chwili przychodzi Edge i mu oznajmia, że musi porozmawiać z żoną. Edge spytał się Vickie co dla niej John Cena szeptał do ucha, lecz Edge nie uzyskał odpowiedzi. Po czym Edge oznajmił, że jedyna ważna dziś rzecz to podpisanie kontraktu.

Widzimy Randy'ego Orton'a wraz ze swoją 'małżonką'(była to aktorka, nawet podobna do jego żony)/

W pierwszym momencie Orton przedstawił Samanthe, a następnie Micheal Cole spytał się czemu Orton złamał umowę którą sam ustalił. Orton, poprosił aby odtworzyli nagranie ze SmackDown, gdzie to The Legacy atakuje Triple H'a. Po video, Orton powiedział, że mógł użyć jego kopnięcia, lecz tego nie zrobił. Następnie oznajmił, że do samej Wrestlemanii, Orton będzie osłabiał HHH'a, a następnie bardzo łatwo wygra WWE Title na WM.

Lumberjack Match

Maryse vs Melina

Ring był otoczony przez Divy ze Smackdown i Raw.

Walka była króciutka, Maryse, dość dziwnie zakończyła walkę, 'ściągnęła' poprostu Meline z narożnika po czym przypieła ją do 3. Po walce Divy ze Smackdown i Raw zaczęły się bić.

http://www.bankfotek.pl/image/204409.jpeg%5B/img

http://www.bankfotek.pl/image/204411.jpeg

Przechodzimy do podpisywania kontraktu. Na ringu znajduje się Vickie Guerrero, na początku zapowiada ona walkę 25Divas Battle Royal mówi ona, że wystąpią na niej Divy obecne jak i również te 'byłe' divy. A następnie, zapowiada ona najpierw Big Show'a a następnie Edge'a. Edge wspomniał o walce Hogana i Warriora na Wrestlemani 6, gdzie jako dzieciak oglądał właśnie tą walkę. Po czym oznajmił, że Big Show jest o wiele lepszy od Warrior'a, a sam on jest lepszy od Hogan'a. Oznajmił on, że są najlepszymi gwiazdami w WWE. Dlatego też Edge, chce się skupić na WrestleManii. Edge podpisuje kontrakt, po czym przekazuje go dla Big Show'a i on, również to samo robi. Edge i Big Show podali sobie ręce, po czym zabrzmiała muzyka John'a Ceny, Edge spytał się Ceny co tu robi, przecież kontrakt już został podpisany. Cena najpierw spytał się Vickie czy nie powiedziała TEGO dla Edge'a. Po czym Vickie oznajmiła, że Cena również jest w tej walce, Cena podpisał kontrakt. Lecz Big Show zaczął krzyczeć, a John powiedział, żeby się uspokoił. Cena powiedział, że trzeba powiedzieć to co on powiedział Vickie na SmackDown. Cena powiedział, że jego wejście nie było spowodowane tym, że on nie lubi Show'a czy Edge'a, tylko tym, że... on kocha Vickie... Oznajmił on, iż wie, że Edge i Vickie są małżenstwem, lecz on nie może powstrzymać tego co czuje do Vickie. Cena, oznajmił, że Vickie również musi coś czuć do niego, ponieważ dała mu szanse na wystąpienie w walce o pas WHC. Po czym Cena wychodzi z ringu. Edge krzyczy aby Cena się zatrzymał, mowi on też, że koniec z tymi kłamstwami, Cena tylko dlatego tak powiedział, bo chciał on tylko dostać się do walki na WrestleManii. Nagle Cena się odwraca i mówi, że on ma racje. John powiedział, że prawda jest taka... Vickie zdradza Edge'a z Big Show'em(Cena puścił Video ze 'zdrady' Vickie z Big Show'em).

http://www.bankfotek.pl/image/204387.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/204389.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/204390.jpeg

Walka kwalifikacyjna do Money in The Bank

Kofi Kingston vs Chris Jericho

Gdy Jericho założył dla Kingstona Walls of Jericho, Ric Flair wyszedł i pokazał się przed TitanTron'em co odwróciło uwagę Chris'a. Jericho puścił Kingstona z Walls of Jericho i zaczął się patrzeć w stronę Ric'a, po czym się odwraca a Kingston częstuje go Spin Kicki'em i odlicza do 3. Kofi Kingston kwalifikuje się do Money in the Bank.

http://www.bankfotek.pl/image/204391.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/204392.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/204393.jpeg

Znów przenosimy się do domu Orton'a. Cole spytął się Randy'ego dlaczego nie przyszedł dziś na Raw, Orton odpowiedział, że wcale nie boi się Triple H'a a boi się tego co by mógł zrobić dla Triple H'a, gdyby był na Raw.

Teraz witamy Todda Grisham'a i Chris'a Jericho, Todd się spytał jak się czuje po przegranej walce z Kofim Kinston'em i nie zakwalifikowaniu się do MITB na WrestleMani'i. Jericho odpowiedział, że mógł wygrać dzisiejszą walkę, lecz przeszkodził mu w tym Flair, Jericho oznajmił, że w następnym tygodniu, wyzwie Flair'a do walki na WrestleMani'i, aby ten zerwał swoją obietnice, że nie zawalczy już nigdy na ringu, bo przecież tego by chciał. Zawalczyć na WrestleManii. Uwzględnił on też również Mickey'a Rourke'a, powiedział, że kariera Ric'a Flair'a zakończy się tak samo jak Mickey'a Rourke'a w "The Wrestler".

Następnym Hall of Famer'em(i prawdopodobnie ostatnim) został Koko B. Ware, wprowadzi jego Honky Tonk Man.

Six Man Tag Team Match

Christian, Finlay i Rey Mysterio vs John Morrison, The Miz, Kane

Końcówka:

Rey Mysterio obija John'a Morrison'a, wbija go do narożnika po czym wykonuje Hurricanran'e, Mysterio próbuje przypinać, lecz The Miz mu przerywa. The Miz chce zaatakowac Mysterio w narożniku, lecz ten unika jego ciosu. Rey podcina Morrison'a, po czym wykonuje na nim 619, skacze z trzeciej liny i odlicza Morrison'a do 3.

http://www.bankfotek.pl/image/204394.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/204395.jpeg

Main Event

Handicap Match

Cody Rhodes and Ted Dibiase vs Triple H

Gdy członkowie Legacy weszli na ring, rozbrzmiewa Theme Triple H'a Lillian Garcia zapowiada go, lecz ten nie wychodzi. Theme HHH'a drugi raz rozbrzmiewa, lecz ten znów nie wychodzi. Lillian Garci'a ogłasza, że zwycięzcami walki poprzez wycofanie zostają Ted Dibiase i Cody Rhodes. Ukazuje się nam Randy Orton, mówi, żeby wyciszyli muzykę. Orton, powiedział, że nikt nie powinien teraz być uśmiechnięty, a Ted i Cody powinni być rozczarowani. Uwzględnił on również to, że jeśli Triple H nie pojawi się na WrestleManii to on przejmie jego Pas mistrzowski WWE. Lecz nagle zadzwonił dzwonek, po chwili Randy mówi dla Samanthy, żeby nie otwierała drzwi. Po czym Triple H rozwala je swoim SledgeHammer'em. Randy uciekł, a Triple H szukał go przez kilka minut, gdy go znalazł zaczął go obijać, po czym wyrzucił go przez okno i tam tak samo zaczął go obijać. Po krótkiej chwili przyjechała policja i zaaresztowała Triple H'a.

http://www.bankfotek.pl/image/204397.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/204399.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/204402.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/204403.jpeg

Raport po raz kolejny napisał HcK.

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Deshawn

2

• luki

1

• Przemek_1991

1

• Karpin

1

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo dobry raport, skrupulatnie opisany, pomimo kilku błędów stylistycznych ;)

No, dobry raport. Muszę szybko ściągnąć galę, ponieważ ten ostatnio backstage jest na pewno interesujący.

Bigshow robiacy wszystko by jakims cuden nie wybuchnac ze smiechu - bezcenne. W ogole caly ten segment wyszedl swietnie i bardzo poprawil mi humor, lacznie z 'Cena loves Vickie' i jego mina na koncu :)

RAW, RAW, RAW :D

Promo HBK z Takerem sobie darowałem.

JBL vs CM Punk IC Championship match:

Walka całkiem niezła. JBL nie jest złym wrestlerem jak wielu forumowiczów twierdzi. Trochę, szkoda mi Punk’a. bronił tylko pasu z Regalem, a przy pierwszej nadążającej się okazji z ME traci pas. Jedyny plus to taki, że pas IC może być teraz bardziej prestiżowy.

Kolejne promo, tym razem podpisanie kontraktu na walkę o WHC. Bardzo dobry segment. Miny Big Show’a i Ceny niesamowite. No to coś mi się wydaje, że teraz Edge zacznie być facem i zacznie wygrywać w normalny sposób, a nie jak ostatnim czasy… podstępem. Czekam na SD!.

Y2J vs Kofi:

Walka nic szczególnego nie miała w sobie, poza kolejnym powrotem Ric’a „Woooooooo” Flair’a.

HHH vs Orton in da hause xD:

Promo wyszło prze grubo. Hunter z młoteczkiem w drzwiach wejściowych wyglądał jak jakiś seryjny morderca. Dziwi mnie, że WWE for kids zdecydowało się na taki storyline. Zapewne Trypel do WM będzie „niby” siedzieć za kratkami, a Orton sapać o pas WWE i że zniszczono mu dom xD.

JBL vs CM Punk IC Championship match:

Walka całkiem niezła. JBL nie jest złym wrestlerem jak wielu forumowiczów twierdzi. Trochę, szkoda mi Punk’a. bronił tylko pasu z Regalem, a przy pierwszej nadążającej się okazji z ME traci pas. Jedyny plus to taki, że pas IC może być teraz bardziej prestiżowy.

Po tym jak zeszmacono ten pas dając go Santino myślę że takie osoby jak Punk i JBL na pewno zrobią dobrze temu tytułowi.

Poza tym mina Showa, bezcenna :D myślałem że zaraz tak wybuchnie śmiechem że cały segment pójdzie się dymać. Sytuacja podobna do tej z Royal Rumble kiedy to Kane też ledwo co się powstrzymał po tym jak wyrzucił Santino :D

Nie oglądałem sytuacji z Showem, ale co do Kane'a to mógł się śmiać, bo wyrzucił tak pewnego siebie Santino, to akurat pasowało moim zdaniem.

Co do IC i Marelli to faktem jest, że WWE robiło to z zamierzeniem zabawienia publiczności, ale "Włoch" zdobył go dzięki Beth Phoenix, która zdobyła go dla niego całkiem realistycznie. Szmaceniem były obrony pasów :P Choć, gdyby nie ten gimmick to myślę, że Santino nie byłby takim złym wrestlerem.

Choć, gdyby nie ten gimmick to myślę, że Santino nie byłby takim złym wrestlerem.

Duża większość jobberów w WWE (Marella, Kung Fu Naki, no a zwłaszcza Noble i Wang Yang) o kilka klas przewyższają umiejętnościami nie jednego ME. Szkoda że Vince ma tok myślenia że im większy tym lepszy...

Jeżeli trzy main eventy na WrestleMani będą tak dobre jak ich proma na tym RAW to już nie mogę się ich doczekać.

HBK vs Undertaker- genialne. Starcie dwóch starych wyjadaczy, którzy uważają się za najlepszych w branży (i słusznie). Świetne promo w którym nikt nikomu nie ustąpił. Mam nadzieję ze tego wspaniałego klimatu nie zabiją walkami teamów na tygodniówkach.

Edge vs Big Show vs Cena- na początku super- heele przyznają sobie tytuły najlepszych obecnie wrestlerów i zgadzają się na pojedynek, żeby sprawdzić kto jest lepszy. A tu wpada Cena i rozdziela ich poprzez Vickie. Bardzo fajne i śmieszne promo, chociaż najsłabsze z poniedziałkowych.

Orton vs HHH- genialne. Wściekły Hunter rozwala drzwi młotem, goni Randy’ego po całej chacie i w końcu się spotykają. Szafka w strzępach, tak samo jak lampa, rzut na ścianę i przez okno- zajebiste. Można się przyczepić na grę statystów (w tym "żony" Ortona) i na ilość kamer- skąd ich sie tyle tam wzięło i po co były porozstawiane po całym domu?

Ogólnie to było najlepsze RAW od niepamiętnych czasów. Mam nadzieję że będzie tylko lepiej.

Zastanawiam po co odbywa się takie coś jak Divas Lumberjack Match. Co w takich meczach robią drwalki? Wrzucają zawodniczkę na ring bez bicia jej. WTF?

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Duża większość jobberów w WWE (Marella, Kung Fu Naki, no a zwłaszcza Noble i Wang Yang) o kilka klas przewyższają umiejętnościami nie jednego ME. Szkoda że Vince ma tok myślenia że im większy tym lepszy...

Nic dodać , nic ująć ...

A same walki na gali stały raczej na przeciętnym poziomie no , może poza six man tag team match . Walka dosyć krótka , ale kolejny raz z bardzo dobrej strony zaprezentował się Rey Mysterio . Z przyjemnością oglądało mi się jego akcje , a najbardziej podobała mi się jego hurricanrana z narożnika . Trochę ubolewam nad tym , że zabraknie go w MITB . Pas IC zmienił właściciela i to chyba dobre posunięcie , wzrośnie na pewno wartość tego pasa .

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

Można się przyczepić na grę statystów (w tym "żony" Ortona) i na ilość kamer- skąd ich sie tyle tam wzięło i po co były porozstawiane po całym domu?

Juz od jakiegos czasu, chocby podczas scen backstage, mozna zaobserwowac zdecydowanie wieksza ilosc kamer, przez co wg mnie robi sie z tego tani film/serial i zabija to realizm i dramaturgie, jak chocby w tym wlasnie segmencie w domu Ortona. Kiedys bylo dobrze, jak za zawodnikiem 'szla' jedna kamera.