Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Draft 2009

kosa18ziomalek

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

O której jest draft uzupełniający ten pasek na wwe.com :D ?

Gdybym miał nowotwór nazwałbym go [you]
https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131734

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemek_1991

10

• czester666

10

• KENTA

9

• RR

9

Top użytkownicy w tym temacie

Draft 2009 moment ,który przynajmniej mi dostarcza tyle emocji co PPV. Jak co roku ma być rewolucja. Obiecywano niespodzianki i wzmocnienie RAW.

RAW:

1. MVP - no cóż jakoś WWE nie pilnuje swoich "wielkich tajemnic" i większości rzeczy ,które będą miały miejsce można dowiedzieć się kilka godzin przed tygodniówką czy PPV. Przeczytałem ,że na 100% przejdzie i mnie to nie zaskoczyło jakoś. Jego draft wiąże się z draftem innej osoby ale to później. US champ. na RAW jakoś bardziej ten pas mi pasuje do czerwonych i widać ,że teraz on będzie "nr.3".

2. Matt Hardy - hmm jeśli tak zakończył się feud braci to WWE jest dnem. Matt będzie pewnie co najwyżej up midcarderem i pokręci się wokół pasa stanów zjednoczonych.

3. Big Show - jakoś żadna niespodzianka, vickie na raw to ktoś z edge/show musiał przejść a ,że ten pierwszy jest jedną z najważniejszych postaci w WWE i wykonuje świetną pracę w SD! to został. Kiedyś czytałem fajny artykuł ,w którym mówiono ,że Edge do końca kariery nie wróci na RAW.

4. HHH - hmm były dwie opcje HHH --> RAW lub Orton --> SD! wybrano tą pierwszą ale jakoś nie widzę tu możliwości ciągnięcia feudu na lini Orton - HHH. Moim zdaniem dojdzie do feudu Batista - HHH lub wznowienia Batista - Orton.

5. Maryse - mam divy w dupie więc mi to lotto

6. Miz - tu zdecydowanie zwalono wszystko. Liczyłem na feud Morrison - Miz i wtedy po zakończeniu przejście jednego gdzie indziej a tu takie klocki nam WWE układa. Myślę ,że za wiele nie zwojuje i będzie w midcardzie się kisił

SmackDown!:

1. Chris Jericho - tego draftu byłem pewien. Jericho jest świetnym heel'em a w RAW miał już swoje 5 minut i bądź co bądź zwycięskie programy z HBK , Batistą i gwiazdami bo ich pokonał oficjalnie. Myślę , że w SD! bd kluczowym zawodnikiem.

2. Kane - on już został tak zeszmacony ,że nie ma to dla mnie żadnej różnicy gdzie jest. W SD! będzie straszył dzieci w jakiś wywiadach i videach i dostawał w dupę z ulubieńcami publiczności.

3. Melina - tak jak poprzedniczka mi to lotto.

4. i znów od zera do bohatera. Vince go bardzo lubi ja również uważam ,że jego gimmick i talent mogą doprowadzić do bycia jednym z największych w historii. Jednak siedzi przez rok w midcardzie gęby nie otwiera a teraz ME ?. Do dupy. Chciałem ,żeby walizkę wygrał CC ale CM też cenię i chętnie zobacze go jako WHC champa ale po jakimś solidnym wypromowaniu i feudzie.

5. Rey wrócił tam gdzie jego miejsce. W RAW nie miał szans na ME i "grzał ławę" przez co stracił na wartości ,nawet dzieciaki na niego zbytnio nie reagowały. Przeniósł IC co na plus trochę świeżości w tygodniówce niebieskich. Myślę ,że chwilę potrzyma pas (NoC) i go straci bo co jak co ale w SD! uważam ,że będzie ME. Na pewno chętnie widziałbym program o WHC między Nim a Jericho. Jericho nadrabiałby ich pojedynki słowne a razem stworzyli by bardzo dobrą walkę.

ECW:

1. Vladimir Kozlov - hmmm na ECW robi się ciekawie. Finlay, CC , Sweager , Morrison , Bourne , Dreamer , Kozlov. Ratingi skoczą na pewno do góry bo na extreme skierują się widzowie z Rosji.

https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131743

@2x up

Bodajże w środę o 19stej.

Vladimir Kozlov - na ECW dalej będzie ciągnął swój "Main Event'owy" styl

Rey Mysterio - na RAW się marnował, wraca na stare śmieci wraz z pasem co jest na +

Big Show - tutaj byłem najbardziej zdziwiony, po co Big Slow na RAW? Tam i tak już jest wypcgane main eventerami, krok zrobiony po to aby odseparować go od Edge

CM Punk - ktoś musi przecież przenieść pas jak w zeszłym roku...

Chris Jericho - największe wzmocnienie na SD, czekam na jego program z Takerem lub Reyem

The Miz - albo zagości w midcardzie albo spadnie spowrotem do jobberlandii, John dostanie powolny push a on spadnie...

Kane - tutaj chyba nie trzeba się wypowiadać ;/

Triple H - w zeszłym roku przeszedł aby wzmocnić SD a teraz wrócił gdzie jego miejsce, moze tutaj nie będzie tak overrated jak na SD

Matt Hardy - krok do zakończenia feudu braci

MVP - na SD wszyscy pamiętali jego dość dobrą heelowska robotę, może tutaj będzie bardziej baby facem.

Ogólnie to tylko 3 picki, Big Show i kobiety mnie najbardziej zdziwiły. 3 fajne dość szybkie

Czekam teraz na supplemental draft, który pokaże ile jobberów/"pomocnikow w pushowaniu" kobiet przejdzie...

Time to retire - i will join TNA.
https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131754

hehe polowe draftu dobrze zgadlem pare dni temu, zeby mi tak w typerze ppv szlo;p

rey na smacku i bardzo dobrze, moze pofeudowac z np shetlonem o ic tittle

a mvp na raw z us title tez na pewno nie zawiedzie

kozlov pewnie poniszczy na ecw, byle tylko nie dali mu pasa

hhh na raw bylo wiadome, ale dziwna sprawa zew zostal cena: 2 glowne pasy na raw ciekawe

moze punk odbierze komus pas i bedzie nowym mistrzem na sd i jakis feud z y2j, oby:)

no i zmiana womens i divas champion bleh to nikomu nie potrzebne i tak

bigshow miz i m hardy na raw, nie za wielkie te wzmocnienia;d

kane na sd tez pewnie z niczym wiekszym to sie nie wiaze

https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131785

ECW:

1. Vladimir Kozlov - hmmm na ECW robi się ciekawie. Finlay, CC , Sweager , Morrison , Bourne , Dreamer , Kozlov. Ratingi skoczą na pewno do góry bo na extreme skierują się widzowie z Rosji.

Z tych których wymieniłeś na pewno ktoś się przeniesie. Wg mnie największe szanse mają CC, Bourne i Morrison.

https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131788

Big Show na Raw. Mam nadzieję, że zostanie w upper-midcardzie, przy micu ostatnio dobrze sobie radził, ale niestety w ringu jego masa spowalania go strasznie. Wymienili go za Kane'a, czyli to powinno oznaczać przejęcie jego roli, jaką było jobbowanie midcarderom.

Skoro Raw ma stać się znowu tygodniówką nr 1, to przejście do czerwonego rosteru Maryse uważam, za bardzo dobre posunięcie. W ringu jest coraz lepsza, choć jeszcze wiele się musi nauczyć, ale ma świetny superstar look, dlatego nie dziwie się, że McMahon chciał ją mieć na Raw.

Wygląda na to, że Jeff Hardy i CM Punk i Undertaker będą głównymi face'ami Smacka, bo pas Reya automatycznie stawia go niżej w hierarchii. Póki co widzę to tak: Hardy vs Jericho i Punk vs Edge. Nie wygląda to najgorzej.

Ciekawi mnie czy dla Miza przygotowano jakąś znaczącą rolę, czy stanie się on, typowym jobberem dla reszty. I mam też nadzieję, że oznacza to jakiś większy push dla Morrisona.

https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131789

Co zabawne Raw ma teraz 2 najważniejsze pasy w WWE. CM Punk jest na SD więc to on będzie decydował który z nich powróci. Raczej z pasami nic się nie zmieni aż do kolejnego PPV i Raw przez (chyba) 2 tygodnie będzie posiadać oba najważniejsze pasy WWE i WHC
https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131797

Stało się to o czym można było już przeczytać na tygodnie przed draftem. Raw jest wzmocnione kosztem SD. Natomiast do niebieskich przechodzą gwiazdy nieco mniejszego formatu (dosłownie i w przenośni). Nie da sie ukryć , że RAW jest przepakowane , i któryś z ME będzie musiał zadowolić się niższą pozycją (na pewno nie płaczący BAtisa, wszechmocny Cena , ani niezniszczalny HHH , więc pewnie Orton , a na 100% Big Slow).

Miz pewnie nic wielkiego nie osiągnie na Raw , tak jak i niestety MVP. Właśnie jego jest mi najbardziej żal. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta , bo na SD poza Grabażem i Edgem nie ma prawdziwego ME z krwi i kości , co daje ogromną szanse na wypromowanie kogoś nowego. Oczywiście mamy jeszcze Jericho , ale on nie powinien blokować promowania młodych. Może w SD mamy nieco mniejsze nazwiska , ale zato będziemy mieli lepsze widowisko. Takie walki jak CM vs Edge , CM/Hardy vs Jericho , czy (miejmy nadzieje) Shelton w ME , zapewniają ciekawe feudy.

IT is I, The Bacon in her Eggs. The Man for whom she begs. The Face between her legs.

The Lyrical Miracle,The Sexual Intellectual,The Quintessential Stud Muffin but now...

https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131804

I mam też nadzieję, że oznacza to jakiś większy push dla Morrisona.

On na to zasługuje jak mało kto.Dość długo miał przy nodze kulę w postaci Miza, lecz teraz może rozwinąć skrzydła. Może odzyska swój ECW title?

A Miz?? Niech jobbuje, on nie ma prawa nawet kręcić sie wokół pasa Stanów Zjednoczonych!

Matt HArdy na Raw znowu spotka sie z MVP, a ja nie chce ich kolejnego feudu. A jego pojedynek z CM Punkiem nawet mi się podobał, a trs123, przecież w tej walce była interwencja Jeffa (ojej, przecież to face :lol: ), więc bracia jeszcze ze sobą coś powalczą, wejdzie motyw z kolejka elektryczna która tylko Matt się kiedys bawił i jakoś to poleci dalej. :twisted:

Big na RAW może zamieszać, lub może ponownie usunąć się w cień.

Jericho na Smacku to dla mnie strzał w 10, tylko by nie zjamowali go znowu jakimis pierdołami, np. feudem z emerytami, z rencistami itd

Na Punku będzie duże presja, by wykorzystał walizkę i przywrócił jegen z ważniejszych pasów na Smackdown. Lecz on tego nie zrobi, on musi stracić te walizkę na rzecz np Edge'a (w innym temacie o tym pisałem), JEricho-no przeciez main eventer jak się patrzy, który po coś przeszedł na piątkową gale. W dodatku ci dwaj panowie to juz ukrztałowani wizerunkowo heele pełną gębą, więc Pun będzie płakał :twisted:

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131809

Wygląda na to, że Jeff Hardy i CM Punk i Undertaker będą głównymi face'ami Smacka

Taker facem?Czyli np.Kane to także face?Od kiedy?Przecież to typowy przykład tweenera m.in. ze wzg. na jego gimmick...ba,niektórzy nazwaliby go spokojnie heelem...Fakt,że to tweener/heel nietypowy (np. wygrywa na Wrestlemani choćby,a tu jak wiadomo króluje przeważnie 'dobro',praktycznie nie ma feudów z faceami,w ringu gra czysto etc. - wszytko to wskazuje na typowego facea),ale Callaway najbliżej facea to był chyba tylko za czasów American Badass...Phenom nie był nim MOIM ZDANIEM nigdy.

Sam draft nudny,jedyny + to rozbicie Miz&Morrison,każdy z tych zawodników ma potencjał na main eventera,najwyższy czas by WWE dało szansę właśnie takim zawodnikom + Christian i CM Punk,bo Taker czy HBK już długo tego wózka nie pociągną,a oglądanie takich drewniaków jak Batista/HHH/Cena (trochę to krzywdzące dla HHH,ale Wrestlemania XXV przelała czarę goryczy) po jakimś czasie zbrzydnie nawet dzieciakom...

https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131815

Zgadzam się, że Taker wystepuje też jako tweener (np. początek feudu z Batistą), ale niektóre sytuacje, stawiają DeadMana w face'owskim świetle (np. powrót Edge'a na SS 2007, odebranie Takerowi pasa przez Vickie, pomaganie Ortonowi juniorowi przez Ortona seniora, w walce z grabarzem na SummerSlam 2005 i inne tego typu sytuacje).

Zresztą... To czy Undertaker jest face'm, czy tweenerem, czy heelem, zasługuje na oddzielny temat, bo dyskusje na takie tematy zawsze są długie. W moim poście chodziło mi bardziej o to, po której stronie federacja stawia Takera, a tu nie ma wątpliwości.

A co do "wózka" z Batistą, HHH i Ceną. Wg mnie już ten wózek nie daje się pociągnąć, a oni uparcie próbują go pchać. Batista domaga się pushu, a Triple H, nie chce by jego wysiłki, dzieki którym wypromował Batistę poszły na marne i mamy to, co mamy.

A, o ile Batista zdążył wszystkim zbrzydnąć, to popularność Ceny ciągle wzrasta wśród marków, a jej końca nie widać.

https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131832

Zresztą... To czy Undertaker jest face'm, czy tweenerem, czy heelem,

On jest gwiazdą , za która fani przepadają. A my nie kłóćmysie jaki on jest, lecz co będzie, jeśli go zabraknie? A tak w temacie draw, było oczywiste że Phenom zostanie na Smackdownie. Martwi mnie fakt, że dość dawno nie miał ważnego pasa, co należałoby zmienić

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131853

Zresztą... To czy Undertaker jest face'm, czy tweenerem, czy heelem,

On jest gwiazdą , za która fani przepadają. A my nie kłóćmysie jaki on jest, lecz co będzie, jeśli go zabraknie? A tak w temacie draw, było oczywiste że Phenom zostanie na Smackdownie. Martwi mnie fakt, że dość dawno nie miał ważnego pasa, co należałoby zmienić

racja , on obojętnie kim bedzie zawsze bedzie uwielbiany :) nie wyobrażam sobie wwe bez niego :( powinien dostać whc moim zdaniem

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131856

WWE Draft 2009 był mierny. Obyło się bez większych niespodzianek. Gwiazdozbiór RAW został powiększony, i trzeba przyznać, że brand ten idzie w kierunku sztandarowego produktu z pod znaku WWE. Szczerze mówiąc, zaskoczyło mnie tylko brak "transferu" Edge`a na Raw, oraz Orton/Cena na Smackdown! Nawet w samej końcówce gdy wyszedł Orton liczyłem na to, że wyjedzie swym ognistym rumakiem Vickie i oświadczy, że Orton przechodzi na Smackdown! co byłoby pstryczkiem w nos dla wrestlerów którzy mimo iż byli w jednej drużynie, tak zażarcie między sobą walczyli o możliwość stanięcia oko w oko w przyszły poniedziałek z tym panem, który tak dużo złego wyrządził każdemu z osobna (czyt. Orton) no ale najwidoczniej poniosła mnie fantazja, i skończyło się tak jak się skończyło.

Nawiązując jeszcze do Santino, na przyszłym Monday Night Raw szykuje się kicz roku, a mianowicie Santina i Punjabi Playboy w Khali Kiss Cam :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131860

Obejrzałem tak cały Draft na spokojnie i wytknę wszystkie błędy...

#1 Błąd

Kane vs Kendrick - Co to miało być,toć to squash match...

#2 Błąd

Większość draftów na SmackDown...

#3 Błąd

Rozpadnięcie się Miz'a i Morrisona :(

Reszta mi się w miarę podobała a w szczególności Rey vs Bourne :)

Gdybym miał nowotwór nazwałbym go [you]
https://forum.wrestling.pl/topic/13909-draft-2009/page/6/#findComment-131861