Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Trash Talk Video #2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Po długiej przerwie wraca Trash Talk Video. Temat materiału jest praktycznie tylko jeden - WWE na Eurosporcie. Po krótkim wstępie powiem parę słów o magazynie "This Week in WWE" oraz Vintage Collection. Jako bonus zapowiedź jutrzejszej drugiej części TTV w której przekartkujemy online magazyn WWE "Back Stage Special Issue".

http://img5.imageshack.us/img5/307/ttveurojc8.gif

Link do TTV #2:

http://youtube.com/watch?v=Bw1vkhqTb0U

Zapraszam do obejrzenia bonusowej części TTV w której przekartkuję online magazyn WWE "Back Stage Special Issue". Jeżeli taka forma przeglądania magazynów WWF/E Wam się spodoba to mogę podobne bonusy dorzucać do każdego TTV gdyż uzbierało mi się kilkadziesiąt numerów z lat 1993-2000 + aktualne. Dzięki za poświęcenie kilku minut, mile widziane wszelkie uwagi.

http://img517.imageshack.us/img517/6429/ttvmaghi1.gif

http://pl.youtube.com/watch?v=76I-ndScfEU

Edytowane przez FH
  • Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• FH

11

• Brejver

11

• Przemk0

5

• SixKiller

3

Top użytkownicy w tym temacie

oglądałem krótki treściwy felieton ogólnie bardzo fajnie czekam na następne ;)

EDIT: TO na górze dobre ale to pod moim postem jeszcze lepsze mnie takie oglądnięcie WWE Magazine on-line jak najbardziej się podoba gdyż jak pewnie większość nie mam dostępu do tego typu czasopisma.....

Edytowane przez Krzychu

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

No więc tak.

Przede wszystkim nie podoba mi się fakt, iż po ponad półrocznej przerwie pomiędzy pierwszym a drugim wydaniem mówisz "Dzisiaj krótko, i praktycznie tylko jeden temat". Takie zdanie można powiedzieć w momencie kiedy projekt wychodzi najwyżej co miesiąc, a przynajmniej jeśli ukazało się już kilka razy. Po pół roku myślę, że stworzenie czegoś dłuższego i obfitującego w więcej tematów nie jest aż takie trudne. ;)

Druga rzecz to taka, te wtrącenia o ściągach swoich, wspominanie o tym, że już nagrywasz blisko 10 minut. Takie uwagi naprawdę zachowaj dla siebie bo dla nas widzów nie są potrzbne a dla Ciebei zajmują czas. ;)

Trzy to to, że po takiej przerwie mógłbyś wspomnieć również o innych rzeczach i nagrać coś dłuższego. Nie problemem jest potem podzielenie tego na kilka częsci (tak jak to było w pierwszym TTV).

Cztery. Proszę patrz w kamerę bo zwracasz się do nas a nie do szafki w kącie pokoiku czy do stojącego w przedpokoju psa :)

Co do wydania bonusowego:

Naprawde ciekawy pomysł na to. Wiem, że pewnie nie miałeś czasu ale możnabyło to zrobić lepiej np: zeskanować najciekawsze zdjęcia które chcesz omówić, zrobienie z nich prezentacji jakiejś w power poincie, dogranie głosu i git :) Chyba że nie masz mikrofonu to zeskanowanie i pokazywanie z monitoru komputera tak jak w TTV_1 bo IMO tam było lepiej.

Tak ogółem co do projektu. Napisałeś mi kiedyś, że masz osoby, które pomogą Ciw realizacji drugiego wydania. Szkoda, że to nie wyszło :P Cóż... zawsze wujek Brejver mógł pomóc :P

Takie moje rady :) Nie odbieraj tego jako atak bo nim nie jest ale poprostu starałem się wymienić wady abyś zmienił je na zalety za następne pół roku :P

5199219949eed950a51bb.png

Hehe, spoko. Konstruktywna krytyka zawsze jest dobra. Nie obraź się ale piszesz jakbyś od lat pracował w telewizji czy mediach, a ja znałbym je tylko z opowieści, a tak nie jest ;) Jest zupełnie inaczej i podejrzewam że doskonale o tym wiesz. Zacierają Ci się granice między zabawą, a profesjonalnym materiałem. To nie jest wideo dla TVNu czy Polsatu tylko zabawa, patrzenie wciąż w kamerę byłoby śmieszne, a pokazanie ściągi ma podkreślić luźną formułę TTV, łamanie kretyńskiego keyfabe itp. (myślałem, że każdy to zrozumie:) ).

Co do częstotliwości nagrań, obróbki, podkładania głosu itp. Wolę dawkować takie rzeczy niż wciskać je co miesiąc lub co dwa tygodnie aż w końcu wszyscy się znudzą. Nagrywanie podobnych rzeczy nauczyło mnie też, że im krócej tym lepiej - wolę więc nagrać 2x10 minut i pozostawić ludziom niedosyt niż nudzi.c przez godzinę.

A co do tego "Dzisiaj krótko i praktycznie tylko jeden temat" to też nie załapałeś :) Pierwszy TTV miał trzy części, chyba 5 tematów i trwał prawie pół godziny więc niecałe 10 minut to raczej krótko jeśli ktoś nastawiałby się na coś podobnego jak w części pierwszej...

Edytowane przez FH

Cytat
To nie jest wideo dla TVNu czy Polsatu tylko zabawa, patrzenie wciąż w kamerę byłoby śmieszne, a pokazanie ściągi ma podkreślić luźną formułę TTV, łamanie kretyńskiego keyfabe itp. (myślałem, że każdy to zrozumie:) ).

No tak :P Ale jednak przyjemniej się oglada coś w co się włożyło więcej pracy aby efekt wizualny był lepszy a i przy okazji temat wyczerpany :)

Co do cześtotliwości. To owszem ja też nie mówię o nagrywaniu tego co 2 tygodnie czy miesiąc. Ale jednocześnie fajniej by było jakby ukazywało sie częściej niż raz na pół roku.

Cytat
Nagrywanie podobnych rzeczy nauczyło mnie też, że im krócej tym lepiej - wolę więc nagrać 2x10 minut i pozostawić ludziom niedosyt niż smęcić przez godzinę, hehe.

A długość materiału owszem jest istotna bo długo to też źle. Ale z drugiej strony zauważ Attitude Mówi trwający po 90 minut, co miesiąc a każde wydanie ma ponad 70 ściągnięć. A najlepsze wydanie (posumowanie roku) ma do tej pory 123 ściągnięcia więc naprawde fajnie. Klucz do "sukcesu" tkwi w urozmaiceniu materiału właśnie i od trafienia w gusta. Nam się (mam wrażenie) udało poprzez kilka osób komentujących i staranie się to wszystko felietonować a nie opowiadać. ;)

FH napisał(a):
A co do tego "Dzisiaj krótko i praktycznie tylko jeden temat" to też nie załapałeś Pierwszy TTV miał trzy części, chyba 5 tematów i trwał prawie pół godziny więc niecałe 10 minut to raczej krótko jeśli ktoś nastawiałby się na coś podobnego jak w części pierwszej... Ufff...

Ja się nastawiałem na coś podobnego bo po 1 wydaniu mogłem się tylko i wyłącznie nastawiać na identyczną formułę (to zostało zachowane) i długość (to już nie a szkoda :P )

Brejver napisał(a):
  Cytat

No tak :P Ale jednak przyjemniej się oglada coś w co się włożyło więcej pracy aby efekt wizualny był lepszy a i przy okazji temat wyczerpany :)

Tutaj masz rację, ale przytłacza mnie już sama myśl o montowaniu tego wszystkiego godzinami. Kiedyś tam pomoc przy kolejnym TTV zdeklarował jeden koleś, który miał zrobić promo, wszystko fajnie posklejać, dodać grafikę itp., ale zaczął mi stawiać warunki więc podziękowałem.

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Obejrzałem i strawiłem z dużą lekkością. Dobra robota i szkoda tylko, że ma się to pojawiać 2 razy w roku (przynajmniej na to wygląda). Nie zgodzę się z Brejverem, mi w ogóle nie przeszkadza pokazywanie kartki ze ściąga itp, bo to tylko podkreśla luźny charakter tego felietonu.

Co mi się też podoba (i wypada o wiele lepiej na tle choćby Attitude Mówi) to to, że angielskie słowa i nazwy nie brzmią tak 'koślawie', bo FH ma porządny, akcent. Fakt, że to pewnie wiek robi swoje (czyli dłuższe obcowanie z językiem), ale to w dużym stopniu wpływa na odbiór.

Reasumując, dobra robota i szacunek.

estevez napisał(a):
Obejrzałem i strawiłem z dużą lekkością. Dobra robota i szkoda tylko, że ma się to pojawiać 2 razy w roku (przynajmniej na to wygląda). Nie zgodzę się z Brejverem, mi w ogóle nie przeszkadza pokazywanie kartki ze ściąga itp, bo to tylko podkreśla luźny charakter tego felietonu.

Co mi się też podoba (i wypada o wiele lepiej na tle choćby Attitude Mówi) to to, że angielskie słowa i nazwy nie brzmią tak 'koślawie', bo FH ma porządny, akcent. Fakt, że to pewnie wiek robi swoje (czyli dłuższe obcowanie z językiem), ale to w dużym stopniu wpływa na odbiór.

Reasumując, dobra robota i szacunek.

Tak, podpisuję się pod tymi słowami, wielki szacun. Wszystko jest zrobione na luzie, bez żadnej tremy/stresu. :) . Najbardziej mnie wkręciła druga część TTV czyli Bonus. Obejrzałem i mam zamiar dalej oglądać o ile wyjdą nowe odcinki :). Zachęcam do robienia dalszych części TTV, no na dobre to wychodzi jak widać. :)

Cytat
Cztery. Proszę patrz w kamerę bo zwracasz się do nas a nie do szafki w kącie pokoiku czy do stojącego w przedpokoju psa :)

Przecież nie będzie się patrzył cały czas w kamerę, no bez przesady :)

Cytat
Druga rzecz to taka, te wtrącenia o ściągach swoich, wspominanie o tym, że już nagrywasz blisko 10 minut. Takie uwagi naprawdę zachowaj dla siebie bo dla nas widzów nie są potrzbne a dla Ciebei zajmują czas. ;)

Akurat TO dla mnie był element taki oderwania się danego momentu i bardziej rozluźnić oglądanie :)

7894118684ede4cf290d46.jpg

• Urządzenie:  Windows

Dawno nie mieliśmy Trash Talk na Attitude.

Będzie krótko i treściwie tak jak sam TTV. Wszystko na luzie bez tremy, bardzo ale to bardzo strawne. Przy omawianiu walk z Vintage Colection, dosłownie 2-3 zdania ale za to bardzo treściwe. Jedyny minus to źle ustawiona kamera, ale zresztą sam pewnie zauważyłeś iż przy pokazywaniu zdjęć z magazynu nic nie było widać praktycznie. Z drugiej strony tak ustawiona kamera, nie ogarnia ściągawki :-)

Produkcje FH to jak zwykle wysoka klasa :) Pozdro.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

estevez napisał(a):
Nie zgodzę się z Brejverem, mi w ogóle nie przeszkadza pokazywanie kartki ze ściąga itp, bo to tylko podkreśla luźny charakter tego felietonu.

Luz luzem ale tu chodzi że zajmuje cenny czas. A z drugiej strony ktoś ostatnio zarzucał Streetovsowi "zawadiacki" styl mówienia. A myślałem że luźny charakter felietonu to gorsza rzecz :D ;P

estevez napisał(a):

Uwierz mi że wiek nie ma na to żadnego wpływu. Ja na codzień obcuję z angielskim (i nie chodzi mi tu o rozmowę na linii student - nauczyciel) a mimo to mówię bardziej "koślawie". A mówie tak dlatego aby każdy zrozumiał o co mi chodzi. Obeznany w temacie zrozumie jak powiem "heel", a nie obeznany nie zrozumie jak powiem "hil". Tak mały przydkład :P Poprostu Attitude Mówi czy Attitude dla Fanów ma target nastawiony na ogół użytkowników i z chęcia dopasowania wszystkim.

HcK napisał(a):
Cytat:

Druga rzecz to taka, te wtrącenia o ściągach swoich, wspominanie o tym, że już nagrywasz blisko 10 minut. Takie uwagi naprawdę zachowaj dla siebie bo dla nas widzów nie są potrzbne a dla Ciebei zajmują czas.

Akurat TO dla mnie był element taki oderwania się danego momentu i bardziej rozluźnić oglądanie

To można się spinać przy 10 minutach materiału :D? Hehe :D Żarcik oczywiście :P

Przemk0 napisał(a):
Produkcje FH to jak zwykle wysoka klasa

Zgodzę się jeśli mowa o względzie merytorycznym. Niestety część wizualna jest gorsza :P

Wiem, że wszyscy najadą na mnie teraz za to, ze tylko krytykuję. Ale ja poprostu nie zwykłem słodzić i pisać po 10 razy tego samego co już panowie wyżej napsiali :) mam swoje zdanie, przedstawiłem je i tyle :) Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem a moja krytyka zadziała na kolejne TTV dopingująco :)

Brejver - jedna tylko sprawa i to samo co już pisałem wczoraj. Kompletnie Cię nie znam, ale przestań w swoich postach robić z siebie wielkiego medialnego fachurę, wyluzuj trochę. Skoro obcujesz na co dzień z angielskim to nie słychać tego w twoich felietonach. Kropka.

Nieważne jaki jest target, możesz nawet nagrywać coś dla dzieci z przedszkola, zjawisko zajeżdżadnia języka nie może mieć miejsca i twój przykład uważam za absurdalny.

Edytowane przez FH

• Urządzenie:  Windows

Brejver napisał(a):
A mówie tak dlatego aby każdy zrozumiał o co mi chodzi. Obeznany w temacie zrozumie jak powiem "heel", a nie obeznany nie zrozumie jak powiem "hil".

To akurat nieco słaby argument, bo w ten sposób utrwalasz błędy tym osobom. Niczego się nie nauczą słuchając Ciebie tylko dalej za twoim przykładem będą powtarzać niepoprawną wymowę.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

FH napisał(a):
skończ szkołę, popracuj w tych mediach czy czymś podobnym to pogadamy. Skoro obcujesz na co dzień z angielskim to nie słychać tego w twoich felietonach. Kropka.

Szkoła nie ma nic do tego :P Pracuje w mediach :P Więc możemy gadać :P Nie ma być słychać mojej angielszczyzny bo nie jestem Mariusz Max Kolonko z Boston Maschachussets, tylko ma być słychać uświadamianie jakie słowo tyczy się do czego. Simple :)

Przemk0 napisał(a):
To akurat nieco słaby argument, bo w ten sposób utrwalasz błędy tym osobom. Niczego się nie nauczą słuchając Ciebie tylko dalej za twoim przykładem będą powtarzać niepoprawną wymowę.

Najpierw się poznaje znaczenie wyrazu, a potem ćwiczy poprawną wymowę. Czy nie taka kolejność jest funkcjonuje powszechnie :P?

Dobra pewnie teraz stanę się wrogiem publicznym numer 1 ale co tam :P Miały być nasze opinie to będą. Była konstruktywna krytyka (nieprzyjęta) to pora na zwykłą opinię zwykłego usera forum :) Niepodobała mi się długość. Stanowczo za krótko po pół roku przerwy. Za mało tematów omówionych tematów, za długa przerwa :) No trudno :) Wiem że problem czasowy i takie tam ale postarać się można lepiej :P Tematyka bonusu jak najbardziej na + :)Gorzej z wykonaniem wizualnym :) Ale cóż to tylko moja opinia :)

Chyba się nie zrozumieliśmy. Mówimy i pracy w mediach na poważnie, nie marudzeniu na forum więc szkoła i wyższe wykształcenie to podstawa zatrudnienia, szczególnie w branży medialnej.

Moje pierwsze pytanie, które rozwinie lub zakończy tą "dyskusję" brzmi: w jakich "robisz" mediach i jakie masz osiągnięcia, jeśli można zapytać? I od razu zaznaczam, że licealnego czy uczelnianego radia, praktyk i rzeczy tego typu nie uznaję za żadną pracę w mediach :smile:

Edytowane przez FH