Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

"tym udeżeniem wgniutł go w ziemje!"...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ten temat jest zarazem wolaniem na trwoge, jak i wnioskiem do ekipy moderatow. Na zadnym forum, na ktorym sie udzielam (a jest ich troszke), nie ma tak beznadziejnego poziomu wypowiadania sie jezykiem polskim jak tu. Pal licho niemerytoryczne posty w tematach o wrestlingu (w kazdym topiku znajde przynajmniej kilka takich samych wypowiedzi "anty-cenowskich", ktore nijak sie maja do dyskusji), ale strona poprawnosci postow (a raczej jej brak) osiagnela poziom krytyczny i co drugiej opinii nijak da sie przeczytac. Ja rozumiem, ze jest to forum specyficzne, gdzie wiekszosc uzytkownikow stanowia ludzie jeszcze bez prawa wyborczego, ze to pokolenie dyslektykow (to nie moje slowa) i maja prawo pomylic sie, walnac orta, napisac zdanie na bakier z logika (kazdemu sie zdarza), ale... na Boga! Brakuje umiaru. Starajmy sie, nie badzmy mentalnymi egoistami "aaa, napisze cos ze strzepkow mysli, niech inni sie martwia, zeby mnie zrozumiec" i kompletnymi ignorantami jesli chodzi o zasady jezyka polskiego. Moderatorzy, reagujcie na takie sytuacje!

pozdrawiam

[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=29914]UFC: it's damn real! - pierwsze diary o MMA[/url]

[url=http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=18744]Ring of Honor: Trochę inny booking.[/url]

ZAPRASZAM!
  • Odpowiedzi 26
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• marsko07

3

• SixKiller

2

• Przemek_1991

2

• Karpin

2

Top użytkownicy w tym temacie

Błędy typu : napisanie "o" zamiast "ó" są dla większości nie widoczne. Czasami ważniejszy jest kontekst niż ortografia. Przyznam, głupio to wygląda jak się czyta posty, w których popełnia się, aż tak karygodne błędy jednak warto umieć ułożyć zdanie niż poprawnie napisać wyraz. Ktoś napisał w poście zdanie "Wrestler, ktory zaszokował wszystkich swoją charyzmą (...)", niby błąd w wyrazie "który" jednak wiadomo o co chodzi. Gorzej by było jakby ktoś napisał tak : "charyzmą posiada ten wrestler" lub " atakować z drabiny najlepiej on, wymiata chłop i jest bez konkurencyjny" - błędów nie ma, jednak czy wiadomo o co chodzi ? Edytowane przez Shadow

It's Easy Bein' Sleazy

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Bez dwóch zdań masz rację. Roi się tu od osób, które mają problemy ze wszystkim: składnią, ortografią, interpunkcją. Nie bardzo wiem jednak, jak mamy reagować. Jeśli będziemy wlepiać ostrzeżenia, zaraz odezwą się oburzeni zwolennicy wszelkich wolności, że na Attitude zaprowadza się totalitaryzm. Jeśli będziemy tylko poprawiać i upominać, nikt nie będzie tego traktował poważnie. Trzeba nad tym pomyśleć, bo faktycznie jest to plaga dzisiejszych czasów, a ponadto obie sprawy porusza regulamin (punkty 6 i 19).

Inny problem to nazwy tematów w Question Zone. Dlaczego niektórzy, zamiast napisać np. "pytania o Austina, Rocka, Harta, Takera", piszą coś w stylu "kolejna porcja pytanek"? Od przyszłego tygodnia będę wywalał takie tematy do kosza.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Przecież jak ja coś piszę i popełnię jakiś błąd to od razu podkreśla mi się to na czerwono . I wiem że coś jest nie tak . Ale być może niektórzy mają takie podejście : " mam dyzortografie wienc pocałójcie mnie w dópe " . Nie żebym miał coś do dyslektyków , ale kilka moich znajomych też ma tą przypadłość i jak się wypowiadają np. na forum to sprawdzają pisownię w Wordzie. Bo wstyd im po prostu .

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

Trzeba nad tym pomyśleć, bo faktycznie jest to plaga dzisiejszych czasów, a ponadto obie sprawy porusza regulamin (punkty 6 i 19).

przypadek ? :)

G4G.pl

Najlepsze Serwery CS Steam, Battlefield Bad Company 2, Call of Duty, Medal of Honor, Minecraft i wiele, wiele innych !!!

Zapraszam!

Nie wiem jak IE, Mozilla ma słownik, a Opera nie ma. Ma ktoś jakąś łatkę, żeby w mojej przeglądarce poprawiało mi błędy?

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Ja jeszcze zwróce uwage na coś pokrewnego, mianowicie "przekręcanie" pojęć związanych z wrs... baardzo dużo osób pisze "hell" zamiast "heel" tudzież "gimnick" i przeróżne wariacje na jego temat...niestety wydaje się, że nie ma na to rady :(
Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

Nie wiem jak IE, Mozilla ma słownik, a Opera nie ma. Ma ktoś jakąś łatkę, żeby w mojej przeglądarce poprawiało mi błędy?

Nie jestem typem osoby, która lubi się chwalić lecz:

Ja nigdy nie miałem problemów z ortografią. Sam sobie jestem takim "słownikiem".Nie wiem skąd to mam, ale tak jest. Jak ktoś potrzebuje słownika to spytajcie :P :P

Proponuję jakiś Quiz z ortografii, czy coś :D

A tak ogólnie to jestem za poprawną pisownią-ortografią. :neutral:

old ECW + Hogan,SCSA forever

Music = fuel of my soul

21105114604a639bcda9849.jpg

Skoro jest już w regulaminie to można też zaznaczyć, aby np. używać słownika wbudowanego w m.in. Mozillę i jeśli nie ostrzeżenia to edycja postów z wytknięciem na czerwono błędu ortograficznego i dopiskiem w stylu "Niepoprawna ortografia --> "link do regulaminu", a za nagminne błędy po prostu ostrzeżenia. Literówki się zdarzają, nie używanie znaków diakrytycznych także, lecz ortografia to polski język, trzeba szanować.

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Windows

Ma ktoś jakąś łatkę, żeby w mojej przeglądarce poprawiało mi błędy?

http://opera.gt500.org/ospell/ - Niestety nie podkreśla w trakcie pisania tylko sprawdza już cały gotowy tekst.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Bez przesady, ja mysle, ze tutaj nie chodzi o pare bledow ortograficznych. Jak dla mnie prawdziwa zmora jest sam sposob pisania niektorych osob. Teksty w stylu 'dostał champa' czy 'przeszedl na hell' tylko zniechecaja do dyskusji. Zwlaszcza wszelakie 'champowanie' przekracza granice dobrego smaku, slowa jak 'tytul' czy 'mistrz' chyba staly sie zupelnie niemodne wsrod mlodziezy.

Dlaczego niektórzy, zamiast napisać np. "pytania o Austina, Rocka, Harta, Takera", piszą coś w stylu "kolejna porcja pytanek"?

Hehe to tycze mnie tylko że ja pisze kolejna dawka pytań ;P

Sam mam dysleksje, i czasami się zapomnę, nie postawię ę ą czy przecinka ale zawsze po przeczytaniu czytam co napisałem.

Często też komputer płata mi figle( a może to ta klawiatura?),że zamiast pisać "z" pisze "y".

Można tam przebaczyć że ktoś nie postawi czasem przecinka albo zrobi 2 orty ale 20 ? To już chyba robi je na chama...

Dzięki NTTN jak mnie to często wkurzało a teraz problem z głowy.

Edytowane przez Zaku1234

Bender: "Go Bender go Bender go Bender!"

...::: "Bite my shiny metal ass!" :::...

...::: http://www.ddwwrestling.pl/ :::...

109617953449e4d49ae3d10.jpg

że zamiast pisać "z" pisze "y"

Zwykłe przestawienie znaków, spowodowane wciśnięciem Ctrl i Shift równocześnie :)

Często też komputer płata mi figle( a może to ta klawiatura?) że zamiast pisać "z" pisze "y".

Co nie zwalnia Cię z przeczytania tego co napisałeś i ewentualnej edycji.

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

A ja nie mam dysleksji i nie wierzę w jej istnienie (na tak szeroką skalę). Co drugi dziś tłumaczy swoją głupotę i nieuctwo tą chorobą. Wydaje im się, że czeka ich łatwiejsza przyszłość, bo zrzucą z siebie jarzmo ortografii. Żaden poważny pracodawca nie zatrudni jednak osoby, która nie umie zapamiętać prostych jak drut reguł. Istnieje bowiem prawdopodobieństwo, że skoro to sprawia mu trudność, to nie poradzi sobie z bardziej zaawansowanymi czynnościami. Zresztą bądźmy poważni, mówimy o czymś, co ma się objawiać trudnościami w poprawnym pisaniu (czyli jest bardzo skonkretyzowane). Dla mnie jest to tak samo wiarygodne, jak istnienie dysfunkcji objawiającej się zapominaniem smaku sera albo wyglądu babci ze strony ojca (tylko).

Jeżeli chodzi o poprawne pisanie, to wiadomo, że nie chodzi o drobne literówki i błędy typu "lubieć" zamiast "lubić". Chodzi o kompromitujące autorów wypowiedzi w stylu tej, którą widzicie w temacie. Inna sprawa to stosowanie interpunkcji w stopniu, który pozwala bez przeszkód przebrnąć przez posty. sinmaker87 jest najlepszym przykładem, że można mieć 21 lat i pisać gorzej niż niejeden 14 latek. I co mam z nim zrobić? Chcecie mieć ładne forum, to dbajcie o nie i pomagajcie nam.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
    • MattDevitto
      Też nie sądzę, że jakoś ich to dotknie na dłuższą metę. Chociaż jakiekolwiek oświadczenie na pewno by nie zaszkodziło...Fighful podaje coś takiego:
  • Dodaj nową pozycję...