Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

zapowiedź: KSW XII - Pudzianowski vs. Najman

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Proszę stąpać bliżej ziemi...

Mamed jest co najwyżej półciężkim, tak jak Chmielewski czy Fijałka a Dowda już w ogóle walczy w średniej... jak Wy sobie wyobrażacie, by Pudzian zbił chociaż do 120kg?

Mam nadzieje, że panowie Kawulski i Lewandoski myślą trzeźwiej niż Wy.

Co do pasów to do tej pory jedyny etatowy (czyli nie turniejowy) pas dzierży Mamed, więc wątpię by tak szybko dodano pas w ciężkiej, bo bida z tą dywizją w KSW. Najlepsi/najbardziej znani Polacy w tej dywizji nie walczą w KSW (Grabowski, Bedorf, Nastula - choć ten drugi walczył na KSW 8 w 2007).

WZIĄŚĆ? W języku polskim nie ma takiego słowa! Mów poprawnie a będziesz pisać poprawnie.

[you] zostań bohaterem,

bądź honorowym dawcą krwi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• mnih

18

• -Raven-

12

• TheGiant

4

• luki

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   286
  • Urządzenie:  Windows

Proszę stąpać bliżej ziemi...

Mamed jest co najwyżej półciężkim, tak jak Chmielewski czy Fijałka a Dowda już w ogóle walczy w średniej... jak Wy sobie wyobrażacie, by Pudzian zbił chociaż do 120kg?

Mam nadzieje, że panowie Kawulski i Lewandoski myślą trzeźwiej niż Wy.

Wyluzuj Mnihu, przecież chyba nawet gołym okiem widać, że robimy sobie jaja (a przynajmniej ja :D ). Wiem w jakiej wadze walczy Mamed (z resztą kto by mu od razu dał walkę o pas???), jednak biorąc pod uwagę "umiejętności" Pudziana w MMA (jak sam stwierdził "ćwiczy MMA po pół godzinki dziennie" :twisted: ) to nie koniecznie trzeba kogoś z jego kategorii wagowej, żeby Super Mario doswiadczył, że MMA to nie zawody StrongMan'ów.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Ja też sobie robię jaja :P

A Fijałka zawlaczyłby z pudzianem na innych zasadach MMA.

Pierwsza runda- kto więcej weźmie na klatę

2 runda- walka MMA w rękawicach

3 runda- z typu walk wrestlingu obaj zawodnicy walczą z gryfami w dłoniach

A Fijałka zawlaczyłby z pudzianem na innych zasadach MMA.

Pierwsza runda- kto więcej weźmie na klatę

2 runda- walka MMA w rękawicach

3 runda- z typu walk wrestlingu obaj zawodnicy walczą z gryfami w dłoniach

Miło, że wyobraźnia działa, ale bez przesady.

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg

PUDZIAN I NAJMAN POBILI SIĘ W KNAJPIE czyli promocję czas zacząć...

WZIĄŚĆ? W języku polskim nie ma takiego słowa! Mów poprawnie a będziesz pisać poprawnie.

[you] zostań bohaterem,

PUDZIAN I NAJMAN POBILI SIĘ W KNAJPIE czyli promocję czas zacząć...

Podobno walka Najman vs. Pudzianowski ma się odbyć 12 grudnia.

Ale czy dojdzie do tej walki w tym roku to nie jestem do końca przekonany.

Wydaje mi się że nie będzie nic ciekawego ze spotkania Pudziana z właśnie Najmanem.

Myślę że Pudzianowski powinien dostać kogoś innego do debiutu.

old ECW + Hogan,SCSA forever

Music = fuel of my soul

21105114604a639bcda9849.jpg

Mnie ani parzy ani ziębi ten pojedynek, jedyne co jest pewne to rozgłos. Z jednej strony najsilniejszy czlowiek świata z drugiej najbardziej nadęty bokser świata. Promocja zbędna, Najman sam się tym zajmie.

Najman szybko znokałtuje Pudziana i tyle będzie nie tylko z debiutu, ale i ogólnie z kariery Pudzianowskiego w mma ;)

[you] zostań bohaterem,

Najman szybko znokałtuje Pudziana i tyle będzie nie tylko z debiutu, ale i ogólnie z kariery Pudzianowskiego w mma

Mam nadzieję, że masz rację, bo dla mnie cała ta walka to będzie śmiech na sali ;)

• 3 tygodnie później...

[you] zostań bohaterem,

• 3 tygodnie później...

[you] zostań bohaterem,

Walka będzię... i to na KSW miała być już wcześniej ale jeden albo drugi miał kontuzje.... nie pamieta kto ale chyba najman.. http://www.konfrontacja.com/pl/index.php?co=news_art&newsID=407 tutaj news o konferencji prasowej o walce.... szczeze mowiac najman to dla mnie taki sobie bokser.... w kickboxie to i moze jest dobry ale jak ogladałem jego ostatnia walkę jego to mi to wyglądało ala przygotgowanie gołoty do niektórych walk... aha i jeszcze coś pudzianowski nie jest takim drewnem jak wiekszośc mysli widziałem jego rozgrzewkę jest bardzo rościągnięty... tylko jak robił skłon to mu fAjnie motyle sie układały... no i tyle na ten temat... a jednak nie... pudzian miał podobno od czorta ofert ale chciał spróbować najpierw na polskim podworku............... moze i dobrze.... będę kibicował pudzianowi ;D

Mijasz się z prawdą ;) Najmana wykluczyła kontuzja, ale nie z walki z Pudzianowskim, ale z jakimś Holendrem, bodajże Satischem.

[ Dodano: 2009-09-15 ]

Oto plakat gali wykonany przez jednego z czytelników MMARocks:

Konferencja prasowa KSW w Polsat News

Konferencja prasowa przed grudniowym pojedynkiem Pudzianowski vs. Najman na żywo w Polsacie News dzisiaj w południe.

Notatki z konferencji:

- Jak zwykle opóźnienia. W Championsie jest sporo ludzi ale wyraźnie mniej niż na Adamku i Gołocie.

- Część transmisji znowu będzie w otwartym Polsacie

- Najman vs. Pudzianowski to “najdroższa walka w historii polskiego europejskiego MMA”

- Oprócz tego na KSW XII: turniej wagi ciężkiej do 105 kg, finał turnieju wagi średniej Saidov vs. Nobrega plus dwa extra-fighty Maciej Górski vs. Jeff Lawson (z 9. TUFa) oraz Daniel Dowda vs. James Zikic

- KSW próbowało pozyskać Pudzianowskiego już trzy lata temu ale nie udawało im się goo przekonać.

- Pudzian wchodzi przy akompaniamencie “Sandstorm”

- Pudzian o dalszych występach: “Coraz więcej czasu spędzam na macie i coraz bardziej mi się to podoba. Na pewno nie będzie to raz.”

- Najman o Pudzianie: “byłem zdumiony, że Pudzianowski się zdecydował bo ma bardzo wiele do stracenia. Pudzianowski chyba nie zdaje sobie z tego sprawy jak organizm jest w stanie się zmęczyć w ringu. (…) Mógł spróbować na początku czegoś lekkiego, może jeszcze wszystko przemyśleć. (…) Ja mam tu dla niego paletki do badmintona, żeby mógł spróbować czegoś innego.”

- Pudzian: “Blisko do Częstochowy masz to pomodlij się troszeczkę.” I później: “Do Tysona ci jeszcze dużo brakuje” kiedy Najman przywołał nokauty Mike’a na większych i cięższych zawodnikach.

- Walka będzie bez limitów wagowych i na normalnych zasadach.

- Co do turnieju 105 kg to ma być 4 polskich i 4 zagranicznych zawodników. Padło naziwsko Karola Bedorfa.

- Pudzian twierdzi, że walka z Najmanem najbardziej przypomina konkurencje rzucanaia workiem.

- Odpowiadając na pytanie z komentarzy Antek Chmielewski potwierdził, że nie wystąpi na grudniowej gali.

- Waga zawodników: Mariusz Pudzianowski (138,6 kg) vs. Marcin Najman (104,15 kg)

- Dla ciekawskich: porozumienie na walkę

Autor: Tidżej, źródło: MMARocks.pl

KSW 12: Pudzian vs. Najman, turniej HW, powrót Dowdy i walka Górala

Dziś o godzinie 12:00 podczas konferencje prasowej KSW w restauracji “Champions” została oficjalnie potwierdzona walka Mariusza “Pudziana” Pudzianowskiego z Marcinem Najmanem. Dojdzie do niej na dwunastej gali KSW 11 grudnia. Transmisja gali na Polsacie otwartym i Polsat Sport (ok. 3 godzin transmisji). Na tej samej gali będziemy świadkami walki finałowej o pas -85 kg pomiędzy Vitorem Nobregą i Aslambkiem Saidovem, którzy wygrali po dwie walki w początkowej fazie turnieju.

Niespodzianką jest turniej wagi ciężkiej w kat. -105 kg. Narazie cała sprawa owiana jest wielką tajemnicą, wiadomo tylko, że wystąpi 4 Polaków (jednym z nich będzie Karol Bedorf) i 4 zawodników z zagranicy. W super fightach zobaczymy Maćka Górskiego z pojedynku z uczestnikiem amerykańsko-brytyjskiej edycji TUF: Jeffem Lawsonem, Daniel Dowda w swoim powrocie zmierzy się z bardzo doświadczonym Jamesem Zikiciem, znamym z wygranej z Cyborgiem Santosem czy remisów z Fabricio Werdumem i Jeremym Hornem.

W skrócie o czym była mowa: Pudzian z Najmanem dalej się nie lubią, zarzucają sobie na wzajem brak pokory, Najman dał Mariuszowi rakiety do badmintona mówiąc: “Jeśli chcesz zmienić sport to może spróbuj tego najpierw”, Pudzian trochę sparował MMA, nie wie dokładnie z kim będzie się sparował w decydującej fazie przygotowań, Najman wierzy w swój boks, Pudzian radzi mu się pomodlić w Częstochowie bo jak złapie go w swoje “obcęgi” to już mu nic nie pomorze, obaj są zgodni, że o wyniku walki przesądzi początkowa faza pojedynku.

Autor: Night, źródło: MMABlog.pl

[you] zostań bohaterem,

Link do konferencji prasowej przed walką Pudziana z Najmanem, w której to powiedzianych zostało kilka ciekawych rzeczy :)
Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

"Mały może pokonać dużego" - rozmowa z Mariuszem Pudzianowskim

Skoro porozumienie zostało podpisane, a jego debiutancka walka w formule MMA odbędzie się 11 grudnia to nie pozostało mi nic innego jak tylko porozmawiać z nim o tym fakcie. Mam nadzieję, że długa rozmowa z Mariuszem Pudzianowskim usatysfakcjonuje wszystkich miłośników MMA w naszym kraju. Zapraszam do czytania.

Co sprawiło, że zdecydowałeś się na występ w MMA? Będzie to jednorazowa przygoda?

- Lubię wyzwania, stąd decyzja o walce w tej formule. Nie jest to moja jednorazowa przygoda! Sztukami walki interesuję się od dzieciaka, lecz ze względów prywatnych zająłem się sportami siłowymi.

Czemu MMA, a nie K-1?

- Dlatego, że z moją wagą byłoby mi ciężko się przygotować w stójce. Przypuszczam, że w K-1 dostałbym lżejszego od siebie zawodnika i miałbym mniejsze szanse niż w MMA. Stąd decyzja o walce w tej formule. Tutaj jest również parter, a więc moje szanse rosną ze względu na fakt, że nie walczy się tylko w stójce.

Gdy po raz pierwszy powiedziałeś w mediach, że zamierzasz walczyć od razu twoja menedżerka otrzymywała setki telefonów z różnymi ofertami walk. Nie było w Polsce organizacji, która nie chciała byś bił się właśnie u nich. Jednak zdecydowałeś, że zawalczysz dla Federacji KSW. Jak Martinowi Lewandowskiemu i Maćkowi Kawulskiemu udało się namówić ciebie do występu?

- Zaproponowali lepsze warunki partnerstwa, więc zgodziłem się na współpracę.

Nie wie czy pamiętasz, lecz już kilka lat wcześniej Martin Lewandowski nakłaniał ciebie do startu w MMA. Czemu wtedy się nie zgodziłeś?

- Pamiętam doskonale, że takie rozmowy były. Jednak sytuacja wtedy nie dojrzała do takiej pozycji jak to ma miejsce dzisiaj. Teraz wszystko dojrzało, więc zgodziłem się wyjść do ringu.

Kiedy po raz pierwszy usłyszałeś o MMA?

- Dosyć dawno temu. Często jeździłem i jeżdżę do Stanów, a jak wiemy MMA jest tam bardzo popularne.

Najbardziej fascynujące w MMA jest?

- Połączenie wszystkich stylów walki. Może być stójka, mogą być zapasy i judo. Poza tym fakt, że nie zawsze wygrywa ten, który jest teoretycznie silniejszy. Tutaj mały może pokonać dużego.

Czy już wiesz z kim będziesz się przygotowywać do grudniowego występu na ali ?Konfrontacji Sztuk Walki?

- Jest wielu zawodników z którymi mogę nawiązać współpracę i z którymi mogę trenować. Jednak na razie jestem na takim etapie, że mogę zacząć przygotowania z kilkoma osobami. Dlatego w tej chwili nie jestem w stanie podać konkretnych nazwisk.

Na jakich sztukach walki zamierzasz bazować? Czy będzie to judo, zapasy, boks lub muay thai, a może brazylijski jiu jitsu?

- Trochę zapasów, judo? wszystkiego po trochu.

W jakiej płaszczyźnie walki czujesz się najpewniej?

- Najpewniej czuje się w swoich technikach ulicznych. Dlatego wychodzę, by zrobić swoje.

Wiele lat trenowałeś karate kyokushin. Które elementy z tej dyscypliny zaczerpniesz i będziesz chciał wykorzystać w walce z Najmanem?

- Bardzo dobre są low-kicki! Jeśli ktoś ma mocne nogi to może tak wejść, że troszeczkę krzywdy zrobi.

Twoim oponentem będzie Marcin Najman, który jak wiadomo jest zawodowym bokserem, a więc bardzo dobrze czuje się w stójce. Czy oznacza to, że główny nacisk w trakcie przygotowań będziesz kłaść na trenowanie zapasów?

- MMA to taka dyscyplina, że trzeba przygotować się w każdej płaszczyźnie walki. Będzie trzeba liznąć wszystkiego po trochu i po prostu połączyć to w całość.

Co możesz powiedzieć o Marcinie Najmanie? Jakieś wady, zalety?

- Jest to chłopak, który zajmował się boksem. Z tego co widziałem nawet nieźle mu to wychodziło. Jednak należy poczekać do grudnia. Wtedy zobaczymy jak sprawdzi się w nowej dziedzinie. Obaj w MMA raczkujemy, więc będziemy mieli dobry sprawdzian? on ze mną, a ja z nim!

Czego najbardziej obawia się ?Pudzian? w walce przeciwko Najmanowi?

- Przede wszystkim kontuzji. Jest to najgorsza zmora. Wiem, bo już parę razy miałem jakieś urazy. Tego właśnie się obawiam?

Wybiegnijmy trochę w przyszłość. 11 grudnia, pięć tysięcy ludzi w hali ?Torwar?, kilka milionów przed telewizorami. Na ringu Pudzianowski, Najman i sędzia Robert Kostecki. Pierwszy gong i? jak będzie wyglądać wasz pojedynek?

- To jest waga ciężka. Jeden strzał i może leżeć jeden, czy drugi. Nie ma co wyrokować, jak będzie wyglądać walka. Obaj z Najmanem jesteśmy amatorami w MMA, a więc nic wnioskować nie można.

Plusy i minusy twoich mięśni podczas walki?

Nie wiem jakie będą plusy, a jakie minusy. Co będzie? Wyjdzie w praniu!

Pojedynek na KSW może trwać dwa razy po pięć minut i ewentualnie trzyminutowa dogrywka. Czy dasz radę być przygotowanym chociaż na dziesięć minut walki?

- W tej chwili nie jestem w stanie odpowiedzieć na twoje pytanie. Będę robić wszystko, żeby być przygotowanym.

Ile kilogramów będziesz ważyć w dniu walki?

- Teraz ważę sto czterdzieści pięć kilogramów, lecz do grudnia zrzucę piętnaście. Wtedy złapię kondycję i elastyczność.

Czy oby na pewno?

- Znam swój organizm i wiem, że szybkość i dynamika wtedy będzie dobra.

Z operowaną ręką wszystko w porządku? Martwię, bo ostatni start w "Siłaczach" pokazał, że do stuprocentowej sprawności jeszcze trochę potrzeba czasu.

- Może i nie jest wszystko tak jak być powinno, ale po trochu wszystko dochodzi do siebie. Kontuzja i operacja była pięć miesięcy temu, a ja już półtora miesiąca temu startuję w zawodach. Chyba aż tak źle nie jest.

Byłeś już kilka razy na "Konfrontacjach Sztuk Walki" i widziałeś, że każdy zawodnik do pojedynku wychodzi przy swojej ulubionej muzyce. Mariusz, a ty przy jakim utworze wyjdziesz?

- Po prostu wyjdę i zrobię swoje. (śmiech) Tak poważnie to nie mam jeszcze wybranego wykonawcy, ani utworu. Pewnie bram mi coś wymyśli.

W minioną niedzielę jeden ze "Strongmanów" debiutował w boksie. Grudzień to czas twojego debiutu. Czy wśród "Siłaczy" zaczęła panować moda na sporty walki?

Nie mam zielonego pojęcia. Nie zastanawiam się kto i co robi. Dbam o swój własny biznes.

Mariusz bardzo ci dziękuję, że w natłoku wielu telewizji i gazet znalazłeś dla mnie czas i mogliśmy po konferencji porozmawiać. Na koniec poproszę, żebyś jeszcze kilka słów powiedział do wszystkich swoich fanów, tych z kraju i ze świata.

- Na pewno tanio skóry nie sprzedam. Jeżeli Pudzian za coś się bierze to robi to naprawdę dobrze. Tak jest w zawodach "Siłaczy" i tak będzie w MMA!

Jeszcze raz dziękuję za wywiad.

Pozdrawiam.

Rozmawiał Artur Przybysz

Źródło: Konfrontacja.com

"Ludzie chcą igrzysk, będziemy gladiatorami" - rozmowa z Marcinem Najmanem

Bez wątpienia główną atrakcją dwunastej gali "Konfrontacji Sztuk Walki" będzie walka wieczoru pomiędzy najsilniejszym człowiekiem na ziemi, Mariuszem Pudzianowskim, a zawodowym bokserem wagi ciężkiej Marcinem Najmanem. Chociaż nie tak dawno zakończyła się konferencja prasowa z udziałem obu zawodników pozwoliłem sobie w obecności sam na sam porozmawiać z każdym z nich. Na początku kilka pytań dla popularnego "El Testosterona".

Witaj Marcin.

- Witam.

Twój debiut w formule MMA musiał zostać przełożony ze względu na kontuzję kończyny. Powiedz proszę, czy z nogą już wszystko w porządku?

- Nie jest źle. Ostatnio po ciężkim treningu ? ciężkim na tym etapie ? trochę ją odczuwałem. Do pojedynku z Pudzianowskim jest jeszcze trochę czasu. Jak z początkiem października rozpocznę cykl treningowy to wtedy żadna kontuzja mnie nie zatrzyma. Uraz, którego się nabawiłem był dość poważny i w momencie, gdy rana jest już zrośnięta ta sam jej ból mnie nie zatrzyma!

Wspomniałeś o październiku i starcie przygotowań. Z kim zamierzasz ćwiczyć?

- Przygotowanie bokserskie będę robił u siebie w Częstochowie oraz w Warszawie z moim przyjacielem Jurkiem Kulejem, który pomaga mi od zawsze. Trening pod MMA będę robić z Robertem Kosteckim. Uważam, że współpraca którą rozpocząłem z Robertem, przed niedoszłym debiutem pokazała, że wszystko szło w dobrym kierunku. Kostecki świetnie na sparingach będzie symulować mi Pudziana, ponieważ jest również bardzo silny, ciężki i to jest najlepszy wybór.

We wcześniejszych naszych rozmowach wspominałeś, że będziesz trenować MMA z Łukaszem Wosiem, w Częstochowie. Wiem, że u Wosia jest kilku fighterów o posturze Mariusza Pudzianowskiego, może warto i z nimi poćwiczyć?

- Częstochowa jest dość bogata w zawodników MMA. Łukasza znam najlepiej. Również jego system treningowy mi odpowiada.

Faktycznie, są u niego w klubie zawodnicy o bardzo dużych gabarytach, większych od Mariusza. Na pewno będę mieć z kim trenować.

Twój rywal w każdym wywiadzie mówi, że jego główną bronią będą zapasy i w tej płaszczyźnie zamierza zakończyć walkę. Czy będziesz równie ciężko jak on trenować zapasy, a boks będzie dodatkiem?

- Właśnie nie. Boks będzie moim podstawowym elementem, w którym będę chciał tą walkę wygrać. Jeśli chodzi o parter to mam się nauczyć z niego wychodzić i żeby nie dać się do niego sprowadzić. Nie będę teraz trenować technik w których jestem najsłabszy, ponieważ byłaby to strata czasu. Muszę zwyciężyć swoimi atutami, czyli dynamicznymi rękami, kondycją i większym doświadczeniem w sportach walki.

Skoro nie kładziesz nacisku na techniki zapaśnicze jest duże prawdopodobieństwo, że walka wyglądać będzie tak: Pudzian rzuci się na ciebie, obali i jakimiś technikami zapaśniczymi skończy pojedynek.

- To nie jest tak! Muszę trenować elementy, które pozwolą mi uciec przed wejściem w nogi. Jak będzie? Co zrobi? To jest gdybanie? może być tak, że Mariusz dostanie jeden cios i padnie albo na odwrót. To jest kategoria ciężka. Mariusz waży sto czterdzieści kilogramów, a ja sto dwa i każde uderzenie może zakończyć walkę. Nasz pojedynek pokaże jak będzie naprawdę. Ja musze być przygotowany jak najlepiej!

Federacja KSW zakontraktowała tobie pojedynek z Mariuszem Pudzianowskim. Zdajesz sobie sprawę, że wygrywając walkę z najsilniejszym człowiekiem na świecie będziesz na ustach nie tylko polskich, ale również zagranicznych mediów?

- Federacja KSW organizując moją walkę przeciwko Pudzianowskiemu zrobiła wielką rzecz. Muszę powiedzieć, że jestem wdzięczny chłopakom i wiem, że musieli włożyć dużo pracy, by nas dwóch skrzyknąć w jednym pojedynku. Cieszę się, że Mariusz podjął wyzwanie. Jestem pewny, że nasza walka będzie widowiskiem. Ludzie chcą igrzysk, a my mamy być gladiatorami.

A propos porównań. Wielu ludzi nazywa wasz pojedynek walką Dawida z Goliatem. Zgodzisz się z nimi?

- Nie tak do końca. Mariusz jest ode mnie wyższy o dwa centymetry, cięższy o ileś kilogramów, ale nie jest to tak duża różnica, by mówić, że nasz pojedynek to potyczka Dawida i Goliata. Na pewno on ma dużo lepsze warunki fizyczne, lecz ja większe doświadczenie na ringu. Aczkolwiek ani ja, ani Mariusz nie walczyliśmy jeszcze w formule MMA. Jesteśmy debiutantami, którzy walczyć będą na płaszczyźnie neutralnej.

Zgodzisz się ze mną, że walka z Pudzianowskim będzie największą twoją sportową promocją w karierze?

- Hmmm? wiesz, na pewno będzie to promocja MMA! Czy to jest moja największa promocja sportowa? Nie sądzę, ponieważ nie jestem osobą anonimową, a już na pewno nie jest nią Mariusz. To nie chodzi o promocję osób tylko dyscypliny. Myślę, że ta walka w sposób niebagatelny się do tego właśnie przyczyni!

W najbliższy piątek, u siebie w Częstochowie organizujesz po raz kolejny charytatywny mecz piłki nożnej. Czy wystąpisz w nim? Nie będziesz miał obaw, że kontuzja nogi może się odnowić, będziesz gra?

- Już po raz ósmy organizuję charytatywny mecz pomiędzy bokserami, a żużlowcami. Mariusz również brał w tej imprezie udział, w szóstej edycji. Pomagamy tym osobom, które najbardziej tego potrzebują. W tym roku będzie to dziesięcioletni chłopiec z Częstochowy, którzy na skutek choroby miał amputowaną nogę. Dotychczas zawsze grałem, lecz tym razem tylko honorowo go rozpocznę, by tak jak wspomniałeś nie narazić nogi na odnowienie się kontuzji. Nie mogę sobie pozwolić na to, bo muszę być zdrowy i doskonale przygotowany do najważniejszej walki w moim życiu.

Co możesz powiedzieć o swoim przeciwniku?

- Kawał wielkiego, silnego człowieka. Natomiast walka to nie jest tylko siła. Jest to również pomysł, technika i wytrzymałość. Wiele czynników składa się na to, by być dobrym zawodnikiem. Mariusz ma niewątpliwy atut? jest silny! Ja bezwątpienia będę szybszy. Jak ta konfrontacja się zakończy? Nie wiem. Jednak zrobię wszystko, by moja ręka wyła w górze po zakończeniu walki.

Atuty Najmana to?

- Szybkość, determinacja i kondycja!

Na koniec powiedz mi proszę czemu tak nie znosicie się z Pudzianowskim?

- Mariusz osiągnął wielki sportowy sukces, lecz od tego czasu bardzo się zmienił. Jest zadufany w sobie, zarozumiały i za bardzo ten swój sukces przekłada na życie. Nie podoba mi się to i będę chciał go nauczyć pokory!

Marcin, dziękuję za wywiad.

- Dziękuję i pozdrawiam.

Rozmawiał Artur Przybysz

Źródło: Konfrontacja.com

[you] zostań bohaterem,