Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE 2009: Heart and Soul

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Zapraszam do mojego diary. Będzie rządziło nim kilka reguł:

1. Nie skupiam się na walkach. Gdybym miał opisywać dokładnie przebieg każdej z nich, zapewne znudziłoby mi się po jednej gali.

2. Zaczynam od RAW 5 Stycznia 2009 roku. Wszystko, co wydarzyło się wcześniej, jest identyczne, jak w prawdziwym WWE. Z jednym wyjątkiem. Na ostatnim Smackdown Vickie nie zapowiedziała dokładnie, co czeka Triple H'a. Określiła tylko, że zgotuje mu coś specjalnego. Karta na Royal Rumble uwzględnia jak na razie walki: JBL vs Cena, Edge vs J.Hardy, Beth vs Melina oraz 30 man battle royal.

3. Na początkowych galach kontynuuję prawdziwe storyline'y. Sporo rozwiązań będzie łudząco podobnych do tych, które odbyły się w prawdziwym świecie. Jednak z czasem to się zmieni.

4. Gale będą krótkie i nie będę reagował na jakiekolwiek sugestie w stylu "walki powinny być dłuższe". Niestety, ale priorytetem dla mnie jest abym w ogóle to kontynuował.

5. Diary opieram na grze Extreme Warfare Revenge. To prosty manager wrestlingowy, który mi jednak w zupełności wystarczy. Wszelkie kontuzje, spadki i wzrosty popularności, są oparte właśnie na tym, co przyszykuje mi gra.

6. Wszystkie gale zamieszczam w tym temacie. Komentarze bardzo mile widziane. Jest pewna sprawa, którą chcę poruszyć. Piszę diary dla wszystkich trzech brandów. Jest to bardzo dużo a jestem tylko jeden, dlatego nie na każdego zawodnika mogę mieć pomysł. Jeżeli np nie podoba wam się że ktoś tam jobbuje, a mielibyście dla mnie świetne sugestie dotyczące jego osoby, to piszcie śmiało. WWE ma armię writerów. Ja w pojedynkę nie mogę się z nimi równać.

7. Dominującym show u mnie będzie Smackdown. RAW i ECW będą opisywane nieco krócej, bardziej wyrywkowo.

8. Każdy komentarz, sugerujący mi jakieś posunięcie, potraktuję jako zdanie zaufanego doradcy i wezmę pod uwagę, aczkolwiek ostateczne słowo i tak będzie należało do mnie.

9. Po każdym zestawie RAW, ECW, Smackdown!, będę robił podsumowanie tygodnia. Będę tam zamieszczał newsy, ciekawostki, nawet spekulacje backstage.

10. Nie jestem humanistą z natury, także rewelacja pod względem językowym i stylistycznym to raczej nie będzie. Well, sorry about that.

WWE Roster datowany na 5 Stycznia 2009 roku:

RAW:

Batista

Beth Phoenix

Candice Michelle

Charlie Haas

Chris Jericho

CM Punk

Cody Rhodes

Dolph Ziggler

Goldust

Jamie Noble

Jillian

Jim Duggan

JBL

John Cena

JTG

Kane

Kelly Kelly

Kofi Kingston

Layla

Manu

Melina

Mickie James

Mike Knox

Randy Orton

Rey Mysterio

Santino Marella

Shad Gaspard

Shawn Michaels

Sim Snuka

Stephanie McMahon

Ted DiBiase

William Regal

Smackdown!

Big Show

Brie Bella

Carlito

Curt Hawkins

Edge

Ezekiel Jackson

Festus

Hurricane Helms

Jeff Hardy

Jesse

Jimmy Wang Yang

Kung Fu Naki

Maria

Maryse

Michelle McCool

Mr. Kennedy

MVP

Natalya

Nikki Bella

Primo Colon

Ranjin Singh

R-Truth

Ryan Braddock

Scotty Goldman

Shelton Benjamin

The Brian Kendrick

The Great Khali

Triple H

Umaga

Undertaker

Vickie Gerrero

Victoria

Vladimir Kozlov

Zack Ryder

ECW:

Alicia Fox

Chavo Guerrero

Evan Bourne

DJ Gabriel

Finlay

Hornswoggle

Jack Swagger

John Morrison

Katie Lea Burchill

Mark Henry

Matt Hardy

Paul Burchill

Ricky Ortiz

The Boogeyman

The Miz

Theodore Long

Tommy Dreamer

Tony Atlas

Mistrzowie:

WWE Champion: Jeff Hardy

World Heavyweight Champion: John Cena

United States Champion: Shelton Benjamin

Intercontinental Champion: William Regal

ECW Champion: Matt Hardy

World Tag Team Champions: Miz&Morrison

WWE Tag Team Champions: Carlito&Primo

Women's Champion: Beth Phoenix

Divas Champion: Maryse

Komentatorzy:

RAW: Michael Cole i Jerry Lawler

SD!: Jim Ross i Tazz

ECW: Todd Grisham i Matt Striker

[ Dodano: 2009-01-28, 14:50 ]

Monday Night RAW

5 Styczeń 2009

Galę rozpoczyna General Manager RAW, Stephanie McMahon, stojąca na środku ringu. Zapowiada oficjalnie walkę John Cena vs John Bradshaw Layfield na zbliżającym się Royal Rumble. Hala rozbrzmiewa muzyką Chrisa Jericho. Poprzedni World Heavyweight Champion jest oburzony wydarzeniami mającymi miejsce tydzień temu. Nazywa Shawna Michaela hipokrytą i chce, aby walka została powtórzona. Oczywiście Stephanie się na to nie zgadza. Zapowiada za to main event dzisiejszej gali. Cena i HBK podejmą Y2J i JBL’a. Rozmowę przerywa theme samego Bradshawa. Self made millionaire wychodzi wraz ze swoim podwładnym, Shawnem Michaelsem. Zarzuca Stephanie, że HBK nie może walczyć przeciwko niemu. Ona odpiera zdecydowanie, że ma prawo układać walki jak jej się podoba i ta decyzja jest nieodwołalna. Zniesmaczony JBL opuszcza ring, zaraz za nim Y2J, który spojrzał jeszcze ukradkiem na swoją szefową. Ta ogłasza jeszcze na koniec, że oficjalnie w Royal Rumble wystąpią Chris Jericho, Randy Orton, Kane, Rey Mysterio oraz CM Punk. Kolejni uczestnicy 30-osobowej walki, której stawką jest title shot na Wrestlemanii, zostaną ujawnieni podczas kolejnych epizodów RAW.

Intercontinental Championship

CM Punk vs William Regal © /w Lala

Regal przeważał w tym technicznym pojedynku. Jednak przy próbie Knee Trembler przez Brytyjczyka, Punk wykonał unik i złapał go do GTS. Nie zdążył jednak odliczyć, gdyż Layla wpadła na ring i uderzyła go pasem mistrzowskim. Sędzia zakończył tę walkę na korzyść CM Punka przez dyskwalifikację, co sprawia, że pas dalej znajduje się w posiadaniu Regala. Na Titantronie pojawia się Stephanie i gasi entuzjazm Brytyjczyka oznajmiając, że za tydzień ponownie będzie bronił tytułu w walce z CM Punkiem. Tym razem jednak, będzie to walka No DQ.

Mixed Tag Team Match

Santino Marella& Beth Phoenix (Women’s Champion) vs Goldust&Melina

Goldust wyrzucił Santino poza ring. Beth w obronie swojego mężczyzny uderzyła The Bizarre One’a. Ten wykonał swój trademarkowy gest. Zniesmaczona Beth nie zauważyła Meliny, która wykonała roll upa i odliczyła mistrzynię do trzech. Po walce Beth zarzucała Santino brak zaangażowania. Włoch natomiast standardowo zrzucał winę na wszelakie inne okoliczności.

Manu spotyka na zapleczu Ortona,Codiego Rhodesa i Sima Snukę. Prosi o jeszcze jedną szansę. Orton jest zdenerwowany ale ostatecznie daje Samoańczykowi możliwość rehabilitacji. Wie, że Kane chce go dopaść i proponuje, aby to Manu zmierzył się dzisiaj z Wielką, Czerwoną Maszyną. Samoański wrestler nie okazuje cienia strachu i zgadza się bez wahania.

World Tag Team Championship

Rey Mysterio&Kofi Kingston vs Miz&Morrison ©

Rey próbuje wykonać West Coast Pop na Morrisonie, lecz ten kontruje swoim Roundhouse Kick i pinuje Meksykanina ku sporej niespodziance. Po walce Mike Knox wpada na ring i dosłownie niszczy zamaskowanego zawodnika. Kofi próbuje pomóc partnerowi, ale Knox nokautuje również i jego.

Ukazane są wydarzenia z ostatniego Smackdown! Bracia Hardy pokonali Edge’a i Big Show’a po tym, jak World’s Largest Athlete porzucił swojego partnera. Na pewno Vickie Guerrero wyciągnie konsekwencje wobec swojego podwładnego.

Kolejnym, który podpadł kontrowersyjnej General Manager, jest Triple H. W zeszłym tygodniu naśmiewał się z Vickie przywołując temat jej nagich zdjęć, które zostały wystawione na E-Bayu. W licytacji udział biorą on, a także „tajemniczy” użytkownicy o nickach „SweetChavo38” oraz „PunjabiSex69”.

Single Match

Kane vs Manu

Samoańczyk stawiał opór, jednak Kane ostatecznie wygrał po Choke Slam. Reszta Legacy obserwowała pojedynek ze stolika komentatorskiego. Kane po zwycięstwie uśmiechnął się złowieszczo do Ortona, po czym opuścił ring. Wtedy członkowie Legacy otoczyli leżącego i załamanego Manu. Orton szykował się do swojego Head Punt, jednak wtedy uderzył theme Priceless. W wejściu stanął Ted DiBiase. Powiedział Ortonowi, że za tydzień wyrówna z nim rachunki. Po czym odszedł. Ostatecznie Legacy oszczędziło Manu, który wciąż nie mógł sobie darować tej porażki. Na twarzy Ortona pojawiło się zakłopotanie. Nie dość, że Kane wciąż ma go na swojej czarnej liście, to jeszcze Ted DiBiase powrócił po kontuzji, wywołanej właśnie przez Legend Killera.

Na zapleczu JBL rozmawia z Shawnem Michaelsem. Mówi jasno, że ten nie ma prawa choćby uderzyć go w tej walce. Mówi też, że jeżeli będzie to konieczne, Shawn będzie zobowiązany zwrócić się przeciwko swojemu partnerowi, Johnowi Cenie. Słowa te Michaels przyjął milczeniem.

Single Match

Dolph Ziggler vs The Hassertaker

Gdy rozbrzmiał theme legendarnego Undertakera, Ziggler wydawał się być przerażony. Jednak gdy okazało się, że to tylko przebrany Charlie Haas, całe napięcie ustąpiło. Dolph wygrał, choć nie było łatwo. W walce Charlie zastosował kilka trademarkowych zagrań Deadmana. Przy wykonywaniu Old School jednak poślizgnął się, w efekcie czego najbardziej ucierpiała jego męskość. Gdy z kolei Charlie chciał wykonać Tombstone, Ziggler wyrwał się i wykonał swojego Finiszera, Jumping Russian Leg Sweep.

Na titantronie puszczone zostaje Video Package z Kelly Kelly w roli głównej.Urocza blondynka opowiada o swojej młodości, o planach na przyszłość i wielkim marzeniu, którego nie chce jednak zdradzić.

Tag Team Main Event

JBL&Chris Jericho vs John Cena&HBK

HBK unikał starcia ze swoim szefem. Gdy tylko Jericho zmieniał się z JBLem, Shawn natychmiast był zastępowany przez Cenę. Walka trwała dobre kilkanaście minut. Przez większość czasu walczyło dwóch dawnych rywali, HBK i Y2J. Pod koniec, gdy Cena walczył z Bradshawem poza ringiem, Shawn spinował Chrisa, kontrując uprzednio Code Breakera w Sweet Chin Music. Cena wpadł na ring i pogratulował swojemu partnerowi. Gdy jednak się odwrócił, zaliczył Clothesline From Hell. JBL wziął mikrofon, pogratulował swojemu podwładnemu imponującej formy. Następnie zapowiedział, że za tydzień zmierzy się on z Ceną jeden na jednego. I to będzie jego Wrestlemania. Shawn i John Bradshaw Layfield stali pośrodku ringu nad leżącym Ceną, gdy RAW zeszło z anteny.

[ Dodano: 2009-01-28, 14:54 ]

ECW on Sci-Fi

6 Styczeń 2009-01-27

Mark Henry jest na ringu wraz ze swoim managerem, Tonym Atlasem. Obaj są bardzo poruszeni. Chcą koniecznie kolejnej walki o tytuł. Matt Hardy wychodzi ku uciesze publiki. Zarzuca Markowi, że miał już wiele szans na zdobycie pasa ECW Championship, jednak za każdym razem to Hardy wychodził obronną ręką. Ale z drugiej strony, mistrz nie boi się i może stanąć do walki choćby dzisiaj. W hali rozbrzmiewa Theme General Managera ECW, Theodore’a Longa. Czarnoskóry oficjel zapowiada, że owszem, dwaj rywale zmierzą się na ringu dzisiejszego wieczoru. Jednak dla Henry’ego będzie to walka ostatniej szansy. Jeżeli przegra, nie dostanie kolejnej sposobności tak długo, jak Matt będzie posiadaczem pasa.

Mixed Tag Team Match

Paul Burchill&Katie Lea vs DJ Gabriel&Alicia Fox

Para sympatycznych tancerzy nie miała wiele do powiedzenia w starciu z agresją i determinacją groźnego rodzeństwa. Paul spinował Gabriela po brutalnym Curv Stomp. Po walce Katie Lea była z niego bardzo zadowolona. Alicia wygrażała się rywalce a DJ Gabriel miał ochotę jak najszybciej udać się do szatni.

ECW Championship Match

Matt Hardy © vs Mark Henry /w Tony Atlas

Tony Atlas starał się odwrócić uwagę starszego z braci Hardy, co Mark wykorzystywał tworząc sobie przewagę. W pewnym momencie jednak pojawił się Tommy Dreamer, który bezceremonialnie znokautował Atlasa poza ringiem. Henry zaczął mu wygrażać, co wykorzystał Matt, wykonując Roll Up. Mistrz obronił swój tytuł i świętował razem z legendą ECW.

Single Match

Ricky Ortiz vs Ryan Braddock

Dwóch rosłych zapaśników toczyło całkiem wyrównaną, lecz niezbyt porywającą walkę. Ostatecznie wygrał Ricky po swoim Big Splash. Publiczność nie wydawała się jednak zbyt zainteresowana tym pojedynkiem, większe emocję wzbudziło już machanie firmowym ręcznikiem przez Ortiza po jego zwycięstwie.

Na zapleczu Tommy Dreamer udziela wywiadu. Mówi, że pomógł Mattowi dlatego, że szanuje go jako dobrego i odważnego mistrza, który nigdy nie ucieka się do żadnych kantów i godnie reprezentuje ECW. Ogłasza też, że koniec jego kariery się zbliża i jego największym marzeniem jest jeszcze raz zostać mistrzem tego brandu.

Nr 1 Contender’s Match

Finlay vs Jack Swagger

Młody i imponujący formą, niepokonany jak na razie, Jack Swagger, ma tym razem przeciwnika z bardzo wysokiej półki. Kiedy Hornswoggle próbował interweniować, Swagger kopnął go w twarz. To rozwścieczyło Irlandczyka, który wpadł z takim impetem na Swaggera, że obaj wypadli poza ring. Tam Finlay zaczął okładać przeciwnika z niezwykłą dozą brutalności. Ten bronił się jak mógł, od czasu do czasu nawet uzyskując przewagę. W tym czasie sędzia odliczył do 10 i walka zakończyła się przez Double Count Out. Potrzeba było interwencji ochrony, aby rozdzielić walczących.

[ Dodano: 2009-01-28, 15:20 ]

Friday Night SMACKDOWN!

9 Styczeń 2009-01-27

Galę otwiera La Familia w składzie: Edge, Vickie oraz Chavo Guerrero. Kontrowersyjna General Manager jest wściekła:

- Big Show, tydzień temu zachowałeś się jak tchórz. Uciekłeś i porzuciłeś swojego partnera.

Edge oraz Chavo przytaknęli. Zmotywowana tym Vickie kontynuowała:

- Ale jestem osobą o dobrym sercu, i dam ci okazję do rehabilitacji. Obiecałam tydzień temu Triple H’owi (ogromny pop publiki), że zgotuję mu piekło na dzisiejszej gali. I mam zamiar tej obietnicy dotrzymać. Dlatego też dzisiaj …

IT’S TIME TO PLAY THE GAME

Publika wręcz eksplodowała, gdy rozległ się theme Triple H’a. Sam The Game bez pośpiechu podążył w stronę ringu. Chwycił mikrofon i zwrócił się do Vickie:

- Złość nie służy twojej urodzie Vickie, ale z drugiej strony, gorzej chyba już być nie może …

Chavo już rzucał się z pięściami na pewnego siebie Huntera, jednak Edge w porę go powstrzymał. Triple H kontynuował:

- Chciałem porozmawiać o zdjęciach, ale widzę, że powinienem zamiast tego szykować się do walki. Zapewne będziesz trzymała za mnie kciuki … ale chwilę, one są tak tłuste, że prawdopodobnie nie jesteś w stanie ich zgiąć …

Chavo wyrwał się Edge’owi i ruszył z natarciem na The Game’a. Ten bez problemu poradził sobie z filigranowym Meksykaninem, lecz został powalony przez niespodziewany Spear Edge’a.

EXCUSE ME!

Rostrzęsiona z nerwów Vickie już nie przypominała tej pewnej siebie kobiety, którą była jeszcze kilka minut temu. Słowa Triple H’a wyraźnie ją zraniły:

- Pierwsza walka zaczyna się już teraz. Triple H, twoimi przeciwnikami będą mój mąż Edge, oraz mój bratanek, Chavo Guerrero! Ale to nie koniec. Jeszcze dzisiaj będziesz walczył z Big Showem w walce Last Man Standing! Ring the bell …

Handicap Match

Triple H vs Edge&Chavo Guerrero

Edge i Chavo szybko uzyskali przewagę, zwłaszcza, że jeszcze przed samą walką, Triple H został powalony Spearem. W końcu Triple H zdołał skontrować kolejnego Speara i powrócił do gry. Przez chwilę nawet przeważał, rozdając ciosy obu przeciwnikom. Jednak ostatecznie oberwał z kolejnego Speara. Na twarzy Edge’a pojawił się szaleńczy wyraz twarzy. Rozkazał Chavo pozostać na ringu, tymczasem sam udał się do stolika komentatorskiego. Wziął jedno z krzeseł i rzucił na ring. Wziął drugie, rzucił je również, ale niespodziewanie został zaatakowany przez Jeffa Hardiego. Chavo złapał się za głowę i nie bardzo wiedział, co zrobić. Zaczął krzyczeć do Jeffa aby ten zostawił Edge’a. Rated R Superstar wybrał ucieczkę do drzwi ewakuacyjnych, wśród publiczności. Hardy udał się za nim. Chavo skonsternowany odwrócił się. Pedigree … 1..2..3. The Game świętuje zwycięstwo. Spojrzał jeszcze na leżącego Chavo i ironicznie się uśmiechnął.

WWE Tag Team Championship

Carlito&Primo © vs The Brian Kendrick&Ezekiel Jackson

Obaj Portorykańczycy czuli pewien respekt przed wielkim Ezekielem. Zdecydowanie lepiej szło im z Kendrickiem, którego w tej walce wręcz rozpierała energia. Ostatecznie bracia obronili swój tytuł. Kendrick chciał wykonać Slice Bread na Carlito, ten jednak w porę wypchnął przeciwnika w taki sposób, że Kendrick siedział na narożniku, plecami do ringu. Wtedy Carlito wykonał potężny Back Stabber i odliczył Briana do 3, podczas gdy Primo odwracał uwagę ogromnego Ezekiela poza ringiem.

Non Title Match

Shelton Benjamin vs Undertaker

Czarnoskóry zawodnik dwoił się i troił, aby tylko nie dopuścić Undertakera do uzyskania przewagi. Taktyka Benjamina polegała głównie na kontrowaniu rzutów Deadmana oraz osłabiania prawej ręki, którą to Taker wykonuje Choke Slam. Ostatecznie jednak Benjamin nie docenił ringowego doświadczenia swojego przeciwnika. Gdy Shelton wykonywał Pay Dirt, Undertaker wpadł prosto na niego, następnie odwrócił się zakładając w tym samym czasie swój morderczy submission, Hell’s Gate.

Gościem dzisiejszego VIP Lounge jest Mr. Kennedy. Zawodnicy rozmawiają o ostatnich porażkach Montela. Kennedy jest bardzo ironiczny, co jeszcze bardziej podburza MVP. Kiedy ten już staje się kłębkiem nerwów, Kennedy zmienia ton na bardziej przyjazny. Mówi o tym, jak to kiedyś obaj byli młodymi wilkami tutaj, na Smackdown!. Jak to przyszło im wtedy przeciwstawić się dwóm potworom, Undertakerowi i Kane’owi. Od tej pory ich kariery nie poszły całkowicie po ich myśli. Kennediego trapią kontuzje, i nie może walczyć tak często, jak by chciał. Montelowi zarzuca z kolei brak samodyscypliny i dystansu wobec własnej osoby. Podkreśla, że aby utrzymać się na topie, trzeba cały czas ciężko pracować i się rozwijać. No i czuć tego ducha walki. Po całym segmencie MVP spełniał wrażenie natchnionego. Kennedy skończył słowami „Good luck my friend” i opuścił ring. MVP wydawał się być zamyślony i nieobecny.

Tag Team Match

Michelle McCool&Maryse vs Bella Twins

Dosyć nieoczekiwanie dwie rywalki, Michelle oraz Maryse, znalazły się w jednej drużynie. Nie było nawet między nimi większych spięć. Jedyną osobą, która zwracała uwagę publiki, była Michelle. Fanom bardzo nie podobało się jej zachowanie na ostatnich galach. Odwróciła się od swoich przyjaciółek, kilkakrotnie zaatakowała Marię. Tym razem to ona została zaatakowana. Maria wpadła na ring i rozpoczęła szarpaninę z Michelle. Sędzia zarządził dyskwalifikację, a reszta zawodniczek próbowała oddzielić walczące.

Tuż po szarpaninie z Michelle, Maria została złapana na zapleczu aby udzielić wywiadu.

- Nie wiem, co we mnie wstąpiło, ale coś mi mówi, że mój gniew jest słuszny. Michelle potrzebuje porządnego kopa w tyłek po tym, co zrobiła. Musi nauczyć się, że nie jest ksieżniczką, która zawsze musi błyszczeć najjaśniej i zawsze być w centrum uwagi.

Puszczony zostaje video package z wydarzeniami ostatniego RAW. Shawn Michaels i John Cena pokonują Chrisa Jericho i JBL’a. W tej walce jednak HBK nie miał prawa choćby dotknąć swojego szefa. I nie zrobił tego. Spinował za to Chrisa Jericho po Sweet Chin Music. Po walce Cena pogratulował mu, jednak JBL nic sobie z tego nie robiąc znokautował mistrza wagi ciężkiej swoim Clothesline From Hell. Na następną galę RAW zapowiedziana jest walka HBK vs John Cena.

Last Man Standing Match

Big Show vs Triple H

Walka była zacięta. Po tym, jak Triple H wstał po Choke Slamie, Big Show starał się znokautować go swoim uderzeniem zamkniętą pięścią. The Game sięgnął jednak po drastyczniejsze środki, tzn krzesło i stalowe schodki prowadzące na ring, aby wyrównać szanse z o wiele większym przeciwnikiem. Big Show był jednak bardzo zmotywowany i nie dał się odliczyć do 10. Gdy wstał po uderzeniu krzesłem, The Game siągnął po Sledgehammera. Nie zdążył go jednak użyć, gdyż został zaatakowany przez Vladimira Kozlova. We dwóch, razem z Big Showem szybko obili Triple H’a. Gdy Kozlov przytrzymywał go, Big Show uderzył swoim Knockout Punch. Sędzia tym razem odliczył do 10. Dwa olbrzymy zeszły z ringu, natomiast The Game wciąż nie mógł się podnieść o własnych siłach.

Nieoczekiwanie to nie był jeszcze koniec gali. Na ring wchodzi Edge.

- Jeff Hardy, zaatakowałeś mnie dzisiaj gdy byłem zaangażowany w ciężką walkę z Triple H’em. To co zrobiłeś było tanie i żenujące. Chcesz mnie dopaść, tak? Oskarżasz mnie o całe zło, które cię w życiu spotkało? W porządku, mam to gdzieś.

BLAME EDGE!

- Nie zaatakowałem cię wtedy na Survivor Series. To nie byłem ja. Ale nie chcesz w to uwierzyć. Więc nie wierz, naprawdę wali mnie to.

I DON’T GIVE A DAMN!

- Jeżeli chcesz ze mną walczyć tak bardzo to wyjdź teraz. Tutaj, w tej chwili. Czekam i jestem gotowy!

Publiczność robi się zniecierpliwiona.

Jeff wciąż się nie pojawia.

Edge kontynuuje:

- Teraz wiesz, że jestem przygotowany, i nie masz odwagi wyjść, tak? Proszę państwa, oto wasz Jeff Hardy. Kiedy go potrzebujecie najbardziej, zawodzi. Kiedy chcecie go zobaczyć, jego nie ma.

Jeff Hardy nie pojawił się. Edge zszedł z ringu i przy ogłuszającym Metalingus Smackdown! zeszło z anteny.

Edytowane przez LooseCannon

Zapraszam do mojego diary

WWF 1998: Here comes the crap!

10921402264bd2c1c1cf977.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• LooseCannon

5

• thejehmes

2

• estevez

1

• saief

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Muszę przyznać, że ciekawa inicjatywa. Gdyby nie użycie EWR byłoby to poprostu kolejne diary. Tak, wnosi jakąś świeżość. Proponuję byś jednak wrzucał procentowe oceny walk i gal, które pojawiają się w grze. Taki ciekawy dodatek. Co do samych walk to wcale nie potrzeba dłuższych, bo i tak nikt by ich nie czytał :)

Jedyne w co wątpnie, to czy długo będziesz w stanie ogarniać 3 brandy. Jak dla mnie niewykonalne. W tym celu polecam taką bazę danych do EWR, gdzie każdy brand jest osobną federacją :)

Dzięki za komentarz!

No dobrze, na specjalne życzenie, będę zamieszczał procentowe oceny walk i gal.

Trzy brandy to rzeczywiście dużo i nie jestem w stanie przewidzieć, czy starczy mi motywacji, aby ciągnąć t przez dłuższy czas. Jedynym wyjściem jest skupienie się na jednym show, a resztę potraktowanie trochę z przymrużeniem oka. Jak będę miał kryzys twórczy, to najwyżej będę podawał gołe wyniki z RAW i ECW, z krótkim komentarzem, jak przebiegają storyline'y. A scenariusze w stylu Split nie podchodzą mi zabardzo, gdyż mam wtedy osobne PPV, a zależy mi na realizmie.

[ Dodano: 2009-01-28, 18:32 ]

Monday Night RAW

12 Styczeń 2009-01-28

„Voices” rozbrzmiewa w całej hali gdy Randy Orton, Cody Rhodes oraz Sim Snuka zmierzają w stronę ringu. Orton podejmuje temat Teda DiBiase i Kane’a. Żąda interwencji Stephanie McMahon. General Manager RAW odpowiada na zaproszenie i również wychodzi na ring. Randy kontynuował:

- Jestem zbyt cenny dla tej federacji, żeby dwaj szaleńcy, którzy ubzdurali sobie jakiś problem ze mną, stanowili zagrożenie dla mojego zdrowia. Zbliża się Royal Rumble i wiesz dobrze Steph, że jestem jednym z faworytów RAW do wygrania tej walki. Wyobrażasz sobie jakim upokorzeniem wobec Vickie Guerrero by było, gdyby to gość ze Smackdown! wygrał? Na pewno nie chcesz tego…

- Na RAW jest o wiele więcej zawodników, w których umiejętności głęboko wierzę – odparła Stephanie. – Uważasz się za kogoś szczególnego Randy. Owszem, nie mogę zaprzeczyć, że posiadasz niepospolity talent. Ale szantażowanie mnie w taki sposób …

- Ależ nie mówiłem o szantażu Steph. Mówiłem o tym, że powinnaś dbać o to, aby gwiazdy twojego show miały zapewnione warunki do szlifowania formy i wykonywania swojej pracy. Tymczasem gdy dwóch szaleńców mi grozi …

- Randy na miłość boską, Ted DiBiase dochodził do siebie kilka tygodniu po wstrząsie mózgu, jaki mu zaaplikowałeś. Przestań robić z siebie durnia! Czujesz się zagrożony? W porządku, rozwiązę twój problem. Jeżeli Kane dostanie to, czego chce, przestanie cię prześladować. Szykuj się do walki Randy gdyż Kane jest już w drodze.

Orton spojrzał jej prosto w oczy. Każda normalna, odczuwająca strach kobieta, natychmiast spuściłaby wzrok i tylko marzyła o tym, aby znaleźć się gdzie indziej. Ale nie Stephanie McMahon. Już nie takim jak Orton nie dawała się zastraszyć. Wymianę spojrzeń przerwały fajerwerki i theme Kane’a.

(Rating 90)

Single Match

Randy Orton /w Cody Rhodes&Sim Snuka vs Kane

Orton wydawał się nie być dobrze przygotowany do tej walki. Kane kompletnie go zdominował. Po wykonaniu swojego Clothesline z narożnika, Big Red Monster szykował się do wykonania Choke Slama. Wtedy jednak Sim Snuka wpadł na ring i uderzył go krzesłem. Sędzie ogłasza zwycięstwo Kane’a przez dyskwalifikację. Nagle uderza muzyka Teda DiBiase. Cody pomaga wstać Ortonowi, Sim stoi trzymając krzesło. Kane doszedł do siebie, i powalił najpierw Sima, potem Codiego Rhodesa. Ted znalazł się na ringu i podniósł krzesło, upuszczone przez Snukę. Obydwaj, razem z Kanem, spojrzeli na Ortona. Ted zamachnął się, jednak uderzył nie Randiego, a Kane’a, prosto w głowę. Big Red Monster runął na matę. DiBiase odrzucił krzesło i przywitał się z Ortonem uściskiem dłoni. Po chwili Sim Snuka i Cody Rhodes do nich dołączyli. Chwilę pojednania przerwało jednak RKO na Simie. Orton wziął mikrofon – Nie potrzebowałem twojej pomocy, dodatkowo przyczyniłeś się do mojej porażki przez dyskwalifikację. Jesteś słaby i przez lata swojej kariery w WWE niczego nie osiągnąłeś. W moim Legacy nie ma miejsca na kogoś takiego. Przemodelowana grupa w składzie Orton, Cody Rhodes i Ted DiBiase schodzi z ringu, podczas gdy Kane i Sim Snuka pozostali na nim dochodząc do siebie.

(Rating 75)

Intercontinental Championship

No DQ Match

William Regal ©/w Layla vs CM Punk

Layla kilkakrotnie próbowała odwracać uwagę Punka, co Regal wykorzystywał atakując go w tym czasie od tyłu. Walka okazała się być bardzo dobra technicznie, obydwaj zawodnicy pokazali sporo ze swojego repertuaru. Ostatecznie, Punk zwyciężył po bardzo stiffowym GTS, uprzednio lądując na nogach po supleksie Regala. Zwinność zawodnika z Chicago wzięła górę nad doświadczeniem Brytyjczyka i Lilian Garcia może ogłosić, że mamy nowego mistrza interkontynentalnego.

(Rating 88)

Stephanie McMahon jest w swoim biurze. Nagle wchodzi Chris Jericho, a z jego ust leci słowotok, którego głównym tematem jest niegodne traktowanie jego osoby. Mówi, że jako zwycięzca slammy award dla zawodnika roku nie powinien być popychadłem i uważa, że to się powinno natychmiast zmienić.

- Chris, nie usłyszałam, jak pukasz – odparła niewzruszona Stephanie – wyjdź, a następnie wejdź jeszcze raz, uprzednio jednak pukając do drzwi.

- Ale … - Chris jednak nie zdołał dokończyć

- Teraz! – Demoniczny wyraz twarzy Steph zrobił wrażenie na Chrisie, który tym razem jej usłuchał. Po tym, jak wszedł ponownie, uprzednio pukając, zastał swoją szefową całkowicie rozpromienioną:

- A więc o co chodzi Chris?

Jericho stał jak wryty, nie mogąc wydusić z siebie słowa. Po czym zbliżył się i zniżonym tonem głosu kontynuował:

- Stephanie, masz tydzień na przemyślenie tego, jak mnie traktujesz. Jeżeli to nie ulegnie zmianie, za tydzień wszyscy poznają twój mały sekret. Albo inaczej, nasz mały sekret.

Jericho uśmiechnął się promiennie, po czym opuścił gabinet. Stephanie straciła swoją pewność siebie i wyglądała na bardzo zakłopotaną.

(Rating 88)

6 Man Tag Team Match

Rey Mysterio&Cryme Tyme vs The Miz&John Morrison&Mike Knox

Rey I Knox zajęli się sobą, walcząc poza ringiem. Rezultat walki rozstrzygnął się pomiędzy charyzmatycznymi Afroamerykaninami a Mizem i Morrisonem. Ostatecznie The Miz odliczył JTG po swoim Reality Check. Rey i Knox musieli zostać rozdzieleni przez ochronę.

(Rating 73)

Na zapleczu Beth Phoenix jest niezwykle pogrążona w rozmowie ze swoim chłopakiem, Santino Marellą. Ten próbuje przekonać The Glamazon do swoich nowych pomysłów:

- Beth, oboje dobrze wiemy, jak działam na kobiety. Inaczej nie bylibyśmy razem, moja droga. I mogę to wykorzystać. Jeżeli zrealizujemy mój plan, nie będziesz musiała już nigdy obawiać się Meliny.

- Santino na miłość boską, o czym ty mówisz?

- Kiedy podczas twojej walki z Meliną, ja ściągnę koszulkę, ona straci panowanie nad swoimi instynktami. Jej myśli zaczną krążyć tylko wokół nieprzeciętnych atrybutów mojej męskości. Mój czar sprawi, że ta wściekła i agresywna kobieta zamieni się w potulną dziewczynkę, która marzy o mnie jako o swoim księciu, wiedząc jednak, że nie może mnie mieć …

- Santino, potrzymaj lepiej moją statuetkę.

(Rating 69)

Tag Team Match

Beth Phoenix&Jillian vs Melina&Kelly Kelly

Santino spróbował swojego planu. Gdy Melina uzyskała przewagę w ringu, ten natychmiast wszedł i ściągnął swoją koszulkę. Zaczął prężyć swoje mięśnie strojąc przy tym wyuzdane miny. Melina i Kelly poczuły się tak obrzydzone tym faktem, że obie powaliły go podwójnym Clotheslinem. Publiczność była zachwycona, jedna ta chwila nieuwagi dwóch ślicznych div sprawiła, że Jillian i Beth doszły do siebie. Artystka o mocno wątpliwym talencie, Jillian, wyciągnęła Melinę poza ring, zostawiając Kelly sam na sam z Beth. The Glamazon była rozwścieczona zachowaniem swojego chłopaka i szybko poradziła sobie z Kelly, pinując ją po Glam Slam.

(Rating 68)

Na zapleczu John Bradshaw Layfield rozmawia ze swoim podwładnym, Shawnem Michaelsem:

- Shawn, dzisiaj chcę być pewny tego, że dobrze uczyniłem, zatrudniając właśnie ciebie. Dzisiaj chcę zobaczyć cię w takiej formie, jaką zaprezentowałbyś na Wrestlemanii. Dodatkowo mam mały zabieg motywacyjny. Jeżeli dzisiaj pokonasz Cenę, to pozwolę ci wystąpić w Royal Rumble. Stephanie McMahon zgodziła już się ze mną na takie warunki. Tak więc, Shawn, wszystko jest w twoich rękach.

(Rating 88)

Puszczone zostało Recap Video z wydarzeniami z ostatniego Smackdown!. Big Show pokonał Triple H’a w walce Last Man Standing, jednak potrzebował do tego pomocy niezwykle groźnego Vladimira Kozlova. To była zemsta Vickie Guerrero za znieważenie, jakiego The Game dopuścił się pod jej adresem.

Edge z kolei wyzwał Jeffa Hardiego, aby ten pojawił się i załatwił z nim porachunki na ringu. Jeff jednak nie wyszedł. Fani byli zawiedzeni i dalej nie wiadomo, czy to brak odwagi, czy coś innego powstrzymało Jeffa. Chociaż, to pierwsze absolutnie nie może wchodzić w grę, pomimo tego, że Edge twierdził zupełnie inaczej.

(Rating 93)

Non Title Match

John Cena vs Shawn Michaels /w John Bradshaw Layfield

Była to najdłuższa walka na gali, jednak nie sprawiała tak dobrego wrażenia, jak ta CM Punka z Regalem. Sporo było odpoczynku w submissionach, jednak pod koniec akcja się rozkręciła. JBL próbował odwracać uwagę Ceny, ten jednak wydawał się być na to przygotowany, i starał się skupiać wyłącznie na przeciwniku. Po próbie Throwback, HBK wylądował na nogach. Chciał wykonać Sweet Chin Music, ale Cena przechwycił jego nogę, powalił Shawna na matę i zamknął w STF. Michaels zdołał jednak złapać się lin. JBL wszedł na ring, stojąc jednak poza linami. Sędzia natomiast zareagował i rozkazał mu się wycofać. Cena jednak odwołał się do skuteczniejszych argumentów niż arbiter i potężnym oderzeniem odrzucił Bradshawa. Ta chwila nieuwagi kosztowała mistrza wiele, gdyż HBK błyskawicznie stanął na nogi i równie błyskawicznie powalil Cenę swoim Sweet Chin Music. 1..2..3 i theme Heart Break Kida rozbrzmiewa w powietrzu.

(Rating 86)

Cena podnosi się powoli. Shawn Michaels niespodziewanie podaje mu rękę i pomaga wstać. John patrzy wciąż nieufnie, i ma do tego powody. Za nim JBL już szykuje się do odwetu za wcześniejsze potraktowanie jego osoby. Shawn Michaels jeszcze chciał powstrzymać Cenę mówiąc „Nie odwracaj się” ale było za późno. Clothesline From Hell powalił mistrza na matę. Ale w JBL’a wstąpiła furia. To mu nie wystarczyło. Udał się w pobliże stolika komentatorskiego a następnie wrócił na ring z krzesłem. Już chciał się zamachnąć, lecz HBK go powstrzymał odbierając broń. Bradshaw posłał mu dewastujące spojrzenie, jednak po chwili się opanował. Zszedł z ringu i udał sę do szatni. RAW schodzi z anteny, gdy ponownie uderza theme Shawna Michaelsa.

(Rating 83)

Rating całej gali: 82%

[ Dodano: 2009-01-28, 18:47 ]

NEWSY, PLOTKI, BACKSTAGE

CM Punk nowym Intercontinental Championem! Straight Edge Superstar pokonał Williama Regala po GTS i zdobył kolejny tytuł w swojej karierze. Walka ta została oceniona na ****1/4 i jest jak na razie najlepszą w tym roku.

WWE podpisało kilka kontraktów rozwojowych:

Tyler Black - była gwiazda ROH. Fani indys są zszokowani decyzją Tylera o dołączeniu do main streamowej federacji. Na razie uzdolniony zawodnik spędzi trochę czasu w rozwojówce aby podszlifować swoje umiejętności przy mikrofonie.

Apple Miyuki - bardzo zdolna japońska zapaśniczka. Spędzi trochę czasu w FCW aby dostosować się do "amerykańskiego stylu wrestlingu".

Francoise - urocza, japońska managerka. Mówi się, że jest niezwykle charyzmatyczna. Podobnie jak poprzedniczka, musi spędzić nieco czasu aby przywyknąć do życia w Stanach Zjednoczonych.

Niektórzy twierdzą, że WWE podpisało już kontrakt z Christianem. Federacja jednak trzyma całą sprawę w ścisłej tajemnicy.

Ricky Ortiz oraz bliźniaczki Brie i Nikki Bella prawdopodobnie zostaną odesłani do FCW aby podnieść swoje umiejętności.

TJ Wilson, Tomko oraz Kawal (aka Low Ki) czekają wciąż na swój debiut. Mówi się, że można spodziewać się ich w każdej chwili.

Batista będzie zdolny do powrotu na ring w okolicach Backlash. Umaga może powrócić w każdej chwili.

[ Dodano: 2009-01-28, 23:17 ]

ECW on Sci-Fi

13 Styczeń 2009-01-28

Galę rozpoczyna Teddy Long, stojący na środku ringu. Ogłasza, że z brandu ECW w Royal Rumble wystąpią The Miz, John Morrison, Mark Henry, Chavo Guerrero, oraz przegrany dzisiejszej walki pomiędzy Finlayem i Jackiem Swaggerem. Zwycięzca z kolei będzie walczyć z Mattem Hardym o pas ECW Championship. Aby dodać kolorytu dzisiejszej walce o bycie pretendentem numer jeden, Theodore uznał, że będzie ona Extreme Rules. Gdy GM skończył swoje przemówienie, rozbrzmiała muzyka Johna Morrisona. Razem ze swoim partnerem, The Mizem, weszli na ring. The Miz oznajmił, że są rozczarowani częstotliwością swoich walk. W ciągu ostatnich tygodni walczyli zarówno na RAW, ECW, jak i Smackdown! Morrison dodał, że doskonale rozumie, iż każdy General Manager czuje się zaszczycony móc korzystać z usług tak zdolnych i perspektywicznych gwiazd, ale w związku ze zbliżającym się Royal Rumble, chcieliby chwilę odpoczynku. Teddy odparł, że owszem, są bardzo cennymi zawodnikami dla ECW, i dlatego właśnie dzisiaj wystąpią w walce przeciwko nietypowemu tag teamowi w składzie Kofi Kingston&Tommy Dreamer. The Miz zniesmaczony dodał, że teraz już wie, żeby nigdy więcej nie szukać wsparcia u Theodore’a. Morrison oznajmił, że złożą oficjalną skargę na General Managera ECW, zarzucając mu narażenie swoich zawodników na nadmierne obciążenia, które mogą się skończyć utratą zdrowia. Obaj zeszli z ringu, a Theodore pozostał niewzruszony wobec tej groźby.

(70%)

Extreme Rules Nr 1 Contendership Match

Finlay vs Jack Swagger

Obaj zadownicy, mający ze sobą na pieńku, toczyli wyrównaną walkę. W ruch poszedł szereg przedmiotów typowych dla tej stypulacji. Kiedy Swagger obijał Finlaya stalowym koszem na śmieci, Hornswoggle wziął Shillelagh, wbiegł na ring, i czekał tylko na okazję, aby podrzucić tę broń swojemu ojcu. Swagger go jednak zauważył i błyskawicznie powalił kopnięciem w twarz. Finlay doszedł do siebie, ale zamiast atakować Swaggera, pochylił się nad trzymającym się za twarz Hornswogglem. To było jego zgubą, gdyż Swagger uderzył go jego własnym Shillelagh w plecy, a następnie wykonał Gutwrench Powerbomb. Odliczenie było formalnością. Tazz zapowiedział, że dzisiaj dojdzie do konfrontacji nowego pretendenta z mistrzem, Mattem Hardym.

(74%)

Na zapleczu Mark Henry, wraz ze swoim managerem, Tonym Atlasem, udziela wywiadu. Mówi o tym, jak to przy pomocy swojej ogromnej siły zmiażdży Tommiego Dreamera za to, co zrobił tydzień temu. Dodaje, że Tommiemu nie pomogą żadne bronie, bo wielki i silny Mark jest odporny na ich uderzenia. Na koniec grozi Dreamerowi, że to World’s Strongest Man zakończy jego karierę, i ikona ECW już nigdy nie będzie miała okazji ponownie zdobyć upragnionego tytułu.

(63%)

Single Match

DJ Gabriel/w Alicia Fox vs Paul Burchill/w Katie Lea

Burchill zgniótł DJ Gabriela w klasycznym squashu, ku uciesze swojej psychopatycznej siostry. Dla Gabriela nie jest to szczęśliwy dzień, a po bardzo stiffowym Curv Stomp jego twarz raczej nie będzie się nadawała do wypadów na dyskotekę.

(69%)

Non Title Match

Miz&Morrison vs Tommy Dreamer&Kofi Kingston

World Tag Team Champions walczyli świetnie zespołowo. Nie widać po nich w ogóle jakiegokolwiek zmęczenia częstymi występami. Jak zwykle odstawieni jak na imprezę, jak zwykle budzący wielkie emocje. Kofi czarował swoją szybkością, ale został też trochę pomęczony „przerywnikami” w postaci submissionów. Decydującym momentem było nieudane Trouble In Paradise z wykonaniu Kofiego. Morrison zdołał się uchylić i noga Jamajczyka wylądowała na górnej linie. Wtedy Shaman of Sexy wysłał go poza ring swoim Roundhouse Kickiem. Dreamer zaskoczył Morrisona i chciał wykonać DDT, jednak Miz uniemożliwił mu to i dodatkowo potraktował swoim finisherem, Reality Check. Morrison podbiegł do narożnika i wykonał piękny Split Legged Corkscrew Moonsault. Matt Striker nazwał ten cios „Starship Pain”. To wystarczyło na Dreamera i mistrzowie po raz kolejny zwyciężąją przeciwności losu.

(80%)

Na ringu jest ulubieniec publiczności, ECW Champion, Matt Hardy. Czeka na konfrontacje ze swoim rywalem, z którym będzie walczył na gali Royal Rumble. Swagger wychodzi jak zwykle pewny siebie. Gdy znajduje się naprzeciwko Matta, wyciąga ku niemu rękę. Hardy ściska jego dłoń, jednak wtedy Swagger przyciąga go do siebie, kopie kolanem w brzuch, wyrywa pas ECW z rąk i używa go jako broni. Uderzony pasem Matt próbuje się podnieść, jednak Swagger dobija go Gutwrench Powerbomb. Unosi w górę pas mistrzowski i słucha gwizdów publiki. To był zdecydowanie jego wieczór. Najpierw zwycięstwo z doświadczonym Finlayem, teraz znokautowanie mistrza brandu. ECW schodzi z anteny.

(77 %)

Rating gali 70%

[ Dodano: 2009-01-29, 09:53 ]

Uaktualniona lista uczestników Royal Rumble:

1. Undertaker

2. Triple H

3. Big Show

4. Vladimir Kozlov

5. Shelton Benjamin

6. Chris Jericho

7. Randy Orton

8. Kane

9. Rey Mysterio

10. CM Punk

11. J.Morrison

12. The Miz

13. Finlay

14. Mark Henry

15. Chavo Guerrero

16. Cody Rhodes

17. DiBiase

18. Santino

19. Goldust

20. Kofi Kingston

21. Carlito

22. Shawn Michaels

23. R-Truth

24. The Brian Kendrick

25. The Great Khali

(Pogrubione zostały nazwiska faworytów i ulubieńców publiczności)

[ Dodano: 2009-01-29, 16:09 ]

Friday Night SMACKDOWN!

16 Styczeń 2009

YOU THINK YOU KNOW ME

Pretendent numer jeden do pasa mistrzowskiego, Rated R Superstar Edge, jest na ringu.

- Tydzień temu wezwałem Jeffa Hardiego, aby ruszył swój kościsty tyłek i spotkał się ze mną tu, na tym ringu. Ale nie doczekałem się tego. Wasz idol jak zwykle zawiódł. Wciąż nie mogę zrozumieć, ile macie cierpliwości do tego człowieka. On nie umie poradzić sobie sam ze sobą, jakim więc może być autorytetem?

Słowa Edge’a nie podobają się publiczności, która zaczyna bardzo głośno buczeć i gwizdać.

SHUT UP!

- Tak wiem, wiem, jak zwykle uważacie, że to moja wina. Że ja jestem sprawcą nieszczęść Jeffa. Szukacie koniecznie kogoś, kogo możecie łatwo oskarżyć. Ale mam to gdzieś. Czy wiecie w ogóle, co stało się z Hardym tydzień temu? Ja wiem. W normalnych okolicznościach uznałbym, że takie wyciąganie brudów na zewnątrz jest niedopuszczalne. Pewne sprawy powinny pozostać w rodzinie, jaką tworzy federacja. Tym razem jednak jest inaczej. Jestem wam to winny. Może i moja żona będzie zszokowana tym, że wyjawię to publicznie, ale będzie musiała mi to wybaczyć. Tak, zapewne domyślacie się, o co chodzi. Jeff znowu się naćpał!

Edge wstrzymał się chwilę i posłuchał gwizdów pod swoim adresem.

- Ale to ja, właśnie ja, poprosiłem Vickie, aby go nie zawieszała. Hardy jest mi winien ogromną przysługę. A wiecie dlaczego to zrobiłem? Ponieważ nie chcę żadnych wymówek i żadnych niejasności. Chcę pokonać go na Royal Rumble własnymi rękoma i udowodnić, że jest niczym więcej jak papierowym mistrzem.

Tym razem Edge dostał trochę popu.

- A i właśnie. Razem z Vickie doszliśmy do wniosku, że w ramach rehabilitacji, Jeff musi dzisiaj pokazać szczyt swoich umiejętności. A co lepiej go do tego zmotywuje jak walka z Undertakerem? (Ogromny pop)

(96% - wow, cóż za segment)

Tag Team Match

R-Truth&Hurricane Helms vs The Brian Kendrick&Ezekiel Jackson

Truth i Helms współpracowali ze sobą całkiem nieźle. Kendrick wciąż chował się za swoim ogromnym Doradcą, który miał nieco problemów z szybkimi i zwinnymi przeciwnikami. Ostatecznie Kendrick zmienił czarnoskórego olbrzyma i po krótkiej wymianie kilku dobrych zagrań, starał się wykonać Sliced Bread na Helmsie. Ten wypchnął do w narożnik i wykonał Roll Up. Nieoczekiwanie Kendrick nie zdołał się wybić i dwóch partnerów dobranych z przypadku odnosi zwycięstwo. Ich radość nie trwa długo, gdyż Ezekiel nokautuje najpierw Helmsa, a potem, z pomocą Kendricka, również i R-Trutha. Z pewnością to jeszcze nie koniec konfliktu.

(66%)

Triple H wchodzi do biura Vickie Guerrero. Ta wita go:

- No, nareszcie jesteś, już myślałam, że każesz mi czekać dłużej. Tydzień temu nie poradziłeś sobie z Big Showem. Mam nadzieję, że ta nauczka okazała się wystarczająca i nie będziesz wpadał na tak niemądre pomysły, jak ostatnio.

- Mam inny pomysł Vickie, znajdę zarówno tego przygłupiego wielkoluda jak i Kozlova, a następnie spuszczę im taki łomot, że obaj wyjadą z tej hali karetką, jak to ci się podoba?

- Widzę, że świetnie się rozumiemy. Bo dzisiaj będziesz walczył zarówno z Big Showem, jak i Kozlovem. I to w jednej walce. Ale znaj moją łaskę. Dostaniesz partnera …

- Wzywałaś mnie Vickie, o co chodzi – do gabinetu wszedł MVP. Triple H złapał się za głowę. Vickie wyraźnie to ucieszyło:

- O co chodzi Triple H? To bardzo uznany zawodnik, może ostatnio w nieco gorszej formie (śmieje się złowieszczo). Montel, od ilu do miesięcy nie wygrałeś ani jednej walki?

- To nie ma znaczenia, czuję się jak nowonarodzony, od dzisiaj zacznę moją drogę ku wielkości …

Vickie spoważniała:

- Nieprzypadkowo połączyłam akurat waszą dwójkę. Triple H, jeżeli dzisiaj nie wygracie, stracisz swoje miejsce w Royal Rumble. MVP, jestem zażenowana twoją postawą w ostatnich miesiącach. Jeżeli nie wygrasz, zostaniesz zwolniony. Tak więc panowie, musicie nauczyć się współpracować, gdyż wasze losy są połączone.

(85%)

Na ringu stoi Shelton Benjamin:

- Jestem Gold Standard, Shelton Benjamin. Tydzień temu prawie udało mi się pokonać Undertakera. Nie powiodło się, ale nie czuję z tego powodu żadnego żalu. Rozwijam się z każdą walką. Wiem, jaki popełniłem błąd i wiem, jak mam zachować się następnym razem. Jestem pewien, że gdybym dzisiaj powtórzył tę walkę, odniósłbym zwycięstwo. Jestem w stanie zmierzyć się każdym, nawet kimś tak wielkim jak Undertaker…

Przerywa mu theme The Great Khaliego!

(78%)

Non Title Match

The Great Khali vs Shelton Benjamin

Shelton starał się jak mógł, ale przecież to WWE. Po kilku minutach zarobił najpierw z Brain Chop, a następnie Punjabi Plunge i został odliczony. Ku uciesze publiczności sympatyczny gigant unosi swe ręce w geście triumfu, a dookoła niego biega rozpromieniony i klaszczące w dłonie Ranjin Singh.

(64%)

Single Match

Michelle McCool vs Maria

Dwie urocze divy walczyły z takim zacięciem, jakby stawką było ich życie czy coś równie epickiego. Wyższa i silniejsza Michelle w końcu opanowała sytuację i wygrała po swoim finisherze, Fallen Angel (aka Styles Clash).

(56% - bezsensowna szarpanina)

Możemy podziwiać RAW Rebound Video. Przedstawione są wydarzenia z ostatniego nagrania tej gali. Shawn Michaels pokonuje Johna Cenę po Sweet Chin Music. JBL bierze krzesło i chce potraktować nim Johna, lecz HBK odbiera mu je. Obaj schodzą ostatecznie z ringu. Czy na Royal Rumble Shawn Michaels zaprzeda duszę diabłu i przyczyni się do zdobycia tytułu przez Teksańskiego Millionera?

Chris Jericho z kolei zagroził Stephanie, że jeżeli będzie traktować go jak popychadło, a nie jak zawodnika roku, to zdradzi „ich wspólny, mały sekret”. Nikt nie ma pojęcia czym ten sekret miałby być.

(83%)

Tag Team Match

Triple H&MVP vs Big Show&Vladimir Kozlov

Dwóch osiłków przez większą część walki znęcało się nad nieszczęsnym MVP, nie pozwalając mu na zmianę. Triple H niecierpliwił się i wewnątrz cały gotował, lecz nie mógł zrobić nic więcej, jak tylko patrzeć. W końcu jednak, gdy HHH odwrócił uwagę sędziego chcąc wejść na ring, MVP zdołał skontrować Choke Slam Big Showa w Cheap Shot. Tak, dokładnie, Cheap Shot polegał tutaj na niczym innym jak kopnięciu w krocze. To dało mu wystarczająco czasu, aby doczołgać się do The Game’a. Ten wparował na ring z impetem rakiety i radził sobie zarówno z jednym, jak i drugim przeciwnikiem. Gdy chciał wykonać Pedigree na Big Showie, ten odepchnął go tak daleko, że Hunter wpadł na sędziego. Brak sędziego oznacza chaos. MVP próbował zrobić krzywdę Kozlovowi, jednak szybko został sprowadzony na matę. Triple H sięgnął z kolei po Sledgehammera i potraktował nim Big Showa. Olbrzym runął na matę niczym rażony piorunem. The Game chciał uderzyć również Kozlova, jednak Rosjanin przechwycił jego cios. Zaczęli się mocować i ostatecznie obaj skończyli poza ringiem. MVP wstał i rozejrzał się. Dostał ogromny pop publiczności, tak jakby mu coś sugerowali. W końcu Montel domyślił się, o co chodzi. Big Show leżał nieprzytomny. MVP położył się na nim i dzięki temu, że sędzia akurat doszedł do siebie, odliczył do trzech! Publiczność oszalała i skandowała MVP, MVP. Tazz podkreślił jednak, że miał miejsce tu błąd sędziego, gdyż to nie Montel był zawodnikiem uprawnionym do przebywania na ringu, ale Triple H. Dla zwycięzców nie wydawało się mieć to znaczenia.

(73%)

Single Match

Carlito/w Primo vs Chavo Guerrero

Walka dwóch uczestników Royal Rumble. Chavo spudłował z Frog Splash, co Portorykańczyk szybko wykorzystał i zakończył walkę Back Stabberem.

(70%)

Na zapleczu Jeff Hardy udziela wywiadu. Eve pyta go, czy te rewelacje Edge’a są prawdą. Czy rzeczywiście tydzień temu nie mógł wyjść na ring z powodu wpływu narkotyków. Jeff zdecydowanie zaprzeczył. Powiedział, że miał objawy odurzenia, ale przysięga na Boga i inne szlachetne wartości, że nic nie brał. Jego brat Matt uważa, że ktoś musiał dosypać mu czegoś do wody. Następnie Jeff oznajmił, że zawsze daje z siebie wszystko, i dzisiaj w walce z Undertakerem nie będzie inaczej.

(80%)

Non Title Match

Jeff Hardy vs Undertaker

Obaj zawodnicy znajdujący się w ścisłej czołówce, jeżeli chodzi o popularność, stanęli naprzeciwko siebie już drugi raz w ostanim czasie. Kilka tygodni temu Jeff wygrał po interwencji Big Showa. Tym razem jednak Rainbow Haired Warrior mógł liczyć jedynie na siebie. Wydawało się, że wygraną ma w kieszeni, gdy wykonał Twist of Fate, a następnie wspiął się na narożnik. Taker jednak odturlał się unikając Swanton Bomb. W wejściu pojawił się Edge. Założył ręce i oglądał z zaciekawieniem. Jeff podniósł się, po czym gdy zauważył Rated R Superstara, począł czynić mu groźby. Dostał jednak kopa w tył głowy od Takera. Deadman złapał go do Tombstone. Jeff jakimś cudem wygramolił się, próba Twist of Fate, ale Taker obraca go, następnie przewraca się na plecy ciągnąć Jeffa za sobą. Zakłada mu Hell’s Gate. Jeff nie chce się poddać, jednak w końcu nie wytrzymuje i klepie w matę. Edge znika, natomiast Undertaker celebruje swoje zwycięstwo.

(75%)

Ogólnie: 75%. W EWR od czasu do czasu zdarza się "zły dzień", wtedy oceny walk są zaniżone, a nie dotyczy do angli i wywiadów. Dlatego też takie dziwnie ratingi, nawet main event Takera z Jeffem dostał jedyne 75%, podczas gdy przemówienie Edge'a na początku aż 96%.

Szacunek, wykonujesz dobrą robotę. Z niecierpliwością czekam na kolejne gale. Lubie, gdy diary wykorzystuje EWR.

Monday Night RAW

19 Styczeń 2009

THE CHAMP IS HEEEERE!

Kiedy fajerwerki opadają, w hali rozbrzmiewa muzyka Johna Ceny, aktualnego World Heavyweght Championa. Atletycznie zbudowany zawodnik wszedł na ring i wziął mikrofon:

- Wydaje mi się, że już zbyt długo milczałem w sprawie JBL’a i Shawna Michaelsa. Nie mieszałem się w nie swoje sprawy, każdy ma problemy z którymi musi sobie radzić. Ale już dłużej nie zamierzam udawać, że nic się nie dzieje. Chcecie wiedzieć co o tym myślę?

Publiczność zamilkła z szacunku do swojego ulubieńca, a z niecierpliwością oczekiwała dalszego wątku.

- To wszystko zalatuje mi jakimś cyrkiem! Wszyscy wiemy, jak wielką legendą i jak ważną postacią w profesjonalnym wrestlingu jest Shawn Michaels. I uważam, że jest nam winien wytłumaczenie. Nam wszystkim.

I’M NOT YOUR BOY-TOY

Muzyka Shawna Michaelsa rozległa się w hali. HBK powolnym krokiem dotarł do ringu. Za chwilę już stał naprzeciwko Ceny, mierząc go wzrokiem.

- John … to nie była dla mnie łatwa decyzja …

- Wiem Shawn, wiem. Ale tu chodzi o coś więcej. O wybory, które podejmujesz w życiu. Nigdy nie ominiesz przeciwności losu. Musisz im się przeciwstawić. I nie będę udawał, że twoja decyzja nie wywołuje we mnie uczucia niesmaku. Wybrałeś najłatwiejszą drogę …

- Zamknij się John! Jesteś młodym chłopakiem, żyjącym wiecznie w blasku jupiterów. Nie masz pojęcia o prawdziwym życiu, które prędzej czy później i tak cię dopadnie. Nie jesteś w żaden sposób upoważniony do tego, aby prawić mi morały. Ja nie żyję już więcej w twoim świecie …

Przerwał mu theme JBL’a. Bogaty Teksańczyk nie wszedł na ring, ale mówił stojąc przy wyjściu:

- Shawn, koniec już tych ckliwych wyżaleń. Cena, to nie na nim powinieneś skupiać teraz swoją uwagę. Nie zapominaj, że walczysz ze mną. I nie zapominaj, że już pokonałem cię, na Great American Bash. Dzisiaj GM RAW, Stephanie McMahon, umieściła nas obu w solowych pojedynkach. Moim przeciwnikiem jest Mike Knox. Nie będę jednak ryzykował kontuzji w walce z tym brutalnym szaleńcem. Zamiast mnie walczyć będziesz ty Shawn. I nie bagatelizuj tej walki. Chcę zobaczyć tego samego Show Stoppera, który w Niedzielę zapewni mi zwycięstwo, i w efekcie udział w Wrestlemanii jako World Heavyweight Champion!

(88%)

Single Match

Beth Phoenix/ w Santino vs Kelly Kelly

Kelly starała się jak mogła, jednak Beth po raz kolejny udowodniła, dlaczego jest najbardziej dominującą divą w całym WWE. Po Glam Slam odliczyła słodką blondynkę do trzech. Wydawało się jednak, że to jej nie wystarcza.

(67%)

Beth założyła nieszczęsnej Kelly ten sam Submission, po którym Melina się musiała poddać na One Night Stand 2008. Santino skakał dookoła i próbował przekonać publiczność, aby dopingowała jego brutalną dziewczynę w zadawaniu bólu młodej Kelly. Wtedy pojawiła się Melina, dostając przy tym duży pop widowni. Santino stanął i wyciągnął rękę przed siebie w geście mówiącym „nie przepuszczę cię”. Melina nic sobie z tego nie zrobiła i powaliła Włocha kopnięciem w krocze. Doszło do zażartej szarpaniny pomiędzy nią, a Beth. Potrzebna była interwencja ochrony. Obie panie wygrażały się niemiłosiernie i wygląda na to, że ich walka na Royal Rumble będzie miała bardzo osobisty wydźwięk.

(69%)

Single Match

Shawn Michaels vs Mike Knox

Potężny Mike Knox, który był ostatnio prawdziwym utrapieniem Reya Mysterio, radził sobie całkiem nieźle. Gdy chciał jednak trafić Michaelsa swoim Bicycle Kick, ten uchylił się, a następnie skontrował błyskawicznym Sweet Chin Music. To dało dośwoadczonemu weteranowi zwycięstwo. Komentujący Jerry Lawler był pod wrażeniem:

- Proszę Państwa, oto cały Shawn Michaels, Wielki Shawn Michaels! Kiedy tylko myślicie, że przeciwnik ma nad nim przewagę, wszystko i tak kończy się tym dewastującym Sweet Chin Music. JBL nie mógł wybrać sobie lepszego człowieka aby bronił jego ringowych interesów.

(77%)

Na zapleczu widzimy Legacy w składzie: Randy Orton, Cody Rhodes i Ted DiBiase. Lider motywował młodych zawodników:

- Dzisiaj musimy naszą formą obwieścić, dlaczego jesteśmy największą siłą na RAW. Już tylko kilka dni dzieli nas od Royal Rumble. Pamiętajcie, zwycięstwo jest wartością ostateczną. Musiecie je osiągać za wszelką cenę. Nigdy nie dopuszczajcie do swoich myśli jakichkolwiek słabości … Cody, słyszałem, że twój brat również będzie uczestniczył w Rumble.

Orton zbliżył się do Codiego na odległość kilku centymetrów, przenikając go swoim socjopatycznym spojrzeniem.

- Żadnych sentymentów, chciałbym, abyś osobiście wyrzucił go z ringu.

(80%)

Tag Team Match

CM Punk&Kofi Kingston vs Cody Rhodes&Ted DiBiase

Jamajczyk wraz z ulubieńcem publiczności, CM Punkiem, swojego czasu odebrali dwóm synom sławnych ojców pasy mistrzów tagów. Także ta walka nie była zupełnie pozbawiona osobistych antagonizmów. Rhodes i DiBiase dominowali przez większą część starcia, jednak punktem kulminacyjnym było gdy CM Punk skontrował DDT Codiego w GTS. Ted zapobiegł odliczeniu swojego partnera, lecz Kofi szybko się nim zajął. Rhodes dalej był półprzytomny. Punk, który na Survivor Series został wyeliminowany właśnie przez Codiego, wykonał drugi GTS, ku uciesze publiki. Tym razem odliczył przeciwnika. Klęska Legacy.

(79%)

Mamy okazję oglądać Smackdown Recap Video. Edge ujawnił, że Jeff po raz kolejny odurzył się narkotykami, lecz to właśnie Rated R Superstar był tym, który się wstawił za idolem widowni. Jeff musiał jednak walczyć z Undertakerem w walce wieczoru. Gdy Edge pojawił się w wejściu, uwaga Hardiego została rozproszona, co skończyło się ostatecznie odklepaniem w matę po Hell’s Gate. Na kolejnym Smackdown dowiemy się, co Vickie Guerrero powie swojemu mężowi po tym, jak ten publicznie wyjawił fakty, które zdecydowanie nie powinny wychodzić na jaw dla dobra federacji. No i wciąż mamy w pamięci słowa Matta Hardiego, który uważa, że ktoś celowo dosypał jego bratu środków odurzających do napoju.

(91%)

Non Title Match

John Cena vs William Regal

Starcie aktualnego World Heavygeight Championa z poprzednim Intercontinental Championem było solidne. Regal błyszczał swoją techniką, natomiast Cena swoją nienaturalnie wielką siłą. Gdy Anglik powalił Mistrza swoim Knee Trembler, był bliski zwycięstwa. Cena jednak nie dał się odliczyć. Wściekły William Regal chciał założyć Regal’s Stretch. Cena jednak jakimś cudem uniósł wcale nie małego zawodnika do Throwback (dawne FU). Zamiast go od razu spinować, obrócił i zamknął w STF. Regal musiał tapować. Co za popis Ceny przed Royal Rumble!

(89%)

Na ringu Hacksaw Jim Duggan przemawia do publiczności. Mówi, że jego kariera powoli dobiega końca. Ostatnią walką, jaką stoczy, będzie Royal Rumble. Dostał miejsce w tym prestiżowym wydarzeniu, jednak to będzie koniec jego przygody z wrestlingiem. Był pierwszym zwycięzcą Royal Rumble i marzy o tym, aby wygrać ją po raz kolejny. Gdyby to nastąpiło, przedłużyłby swoją karierę aby spełnić najpiękniejszy sen i wystąpić w Main Evencie Wrestlemanii. Zdaje sobie sprawę z tego, że nie jest już pierwszej młodości i mało kto wierzy w to, że mógłby osiągnąć taki sukces. Ale jest gotów pokazać niedowiarkom, że z sercem do walki nie ma rzeczy niemożliwych. USA! USA!

(74%)

Chris Jericho, rozpromieniony i zrelaksowany, wchodzi do gabinetu GM RAW, Stephanie McMahon. Ta z udawanym, wymuszonym uśmiechem zaczęła rozmowę:

- Chris, mam nadzieję, że dobrze wykorzystałeś fakt, że w zeszłym tygodniu dałam ci wolne od walk. Zresztą, wyglądasz świetnie.

- Dziękuję Stephanie, nareszcie traktujesz mnie w sposób, jaki oczekuję. Dzisiaj całkiem ważna walka przede mną. Mam zamiar wygrać i pokazać ci, że jestem największą nadzieją RAW na zwycięstwo w Royal Rumble. Chyba nie chciałabyś, aby Vickie Guerrero górowała nad tobą. Znam cię Stephanie, jesteś ambitna i zawistna. A już na pewno nie dasz tej satysfakcji kobiecie, z którą twój własny mąż nie ma łatwego życia na Smackdown!

- Dzięki za troskę Chris, ale mój mąż nie na darmo nazywany jest The Game. Ktoś taki jak Vickie Guerrero może być dla niego co najwyżej pionkiem. A teraz powinieneś już iść, twoja walka się właśnie zaczyna.

Gdy Jericho wyszedł, stuczny uśmiech na twarzy Stephanie został zastąpiony przez roztargnienie.

(82%)

Four Man Over The Top Rope Battle Royal

Chris Jericho vs Randy Orton vs Kane vs Rey Mysterio

Ostateczny sprawdzian czołowych zawodników RAW przed Royal Rumble. Każdy miał w tej walce swoje pięć minut. Gdy Rey Mysterio wykonał 619 na Ortonie, chciał dobić go swoim Torpedo Splash. Gdy jednak był na narożniku, znikąd pojawił się Kane i złapał filigranowego Meksykanina za szyję. Odrzucił go z wielką siłą, co przypominało nieco Choke Slam. Rey wylądawał na barierkach poza ringiem i został pierwszym wyeliminowanym. Pozostała trójka walczyła ze sobą przez kilka minut. Gdy Kane próbował wykonać na Jericho Choke Slam przez liny, ten złapał go za głowę i obaj mocowali się tak, aż Orton nie zwietrzył swojej szansy. Jericho był po zewnętrznej stronie lin, Kane po wewnętrznej. Obaj naciskali na górną tak, że wystarczyło Ortonowi lekko unieść Kane’a do góry, a obaj wraz z Y2J wypadli poza ring. Lider Legacy świętuje na środku ringu a RAW schodzi z anteny.

(82%)

Overall 80%

[ Dodano: 2009-01-31, 14:55 ]

ECW on Sci-Fi

20 Styczeń 2009

Galę otwiera Dirt Sheet, najczęściej oglądane show na wwe.com. Mistrzowie tagów, John Morrison i The Miz siedzą sobie wygodnie na barowych krzesełkach, pośrodku ringu.

- Witamy wszystkich fanów, którzy nie mogli się doczekać kolejnej odsłony Dirt Sheet! Witają was Shaman of Sexy, John Morrison…

- I wasz Chick Magnet, The Miz. Proszę o gorące brawa dla naszego gościa, Theodore’a Longa!

Na titantronie pojawiło się Video, na którym The Miz ucharakteryzowany był na Theodore’a, GM’a ECW. Morrison kontynuował:

- Teddy, nasz dzisiejszy temat przewodni będzie ci bardzo bliski. To właśnie one sprawiają, że raz jesteśmy bezwględnymi drapieżcami, a innym razem potulnymi barankami. Kobiety! Teddy, jak wyglądają twoje relacje z płcią przeciwną?

- Oj Playah, muszę dać sobie teraz z nimi na wstrzymanie. Kiedy ostatnio byłem zakochany, skończyło się to zawałem serca. Nie mówiąc już o tym, że większość gości uciekła z mojego wesela z bandą tanich prostytutek.

- Nie bądź dla siebie taki surowy Teddy, powiedz, jak wzbudzasz ich zainteresowanie? Daj nam parę trików na temat uwodzenia, prosimy.

- Tak naprawdę to one nigdy mnie nie chciały. Zawsze byłem brzydki i nieśmiały. Dlatego od kiedy byłem mały wiedziałem, że muszę zajmować respektowaną pozycję, aby mieć jakiekolwiek szanse. Chciałbym być taki jak wy, Players. Jesteście tacy przystojni, tacy dobrze zbudowani. Moja asystentka Tiffany wciąż mi o was opowiada …

YO YO YO IT’S CRYME TYME!

Video przygotowane przez Miza i Morrisona zniknęło, na titantronie pojawili się dwaj czarnoksórzy ulubieńcy publiczności, a pomiędzy nimi prawdziwy GM ECW, Long.

- Potraficie być naprawdę zabawni. I wiecie co? Cieszę się, że mam was w swoim brandzie. Jako GM dbam o jakość ECW. Dlatego mam tu zarówno twardych, odważnych zawodników, jak Matt Hardy, Finlay, Tommy Dreamer. Także młodych, niezwykle utalentowanych, jak Swagger i Evan Bourne. Wielkich i budzących strach jak Mark Henry. A także dwóch zabawnych pajaców, jak wy.

Miz i Morrison przybrali groźne wyrazy twarzy. Nie spodobały im się słowa Theodore’a. Ten z kolei kontynuował:

Przez Royal Rumble chciałem zobaczyć waszą formę. Specjalnie z myślą o was pożyczyłem dwóch zawodników RAW, moich przyjaciół, Cryme Tyme! Dzisiaj zmierzycie się właśnie z nimi a stawką będą wasze pasy mistrzowskie.

(78%)

Single Match

The Boogeyman vs DJ Gabriel/ w Alicia Fox

Alicia z przerażenia trzymała się z daleka. Boogey wygrał w typowym squashu. DJ Gabriel ma ostatnio pecha. Tydzień temu został rozniesiony przez Burchilla, a dzisiaj stołował się robalami. Smacznego!

(61%)

World Tag Team Championship

John Morrison&The Miz © vs Cryme Tyme

Dzięki dobrej współpracy, Miz i Morrison odnieśli zwycięstwo, gdy Shaman of Sexy spinował JTG po Moonlight Drive. Po walce The Miz wziął mikrofon i przypomniał Longowi, że mają zamiar złożyć na niego oficjalną skargę. Także niech drży o swoją posadę.

(75%)

Katie Lea Burchill motywuje swojego brata, Paula:

- Finlay to bardzo twardy i silny przeciwnik. Nie lekceważ go. Sam wiesz jak zdeterminowani i zacięci potrafią być Irlandczycy. Pamiętaj, po co przyszliśmy do tego brandu. Z tygodnia na tydzień będziemy piąć się w górę wśród tutejszych zawodników. Aż w końcu będę dumna, gdy mój brat zostanie ECW Championem. Pierwszy krok musimy wykonać już teraz A jeżeli ten mały bękart Hornswoggle ośmieli się wtrącić, sprawimy mu więcej bólu, niż jest w stanie wytrzymać. Jest taki maleńki, słodki i pocieszny. Tym bardziej chcę zobaczyć cierpienie na jego twarzy!

(70%)

Single Match

Finlay/ w Hornswoggle vs Paul Burchill./ w Katie Lea

Przewidywania Katie się sprawdziły i Hornswoggle wbiegł na ring w momencie, jak przewaga Burchilla robiła się przytłaczająca. Ten ruszył na Horniego, który jednak nie należy do tych, których łatwo złapać. W końcu jednak Katie interweniowała, łapiąc Karzełka. Wyrwała mu Shillelagh, które chciał przekazać swojemu ojcu. Finlay wstał i natychmiach podbiegł do nich każąc Katie puścić swojego syna. Ta rzucił Shillelagh w stronę Paula. Sędzia natychmiast zagroził dyskwalifikacją. Burchill przez chwilę zastanawiał się co robić,.Jednak gdy Finlay mocno chwycił jego siostrę za przedramię, domagając się, aby ta zostawiła Horniego, Paul ruszył na Irlandczyka i uderzył go w plecy za pomocą Shillelagh. Sędzia ogłosił dyskwalifikację. Hornswoggle uciekł w tym czasie Katie ale wyglądał na bardzo zaniepokojonego o stan swojego ojca. Katie i Paul zeszli z ringu i udali się do szatni. Finlay doszedł w tym czasie do siebie i po jego wyrazie twarzy widać było, że to jeszcze nie koniec.

(74%)

Tag Team Match

Jack Swagger&Mark Henry vs Matt Hardy&Tommy Dreamer

Relacje pomiędzy Henrym a Dreamerem, oraz Hardym a Swaggerem, nie malują się ostatnio w różowych barwach. Tak więc w tej walce było sporo osobistych niechęci. Tommy Dreamer miejscami wyglądał na 10 lat młodszego, atakując Henrego z niezwykłą pasją i zaangażowaniem. W końcu obaj wylądowali poza ringiem, tocząc tam zażarty brawl. W tym czasie Matt Hardy nie docenił Swaggera na ringu. Po nietrafionym Moonsault, ECW Champion został potraktowany Gutwrench Powerbombem i odliczony do trzech. Swagger świętuje swoje wielkie zwycięstwo a ECW schodzi z anteny.

(74%)

Overall 69%

[ Dodano: 2009-01-31, 19:13 ]

Friday Night SMACKDOWN!

23 Styczeń 2009-01-31

Smackdown! wita nas fajerwerkami oraz swoją General Manager, Vickie Guerrero, stojącą na środku ringu. Publiczność daje jej porcję heatu

EXCUSE ME!

Reakcja publiki bez zmian.

I SAID EXCUSE ME!

Vickie poczekała, aż widownia, trochę przycichnie, po czym kontynuowała:

- Dzisiaj czeka nas wyjątkowa gala. Na prośbę mojego męża, i od przyszłej Niedzieli nowego WWE Championa, Edge’a, zorganizowałam niecodzienny main event. Otóż Jeff Hardy i Edge walczyć będą w drużynie, a ich przeciwnikami są Matt Hardy i Jack Swagger. Jeff Hardy jest moim pracownikiem i wymagam od niego profesjonalizmu. Dzisiaj musi stanowić kolektyw ze swoim rywalem oraz stawić czoło w walce własnemu bratu. Bycie zawodowym zapaśnikiem nie jest łatwe i Jeff musi mi pokazać, że ma charakter do tej pracy.

Vickie odetchnęła, pozwoliła publiczności jeszcze chwilę pobuczeć.

- A i dzisiaj mam dla was niespodziankę. Zaprosiłam dzisiaj kogoś bardzo ważnego tu, na Smackdown! Proszę o gorące brawa dla Stephanie McMahon!

General Manager RAW weszła na ring, dostając całkiem duży pop od publiki. Vickie kontynuowała:

- Droga Stephanie, zaprosiłam cię tutaj, abyś na żywo obejrzała w akcji swojego mężą, Triple H’a. Dzisiaj to właśnie stanie w ringu z Undertakerem, Big Showem oraz Vladimirem Kozlovem! Walka ta będzie czteroosobowym Battle Royal!

- Identyczna walka jaką ja zorganizowałam na RAW. Nie wymyśliłaś nic oryginalnego Vickie.

- Stephanie, specjalnie wybrałam to rozwiązanie. Oglądałam twoje gwiazdy w akcji i muszę oddać, że żadna z nich nie zrobiła na mnie wrażenia. Jestem przekonana, że to gwiazda Smackdown! wygra Royal Rumble.

- Vickie, czyżbyś chciała mi przekazać, że uważasz się za lepszą General Manager? Czy o to cały czas ci chodzi? No dobrze, załóżmy, że Royal Rumble wygra twój zawodnik. Na przykład Triple H. I co wtedy, będziesz zapewne bardzo zadowolona?

Vickie słysząc o swoim najbardziej niepokornym pracowniku cała zczerwieniała ze złości.

- Triple H obraził mnie i został za to ukarany. Wydaje mi się jednak, że to mu nie wystarczyło i nie będzie miał ze mną łatwego życia. Nie mam zamiaru ukrywać tego przed tobą. Ale może, gdybyś przemówiła mu do rozsądku, to mogłoby się zmienić. Masz na niego duży wpływ.

- Vickie, za kogo ty się do cholery uważasz? Nie jesteś tu nikim wyjątkowym a twoje decyzje obarczone są odpowiedzialnością. Jeżeli zarząd uzna, że w swojej roli zawodzisz, zostaniesz zwolniona.

Publiczność wybuchła oklaskami, natomiast Stephanie dodała:

- A o mojego męża się nie martwię, on potrafi doskonale radzić sobie sam. Jest ulepiony z twardszej gliny niż twój umysł może to sobie wyobrazić. Nic nie jest w stanie go skruszyć ani złamać, a już na pewno nie ty Vickie. Zostałam tu zaproszona aby obejrzeć walkę, którą przygotowałaś, więc skończmy już tę dyskusję i dajmy twoim zawodnikom się wykazać.

Single Match

The Brian Kendrick /w Ezekiel Jackson vs R-Truth

W starciu dwóch uczestników Royal Rumble Kendrick miał ogromną przewagę w postaci swojego Doradcy, wielkiego Zeke’a. R-Truth wydawał się radzić doskonale z Brianem, ale gdy tylko lądował poza ringiem, dostawał cięgi od czarnoskórego wielkoluda, podczas gdy Kendrick odwracał uwagę sędziego. W końcu gdy Truth chciał wykonać Axe Kick, Ezekiel wszedł na ring. Sędzia zaczął go ostrzegać o konsekwencjach ewentualnej interwencji. R-Truth z kolei zaczął prowokować Jacksona, co bezlitośnie wykorzystał Kencrick. Najpierw Cheap Shot korzystając z nieuwagi sędziego, następnie Sliced Bread i odliczenie do trzech. Jakby tego było mało, Ezekiel dołożył jeszcze swój Standing Side Slam, i obaj opuścili ring zostawiając kompletnie skatowanego R-Trutha.

Non Title Match

Shelton Benjamin vs Primo Colon/w Carlito

US Champion, Shelton Benjamin, przeważał w tej walce. Carlito zmartwiony oglądał, jak jego brat nieskutecznie próbował przeciwstawić się Gold Standardowi. Benjamin zakończył walkę po Pay Dirt. Jego uwaga następnie skupiła się na Carlito. Zaczął prowokować Portorykańczyka, pokazując na swój pas i na obolałego Primo. W końcu Carlito nie wytrzymał i wbiegł na ring, ale Shelton szybko się ewakuował.

Do rozmawiających ze sobą braci Hardych podchodzą Edge i Jack Swagger. Obaj pretendenci do tytułów wydają się całkiem nieźle ze sobą dogadywać. Zarówno Edge, jak i Swagger są w świetnych humorach. Jeff na widok Edge’a już wyrywa się do bójki, ale zostaje powstrzymany przez Matta. Edge kieruje ku niemu swoją uwagę:

- Jeff, dzisiaj stoimy po tej samej stronie, nie pamiętasz? Przestań zachowywać się nieodpowiedzialnie. Nie będę po raz kolejny starał się udowodnić, że to nie ja jestem odpowiedzialny za twoje nieszczęścia. Jesteś zbyt uparty i zbyt zaślepiony swoim irracjonalnym gniewem, aby to miało jakikolwiek sens. Chcę ci powiedzieć, że dzisiaj będziesz bacznie obserwowany nie tylko przez moją Vickie, ale również przez wielu oficjeli WWE. Twoja kariera wisi na włosku więc lepiej zacznij zachowywać się profesjonalnie.

Edge i Swagger odchodzą, wyglądając przy tym jak starzy, dobrzy kumple. Matt poklepał brata po plecach i powiedział, że takie jest życie i że dzisiaj muszą walczyć ze sobą.

Single Match

Michelle McCool vs Brie Bella

Śliczna, czarnowłosa Brie nie miała szans z brutalną i o wiele wyższą Michelle. McCool wykonała swój finisher, Fallen Angel (aka bardzo spartolony Styles Clash) i odliczyła przeciwniczkę do trzech. Wtedy pojawiła się Maria.

Maria znokautowała Michelle za pomocą krzesła, ku uciesze publiczności. Po czym opuściła ring. Uderzyła muzyka The Great Khaliego. Niegdyś znienawidzony, dzisiaj kochany olbrzym, ruszył w stronę ringu wraz ze swoim charyzmatycznym managerem, Ranjinem.

IT’S TIME FOR KHALI KISS CAM!!!

Michelle dalej leżała nieprzytomna na środku ringu. Maria i Brie zdążyły już się ulotnić. Ranjin oznajmił:

- Która piękna dziewczyna zostanie dzisiaj największą szczęściarą w całych Stanach, która będzie miała okazję pocałować samego Punjabi Playboya?

Publiczność szaleje, natomiast Ranjin raczył zauważyć leżącą Michelle.

- Czy znacie bajkę o Śpiącej Królewnie? Na pewno znacie. A pamiętacie, jak Królewna się obudziła? Z pewnością pamiętacie. Widzę, że na tym samym ringu mamy zarówno Śpiącą Królewną, jak i przystojnego Księcia!

KHALI KHALI KHALI!

Widownia bawiła się świetnie obserwując jak Khali najpierw podniósł Michelle, a następnie złożył na jej ustach soczysty pocałunek. Kiedy McCool doszła do siebie i zdała sobie sprawę, co się dzieje, spanikowała i uciekła cała czerwona ze wściekłości i zażenowania.

Mamy okazję oglądać RAW Rebound z wydarzeniami ostatniego RAW. Randy Orton eliminuje siłujących się Kane’a i Jericho tym samym zwyciężąjąc w czteroosobowym Battle Royal. Lider Legacy pokazał tym, że jest jednym z najpoważniejszych kandydatów do zwycięstwa w całym Royal Rumble.

Four Men Over The Top Rope Battle Royal

Triple H vs Undertaker vs Vladimir Kozlov vs Big Show

Stephanie McMahon oraz Vickie Guerrero zajęły miejsca obok stolika komentatorskiego. Obie panie były świadkami trochę rozczarowywującej walki. Undertaker z Big Showem wyeliminowali się razem, natomiast Vladimir Kozlov nadział się na Back Drop w ykonaniu Triple H’a, po czym wylądował poza ringiem. Triple H triumfował, natomiast Stephanie dołączyła do niego. Aby jeszcze bardziej rozdrażnić Vickie, namiętnie pocałowali się na środku ringu.

Na zapleczu Mr.Kennedy spotyka MVP. Obaj witają się uściskiem dłoni. Kennedy chwali Montela za ostatni występ:

- Wow, odliczyłeś samego Big Showa, to było niesamowite. Cieszę się, że moje słowa, choć miejscami trochę gorzkie, pomogły ci. Jestem zadowolony iż mogłem przemówić ci do rozsądku …

- Ken, zaczekaj chwilę. Czy przypisujesz sobie to, że przerwałem tę żenującą passę? I to, że zakwalifikowałem się do Royal Rumble? Bez urazy, ale podczas gdy ty relaksujesz się i grasz w filmach, ja toczę ciężkie boje z tygodnia na tydzień.

Kennedy uśmiechnął się szelmowsko, poklepał Montela po ramieniu:

- Niektórzy się nigdy nie zmieniają, powodzenia na Rumble.

Tag Team Match

WWE Champion Jeff Hardy&Edge vs ECW Champion Matt Hardy&Jack Swagger

Już od początku tej walki można było przekonać się, o co chodziło Edge’owi. Razem ze Swaggerem cały czas dopuszczali do sytuacji, aby obaj bracia musieli walczyć ze sobą. Przy tym Edge wręcz przesadnie i teatralnie zagrzewał Jeffa do walki. Nawet oferował się Jeffowi, że może go zmienić w każdej chwili. Duma obu braci była jednak silniejsza, i większość tego starcia Edge i Swagger spędzili stojąc przy narożnikach. Jeff i Matt walczyli z determinacją, od czasu do czasu bijąc sobie nawzajem brawo. Ostatecznie Matt Hardy szykował się do Twist of Fate. Jeff się wyrwał i skontrował akcje na … Twist of Fate. Wspiął się na narożnik, wtedy Edge szturchnął go delikatnie, co liczyło się jako tag. Jeff postanowił dokończyć akcję lecz Matt odsunął się i Jeff wylądował na macie. Swagger ściągnął go poza ring i zaczął okładać. Edge ustawił się przy dalszym narożniku i wręcz podskakiwał z podniecenia. Matt Hardy się podniósł ale zaraz został powalony potężnym Spearem i odliczony. Jeff w tym czasie poradził sobie ze Swaggerem i wbiegł na ring. Edge na jego widok zaczął teatralnie cieszyć się ze zwycięstwa, nawet podbiegł do Jeffa i chciał podnieść jego rękę w górę.

Jeff odtrącił Edge’a i zajął się swoim bratem, pomagając mu wstać. Swagger wszedł na ring z krzesłem. Jeff zauważył to stanął broniąc swojego brata. Jack zamachnął się, ale Jeff uniknął ciosu i wykonał Twist of Fate. Wtedy jednak zarobił Speara od Edge’a. Rated R Superstar wziął krzesło. Wszystkie dzieci na widowni ze łzami w oczach obserwowały, jak Jeff próbuje się podnieść, a tuż za nim Edge czai się krzesłem.

DON’T STAND UP JEFF!

Potężny chair shot zwalił WWE Championa z nóg. Edge rzucił krzesło Swaggerowi, który równie potężnym Chair Shotem powalił próbującego wstać Matta. Ogłuszający „Metalingus” rozbrzmiewa w hali, gdy pretendenci do ECW i WWE Championship świętują w ringu nad nieprzytomnymi braćmi. Smackdown schodzi z anteny.

[ Dodano: 2009-01-31, 19:28 ]

Plotki, Newsy, Backstage

:arrow: Aktualna lista uczestników Royal Rumble:

1. Undertaker

2. Triple H

3. Big Show

4. Vladimir Kozlov

5. Shelton Benjamin

6. Chris Jericho

7. Randy Orton

8. Kane

9. Rey Mysterio

10. CM Punk

11. John Morrison

12. The Miz

13. Finlay

14. Mark Henry

15. Chavo Guerrero

16. Cody Rhodes

17. Ted DiBiase

18. Santino Marella

19. Goldust

20. Kofi Kingston

21. Carlito

22. Shawn Michaels

23. R-Truth

24. The Brian Kendrick

25. The Great Khali

26. MVP

27. Mike Knox

28. William Regal

29. Hacksaw Jim Duggan

30. ???

Zostało tylko jedno wolne miejsce. Dopiero podczas samej gali okaże się, kto to będzie.

:arrow: Karta na Royal Rumble 2009:

30 Men Battle Royal

WWE Champion Jeff Hardy vs Edge

WHC John Cena vs John Bradshaw Layfield/w Shawn Michaels

ECW Champion Matt Hardy vs Jack Swagger

Women's Champion Beth Phoenix vs Melina

:arrow: W ramach redukcji kosztów szykują się kolejne zwolnienia. Prawdopodobnie z WWE pożegnają się Sim Snuka, Candice, Charlie Haas, Kung Fu Naki, DJ Gabriel.

:arrow: Undertaker przoduje podobno w sprzedaży gadżetów i koszulek związanych z jego osobą. Pobił w tej kategorii nawet Johna Cene.

[ Dodano: 2009-01-31, 19:48 ]

No i jak się podobał Build Up pod Royal Rumble? Jak myślicie, kto wygra Battle Royal i zapewni sobie spot na Wrestlemanii? Zanim wkleję samą galę, poczekam na jakieś komentarze 8-)

Edytowane przez LooseCannon

Dla mnie kolejne gale świetne, czytam od początku :D Build up świetny... szczególnie main event na SmackDown! bardzo dobry pomysł :) Ja myślę że Royal Rumble wygra pan ??? tylko kto to może być...? Christian :) ?

World Wrestling Entertainment Presents:

ROYAL RUMBLE 2009

25 Styczeń 2009

Randy Orton: „Przeznaczenie dogania mnie tej nocy …

Big Show: … kiedy dwudziestu dziewięciu staje na mojej drodze …

Shelton Benjamin: …każdy przeciwko każdemu …

Miz&Morrison: … nie ma miejsca na przyjaźń …

Mike Knox: …ani na litość …

Kozlov: …okazując słabość …

Triple H: … wylatujesz z gry …

Brian Kendrick: …tej jednej nocy …

Goldust: …trzydzieści snów …

Finlay: …zamienia się w jeden …

Kane …koszmar! …

Brian Kendrick: …i tylko jeden z nas …

Kofi Kingston: …obudzi się …

Santino: …w blasku chwały …

Ted DiBiase: …stojąc przed szansą …

Cody Rhodes: …największą w swoim życiu …

MVP: … tej nocy …

R-Truth: … bez względu na przeciwności…

Rey Mysterio: …dam z siebie wszystko …

Mark Henry: …zniszczę przeciwników!...

William Regal: …nie obejrzę się za siebie …

Hacksaw Jim Duggan: …ja to zacząłem …

Chris Jericho: … i ja to skończę …

Undertaker: …to jest we mnie …

Chavo Guerrero: … niczego więcej nie pragnę …

Carlito: …kiedy czas dogoni …

Randy Orton: …przeznaczenie …

Undertaker: …zgasną światła …

CM Punk: …i zostanę już tylko …

Shawn Michaels: … ja”.

Niezwykle spektakularny pokaz fajerwerków rozpoczyna pierwsze PPV w roku 2009. Hala w Detroit wypełniona jest po same brzegi. Rozpoczyna się Royal Rumble.

ECW Championship Match

Matt Hardy © vs Jack Swagger

Młody i bardzo utalentowany Jack Swagger wyszedł na walkę skupiony jak nigdy przedtem. To była jego wielka szansa. Przeciwnik jednak nietuzinkowy i z bardzo wysokiej półki. Pojedynek rozpoczął się pod zdecydowane dyktando Swaggera, który zaskoczył Matta swoją zawziętością. Już po zaledwie minucie walki Swagger próbował wykonać swój finisher, Gutwrench Powerbomb, jednak Hardy nie dał się podnieść, i przerzucił przeciwnika nad sobą. Ten wypadł poza ring. Tam obaj kontynuowali walkę. Hardy uzyskał przewagę i ostatecznie rozpędził Swaggera tak, że ten uderzył w metalowe schody. Gdy akcja wróciła na ring, do głosu znowu doszedł młody Jack. Kilka power movesów bardzo osłabiło Hardiego. Po kilku minutach kolejna próba Gutwrench Powerbomb. Matt wyrwał się, próba Twist of Fate, jednak Swagger skontrował to w potężny Suplex. 1..2...Matt się wyrywa! Swagger próbuje po raz kolejny swój finisher. Unosi Hardiego wysoko w górę, jednak ten balansem ciała sprawił, że Swagger nie dał rady go utrzymać. Matt wylądował na nogach i Twist of Fate! 1..2..3! Matt Hardy obronił swój tytuł. Po walce zabrał swój pas i wyszedł do publiczności. Obszedł dookoła ring wzdłuż barierki, przyjmując gratulacje od fanów oraz przybijając im piątki.

(CR:77 MQ:88 OR:82)

Przy urnie wypełnionej piłeczkami stoją GM’owie wszystkich trzech brandów. Każda piłeczka ma w środku numerek. Uczestnicy Rumble losują swoje numery, według których będą wchodzić w trakcie walki. Do urny podchodzi Carlito a towarzyszy mu jego brat, Primo. Carlito zastanawia się chwilę. Zniecierpliwiona Stephanie McMahon pogania go. Portorykańczyk w końcu odwraca się do swojego brata:

- Primo, pamiętasz, jak wczoraj ta brunetka podeszła do ciebie? Chyba masz więcej szczęścia ode mnie. Spróbuj ty wylosować.

Primo zgadza się i losuje jedną z piłek. Podaje bratu. Ten po przeczytaniu numerku marszczy czoło:

- To nie jest COOL.

(brak ratingu - nie zrobione w grze)

Women’s Championship Match

Beth Phoenix © /w Santino Marella vs Melina

Ponad pół roku temu obie panie spotkały się na One Night Stand. Wtedy to Melina zmuszona była poddać się po bardzo bolesnym submission. Dzisiaj nadchodzi okazja do rewanżu. Santino starał się odwracać uwagę Meliny, jednak ta go ignorowała. Walka upłynęła pod znakiem prób wszelkich rzutów i podnoszeń w wykonaniu Beth, oraz zmyślnych kontr przeprowadzanych przez Meline. Pierwsza próba Glam Slam przez Beth okazała się nieudana. Melina wyrwała się, złapała Beth za włosy, podbiegła do narożnika trzymając dalej przeciwniczkę. Chciała wykonać Tornado DDT, jednak gdy siedziała już na narożniku, Beth uderzyła ją łokciem. Glamazon pokazała swoją klasę wykonując z tej pozycji całkiem przyzwoitego Muscle Bustera. Zaczęła tauntować do publiczności a Santino skakał z podniecenia, krzycząc „Wykończ ją”. Beth po raz kojeny spróbowała Glam Slam, jednak Melina w sobie tylko znany sposób zdołała wygiąć się do przodu, przeważyć Beth i wykonać świetny, techniczny Roll Up. 1…2…3!!! Beth Phoenix nie zdołała się wyrwać i sensacyjnie Melina zostaje nową Women’s Champion. Santino nie może uwierzyć w to, co się stało. Melina natomiasy ze łzami szczęścia w oczach opuszcza ring i pozdrawia fanów wyciągając ku nim dłoń.

(CR:85 MQ:68 OR:79)

Miejsce akcji wraca do gabinetu z urną. Chris Jericho podchodzi do trójki General Managerów. Wita się uściskiem dłoni z Theodorem Longiem oraz Vickie Guerrero. Odwraca się do Stephanie i całuje ją w policzek. Zrobił to na tyle szybko, że nie zdążyła zareagować. Na jej twarzy malowało się zakłopotanie. Jericho wylosował swoją piłkę, ale wciąż większą uwagę przywiązywał do Stephanie. Ta sprawiała wrażenie, jakby nie mogła się doczekać chwili, aż Y2J wreszcie stąd wyjdzie. Ten z kolei pochwalił jej sukienkę. Theodore pokręcił głową a Vickie złapała się za usta. Stephanie spojrzała Chrisowi za plecy i promiennie się uśmiechnęła. Jericho się odwrócił i stanął oko w oko z o wiele większym od siebie Triple H’em. Ten zmierzył go dewastującym spojrzeniem. Jericho ustąpił i opuścił gabinet.

(OR:85)

World Heavyweight Championship

John Cena © vs John Bradshaw Layfield/w Shawn Michaels

Sama walka nie byłaby zbyt interesująca bez całej otoczki z Shawnem Michaelsem pracującym dla JBL’a. Fani zastanawiali się, czy legendarny Show Stopper zaprzeda duszę diabłu w imię wartości materialnych. Walka oczywiście polegała głównie na brawlu, głównie pod dyktando Bradshawa. W pewnym momencie doszło do tego, że JBL nie trafił z Lariatem. Wtedy Cena złapał go do Throwback (aka FU), ale Self Made Millionaire wyrwał się, odepchnął Cenę, i ponownie uderzył Lariatem. Nie był to impet na miano Clothesline From Hell, jednak wystarczyło na Near Falla. Kolejne kilka minut walki i przełom. Cena usuwa się przed Clothesline From Hell, ale ofiarą pada sędzia. Na ring wchodzi Shawn Michaels. Cała trójka stoi i publiczność nie ma pojęcia, co zaraz będzie miało miejsce. Shawn odwrócił się w stronę JBL’a i wykonał gest DX! Widownia szaleje. Cena się uśmiechnął i zaczął bić Michaelsowi brawo. Wtedy jednak ten błyskawicznie złożył się do Sweet Chin Music ale … zatrzymał nogę przed twarzą Ceny. Odwrócił się i odszedł. Bradshaw krzyczał do niego, jednak bez odzewu. Cena wznowił walkę. Po kolejnym, nieudanym Lariacie, World Heavyweight Champion wykonał Throwback. 1..2..3! John Cena broni swój tytuł po tym, jak Shawn Michaels porzucił JBL’a.

(CR:89 MQ:92 OR:90, walka dostała ****1/4, lol tego bym się nie spodziewał)

Przy urnie i trójce General Managerów, Randy Orton losuje swoją piłeczke. W tym czasie Theodore Long zagaduje Stephanie i Vickie:

- Słuchajcie, a może okazać się, że to ja was pogodzę. Gdy wygra zawodnik ECW. To całkiem możliwe. No w końcu mam bojowego Finlaya, tych dwóch pajaców Miza i Morrisona, silnego Marka Henrego. Mój brand nie jest bez szans. Mam też Meksykańskiego Wojownika, Chavo …

Vickie zaśmiała się i mu przerwała:

- Och Teddy, jesteś naprawdę wspaniały, wiesz jak mi poprawić humor. Chavo hihi, dobre sobie.

Randy Orton po obejrzeniu swojego numeru, ścisnął piłkę w dłoni, nie okazując cienia emocji na twarzy. Odwrócił się i stanął oko w oko z Undertakerem. Phenom pojawił się dosłownie w ułamku sekundy, zupełnie jakby się zmaterializował. Spojrzał na Ortona:

- Twoje dziedzictwo (od autora: legacy=dziedzictwo) może pewnego dnia zaprowadzić cię do miejsca, z którego nie będzie odwrotu. Tworząc piekło dookoła siebie, coraz bardziej będziesz się w nim pogrążać. Aż zostanie ci tylko …

Undertaker zapauzował. Orton starał się za wszelką cenę nie dać się złamać i wciąż patrzył Phenomowi prosto w oczy. W końcu Undertaker dokończył:

- … spoczywać w pokoju.

(nie zrobione w grze)

WWE Championship Match

Jeff Hardy © vs Edge

Dwóch arcywrogów rzuciło się na siebie jak rozjuszone zwierzęta. Początek należał do Jeffa, który zapędził Edge’a do narożnika i zaczął go tam okładać. Sędzia kazał mu przestać, jednak w Jeffa jakby wstąpił demon. Nie mogąc rozdzielić zawodników, sędzia ogłosił wygraną Edge’a przez dyskwalifikację. Tym samym pas zostaje przy Jeffie Hardym.

EXCUSE ME!

Publiczność wybuchła gwizdami, gdy w rampie pojawiła się Vickie Guerrero.

I SAID, EXCUSE ME!

Vickie wyglądała na niepocieszoną i miała ku temu powód. Jednak postanowiła zająć się wszystkim osobiście:

- Jeff, nie uda ci się tak łatwo wymigać od walki!

Jim Ross, komentujący razem z Tazzem tę walkę, stwierdził, że Jeff nie chciał się wymigać od walki, a wręcz odwrotnie. Vickie kontynuowała:

- Zmieniam zasady tego pojedynku. Od tej pory nie obowiązuje tu dyskwalifikacja!

Vickie wycofała się, natomiast zawodnicy wznowili walkę. Tym razem starcie potrwało nieco dłużej. Edge zdobył przewagę. Próbował pinu kilka razy, po Impaler DDT, Edge-o-matic oraz Missile Drop Kick. Jeff jednak nie dał się pokonać po żadnej z tych akcji. W końcu Edge spróbował Speara. Jeff usunął się jednak i Rated R Superstar wypadł poza ring. Jeff wspiął się na narożnik i skoczył na swojego przeciwnika całym ciałem.

HOLY SHIT, HOLY SHIT!

Walka była No DQ, ale nie dotyczyło to Count Out, więc sędzia odliczał obu zawodników znajdujących się poza ringiem. Jeff stanął na nogach pierwszy. Sędzia krzyknął „Siedem”. Edge powoli się zbierał próbując stanąć na nogi. „Osiem”. Edge był już prawie na nogach, gdy Jeff kopnął go w brzuch i Twist of Fate! „Dziewięć”. Jeff wślizgnął się na ring. „Dziesięć!”. Jeff zwyciężył przez Count Out. „No More Words” rozbrzmiało w hali a Jeff wziął swój pas. Wtedy jednak po raz kolejny …

EXCUSE ME!

Czerwona ze złości Vickie Guerrero znowu pojawiła się w wejściu.

- Zapomniałam dodać, ta walka jest nie tylko No DQ, ale również No Count Out. Jeff, to jeszcze nie koniec. Hardy zareagował błyskawicznie. Wrzucił Edge’a na ring i wziął krzesło. Czekał, aż jego przeciwnik stanie na nogach. Na ostatnim Smackdown! to Edge powalił go Chair Shotem. Teraz zapowiadał się rewanż. Nieoczekiwanie jednak na ring zmierzali Chavo Guerrero i Big Show. Jeff uczynił zapraszający gest. Chavo spróbował pierwszy, jednak Jeff zdjął go uderzeniem krzesła. Gdy Hardy odwrócił się w stronę Big Show, zarobił KO Punch. Padł na matę niczym rażony piorunem. Big Show uniósł rękę chcąc wykonać Choke Slam. Wtedy jednak publiczność oszalała, gdy na ring wpadł Matt Hardy. Big Show nie zauważuł go gdyż właśnie pochylał się nad Jeffem chcąc chwycić jego szyję. Matt wziął krzesło upuszczone uprzednio przez brata. Uderzył nim Big Showa w plecy, co nie zrobiło na olbrzymie większego wrażenia. Kolejne uderzenie, prosto w głowę, powaliło World’s Largest Athlete’a na matę. Matt Hardy odwrócił się i nadział na SPEARA zaserwowanego przez Edge’a. Edge stanął w narożniku i czekał, aż Jeff wstanie. Chwila napięcia, SPEAR … Jeff odskoczył na bok. Edge trafił w filar narożnika. Jeff szarpnął go za włosy a Rated R Superstar bezwładnie opadł na matę. Jeff wspina się na narożnik i SWANTON BOMB! 1...2..3! Jeff Hardy obronił swój tytuł. Piękny sen młodszego z braci trwa dalej. Chavo i Big Show odprowadzają półprzytomnego Edge’a do wyjścia a bracia Matt i Jeff świętują w ringu.

(CR:91 MQ:75 OR:86)

John Bradshaw Layfield chodził po zapleczu cały czerwony ze złości. Krzyczał „gdzie jest Michaels?”. W końcu trafił na swojego poszukiwanego.

- Słuchaj, nie chcę słyszeć, co masz mi do powiedzenia. Mam gdzieś twoje sentymenty, twoją zasraną dumę czy cokolwiek innego, co sprawiło, że mnie wystawiłeś. Masz jedną, ostatnią szansę. Możesz jeszcze to wszystko naprawić. Wygrasz Royal Rumble i oddasz mi to zwycięstwo. Kiedy już się tam znajdziesz, nie myśl o sobie. Porzuć to swoje cholerne ego. Pomyśl o swojej rodzinie. O dzieciach, którym chcesz zapewnić dobrą przyszłość. Żegnam.

(OR:92)

ROYAL RUMBLE MATCH

Nareszcie doczekaliśmy się jednego z największych wydarzeń tego roku w WWE. Trzydziestu zawodników będzie walczyć o gwarantowany Title Shot na Wrestlemanii 25. W hali rozbrzmiewa „This Fire Burns”. Publiczność podnosi się z krzeseł, gdy ich ulubieniec, CM Punk wchodzi na ring z numerem jeden.

Entrant #1: CM Punk

Straight Edge Superstar czeka na swojego przeciwnika. Z numerem dwa wychodzi …

Entrant #2: John Morrison

Dwaj dawni rywale z ECW rozpoczęli w szybkim tempie. Punk bardzo wcześnie spróbował GTS, jednak Morrison się wyrwał i chciał skontrować w Moonlight Drive. CM Punk go odepchnął a następnie powalił bardzo mocnym kopnięciem. Publiczność zaczęła odliczać 10..9..8..7..6..5..4..3..2..1.

Entrant #3: Carlito

Portorykańczyk brylował swoją szybkością i gibkością. Korzystając ze swojej świeżości, powalił Moonsaultem CM Punka, a następnie uniknął Roundhouse Kicka Morrisona. Gdy Shaman of Sexy był odwrócony plecami, Carlito wykonał Back Stabbera. Potem wdał się w brawl z CM Punkiem.

Entrant #4: The Brian Kendrick

Kendrick rozpoczął w wielkim stylu, rozkładając wszystkich trzech przeciwników po kolei swoimi kopnięciami z wyskoku. Następnie zatauntował do publiczności ale w zamian otrzymał niezbyt imponujący heat. Chciał wykonać Sliced Bread na Carlito, ten jednak wypchnął go na narożnik i błyskawicznie skontrował Back Stabberem. Ależ forma Portorykańczyka. Morrison powalił go zaraz Roundhouse Kickiem. Shaman of Sexy nie cieszył się jednak zbyt długo gdyż CM Punk kopnął go w głowę, a następnie wykonał GTS!

Entrant #5: Chavo Guerrero

Mexican Warrior rzucił się na CM Punka. W tym samym czasie Carlito siłował się z Kenrickiem przy linach, starając się go wyrzucić. Chavo wykonał Three Amigos na Punku, po czym pokazał widowni, iż ma zamiar wejść na narożnik. Gdy już się tam znalazł, Morrison podbiegł i wypchnął go, eliminując Meksykanina!

John Morrison eliminuje Chavo Guerrero

Shaman of Sexy zaraz po tym wykonał piękny Split Legged Moonsault na CM Punku i za swoją kombinacje otrzymał pokaźne brawa od publiczności.

Entrant #6: Jim Duggan

Pierwszy zwycięzca Royal Rumble w historii i weteran ringu wkracza do akcji przy ogromnym popie widowni. To prawdopodobnie jego ostatnia walka w karierze. Z pewnością będzie chciał się tutaj wykazać. Hacksaw rozpędził się i powalił Kendricka Clotheslinem. Po czym zawył, zachwycając publiczność, i po kolei zdjął Clotheslinem resztę zawodników znajdujących się na ringu.

Entrant #7: Shelton Benjamin

Gold Standard powalił Pay Dirtem wszystkich oprócz CM Punka. Straight Edge Superstar wypchnął go na narożnik i potraktował swoją kombinacją Running Knee i Bulldog. Następnie próbował wyrzucić Sheltona, lecz nieskutecznie.

Entrant #8: Undertaker

Wszystkich sześciu rywali słysząc dzwon zwiastujący nadejście legendarnego Deadmana, przestało ze sobą walczyć. Zwrócili się w stronę nadchodzącego Undertakera. Ogromny weteran został zaatakowany już podczas wejścia na ring, jednak dał sobie radę, rozdając Punche na prawo i lewo. Następnie Big Boot na Carlito, Choke Slam na Kendricku. Dopiero Jim Duggan powalił go Clotheslinem.

Entrant #9: Santino Marella

Santino wszedł i zaatakował Duggana. Chwila brawli, po czym Włoch wylatuje po Clotheslinie przez liny!

Hacksaw eliminuje Santino Marelle

Wtedy jednak obudził się Undertaker. Złapał za szyję Kendricka i potężnym Choke Slamem wyrzucił go za ring.

Undertaker eliminuje The Briana Kendricka

Na rngu znajduje się sześciu zawodników: Undertaker, Hacksaw, Shelton Benjamin, Carlito, CM Punk i John Morrison.

IT’S TIME TO PLAY THE GAME!

Entrant #10: Triple H

Widownia oszalała, gdy Celebral Assasin wpadł z impetem torpedy na ring, rozkładając swoimi Trade Markowymi akcjami przeciwników. Zatrzymał się na Undertakerze. Stanęli naprzeciwko siebie i wymienili spojrzenia. Wtedy obaj na raz się odwrócili i zajęli innymi przeciwnikami. Triple H potraktował Sheltona Pedigree, następnie wyrzucił przez górną linę.

Triple H eliminuje Sheltona Benjamina

Entrant #11: Mark Henry

Mark mógł popisać się swoją siłą, korzystając z obecności cruiserweightów na ringu. Zawodnicy próbowali się wyeliminować, jednak aż do następnego wejścia, nie działo sę wiele.

Entrant #12: Chris Jericho

Y2J pokazał kawał przebiegłości. Nie wdawał się w otwarty brawl z zawodnikami takimi jak Undertaker i Mark Henry. Starał się zaskoczyć innych zawodników i niespodziewanie wyrzucić ich z ringu. W tym czasie Henry powalił CM Punka swoim World’s Strongest Slam. Gdy wstał, Jim Duggan wbiegł w niego z potężnym Clotheslinem. Mark przeleciał przez liny!

Hacksaw Jim Duggan eliminuje Marka Henrego

Ale Jericho podbiega od tyłu do Duggana i wyrzuca również i jego! To już koniec długiej kariery tego weterana.

Chris Jericho eliminuje Jima Duggana

Undertaker, Chris Jericho, Punk, Carlito, Morrison, Triple H. Ta szóstka została na ringu. Czas na kolejne wejście. 10..9..8..7..6..5..4..3..2..1..

Entrant #13: Randy Orton

Legend Killer i lider Legacy wszedł z impetem. RKO na Punku, Carlito i Morrisonie. Czterech main eventerów, Orton, Jericho, Taker i Triple H stanęło każdy przy jednym narożniku. Usłyszeli Theme kolejnego zawodnika.

Entrant #14: The Great Khali

Punjabi Playboy na dzień dobry znokautował całą czwórkę swoim Brain Chopem. Po czym wzniósł ręce do góry i wydał z siebie okrzyk. Naszedł na niego zamroczony Morrison … Punjabi Plunge! Khali odwrócił się i stanął oko w oko z Undertakerem i Triple H’em. Obaj weterani spojrzeli na siebie i kiwnęli głowami.

Triple H&Undertaker eiliminują The Great Khaliego

Entrant #15: Cody Rhodes

Mamy już dwóch członków Legacy na ringu. Orton wykorzystał nieuwagę Carlito i łapiąc go za włody wyrzucił z ringu.

Randy Orton eliminuje Carlito

Zawodnicy toczyli brawle i próby wyrzucenia się poza ring. Orton współpracował z Rhodesem. Morrison popisywał się swoimi akrobacjami, za każdym razem nie dając się wyeliminować.

Entrant #16: Goldust

Starszy brat Codiego pokazał kilka swoich zagrań, uczynił swój słynny, wyuzdany gest w kierunku Morrisona, po czym został zaatakowany przez Ortona. Randy powalił go RKO, a następnie kazał Codiemu go przytrzymać. Młody Rhodes zrobił to, lecz gdy Randy dał do zrozumienia, że chce wykonać Head Punt, na twarzy Codiego pojawiła się niepewność. W końcu Goldust jest jego rodzonym bratem. Cody postanowił działać szybko i sam wyrzucił The Bizarre One’a.

Cody Rhodes eliminuje Goldusta

Orton popatrzył na niego demonicznym wzrokiem. Wtem rozległ się Theme trzeciego z członków Legacy.

Entrant #17: Ted DiBiase

Ted od razu dobiegł do Ortona starając się go uspokoić. Randy w końcu się opamiętał i wszscy trzej zaczęli na nowo współpracować.

Entrant #18: Kofi Kingston

Duża ilość zawodników na ringu sprzyjała chaosowi. Kofi trochę polatał. Morrison czarował akrobatyką. Punk powalił Triple H’a GTSem.

Entrant #19: The Miz

Miz od razu starał się pomóc Morrisonowi. Wdali się obaj w walkę z Punkiem i Kingstonem. Undertaker nie dał rady trzem członkom Legacy i był przez nich obijany w narożniku.

Entrant #20: Vladimir Kozlov

Rosjanin wszedł z impetem, eliminując najpierw Kingstona, potem Miza. Obu wyrzucił zmodyfikowanym Suplexem.

Vladimir Kozlov eliminuje Kofi Kingstona

Vladimir Kozlov eliminuje The Miza

Wtedy to Triple H zaatakował go z nienacka i również wyrzucił poza ring!

Triple H eliminuje Vladimira Kozlova

Entrant #21: MVP

Dziewięciu zawodników znajdowało się na ringu. Trójka z Legacy, Undertaker, Triple H, Jericho, CM Punk, Morrison oraz MVP. Nowoprzybyły zawodnik wykorzystał swoją świeżość i radził sobie bardzo dobrze. Nawet udało mu się powalić Jericho Playmakerem.

Entrant #22: Kane

Po wejściu Kane’a działo się sporo. Big Red Monster rzucił się na członków Legacy. Podwójnym Choke Slamem wyrzucił za ring Codiego Rhodesa i Teda DiBiase.

Kane eliminuje Codiego Rhodesa i Teda DiBiase

Następnie razem ze swoim bratem. Undertakerem, zaczęli czynić spustoszenie. Obaj złapali za szyję MVP i wyrzucili go.

Undertaker&Kane eliminują MVP

Entrant #23: Big Show

World’s Largest Athlete dominuje w ringu rozdając swoje Knockout Punches. Unosi Morrisona wysoko i wyrzuca go poza ring w niezwykły sposób.

Big Show eliminuje Johna Morrisona

Entrant #24: R-Truth

Zapaśnik-rapper ze Smackdown! wbiega na ring z wigorem. W tym czasie Rhodes i DiBiase odwracają uwagę Kane’a. Sędziowie każą im już opuścić okolica ringu, jednak ci wciąż prowokują olbrzyma. Randy Orton wykorzystuje to i zakrada się od tyłu.

Randy Orton eliminuje Kane’a

Big Show siłuje się z Triple H’em przy linach. Kiedy The Game już prawie swoim sprytem wyrzucił olbrzyma, podbiega Jericho i unosi go w górę.

Chris Jericho eliminuje Triple H’a i Big Showa

Jericho śmieje się złowieszczo w stronę The Game’a. Tego zżera gniew, ale za chwilę zostaje zaatakowany przez Big Showa. Obaj walczą ze sobą poza ringiem. Gdy Jericho odwrócił się, dostał tak silnego kopa od CM Punka, że również wypadł! Ależ dramaturgia!

CM Punk eliminuje Chrisa Jericho

To wszystko działo się tak szybko. Publiczność nie wie jak reagować. Z jednej strony wypadł ich idol Triple H, a zaraz potem znienawidzony Jericho. Na ringu zostało tylko czterech zawodników. Undertaker, Randy Orton, CM Punk i R-Truth. Punk wszedł z numerem jeden i z pewnością jest najbardziej zmęczony ze wszystkich.

Entrant #25: William Regal

Brytyjczyk od razu zaatakował CM Punka. Miał ogromną przewagę gdyż jego przeciwnik już dobre kilkadziesiąt minut spędził na ringu. Regal powalił Punka Knee Trembler. Podniósł go i Regal Plex. R-Truth dobiegł do niego i najpierw kopnięcie w brzuch a pote Axe Kick. W tym czasie Undertaker mocował się z Ortonem przy linach.

Entrant #26: Mike Knox

Kolejny brutal z RAW wkracza na ring. Bicycle Kick na R-Truthie a następnie wysokie progi, gdyż Knox atakuje od tyłu samego Undertakera. Orton wykorzystuje chwilę oddechu, zauważa R-Trutha, zbierającego się z maty. Podbiega i wyrzuca go.

Randy Orton eliminuje R-Trutha

Undertaker zajęty jest Knoxem. Orton pomaga Regalowi obijać Punka. We dwóch próbują go wyrzucić, jednak dzielny Intercontinental Champion nie daje się łatwo.

Entrant #27: Rey Mysterio

Filigranowy Meksykanin i ulubieniec najmłodszej części widowni wkracza do akcji. Od razu dobiega do Mike’a Knoxa i zaczyna go okładać kopnięciami. Undertaker, uwolniony od Knoxa, podąża w stronę Ortona.

Entrant #28: Finlay

Irlandczyk wbiega na ring i rozpoczyna brawl z Regalem, co daje CM Punkowi trochę czasu na odpoczynek. Zostały już tylko dwa numery. Jednym z nich na pewno będzie …

Entrant #29 Shawn Michaels

… a drugi owiany jest wciąż tajemnicą. HBK wbiega na ring angażuje się w wieloosobowy brawl. Unika RKO i powala Ortona Sweet Chin Music. Otrzymuje jednak Big Boota od Takera. Phenom łapie go do Tombstone, ale HBK wyrywa się i kojeny Sweet Chin Music! Finlay atakuje go Clotheslinem. Nie trafia. Sweet Chin Music. HBK patrzy w stronę, gdzie Rey Mysterio siłuje się z Knoxem. Sweet Chin Music posyła Knoxa poza ring!

Shawn Michaels eliminuje Mike’a Knoxa

Shawn rusza w stronę Reya, ten podcina go. Michaels wpada na drugą linę. Rey trafia go 619! Dopada go Finlay i próbuje wyrzucić, lecz Rey nie daje się. Michaels wstaje powoli i staje oko w oko a Undertakerem. CM Punk walczy z Regalem przy jednym z narożników.

Zaczyna się odliczanie do numeru 30! 10..9..8..7..6..5..4..3..2..1..

If you close your eyes

your life, a naked truth revealed

Dreams you never lived,

and scars never healed

In the darkness, light

will take you to the other side

and find me waiting

there you'll see,

if you just

close your eyes

To Theme Christiana! Christian powraca do WWE!

Entrant #30: Christian

Wszyscy zawodnicy na ringu przecierają oczy ze zdumienia. Christian zrobił minę jakby był tu największą gwiazdą, doskonale bawiąc się byciem w centrum uwagi. Publiczność dopingowała go gorąco. Walka zaczęła się na nowo. Na ringu poza powracającą gwiazdą byli Undertaker, Shawn Michaels, Randy Orton, Finlay, Rey Mysterio, William Regal, oraz niezmordowany CM Punk. Finlay próbował wyrzucić Reya Mysterio i obaj prawie że zawiśli na górnej linie. Wtedy to bezwględny Orton podbiegł i wypchnął obu.

Randy Orton eliminuje Reya Mysterio i Finlaya

Legend Killer po raz kolejny pokazał swoją niesamowitą intuicję. Christian jakby chcąc go naśladować, w identyczny sposób wyeliminował Punka i Regala!

Christian eliminuje CM Punka i Williama Regala

Została już tylko czwórka. Christian uśmiechnął się szelmowsko i wskazał na ogromny szyld Wrestlemanii. Shawn Michaels zatauntował do niego słynnym gestem DX. Publiczność oszalała. Undertaker wykonał swoje „poderżnięcie gardła”. Orton natomiast rzucił się na HBK chcąc go wyrzucić. Obaj zajęli się sobą. Mina Christiana zaliczyła całą plejadę emocji od ekscytacji, poprzez rozczarowanie, aż do czarnej rozpaczy, gdy zdal sobie sprawę, że stoi naprzeciwko niego rozjuszony i głodny walki Undertaker. Kilka dobrych minut byliśmy świadkami bardzo emocjonującej walki w wykonaniu wszystkich czterech zawodników. Tutaj nie było sojuszy. Orton wykonał Cheap Shot na HBK, po czym podbiegł do Takera i RKO! Stanął i zatauntował do publiki. Ale tuż za nim czaił się Christian. Unprettier! Christian wstał i przyjął potężny Sweet Chin Music! HBK starał się wyrzucić Ortona. Po kilku kolejnych minutach, Christian wspiął się na narożnik aby wykonać Frog Splash na Undertakerze. W tym czasie Shawn szykował się do kolejnego Sweet Chin Music na Ortonie.

Undertaker podniósł się jednak szybciej niż Christian przewidywał. Złapał Kapitana Charyzmę za szyję i odepchnął go! W tym samym czasie HBK nie trafił ze SCM. Orton uchylił się i skontrował kopnięcie w Back Drop, wyrzucając Shawna! Oba wydarzenia rozegrały się prawie w tym samym czasie!

Undertaker eliminuje Christiana

Randy Orton eliminuje Shawna Michaelsa

Zostało już ich tylko dwóch! Orton i Undertaker nie marnowali czasu i rozpoczęli walkę. Phenom próbował Tombstone, jednak Orton się wyrwał i RKO! Randy staje w narożniku i szykuje się do Head Punt! Publiczność dopinguje Undertakera niezwykle gorąco. Ta akcja Ortona potrafi zakończyć karierę! Legend Killer rozpędza się … i zostaje skontrowany butem prosto na twarz. Undertaker łapie go do Last Ride. Unosi do góry … bierze rozbieg …

Jim Ross: O mój Boże, on go zabije!

…Orton leci i upada na matę poza ringiem! UNDERTAKER zwycięża Royal Rumble! Orton leży nie dając znaku życia. Ależ wieczór w Detroit.

(CR:79 MQ:77 OR:78 - Rumble Matches zawsze mają kijowe ratingi w tej grze)

Światła gasną, po chwili strumień niebieskiego światła z reflektorów pada na jeden z narożników. Tam Undertaker staje rozkładając ręce niczym władca jakiegoś imperium. Jego oczy wyglądają jak oczy demona albo istoty ze świata umarłych. Fajerwerki żegnają wszystkich, którzy mieli okazję oglądać tę niesamowitą walkę.

(OR:90)

No Royal Rumble po prostu świetne! Każdy mecz świetny... cieszę się że w końcu do WWE wrócił Christian :) Gdy został Taker i Orton byłem już prawie pewien że Taker wygra ale nie wiedziałem że w taki sposób :D Gratulacje, świetna gala...

P.S. Nie wiem czy mogę tu pisać ale w środę zaczynam z pisaniem mojego diary. W środę pierwsza gala mam nadzieję że ty LooseCannon, skomentujesz moją galę :) Innych oczywiście też zapraszam :D

Kawał dobrej roboty. Twoje Diary czyta się b. fajnie. RR match był oczywiście wspaniały. Ale bardzo podobają mi się takie "przerywniki" :
DON’T STAND UP JEFF!
itp. Ogólnie mam nadzieje, że będziesz to prowadził jak najdłużej.

10136801454e08b07ab2e86.jpg

Dzięki za komentarze. Joga jasne, że skomentuję, tylko napisz :-) Good luck Amigo!

WWE.COM

:arrow: Charlie Haas, DJ Gabriel, Sim Snuka oraz Jimmy Wang Yang zostali zwolnieni. Federacja życzy im sukcesów w przyszłej karierze.

:arrow: Na No Way Out odbędą się dwie walki Elimination Chamber. Jedna będzie o pas mistrzowski a druga i title shot na Wrestlemanii. Wszystko okaże się gdy Undertaker wybierze, o który pas zechce walczyć na najważniejszej gali roku. Przywilej ten dało mu zwycięstwo w Royal Rumble.

:arrow: John Cena, Chris Jericho, Randy Orton, Triple H i Jeff Hardy przyznali, że walka z Undertakerem na Wrestlemanii byłaby dla nich czymś fantastycznym. Z pewnością każdy z nich dołoży wszelkich starań, aby na najważniejszej gali roku uczestniczyć w walce o mistrzostwo swojego Brandu.

[ Dodano: 2009-02-02, 22:35 ]

Z powodu braku czasu muszę chwilowo pisać gale w nieco zawężonej formie. Oczywiście gdy będzie się działo coś, przełomowego, ujmę to dokładnie i skrupulatnie.

Monday Night RAW

26 Styczeń 2009

Gala rozpoczęła się konfrontacją Shawna Michaelsa i Johna Bradshawa Layfielda. HBK wciąż wyglądał jak człowiek, którego myśli błądzą gdzieś po dalekich krainach. Bradshaw zarzucił go masą wyrzutów i oskarżeń, a następnie z demoniczną satysfakcją wygarnął:

YOU’RE FIRED!

Pierwszą walką dzisiejszego show było starcie Kane’a z Chrisem Jericho. Zwycięstwo gwarantowało udział w Elimination Chamber czerwonego brandu. Kane pokazał się z dobrej strony, jednak ostatecznie przegrał przez dyskwalifikację. Stało się to wtedy, gdy sędzie nie zauważył Cheap Shotu w wykonaiu Jericho. Kane wpadł w furię, zapędził rywala do narożnika i nie przestał go okładać pomimo prób przekonania go ze strony sędziego. Po walce furia Kane’a pochłonęła najpierw owego nieszczęśliwego sędziego, a później kilku ochroniarzy, którzy przyszli aby opanować sytuację. Po rozdaniu kilku Choke Slamów Kane w końcu zaczął odzyskiwać zmysły, jednak spustoszenie, które uczynił na ringu, było imponujące.

Hacksaw Jim Duggan żegnał się z fanami po tym, jak na Royal Rumble odbył swoją ostatnią walkę w karierze. Wzruszający moment przerwali członkowie Legacy, którzy wyładowali na weteranie swoją złość, związaną z porażką Randiego Ortona na niedzielnej gali. Sam Legend Killer przypominał pozbawioną uczuć, pustą powłokę człowieka. Bezlitośnie wykończył Duggana swoim Head Punt. Sympatyczny weteran został wyniesiony z ringu na noszach. W Titantronie pojawiła się Stephanie McMahon, GM brandu RAW, i zapowiedziała, że dzisiaj Orton w eliminacjach do Elimination Chamber będzie walczył z samym Shawnem Michaelsem. Ma to być kara za tak nieludzkie potraktowanie Jima Duggana.

W kolejnej walce eliminacyjnej CM Punk pokonał swojego arcywroga, Williama Regala, po GTS. Straight Edge Superstar jest już więc drugim, po Jericho zawodnikiem, który na pewno wystąpi w klatce na No Way Out. Po walce przyjął gratulacje od uroczej Candice Michelle, która zmieniła wizerunek. Czarna sukienka, tatuaż na prawym ramieniu i wysokie buty na koturnach upodobniły ją do fanki Gothic Metalu. Ten nowy image niezwykle przypadł CM Punkowi do gustu, który na widok ślicznej divy wręcz stracił zdolność mowy.

W rewanżu za porażkę na Royal Rumble, Beth Phoenix starała się odzyskać swój pas, walcząc z Meliną. Sędzia zauważył jak Santino złapał rozpędzoną Meline za nogę, przez co ta upadła na matę. Mistrzyni obroniła tym samym pas przez dyskwalifikację. Beth miała sporo zarzutów pod adresem swojego chłopaka, jednak ten chcąc ją pocieszyć ogłosił, że rzuca oficjalne wyzwanie Melinie na następnym RAW. Czyżby czekał nas międzypłciowy pojedynek?

Drużyna Reya Mysterio, Kofiego Kingstona oraz Finlaya pokonała Johna Morrisona, The Miza oraz Mike’a Knoxa po tym, jak Rey odliczył Knoxa po kombinacji 619 i Frog Splash. Joey Styles zapowiedział, że tych dwóch zawodników będzie miało w końcu okazję do starcia jeden na jednego za tydzień, a stawką walki będzie udział w Elimination Chamber.

W ostatniej walce wieczoru Shawn Michaels miał już zwycięstwo w kieszeni, gdy pojawili się Cody Rhodes i Ted DiBiase. Odwrócili uwagę sędziego i wtedy JBL powalił Michaelsa potężnym Chair Shotem. Orton odliczył Shawna do trzech i zapewnił sobie miejsce w Elimination Chamber.

John Cena pojawił się na ringu na wezwanie Stephanie McMahon. Ta ogłosiła, że jest bardzo dumna z niego jako mistrza i pogratulowała zwycięstwa nad JBL’em. Jednak celem tego spotkania było obwieszczenie wszem i wobec, że Undertaker wybrał RAW na wykorzystanie swojego Title Shota na Wrestlemanii 25. Deadman pojawił się na ringu przy ogromnym popie publiczności. Powiedział Cenie, że pokonał już każdego na Smackdown! i szuka nowego wyzwania. RAW zeszło z anteny gdy obaj zawodnicy stali naprzeciwko siebie patrząc sobie w oczy.

Szybkie rezultaty:

Chris Jericho beat Kane by DQ

CM Punk beat William Regal

Melina beat Beth Phoenix by DQ

Rey/Kofi/Finlay beat Morrison/Miz/Knox

Randy Orton beat Shawn Michaels

[ Dodano: 2009-02-02, 22:37 ]

ECW on Sci-Fi

27 Styczeń 2009

Matt Hardy celebrował swoją obronę pasa na Royal Rumble. Przerwał mu Jack Swagger, który wyzwał go na pojedynek rewanżowy. Matt zgodził się mówiąc, że może bronić swojego tytułu zawsze i wszędzie. Dodał też, że czuje się świetnie jako ECW champion i idzie przez życie z dumnie podniesioną głową.

Paul Burchill przegrał z Tommym Dreamerem przez DQ po interwencji Marka Henrego. World’s Strongest Man doszczętnie zniszczył nieszczęsnego Tommiego w ringu, dając mu do zrozumienia, że zadarł z niewłaściwym „Czarnuchem”.

Młody i bardzo zarozumiały Dolph Ziggler pokonał Jamiego Noble’a po swoim finisherze, Jumping Russian Legsweep. Następnie wziął mikrofon i zrobił to, co kocha najbardziej, czyli … przedstawił się.

Dwóch charyzmatycznych, lecz kontrowersyjnych z obyczajowego punktu widzenia, zawodników RAW, JTG i Shad, walczyło z Curtem Hawkinsem i Zackiem Ryderem. To międzybrandowe starcie zakończyło się zwycięstwem Cryme Tyme po tym, jak Shad spinował Rydera.

Mark Henry i jego manager, Tony Atlas, któremu niejeden wrestler mógłby pozazdrościć obwodu w bicepsie, udzielili wywiadu. Zapowiedzieli, że kariera Dreamera zbliża się ku końcowi, a jego gwoździem do trumny będzie właśnie Mark Henry.

W walce wieczoru Matt Hardy po raz kolejny obronił swój pas. Tym razem Swagger zaprezentował się jeszcze lepiej, niż ostatnio. Jednak po świetnym wyrwaniu się z Gutwrench Powerbomb, Matt wykonał techniczny Roll Up i odliczył petendenta.

Szybkie rezultaty:

Tommy Dreamer beat Paul Burchill by DQ

Dolph Ziggler beat Jamie Noble

Cryme Tyme beat Hawkins&Ryder

Matt Hardy beat Jack Swagger

[ Dodano: 2009-02-02, 22:39 ]

Friday Night SMACKDOWN!

30 Styczeń 2009

Piątkową galę rozpoczęła La Familia w składzie: Edge, Vickie Guerrero oraz Chavo Guerrero. Edge był wściekły i zarówno jego żona, jak i Chavo, musieli go uspokajać. Vickie obiecała mu wyjątkowy prezent. Otóż na No Way Out Edge zmierzy się z Jeffe Hardym w TLC Match! To stypulacja, w której Rated R Superstar jest absolutnym mistrzem. W takiej walce przegrał jedynie z Johnem Ceną kilka lat temu. Edge był wyraźnie zadowolony takim obrotem spraw. Vickie oświadczyła też, że Undertaker wybrał RAW do wykorzystania swojego Title Shota. Edge był tym faktem niezmiernie szczęśliwy, gdyż w 100 procentach jest przekonany, że po No Way Out to on będzie nowym mistrzem. Wobec takiego obrotu wydarzeń, Elimination Chamber będzie o title shot z Niebieskiego Brandu na Wrestlemanii. Na najbliższych galach odbędą się walki eliminacyjne. Na koniec Vickie zapowiedziała, że dopóki Undertaker nie zna swojego przeciwnika na Wrestlemanii, który zostanie wyłoniony dopiero w RAW Elimination Chamber, wciąż będzie występował na galach Smackdown!. I dzisiaj Phenom będzie walczył z nikim innym, jak WWE Championem, Jeffem Hardym w pojedynku Non-Title.

Pierwsza walka eliminacyjna rozegrała się pomiędzy Vladimirem Kozlovem oraz R-Truthem. Rosjanin zdominował swojego przeciwnika i ostatecznie wygrał po Battering Ram.

W kolejnej walce Triple H, będący obecnie w niełasce u Vickie, pokonał The Briana Kendricka po Pedigree. Po walce stanął oko w oko z samym Ezekielem Jacksonem. Czarnoskóry Doradca Kendricka wdał się w brawl z The Gamem, ale ten opanował sytuację i ostatecznie wyrzucił olbrzyma z ringu.

Christian, który zadebiutował, a raczej powrócił, na Royal Rumble, udzielał wywiadu w swoim domu. Powiedział, ze nie może doczekać się regularnych występów. Wiemy już, że będzie na pewno zawodnikiem Smackdown! a jego profil został już dodany na wwe.com. Christian nie zajął stanowiska wobec działalności La Familii ani tajemniczych ataków na Jeffa Hardiego. Stwierdził, że Edge żyje swoim życiem, natomiast on swoim. A wobec Jeffa Hardiego nie ma żadnych uprzedzeń ani żalu i nie rozumie, dlaczego komuś mogłoby przyjść do głowy, że to właśnie on stoi za tymi atakami.

Maryse i Michelle McCool miały walczyć z Marią i jej tajemniczą partnerką. Ową divą okazała się powracająca Gail Kim. Skośnooka piękność pokazała bardzo wysoką formę i odliczyła Maryse po Hurricanranie. Maria z Michelle wdały się w bardzo ostrą szarpaninę i potrzebna była interwencja ochrony. Jim Ross zapowiedział, że na No Way Out obie panie zmierzą się w stypulacji, której dawno już nie widzieliśmy … Bra and Panties!

Po walce Gail Kim udzieliła wywiadu. Była bardzo szczęśliwa z powodu powrotu do WWE. Podziękowała Vickie Guerrero za to, że chcąc wzmocnić dywizję div pomyślała właśnie o niej.

Kolejny raz Mr.Kennedy starał się zmotywować MVP. Montel jak zwykle z ego unoszącym się ponad chmurami twierdził, że wszystko wie lepiej i nie dał się przegadać. Kennedy rozpromieniony i uśmiechnięty traktował uroczą arogancję swojego przyjaciela z dużym dystansem.

Trzecia walka eliminacyjna miała rozstrzygnąć, kto dołączy do Kozlova i Triple H’a w Elimination Chamber. Naprzeciwko siebie stanęli Carlito oraz Big Show. Portorykańczyk walczył bardzo dzielnie, stawiając zadziwiający opór ogromnemu przeciwnikowi. Na pewno tej walki nie można było nazwać squashem, chociaż ostatecznie Big Show i tak wygrał po Choke Slam.

Powrót Umagi jest zwiastowany przez nagrania Video, przedstawiające jego dotychczasowe dokonania. Oczywiście skupiono się na tych fragmentach, gdzie Samoańczyk niszczył i wgniatał przeciwników w ziemię. Gwiazdy Smackdown już powinny zacząć się bać straszliwgo Samoan Spike!

W walce wieczoru po raz kolejny Jeff Hardy musiał stanąć oko w oko z legendarnym Undertakerem. Niedawno Deadman odniósł zwycięstwo po interwencji Edge’a. Dla Jeffa była to okazja do rewanżu. Hardy tym razem przyjął zupełnie inną taktykę. Aby walczyć z demonami, trzeba samemu stać się jednym z nich. Gdy Jeff uzyskawł przewagę, błyskawicznie pobiegł po krzesło. Zdzielił nim Phenoma co skończyło się dyskwalifikacją. Następnie wyciągnął spod ringu stół. Rozłożył go, ku uciesze publiki. Położył na nim Deadmana i wspiął się na narożnik. Phenom jednak zdołał wstać i wykonał na WWE Championie Choke Slam z narożnika na stół!. Gdy Phenom opuścił ring, dosłownie znikąd pojawił się Edge. Podłożył Jeffowi jedno z krzeseł pod głowę. Następnie wziął drugie. Ale wtedy Undertaker, będący już przy wejściu, zawrócił. Edge o dziwo nie okazał strachu. Prowokował nawet swojego byłego arcywroga, jednak gdy ten przyjął pozycję bojową, Rated R Superstar zwątpił. Przewaga, którą dawało krzesło w rękach Edge’a w końcu przemówiła do niego i postanowił zaatakować. Taker skontrował Big Bootem. Ale wtedy Jeff Hardy, który zdążył dojść do siebie, powalił Deadmana drugim z krzeseł. Następnie przyczaił się i czekał, aż Edge wstanie.

DO IT JEFF! DO IT!

Trzask rozległ się w hali i Rated R Superstar padł niczym rażony piorunem. „No More Words” rozbrzmiało ku uciesze fanów Jeffa, który w blasku triumfu opuścił ring.

Szybkie rezultaty:

Vladimir Kozlov beat R-Truth

Triple H beat The Brian Kendrick

Gail Kim&Maria beat Maryse&Michelle McCool

Big Show beat Carlito

Undertaker beat Jeff Hardy by DQ

[ Dodano: 2009-02-02, 22:52 ]

Plotki, Newsy, Backstage

:arrow: Niekompletna karta na No Way Out 2009

TLC Match

WWE Championship

Jeff Hardy © vs Edge

RAW Elimination Chamber for World Heavyweight Championship

John Cena vs CM Punk vs Randy Orton vs Chris Jericho vs ??? vs ???

SMACKDOWN Elimination Chamber for WWE Title Shot at Wrestlemania

Triple H vs Big Show vs Vladimir Kozlov vs ??? vs ??? vs ???

Bra and Panties Match

Michelle McCool vs Maria

Extreme Rules Match

Mark Henry vs Tommy Dreamer

:arrow: Jillian z powodu kontuzji została wyłączona z gry na dwa miesiące. JTG został za wybryki na backstage zawieszony na 3 miesiące.

:arrow: Kilkoro zawodników głównego rosteru zostało odesłanych do rozwojówki, Florida Championship Wrestling, celem poprawy umiejętności. Roster FCW wygląda następująco:

Alicia Fox, Apple Miyuki, Black Pain, Brie i Nikki Bella, Caylen Croft, Drew McIntyre, DH Smith, Eric Escobar, Francoise, Joe Hennig, Jon Cutler, Kafu, Kizarny, Katie Lea, Manu, Ricky Ortiz, Miss Angela, Rosa Mendes, Ryan Braddock, Sebastian Slater, Sheamus, Shatter, Trent Baretta, Tyler Black, Kawal, Tomko, Tyler Reiks, Tyson Tarver i Wesley Holiday.

:arrow: Pojawił się pewien heat pomiędzy głównym bookerem WWE (mną) a Finlayem. Doświadczony zawodnik zrezygnował z walk na galach cotygodniowych, co pogrzebało szereg planów wobec niego. Albo zostanie zwolniony, albo dostanie ostatnią walkę na którymś ze zbliżających się PPV i odejdzie w cień aby zająć się trenowaniem młodszych zawodników. Wobec takiego obrotu sprawy, ze względu na brak pomysłów co do osoby Hornswoggle'a, w przypadku braku Finlaya, karzeł najprawdopodobniej pożegna się z federacją.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Godziny zostały do ostatniego pojedynku (Gala Premium rzecz jasna – Później już zostaje tylko finałowa walka na WWE Saturday Night's Main Event) legendarnego Johna Ceny, który to zmierzy się z Dominikem Mysterio. Żeby oddać Cenie hołd wrzucam jego pojedynek z dawnych lat. Rywal akurat nieprzypadkowy. Nigdy tego nie widziałem. Fajny klimat trzeba przyznać.
    • Mr_Hardy
      Walka słaba, ale theme song do którego wychodził przeciwnik Mondo to chyba theme El Generico.
    • KyRenLo
      Oho. Gunther już gotowy do akcji 
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW World Tag League 2025 - Dzień 7 Data: 29.11.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Mutsu, Aomori, Japan Arena: Mutsu Maeda Arena Publiczność: 1.208 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Komentarz: Haruo Murata & Milano Collection AT Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • MattDevitto
      Z racji tego, że streamują to też na kanałach WWE ciężko o jakieś większe oszacowanie. Ja osobiście czasem spojrzę, ale obecnie zdecydowanie bliżej mi do CMLL - produkt jest po prostu lepszy. W AAA brakuje mi w tym wszystkim ciągłości, chyba, że w końcu będą regularnie transmitować kolejne gale.
  • Dodaj nową pozycję...