Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pod prąd

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dzień przed kolejną Palooza. Miejsce: … dowiecie się wkrótce.

Ciszę nie do zniesienia przeciął charakterystyczny, wysoki dźwięk dzwonka do drzwi. Nie była to pora na odwiedziny. Za późno. Tool powoli podniósł się z zakurzonego fotela. Do drzwi miał tylko około 2m, jednak dystans ten jeszcze nigdy nie był tak odległy. Były Word champ wyjrzał przez judasza (swoją drogą – genialny wynalazek). Za drzwiami stała kobieta. Średniej postury Pani, która emanowała kobiecym wdziękiem. Nie było, więc żadnego zagrożenia …

Tool ostrożnie otworzył drzwi.

Kobieta : Jestem …

Tool: Wiem, kim jesteś , wejdź.

Kobieta powolnym krokiem skierowała się do wnętrza pomieszczenia. Jej ubrania , zapach, wygląd wskazywała, że raczej nie przywykła bywać w takich miejscach.

Tool: Umowa była inna. Mieliśmy nagrywać jutro.

Kobieta: Tak, jednak Pani Prezydent …

Tool: Pani prezydent mnie nie obchodzi. Zgodziłem się na ten wywiad pod określonymi warunkami, tak? To wywiad ze mną, więc odbędzie się wtedy, kiedy ja tego będę chciał i na moich warunkach, a nie Pani Prezydent.

Kobieta: Tak, ale już jutro gala, a dział marketingu EWF nalega, aby wypuścić coś nowego – to, co było, na pniu zeszło w święta.

Tool: Więc mam się sprzedać tylko dlatego, że jest kryzys i wy nie macie kasy? Klaudio daruj …

Klaudia Potocka: Ktoś bardzo tego chce …

Tool: kto?

Klaudia Potocka : wiesz, kto.

Tool: eh , niech i tak będzie. Ale z drugiego warunku nie zrezygnuje – wywiad przeprowadzasz Ty i tylko Ty.

Kluadia Potocka: ok., ale zanim zaczniemy powiedz mi jedną rzecz. Jesteś gwiazdą EWF, byłym World champem , dlaczego mieszkasz … „tak” ?

Tool: To temat na inny wywiad. Świecidełka i bogactwa materialne są dla pogłaskania ego ludzi … a ja dawno w ludzi zwątpiłem.

Klaudia Potocka: W samochodzie mam sprzęt, rozłożymy i zaczynamy …

Po chwili oboje znajdowali się przed starą kamienicą. Cztery połączone budynki tworzyły coś w rodzaju podwórka. Podwórka niższej kategorii – śmierdziało tu moczem, a każdy nowo odkryty czysty kawałek ścian namaszczany był napisami w stylu: „poborowy gruby , jesień 2008!” Tool wyjął sprzęt z firmowego samochodu EWF, po czym, wraz z Klaudią wrócili do miejsca zameldowania Phantoma.

Klaudia Potocka: Jezu człowieku. Myślałam, że te zasłonki są naturalnie żółte …

Tool: Bo są … naturalnie zżółkły. Zaczynajmy …

Kluadia: Potocka: Już jutro zaczyna się turniej o World Title. Ten pas już zna Twoje ramię. Wiesz jak ciężkie jest to brzemię, jednak wszyscy chcą go mieć. Jak myślisz, dlaczego?

Tool: Widzisz … World Title to sprawa indywidualna. Dla niektórych jest to dowód, że coś znaczą, że ich wysiłek nie idzie na marne. Upatrują w tym swój cel- swoją ścieżkę. Człowiekowi łatwiej się egzystencjuje, gdy wie, że każdy jego ruch, każde słowo, każda wypita herbata , piwo , każdy pyłek kurzu na tych meblach ma swój sens bytu. Człowiek jest ślepy – patrzy oczami, ale duchowo błądzi. World Title jest światełkiem tunelu dla takich ślepców – wskazuje im sens życia, sens istnienia, sens tego co robią. Sama oceń czy jest to warte …

Klaudia: A Ty ? Czym dla Ciebie jest World Title? Też jesteś ślepcem?

Tool: Widzisz … dla mnie sensem jest wejście na ring. Za każdym razem , gdy wygrywam walkę zdobywam swoje małe World Title. Gdy wchodziłem na ring z Rottweilerem i przetrwałem zdobywałem małe FTW Title , gdy wygrałem – World Title. Mam swoje wartości, swoje cele. Dla mnie każda walka jest jednakowo ważna. Czy będą to młodzi zawodnicy pokroju Nicky Damage, lub Venomus , czy doświadczeni Psycho, Mower czy Scy do każdej walki podchodzę jak do walki o WT.

Klaudia Potocka: Właśnie. Nicky Damage i Venomus to zawodnicy z którymi być może się spotkasz w drugiej rundzie turnieju. Mówisz, że to będzie ważna dla Ciebie walka ? Wszyscy stawiają Cie w roli faworyta…

Tool: nigdy nie byłem w żadnej walce faworytem, ale nigdy też nie odczuwałem, jako bym walczył przeciwko faworytowi walki. Po prostu wchodzę na ring i robię to, co umiem najlepiej … przepraszam na chwilę …

Tool: wstaje z fotela i udaje się do starej biblioteczki. Odsuwa szklaną przesłonę i wyjmuje jakiś stary notatnik.

Tool: Powiedz mi Klaudio , czy rysowałaś kiedyś ?

Klaudia Potocka: Każdy kiedyś rysował …

Tool: nie , nie. Chodzi mi o świadome rysowanie. Rysowanie „czegoś”. Widzisz … to niezwykła rzecz. Jeżeli jesteś niezadowolona z rzeczywistości , która Cie otacza, możesz sobie wykreować nową , własną, lepsza. Pamiętam kiedyś po walce ból był tak niewyobrażalny, że myślałem, że trafiłem do piekła … z tym, że nie wiedziałem za co. Spędziłem dwa tygodnie w szpitalu z myślą, że ból nigdy nie ustanie … jednak, gdy ustał wysłali mnie do domu … na rehabilitację .. i wszystko od nowa. Chcę nauczyć tych młodzików znosić taki wlaśnie ból. Zasieję ziarno niepewności w ich sercach. Kiedy będą myśleli, ze wiedzą już wszystko … zdadzą sobię sprawę, że nie mieli pojęcia …

Klaudia: A rysowanie ?

Tool: Właśnie do tego dążę … Spójrz Klaudio … Potrzebna jest pewna płaszczyzna … nie musi to być nawet kartka. Nie musi być biała. Możesz malować na drewnie , szybie, jeśli masz odpowiednia farby. Możesz zabawić się w Boga!

Tool chwycił ołówek i zaczął coś kreślić w notatniku. Szybkimi ruchami naszkicował kilka kresek i podał je Klaudii. Pracowniczka EWF rzuciła dziwnym zmieszanym spojrzeniem na rysunek. Kreska była wyraźna, gruba. Zarysy ostre. Czarny ołówek nadawał szkicowi jakieś dziwnej prawdziwości.

Klaudia: To Choss.

Tool: Tak Klaudio. To Choss. Ale spójrz na niego. Ten grymas gniewu, bólu! Jak bardzo teraz żałuje, że czasu nie można cofnąć. W takich chwilach bajki są najlepszym przyjacielem człowieka. Lewa ręka przygnieciona do ringu, prawa z wściekłości uderzająca o matę. Choss się poddaję! Chce ucieć, zawołać pomocy … ale zapomniał jak to się robi. Płacze … ale już lepiej. Wie, że ból ustąpi, musi. W końcu się poddał.

Klaudia: Ty to wszystko widzisz na tym rysunku??

Tool: Prawda tkwi w szczegółach Klaudio, a ja te szczegóły stworzyłem. Widzisz ręke Chossa? Znajduje się kilka cm nad matą , palce uniesione są w górę, co może wskazywać, że jest to odbicie zwrotne. Następne jednak już nie będzie takie silne. Następnego w ogóle może nie być. Choss przegrał … z przeciwnikiem … z siłą … z pazernością … z samym sobą.

Tool przekłada kartkę w notatniku i ponownie zaczyna coś szkicować … szybki ruch ręką, kilka minut i były champ pokazuje kolejny szkic Klaudii .

Klaudia: To Nicky …

Tool: Nicky Damage … Damage Nicki. Okrwawiona twarz. Zamknięte oczy … Nicky na noszach. Czy widzisz w powietrzu Klaudio trzy cyfry? Raz dwa trzy? Unoszą się tutaj ,o tak. Jeden błąd … zuchwałość? Być może. Brak doświadczenia? Też mógł być powodem… a jednak Nicky się przeliczył. Wzór, który zawsze wskazywał na jego wygraną okazał się fałszywy. Dlaczego? Dodano kolejną zmienną. W tej chwili za Nicky Damage podstawiamy zero. Bo cóż on znaczy Klaudio? Sójrz na niego. Sanitariusz wkłada mu coś do gardła, bo zakrztusi się własną krwią.

Klaudia: jesteś chory …

Tool: A może chcę taki być? Może chcę widzieć błędy? Ich błedy? Człowiek uczy się na nich, staje się lepszy mocniejszy. Ja w życiu zrobiłem wiele błędów. Związałem się z wieloma ludźmi, którzy okazali się niegodni zaufania. Przyjdzie czas, że ich błędy także ich czegoś nauczą … jednak wszystko w swoim czasie.

Klaudia : Ale to tylko dwaj zawodnicy … z jednym z nich na pewno się zmierzysz, ale co z drugą walką I rundy?

Tool: Dark … wybacz Klaudio, ale nie dostaniesz teraz żadnego szkicu. Nie wiem nawet jak ten koleś wygląda, kim jest, skąd się wziął. Jeżeli wygra z Venomusem – w co wątpię, będę miał idealną okazję, żeby się poznać. Nie poświęce mu teraz ani chwili. Mój czas jest zbyt drogocenny, a on zbyt nieznany i zbyt słaby, abym go marnował.

Klaudia : a Venomus …

Tool: Poczekaj chwilkę …

Tool wstał z fotela, po czym podszedł na starego, drewnianego stolika i wziął z niego czerwony cienkopis. Po chwili powrócił do szkicowania. Czerwony długopis posuwał się bez problemu, ręka Toola z łatwością kreśliła kolejne kształty … po chwili z czerwonego koloru , jak ze spływającej krwii zaczęła się ukazywać kolejna ludzka sylwetka. Venomus klęczał , jednak jedną rękę miał uniesioną w górę w geście tryumfu.

Tool: Przyjrzyj się Klaudio. Przyjrzyj dokladnie. Venomus wygrał … ale czy na pewno? Za tydzień czeka go kolejna runda … czy będzie w stanie stoczyć ponownie tak ostry bój? Ktoś kiedyś powiedział, że zdolność zadawania cierpienia to największe osiągnięcie człowieka. I ja się z tym zgadzam. Każdy musi od życia dostać swoje. Nie ważne co to będzie … a sędziego nie ma … poszedł na piwo. Będzie próbował … będzie chciał … ale co z tego? Fizyczność człowieka jest wartością plastyczną … może się nagiąć do pewnego momentu , potem po prostu pęka. Doświadczy tego Choss , zazna Dark , pozna Nicky … Venomus jest wypadkowa ich wszystkich. Spójrz na tą kumulację błędów, rozpaczy, zniewolenia … ktoś nad nimi czuwa. Ktoś nad nimi Panuje. Jak myślisz Klaudio – kto?

Klaudia: Ty ?

Tool: Nieee, nie słuchasz mnie. Ich podświadomość. Jak myślisz, ile oni mogą znieść … a ile znoszą? Błądzą , ale błądzą za coś. Smutne to, ale prawdziwe. Ktoś im jednak uzmysłowi, że nie warto lecieć z prądem … nie warto iść za wszystkimi. Są jednostkami … tylko.

Klaudia: Więc co należy robic?

Tool: Płynąc pod prąd. Coś Ci pokażę ….

Tool wertuje cały pamiętnik do pierwszej strony i zaczyna pokazywać pierwsze szkice …

Tool: Widzisz, mam tu wszystko.

Tool pokazuje po kolei szkice …

Tool: Tutaj widzisz Phantoma z PCW Polish Title … pamiętasz jeszcze coś takiego jak PCW?

Klaudia: To chyba tylko Sandman pamieta …

Tool: Nieważne … na tym widzisz Toola z Konstantynopol Title … tutaj Tag team champion raz … i dwa … no i to czego tak wszyscy chcą – World Title na moim ramieniu

Klaudia: Nazbierałeś tego trochę …

Tool: Nieważne … Nie o to chodzi. Wiesz co jest w tym wszystkim najbardziej fascynujące?

Klaudia: Słucham?

Tool: Wszystkie te szkice rysowałem na dzień, przed odpowiednimi walkami …

W tym momencie wszystko się urywa … Tool wstaje z fotela, wyjmuje płytę z nośnika po czym wykręca numer..

Tool: Klaudia?

Klaudia: Tak. No i jak?

Tool: ujdzie . Wydajemy.

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Camp

5

• mu

3

• Vaclav

1

• nasjazz

1

Top użytkownicy w tym temacie

Świetny erp. Klimat powoduje, że czyta się jednym tchem i czeka na więcej :) . Plus za szacunek dla młodych zawodników.
Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

Były Word champ

hehe , ile to czasu miałeś ten pas , 15 minut ? :twisted:

czasami spotykasz na swojej drodze osobe , której nie należy wkurwiać . to ja .

291222956444952483a993.jpg

Były Word champ

hehe , ile to czasu miałeś ten pas , 15 minut ? :twisted:

Zawsze to lepiej niż być "najlepszym, wiecznie niedocenianym" nie ? ;-)

hyhy , o mnie sie nie martw , co ma wisieć to spadnie . :twisted:

hyhy , o mnie sie nie martw , co ma wisieć to spadnie . :twisted:

Stary, gdzie ja napisałem Twe imię ? :> uderz w stół ? :D

mu napisał/a:

tutaj . 8) chyba do mnie pisałeś , co nie ? czy wkleiłeś mój cytat i spytałeś ogólnie wszystkich ?

Mój post był odpowiedzią na Twoją zaczepkę, ale pytanie w nim zawarte było ogólne, retoryczne ... cokolwiek. Zresztą, dajmy już spokój bo zrobi się z tego chat :)

a tak btw : może byś się na temat erpa wypowiedział ? :)

Bardzo dobry/świetny rp. Co najważniejsze jego przekaz jest odrobinę ukryty, ale nie ma się problemów z jego zrozumieniem, bo nie jest zamaskowany jakimiś synonimami z kosmosu i czyta się go przyjemnie. Za to ode mnie ogromny plus. Poza tym jego długość jest idealna - ni za długi ni za krótki. Myślę, że powinieneś przejść do trzeciej rundy, ale i tak życzę powodzenia :)
Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

Rp jakości znakomitej. Same opisy są przykładem dużego skilla, zaś pomysłowość speachy zaskakuje. Taka prosta czynność, jaką jest rysowanie, może mieć aż takie głębokie znaczenie. Udział w 3 rundzie masz gwarantowany.

Hokay...

Erpoza dobra, nacechowana emocjami i z wieloma odniesieniami do oponentów.

Zważywszy, że moje "wypociny" nie są ostatnio najlepszej jakości to wydaje mi się, że prawdopodobnie polegnę w drugiej rundzie przeciwko "Narzędziu".

Ale...

Jeżeli wygra z Venomusem – w co wątpię,
Venomus klęczał , jednak jedną rękę miał uniesioną w górę w geście tryumfu.

Tool: Przyjrzyj się Klaudio. Przyjrzyj dokladnie. Venomus wygrał

(kit, że wyrwane z kontekstu :P ) Coś w tym jest stary, coś w tym jest :twisted:

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

Świetny erp. Klimat powoduje, że czyta się jednym tchem i czeka na więcej :) . Plus za szacunek dla młodych zawodników.

Nic dodać nic ująć... Wczoraj czytałem Twoje wypociny jako ostatnie i naprawdę chciało się więcej... Dobra robota :grin:

53541565549537ccb6a05f.jpg