Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pod prąd

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dzień przed kolejną Palooza. Miejsce: … dowiecie się wkrótce.

Ciszę nie do zniesienia przeciął charakterystyczny, wysoki dźwięk dzwonka do drzwi. Nie była to pora na odwiedziny. Za późno. Tool powoli podniósł się z zakurzonego fotela. Do drzwi miał tylko około 2m, jednak dystans ten jeszcze nigdy nie był tak odległy. Były Word champ wyjrzał przez judasza (swoją drogą – genialny wynalazek). Za drzwiami stała kobieta. Średniej postury Pani, która emanowała kobiecym wdziękiem. Nie było, więc żadnego zagrożenia …

Tool ostrożnie otworzył drzwi.

Kobieta : Jestem …

Tool: Wiem, kim jesteś , wejdź.

Kobieta powolnym krokiem skierowała się do wnętrza pomieszczenia. Jej ubrania , zapach, wygląd wskazywała, że raczej nie przywykła bywać w takich miejscach.

Tool: Umowa była inna. Mieliśmy nagrywać jutro.

Kobieta: Tak, jednak Pani Prezydent …

Tool: Pani prezydent mnie nie obchodzi. Zgodziłem się na ten wywiad pod określonymi warunkami, tak? To wywiad ze mną, więc odbędzie się wtedy, kiedy ja tego będę chciał i na moich warunkach, a nie Pani Prezydent.

Kobieta: Tak, ale już jutro gala, a dział marketingu EWF nalega, aby wypuścić coś nowego – to, co było, na pniu zeszło w święta.

Tool: Więc mam się sprzedać tylko dlatego, że jest kryzys i wy nie macie kasy? Klaudio daruj …

Klaudia Potocka: Ktoś bardzo tego chce …

Tool: kto?

Klaudia Potocka : wiesz, kto.

Tool: eh , niech i tak będzie. Ale z drugiego warunku nie zrezygnuje – wywiad przeprowadzasz Ty i tylko Ty.

Kluadia Potocka: ok., ale zanim zaczniemy powiedz mi jedną rzecz. Jesteś gwiazdą EWF, byłym World champem , dlaczego mieszkasz … „tak” ?

Tool: To temat na inny wywiad. Świecidełka i bogactwa materialne są dla pogłaskania ego ludzi … a ja dawno w ludzi zwątpiłem.

Klaudia Potocka: W samochodzie mam sprzęt, rozłożymy i zaczynamy …

Po chwili oboje znajdowali się przed starą kamienicą. Cztery połączone budynki tworzyły coś w rodzaju podwórka. Podwórka niższej kategorii – śmierdziało tu moczem, a każdy nowo odkryty czysty kawałek ścian namaszczany był napisami w stylu: „poborowy gruby , jesień 2008!” Tool wyjął sprzęt z firmowego samochodu EWF, po czym, wraz z Klaudią wrócili do miejsca zameldowania Phantoma.

Klaudia Potocka: Jezu człowieku. Myślałam, że te zasłonki są naturalnie żółte …

Tool: Bo są … naturalnie zżółkły. Zaczynajmy …

Kluadia: Potocka: Już jutro zaczyna się turniej o World Title. Ten pas już zna Twoje ramię. Wiesz jak ciężkie jest to brzemię, jednak wszyscy chcą go mieć. Jak myślisz, dlaczego?

Tool: Widzisz … World Title to sprawa indywidualna. Dla niektórych jest to dowód, że coś znaczą, że ich wysiłek nie idzie na marne. Upatrują w tym swój cel- swoją ścieżkę. Człowiekowi łatwiej się egzystencjuje, gdy wie, że każdy jego ruch, każde słowo, każda wypita herbata , piwo , każdy pyłek kurzu na tych meblach ma swój sens bytu. Człowiek jest ślepy – patrzy oczami, ale duchowo błądzi. World Title jest światełkiem tunelu dla takich ślepców – wskazuje im sens życia, sens istnienia, sens tego co robią. Sama oceń czy jest to warte …

Klaudia: A Ty ? Czym dla Ciebie jest World Title? Też jesteś ślepcem?

Tool: Widzisz … dla mnie sensem jest wejście na ring. Za każdym razem , gdy wygrywam walkę zdobywam swoje małe World Title. Gdy wchodziłem na ring z Rottweilerem i przetrwałem zdobywałem małe FTW Title , gdy wygrałem – World Title. Mam swoje wartości, swoje cele. Dla mnie każda walka jest jednakowo ważna. Czy będą to młodzi zawodnicy pokroju Nicky Damage, lub Venomus , czy doświadczeni Psycho, Mower czy Scy do każdej walki podchodzę jak do walki o WT.

Klaudia Potocka: Właśnie. Nicky Damage i Venomus to zawodnicy z którymi być może się spotkasz w drugiej rundzie turnieju. Mówisz, że to będzie ważna dla Ciebie walka ? Wszyscy stawiają Cie w roli faworyta…

Tool: nigdy nie byłem w żadnej walce faworytem, ale nigdy też nie odczuwałem, jako bym walczył przeciwko faworytowi walki. Po prostu wchodzę na ring i robię to, co umiem najlepiej … przepraszam na chwilę …

Tool: wstaje z fotela i udaje się do starej biblioteczki. Odsuwa szklaną przesłonę i wyjmuje jakiś stary notatnik.

Tool: Powiedz mi Klaudio , czy rysowałaś kiedyś ?

Klaudia Potocka: Każdy kiedyś rysował …

Tool: nie , nie. Chodzi mi o świadome rysowanie. Rysowanie „czegoś”. Widzisz … to niezwykła rzecz. Jeżeli jesteś niezadowolona z rzeczywistości , która Cie otacza, możesz sobie wykreować nową , własną, lepsza. Pamiętam kiedyś po walce ból był tak niewyobrażalny, że myślałem, że trafiłem do piekła … z tym, że nie wiedziałem za co. Spędziłem dwa tygodnie w szpitalu z myślą, że ból nigdy nie ustanie … jednak, gdy ustał wysłali mnie do domu … na rehabilitację .. i wszystko od nowa. Chcę nauczyć tych młodzików znosić taki wlaśnie ból. Zasieję ziarno niepewności w ich sercach. Kiedy będą myśleli, ze wiedzą już wszystko … zdadzą sobię sprawę, że nie mieli pojęcia …

Klaudia: A rysowanie ?

Tool: Właśnie do tego dążę … Spójrz Klaudio … Potrzebna jest pewna płaszczyzna … nie musi to być nawet kartka. Nie musi być biała. Możesz malować na drewnie , szybie, jeśli masz odpowiednia farby. Możesz zabawić się w Boga!

Tool chwycił ołówek i zaczął coś kreślić w notatniku. Szybkimi ruchami naszkicował kilka kresek i podał je Klaudii. Pracowniczka EWF rzuciła dziwnym zmieszanym spojrzeniem na rysunek. Kreska była wyraźna, gruba. Zarysy ostre. Czarny ołówek nadawał szkicowi jakieś dziwnej prawdziwości.

Klaudia: To Choss.

Tool: Tak Klaudio. To Choss. Ale spójrz na niego. Ten grymas gniewu, bólu! Jak bardzo teraz żałuje, że czasu nie można cofnąć. W takich chwilach bajki są najlepszym przyjacielem człowieka. Lewa ręka przygnieciona do ringu, prawa z wściekłości uderzająca o matę. Choss się poddaję! Chce ucieć, zawołać pomocy … ale zapomniał jak to się robi. Płacze … ale już lepiej. Wie, że ból ustąpi, musi. W końcu się poddał.

Klaudia: Ty to wszystko widzisz na tym rysunku??

Tool: Prawda tkwi w szczegółach Klaudio, a ja te szczegóły stworzyłem. Widzisz ręke Chossa? Znajduje się kilka cm nad matą , palce uniesione są w górę, co może wskazywać, że jest to odbicie zwrotne. Następne jednak już nie będzie takie silne. Następnego w ogóle może nie być. Choss przegrał … z przeciwnikiem … z siłą … z pazernością … z samym sobą.

Tool przekłada kartkę w notatniku i ponownie zaczyna coś szkicować … szybki ruch ręką, kilka minut i były champ pokazuje kolejny szkic Klaudii .

Klaudia: To Nicky …

Tool: Nicky Damage … Damage Nicki. Okrwawiona twarz. Zamknięte oczy … Nicky na noszach. Czy widzisz w powietrzu Klaudio trzy cyfry? Raz dwa trzy? Unoszą się tutaj ,o tak. Jeden błąd … zuchwałość? Być może. Brak doświadczenia? Też mógł być powodem… a jednak Nicky się przeliczył. Wzór, który zawsze wskazywał na jego wygraną okazał się fałszywy. Dlaczego? Dodano kolejną zmienną. W tej chwili za Nicky Damage podstawiamy zero. Bo cóż on znaczy Klaudio? Sójrz na niego. Sanitariusz wkłada mu coś do gardła, bo zakrztusi się własną krwią.

Klaudia: jesteś chory …

Tool: A może chcę taki być? Może chcę widzieć błędy? Ich błedy? Człowiek uczy się na nich, staje się lepszy mocniejszy. Ja w życiu zrobiłem wiele błędów. Związałem się z wieloma ludźmi, którzy okazali się niegodni zaufania. Przyjdzie czas, że ich błędy także ich czegoś nauczą … jednak wszystko w swoim czasie.

Klaudia : Ale to tylko dwaj zawodnicy … z jednym z nich na pewno się zmierzysz, ale co z drugą walką I rundy?

Tool: Dark … wybacz Klaudio, ale nie dostaniesz teraz żadnego szkicu. Nie wiem nawet jak ten koleś wygląda, kim jest, skąd się wziął. Jeżeli wygra z Venomusem – w co wątpię, będę miał idealną okazję, żeby się poznać. Nie poświęce mu teraz ani chwili. Mój czas jest zbyt drogocenny, a on zbyt nieznany i zbyt słaby, abym go marnował.

Klaudia : a Venomus …

Tool: Poczekaj chwilkę …

Tool wstał z fotela, po czym podszedł na starego, drewnianego stolika i wziął z niego czerwony cienkopis. Po chwili powrócił do szkicowania. Czerwony długopis posuwał się bez problemu, ręka Toola z łatwością kreśliła kolejne kształty … po chwili z czerwonego koloru , jak ze spływającej krwii zaczęła się ukazywać kolejna ludzka sylwetka. Venomus klęczał , jednak jedną rękę miał uniesioną w górę w geście tryumfu.

Tool: Przyjrzyj się Klaudio. Przyjrzyj dokladnie. Venomus wygrał … ale czy na pewno? Za tydzień czeka go kolejna runda … czy będzie w stanie stoczyć ponownie tak ostry bój? Ktoś kiedyś powiedział, że zdolność zadawania cierpienia to największe osiągnięcie człowieka. I ja się z tym zgadzam. Każdy musi od życia dostać swoje. Nie ważne co to będzie … a sędziego nie ma … poszedł na piwo. Będzie próbował … będzie chciał … ale co z tego? Fizyczność człowieka jest wartością plastyczną … może się nagiąć do pewnego momentu , potem po prostu pęka. Doświadczy tego Choss , zazna Dark , pozna Nicky … Venomus jest wypadkowa ich wszystkich. Spójrz na tą kumulację błędów, rozpaczy, zniewolenia … ktoś nad nimi czuwa. Ktoś nad nimi Panuje. Jak myślisz Klaudio – kto?

Klaudia: Ty ?

Tool: Nieee, nie słuchasz mnie. Ich podświadomość. Jak myślisz, ile oni mogą znieść … a ile znoszą? Błądzą , ale błądzą za coś. Smutne to, ale prawdziwe. Ktoś im jednak uzmysłowi, że nie warto lecieć z prądem … nie warto iść za wszystkimi. Są jednostkami … tylko.

Klaudia: Więc co należy robic?

Tool: Płynąc pod prąd. Coś Ci pokażę ….

Tool wertuje cały pamiętnik do pierwszej strony i zaczyna pokazywać pierwsze szkice …

Tool: Widzisz, mam tu wszystko.

Tool pokazuje po kolei szkice …

Tool: Tutaj widzisz Phantoma z PCW Polish Title … pamiętasz jeszcze coś takiego jak PCW?

Klaudia: To chyba tylko Sandman pamieta …

Tool: Nieważne … na tym widzisz Toola z Konstantynopol Title … tutaj Tag team champion raz … i dwa … no i to czego tak wszyscy chcą – World Title na moim ramieniu

Klaudia: Nazbierałeś tego trochę …

Tool: Nieważne … Nie o to chodzi. Wiesz co jest w tym wszystkim najbardziej fascynujące?

Klaudia: Słucham?

Tool: Wszystkie te szkice rysowałem na dzień, przed odpowiednimi walkami …

W tym momencie wszystko się urywa … Tool wstaje z fotela, wyjmuje płytę z nośnika po czym wykręca numer..

Tool: Klaudia?

Klaudia: Tak. No i jak?

Tool: ujdzie . Wydajemy.

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Camp

5

• mu

3

• Biggmac

1

• nasjazz

1

Top użytkownicy w tym temacie

Świetny erp. Klimat powoduje, że czyta się jednym tchem i czeka na więcej :) . Plus za szacunek dla młodych zawodników.
Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

• Urządzenie:  Windows

Były Word champ

hehe , ile to czasu miałeś ten pas , 15 minut ? :twisted:

czasami spotykasz na swojej drodze osobe , której nie należy wkurwiać . to ja .

291222956444952483a993.jpg

Były Word champ

hehe , ile to czasu miałeś ten pas , 15 minut ? :twisted:

Zawsze to lepiej niż być "najlepszym, wiecznie niedocenianym" nie ? ;-)

hyhy , o mnie sie nie martw , co ma wisieć to spadnie . :twisted:

hyhy , o mnie sie nie martw , co ma wisieć to spadnie . :twisted:

Stary, gdzie ja napisałem Twe imię ? :> uderz w stół ? :D

mu napisał/a:

tutaj . 8) chyba do mnie pisałeś , co nie ? czy wkleiłeś mój cytat i spytałeś ogólnie wszystkich ?

Mój post był odpowiedzią na Twoją zaczepkę, ale pytanie w nim zawarte było ogólne, retoryczne ... cokolwiek. Zresztą, dajmy już spokój bo zrobi się z tego chat :)

a tak btw : może byś się na temat erpa wypowiedział ? :)

Bardzo dobry/świetny rp. Co najważniejsze jego przekaz jest odrobinę ukryty, ale nie ma się problemów z jego zrozumieniem, bo nie jest zamaskowany jakimiś synonimami z kosmosu i czyta się go przyjemnie. Za to ode mnie ogromny plus. Poza tym jego długość jest idealna - ni za długi ni za krótki. Myślę, że powinieneś przejść do trzeciej rundy, ale i tak życzę powodzenia :)
Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

• Reputacja:   1

Rp jakości znakomitej. Same opisy są przykładem dużego skilla, zaś pomysłowość speachy zaskakuje. Taka prosta czynność, jaką jest rysowanie, może mieć aż takie głębokie znaczenie. Udział w 3 rundzie masz gwarantowany.

Hokay...

Erpoza dobra, nacechowana emocjami i z wieloma odniesieniami do oponentów.

Zważywszy, że moje "wypociny" nie są ostatnio najlepszej jakości to wydaje mi się, że prawdopodobnie polegnę w drugiej rundzie przeciwko "Narzędziu".

Ale...

Jeżeli wygra z Venomusem – w co wątpię,
Venomus klęczał , jednak jedną rękę miał uniesioną w górę w geście tryumfu.

Tool: Przyjrzyj się Klaudio. Przyjrzyj dokladnie. Venomus wygrał

(kit, że wyrwane z kontekstu :P ) Coś w tym jest stary, coś w tym jest :twisted:

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

Świetny erp. Klimat powoduje, że czyta się jednym tchem i czeka na więcej :) . Plus za szacunek dla młodych zawodników.

Nic dodać nic ująć... Wczoraj czytałem Twoje wypociny jako ostatnie i naprawdę chciało się więcej... Dobra robota :grin:

53541565549537ccb6a05f.jpg