Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Smackdown 16/01/2009r.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Smackdown

Smackdown zaczęło się od informacji o wypadku Jeff'a Hardy'ego.

Na wieczór zapowiedziano Cutting Edge w/ Jeff Hardy

Na ringu stała Vickie Guerrero. Puszczono video z ostatniego Smackdown, a dokładniej ze wszystkich Triple Leopardy Match. Vickie powiedziała, że Triple H zapłacił za nie szanowanie jej poprzez porażkę z Big Showem. Vickie, dodała, iż HHH nie sznuje nikogo, a na dodatek zniszczył jej małżeństwo i reputację. Na ring wyszedł Triple H, trzymał w ręku kopertę. The Game przeprosił Vickie za wszystko co jej zrobił. W kopercie były oryginalne nagie zdjęcia. HHH powiedział, iż wykupił je od The Great Khali'ego. A na stronie wwe.com znalazły się dzięki Joey Styles'owi. HHH przekazał kopertę GM Smackdown. Vickie powiedziała, iż przyjmuję przeprosiny, lecz to nie wystarczy. Vickie zagroziła udział HHH w Royal Rumble Matchu. Jeżeli przegra z Big Showem w Last Man Standing Matchu - nie wystapi. Gdy Vickie już szła za scenę, Triple H kazał puścić prezentację z fotkami Vickie na titantronie. Zdenerwowana Vickie zmieniła koncepcję Matchu. Zamiast HHH w meczu wystąpi MVP, a jeżeli przegra Triple H nie wystąpi na Royal rumble.

http://img519.imageshack.us/img519/9628/5alastmanstandingmatchwqp8.jpg

Promo Jack'a Swaggera, zdobycie przez niego ECW Championship.

1 Match

Jack Swagger & Mark Henry(w/Tony Atlas) vs Finlay(w/Hornswoogle) & Matt Hardy

Na Royal Rumble zapowiedziano Match o ECW Champioship pomiędzy Jack'iem Swagger'em, a Matt'em Hardy'm.

Najpierw zaczęli Hardy i Henry. Mark posadził Matt'a na narożnik. Hardy skoczył na niego, lecz Henry złapał go w locie. Uderzył kilka razy. Hardy skontrował, rozpędził się o liny, ale Henry złapał go za szyję i wykonał body slam. Próbował running elbow drop, lecz Hardy się odsunał. Hardy wykonał eznuguiri przeciwnikowi i zminil się z Finlay'em, który od razu wykonał runnig senton drop, ale niepełne 2 count. Finlay wykonał dropkick. Następnie rozpędził się o liny, ale Henry wstał i wykonał na nim powerslam. Mark zmienił się ze Swaggerem. Swagger wykonał body slam, następnie próbował elbow drop, ale Finlay się odsunął. Finley kilkakrotnie uderzył Swaggera i powalił na ziemię, by wykonać senton drop. Finlay rozpędził przeciwnika do narożnika. Tam chciał zaatakować, lecz Jack skontrował. Następnie podniósł Finlay'a i zaniósł do swojego narożnika. Sędzia oddzielił Swaggera od Finlay'a. Belfast brawler uderzył w tym czasie Henry'ego i wykonał mu dropkick w nogi, przez co Henry zeskoczył z ringu. Finlay stał za linami ringu, wykorzystał to Swagger, który uderzył jego głową o metalowy słupek przy narożniku. Swagger uderzył Hardy'ego, który także spadł za ring. Swagger chciał odliczyc przeciwnika, ale 2 count. Po przerwie Swagger zmienił się z Markiem. Henry poddusił chilę linami Finlay'a, by z powrotem zmienić sie ze Swaggerem. Wykonał on przeciwnikowi kilka elbow dropów, następnie back suplex. Swagger chciał wykonać body splash z narożnika, lecz Finlay się odsunął i zmienił z Hardy'm. Matt wykonał Swagger'owi clothline do narożnika + bulldog, ale 2 count. Następnie Matt wykonał Side effect. Szykował się na Twist of Fate, ale przeszkodził mu przez przypadek Hornswoogle, którego Finlay wrzucił na ring. Wykorzystał to Henry, który wykonał Hardy'emu clothline, a następnie dostał od Finlay'a w głowę shillelagh. Swagger uderzył Finlay'a big bootem. Hardy wykorzystał to i wykonał na Swagger'ze Twist of Fate, po czym odliczył do trzech.

http://img519.imageshack.us/img519/7214/7finlayandhardygettheirqj0.jpg

Edge rozmawiał z Vickie, przerwał im Chavo, a następnie Big Show, który powiedział, iż Last Man Standing to wspaniały pomysł. Big Show dodał, że to on wygra Royal Rumble.

R-Truth spotał Kendricka z ochroniarzem w drodzę na backstagu.

Todd Grisham rozmawiał z Michelle McCool.

MVP trenował przed meczem z Big Showem. Triple H powiedział do niego, że dziś musi wygrać.

2 Match

R-Truth vs The Brian Kendrick(/Ezekiel Jackson)

Kendrick powalił przeciwnika heel kickiem, następnie przydusił linami. Kendrick założył half boston crab, lecz zmienił w sleeper hold. R-Truth się wydostał. Kendrick próbował kilka razy odliczyć lecz sie nie udawało. Kendrick rozpędził się o liny, lecz R-Truth skontrował i wykonał powerslam, 2 count. Następnie chciał wykonać heel kick, lecz Kendrick się schylił. Kendrick próbował wykonać swój finisher, ale Truth uniknął, rozpędził się o liny i wykonał Tilt-A-Whirl, następnie Axe kick, by odliczyć Kendricka. Po meczu Ezekiel wykonał swój finisher R-Truth'owi.

http://img519.imageshack.us/img519/2044/7jacksondoeswhathisassoit4.jpg

HHH tłumaczył MVP, zęby zapomniał o losing streaku i skupił się na walce.

3 Match

Last Man Standing

Big Show vs MVP

MVP zaatakował krzesłem Showa gdy ten szedł na ring. Kilka razy udzerzył Big Showa krzesłem, lecz ten wytrącił mu krzesło. MVP wykonał na Show'ie dropkick, a następnie chciał spróbować Player Boot, lecz big Show złapał go za nogę i rzucił nim. MVP wypadł za ring. Big show zszedł z ringu, wtedy MVP wszedł. Show wrócił na ring. Montel zaatakował go, lecz Show znów wyrzucił go poza ring. Pchnął MVP o bandę zabezpieczającą. Sędzia doliczył do 4. Big uderzył MVP w klatkę piersiową. Sędzia doliczył tym razem znów do 4. Show wrzucił MVP na ring, lecz ten sturlał się drugą stroną. Poczekał na przeciwnika. zaatakował, lecz Show rzucił nim o schody. Sędzia liczył. Big Show rozpędził się, aby zaatakować kolanem MVP, ale ten się odsunął i Show uderzył w schody. MVP skoczył na niego z ringu wykonując przy tym dropkick i Big uderzył o metalowy słupek. Sędzia doliczył do 8. MVP stał na ringu za linami i chciał zaatakować przeciwnika, lecz Show go strącił. Po przerwie Big Show wykonał chop na MVP w narożniku. Show wykonał później clothline. Sędzia doliczył do 7. MVP próbował zaatakować Showa, ale ten wykonał mu gorilla press. Sędzia:4. Show wykonał Chokebomb. Montel znów wstał. Show wykonał szarżę do narożnika, ale nadział się na nogi przeciwnika. MVP założył Sleeper hold, ale Show przerzucił go przez plecy. Następnie wyrzucił poza ring. Show pchnął MVP na bandę zabezpieczającą. Sędzia:7. Big Show złapał MVP, ale ten uderzył go w twarz. Show rzucił MVP o rampę którą wchodzi się na ring. Następnie wykonał mu suplex właśnie na tej rampie. Sędzia:8. Show rzucił MVP pod titantron. Sędzia: ponownie 8. Show powalil Montela clothlinem. Następnie chciał wykonać Chokeslam, ale został zaatakowany sledgehammerem przez Triple H.

http://img519.imageshack.us/img519/417/8thegamehammersbigshowwib2.jpg

MVP zdążył wstać zanim sędzia doliczył do 10, przez co wygrał i przerwał swój losing streak.

http://img519.imageshack.us/img519/4633/12mvpfinallygetsavictorfv2.jpg

Vickie i Edge rozmawiali. Edge wychodząc pocałował Vickie w czoło.

Undertaker przemówił na temat Royal Rumble.

4 Match

Michelle MCCool vs Victoria

Michelle odliczyła Victorię po Styles Clash.

http://img519.imageshack.us/img519/3053/1victoriaandmichellemccas7.jpg

Vickie oznajmiła HHH'owi, że wypada z Royal Rumble, gdyż zaatakował Big Showa. Triple H przypomniał, że Vickie zabroniła mu być przy ringu podczas walki MVP i Big Showa, a Big Showa zaatakował przy titantronie, więc cały czas jest w Royal Rumble. Vickie zapowiedziała Triple h vs Vladimir Kozlov.

Promo Wprowadzenia Stone Cold'a do Hall Of Fame.

Promo Royal Rumble.

Cutting Edge

Cutting Edge nie doszło do spotkania Edge'a z Jeff'em, gdyż podczas wchodzenia na scenę przy titantronie Jeff przez dostał swoimi pyro(fajerwerkami) bardzo widocznie skierowanymi w jego stronę .

http://img519.imageshack.us/img519/4944/6hardyissenttohiskneeswht0.jpg

Natychmiast zajęli się nim lekarze i przyjaciele. Jeff'a wywieziono na noszach.

http://img519.imageshack.us/img519/6286/9theconcernofbrothermatig9.jpg

Smackdown zeszło z anteny.

EDIT: Zdjęcia dodane.

• Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Rem Mysterio

3

• Simson

2

• luki

2

• Cezet

1

Top użytkownicy w tym temacie

Jeff na serio dostał tymi fajerwerkami czy to znowu jakiś stroyline?

1172056896486a34933c6a9.jpg

Z tymi fajerkami wymyślili...całe szczęście, że nikt nie podłożył przy wejściu skórki od banana, bo w tym wypadku Jeff by się przewrócił, uszkodził sobie kręgosłup i by się rehabilitował przez przynajmniej pół roku :lol: :lol:

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Nie którzy w hali mało co zawału nie dostali :lol: . Ci ludzie nie biorą pod uwagę zbieżności wydarzeń i wydaje im się, że to wszystko było prawdziwe, a mówią, że USA to najmądrzejszy naród na świecie.

It's Easy Bein' Sleazy

Warto dodać że na tej gali odbył się (oficjalnie) ostatni pojedynek Victorii w WWE.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

• Urządzenie:  Windows

Nie którzy w hali mało co zawału nie dostali :lol: . Ci ludzie nie biorą pod uwagę zbieżności wydarzeń i wydaje im się, że to wszystko było prawdziwe, a mówią, że USA to najmądrzejszy naród na świecie.

W dużej mierze na gale przychodzą 12-14 marki, które nie odróżniają Keyfabe'u od real life, a jednak to przy wybuchu fajerwerków było słychać pisk przestraszonych dzieci, a później oni byli pokazywani... na przykład ta płacząca dziewczynka, albo chłopak w rękawkach Jeffa....

Ale masakra jest z tym co robi WWE z Jeffem... Znów prawie zanikł mroczny Jeff , a powrócił idol dzieci, który do tego teraz przeżywa atak w pokoju hotelowym, wypadek samochodowy i poparzenie pierwszego stopnia fajerwerkami... co następne?? Spóźnienie się na samolot lecący do miasta, w którym odbywać ma się następny SmackDown i polecenie drugim, który ulegnie katastrofie na odludziu???

O boże biedny Jeff, tak płakałem gdy oglądałem smacka :cry: Zapłakałem sobie moje repliki rękawków Jeffa i cały (wzorowany na jego) makijaż mi się rozmazał, co to będzie pewnie poparzyło go i będzie miał maskę:D:D I wielki heel turn Hardy'ego, będzie bił wszystkich face'ów i założy jeszcze stajnię z Kanem, Knoxem i będą mieć feud z Mysterio :) Gdyby WWE miało takie pomysły :grin:

11301703464970cd8e3af3a.png

storyline to storyline

ale to niemożliwe żeby Jeffowi się w tej sytuacji nic nie stało,

dokładnie oglądałem tą sytuacje kilka razy i kto wie czy nawet mu sie iskry do oczu nie dostały

Jeszcze dodam, że ludzie skandowali na trybunach MVP! MVP! MVP!

Czyli mamy (chyba) face turn :(

• Urządzenie:  Windows

Ludzie jakoś polubili ogólnie Montela za ten Losing Streak, a teraz jeszcze wygrana z Heel'em, przy pomocy Face'a (choć tweenerowego, ale Face'a), czyli Face Turn możliwy :)

Ale przyznajcie jeżeli chodzi o realistyczność to na powtórkach było pokazane jak Jeff rzeczywiście jest w chmurze dymu a fajerwerki uderzają w niego. 2 rzecz to pamiętajcie że WWE miało wpadki ze sztucznymi ogniami i ogniem Kiedyś podczas wejścia Takera kiedy był koło ringu zapalił się kawałek rampy.Po 3 Jeżeli się jest na hali to się zapomina co to tak właściwie jest wrestling najlepszym przykładaem tego jest relacja naszego Admina z tournee po Europie kiedy sam przyznał że oglądając zapomina się o wszystkim tak więc krzyk na hali może być uzasadniony mimo że niektóre osoby mogły być "wtajemniczone"...

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

Bardzo się ciesze że MVP w końcu wygrał , nie było to może jakies spektakularne zwyciestwo ( w końcu po interwencji Tripla ) , ale dobre na sam początek . Czyżby przechodził face turn ? Byc moze wyszloby mu na dobre bo jak byl heelem i sie wk***** to wygladal raczej na obrazone dziecko , ktore nie dostalo lizaka. W innych walkach nie bylo raczej nic interesujacego.

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

Ale przyznajcie jeżeli chodzi o realistyczność to na powtórkach było pokazane jak Jeff rzeczywiście jest w chmurze dymu a fajerwerki uderzają w niego. 2 rzecz to pamiętajcie że WWE miało wpadki ze sztucznymi ogniami i ogniem Kiedyś podczas wejścia Takera kiedy był koło ringu zapalił się kawałek rampy.Po 3 Jeżeli się jest na hali to się zapomina co to tak właściwie jest wrestling najlepszym przykładaem tego jest relacja naszego Admina z tournee po Europie kiedy sam przyznał że oglądając zapomina się o wszystkim tak więc krzyk na hali może być uzasadniony mimo że niektóre osoby mogły być "wtajemniczone"...

Wątpie że to był przypadek, ale będę zdziwiony jeśli Christian się nie pojawi na RR albo na NWO. W sumie to trochę głupie żeby nawet wmieszać go w fajerwerki... przesada

Nowy theme HHH? pierwszy raz słyszałem ale to z pewnością Motorhead i... :smile: pasuje

Nowy theme HHH? pierwszy raz słyszałem ale to z pewnością Motorhead i... pasuje
To niestety stary theme. Obecnie HHH zamiennnie używa King of kings i The Game,

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"