Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Twoja kontrowersyjna opinia.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Najgorszymi ringowo wrestlerami w WWE na chwilę obecną w kolejności przypadkowej są... i... Braun Strowman...

Czego można wymagać od takiego olbrzyma? Czasy attitude ery, gdzie Big Show potrafił wykonywać zaskakujące akcje jak na swoje gabaryty, dobiegły końca. Ponadto Braun jest planowaną przyszłością federacji, więc muszą go ograniczać zwłaszcza, że jakiś czas temu mógł zakończyć karierę ze względu na nabawienie się jakiejś (nie pamiętam) kontuzji. Nie wiem czy oglądałeś czy też nie, ale zapoznaj się z tym materiałem:

. ;)

Moja kontrowersyjna opinia? Shinsuke Nakamura jest chujowy, o czym CzaQ nieraz się wypowiadał. Ponadto chcę zwolnienia Wyatta z WWE albo przynajmniej zmiany jego gimmicku. Czy to walka czy promo, to komicznego potworka już teraz zawsze przewijam. Kreatywni nic innego nie potrafią dla niego wymyślić niż jakieś potyczki z innymi świrami/ demonami.

Nie rozumiem również hype'u na Woken Matt Hardy. Zobaczyłem jego pierwsze promo i już miałem serdecznie dość. To już Santino ze swoją kobrą był lepszy.

Edytowane przez 8693
https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432236

• Reputacja:   2

Uwaga uwaga - walki z udziałem Glaciera, Mortisa, Ernesta Millera i Wratha były najlepszym, co WCW oferowało w okolicach 1997/1998 roku jeśli chodzi o akcję w ringu.

Oczywiście, dywizja cruiser miała w swoich szeregach o wiele lepszych zawodników i zarazem walki w tej dywizji były, obiektywnie patrząc, technicznie nieporównywalnie lepsze, ale... nie nadawały się do formuły mainstreamowego wrestlingu.

Przykro mi to mówić, ale mat wrestling, choćby najlepszy, nie pasował i nie pasuje do amerykańskiego mainstreamu (co innego brytyjskiego, naturalnie). Luchadorzy w Meksyku niby robili to samo, co w swoich macierzystych promocjach, ale mając porównywanie z tym, co robią dzisiaj zawodnicy Dragon Gate, albo nawet w latach 90 Michinoku Pro - tamte walki z WCW po prostu nie robią takiego wrażenia. Co zaś się tyczy juniorów z Japonii - w swoich czasach w macierzystych federacjach robili wspaniałe rzeczy, ale w WCW, przy innej publiczności, to nie było to samo. Nie było tej energii, a i mam odczucie, że booking był o wiele słabszy, niż to, co można było zobaczyć na galach NJ czy Michinoku Pro.

W efekcie cruiserzy w WCW godne zapamiętania walki wykręcali od wielkiego dzwonu, a znakomita większość tego, co pokazywali w WCW, było miałkie i nijakie. Zwłaszcza wiedząc, na co ich było stać w innych promocjach.

Na drugim końcu łańcucha pokarmowego mieliśmy main eventerów - zawodników, często najlepsze lata mieli za sobą i WCW traktowali tak, jak podstarzałe piłkarskie gwiazdy ligę chińską i indyjską. Tam w kontekście jakości ringowej nie działo się nic wartego uwagi.

Zostaje heavyweightowy midcard, m.in. z bardzo wartościowymi transferami z ECW, takimi jak Chris Jericho czy Raven. Jednak najmilej wspominam tą czwórkę wymienioną na początku. Nie byli technicznymi wirtuozami, ale oglądało ich się po prostu dobrze. Mieli przyjemny i dość innowacyjny styl, praktykowali wrestling inspirowany grami video 10 lat zanim ktokolwiek usłyszał o Kennym Omedze. Pasowali do krótkich walk w telewizji. Człowiek nie miał też wobec nich takich oczekiwań jak wobec uznanych cruiserów, więc i o rozczarowaniu nie było mowy.

Ogólnie nigdy nie lubiłem WCW doby Bischoffa, chyba głównie przez ten nieuchwytny klimat federacji, który po prostu do mnie nie przemawiał, ale dwa epizody z ery Monday Night Wars wspominam miło - ultrastiffowy feud Benoita i Sullivana oraz właśnie starcie ww. czwórki.

https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432239

• Reputacja:   0

Ja dodam jeszcze swoją jedną kontrowersyjną opinię. Brock Lesnar i Nakamura są dobrymi ringowo zawodnikami. Szczególnie Nakamura, który w głównym rosterze miał więcej dobrych walk niż średnich / słabych, pomimo ubogiego movesetu. Podobnie jest z Lesnarem, którego walki są dobre , nawet jeśli robi 3 akcje na krzyż. Wiem że tu dużo robi booking, ale gdyby w miejsce Brocka dać kogoś innego z ograniczonym movesetem do 4 akcji to walki za pewne były by dużo gorsze

To ja napisze kolejną kontrowersyjną opinie. Paul Heyman jest dobry za mikrofonem.

Ludzie piszcie coś normalnego, bo te kontrowersyjne opinie w większości są tak kontrowersyjne, że gołe cycki Sable mogą się schować...

Czytając opinie na temat Nakamury tu na forum, to właśnie moja opinia jest kontrowersyjna, bo większość tu twierdzi , że Nakamura jest przeciętny :)

https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432240

Nie rozumiem również hype'u na Woken Matt Hardy. Zobaczyłem jego pierwsze promo i już miałem serdecznie dość. To już Santino ze swoją kobrą był lepszy.

Widziałeś chociaż co ten facet wyprawiał w IW?

https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432244

Widziałeś chociaż co ten facet wyprawiał w IW?

Ale może to jest właśnie problem - w IW Matt miał pełnię kontroli nad swoją postacią i dużo czasu na budowę jego hype'u, on po prostu BYŁ Broken Mattem. W WWE ma zwykle minutę na wygłoszenie proma na tle zielonego dywanu, sama przemiana zaś przyszła... bo tak. W WWE on nie jest Broken Mattem, on ODGRYWA postać Broken Matta. Mała różnica, ale znacząca.

A swoją drogą... kontrowersyjna opinia: Santino w latach swojej świetności był świetny i spokojnie mógł nawet zakręcić się koło złota, powinien znacznie dłużej trzymać pas IC (a najlepiej stracić go tuż PRZED pobiciem rekordu Honky Tonk Mana), a za kilka lat zajmie zasłużone miejsce w Hall of Fame - należy mu się ono 100x bardziej niż jakimś Hillbilly Jimom czy innym Halla-Halla Longom.

https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432246

Zastanowiłem się i jeszcze kilka moich:

1. Patrząc na gimmick, to najgorszy w WWE jest Kevin Owens. Człowiek, który na początku był nieprzewidywalnym dzikiem, który na dzień dobry wyjebał Powerbomba swojemu ziomeczkowi, po to by po 2 latach zostać jedynie śmieszkującym grubaskiem. A i jest jeszcze jedna kwestia. Za każdym razem jak Owens kręci się na jakimś brandzie, to poziom tygodniówek pikuje szybciej, niż Ilyushin nad Kabatami.

2. Being The Elite, a w szczególności Cody Rhodes i Bucksi to największy rak, nie tylko Bullet Clubu. I nie tylko NJPW. A całego wrestlingu. To, że sobie jakieś tam filmiki wrzucają na Youtube'a, to ok. Szkoda tylko, że one są wykorzystywane jako narzędzie ciągnięcia storyline'ów w telewizji, zwłaszcza w ROH. Szkoda tylko, że ktoś kto tego nie ogląda nie wie co się dzieje. Pewnego razu na którymś PPV sobie była walka i nagle z dupy wyskakuje Page ze związanymi łapami i ustami zaklejoną taśmą izolacyjną. WTF!?

3. Bracia Jackson. Jak ja ich kurwa nienawidzę. Nie mówię, że to są słabi zawodnicy. Są to jedni z najlepszych tag teamów na świecie. Ale niech oni przestaną wreszcie zacierać tą granicę pomiędzy kayfabem, a shootem. Bo w sumie to wygląda mniej więcej tak: hehehe Meltzer, hehehehe 5 gwiazdek, hehehehehe Superkick Party, hehehehe.

4. Obecnie fan ROH = fanboy Bullet Clubu (sorry KL). Jak był ten motyw z całowaniem pierścienia, to jestem pewien, że jakby taki Cody powiedział, że ktoś z publiczności może wejść do ringu i zrobić mu pałę, to spróbowałoby wejść tam ze 100 osób. Przy czym 99% z nich to hetero.

5. Jak coś jest słabe, to nie znaczy, że Vince jest za to odpowiedzialny.

6. Jedyny sposób by cieszyć się wrestlingiem to całkowite uwierzenie w kayfabe.

7. Women Revolution to najlepsze co mogło się przytrafić WWE od dawien dawna.

8. Story z Zigglerem co pałętał się w midcardzie, a nagle dostaje shoty na pas WWE, czy numer 30 w Rumble to najlepszy storyline w ostatnim czasie.

9. Jestem 100% pewny, że po Wrestlemanii wszyscy będą pisać, że Nakamura vs Styles było chujowe.

10. Heel jest cheerowany. "O matko on jest zajebisty". Heel jest wybuczany "O matko, ale on jest słaby". To tak nie działa.

https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432247

1. Patrząc na gimmick, to najgorszy w WWE jest Kevin Owens. Człowiek, który na początku był nieprzewidywalnym dzikiem, który na dzień dobry wyjebał Powerbomba swojemu ziomeczkowi, po to by po 2 latach zostać jedynie śmieszkującym grubaskiem. A i jest jeszcze jedna kwestia. Za każdym razem jak Owens kręci się na jakimś brandzie, to poziom tygodniówek pikuje szybciej, niż Ilyushin nad Kabatami.

Dodaję do stawki Zayna i twierdzę, że ich duet w dużej mierze jest odpowiedzialny za obecny poziom SmackDown. Raz się nienawidzą, raz się kochają, potem znowu nienawidzą, potem znowu kochają i nie wiadomo o co tam chodzi, bo nie ma żadnych storyline'ów i widz nie zna motywacji ich działań. Do tego dochodzi żenada pokroju "Yep Movement' i trwający od zawsze feud z Shanem, który chyba #nikogo.

https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432249

Miały być kontrowersyjne opinie, 3/4 tego co napisał CzaQ to oklepane zdanie większości. To już mój hejt na minusdziesiątkowego badziewiaka (#fireTye) jest bardziej kontrowersyjny, bo tego nieudacznika przynajmniej niektórzy bronią. Nie wspominając już nawet o moich próbach obrony urody Ruby Riott... jeszcze trochę i stanę się enfant terrible tego forum... taki los rudego :P

a ja się z Tobą zgodzę, Ruby Riott może nie jest klasyczną pięknością, ale może się podobać :) no ale mnie akurat zawsze podobały się wydziarane i okolczykowane laski ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432253

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Mi od dawna chodzi po głowie jedna rzecz...

Nie kumam hype'u smartów na The Miza i dla mnie facet nigdy nie powinien dostać pushu większego niż midcard. Nie kręcą mnie jego speeche, choć oddać mu trzeba, że ma na majku luz i daje na nim bardzo naturalnie. Mimo to, jakoś nigdy mnie nie kręciło to o czym on tam nawija - po prostu kompletnie do mnie nie trafiał. Poza tym w ringu jest totalnym średniakiem (choć i tak się trochę wyrobił w porównaniu do żenady jaką odstawiał przed laty) i co najgorsze, ma wygląd (z mordy) szkolnego lapsa, którego całe życie gnoili na przerwach obiadowych, tak więc nawet kiedy stara się odgrywać wkurwienie, wygląda co najwyżej śmiesznie i nieprzekonująco. Trudno na poważnie kupować heela, który wizualnie wygląda na "jednostrzałowca". Jak dla mnie kolo nigdy nie powinien dostać przepustki do main eventów, a danie mu Złota to był po prostu żart z gatunku nieśmiesznych.

https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432256

Miały być kontrowersyjne opinie, 3/4 tego co napisał CzaQ to oklepane zdanie większości. To już mój hejt na minusdziesiątkowego badziewiaka (#fireTye) jest bardziej kontrowersyjny, bo tego nieudacznika przynajmniej niektórzy bronią. Nie wspominając już nawet o moich próbach obrony urody Ruby Riott... jeszcze trochę i stanę się enfant terrible tego forum... taki los rudego :P

a ja się z Tobą zgodzę, Ruby Riott może nie jest klasyczną pięknością, ale może się podobać :) no ale mnie akurat zawsze podobały się wydziarane i okolczykowane laski ;)

Nie tylko ty lubisz wydziarane laski ^^ (napisał kolo z paroma tatuażami na ciele) ale kurwa, gdy tylko patrzę na Ruby i te jej tatuaże, tak mam zawał oczu. Fakt, uwielbiam tatuaże i dziewczyny z nimi, ale no jakoś Ruby mnie odpycha, nie wiem czemu, ale mózg mi tak mówi i kurwa szlus, finito. To taki lekki nonsens czy coś w tym stylu, ale w przypadku Ruby to co za dużo to nie zdrowo, sorki.

Wielu poruszało temat Breja Wariata. Za czasów NXT gościa fajnie się oglądało, ta lampa naftowa czy jaka tam, fotelik bujany, jego proma które były nowe, to dawało klimat....klimat który gdzieś poszedł się po prostu jebać. Teraz Bray mnie nudzi, on nie gada tego samego, on wręcz pierdoli w kółko macieja to samo. Gimmick Woken od Matta ma szansę, ale czuć że jednak ktoś jeszcze poza Mattem stawia łapę/łapy na tym projekcie.

Natomiast co to Tye'a Dillingera, to mi tam kolo pasuje. Taki low midcarderowy spoko face,który ma kontakt z publiką, gówno pewnie osiągnie w fedce, ale zazdrościć można mu dwóch rzeczy - Wypłaty co miesiąc, i dziewczyny, bo jednak Peyton Royce jest super, ale jak sobie powiększyła cycki/piersi to jednak zyskała te parę(naście) punktów.

Edytowane przez VillainLee
https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432257

1. Kevin Owens ostatnio mocno przypakował - w biepsie to mu z kilka cm przybyło.

2. Bray Wyatt jest lepszym ringowo zawodnikiem niż Matt Hardy

3. Zawodnicy z NXT którzy będą mistrzami w głównym rosterze to: Lars Sullivan, Otiz Dozovic, Alister Black i Pete Dunne, Adam Cole

4. Braun Strowman jest lepszy ringowo od takich zawodników jak: Big Show, Kane, Jinder Mahal, Luke Gallows, Rhyno, Titus O'neil, Mojo, Matt Hardy, Baron Corbin

5. Najgorszymi ringowo zawodnikami w NXT są: Ridick Moss, Tino Sabatelli, Lars Sulliwan, Autors of Pain, Cezar Bononi. No Way Jose ( kolejność losowa )

6. Kane powinien już zakończyć karierę 2-3 lata temu ( jest w coraz gorszej formie i widać że wrestling już go coraz bardziej męczy )

7 Najlepsze theme songi w NXT mają Fabian Aichner i Alister Black

8. Za 5-10 lat WWE zacznie wprowadzać pasy typu: Kanady, Indii, Japonii itp.

9. WWE powinno usunąć całkowicie krzesła jako broń lub zezwolić na ataki w głowe nimi, ponieważ atak na plecy wizualnie nie robi wrażenia i jest to mało logiczne patrząc od strony zawodnika w ringu ( do tego to nadstawianie pleców pod uderzenie słabo wygląda )

10. Najciekawsze tag teamy obecnie w WWE to: Heavy Machinery, Revival i Usos

To tyle ode mnie. Więcej kontrowersji nie pamiętam :D

https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432455

• Reputacja:   515

Bray Wyatt jest lepszym ringowo zawodnikiem niż Matt Hardy

Żadne osiągnięcie :D

Zawodnicy z NXT którzy będą mistrzami w głównym rosterze to: Otiz Dozovic,

Niestety, ale z całej sympatii do Otisa to jak już wbije do głównego rosteru to będzie to postać komediowa ala Brodus Clay :(

Teraz zależy właściwie od kiedy zaczyna się gigant, bo uważam, że Lars Sullivan jest najlepszym ringowo gigantem w WWE obecnie, a jego pojedynek z Ohno z Takeover Wargames świetnie się oglądało mimo krótkiego czasu trwania. Teraz patrzę na wiki i okazuje się, że jednak Hero jest większy, więc Lars ma drugie miejsce. Co z Braunem? Jest różnica między skillem, a sposobem bookowania ;)

To ja napisze kolejną kontrowersyjną opinie. Paul Heyman jest dobry za mikrofonem.

Ludzie piszcie coś normalnego, bo te kontrowersyjne opinie w większości są tak kontrowersyjne, że gołe cycki Sable mogą się schować...

Kurczę faktycznie. Patrząc na to co ludzie piszą to mało kto pisze na temat :(

Ale żeby nie było, bo to prawdziwa kontrowersja - Arkao to fajny gość :twisted: i mam nadzieję zobaczyć jego szpetną mordę w Wrestlemaniowym AM :D

Kolejna rzecz - Youtube uświadomił mnie jacy z fanów wrestlingu pojeby. Filmik o Wyattcie gdzie mówią, że pewnie wróci w innym gimmicku po wrzuceniu do jeziora reinkarnacji i co ludzie piszą?

Że nie trzeba go zmieniać, bo był zajebisty, powinien być pushowany do księżyca i wygrywać wszystko jak leci. :roll: Gość był, jest i będzie chujowy w ringu, ale ludzie tak czy siak będą mu robić pałe tak jak Barrettowi, którego wszystkie runy z pasem midcardowym były chujowe, ale nieee... dawać go na World Championa. No i co do samego Wade'a - Anglicy to jednak kurwy :D patriotyzm level hard - gość ssie picze, ale oni hardo są za swoim. Jakby jakiś Polak (i'm looking at you Babatunde) by ssał to prędzej bym mu życzył zwolnienia niż męczyć się i oglądać go w ringu. Obym się mylił i Babs oikazał się świetnym zawodnikiem, a nie kolejnym Cassem.

https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432457

Ale żeby nie było, bo to prawdziwa kontrowersja - Arkao to fajny gość

Niestety akurat ta postać bardzo straciła na swoim face turnie. Heelowy Arkao to była najciekawsza rzecz w ostatnich latach na Atti :D

Co z Braunem? Jest różnica między skillem, a sposobem bookowania

Tego nie rozumiem. Według mnie w ringu Strowman na serio robi fajną robotę jak na swoje gabaryty. Cholera odkąd walczy bez rodzinki Wyatta to nie pamiętam jego złej walki na PPV, chyba że była ona kretyńsko bookowana jak ta z Lesnarem. Braun według mnie między linami jest ok, a jego charyzma i sposób bookowania tylko mu w tym pomaga.

https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432461

Bray Wyatt jest lepszym ringowo zawodnikiem niż Matt Hardy

Żadne osiągnięcie

No fakt ,nie jest to duże osiągnięcie ,ale zawsze coś. Jak dodam następne kontrowersje to napisze od kogo jeszcze Wyatt jest lepszy :D

Zawodnicy z NXT którzy będą mistrzami w głównym rosterze to: Otiz Dozovic,

Niestety, ale z całej sympatii do Otisa to jak już wbije do głównego rosteru to będzie to postać komediowa ala Brodus Clay

Niestety możesz mieć rację, ale mimo wszystko obstawiam ,że gość zdobędzie jakiś midcardowy pas w przyszłości , ewentualnie tag-teamowy. Zauważ jeszcze, że jest on bardzo młody i , więc mogą w niego zainwestować, tym bardziej że już jest dobry, a pewnie bedzie jeszcze lepszy. Dodatkowo gość sie wyróżnia sylwetką i dziwnym wyrazem twarzy :D

Teraz zależy właściwie od kiedy zaczyna się gigant, bo uważam, że Lars Sullivan jest najlepszym ringowo gigantem w WWE obecnie, a jego pojedynek z Ohno z Takeover Wargames świetnie się oglądało mimo krótkiego czasu trwania. Teraz patrzę na wiki i okazuje się, że jednak Hero jest większy, więc Lars ma drugie miejsce. Co z Braunem? Jest różnica między skillem, a sposobem bookowania

Co do mojej wypowiedzi to nie brałem pod uwage kryterium gigantów, tylko na każdego patrzyłem tak samo czy to cruiser czy super heavyweight. Mi generalnie tamta walka się średnio podobała i głównie po niej to wywnioskowałem( może zbyt pochopnie ). Zresztą NXT ma zajebisty roster więc nawet jak Lars byłby jednym z gorszych ringowo to i tak nie znaczy że jest zły :)

Co z Braunem? Jest różnica między skillem, a sposobem bookowania

Tego nie rozumiem. Według mnie w ringu Strowman na serio robi fajną robotę jak na swoje gabaryty. Cholera odkąd walczy bez rodzinki Wyatta to nie pamiętam jego złej walki na PPV, chyba że była ona kretyńsko bookowana jak ta z Lesnarem. Braun według mnie między linami jest ok, a jego charyzma i sposób bookowania tylko mu w tym pomaga.

Jakby patrzeć na Brauna jako giganta to jest moim zdaniem najlepszy ringowo zaraz po Rowanie, chyba że do gigantów wliczamy Samoa Joe i Brocka Lesnara no to wtedy nie :D

Edytowane przez Lukasz4444
https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432473

• Reputacja:   515

Jakby patrzeć na Brauna jako giganta to jest moim zdaniem najlepszy ringowo zaraz po Rowanie

Rowanie? :D A nie pojebało Ci się z Harperem? :D

Nie wiem czy Joe bym zaliczył do kolosów - gość nie jest jakiś wysoki tyle, że ma masę. :D

Znaczy jest napisane, że ma 188 cm, ale patrząc na to jak stoi koło Balora to wcale nie jest wyższy, więc to ewidentnie ściema. Oczywiście mogę się mylić.

https://forum.wrestling.pl/topic/13278-twoja-kontrowersyjna-opinia/page/42/#findComment-432491