Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Typer UFC - Regulamin

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Panowie, czas rozpocząć naszą zabawę w typowanie wyników UFC. Ten temat zostanie przyklejony, a opisane w nim zasady i regulamin typowania jest już oficjalny, więc proszę, by każdy, kto chce bawić się w typowanie wyników UFC ( a w przyszłości może i wyników innych organizacji) zapoznał się najpierw z tym oto regulaminem:

1. Punktacja:

- Prawidłowe wytypowanie zwycięzcy - 2 PKT.

- Prawidłowe wytypowanie końcówki walki - 1 PKT.

Punkt za prawidłowe wytypowanie końcówki walki zostaje przyznany tylko wtedy, gdy wytypuje się prawidłowego zwycięzcę, w innym przypadku ten bonus NIE BĘDZIE PRZYZNAWANY!

2. Oznaczenia:

Przykład - Jeśli Dan Henderson walczy z Richem Franklinem, a chcesz postawić na zwycięstwo Richa przez KO, to powinno to wyglądać w ten sposób:

Rich Franklin via (T)KO

Jeśli chodzi o rodzaje końcówek walk, obowiązują 3 oznaczenia:

- (T)KO

- Submission ( tu zaliczają się wszystkie formy poddania, łącznie z poddaniami po G&P)

- Decision (nie ma znaczenia, czy dzielona, czy jednogłośna)

3. Walki zaliczane do typera:

Czasami może się zdarzyć, że walki poza główną kartą zostaną również dodane do typera, o ile będą w nich walczyć w miarę rozpoznawalni zawodnicy dla ogółu. Jednak podstawą typera zawsze pozostaje MAIN CARD.

To by było na tyle. Wszelkie wątpliwości i pytania (mam na myśli poważne wątpliwości, nie głupie pytania) proszę zostawiać w tym temacie. Życzę wszystkim powodzenia! :)

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

• 3 lata później...
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bonkol

1

• N!KO

1

• DesL

1

• Bullinho

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Co panowie powiecie na reaktywacje typera od nowego roku? Można się zastanowić nad tym czy zmieniać zasady, które już były czy pozostawić to tak jak było. Wydaje mi się, że dodawanie np. w jakiej rundzie skończy się walka to już niepotrzebny poziom trudności i utrudnienie dla tego, który później liczy głosy. No i musi znaleźć się ktoś na tyle sumienny, że podejmie się wspomnianego liczenia, ktoś ambitniejszy pod tym względem np. ode mnie. :twisted: Myślę, że warto spróbować, bo typer MMA miał się dobrze do póki King aka Saryang, aka Agissi nie uciekł z forum z podkulonym ogonem. Co Wy na to?

15974308365193fac7b7921.jpg

• Reputacja:   0

Jestem za! Zgłaszam się jako chętny do pomocy w liczeniu, ale potrzebowałbym kogoś, kto będzie weryfikował dane wyniki.

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Co panowie powiecie na reaktywacje typera od nowego roku? Można się zastanowić nad tym czy zmieniać zasady, które już były czy pozostawić to tak jak było. Wydaje mi się, że dodawanie np. w jakiej rundzie skończy się walka to już niepotrzebny poziom trudności i utrudnienie dla tego, który później liczy głosy. No i musi znaleźć się ktoś na tyle sumienny, że podejmie się wspomnianego liczenia, ktoś ambitniejszy pod tym względem np. ode mnie. Myślę, że warto spróbować, bo typer MMA miał się dobrze do póki King aka Saryang, aka Agissi nie uciekł z forum z podkulonym ogonem. Co Wy na to?

W sumie zmienilismy to na tematy przed gala, w ktorych gadamy o swoich typach - vide ostatnie GSP vs Condit. Dalej jestem przeciwnikiem... szczegolnie takiego typera, w ktorym nikt nie podlicza glosow :wink: Jesli jednak sumienny sie znajdzie, a My ogarniemy wszystko w jednym watku - gdzie obok postow bedziemy typowac (to nie forum o MMA) - to jestem sklonny przytaknac.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   0

Reaktywacja od nowego roku - bardzo chętnie. Myślę, że byłoby to dobrze uporządkowane.

Ja tam osobiście mógłbym się podjąć podliczania wyników, zwłaszcza, że typujemy gale, których wyniki są powszechnie łatwe do znalezienia. Nie zdziwię się jednak jakbyście wybrali do tego zadania kogoś z dłuższym stażem, bardziej godnego zaufania :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• MattDevitto
      Myślałem, że ona skończyła z wrs
    • KPWrestling
      KPW ARENA 32 SPRAWIEDLIWOŚĆ I PRAWO 13.03.2026 Wstęp 17:00, Start 18:00 KLUB NOWY HAREM 81-342 Gdynia, 3 Maja 28 Sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie! https://www.youtube.com/watch?v=faPFQq8Od4INajlepsi polscy zawodnicy, goście z zagranicy, wielkie emocje, duża doza szaleństwa – rozrywka na najwyższym pozio
    • MattDevitto
      Już chyba wiem kto otworzy show w ringu
    • Kaczy316
      Triple H i niespodzianki, więc jak to jest w jego zwyczaju szykujmy się na najzwyklejsze show na świecie i mega przewidywalne, więc Gunther kończy karierę AJ'a, Drew broni tytułu z Samim w czystej walce, Pianek powraca i wygrywa RR Match, a Roman wbija z nr. 30 i też wygrywa RR Match  
    • MattDevitto
      To mnie uspokoił
  • Dodaj nową pozycję...