Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Karta na Wrestlepalooza XCIII

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   9
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Po drugie, jeśli potrafisz lepiej (czego nie kwestiunuje) po prostu zrób to, zamiast o tym pisać, bo ja nigdy nie pisałem, że potrafię napisać lepiej od Kravena, Rotta, Toola, Game'a, czy kogokolwiek. Albo pisze lepszego i wygrywam, albo pisze gorszego, przegrywam i jest koniec tematu.

dobra , troche źle sie wyraziłem. Chodziło mi tu tylko o to by nie wyszło , że robie z siebie ofiare albo np. właże ci w dupe pisząc jaki to jestem gorszy od ciebie. Ten temat pomińmy może przegrałem i chuj. Może kiedyś sie zrewanżuje.

czego się po prostu kurwa NIE DA zrewolucjonizować.

Widocznie skoro este robił to inaczej niż wy znaczy że dokonał jakichś zmian. Ale to chyba jeszcznie nie powód , żeby go za to tak bombardować moim zdaniem. Grzechu ani zbrodni przecież nie popełnił.

Jesli chcieli zmodyfikowac system ocen obowiązujący od zawsze, to mogli nazwac zabawę inaczej niż e-fed, a erpozy zamienić na "best book", lub "your sceniario".

Nie obraź się scy ale , mówisz troche jakbyś był autorem definicji i osobiście zdefiniował co oznacza fed , RP i tak dalej. Nie bede sie kłócił mam nadzieje na normalną rozmowę ...ale po prostu uważam że este i bigg odwalali dobrą robote a to że chcieli coś niecoś pozmieniać to nie był żaden krnąbrny występek.

Zniechęcam młodych graczy do zabawy pisząc na forum, jak powinien wyglądać dobry RP? Czegoś tu nie rozumiem.

Nie , raczej tworzać napiętą atmosfere i konflikt między piszącymi a graczami. Lub też (no offense) kreować wokół pewnej grupy atmosfere nie szacunku ,ale czegoś innego...czegoś co równie dobrze mógłbyś mi powiedzieć np. tak :

"Weź młody znaj swoje miejsce w szeregu i zamknij usta jak do mnie mówisz , bo jeszcze długo długo chuj przed tobą" ....to chyba coś innego niżwzajemny szacunek ?

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ja Myung Agissi

17

• damiandziki

10

• Scythe

10

• mu

8

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

Widocznie skoro este robił to inaczej niż wy znaczy że dokonał jakichś zmian. Ale to chyba jeszcznie nie powód , żeby go za to tak bombardować moim zdaniem. Grzechu ani zbrodni przecież nie popełnił.

I widocznie mu to nie wyszło. Większośc rosteru HVW składała się z debiutantów, to kto niby miał podnieśc głos, nie widząc, że coś jest nie tak, no bo przecież według większości, tak właśnie musiało być. A włażenie bookerom w dupe przez młodych zawodników i brak większej krytyki to normalne, bo choćbyś nie wiem jak bardzo chciał temu zaprzeczyć, 90% nowych zawsze boi się podnieść głos i KAŻDY o tym wie.

Nie obraź się scy ale , mówisz troche jakbyś był autorem definicji i osobiście zdefiniował co oznacza fed , RP i tak dalej. Nie bede sie kłócił mam nadzieje na normalną rozmowę ...ale po prostu uważam że este i bigg odwalali dobrą robote a to że chcieli coś niecoś pozmieniać to nie był żaden krnąbrny występek.

Aa, no tak, masz rację. Więc jeśli w szkole pani nauczycielka postawi Ci 2 na sprawdzianie, mimo, że miałeś w odpowiedziach wszystko, co znajduje się w książce, z której się uczyłeś i zasługiwałeś na przynajmniej 4, to nie masz prawa się kłócić, bo ktoś Ci powie, że zachowujesz się, jakbyś był autorem definicji i systemu oceniania sprawdzianów, tak? Okej.

Nie , raczej tworzać napiętą atmosfere i konflikt między piszącymi a graczami

Ja nie tworzę żadnego konfliktu między piszącymi, a graczami, bo dzięki Bogu, jedynym bookerem oceniającym wyniki walk na obecny moment, jest Game, a to, że ktoś przeczyta, co sądzę ja i kilka innych osób o "systemie oceniania", który do niedawna tu obowiązywał, to bardzo dobrze. Może chociaż 2 z 20 to zrozumie.

czegoś co równie dobrze mógłbyś mi powiedzieć np. tak :

"Weź młody znaj swoje miejsce w szeregu i zamknij usta jak do mnie mówisz , bo jeszcze długo długo chuj przed tobą" ....to chyba coś innego niżwzajemny szacunek ?

To, gdzie kto się znajdzie w karcie, zależy od tego, jak pisze, ale nawet, jeśli zaczyna od razu nieźle, nie znaczy, że nagle pojawi się w ME, bo nie jest pępkiem świata. Ja mam doświadczenie, jakie mam i nigdy nie pierdoliłem, że powinienem być tu, tam, czy chuj wie gdzie. Walczę w pojedynkach, które mi zabookują, staram się wygrywać i robię swoje.

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Aa, no tak, masz rację. Więc jeśli w szkole pani nauczycielka postawi Ci 2 na sprawdzianie, mimo, że miałeś w odpowiedziach wszystko, co znajduje się w książce, z której się uczyłeś i zasługiwałeś na przynajmniej 4, to nie masz prawa się kłócić, bo ktoś Ci powie, że zachowujesz się, jakbyś był autorem definicji i systemu oceniania sprawdzianów, tak? Okej.

Przykład podobny do tego z robotnikiem na budowie. :) A śmiechem żartem - owszem aktualnie w szkole nie miałbym prawa sie w takim przypadku kłócić (ale to oczywiście poza tematem :smile: )

To, gdzie kto się znajdzie w karcie, zależy od tego, jak pisze, ale nawet, jeśli zaczyna od razu nieźle, nie znaczy, że nagle pojawi się w ME, bo nie jest pępkiem świata. Ja mam doświadczenie, jakie mam i nigdy nie pierdoliłem, że powinienem być tu, tam, czy chuj wie gdzie

To już piszesz jakby skierowane wyraźnie do mnie. Odpowiem NIE , nie uważam się za pępek świata i NIE , nie uważam że powinienem być już w ME i NIE , nie pierdolę gdzie powiniem być a gdzie nie i NIE , nie chodziło mi tu o moją postać.

Jesli walczymy o szacunek to walczymy o szacunek obustronny ....a nie wykształcenia przeświadczenia od kogo jestem gorszy i wobec kogo nie mam prawa sie odezwać. koniec.

Dążycie generalnie do tego że zostaniecie w fedzie w 10 graczy sami

ale czegoś innego...czegoś co równie dobrze mógłbyś mi powiedzieć np. tak :

To już piszesz jakby skierowane wyraźnie do mnie. Odpowiem NIE , nie uważam się za pępek świata i NIE , nie uważam że powinienem być już w ME i NIE , nie pierdolę gdzie powiniem być a gdzie nie i NIE , nie chodziło mi tu o moją postać.

Jesli walczymy o szacunek to walczymy o szacunek obustronny ....a nie wykształcenia przeświadczenia od kogo jestem gorszy i wobec kogo nie mam prawa sie odezwać. koniec.

Ogólnie to powiem Ci, że dość mam kurwa przypisywania mi przez Ciebie rzeczy, o których nie myślałem i których napisać nie chciałem. Uwierz mi, że gdybym chciał napisac coś bezpośrednio do Ciebie, to bym to zrobił. Jeśli nie zauważyłeś nigdzie przypisu do Twej osoby, to przestań mi mówić, do kogo co pisałem. Teraz jest koniec.

Scythe napisał/a:

Przykład podobny do tego z robotnikiem na budowie. A śmiechem żartem - owszem aktualnie w szkole nie miałbym prawa sie w takim przypadku kłócić (ale to oczywiście poza tematem )

Przykład podobny? Znajdź mi JEDNO podobieństwo w moim przykładzie, które w jakikolwiek sposób połączy je z Twoim. Bo chyba nie do końca czasami rozumiesz, o czym ja piszę.

Btw. Jeśli miałbyś wiadomości na 4, a dostałbyś 2 i się nie kłócił, to gratuluję Ci woli walki i chęci obrony swoich racji :)

Jesli walczymy o szacunek to walczymy o szacunek obustronny

Ja nie mam z Tobą o co walczyć, bo nie obchodzi mnie za bardzo, kto mnie szanuje.

I jeszcze jedno, co mi wcześniej umknęło:

Tutaj w EWF obowiązuje już wasz system

Nie ma czegoś takiego, jak "nasz system", "Wasz system", "ich system". Jest jeden ogólny system oceniania RPów i spróbuj to zrozumieć, bo ciężko Ci idzie...E-fed to nie jest fabryka samochodów, która ewoluuje razem z duchem czasu. Pewnych rzeczy nie da się zmienić i kryteria oceniania erpoz zawsze zostaną takie same, jeśli federację prowadzić będzie ktoś, kto się na tym zna i nic z tym nie zrobisz, choćbyś starał się tak bardzo mocno, jak starasz się mi wmawiać, w których zdaniach odnoszę się bezpośrednio do Ciebie, a w których nie. Skończyłem rozmowę z Tobą, bo i tak nie rozumiesz, w czym rzecz, jak widzę.

Do It Like A BOSS !

Skończyłem rozmowę z Tobą, bo i tak nie rozumiesz, w czym rzecz, jak widzę.

Faktycznie lepiej będzie ją skończyć bo obaj sie chyba z tego co widze nie rozumiemy.

• Reputacja:   0

jakoś nikt nie napisał że nudny robi się mu w kółko zarzucający nam oszustwa.

nudni byliście Wy , ciągle sie wszystkiego wypierając .

i to rzekomo o tę włąśnie walke pretenesje do este miał mu

nie miał pretensji tylko twierdził ( zresztą , jak pokazały późniejsze wydarzenia , miał racje ) , że nie zasługujesz na zwyciestwo bo napisałeś fajnie ale nie na temat . za to estewu i biggmac twierdzili , że powinieneś wygrać bo napisałeś zajebiste rp . owszem , było dobre ale było nietrafione i danie Tobie zwycięstwa byłoby sprzeczne z zasadami . a zasady w e-fedzie są takie , jakie są , napisze to ostatni raz : nauczmy sie rozróżniać e-fed od fed-fantasy .

co do szacunku : nie bądźmy śmieszni , nie od dziś świeżak to świeżak , a stary wyjadacz to stary wyjadacz i niezależnie od sytuacji , ktoś , kto ma doświadczenie będzie zawsze mógł powiedzieć o słowo więcej . i wiek tu nie ma nic do rzeczy , liczy sie doświadczenie w danej dziedzinie .

czasami spotykasz na swojej drodze osobe , której nie należy wkurwiać . to ja .

291222956444952483a993.jpg

Ty zaś naucz odróżniać się życie od e-feda bo czasem odnosze wrażenie, że uważasz się za Psycho One :) . I uwierz mu, nie miałbym żadnego interesu w jakimkolwiek oszustwie bo dla mnie to zabawa do której podchodze z dystansem.

P.S. Z tym świeżakiem to wiesz...pamiętasz na jakiego luja wyrósł potem świeżak w "Symetrii"? :D

Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

Ty zaś naucz odróżniać się życie od e-feda bo czasem odnosze wrażenie, że uważasz się za Psycho One :)

życie czy zabawa - niezależnie od tego nie lubie jak ktoś mnie robi w chuja , możesz być pewien , że pisze to w swoim imieniu , a nie w imieniu mojej wymyślonej postaci . a druga sprawa jest taka , że Twoje wrażenie znacznie by osłabło gdybyś mnie znał naprawde .

P.S. Z tym świeżakiem to wiesz...pamiętasz na jakiego luja wyrósł potem świeżak w "Symetrii"? :D

hehe , pamiętam ale ile miał kupy w spodniach zanim to sie stało . :)

Mu, możesz uważać, że Cię nie lubie chociaż wydaje mi się, że nie możliwe jest nielubienie osoby znanej jedynie z forum, jednak nigdy nie robiłem Cię w chuja. Ani ja ani este. Mało tego Twoją zwycięską walke z Vaclavem pisałem właśnie ja. Nie neguje, może w życiu też jesteś facetem z górą koksu w białej limuzynie, może też rozpierdalasz każdego kogo napotkasz itd itd. Mi tylko chodzi o traktowanie całej sprawy z należnym jej dystanem bo w pewnym momencie całe to napinanie odbiera jej smak, nie? To tyle z mojej strony.

Z pozdrowieniami- Świerzak.

Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

nigdy nie robiłem Cię w chuja. Ani ja ani este.

mam na myśli fakt , że ( jak dla mnie , to powinienem pogrubić bo chyba nikomu nic nie wpychałem w usta ) Wasze decyzje były conajmniej dziwne . a że mam to do siebie , że jestem dosadny , dużo bluźnie i nie zawsze jestem miły ( skrajności jak góra koksu czy rozpierdalanie każdego są conajmniej śmieszne ) to już tylko i wyłącznie moje wady , niestety tak już mam , że jak coś mi sie nie widzi to o tym głośno powiem .

Z pozdrowieniami- Świerzak.

hehe , post wyżej sie nie pomyliłeś . pozatym nie powiedziałem Ci nigdy ' jesteś świeżak , gówno możesz ' , bardziej starałem sie pokazać , że nie jesteś jeszcze kimś , kto może aż tyle .

Ale masz rację, skoro nawet Jupiter ostatnio nie rozumiał, że w RP trzeba skupić się na ostatnich wydarzeniach swojego zawodnika, nadchodzącej gali i przede wszystkim, PRZECIWNIKU, faktycznie, to jednak nie ma znaczenia, jak długo się w tym siedzi (Odwołuję się teraz do jednego z postów Jupka, który stwierdził, że w następnym RP coś tam coś tam, żeby nikt mu nie zarzucił, że nie skupił się na przeciwniku)

Nie chodziło o to, że się nie skupię na przeciwniku. W moim ostatnim RP ktoś mi zarzucił że za mało się skupiłem na Mamoru, a ten kto czytał ten wie, że nie było tam tylko jednego zdania o nim, aczkolwiek chciałem przedstawić również inne sytuacje dziejące się w e-fedzie. Dlatego nie rozumiem, dlaczego nie rozumiałem na czym sie skupić. Mój RP był maksymalnie powiązany ze wszystkim co się dzieje. Wydaje mi się, że niektórzy myślą, że RP powinien być jednym wielkim monologiem na temat przeciwnika. Wydaje mi się że pisanie o kimś 5 stron w wordzie to po kilkunastu zdaniach już jest po prostu nudne. Jaki sens wtedy miały by wszystkie angle i feudy?? To nie jest UFC-fed panowie...

GALA jest miejscem na rozwijanie wydarzeń, nie RP. Zawsze tak było, jest i będzie! Albo się to rozumie, albo nie. Kropka.

Z jednej strony masz rację, lecz z drugiej strony się nie zgodzę... Jak już pisałem, w RP trzeba nawiązywać do wydarzeń z gali i storylinów :D

zamiast sensownych postów widze głównie mu i naśladującego go Króla jadącego po bandzie, Jupitera odpowiadającego im

e-fed wyróżnia się od reszty forum tym, że bezsensowne posty i jechanie sobie w żartach to już niepisana reguła. Tak było, jest i będzie... :D

Poza tym - jak już wcześniej pisałem, to nie mma-e-fed gdzie storyline to bajka... Nie zawsze musi wygrywać ten kto napisał lepsze RP (nie zawsze nie oznacza że często oczywiście)... Po prostu jak jakiś storyline jest ciągnięty, to trzeba czasami dawać wyniki "pod niego" (może jestem głupi ale tak mi się wydaje). Najlepszy przykład WWE. Czy zawsze najlepszy wrestler wygrywa? :D

Pozdro... I tak was wszystkich lubię :D

P.S. Najważniejsze: mój RP będzie na wtorek 20.01 wieczór - sorki za sóźnienie :D

53541565549537ccb6a05f.jpg

Po prostu jak jakiś storyline jest ciągnięty, to trzeba czasami dawać wyniki "pod niego" (może jestem głupi ale tak mi się wydaje).

może jesteś głupia , weroniczko , od tego zacznijmy . :D hehe , apropos dalszej części cytatu : jedyną osobą , która dobrze zorganizowała takie własnie wygrywanie i przegrywanie pod storyline był rabol - u niego niezależnie od wyniku gali wiedziałeś , że Twój erpoz znaczył maxymalnie wiele i nawet jeśli pod storyline przegrałeś to dostaniesz za to nagrode . wszędzie indziej osoba z lepszym erpozem wygrywa zawsze bo nie ma jak napisać świetne rp i przegrać pod storyline . :/ to chyba lepiej byłoby ustalać wyniki przed galą - Ty przegrywasz to sie nawet nie staraj pisać dobrego erpoza bo to gówno znaczy . na tym to polega ? myśle , że daleko nam do tego .

nie porównuj też e-fedów z wwe bo tam nikt sie nie stara jak może , żeby wygrać . tam są bookerzy , którzy piszą to z góry i gość przed galą wie , że ma zjobbować . tylko z tą róznicą , że oni wiedzą , że tak będzie . ( stone cold miał chyba kiedyś klauzule w kontrakcie , że może odmówić przegrania walki , hehe , dobra rzecz . :D ) gdybyś wiedział , że przegrasz walke pod storyline , napisąłbyś zajebiste rp czy takie średnie ? znalazłbyś motywacje , żeby sie postarać jaknalpiej umiesz ? wątpie , izabello .

Wydaje mi się, że niektórzy myślą, że RP powinien być jednym wielkim monologiem na temat przeciwnika.

nie da sie ukryć , że nie musi być ' monologiem na 100 stron ' ale też NIE MOŻE NIE BYĆ o przeciwniku , najlepiej byłoby jednak , gdyby w erpozie było troche o sobie , troche o wydarzeniach , troche o dupie maryny ( maryna też człowiek . :lol: ) ale zdecydowanie najwięcej o przeciwniku . bo to chyba na przeciwniku powinienes sie skupić , a nie na pomarańczach candi .

To nie jest UFC-fed panowie...

to nie mma-e-fed

Szczerze mówiąc, może jestem totalnym debilem, ale kompletnie nie rozumiem, co te teksty miały oznaczać i do czego się odwoływałeś przytaczając na forum e-fedowym kwestie MMA i UFC :/

Wydaje mi się, że niektórzy myślą, że RP powinien być jednym wielkim monologiem na temat przeciwnika. Wydaje mi się że pisanie o kimś 5 stron w wordzie to po kilkunastu zdaniach już jest po prostu nudne

Ehh, kurwa...czasami czuję się, jakbym polemizował z bandą 5-latków :D Czy ja gdzieś napisałem, że RP to ma być jeden wielki speech???? RP ma być ciekawy, rozbudowany, wciągający, ale DO CHUJA NAWIĄZUJĄCY PRZEDE WSZYSTKIM DO PRZECIWNIKA!! Po kiego diabła nam karty?? Po to, żebyśmy wiedzieli, o kim pisać i na kim się skupić. Jeśli prowadzę feud z Rottweilerem, a dostaję walkę z Toolem, to wiadomo, że nawiąże w erpozie do Rotta, ale zajmie to nie więcej, niż 30-35% erpozy, a nie na odwrót i ja tak to zawsze widziałem, a z tego, co się orientuję, nie tylko ja mam takie zdanie na temach erpoz.

Scythe napisał/a:

GALA jest miejscem na rozwijanie wydarzeń, nie RP. Zawsze tak było, jest i będzie! Albo się to rozumie, albo nie. Kropka.

Z jednej strony masz rację, lecz z drugiej strony się nie zgodzę... Jak już pisałem, w RP trzeba nawiązywać do wydarzeń z gali i storylinów

Wydaje mi się, że nawiązywanie do wydarzeń z gali i storylineów to co innego, niż rozwijanie wydarzeń w swoich erpach. Czy ja naprawdę piszę tak fatalnie, że ciężko czytać moje posty ze zrozumieniem? :)

Nie zawsze musi wygrywać ten kto napisał lepsze RP

Jupek, z całym szacunkiem do Twojej osoby, ale w tym momencie napisałeś największą bzdurę w swojej e-fedowej karierze :) E-fed, w którym nie zawsze liczy się na pierwszym miejscu jakość erpozy traci totalnie sens! RP jest jedynym słysznym wyznacznikiem tego, kto ma wygrać pojedynek, a jeśli feudy, storyline'y itd. były już zaplanowane i coś pokrzyżowało te plany, to trzeba je po prostu zmienić. Chcesz mi powiedzieć, że gdyby ktoś nieoczekiwanie nie napisał erpozy, a bookerzy mieli w planie, by wygrał, to ma dostać zwycięstwo, bo tak pasuje do storyline'u? Bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura!

Najlepszy przykład WWE. Czy zawsze najlepszy wrestler wygrywa?

Najpierw sam piszesz tekst, że e-fed, to nie UFC-fed (swoją drogą wzięty z księżyca, ale o tym już wspominałem), a za chwilę porównujesz e-fed z WWE, które, jak każdy wie, jest prawdziwą federacją...WWE to nie internetowy fed, a w naszym wirtualnym świecie właśnie erpozy decydują o tym, kto wygra i po prostu nie potrafię sobie wyobrazić, że miałbym przegrać po rażąco lepszym erpie tylko dlatego, że tak lepiej pasuje bookerom.

Na koniec chciałbym poinformować, że zakończyłem cały spór i nie zamierzam się dłużej z nikim o nic wykłócać. Rozmawiałem z estevezem na gg, wyjaśniliśmy sobie to i tamto, on przyznał mi moje racje, ja przyznałem jemu jego rację i tym miłym akcentem kończymy ten cały bezsensowny "feud"

Dziku - Nic do Ciebie nie mam. Ty wiesz swoje, ja wiem swoje, a jestem za stary chyba, żeby dalej ciągnąć te debilne konflikty z powodu e-fedu, chociaż zawsze będę twierdzić, że nawet każda zabawa powinna mieć swoje zasady, których trzymać się trzeba. To by było na tyle ode mnie, jeśli chodzi o poprzednie posty. Z Jupiterem chętnie sobie pogawędzę, jeśli dalej będzie mi wciskać głupoty, że nie zawsze zawodnik z lepszą erpozą powinien wygrywać :D

Do It Like A BOSS !

Szczerze mówiąc, może jestem totalnym debilem, ale kompletnie nie rozumiem, co te teksty miały oznaczać i do czego się odwoływałeś przytaczając na forum e-fedowym kwestie MMA i UFC :/

Chodziło mi o to, że w mma nie ma takiego czegoś jak feud. Nawiązywanie w RP tylko do przeciwnika byłoby z góry przekierowaniem "wizji e-fedowej" na coś a'la UFC. Wrestling to wrestling i rządzi się swoimi prawami :)

Ehh, kurwa...czasami czuję się, jakbym polemizował z bandą 5-latków :D

Defacto mam 7 :twisted: 29 luty ma swoje prawa :D

Po kiego diabła nam karty?? Po to, żebyśmy wiedzieli, o kim pisać i na kim się skupić. Jeśli prowadzę feud z Rottweilerem, a dostaję walkę z Toolem, to wiadomo, że nawiąże w erpozie do Rotta, ale zajmie to nie więcej, niż 30-35% erpozy, a nie na odwrót i ja tak to zawsze widziałem, a z tego, co się orientuję, nie tylko ja mam takie zdanie na temach erpoz.

Prawda! Jednak w nawiązaniu do tematu, czyli mojego ostatniego RP, MUSIAŁEM skupić się na kilku sprawach, dlatego też Mamoru nie otrzymał CAŁEGO CZASU ANTENOWEGO. Za wiele widocznie się działo wokół Jupka, a żeby nic nie ominąć trzeba było pisać o wszystkim choć po troszku :D

Wydaje mi się, że nawiązywanie do wydarzeń z gali i storylineów to co innego, niż rozwijanie wydarzeń w swoich erpach. Czy ja naprawdę piszę tak fatalnie, że ciężko czytać moje posty ze zrozumieniem? :)

Rozumiem przez to, że wszelkie własne pomysły ujawniane w erpkach powinny zostać wykluczone :/ Temat podany - praca do odrobienia... Troszkę dziwne, bo o ile pamiętam nigdy nikt w historii nie czepiał się tego, ba... Nawet o ile mi dobrze wiadomość własna KREATYWNOŚĆ była również punktowana...

Jupek, z całym szacunkiem do Twojej osoby, ale w tym momencie napisałeś największą bzdurę w swojej e-fedowej karierze :)

Wyrwane z kontekstu... Nie liczy się :D

-fed, w którym nie zawsze liczy się na pierwszym miejscu jakość erpozy traci totalnie sens! RP jest jedynym słysznym wyznacznikiem tego, kto ma wygrać pojedynek, a jeśli feudy, storyline'y itd. były już zaplanowane i coś pokrzyżowało te plany, to trzeba je po prostu zmienić. Chcesz mi powiedzieć, że gdyby ktoś nieoczekiwanie nie napisał erpozy, a bookerzy mieli w planie, by wygrał, to ma dostać zwycięstwo, bo tak pasuje do storyline'u? Bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura!

Nie napisałem że nie zawsze liczy się JAKOŚĆ RP. Wyraźnie zaznaczyłem że nie zawsze z lepszym RP się WYGRYWA. Co przez to rozumiałem? Otóż pisząc 5 pod rząd zajebistych erpów, nie musisz wygrać każdej walki, ale za to napewno wygrasz FEUD na końcu. To miałem na myśli. Jakość RP się opłaca. Załóżmy że mamy feud. Mamy pięć walk do walki o tytuł. 4 razy piszesz zajebiste RP, a ja słabizna. 2 razy mnie rozpierdalasz, w międzyczasie 2 razy mieszasz z błotem innym Main Eventerów, a ja dwukrotnie dostaję baty od Low Cardu... Przychodzi walka rozstrzygająca... Scy vs. Jupiter o jakiś pas (był taki feud, a że pisałem słabe RP i tak jest pchany dalej). I co? Wznoszę się na wyżyny, piszę zajebistą erpozkę, lepszą od Twojej i wygrywam pas... Sprawiedliwe? Jak dla mnie nie...

Najpierw sam piszesz tekst, że e-fed, to nie UFC-fed (swoją drogą wzięty z księżyca, ale o tym już wspominałem), a za chwilę porównujesz e-fed z WWE, które, jak każdy wie, jest prawdziwą federacją...

Wrestling i MMA to dwie różne sprawy o których wspomniałem wyżej :D

Z Jupiterem chętnie sobie pogawędzę, jeśli dalej będzie mi wciskać głupoty, że nie zawsze zawodnik z lepszą erpozą powinien wygrywać :D

Ja ci dam kurwa głupoty :D I nie żaden feud tylko "przyjacielska pogawędka". Znamy się nie od dziś przecież ;)

apropos dalszej części cytatu : jedyną osobą , która dobrze zorganizowała takie własnie wygrywanie i przegrywanie pod storyline był rabol - u niego niezależnie od wyniku gali wiedziałeś , że Twój erpoz znaczył maxymalnie wiele i nawet jeśli pod storyline przegrałeś to dostaniesz za to nagrode .

Widzę jednak zrozumienie w moich słowach cukiereczku. Właśnie o to mi chodziło. :D

nie porównuj też e-fedów z wwe bo tam nikt sie nie stara jak może , żeby wygrać . tam są bookerzy , którzy piszą to z góry i gość przed galą wie , że ma zjobbować . tylko z tą róznicą , że oni wiedzą , że tak będzie . ( stone cold miał chyba kiedyś klauzule w kontrakcie , że może odmówić przegrania walki , hehe , dobra rzecz . :D ) gdybyś wiedział , że przegrasz walke pod storyline , napisąłbyś zajebiste rp czy takie średnie ? znalazłbyś motywacje , żeby sie postarać jaknalpiej umiesz ? wątpie , izabello .

Tu masz rację. Moje przyrównanie do WWE było co najmniej nie na miejscu, ale motywacją do pisania RP nie jest tylko kolejna walka, ale również cały feud który prowadzę. Tak jak było w przypadku ostatniego feudu z Vaclavem.

nie da sie ukryć , że nie musi być ' monologiem na 100 stron ' ale też NIE MOŻE NIE BYĆ o przeciwniku

Chyba nigdy w historii nie napisałem RP w którym nie nawiązałem do najbliższego rywala. To jest już pewny job!!

53541565549537ccb6a05f.jpg

A po co w ogóle dzielicie roster na starych i mlodych? Robić to mogą sobie bookerzy na galach, ale po co ta presja na forum? Każdy z nas kiedyś zaczynał, nie ważne czy to było 10 lat temu, czy 10 dni temu... Jakby na Was "10 lat temu" naskoczyli, to byście w ogóle o EWF nie myśleli.

W ogóle czym Wy się napinacie? To jest E-FED. Nie walczymy tu o grube pieniądze i przyszłość swoją i swojej rodziny. Na prawde nie macie istotniejszych problemów jak zachowanie innych użytkowników na forum? Nie licytujcie się kto napisał, że pisze lepsze RPy tylko piszcie te RP.

Scythe: Co Ci przeszkadza w książkowych-RPach? To, że RP znaczy to co napisałeś, nie oznacza, że ktoś nie może sobie napisać tego co chce. W najbliższym turnieju walcze z 4 osobami, którychw ogóle nie kojarze. Jakbym miał o nich pisać RPa to bym skończył po jakiś 10 linijkach. Wole książkowe. I co? Wywalą mnie? Raczej nie.

O to w tym chodzi (przynajmniej kiedyś o to w tym chodziło), że ludzie jarający się tym tematem z luzikiem podchodzą sobie do rywalizacji na pisane przez siebie, często niezgodne z kanonami RPy. Wiem, wiem. Nie było mnie 4 lata, możliwe, że dużo się zmieniło. Ale na prawdę. Dla osoby z zewnątrz, która nie zna połowy ludzi, niezbyt interesuje się tym kto był w HVW, a kto nie... to jest śmieszna, a może nawet i żałosne.

Troche mniej spinki, troche zdrowsze podejście, a będzie fajniej.