Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Survivor Series 2004 - raport

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Survivor Serries 2004

1.Spike Dudley vs Rey Misterio vs Billy Kidman vs Chavo Jr fatal four way cruiserweight championship

zwyciezca: Spike Dudley

komentarz: walka jak na opening match calkiem niezla, choc jak na Survivor Serries, mozna by oczekiwac czegos wiecej od walki cruiserow.

Bede to powtarzal pewnie kilkakrotnie, ale ta gala nalezy do jednych z wazniejszych w roku, dodajac do tego ze jest to 18 gala typu SS, nalezalo by oczekiwac czegos w stylu chociazby Summerslam. Ta dygresja musiala nastpic.

Jesli chodzi o Walke wrestlerow z dywizji cruiser to byla niezla. NIe brakowalo kilku high risk moveow. W koncowce walki Chavo wykonal na Spikeu swoj gory bomb. Chavo pokryl Spieka i juz byl o krok od zdobycia pasa, lecz pin przerwal Billy Kidman, lecacy na szyje Chava z leg dropem. Na ring szybko wkroczyl Rey MIstreio ktory usunal Billego z ringu za pomoca head scissors, tym samym wypadajac z ringu. Na samym ringu pozostali juz tylko Chavo oraz Spike, a z racji tego ze Chavo dostal silny cios na nie tak dawno kontyzjowana szyje to Spike bez problemu odliczyl Guerrere.

2.Shalton Benjamin vs Christian IC championship

zwyciezca: Shalton Benjamin

komentarz: bardzo dorba walka, jedna z lepszych tego wieczoru, zapachnialo matchem z WMXX pomiedzy Christianem a Jerichem. Dobra walka z dawka emocji w koncowce. Podczas matchu czesto interferowal Tyson Tomko. Pod koniec Shalton przezyl pin po nielegalnie zadanym na nim big boocie przez Tomka. SHalton poradzil sobie z chwilowymi problemami i ni stad ni z owad zadal swoj T-Bon slam. On zwykle ta akcje wykonuje z zaskoczenia bardzo szybko.

Pozatym musze przyznac ze Christian to swietny wrestler, jako fan i taki lekki (nieskromnie mowiac) znawca wrestlingu musze docenic tego faceta. Za Mic skillsy, za umiejetsnosci za to ze potrfai swietnie wspolpracowac. Mam nadzieje ,ze kiedys Captian zajdzie na sam szczyt.

3.Classic Survivor Series Match: Eddie Guerrero, Rob Van Dam, John Cena i Big Show vs Kurta Angle, Carlito Carribean Cool, Mark Jindrak i Luther Reigns

zwyciezcy: Team Guerrero

komentarz: taki sobie match. Jako ostatni na ring wszedl JOhn Cena. Od razu skierowal swoje kroki w kierunku Carlita i Hesusa. Obu pogonil na zaplecze, Cena obil Hesusa, a Carlita tak przestraszyl ze ten wyjchal z sali.

Pozniej Cena wrocil na ring a walka stala sie klasycznym (no moze nie az tak) ale handicap matchem. Najpierw zostal wyeliminowany Rob van dam, ktos zrobil mu rollupa (sorry ale pisze ten raport z duzym poslizgiem i bez gali, ktora juz dawno skasowalem).

Pozniej bardzo nieoczekiwanie Eddie zrollupowal Marka JIndraka, wspomagajac sie linami. Kiedy na ring wszedl Big Show ,latwo udalo mu sie wyeliminowac Luthera Reignsa. Na koncu zostal juz tylko Kurt Angle. Kurt chcial uciec z ring, olewajac walke, ale stanal mu na drodze wyeliminowany RVD. Kurt wrocil na ring a tam od razu FU wykonal mu Cena, kotry byl na ringu nie legalnie, legalnym wresterem byl Big Show. Nagle Eddie wszedl na naroznik i skoczyl na Angle'a z frog splashem. teraz to juz tylko Show wszedl na ring i raczej na pewno pokryl i spinowal do trzech Angle'a, nie pamietam czy dal mu jeszcze choke slam.

4.The Undertaker vs John Heidenreich

zwyciezca: The Undertaker

komentarz:calkiem niezla walka , nawet mi sie podobala, do dzis wspominam fatalny match miedzy Takerem a Bookerem T, od tego czasu zrazilem do do dead mana. Ale wtedy kiedy ogaldalem SS, zobaczylem zuplenie inny super heavyweight match. dwoch wielkich facetow, kilka niezle wykonanych akcji, taki sobie feud miedzy nimi.

Walka skonczyla sie klasycznym Tombstonem, ale nie brakowalo choke slama, last Ridea czy nawet the black Hole Abyssa, kotry w WWE wykonuje Heidenreich.

Reasumujac ta wlaka to przynajmnije dla mnie mile zaskoczenie.

5.Trish Stratus vs Lita women championship

zwyciezczyni: trish Stratus

komentarz: co tu duzo mowic, Lita nie doprowadzila do zadnej walki bo juz na samym poczatku wywalila Trish z ringu a tam posluzyla sie nieleglanym krzeslem, lekko maskarujacc przy tym twarz babe of the 2002 year.

6.John Bradshaw Leyfield vs Booker T WWE Championship

zwyciezca: JBL

komentarz: najlepsza walka Bookera T w WWE w tym roku. To jest moje zdanie. Moze powiem inaczej najlpeszy match w ktorym uczestniczyl Booker i wrzucil don swoje kilka groszy. Duzo napiecia, do konca nie bylo wiadomo czy Harlem man wygra czy nie. bardzo czesto JBL'owi pomagal Jordan. Booker w pewnej chwili postawnil sie najpierw nim zajac, wiedzac ,ze w innym przypadku nie da sobie rady. Nie zabraklo Bookendow, scissor kickow, wszytskiego tgeo nie zabraklo tez poza ringiem.

Podczas tego matchu Booker T wykonal poraz pierwszy chwyt ,ktorergo w tym roku ani razu nie zaprezentowal, nie uczynil tego tazke w WCW od czasu 1998. Chodzi o taki Leg drop ze slupka z saltem. Fakt faktem , Booker T nie trafil, ale mega brawa sie naleza.

Pod koniec matchu Booker wykonal Scissor Kick, ale sedzia byl nie przytomny. Pozniej to juz moglismy onbserwowac typowy dla JBL'a cheat win. Z pomoca Bookeroi przybiegl tez Josh Matthews, ale dostalo mu sie piekielnego clothesline'a. Pod koniec walki Booker dostal poteznego chair shota ,a JBL pokryl swojego przeciwnika dokladnie w chwili kiedy sedzia sie przebudzil.

moim zdaniem najlepsza walka wieczoru.

7.Classic Survivor Series Match: Chris Benoit, Chris Jericho, Maven i Randy Orton vs Triple H', Batista, Edge i Gene Snitsky

zwyciezcy: Team orton.

Przed walka Gene Snitzky znokautowal Mavena. ta walka zaczela sie podobnie jak SD elimination match czyli 3 na 2. Jako pierwszy z gry wypadl Chris Benoit, podczas zamieszani na ringu Chris dostal pedigre a pinu dokonal bodajze Edge. Pozniej wypadl Batista, dostal on chyb lion soult, bylo po grze.

W jakiejs chwili na ring obolaly wszedl Maven. O dziwo Maven zaczal dokonywac spustoszenia na ringu. Jego furie zatrzymal Gene Snitzky, ktoremu chyba najbardziej dostalo sie od Mavena. Gene za sprawa Mavena mial rozciety mega mocno luk brwiowy, bardziej niz bokserzy w realnych walkach.

Gene tak sie wkurzyl ,ze przywalil w Mavena z krzesla i sedzia zdyskwalifikowal dzieciobujce dyskwalifkujac go.

Poznije wypadl Chris Jericho, choc nie pamietam w jakis sposob do tego doszlo. Na ringu pozostalo dwoch pewnych siebie heeli oraz Orton. W jakiejs chwili Edge probowal dac Ortonowi spear, ale Randy zrobil unik dostalo sie hunterowi. Kiedy Hunter kwiczal a Edge zastanwail sie jak mogl tak idiotcznie chybic, Randy zadal RKO na Edgu. pin 1..2..3

Edge is eliminated. Pod koniec walki Triple H wzial do pedigree Ortona. Nic z tgeo nie wyszlo bo Randy jakby z nikad wylozyl RKO. pin 1..2..3

w ten sposob Randy Orton zdobyl zwyciestwo dla swego teamu.

sory za bledy i literowki oraz lekka niepamiec.

ps. nie bylo to slabe PPV. Patrzac w niedaleka przeszlosc RAW zaserfowalo nam Taboo Tuesday oraz Unforgiven, dwa najgorsze PPV w tym roku. SD zafundowal nam No Mercy, bardzo przyzwoite PPV, nie genialne ale przyzwiote.

To PPV bylo niezle, 4 walki byly niezle, zeby nie poiwedziec dobre. Mowie tu o Benjamin/Christian, JBL/Booker T, Taker/heidenrich, Raw elimination match.

Niestety SS zalicza sie do waznych PPV. Oczekiwalem czegos wiecej, choc niezbedne minimum otrzymalem. W sumie nie tak dawno bylo Victory Road, zwazywszy na to ze to PPV bylo dobre zdaniem wiekszosci fanow, WWE powinno sie bardziej postarac.

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Romo

2

• Przemk0

1

• sixter

1

• Wee Man

1

Top użytkownicy w tym temacie

chu jo we, moim skromnym zdaniem, coraz gorzej i nudniej w wwe

Christian na IC championa :) Shalton do kitu

...

• Reputacja:   46
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

dzieki Sixter.. ja nie ogladam WWE i raczej maloprawdopodobne zeby zaczal.. ale ogolnie znajac twoje problemy z netem teraz.. to chcialbym ci podziekowac za dotychczasowe raporty.. jak dla mnie to robisz zajebiscie dobra robote bo sam wiem ile to pracy bo czasem raporty z TNA pisalem.. i mam nadzieje ze znajde czas i od Turing Point zaczne znow raportowac PPV..

pozdrawiam i mam nadzieje ze klopoty z netem sie skoncza.. :)

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Good Raport Sixter.

Cios Heidenreicha to nie Black Hole Slam (chociaż,to właściwie ten cios,ale pod inną nazwą-Swinging Sidewalk Slam).

Spoxik wszystko jak zwykle.

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

podzielam zdanie Romo co do Shalton dla mnie w ostatnich walkach on nic ciekawego niepokazał zaczyna mnie chłopak poprostu nudzić

thx za raporcik

Take me down to the paradise city

Where the grass is green and the girls are pretty

114037126847768c6792b79.jpg

Czyżby Shelton który wyrastał na wielką gwiazde pomału zaczynał sie marnować ... :???:

tak jest Ganzes, zrobil sie nuuudnawy. pewnie sie zmarnuje
...

dzieki Sixter.. ja nie ogladam WWE i raczej maloprawdopodobne zeby zaczal.. ale ogolnie znajac twoje problemy z netem teraz.. to chcialbym ci podziekowac za dotychczasowe raporty.. jak dla mnie to robisz zajebiscie dobra robote bo sam wiem ile to pracy bo czasem raporty z TNA pisalem.. i mam nadzieje ze znajde czas i od Turing Point zaczne znow raportowac PPV..

Dzieki za raport a tak swoja drogą czy na chwilę obecną pisze ktoś gdzies raporty TNA ?

144004719641ae563a63fbe.jpg