Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Smackdown 02/01/2009r.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Smackdown

Na ringu stał Justin Roberts(ring annoucer) i zapowiedział na ring GM Smackdown Vickie Guerrero. Vickie przyszła na ring i życzyła wszystkim Szczęśliwego nowego roku. Powiedziała, iż rok 2009 będzie lepszy od poprzedniego. Zapowiedziała także walkę na Royal Rumble Jeff Hardy vs Edge o WWE CHampionship. Vickie już miała udać się za scenę, lecz przerwał jej theme Triple H, który przyszedł na ring. Życzył jej także szczęśliwego nowego roku. Poprosił Vickie, aby ona ogłosiła, że znalazł się w meczu Royal Rumble. Vickie, zagroziła HHH'owi(po słowach suck it z publiczności), iż nie znajdzie się w obsadzie meczu na Royal Rumle. Wtedy Triple H powiedział jej, że wówczas nikt z brandu Smackodwn nie wygra tego meczu, gdyż to on jest najlepszy, a wtedy Vickie może zostać zwolniona z powodu słabego startu brandu podczas tego PPV. HHH pokazał oficjalną figurkę do zabawy w kształcie Vickie. Śmiał się, że jest ona tak samo gruba jak prawdziwa Vickie. Vickie nie wytrzymała i powiedziała, iż HHH jest w Royal Rumble. Hunter miał, już iść poza scenę, ale jeszcze chwilę śmiał się z Vickie, że jej erotyczne zdjęcia są wystawione na aukcję na Ebay przez Chavo G.2009. Vickie w pośpiechu udała się za scenę.

http://img111.imageshack.us/img111/572/3excusemetriplehholdsupfz6.jpg

Pokazano urywki sesji zdjęciowej Horswoogle'a,Finlay'a i The Great Khaliego.

Promo powrotu Umagi.

1 Match

Curt Hawkins & Zack Ryder vs Finlay(w/Hornswoogle) & The Great Khali(w/Runji Singh)

Hornswoogle od razu wszedł pod ring. Od samego początku było słychać chanty Khali!Kahli! Khali od razu zajął się obydwoma Edgeheadami z pomocą Hornswoogla. Zmienił się z Finlay'em, który wykonał Ryderowi body slam i running senton drop. Następnie na chwilę przewagę zyskali Edgeheady, gdyż Ryder zmienił się z Hawkinsem. Do momentu, gdy wszedł Khalim który wyczyścił ring. Wykonując Chop na Ryderze i Khali bomb po którym odliczył Hawkinsa. Po meczu Finlay i Hornswoogle okładali Edgeheadów., a później świętowali wraz z Khalim.

http://img111.imageshack.us/img111/1359/4khalithrowsrydertothemdd6.jpg

Eve Torres przeprowadziła wywiad z Michelle McCool, która zaatakowała tydzień wcześniej Marię po straceniu swojego Divas Title. Michelle powiedziała, że Maria jest zazdrosna, a do Eve żeby zajęła się swoją robotą.

W biurze Edge przeżywał to, że na Ebay są zdjęcia Vickie. Edge powiedział Big Showowi, że mogą się obaj zmierzyć ze sobą na WM, gdy Edge wygra na Royal Rumble z Hardym, a Show wygra Royal Rumble Match.

2 Match

Jesse & Festus vs The Brian Kendrick & Ezekiel Jackson

Od razu po gongu Festus zaczął czyścić ring. Następnie zmienił się z Jesse'em, który zajął się Kendrickiem. Jesse chwilę trzymał w arm locku, by z powrotem zmienić się z Festusem, który wykonał seated senton, następnie chciał wykonać szarżę do narożnika, gdzie był Kendrick, lecz ten skontrował i chciał wykonać crossbody.Festus złapał go w locie i puścił łapiąc się za nogę, wykorzystał to Kendrick, który kilkakrotnie kopnął Festusa w tą nogę. Festus odepchnął przeciwnika, który sie zmieniał z Ezekielem. Ezekiel atakował nogę Festusa chcąc go osąłbić. Ezekiel przyciągnął Festusa do narożnika i zmienił się z Kendrickiem, który skoczył na kontuzjowaną nogę Festusa. Kendrick skupiał się jedynie na nodzxę Przeciwnika, lecz ten w odpowiedzi rzucił nim o matę. Festus zdołał sie zmienić z Jesse'em. Jesse kilka razy atakował Kendricka w narożniku, by później wykonać suplex. Jesse chciał odliczyć przeciwnika, lecz Ezekiel interweniował. Na ring wszedł Festus, który chciał wyrzucić Ezekiela, lecz stało się odwrotnie i to Festus wypadł za ring. Kendrick chciał wykonac The Kendrick na Jesse'ym, ale został popchnięty w narożnik. Kendrick sprytnie zmieniał się z Ezekielem, który wykonał swój finisher i odliczył Jesse'go.

3 Match

Vladimir Kozlov vs Hurricane Helms

Kilkuminutowa walka, którą zdominował Kozlov. Kozlov odliczył Helmsa po finisherze przypominającym spinebustera.

Jim Ross wyszedł na ring i na wstępie wyjaśnił zasady Royal Rumble. Przedstawił, zawodnikow z brandu Smackdown, którzy wezma udział w Royal rumble Matchu: Triple H, Big Show, Vladimir Kozlov, Shelton Benjamin. Na ring wyszedł Shelton Benjamin, któremu nie spodobało się to, iż Jim Ross nie przedstawił Benjamina jako zdecydowanego faworyta do zwycięstwa. Shelton chwalił sie, że trzyma pas od 6 miesięcy, a na Wrestlemanii bęzie WWE Championem, a na Royal Rumble nikt z nim nie wygra. Zabrzmiał głos, że Shelton o kimś zapomniał. Uderzył gong i pojawił się Undertaker, który wykonał Chokeslam na Benjaminie.http://img111.imageshack.us/img111/5909/3undertakerlookstochokeul7.jpg

Promo Kizarny'ego, który zadebiutuje na dzisiejszym Smackdown.

Na ring wyszła Michelle Mcool, która powiedziała, iż jest winna Eve przeprosiny i zaprosiła ją na ring. Michelle przeprosiła Eve. Eve szła już za scenę, lecz wtedy Michelle ja zaatakowała. Interweniowali sędziowie.

Vickie dalej przeżywała jej zdjęcia na Ebay'u. Przyszedł do niej Triple H. Vickie Zapowiedziała mu trzy mecze na następny Smackdown: Table Match, Handicap Match i Last man Standing.

4 Match

MVP vs Kizarny

Kizrny wykonał dropkick na MVP leżącego przy linach, a następnie uderzył kilkakrotnie głową MVP o narożnik. MVP próbował wykonać Playmaker, lecz Kizarny go zablokował, uderzył i wykonał Tallula Belle, po czym odliczył MVP do trzech.http://img111.imageshack.us/img111/8144/9kizarnyhashishandhelduaa2.jpg

Po meczu przyszedł Mr.Kennedy, który śmiał się MVP, że ten kolejny raz przegrał. Następnie Kennedy powiedział o swoim filmie.

Na kolejny tydzień zapowiedziano WWE Tag team championship Carlito & Primo vs Kendrick & Ezekiel.

Main Event

5 Match

Tag Team Match

Edge & Big Show vs The Hardys

Na wstępie Edge powiedział, żeby wszyscy szanowali jego żonę Vickie, a jego samego zaczną szanować po tym jak zostanie WWE Championem po Royal Rumble. Edge wyznał jeszcze, że nadal kocha swoją żonę. Dodał, iż Jeff Hardy jako Champion to wstyd dla WWE.

Pojedynek zaczęli Edge z Mattem. Matt wykonał back suplex po czym zmienił się z bratem i razem wykonali akcję tag teamową. Matt wyrzucił dropkickiem Big Showa. Na Matta i Jeffa biegł Egde, lecz Ci wyrzucili go za ring prosto w Big Show, ale Show złapał Edge'a w locie. Po reklamach Edge dusił Jeffa. Pokazano jak Show uderzył Jeff'a. Egde chciał uderzyć głową Hardy'ego o narożnik, lecz ten skontrował i wykonał whisper in the wind. Próbował odliczyć, lecz tylko 2 count. Jeff zmieniał sie z Mattem. Matt wykonał body slam na Edge'u i próbował moonsault, ale Rated R zdążył sie odsunąć. Edge zmienił się z Big Showem. Show wziął się za Matt'a i wykonał mu kilka chopów i headbutt, a następnie suplex i elbow drop. Tylko 2 count. RZucił Hardy'm w narożnik i zmienił się z Edge'em. Edge zaczął dusić Matt'a pomiędzy linami, by następnie skoczyć na Hardy'ego. Próba pin, ale znowu 2 count. Edge trzymał przeciwnka w arm locku. Hardy uwolnił się, rozpędził o liny, ale niestey nadział się na kolano Edge'a. Edge zmienił sie z Showem, który pracował nad ręką Hardy'ego. Następnie okładał go w narożniku. Zmienieł się z Edge'em, który chciał odliczyć Matt'a po headbutt, który Hardy otrzymał od Showa. Tylko 2 count. Edge powstrzymywał Matt'a od zmiany z bratem. Edge wykonał Clothline, ale znowu 2 count. Następnie Matt chciał zaatakować przeciwnika, ale nadział się na Big Boot. W tym momencie Big Show udał sie za scenę. Nieuwagę Rated r Superstar próbował wykorzystać Hardy, który chciał wykonać Twist of Fate, lecz Edge skontrował do Edge o'matic. Próbnował odliczyć, ale znów 2 count. Edge szykował się do Spear'a, lecz nadzał się na kopniaka. Następnie Matt wykonał mu Side effect, po czym zmienił się z Jeff'em. Jeff wykonał leg drop i dropkick na Edge'u, także 2 count. Jeff zmieniał sie z bratem i razem wykonali Poetry in motion. Matt dołożył jeszcze clothline + bulldog. Następnie Hardy wykonał Twist of Fate i zmienił się z Jeff'em, który wykonał Swanton Bomb, po którym odliczył Edge'a. Bracia świętowali w ringu.http://img111.imageshack.us/img111/9286/11mattandjeffhardywinthjb7.jpg

Smackdown zeszło z anteny.

• Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RR

6

• Bonkol

3

• -Raven-

2

• Valur

2

Top użytkownicy w tym temacie

Raport świetny. Zdjęcia w raporcie... niezły pomysł :D MVP przegrywa z debiutantem... nie za wiele tego ? Może niedługo będzie przegrywał z diva`mi ... ;/ Non-sens . Main event najlepszy oczywiście. Triple H wpychający się do RR Match`u, naśmiewając się z Vickie... Nie za łatwo mu poszło ?

Kolejny Super!!!!raport...Takie są potrzebne.Wielkie dzięki.Taker atakuje Sheltona no no no....Chce wygrać RR i to bardzo...Widać!!!!!!Przeciętne Smackdown mozna powiedziec... :o

Because I'm Awesome!

"Żądasz mądrej odpowiedzi, musisz równie mądrze pytać"

[you] Zalookaj http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=283487#283487

Sygna by Filipoo

7038755254e0e4aa33eb75.jpg

Opisywanie całej walki chyba nie jest konieczne, aczkolwiek czasami się przydaje. Jeszcze nie widziałem Smacka, ale myślę, że poniżej swojego poziomu nie zejdzie.

RAport dobry, ale gala........no, zero emocji. Kizarny wygrał, niby jako face, ale publika go na razie nie kupiła. MVP jak zwykle zeszmacony, choć już myślałem, że będzie przełamanie.

aaaaa main event, słabiutko.Big show sobie poszedł w ironicznym stylu, nie tego się spodziewałem. Mistrz WWE jakby miał walkę, ale jakby się nie napracował. Ludzie krzyczeli- HArdyz, HArdyz, a ja nie poczułem tych emocji. :(

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

MVP dostawał niezły zapał od publiczności faktycznie jak na niego. Każdą akcję jaką wykonał to dostawał od publiczności brawa, no ciekawe ciekawe co z tego wyjdzie :P Co do Kazzariego(czy jak mu tam)...gimnick głupkowaty i beznadziejny jak dla mnie, dłuuugo się nie sprzeda... poczekamy. Ciekawostka to to, że Kazzarny jest bardzo bliskim przyjacielem Edge'a jeszcze z dzieciństwa. :-)

hmm...Benjamin i Undertaker...to nie ta liga. :|

HUSTLE

LOYALTY

RESPECT

166610022549806dab42cb3.jpg

a gdzie najciekawsze zdjęcie z gali? :D

http://i43.tinypic.com/33wxyj8.jpg

Raport dobry, choć jest kilka nieścisłości, np.

Śmiał się, że jest ona tak samo gruba jak prawdziwa Vickie.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

No ja mysle ze w konczu ta niechlubna passa porazej MVP sie konczy i teraz bedzie juz tylko lepiej . Przyznam ze ostatnio jakos polubilem go . A ten Kizarny to moze i ma glupkowaty gimmick ale i oryginalny przynajmniej . Nie podoba mi sie tylko jedno. A mianowiecie ze z tego Kozlova sie robi drugi Goldberg albo Hogan . Korona by mu z glowa nie spadla gdyby z kims na czysto przegral.

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

@UP

Jeżeli przegrałby teraz to podłożenie się HHH'owi (bo tak za pewne będzie), nie miałoby tak dużego wydźwięku jakiego chce WWE.

Co do samego SD! to segment z Vickie i HHH był dość śmieszny, ale reszta naprawdę nie była tak ciekawa jak się spodziewałem po początku.

Time to retire - i will join TNA.

A ten Kizarny to moze i ma glupkowaty gimmick ale i oryginalny przynajmnie
Co do Kazzariego(czy jak mu tam)...gimnick głupkowaty i beznadziejny jak dla mnie, dłuuugo się nie sprzeda... poczekamy. Ciekawostka to to, że Kazzarny jest bardzo bliskim przyjacielem Edge'a jeszcze z dzieciństwa.

Zgadzam się z Wami. Dziwak z cyrku to pomysł ciekawy, lecz kariery temu panu nie wróże przy takim wizerunku. Kręcenie się koło pasa US, to góra, chyba wyżyny wyciągnięcia pozytywów z Kiziarnego. A jest kumplem Edge? No, to Adas go chyba wyciągnął z Florida Championship, by się trochę pokazał w Smacku.

Nie podoba mi sie tylko jedno. A mianowiecie ze z tego Kozlova sie robi drugi Goldberg albo Hogan

Jobnie, spokojnie, trafi na jakiegoś ogromniastego i doświadczonego, którego nie będzie mógł tak miatać (np Big Show, Undertaker) i w końcu zobaczymy, jak się zachowuje jako ten mniejszy :twisted:

Curt Hawkins & Zack Ryder vs Finlay(w/Hornswoogle) & The Great Khali(w/Runji Singh)

Wachałem się, czy to obejrzeć..i żałuje. Kurwa, Drewno+emeryt kontra 2 żółtodziobów. Khali face, ludzie skandują jego imie.. :lol: (no niech będzie, ale niech on się trochę rusza w tym ringu, już przestałem marzyć, by się czegoś tam nauczył)

Roots Rock Reggae

Bo z Kizarniego powinni zrobic zeswirowanego heela, na 100% by sie lepiej sprawdzil, jako face i tak nikomu nie pasuje.

Bo z Kizarniego powinni zrobic zeswirowanego heela

Świrostwo i załamka to działka naszego Edge'a :P :lol:

HUSTLE

LOYALTY

RESPECT

166610022549806dab42cb3.jpg

no ale Edge działa bardziej na zasadzie psychomanipulacji zastraszania itd.

Kizarny powinien odgrywać chorobę psychiczna, psychopatie albo coś w tym rodzaju :D

Kizarny powinien odgrywać chorobę psychiczna, psychopatie albo coś w tym rodzaju

Dobre, psychiczny heel Kizarny i face'owy MVP, uczciwy i ambitny gracz w tej dżungli wrestlingu (coś czuje,że tak będzie)

Roots Rock Reggae

Nie wiem czemu tak wam się gimmick Kizarniego nie podoba. Jak dla mnie to bardzo dobry pomysł na solidnego mid cardera, a jeśli nawet jego postać się wypali można bardzo szybko dodać jakąś nowość albo gimmick po prostu odświeżyć. Miejmy tylko nadzieje że jego ringowe umiejętności są tak duże jak Edga - wtedy będzie dobrze :)

8363302634890420816486.jpg