Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

CZW "Night of Infamy III" - 14.11.04, ECW Arena

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Raport z CZW "Night of Infamy III" - 14.11.04, ECW Arena

CZW odeszło od ostatniego zwyczaju organizowania swoich gal w sobotę i tym razem show odbył się w niedzielę. Co ciekawe, większość federacji niezależnych swoje gale miało w sobotę, głównie przez WWE Survivor Series PPV (btw. z gali widziałem 3 walki i mogę powiedzieć, że WWE to shit), jednak CZW tak nie zrobiło i chwała jej za to :).

Sama gala została nieco opóźniona z powodów których nie podano (głównie podaje się tutaj fakt taki, iż część wrestlerów spóźniła się na show). Tego wieczoru fani mieli do wyboru - albo CZW albo WWE, niektórzy wybrali CZW i napewno nie zawiedli się (chociaż pojawiały się głosy, iż niektórzy woleli oglądnąć sobie WWE PPV).

Ok, pora na raport.

3 Way Dance Tag Team Match

Derek Frazier & Sean Bishop pokonali DJ Hyde'a & Jon Dahmer'a oraz CKNY /w. Jude

Alex Shelley pokonał Roderick'a Strong'a

Walka była świetna, która jednak musiała nieco wcześniej zakończyć się z powodu takiego iż...Shelley musiał zdąrzyć na samolot do domu. Sam match był bardzo stiffowy. Shelley pokazał, iż zasługuje na pracę w TNA. Ostatecznie Shelley wygrał po tym jak założył Strong'owi Roll Up. Po walce Strong wyzwał Alex'a na walkę tag teamów podczas Cage of Death VI !!!

All Money Is Legal pokonali Claudio Castagnoli'ego & "Blackjack'a" Marciano

O walce zbytnio nic nie napiszę, ponieważ był to solidny match, ale napewno nie aż tak porywający. Castagnoli i Marciano jak niektórzy dobrze orientują się tworzą tag team także w IWA-Mid South, który nazywa się The Wildcards i są tam w tej chwili IWA Tag Team Champions. Można o nich powiedzieć także, iż są częścią stajni Chris'a Hero.

Spyral vs. Heretic

Walka zakończyła się po 10 minutach wynikiem nie rozstrzygniętym (tak na marginesie to bardzo dobry match). Po walce pojawił się Ghost Shadow i powiedział "Let's form a stable!" - segment bardzo dobrze przyjęty przez fanów a zarazem nieco śmieszny. Po chwilli pojawiło się All Money Is Legal , którzy wyzwali całą trójkę na Cage of Death VI. Tak oto dochodzi do kolejnej walki na grudniowym Cage of Death VI (karta na samym dole).

Chikara Trainer vs. Toryumon Trainer Match

Mike Quackenbush pokonał Skayde'a

Sama walka nieco zawiodła i publiczność nie była tak "żywo" nastawiona do niej. Raczej słaby match.

The SoCal Tag Team Match

SBS (Super Dragon & Excalibur) pokonali Scorpio Sky & Quicksilver'a

Fenomenalny tag team match. Podczas tej walki Excalibur pracował z krwawiącym nosem. Ostatecznie walka zakończyła się w momencie kiedy Super Dragon zrobił Quicksilver'owi Curbstomp i poprawił z Psycho Driver'a. Po walce Excalibur spytał się Zandig'a o walkę podczas Cage of Death VI. Ostatecznie dojdzie do walki z udziałem Excalibur'a na Cage of Death VI.

CZW Junior Heavyweight Championship

3 Way Dance Match

Sonjay Dutt © pokonał M-Dogg'a 20 oraz Jimmy'ego Rave'a

Ludzie o dziwo niereagowali podczas tej walki - był to bezapelacyjnie znak na to, iż storyline ten nie jest już ciekawy. Po walce M-Dogg 20 znowu ukradł pas Dutt'owi. Sytuacja to ustaliła stypulację na walkę tej dwójki podczas grudniowego Cage of Death VI.

Nick Gage pokonał Justice Pain'a

Walczyć w tym match'u miał Homicide, jednak nie pojawił się na gali z powodu "spraw rodzinnych". Dwójka ta stoczyła bardzo dobry brawl, który przypominał nam stare czasy i najlepsze walki Gage'a oraz Pain'a.

CZW Iron Man Championship

Xtreme Strong Style Tournament - Semi Final Match

B-Boy pokonał Chris'a Hero © i zdobył CZW Iron Man Title!

Walka wielka, fenomenalna - tak krótko można o niej napisać, zdecydowanie był to mecz wieczoru. Walkę wygrał B-Boy kiedy zrobił Hero swój Shinning Wizard i tym samym awansował do finału Xtreme Strong Style Tournament'u ale co najważniejsze - mamy nowego CZW Iron Man Champion'a!!!

Kaos vs. Adam Flash

Walka zakończyła się wynikiem nierozstrzygniętym w momencie kiedy Flash wykonał z platformy zawieszonej 20 stóp nad ziemią Leg Drop na leżącym Kaos'e !!!

Main Event

Blackout (Ruckus, Sabian, King, Maven Bentley & Robbie Mireno) pokonało Team Ca$h (Chri$ Ca$h, JC Bailey, "Spyder" Nate Webb & Joker)

W czasie walki Sabian nabawił się jakieś kontuzji, która jednak nie wyklucza go z udziału podczas Cage of Death VI

Gala tym samym zakończyła się!

CZW już 11 grudnia organizuje swój odpowiednik "Wrestlemanii", czyli największy show w tym roku - Cage of Death VI !!!

Oto line-up na te show (zapewne to jeszcze nie wszystkie walki, chociaż kto wie :).

> All Money Is Legal (K-Murda, K-Pusha & Dizzie) vs. Spyral, Ghost Shadow & Heretic

> Mystery Partner Tag Team Match

Roderick Strong & Mystery Partner vs. Alex Shelley & Mystery Partner

> SBS (Super Dragon & Excalibur) vs. Kevin Steen & El Generico

> CZW Junior Heavyweight Championship - Falls Count Anywhere & Loser Leaves CZW Match

Sonjay Dutt © vs. M-Dogg 20

> CZW Iron Man Championship, Xtreme Strong Style Tournament - Final Match

B-Boy © vs. Dan Maff

> CZW World Heavyweight Championship - Three Way Dance Scaffold & Ladder Match

The Messiah © vs. Kaos vs. Adam Flash

> Cage of Death Match

New H8 Club (Nick Gage & Nate Hatred) vs. Old H8 Club (Justice Pain & The Wifebeater)

> CZW Tag Team Championship - Cage of Death Match

Blackout (Ruckus, Sabian, King & Mystery Partner) vs. Team Ca$h (Chri$ Ca$h, JC Bailey, Nate Webb & Sexxxy Eddie)

Co tu dużo mówić - gala zapowiada się niesamowicie !!!!!! (poraz pierwszy w historii 2x Cage of Death Match na jednej gali!)

Tutaj nic innego nie można stwierdzić - genialny booking Zandiga i jego staffu. Gdybym miał teraz odbstawiać wyniki to moje typy wyglądałyby mniej więcej:

- All Money Is Legal (K-Murda, K-Pusha & Dizzie) vs. Spyral, Ghost Shadow & Heretic ==> raczej liczę na Spyral'a, Ghost Shadow'a & Heretic'a, tak walka mnie tak nie interesuje

- Roderick Strong & Mystery Partner vs. Alex Shelley & Mystery Partner ==> walka jest wielką niewiadomą, jednak napewno będzie to bardzo ciekawy match. Kto może partnere Shelley'a - wydaje mi się, iż może to być Jimmy Jacobs z którym w przeszłości Shelley tworzył team. A kto Strong'a - może Jack Evans a może jego brat Sedrick Strong? To pozostanie tajemnicą do samego show.

- SBS (Super Dragon & Excalibur) vs. Kevin Steen & El Generico ==> stawiam tutaj na Kevin'a Steen'a & El Generico, chciałbym aby Excalibur "odwrócił się" od Super Dragon'a i doprowadziło do walki tej dwójki w niedalekiej przyszłości w CZW

- Sonjay Dutt © vs. M-Dogg 20 ==> chciałbym aby Dutt wygrał, jednakże prawdopodobnie będzie to jego ostatnia walka w CZW, ponieważ pojawiły się pogłoski, iż jego kontrakt z TNA jest tak zbudowany iż nie może walczyć później w CZW (dokładnie po Cage of Death). Mam jednak cichą nadzieję, że tak nie będzie. Na chwilę obecną raczej obstawiam M-Dogg'a 20

- B-Boy © vs. Dan Maff - tutaj zwycięzca może być tylko jeden i to bez dwóch zdań - B-Boy!

- The Messiah © vs. Kaos vs. Adam Flash ==> walka na którą bardzo czekam, zwłaszcza iż ma to być Scaffold & Ladder Match. Mój faworyt w tej walce jest tylko jeden - Adam Flash! Zdecydowanie CZW potrzebuje nowego mistrza a takim w 100% mógłby być Flash, który ostatnio wykonuje niesamowite akcji i przyjmuje dzikie bumpsy. Poza tym jest on bardzo niedocenionym wrestlerem i należy mu się World Title

- New H8 Club (Nick Gage & Nate Hatred) vs. Old H8 Club (Justice Pain & The Wifebeater) ==> geniusz bookingu w CZW na zrobienie walki dwóch generacji H8 Club. Nie mogę doczekać się tej walki, cała trójka stworzy zapewne krwawą i dziką rzeźnię. Mój typ zwycięzców: Old H8 Club (Justice Pain & The Wifebeater) - już zaczynam czuć zapach starego CZW :)

- Blackout (Ruckus, Sabian, King & Mystery Partner) vs. Team Ca$h (Chri$ Ca$h, JC Bailey, Nate Webb & Sexxxy Eddie) ==> jedna z najdzikszych walk w historii CZW? Hm...na 99,9% tak. Świetny dobór spotowych i bumps'owych zapaśników wagi lekkiej - Team Ca$h to przecież team złożony ze samych spotowców. Napewno walka będzie dzika, będzie to festiwal spotów i bumpsów. Coś czuję, iż tym mystery partnerem może być nie kto inny niż...Homicide! Nie wiem dlaczego, tak przyszło mi namyśl (chociaż do szcześcia brakuje mi tu tylko Ric'a Blade'a). Mój typ zwycięzców: Team Ca$h

- czy gala będzie dobra? w ciemno mogę stwierdzić, iż co najmniej bardzo dobra. Zapewne ten ponad tysiąc publiczności zgromadzonej w hali przyżyje niesamowite emocje jak co roku. Ja z kolei nie mogę doczekać się gali i tego kiedy przyjdzie mi ją oglądnąć. Bo to w końcu jest CZW - Combat Zone Wrestling John'a Zandig'a, my jesteśmy ultraviolentem i jesteśmy jedyną taką federacją na tej planecie!!!

Do zobaczenia do kolejnego raportu z CZW i nie tylko (niebawem kolejne raporty z IWA-Mid South po lekkim zastoju).

Pozdrawiam i jak zawsze proszę o wasze opinie w tym temacie - RVD! :)

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"
  • Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RVD

1

• Dejv

1

• Ziutek

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Skąd mozna zassać tą gale? Edytowane przez Ziutek

144004719641ae563a63fbe.jpg

Tradycyjne THX za raport :)

Gala była oczywiście bardzo dobra poza może dwoma słabszymi meczami.

Co do COD VI ..hmmmm.. to będzie świetna gala jestem tego wręcz pewien (tak samo jak jestem pewien śniegu w grudniu chociaż ostatnio bywa różnie z pogodą u nas :D ).

CZW World Heavyweight Championship - Three Way Dance Scaffold & Ladder Match

The Messiah © vs. Kaos vs. Adam Flash

> Cage of Death Match

New H8 Club (Nick Gage & Nate Hatred) vs. Old H8 Club (Justice Pain & The Wifebeater)

> CZW Tag Team Championship - Cage of Death Match

Blackout (Ruckus, Sabian, King & Mystery Partner) vs. Team Ca$h (Chri$ Ca$h, JC Bailey, Nate Webb & Sexxxy Eddie) - te walki będą na bank miażdżyć można sie spodziewać dzikich bumpów i chorych spotów i ogólnie bedzie dziko,ostro i na temat (czyli CZW :)).Ciekawi mnie jaki scaffold ma być podczas walki Messiah vs.Kaos vs. Flash - sądze że bedzie coś na wzór tego z IWA:MS z chorej walki pomiędzy Mad Manem Pondo a J.C Baileyem ino ciekawi mnie co tam drabinka bedzie robić i jak wielka będzie :) ? Obie walki w COD też sie zapowiadają cholernie interesująco - bumpy z klatki to więcej niż pewność - cieszy mnie obecność Sexxxy Eddiego - gościu ma potencjał i założe sie że zaniedługo może być pełnoprawnym wrestlerem w CZW co może wyjść na dobre i federacji i samemu Eddiemu (no pewnie straci "troche" krwii i zdrowia ale to szczegół :D ).Cóż - zakonczenie roku w CZW będzie miażdżyć na bank - czego życze RVD'emu, sobie i wszystkim maniakom Ultraviolentu :grin: .